Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Πρώτη μάχη για τίτλο

Πέφτουν σήμερα στην έδρα των πράσινων οι δύο αντίπαλοι στην μάχη για τον τίτλο.
Θα επιχειρήσω μιά πρόβλεψη. Μπορεί ετσι να εχει περισσότερο ενδιαφέρον το πράγμα.
Εχουμε εναν Παναθηναϊκό που θεωρείται απο τους περισσότερους το φαβορί επειδή τα τελευταία 5 χρόνια εχει ξεφύγει απο τους άλλους με μεγάλες επιτυχίες και θέλει να συνεχίσει.
Εχουμε εναν Ολυμπιακό που η αλλαγή προπονητή τον έφερε σε θέση ισχύος με αποκορύφωμα την νίκη επι της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.
Η πορεία των δύο στο πρωτάθλημα ηταν παράλληλη σε κάποια σημεία, αντίθετη σε άλλα μα και οι δύο κατάφερναν να παίρνουν αποτελέσματα και στην κακή μερα τους.
Και οι δύο δυσκολεύτηκαν με το Μαρούσι. Θα λεγα οτι το Μαρούσι με κάποια έννοια ειναι ο πρωταθλητής φέτος. Κέρδισε τονΠΑΟ στο γήπεδό του και για έναν μόλις πόντο δεν ειναι αυτο στους Τελικούς αντι του ΟΣΦΠ.
Η αστάθεια των πράσινων δεν στοίχισε. Δεν ηταν σε όλα τα παιχνίδια σε υψηλά επίπεδα η απόδοσή του και αυτο προβλημάτισε. Εξ αιτίας μιας τέτοιας "κοιλιάς" και απουσιών, έχασε την πρόκριση στο final-4 της Ευρωλίγκα. Δεν εχει καταφέρει τις τελευταίες χρονιές να έχει εναν αξιόπιστο ψηλό κάτω απο το καλάθι για να βοηθήσει Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Ντικούδη.
Ο Ομπράντοβιτς κατι πρέπει να κάνει με τον ψηλό. Δεν μπορεί να την βγάζει πάντα με τον απίστευτο Μπατίστ και να βασίζεται στους περιφερειακούς κυρίως.
Ο δε "χρυσός" Γιασικεβίτσιους δεν εχει δώσει ανάλογα με όσα πληρώθηκε.
Οι κόκκινοι με τον Γιαννάκη να δίνει σπέσιαλ ρόλους σε Μαυροκεφαλίδη, Βασιλόπουλο, να αλλάζει σχεδόν εντελώς το παιχνίδι του Γκρίρ και με την προσθήκη πρόσφατα του Σχορτσιανίτη ειναι μιά άλλη ομάδα. Ικανή για όλα. Αυτο που δεν έχει ειναι σταθερή ψυχολογία ειδικά εκτός έδρας. Σε αυτο ευθύνονται οι οπαδοί του. Η πίεση τους εχει αυτό το αποτέλεσμα πάνω στην ψυχολογία της ομάδας. Υπερέχει στους ψηλούς.

Τα παιχνίδια λογικά θα ειναι έδρας.
Ο ΠΑΟ εχει το πλεονέκτημα και η λογική λέει τελικό αποτέλεσμα 3-2.
Τρείς νικες ο ενας, δύο ο άλλος, ο καθένας στην έδρα του.
Κατι με τρώει όμως, το ένστικτό μου μιλάει και για εκτός έδρας νίκες.
Μένει να δούμε αν θα ειναι μια νίκη αυτη του ΠΑΟ στο δεύτερο παιχνίδι, οπότε το τρίτο στο ΟΑΚΑ θα το πάρει και θα λήξει στο 3-0 ή αν σήμερα θα γίνει μεγάλο μπάμ, πράγμα που δεν το πιστεύω.
Το σημερινό πρώτο παιχνίδι ειναι το καθοριστικό. Οι δύο ομάδες ειναι σε καλή φόρμα με ερωτηματικό περισσότερο τον Ολυμπιακό που δυσκολεύτηκε με το Μαρούσι ενω ο Παναθηναϊκός θα ειναι διψασμένος για μπάσκετ.
Για άλλη μια φορά εύχομαι να απολαύσουμε καλό μπάσκετ χωρίς οπαδισμό.
Να χειροκροτήσουμε τους άξιους.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Νεκρός Ισπανός ορειβάτης


Ο βετεράνος ορειβάτης Οτσόα ντε Όλθα άφησε την τελευταία του πνοή σε υψόμετρο 7.400 μέτρων ενώ επιχειρούσε να κατακτήσει την κορυφή του όρους Αναπούρνα στο Νεπάλ.


Ο ντε Όλθα, που ήταν 41 ετών, είχε υποστεί εγκεφαλικές και πνευμονικές κακώσεις και τις τελευταίες πέντε μέρες βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Παρά λοιπόν τις προσπάθειες που κατέβαλε ένας Ελβετός ορειβάτης, αφού τα ελικόπτερα δεν ήταν εφικτό να πετάξουν σε τέτοιο υψόμετρο, δεν τα κατάφερε…


«Δεν έχω αυταπάτες. Αν κάποια μέρα αρρωστήσω εκεί πάνω, θα μείνω εκεί…», έιχε πει κάποτε ο Ισπανός ορειβάτης, ο οποίος στην καριέρα του είχε ανέβει στα Ιμαλάια 30 φορές.

ΤΟ <ΟΧΙ>ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Τελικά ήτανε γραφτό ο Ντούσαν να μήν ντυθεί στα πράσινα.Ομολογώ ότι τόν ήθελα στον Παναθηναϊκό αλλά πιστεύω τελικά ότι η παραμονή του στον Άρη θα ωφελήσει και τις δυο πλευρές
Πρώτον για τον Άρη πιστεύω ότι θα συνεχίσει με επιτυχία το έργο του για να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική για τον τίτλο,κάτι το οποίο το έχει ανάγκη το πρωτάθλημα μας.Γιατι φίλοι μου πρωτάθλημα χωρίς δυνατό Άρη Παοκ δεν έχει καμία αξία
Δεύτερον και για τον Παναθηναϊκό πιστεύω θα βγει σε καλό γιατί ο Ντούσαν είναι πιά<φθαρμενος>και στις ομάδες της Αθήνας(Αεκ Ολυμπιακό)και στα μέσα μαζικής ενημερωσης.Δεν είναι πια στο απυρόβλητο και αυτό σίγουρα θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Παναθηναικό.Εξαλλου πιστεύω ότι άμα πληρώσεις παίρνεις αρκετά καλό προπονητή με όρεξη για δουλειά και επιτυχίες . Ο κόσμος δεν τελειώνει σε έναν ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.

Παντα θα ειναι το ειδωλο μου!!!!!!!!!!!!!


Σε λιγο καιρο ξεκιναει το euro στα Γηπεδα της Αυστριας και της Ελβετιας και θα λειπει απο εκει ενα μεγαλο αστερι και συναμα ενας φαντεζι παιχτης ο οποιος εδεινε χρωμα στον μαγικο κοσμο του ποδοσφαιρου!!!!!Ευχομαι να αναπληρωσει τον χαμενο εδαφος ο Αλλος μικρος της Μαρσειγ ο Νασρι.....Θα εδινα τα παντα να γνωρισω αυτον τον υπεροχο ανθρωπο εκτος και εντος γηπεδων.....Ζιζου εισαι για παντα στις καρδιες μας και στο μαυλο μας..........

