Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Τα τρία δάχτυλα, τα τέσσερα και τα πέντε

Πολύς θόρυβος προκλήθηκε τελευταία γιά τον τρόπο που επέλεξε να πανηγυρίζει ο Ριβάλντο μετά το 4-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.
Τα 4 δάχτυλα του Βραζιλιάνου άναψαν φωτιές και κατέδειξαν γιά άλλη μιά φορά την παθογένια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Τζόρτζεβιτς δήλωσε εξ αρχής ενοχλημένος "γιατί εμένα δεν μου το έχει κάνει κανείς αυτό", αρθρογράφοι ασχολήθηκαν με το αθλητικό σαβουάρ βιβρ, ο Ελευθερόπουλος έκανε δηλώσεις προχθές και επέκρινε τον Ριβάλντο επειδή "ένας μεγάλος αθλητής πρέπει να σέβεται το παρελθόν του" και γενικώς απ το στρατόπεδο του Ολυμπιακού φάνηκε πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανέχονται ούτε καν τους πανηγυρισμούς των αντιπάλων τους, ακόμα κι αν αυτοί δεν παραπέμπουν σε κάποιες παραδοσιακές προσβλητικές χειρονομίες.
Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού πειράχτηκαν απ τον τρόπο που πανηγύριζε ο Ριβάλντο δεν έχουν παρά να απαντήσουν στον ίδιο ή στην ομάδα του του χρόνου στο γήπεδο.
Γιατί βέβαια θα πρεπε να πειραχτούν πιό πολύ επειδή δέχτηκαν 4 γκολ σε ένα ντέρμπυ, παρά επειδή κάποιος πανηγυρίζει (και με το δίκιο του) γιά το γεγονός αυτό.
Απ την άλλη ο Ριβάλντο επένδυσε υπερβολικά σ αυτό το αποτέλεσμα επιχειρώντας να εκδικηθεί ή να δικαιωθεί εκ των υστέρων γιά όσα συνέβησαν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.
"Πρωταθλητής στο γήπεδο", "αν δεν το πάρουμε εγώ φεύγω από την ΑΕΚ", "αυτό το πρωτάθλημα το πανηγύρισα περισσότερο απ τα άλλα 3 που πήρα με τον Ολυμπιακό" και άλλα πολλά είπε ο Βραζιλιάνος βάζοντας ιδιαίτερο προσωπικό στοιχείο σε μιά κατά τα άλλα αντιπαράθεση συλλόγων και όχι προσώπων.
Γιατί φυσικά αν η ΑΕΚ έπρεπε να στεφθεί προχθές πρωταθλήτρια αυτό δεν το οφείλει στον Ριβάλντο ή αποκλειστικά στον Ριβάλντο αλλά σε μιά συλλογική προσπάθεια.
Ολοι μαζί κέρδιζαν και όλοι μαζί έχαναν και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ο Βραζιλιάνος απουσίαζε...διακριτικά απ το παιχνίδι της Ενωσης.
Δεν ήταν λοιπόν αυτό το πρωτάθλημα μιά κόντρα Ριβάλντο - Κόκκαλη και λυπάμαι που πολλοί φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν πέσει σ αυτή τη λούμπα.
Και βέβαια ο Ριβάλντο που φέτος κατάλαβε πολλά απ το ελληνικό πρωτάθλημα, μένει να απαντήσει και σε ένα άλλο ερώτημα:
τα τρία χρόνια που έπαιζε στον Ολυμπιακό, έβλεπε τίποτα περίεργα να γίνονται, ή ήταν όλα καλά επειδή τα πρωταθλήματα τα έπαιρνε ΚΑΙ αυτός;
Με την ίδια ευκολία ας πούμε του σφύριζαν οι διαιτητές φάουλ υπέρ του όταν φορούσε την ερυθρόλευκη φανέλα και με την ίδια όταν φορούσε την κιτρινόμαυρη;

Δυστυχώς το σύστημα του ποδοσφαίρου μας αποδεικνύει γιά μιά ακόμα φορά πως δεν είναι ούτε γιά τρία, ούτε γιά τέσσερα δάχτυλα.
Μάλλον γιά πέντε είναι...

2 σχόλια:

zagr είπε...