Ας φτιάξει τον δικό του πρίγκηπα


Προχθές το βράδυ, στο ημίχρονο του τελικού του Champions League που σχεδόν πάντα παρακολουθώ με καλή ποδοσφαιρική παρέα, ήρθε η συζήτηση στο θέμα του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού.
Αφού σχολιάσαμε τις εξελίξεις στο θέμα Μπάγεβιτς και συμφωνήσαμε πως δεν χρειάζεται να ανοίγουμε τέτοιον πόλεμο σ αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποιός θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος προπονητής γιά την ομάδα, όχι μόνο γιά του χρόνου, αλλά με προοπτική πολλών ετών.
Ακούστηκαν διάφορα ονόματα, άλλα λογικά κι άλλα παράλογα, στα περισσότερα είχαμε διαφωνίες μεταξύ μας και τότε ο Γιώργος, παλιός ποδοσφαιριστής, που τόση ώρα παρακολουθούσε χωρίς να μιλάει και απλά χαμογελούσε, πέταξε την βόμβα της βραδιάς.
Είπε ένα όνομα το οποίο κανείς μας δεν είχε σκεφτεί, προκάλεσε μιά έκπληξη και μιά αμηχανία σο άκουσμά του, αλλά μετά από λίγο μας βρήκε όλους σύμφωνους.
Ενας προπονητής νέος, φιλόδοξος, με πάθος γιά την δουλειά του, με αγάπη γιά το ποδόσφαιρο (ψώνιο θα λεγα), αγαπητός σε όλο τον κόσμο, παλιός καλός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ιδανικός στο να αναδείξει πιτσιρικάδες, ιδανικός γιά δίδυμο με βοηθό τον Βαζέχα, όχι βέβαια έμπειρος σε πάγκους μεγάλων ομάδων αλλά με άριστες προοπτικές, που θα "βασανίσει" πολύ το μοντέλο της ομάδας, θα ψάξει τις μεταγραφές του και δεν θα κοιτάξει να κάνει "αρπαχτές", με λίγα λόγια ένας ιδανικός προπονητής γιά τον Παναθηναϊκό της νέας δεκαετίας που οφείλει να μην κοιτάξει μόνο την επόμενη μέρα, αλλά τα επόμενα χρόνια.
Θέλετε να σας πω το όνομά του;

Νίκος Νιόπλιας λέγεται.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη, απλά λίγη τόλμη παραπάνω.
Και η περίοδος είναι ιδανική.
Σήμερα που όλοι είναι ενωμένοι και δεν θα υπάρξει καμιά "αντιπολίτευση"
Με την στήριξη όλων, ο Νιόπλιας μπορεί να γίνει ο καλύτερος προπονητής γιά τον Παναθηναϊκό και ο καλύτερος Ελληνας προπονητής.
Οσοι τον έχουν ακούσει να μιλάει έστω και μιά φορά γιά ποδόσφαιρο μπορούν να καταλάβουν

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Τελικά στον ΆΡΗ παραμένει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ

«
Για όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε θέλω να διευκρινίσω τα εξής:


Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου και το σέβομαι. Στον Άρη όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα και αυτό σκοπεύω και θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί πιστεύω στην ομάδα και θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν επιδίωξα να μου γίνει πρόταση, αλλά όταν μου έγινε από τον Παναθηναϊκό θεώρησα σωστό να μιλήσω με τον κ. Βαρδινογιάννη και να του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση.

Θέλω να μείνω στον Άρη και να τιμήσω το συμβόλαιό μου και να εκπληρώσουμε όλους μας τους στόχους με την ομάδα μας».

Απ' τη χαρά στη λύπη

Στην Αγγλία υποστηρίζω Arsenal. Τη ManU τη μισώ ως εκεί που δεν πάει. Αιτία για αυτό το μίσος είναι βέβαια ο τελικός του 1999 όπου η ManU έκλεψε στις καθυστερήσεις το κύπελλο απ' την Bayern.

Ως εκ τούτου χτες υποστήριζα (χλιαρά μεν) την Chelsea. Βέβαια αντικειμενικά αν το δει κανείς, η ManU έπαιξε φέτος καταπληκτικό ποδόσφαιρο τόσο στο πρωτάθλημα Αγγλίας όσο και στο Champion's League. Παρόλα αυτά ήθελα χτες να μην το πάρει η ManU.

Στο πρώτο ημίχρονο φοβήθηκα ότι η ManU θα διέσυρε τους μπλε, αλλά λίγο η τύχη, λίγο η ικανότητα τους, ήρθε η ισοφάριση. Στο β' μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι κόκκινοι στάθηκαν μάλλον τυχεροί και πήγαν στην παράταση.

Και μετά φτάσαμε στα πέναλτι.

Και φτάσαμε ένα σουτ απ' τη μέγιστη χαρά: ο Ρονάλντο έχει χάσει το πέναλτί του και ο Τέρρυ έχει την ευκαιρία να τον κάνει και πάλι να κλαίει, όπως τότε στον τελικό του 2004. Με ένα σουτ η ManU θα χάσει το κύπελλο και Ρονάλντο θα αρχίσει την κλάψα! Τι χαρά!

Και εκεί γίνεται η μεγάλη στραβή: Ο Τέρρυ παίρνει φόρα, γλιστράει και το σουτ πάει όπου να 'ναι... Άντερσον και Καλού βάζουν τα πέναλτί τους, το ίδιο κι ο τεράστιος Γκιγγς και έρχεται η σειρά του Ανελκά. Ο οποίος κάνει κάκιστη εκτέλεση, ο φαν ντερ Σααρ αποκρούει και το κύπελλο πάει στο Μαντσεστερ... Και αντί να δούμε το Ρονάλντο να κλαίει, τον βλέπουμε να πανηγυρίζει και τον Τέρρυ να κλαίει... Τι θλίψη!


ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ... H MANCHESTER UNITED !!!


Tελικος με τα όλα του το παιχνίδι με την Τσέλσι να άξιζε το κάτι παραπάνω αλλά αυτό να το παίρνει η United....και εκεί που λέγαμε να το, πάλι θα αρχίσει τα κλάματα σαν το Euro 2004 o πιο φορμαρισμένος παίχτης του κόσμου Ρονάλντο, τον έσωσε κατ' αρχήν ο Τέρι και μετά ο Βαν Ντε Σαρ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ που ήταν για πολλούς αναμενόμενο ότι θα πάει το ματς εκεί...

Υ.Γ Εεεεε ΡΕ ΧΑΡΕΣ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΑΠΟΟΟΟΨΕ.....

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Συνεντεύξεις Τζίγγερ και Ανδρέα Βγενόπουλου 21/05/08

Ο ΤΖΙΓΓΕΡ δήλωσε...

Καλημέρα σε όλους.

Αυτή τη φορά δεν θα κάνουμε έκπληξη, αφού ξέρετε το θέμα της συζήτησης. Θα αναπτύξω το σχέδιο για την πολυμετοχικότητα. Καταρχάς, στις 6 Ιουνίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση, όπου θα αποφασιστεί η διαφοροποίηση του Δ.Σ. και η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με δημόσια εγγραφή. Εφόσον συμπληρωθεί το ποσό των 80 εκ. ευρώ, η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα παραμείνει κάτοχος του 50% της ΠΑΕ.

Αφού συζητήσαμε με διάφορους γνώστες, αποφασίσαμε ένα μοντέλο διοίκησης δημοκρατικό και ευέλικτο. Ένα διευρυμένο Δ.Σ. 20μελές, ζυγός ο αριθμός, που εκπλήσσει ορισμένους. Από την οικογένειά μου θα υπάρχουν δέκα μέλη. Σε αυτό το Δ.Σ. θα εκλέγεται ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι με αυξημένη πλειοψηφία, θα χρειάζονται τα 2/3 για να βγει ο κάθε ένας από αυτούς.

Ανάλογη, θα είναι η διαδικασία για τον γενικό διευθυντή. Αναλυτικό οργανόγραμμα σε λίγο καιρό, με προσπέκτους. Στο θέμα του προϋπολογισμού, προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία, θα χρειάζεται τα 2/3 του Δ.Σ. για να εγκρίνεται. Θα υπάρχει εκτελεστική επιτροπή 4μελής, από πρόεδρο, αντιπρόεδρο, μέλος του Δ.Σ και Γενικό Διευθυντή. Όργανο που θα εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ. Ο λόγος ύπαρξης της είναι να υπάρχει ευέλικτο σχήμα, καθώς απαιτείται στο ποδόσφαιρο. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αποτυπωθούν όλα αυτά σε χαρτί.

Θα υπάρχει και μία επιτροπή 3μελής, από μέλη του Δ.Σ., που θα κάνουν διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα θα υπάρχει μία επιτροπή για τα 100 χρόνια, και για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Όλα θα ξεκαθαριστούν στο ενημερωτικό φυλλάδιο. Στην ΠΑΕ θα ανήκει και το νέο γήπεδο. Θα προβλεφθεί διαδικασία για την εκμετάλλευση των εσόδων, από τις πωλήσεις. Οι εγκαταστάσεις της ΠΑΕ δεν θα ανήκουν στην ΠΑΕ, όπως συμβαίνει και τώρα. Θα παραχωρηθούν αρχικά δωρεάν για κάποιο διάστημα και μετά θα καθοριστεί νέος τρόπος για το τι θα γίνει.

Ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα;

Υπάρχουν συζητήσεις με ορισμένους ανθρώπους, όπως με τους κ. Βγενόπουλο και κ. Πατέρα. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι ρόλοι του καθενός, αλλά περιμένουμε την αύξηση του Μ.Κ. και μετά θα υπάρξουν προτάσεις προς υλοποίηση.

Θα καλυφθεί η αύξηση του Μ.Κ.

Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, αλλά ελπίζω πως ναι. Ένα πράγμα που ξέχασα να σας πω, είναι ότι θα υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσό εγγραφής, 10.080 ευρώ. Δεν θα υπάρχει όριο προς τα πάνω, θεωρητικά μπορεί ένα πρόσωπο να καλύψει μόνο του την αύξηση του Μ.Κ.

Αν δεν καλυφθεί το ποσό, θα το κάνει η οικογένεια;

Αν δεν καλυφθεί, θα μείνει απλά ακάλυπτο.

Τοποθέτηση για Γιαννακόπουλο;

Συμβολική και σημαντική τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και την καλωσορίζουμε. Πιστεύομε ότι δείχνει το καλό παράδειγμα και για τους υπόλοιπους.

Αν οι ψήφοι είναι 10-10, τι θα γίνεται;

Θα μετράει η διαφορά τερμάτων (ΓΕΛΙΑ). Το θεωρώ αδιανόητο να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Είναι μόνο θεωρητικό.

Μπάτζετ;

Το μπάτζετ δεν είναι δική μου απόφαση. Θα το δούμε μετά. Πρέπει να περιμένουμε. Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον. Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούνε για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα. Επίσημα, γίνεται σήμερα και ανεπίσημα από τον Τύπο τον τελευταίο καιρό. Στη συνέχεια, θα υπάρχει το ενημερωτικό φυλλάδιο. Δεν μου επιτρέπεται να πω ονόματα.

Πότε θα λειτουργεί το νέο μοντέλο;

Δεν είμαι σε θέση να το πω επακριβώς. Αφού βγουν οι επίσημες ημερομηνίες, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο και μετά θα παρθούν αποφάσεις.

Για το Δ.Σ.;

Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί και θα δούμε πώς θα λειτουργήσουμε σαν Παναθηναϊκός. Είναι νωρίς να πούμε αν θα παραμείνω στην προεδρία. Θα χρειαστεί αυξημένη πλειοψηφία για να οριστεί ο Διευθυντής ποδοσφαίρου που θα έχει την ευθύνη για όλο το τμήμα του Παναθηναϊκού.

Πώς ονειρεύεστε τον νέο πολυμετοχικό ΠΑΟ;

Με ένα καινούργιο γήπεδο. Αν υπάρχει αυτό, θα αλλάξει διάσταση ο ΠΑΟ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ένα πολυμετοχικός ΠΑΟ θα χρειάζεται ανθρώπους που θα στέκονται δίπλα του και στις δύσκολες και στις χαρούμενες στιγμές. Θέλουμε και τον κόσμο δίπλα του, όχι όπως τα τελευταία χρόνια. Ένα πολυμετοχικός ΠΑΟ πρέπει να μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο του και να τον φέρει κοντά του.

Για Μπάγεβιτς;

Ότι ψάχνουμε για προπονητή είναι δεδομένο. Ο Μπάγεβιτς είναι καλός προπονητής. Δεν απαγορεύεται να μιλάει ομάδα με προπονητή, αλλά απαγορεύεται να μιλάνε ομάδες με παίκτες. Αν βρούμε μια λύση με τον Άρη, μπορούμε να προχωρήσουμε. Υπάρχει μία προσέγγιση. Πάντως, δεν κρεμόμαστε από έναν τεχνικό, ο ΠΑΟ μπορεί να βρει πάντα προπονητή. Μπορούμε να μιλάμε με 2-3 προπονητές ταυτόχρονα.

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Θεωρώ άσχημο να υπάρχει δυσφορία σε άτομα και να μην τους δίνουμε την ευκαιρία να προσφέρουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Θεωρώ ότι ο κόσμος πρέπει να δείχνει την αγάπη του σε οποιονδήποτε πάικτη και προπονητή.. Και αντίστοιχα, οι προπονητές και παίκτες να αγαπάνε την ομάδα και να προσφέρουν.

Τη λύση με τον Άρη ποιος θα την βρει;

Η συνέντευξη Τύπου δεν είναι για τον προπονητή. Εγώ αναφέρθηκα σε δεδομένα, γιατί υπάρχουν σενάρια. Θεωρήθηκε αντιδεολογικό ότι συζητάμε με προπονητή. Δενι σχύει κάτι τέτοιο για να μιλάς με κάποιον προπονητή. Μόνο για παίκτες ισχύει αυτό.

Υπάρχει πλάνο για ευρωπαϊκή καταξίωση;

Μια ομάδα για να ξεχωρίσει στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει λύσει το γηπεδικό και ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα. Μετά πρέπει να υπάρχει μία διοίκηση για να στηρίζει την ομάδα. Αλλά αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου. Εμένα μου αρέσει το μοντέλο διαχείρισης της Πόρτο και θα ήθελα να το έχει και ο Παναθηναϊκός.

Πώς θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο;

Με την ανάποδη πρακτική που υπήρχε. Δηλαδή, ότι πρέπει να πειστεί να γυρίσει για την ομάδα και όχι για μένα προσωπικά. Στήριξη σημαίνει ότι συμμετέχω στην προσπάθεια που γίνεται και φωνάζω υπέρ αυτής. Θεωρώ ότι πρέπει να μετέχουν όλοι οσοι ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι αγαπάνε την ομάδα τους και ζητάνε μονάχα τη νίκη. Όσο πηγαίνουν στο γήπεδο, βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε για συγκεκριμένους λόγους, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Για το γήπεδο;

Προχωράέι κάπως αργά, αλλά προχωράει. Δεν έχουμε κολλήσει.

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η «ταμπελοποίηση» των ονομάτων;

Νομίζω, ότι αυτό που προέχει είναι να σταματήσει ο κάθε Παναθηναϊκός ότι πολιτκοποιείται βάζοντας μια ταμπέλα πίσω από αυτό που αισθάνεται. Αυτό είναι στο παρελθόν. Το πως και το γιατί το αφήνουμε πίσω. Οφείλουμε εμείς που είμαστε στη δημοσιότητα να το διαφυλάξουμε. Να μην είμαστε διασπαστικοί, γιατί ο κόσμος δεν φταίει να ζει κάτω από αυτή τη λογική. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός στο πόλο, το βόλεϊ κτλ. Ένας είναι ο Παναθηναϊκός και οφείλουμε να το στηρίζουμε.

Για το νέο Δ.Σ.;

Δεν μιλάμε για πρόσωπα. Τα δέκα μέλη θα τα ορίζει η οικογένεια, ένα μέλος στον Ερασιτέχνη βάσει νόμου και μετά ανάλογα με τις μετοχές. Θα υπάρξει μία συμνολική επανεκλογή των μελών του Δ..Σ.

Για την επενδυτική εταιρεία;

Αυτό το σχέδιο μένει πίσω, είναι δεδομένο μέχρι να ολοκληρώσουμε το σχήμα που φτιάχνουμε τώρα. Μερικά πράγματα, όμως, από αυτό το σύστημα, θα ισχύσει για τον τρόπο αγοράς παικτών.

Μην προεξοφλείται αποχωρήσεις (π.χ. Βέλιτς). Η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι θέση που υπήρχε σε ένα άλλο σχήμα. Έχει αποφασιστεί να μην έχουμε τεχνικό διευθυντή σαν έκφραση. Θα υπάρχει Διευθυντής Ποδοσφαίρου, που θα διαχειρίζεται το υλικό. Εκεί εμπίπτουν οι ακαδημίες, ο προπονητής και οι παίκτες. Δεν σημαίνει ότι θα φύγει ο Βέλιτς.