Φίλε, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, διαβάζοντας την άποψή σου είναι το ερώτημα που θέτεις στο τέλος, προλαβαίνοντάς με: «Ο Ρίμπο φεύγοντας, θα ομολογήσει όλα αυτά που έζησε στον ΟΣΦΠ 3 χρόνια;»
Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα έχουμε ένα πραγματικό χτύπημα στη δικτατορία των τελευταίων 12 ετών. Γιατί καλά τα 4-0, όποτε αυτά επιτυγχάνονται (πρέπει να έχει κοιμηθεί "ο θεός" και ο Κόκκαλης για να συμβεί αυτό), αλλά αυτό που θα πονέσει πραγματικά είναι να βγουν κάποιες αλήθειες προς τα έξω. Και τέτοιες αλήθειες φυσικά, δεν πρόκειται ποτέ να ληφθούν υπόψη, αν βγουν από το στόμα του Ζήκου ή του Λύμπε. Ο Ρίμπο όμως είναι τεράστιο όνομα παγκοσμίως και ουδείς θα αδιαφορήσει. Στην ιστορία υπήρξαν πάντοτε οι προσωπικότητες εκείνες που είχαν το σθένος να τα βάλουν με την εξουσία. Και όταν μάλιστα προέρχονταν από αυτήν, τότε το χτύπημα ήταν καίριο. Ήταν το έναυσμα για την αρχή του τέλους.
Πολλοί θα αναρωτηθούν προς τι τόση οργή; Για μία απλή εφαρμογή του κανονισμού;
Όχι κύριοι, αυτό που ζήσαμε μετά το ματς της Καλαμαριάς δεν ήταν μία απλή τιμωρία λόγω μη εφαρμογής του κανονισμού. Δεν μπορεί κάποιος από την ΕΠΟ να γνωρίζει και να μην διορθώνει κάτι πριν αυτό ξεσπάσει και ρεζιλέψει την Ελλάδα διεθνώς. Δεν μπορεί αυτός ο κάποιος να το κοινοποιεί, μόνο όταν τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς για τον ΟΣΦΠ. Αυτό δεν είναι εφαρμογή κανονισμών. Είναι εκδούλευση. Και κάτι τέτοια τα συναντούμε μόνο σε δικτατορίες. Εκεί που οι άνθρωποι σκύβουν το κεφάλι με το φόβο της ποινής ή την ελπίδα της ανταμοιβής. Αυτά πρέπει να ακουστούν στο εξωτερικό. Ρίμπο περιμένουμε…
Άλλωστε, δεν νομίζω ότι θα συνεχίσει στην Ελλάδα μετά από αυτά που είπε και έκανε με τα δάκτυλα την Κυριακή. Και δεν είναι μόνο εξαιτίας της οργής και του αποτροπιασμού που ένιωσε. Αυτό μπορεί να παρακαμφθεί. Αυτό όμως που τρομάζει είναι η εκδίκηση. Και αυτή θα είναι αμείλικτη, εάν ο Ντέμης δεν πάρει τα μέτρα του. Αυτό φοβάται πιο πολύ ο Ρίμπο. Αν είχε έναν Βγενόπουλο π.χ. πίσω του θα ήταν διαφορετικά. Θα μπορούσε να το πολεμήσει. Τώρα όμως… για αυτό θα φύγει.

X-myalismenos είπε...

Πιθανόν να είναι κι έτσι τα πράγματα.
Εχω μάθει στην ζωή μου να βλέπω το ποδόσφαιρο λιγότερο ρομαντικά.
Το απόγευμα - αφού γράφτηκε αυτό το κομμάτι - διάβασα πως ο Ρίμπο σκέφτεται να αμφισβητήσει τα 3 πρωταθλήματα που πήρε με τον Ολυμπιακό.
Περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον ν ακούσω τί έχει να πεί.
Οσο γιά την προστασία που πρέπει να τύχει, πλέον το θέμα δεν είναι προσωπικό του.
Κάποιοι θα παίζουν και του χρόνου στην ΑΕΚ.
Και αυτοί θα πρέπει να προστατευθούν γιατί πιά άνοιξε μεγάλο τεφτέρι με τον Σωκράτη.
Βέβαια του χρόνου πιθανόν να μην "παίζει" μόνος του ο Σωκράτης.
Θα δούμε, αν και αυτά δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά περισσότερο με το αστυνομικό ρεπορτάζ...