Τι θα κάνει ο πρόεδρος;

Πρακτικά ο πρόεδρος θα είναι πρόεδρος και υα έχει εντολή να εκτελέσει το έργο του. Θα είοναι πρόεδροες της εκτελεστικής επιτροπής και του Δ.Σ. Θα ακούει τις εισηγήσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου, και των συνεργατών του και θα πράττει αναλόγως.
----

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ δήλωσε...


«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης για όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού και για τις εκ. «πράσινες» καρδιές. Ο Παναθηναϊκός περνάει σε μια εποχή ομόνοιας και αγάπης και θα είμαστε όλοι μαζί στις δύσκολες και εύκολες στιγμές. Προχωράει για να γίνει πραγματικότητα. Η ΠΕΚ δημιουργήθηκε σε μια περίοδο που η ομάδα ήταν διαιρεμένη και η δραστηριότητα που κάναμε οι φίλοι του Παναθηναϊκού, με την συμπαράσταση 32.500 ατόμων ήταν σημαντική.


Δώσαμε έναν αγώνα με συνέπεια. Οι άνθρωποι που διοικούσαν τον Παναθηναϊκό είχαν κάτι που τους ένωνε μαζί μας, την η αγάπη τους για την ομάδα. Αυτός ο αγώνας έχει φτάσει στο τέλος του και σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για ενιαίο και πολυμελή Παναθηναϊκό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ευτυχώς σύντομης περιόδου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πιθανό να διαπράξαμε κάποια λάθη, όπως όλοι αυτοί που δουλεύουνε στον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια και έχουν προσφέρει. Όλα αυτά πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ανήκουν στο παρελθόν. Η σημερινή κατάστασης είναι ότι η ΠΑΕ θα γίνει πολυμετοχική, όπως το παρουσίασε ο κ. Βαρδινογιάννης. Υπάρχει υπόσχεση από τον ΠΑΟ Αθλητικό Όμιλο ότι θα χαμηλώσει το κόστος της ετήσιας συνδρομής, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε πολλές δεκάδες χιλιάδες μέλη, που στηρίξουμε τον αθλητικό όμιλο.

Στα πρόθυρα της υλοποίησης της πολυμετοχικότητας της ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να αμφιβάλουμε για τις ειλικρινείς προθέσεις όλων των πλευρών. Μπορούμε να πούμε ότι η ΠΕΚ θα αναστείλει τις δραστηριότητές της, αλλά βέβαια θα παραμείνουμε πάντοτε θεματοφύλακαες της παναθηναϊκής ενότητας. Θα διατηρήσουμε το ρόλο κριτικής. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να υπάρχουν άλλες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η ενότητα. Αυτή έχει αποκατασταθεί κι έχει ανοίξει νέους δρόμους.

Αύριο θα κάνουμε ενημέρωση στους συνδρομητές μας, προκειμένου να βοηθήσει ο καθένας και να γραφεί στον Παναθηναϊκό.

Να συγχαρώ τον κ. Βαρδινογιάννη, που απέδειξε ότι η αγάπη του στον ΠΑΟ είναι πάνω απ’ όλα, να συγχαρώ την οικογένεια Γιαννακόπουλου, γιατί απέδειξαν ότι και στο καινούργιο κάλεσμα είναι παρόντες. Χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για ενιαίο ΠΑΟ. Τους συγχαίρω και εκ μέρους του κόσμου, ο οποίος τους λατρεύει.

Να ευχαριστήσω και τον κ. Σταθοκοστώπουλο, που πρόσφερε στο βόλεϊ. Οποιοσδήποτε προσφέρει στον ΠΑΟ, με ανιδιοτελείς σκοπούς, έχει την ευγνωμοσύνη μας. Τους καλώ να συναντηθούν για να βοηθήσει από οποιοδήποτε μετερίζι να προσφέρει ο κ. Σταθοκοστώπουλος.

Θα ήθελα πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του ΠΑΟ, που με την τοποθέτησή του, δίπλα σε όλους, Γιαννακόπουλους, Βραδινογιάννης, ΠΕΚ, έχει παίξει σημαντικό ρόλο για να οδηγηθούμε σε αυτές τις εξελίξεις.

Στην καινούργια εποχή όλοι οι άνθρωποι που πήραμε κόστος κυρίως της δημοσιότητας που δεν επιθυμούσαμε. Να παίξουμε το ρόλο του ανθρώπου που θα βοηθήσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά μια και αποσύρομαι από την αθλητική επικαιρότητα και συνεχίζω στο ρόλο του μετόχου, που θα συμμετέχει στις αποφάσεις στην αρχή της περιόδου δίχως να διεκδικώ θέση στο ΔΣ ή άλλο ρόλο παράγοντα. Ευχαριστώ όλους και τον Τύπο, παρά τις παρερμηνείες, νομίζω ότι γενικώς το μήνυμα που πέρασε στον κόσμο ήταν μια εξέλιξη θετική και όσους συνέλαβαν σε αυτό. Καλή για τον Παναθηναϊκό αυτή η εξέλιξη και για την κοινωνία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά μια και ανεβάζει τον πήχη και έτσι στο μέλλον πιθανώς να έχουμε καλύτερο θέαμα και περισσότερες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και να αποφύγουμε ίσως να παίζεται το ποδόσφαιρο μακριά από τα γήπεδα αφού θα φτιαχτούν μεγάλες ομάδας.

Σχόλιο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να αποδείξουμε ότι ο κ. Μπάγεβιτς είναι κα΄λός προπονητής. Δεν υπάρχει καμία παρανομία να επικοινωνείς με άλλον προπονητή. Μόνο με παίκτη, όταν αυτός έχει συμβόλαιο. Επίσης, ο κ. Βαρδινογιάννης δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει ακόμα τους όρους του συμβολαίου του κ. Μπάγεβιτς. Αν έγινε μία διερευνητική κίνηση για να μάθει, αυτό δεν είναι κακό. Επίσης, πρέπει να πω, ότι καλός ο κ. Μπάγεβιτς, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχουν άλλες τρεις περιπτώσεις που απασχολούν τον Παναθηναϊκό. Αν δεν αποδεχθεί τους όρους μας ο κ Μπάγεβιτς, τότε ο ΠΑΟ θα ασχοληθεί με τις άλλες περιπτώσεις. Ελπίζουμε ότι ο προπονητής που θα πάρουμε θα μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟ.

Θα εκλέγεται 20μελες ΔΣ από ορισμένους μεγάλους μετόχους όπως εμείς και οι Γιαννακόπουλοι. Θα υπάρχει ειδική ρύθμιση με συμφωνία ώστε να εκλέγουμε μέλη του ΔΣ. Ο κ. Βαρδινογιάννη θα εκλέγει τα 10 μέλη και οι υπόλοιποι 10 θα εκλέγονται από τους μικρομετόχους. Ζητήσαμε από τον κ. Βαρδινογιάννη να κρατήσει τα 30 εκ. ευρώ από τα 80 και να μας αφήσει τα υπόλοιπα 50 ώστε να τα καλύψουμε εμείς. Από την στιγμή που ο Γιαννακόπουλος θα δώσει 10 εκ. περισσεύον 40. Εγώ θα καλύψω 20 και περισσεύουν άλλα 20. Όλοι οι άνθρωποι της ΠΕΚ θα συμμετάσχουν ή σχεδόν όλοι. Είναι λάθος να μετριέται πάντως η παναθηναϊκοφροσύνη με την αύξηση του ΜΚ. Να μη γίνονται συγκρίσεις ποσών. Το θέμα της «Holden Company» το αποκλείσαμε, μια και αυτό θα ήταν σαν πόλωση και εμείς θέλαμε την ενοποίηση του Παναθηναϊκού, θα ήταν σα να είμαστε δύο μεγάλοι (αντίπαλοι) μέτοχοι. Δεν ισχύει η καχυποψία που εκφράζεται ότι ο Τζίγγερ θα πάρει κι άλλο ποσοστό. Έχει δεσμευτεί ένα μεγάλο ποσοστό θα βρίσκεται στα χέρια άλλων κι όχι δικά του. Τα ποσά που συζητάμε είναι τεράστια. Να μη χάνουμε την αίσθηση του μέτρου. Υπάρχει μία αισιοδοξία, ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση και θα καλυφθεί η αύξηση του Μ.Κ.

Θα μας πείτε ονόματα;

Όχι. Αποφασίζεται η αύξηση του Μ.Κ., μετά κατατίθεται ενημερωτικό δελτίο. Ορισμένοι μέτοχοι, που θέλουν να επενδύσου σοβαρά χρήματα, θα συναντηθούν με τον κ. Βαρδινογιάννη. Εγώ σας είπα το ποσό που θα βάλω, για να γνωρίζετε όλοι τι γίνετε. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Θα ακολουθήσουν διάφορες διεργασίες, που οι διάφοροι μέτοχοι θα δηλώσουν τα ποσά που θα καταβάλουν. Υπάρχει αισιοδοξία ότι η αύξηση του Μ.Κ. θ υπερκαλυφθεί. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Όλοι οι Παναθηναϊκοί θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Ταύτιση απόψεων με Τζιγγερ;

Είχα βγάλει και ανακοίνωση. Συμφωνήσαμε με τη διοίκηση με αυξημένη πλειοψηφία, η επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο με ίσα δικαιώματα, η αξιοποίηση των παλαιμάχων σε διάφορα πόστα και μία διαφορετική συνεργασία με τον ΠΑΟ ΑΟ, ώστε να δέσουμε την εικόνα του συλλόγου ως ενιαίο και αδιαίρετο. Δεν συζητήθηκαν ονόματα προέδρου, αντιπροέδρου κτλ. Ο ΠΑΟ έχει μία συνέχεια διοίκησης, τώρα υπάρχει διοίκηση. Ο κ. Βαρδινογιάννης θα προσπαθήσει με τους υποψήφιους μεγάλους μετόχους, να βοηθήσει, έστω κι αν δεν ολοκληρωθεί η αύξηση του Μ.Κ. Θα γίνει μία συνάντηση με τον κ. Βαρδινογιάννη, για να αρχίσουμε να λειτουργούμε όπως έχουμε πει, ατύπως, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του Μ.Κ.

Οι αποφάσεις θα παρθούν συναινετικά μέχρι να αλλάξει η κατάσταση. Οι μεγάλοι μέτοχοι θα κληθούν να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου στις αποφάσεις από τον κ. Βαρδινογι΄ννη. Η πολυμετοχικότητα δεν εύκολο εγχείρημα, απλά είναι καλύτερο σύστημα από αυτό του... ενός ανδρός αρχή, ο οποίος παίρνει πάνω του τις τύχες μιας ομάδας. Θα πρέπει να καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι και να κάνουμε σύνθεση απόψεων και να βγαίνουν ομόφωνα οι αποφάσεις. Η μειοψηφία όταν διαφωνούμε σε κάτι δε θα πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Η ομάδα θα βγάζει με μια κοινή φωνή και θα μιλάει κοινά. Υπάρχει όμως μεγάλη γκρίνια και κριτική και δημιουργείτε ένα νοσηρό κλίμα. Να είναι αξιοπρεπείς οι άνθρωποι που θα συμμετάσχουν. Ο Παναθηναϊκός πάνω από όλα χρειάζεται αγάπη και ομόνοια. Να φτάσουμε στο σημείο το σύνθημα «στις χαρές και στις λύπες μαζί» να ισχύει. Να υπάρξει μια σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Η κριτική και οι προβληματισμοί έχουν συγκεκριμένη περίοδο στην αρχή, που γίνονται. Μακριά όμως από το να μιλάει ένας-ένας στη διάρκεια της σεζόν. Τα σημεία που θα διαφωνήσω αν χρειαστεί είναι αυτά των φιλάθλων, παλαιμάχων και οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη. Πιστεύω και ελπίζω .ότι θα είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε μια και δε θα συμμετάσχω στο ΔΣ. Έχω πολύ σημαντικά θέματα να ασχοληθώ, δεν μπορώ να βάλω στη ζωή μου το ποδόσφαιρο.

Έχω μία αρχή. Όταν κάποιος πεινάει, υπάρχουν δύο τρόποι να το αντιμετωπίσεις. Να του δώσεις ένα ψάρι να φάει ή να του μάθεις να ψαρεύει. Στην πρώτη περίπτωση λύνεις το πρόβλημα για 5 λεπτά, ενώ στη δεύτερη για πάντα. Είμαι εναντίον λειτουργιών σε συλλόγους όπου στηρίζεται στην καλή διάθεση ανθρώπων να πληρώνουν χρήμα, πρέπει να υπάρχει οργάνωση για να γίνει η εταιρεία βιώσιμη. Άλλο ο ΠΑΟ με 700 μέλη, κι άλλο ο ΠΑΟ με 80.000 μέλη. Αν φτάσουμε εκεί, και θέλει πολύ χρόνο για να γίνει αυτό, ο ΠΑΟ Α.Ο. θα είναι αυτοδύναμα οικονομικά βιώσιμος. Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Ο λόγος που έγινε η ΠΕΚ ήταν ότι υπήρχαν δύο άνθρωποι (Γιαννακόπουλοι), που ανέλαβαν να κουβαλήσουν ένα μεγάλο φορτίο, χρηματοδοτώντας τον Ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει δείκτης Παναθηναϊκοφροσύνης. Όταν κάποιος δεν έχει λεφτά να βάλει, θα του πούμε ότι δεν είσαι καλός Παναθηναϊκός;

Δεν ισχύει η δήλωση όπως έχει γραφτεί, ότι δηλαδή θα βάλω μόνος μου 80 εκ. Αυτό δεν οδηγεί σε πολυμετοχικότητα, το αιτούμενο είναι όποιος ο παράγοντας θέλει να συνεισφέρει, να βοηθήσει. Η αύξηση θεωρώ ότι θα καλυφθεί. Η ΠΕΚ θέλω να μείνει στην Ιστορία ως μια ομάδα που ήθελε να βοηθήσει. Θεωρώ το ποσό (τα 80 εκ.) είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα. Όλοι μαζί έχουμε περισσότερα από τον Αμπράμοβιτς όπως ξαναείπα και ισχύει. Υπάρχει χρόνος, να δούμε τις εξελίξεις και με ποιον τρόπο θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Πόσο χρόνος απαιτείται για να φτάσουμε σε ανοικτό στον κόσμο Ερασιτέχνη; Ας πούμε ο κ. Βαρδινογιάννης θα διατηρήσει το 50% στην ΠΑΕ.

Συγκρίνετε δύο ανόμοια άτομα. Η μία είναι εταιρεία, η δεύτερη εταιρεία μη κερδοφόρου σκοπού. Δεν είναι σωστό ότι ο κ. Βαρδινογιάννης διατηρεί τον έλεγχο. Ο κ. Θανάσης Γαννακόπουλος είναι πρόεδρος και αιμοδότης του Ερασιτέχνη. Είναι βαθύτατα παθιασμένα Παναθηναϊκός, που δεν είχε αντίρρηση να μπει. Ποτέ δεν θα σκεφτεί το θέμα ελέγχου του ΠΑΟ Α.Ο. Θα έρθουν άνθρωποι, που θα μπούνε, θα βάλουνε χρήματα και να προσχωρήσουν. Υπάρχει ένα Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, που θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν σύντομα. Υπάρχουν λόγοι, για τους οποίους αυτό το πράγμα δεν έχει γίνει πράξη μέχρι σήμερα.


«Από τη στιγμή που είμαι μέτοχος και μπορώ με την ψήφο μου να επηρεάσω τις εξελίξεις, θα το κάνω. Παρόλα αυτά είμαι συνυπεύθυνος σε επιτυχίες και αποτυχίες. Εγώ πάντως θέλω κυρίως να είμαστε όλοι μαζί, με τον κόσμο. Ο λόγος που δε θα συμμετάσχω στο ΔΣ, είναι επειδή δεν μπορώ. Εξάλλου, δεν έχω τις γνώσεις για να συνεισφέρω έμπρακτα. Μιλάω μόνο ως απλός φίλαθλος. Δεν έχω πρόθεση να εμπλακώ, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. Αναλαμβάνω την ευθύνη από τώρα σε ό,τι γίνει, σε επίπεδο μετόχου. Δεν πρόκειται όμως ΠΟΤΕ να με δείτε στη διοίκηση του Ερασιτέχνη ή του ΔΣ της ΠΑΕ».

"Κλειδί" οι επιθετικοί της Τσέλσι

Η μέρα του μεγάλου τελικού έφτασε.
Είναι το τελευταίο και μεγαλύτερο συλλογικό ραντεβού πριν το καλοκαίρι, το Euro και την Ολυμπιάδα.
Δυό αγγλικές ομάδες συγκρούονται απόψε και τουλάχιστον γιά μένα το παιχνίδι φαντάζει αμφίρροπο.
Δεν μπορώ να βρω κάποιον να έχει φανερό πλεονέκτημα, έστω κι αν κάθε μιά απ τις Τσέλσι και Μάντσεστερ έχουν τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία.
Πιστεύω πως ο "Σερ Αλεξ" έχει κάθε λόγο το βράδυ να εύχεται να μην περνάει συχνά η μπάλα απ το κέντρο.
Οι Σκόουλς, Φλέτσερ και Κάρικ είναι υποδεέστεροι κατά την γνώμη μου των Εσιέν, Μακιλελέ και Λάμπαρτ και ταυτόχρονα οι επιθετικοί της Γιουνάϊτεντ βραχύσωμοι και πιό γρήγοροι απ τους Καρβάλιο και Τέρι.
Ετσι περιμένω πολλές βαθειές μπαλιές απ την άμυνα των "μπέμπηδων" προς την επίθεση, ή σε αντίθετη περίπτωση πολλές κούρσες μεγάλου μήκους απ τον Κριστιάνο Ρονάλντο με σκοπό είτε να διεμβολιστεί η άμυνα των "μπλε" απ τα πλάγια, είτε να φτάσει η μπάλα έξω απ την περιοχή του Τσεχ χωρίς να προλαβαίνουν να σπεύδουν σε βοήθειες τα αμυντικά χαφ των Λονδρέζων.
Σε οποιαδήποτε πλευρά και να έρθει ο Πορτογάλος υπερτερεί των Φερέϊρα (ή Μπελέτι) και Κόουλ.
Απ την άλλη βέβαια ούτε τα άκρα της άμυνας της Μάντσεστερ είναι πολύ αξιόπιστα ανασταλτικά με εξαίρεση τον Εβρά.
Σε κάθε περίπτωση, μεγάλο ρόλο γιά μένα θα παίξει η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι επιθετικοί της Τσέλσι.
Αν ο Ντρογκμπά κινηθεί στα γνωστά μέτρια γιά την αξία του φετινά στάνταρτς ή ο Καλού δεν αξιοποιήσει τις λίγες έτσι κι αλλοιώς ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν λόγω απειρίας και όχι δυνατοτήτων, τότε η κούπα θα πάει στο Μάντσεστερ.
Αν ο Ιβοριανός παίξει ένα απ τα μεγάλα παιχνίδια της εποχής Μουρίνιο, είναι ψύχραιμος και εύστοχος και ταυτόχρονα πιέσει ψηλά τους Φέρντιναντ και Μπράουν, τότε η Τσέλσι θα έχει τον πρώτο λόγο.
Αλλά δεν είναι μόνο η παρουσία των Ντρογκμπά και Καλού που θα κρίνει πολλά πράγματα.
Ακόμα και η συμμετοχή ως αλλαγή του πολύπειρου Ανελκά μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Αβραάμ Γκραντ.
Ελπίζω να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το αγγλικό ποδόσφαιρο (γρήγορο ρυθμό) και πολλά γκολ (αν και δεν το βλέπω, εκτός αν ανοίξει το σκορ νωρίς).
Πάντως η παρουσία του Λιούμπος Μίχελς εγγυάται πως δεν θα ασχοληθούμε πολύ με "τους ανθρώπους με τα μαύρα".

Καλό μας τελικό.

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Πεσειρο"Εκανα λαθη"



Τον απολογισμό της χρονιάς, η οποία δεν είχε θετική έκβαση για τον Παναθηναϊκό, έκανε ο Ζοζέ Πεσέιρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή". Ο Πορτογάλος τεχνικός, λίγο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα, αναφέρθηκε στην χρονιά που έκλεισε, στα λάθη του, στον Σωτήρη Νίνη και τον Εκι Γκονζάλες, στους φιλάθλους των "πρασίνων" και στην... πολυμετοχικότητα. Αναλυτικά…


- Δύσκολη μέρα η σημερινή, έτσι δεν είναι;"

Υπάρχει λύπη γιατί δέθηκα με τον Παναθηναϊκό. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε με όλους μια καλή σχέση όχι μόνο επαγγελματική αλλά και συναισθηματική. Υπάρχει λύπη αλλά και η ικανοποίηση ότι δώσαμε τα πάντα για να πετύχουμε. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αφοσίωσή μας στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι γιατί δεν κερδίσαμε τον τίτλο, έχουμε όμως καθαρή τη συνείδησή μας. Τα περισσότερα πράγματα που θέλαμε να εφαρμόσουμε σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς μας, τα καταφέραμε. Χαίρομαι γιατί όλοι στο 'σταφ' της Παιανίας, έδειξαν ότι τους άρεσε να δουλεύουν μαζί μας. Αν και στη ζυγαριά είναι οι τίτλοι πρώτα, κανείς που έζησε το έργο μας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει".



Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη για να παρουσιάσει το σχέδιό του για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, με πιθανότερη μέρα την Τετάρτη (21/5).


- Φεύγοντας από τη Ελλάδα, τι εικόνα κρατάτε από την περίφημη ελληνική νοοτροπία;"

Υποχρέωση κάθε ανθρώπου του ποδοσφαίρου είναι να κατανοήσει και να προσαρμοστεί γρήγορα στην κουλτούρα του τόπου που δουλεύει, όπως και να εφαρμόσει οτιδήποτε μπορεί για να συνεισφέρει θετικά σ’ αυτή τη νοοτροπία. Είναι σίγουρα πολύ θετικό το πάθος και ο ενθουσιασμός των Ελλήνων, πρέπει όμως να υπάρχει ένα μέτρο γιατί μερικές φορές χάνουμε τη λογική. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην καρδιά και τη λογική".


- Ποια εικόνα θα μεταφέρετε στην πατρίδα σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο;"

Η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το άξιζε 100%. Μπορεί ακόμα να βελτιωθεί στη δομή, στο σύστημα, την οργάνωση, γενικότερα στην καλλιέργεια των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Και η Πορτογαλία πέρασε το ίδιο στάδιο. Υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη σε όλα. Το ποδόσφαιρο είναι ο μικρόκοσμος της κοινωνίας που είναι ο μακρόκοσμος. Αδύνατον να είναι το ποδόσφαιρο οργανωμένο όταν η κοινωνία είναι ανοργάνωτη. Ολοι έχουν ευθύνη να πάνε την κοινωνία ένα βήμα πιο μπροστά. Και ο Τύπος έχει ευθύνη. Συχνά οι εφημερίδες μπαίνουν στον εύκολο δρόμο του ανταγωνισμού, έχουν όμως την ευθύνη όχι μόνο να πληροφορούνε αλλά και να αναπτύσσουνε και να καλλιεργούνε. Η εκπαίδευση δεν είναι ευθύνη μόνο των σχολείων. Είναι και των ΜΜΕ γιατί έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας, είναι γενικότερο".



-Τελικά, αυτή η ιστορία με τον Νίνη σάς έκανε πολύ κακό σε προσωπικό επίπεδο;"

Εκανε κακό σε μένα και σίγουρα πολύ καλό στον Νίνη. Αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο ποδοσφαιριστής απ’ όσο ήταν πέρυσι, παρότι έπαιξε λιγότερο από όσο και εγώ και αυτός περιμέναμε. Σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος ο Νίνης είναι πολύ νέος και είναι σε διαδικασία εξέλιξης. Προσπαθήσαμε συστηματικά να τον βελτιώσουμε όσο γίνεται στον αμυντικό και επιθετικό τομέα, να δείξει περισσότερο επαγγελματισμό και ζήλο στην προπόνηση, να αναπτυχθεί ως άνθρωπος, ως προσωπικότητα, ως ποδοσφαιριστής. Αυτά είναι δική μας ευθύνη, όχι δική του. Οσα γίνανε πέρυσι και εφέτος, ίσως επηρέασαν την εξέλιξή του. Θέλαμε να βάλουμε βάσεις για να μείνουνε σε όλη του τη ζωή. Ισως να νιώθει πως έχασε χρόνο αυτή τη σεζόν, αλλά κέρδισε πολλά για το μέλλον. Εγώ σαφώς και έχασα για να υπερασπιστώ τον Νίνη ως ποδοσφαιριστή και τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Του χρόνου θα είναι καλύτερος αν συνεχίσει με μικρά αλλά σταθερά βήματα και όχι με μεγάλα, που ποτέ δεν ξέρεις πού θα οδηγήσουν. Μου άρεσε στον Σωτήρη ότι είχε τη δύναμη να αντιμετωπίσει όσα γράφονταν και λέγονταν γι’ αυτόν. Προσπάθησε πολύ για να βελτιωθεί στο σώμα, στο μυαλό, στη νοοτροπία, παντού. Σ’ αυτή την ηλικία είναι αρκετά δύσκολο".
- Σκεφτήκατε την εύκολη λύση να τον χρησιμοποιείτε για να αποφορτιστεί η πίεση;"

Για μένα είναι πολύ δύσκολο αυτό. Ποτέ δεν ξέρουμε τα όρια της αντοχής μας, αλλά ποτέ δεν θέλησα να κάνω τα εύκολα για να βελτιώσω τη θέση μου".


- Η τύχη τα έφερε να φύγετε από τον Παναθηναϊκό την ίδια μέρα με τον Γκονζάλες..."

Εχω την άποψη ότι όλοι οι παίκτες είναι καλοί επαγγελματίες αλλά κάποια στιγμή κάνουν λάθη. Ουδείς αλάθητος στον κόσμο ή στη δική μου την ομάδα. Απλώς τα συμφέροντα της ομάδας είναι πολύ πιο ψηλά από τα συμφέροντα του προπονητή ή των παικτών. Είμαι πιο μαλακός όταν κάτι δεν επηρεάζει όλη την ομάδα και αλλιώς όταν την επηρεάζει. Ο προσανατολισμός δεν πρέπει να χάνεται, οι κανόνες πρέπει να τηρούνται".


Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη και για το θέμα του προπονητή, καθώς ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.


- Θα είχατε να πείτε κάτι στον Εκι;

"Του εύχομαι να είναι όσο πιο ευχαριστημένος γίνεται και να έχει καλή τύχη. Δεν το λέω για να το πω. Από καρδιάς τού εύχομαι να έχει επιτυχία. Ως προπονητής, εγώ είμαι υπεύθυνος για όλους, υπεύθυνος και για τα λάθη τους. Ολοι έχουν δικαίωμα στο λάθος στο ποδόσφαιρο, το ίδιο και στη ζωή. Αλλά να δείχνουν χαρακτήρα και να μην το επαναλαμβάνουν".


- Κάνοντας την αυτοκριτική σας, ποια λάθη χρεώνετε στον εαυτό σας;"

Εκανα λάθη, σίγουρα. Για παράδειγμα, το ότι δεν ήξερα τι γίνεται έξω από τα αποδυτήρια, ίσως να βγήκε σε κακό. Είμαι υπόλογος όταν οι παίκτες μου δεν έχουν καλή ψυχολογία, οπότε το να μην ξέρω τι διαβάζουν ή τι ακούνε ή ποιο είναι το περιβάλλον τους, ίσως δημιούργησε σύγχυση. Αυτό είναι μόνο ένα από τα λάθη μου".


- Να πούμε και μερικά άλλα;"

Πάντα υπάρχουν λάθη, όπως στις επιλογές παικτών ή κάποιες κινήσεις από τον πάγκο που δεν βγήκανε. Αυτά τα καταλαβαίνεις μετά... Χριστόν. Λάθος μου ήταν που είχαν μεγάλη ένταση οι προπονήσεις. Κάναμε κάποιες μετρήσεις και τις εκτίμησα με καθυστέρηση. Εδειξαν ότι το άγχος και η πίεση των παικτών τους έκαναν να αντιδρούν αρνητικά στις προπονήσεις. Οταν το καταλάβαμε, χαμηλώσαμε την ένταση. Ηταν η κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος και αυτό το λάθος μου φάνηκε στα παιχνίδια. Θα έπρεπε, επίσης, να μιλήσω περισσότερο προσωπικά με κάθε παίκτη, για να αποφορτιστούν από την πίεση. Ολα τα άλλα είναι τελείως υποκειμενικά".


- Δικαιολογούν όλα αυτά τη διαφορά της εικόνας ή υπάρχουν κι άλλα;"

Κυρίως αυτά, τα άλλα είναι μικρότερης σημασίας. Θα μπορούσαμε με διαφορετικές τακτικές, ψυχολογικές ή προπόνησης, να ισορροπήσουμε την ομάδα. Το μοντέλο να πιέζουμε από ψηλά μας κούραζε και θα μπορούσαμε να μην το έχουμε κι ας ήταν ένα στοιχείο που μας χαρακτήριζε. Το 4-2-3-1 βολεύει για να πιέζεις ψηλά με λιγότερη κούραση, να είμαστε πιο συμπαγείς. θα μπορούσα να το είχα επιλέξει νωρίτερα. Μιλάμε για μια σεζόν με 46 παιχνίδια, όπου χάσαμε έξι φορές. Σε κάθε τρία ματς, κερδίζαμε τα δύο. Το μοναδικό αρνητικό ήταν ότι κάναμε κοιλιά στην κρισιμότερη καμπή. Η γενική εικόνα ήταν μιας σταθερής ομάδας η οποία αντιδρούσε καλά όταν όλοι λέγανε ότι επιστρέφουν τα φαντάσματα. Φαντάσματα δεν υπάρχουν πια, τα διώξαμε με τη δουλειά. Δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις θετικά μετά την απώλεια του τίτλου και εμείς το κάναμε".


- Πολλοί λένε ότι παίξατε καλά αφού τα χάσατε όλα..."

Οχι, δεν ισχύει. Σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με πολύ κόσμο, αντιδράσαμε καλά. Το 1-1 με τον Ολυμπιακό ήταν καθοριστικό γιατί αν παίρναμε μια νίκη που αξίζαμε απόλυτα, όλα θα ήταν διαφορετικά και για μας και γι’ αυτούς. Το 4-0 είναι δική μου ευθύνη γιατί παίξαμε με πολύ παραπάνω ρίσκο απ’ όσο έπρεπε, θέλοντας να εκμεταλλευτούμε το ψυχολογικό προβάδισμα που είχαμε. Παρά το χαστούκι του 4-0 σταθήκαμε όρθιοι. Δείξαμε χαρακτήρα, δύναμη και προσωπικότητα. Δεν ξέρω αν πέρασε αυτό στον Τύπο. Δεν έχω πρόβλημα όταν χάνουμε, να χάνει ο Πεσέιρο κι όταν νικάμε, να κερδίζουν όλοι".


- Πολλοί πιστεύουν ότι στο ματς με τον ΟΦΗ, μερικοί παίκτες σας έπαιζαν σα να μη θέλουν να κερδίσουν. Νοιώσατε κάτι τέτοιο;"

Σε καμία περίπτωση. Με τίποτα. Ηθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Η ήττα εξηγείται ποδοσφαιρικά. Η ευθύνη είναι δική μου ξεκάθαρα. Αντί να βάλω χαφ, έβαλα επιθετικούς και έκανα τα πράγματα χειρότερα γιατί χάσαμε την οργάνωσή μας. Οποιος είναι απ’ έξω, λέει ό,τι θέλει. Οι προπονητές ξαναβλέπουν τα παιχνίδια στο βίντεο. Αν τα ξαναδείτε κι εσείς, θα έχετε κατά 40% άλλη γνώμη από την πρώτη. Πάντα υπάρχουν σε όλα τα πρωταθλήματα τέτοιες απώλειες, μόνο που η κοινή γνώμη σε άλλες χώρες τα κάνει πιο εύκολα αποδεκτά σε σχέση με την Ελλάδα".


- Για εσάς ποιος είναι πρωταθλητής; Ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ;"

Ολοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θέλουν να κρίνονται τα πρωταθλήματα στο γήπεδο αλλά υπάρχουν διατάξεις και κανονισμοί που πρέπει όλοι να τους σέβονται. Ούτε εμένα θα μου άρεσε αν είχα χάσει έτσι ένα παιχνίδι και θα το είχα κυνηγήσει. Απ’ αυτή την υπόθεση ο Παναθηναϊκός έχασε πολλά. Οποιος ασχολείται με ποδόσφαιρο, μπορεί να καταλάβει τη διαφορά του να πας στην Ξάνθη με το +4 και όχι με το +1".


- Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, κυρίως τα προηγούμενα χρόνια, νιώθουν αδικημένοι από τη διαιτησία. Τι γνώμη έχετε εσείς για φέτος;"

Δεν μου αρέσει να δικαιολογώ υποψίες για τη διαιτησία. Nαι, δεν μας έδωσαν αρκετά πέναλτι και μας σφυρίξαν 4 που δεν ήταν, αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν υπήρχαν διακρίσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι φταίει η διαιτησία που δεν πήραμε τον τίτλο. Σιγά σιγά πρέπει να απαγκιστρωθούμε απ’ αυτό. Θα είναι καλό για όλους".
- Οι σχέσεις με τον Βέλιτς πώς ήταν;"

Πολύ καλές. Ο καθένας είχε τα καθήκοντά του και σεβόταν τον άλλο. Είχαμε και τις διαφωνίες μας αλλά η φιλοσοφία μας ήταν πάνω κάτω η ίδια".


- Ολοι περιμένουν ότι θα σας διαδεχθεί ο Μπάγεβιτς. Τι γνώμη έχετε γι’ αυτόν;"

Δεν το ξέρω αν θα είναι αυτός. Τον Μπάγεβιτς ως άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Θέλω ο Παναθηναϊκός να πετύχει και όποιος κι αν έλθει, του εύχομαι καλή επιτυχία".


- Τι ομάδα θα παραλάβει; "

Θα βρει μια ομάδα που έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο, που έχει βελτιωθεί και μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, μια ομάδα που έχει κανόνες είτε μέσα είτε έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Θα βρει παίκτες που θέλουν να πετύχουν και είναι επαγγελματίες. Κάθε διαδικασία έχει μια εξέλιξη και όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα".


- Από πότε καταλάβατε ότι δεχόσαστε επίθεση που ξέφευγε από τα όρια της κριτικής; Από τις αντιδράσεις του κόσμου;"

Για πολύ καιρό δεν το ήξερα. Με δική μου επιλογή, θέλησα να μην ασχολούμαι με όσα γράφονται για μένα κι αυτό όχι επειδή απαξιώνω την κριτική. Ολοι έχουν το δικαίωμα να κριτικάρουν. Οταν άρχισα να νιώθω στο γήπεδο την ατμόσφαιρα να γίνεται εχθρική, το συνειδητοποίησα. Πολλά εξαρτώνται από τους opinion makers, τους ανθρώπους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Οταν κάποιος πάει στο γήπεδο και είναι επηρεασμένος αρνητικά από όσα διαβάζει και ακούει, θα το βγάλει στις αντιδράσεις του. Η αρνητική εικόνα που υπήρχε όταν η ομάδα ήταν στην πρώτη θέση, δεν δικαιολογείται. Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι στόχοι, ή μάλλον ξέρω, αλλά τι να λέμε τώρα...".


- Η ατμόσφαιρα αυτή, επηρέασε την ομάδα;"

Στις δικές μου επιλογές, όχι. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει επηρεαστεί. Ισως να επηρεάστηκα ασυνείδητα και να μην το έχω καταλάβει. Δεν κάνω τις επιλογές μου για να γίνω αρεστός στους οπαδούς και στον Τύπο. Οταν έκανα τις επιλογές μου, ο στόχος μου ήταν να κερδίζει ο Παναθηναϊκός και να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν πήρα τον εύκολο δρόμο για να με αγαπήσουν οι φίλαθλοι. Θα μπορούσα να πάρω αποφάσεις για να γίνω περισσότερο δημοφιλής, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου".


- Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα αν η ατμόσφαιρα ήταν καλύτερη;"

Ναι το πιστεύω. Σε καμιά περίπτωση δεν πασάρω τις ευθύνες αλλού. Ολοι κάνουμε λάθη και σίγουρα έκανα κι εγώ. Δεν έχω όμως καμιά αμφιβολία ότι αν ο κόσμος είχε τη συνοχή που είχαμε εμείς μέσα στην Παιανία, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα και θα προχωρούσαμε στην Ευρώπη. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ευχαριστημένος ο κόσμος. Είναι πολλά τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μόνο ένα πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός όλα τα άλλα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αρνητικές ιδέες για το πώς λειτουργεί ο σύλλογος, ότι ένας παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο ή σε άλλη θέση, ότι ο οπαδός θέλει περισσότερες επενδύσεις. Ποτέ όμως δεν πρέπει να χάνουμε την αίσθηση της ομάδας. Το να έχουμε διαφορετικές γνώμες πάντα θα συμβαίνει και είναι αποδεκτό, γιατί δημοκρατία έχουμε. Πρέπει όμως να είμαστε ενωμένοι ενάντια στους αντιπάλους μας".


- Τα ονόματα Ανδρέας Βγενόπουλος και Παύλος Γιαννακόπουλος,

σας λένε κάτι;"

Τα ξέρω (γέλια). Τα έχω ακουστά".


- Αρα θα ξέρετε τα περί πολυμετοχικότητας. Ποια είναι η γνώμη σας; "

Αυτά είναι θέματα της διοίκησης. Αυτή αποφασίζει. Αυτό που ξέρω είναι ότι όσο μεγαλύτερη συνοχή έχει μια ομάδα, όσο λιγότερη εχθρική ατμόσφαιρα αντιμετωπίζει, όσο καλύτερη ατμόσφαιρα έχει στο γήπεδο, τόσο πιο εύκολος είναι ο δρόμος για την επιτυχία. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι οι αντίπαλοι είναι έξω από την ομάδα και όχι μέσα. Αντίπαλοί μας έπρεπε να είναι οι άλλες 15 ομάδες και μόνο".


- H εχθρική ατμόσφαιρα είναι ο λόγος που δηλώσατε ότι ήταν και δική σας επιθυμία να μην συνεχίσετε στον Παναθηναϊκό; "

Δεν θα ήταν καλό ούτε για το σύλλογο, ούτε για μένα να παραμείνω. Ο πρόεδρος κατάλαβε και εγώ το κατάλαβα ότι θα ήταν καλύτερα να μη συνεχίσει ένας προπονητής που πέρασε στο πετσί του αυτή η εχθρική ατμόσφαιρα. Επρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση για να μπορέσει ο πρόεδρος να επιλέξει απελευθερωμένος τον επόμενο προπονητή, που θα τον στηρίξουν όλοι. Οσο μεγαλύτερη σταθερότητα υπάρχει, τόσο το καλύτερο. Κάποιοι από τη διοίκηση θα διαφωνούσαν να μείνει ο Πεσέιρο και του χρόνου. Σαφώς ο νέος προπονητής θα βρει καλύτερες συνθήκες. Αν έμενα, τα χρήματα που θα επενδυθούν ίσως να μην έφερναν αποτέλεσμα εξαιτίας της αντίδρασης προς το πρόσωπό μου. Δεν έχω φόβο για μένα. Θεωρώ ότι θα πήγαινα καλύτερα του χρόνου, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό γι’ αυτό. Ξέρω πολύ καλύτερα την ομάδα, το περιβάλλον, τι χρειαζόμαστε, όλα".

H ΑΕΚ πήρε Μαϊστόροβιτς!



Η ΑΕΚ έφτασε σε τελική συμφωνία με τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και το μεσημέρι της Δευτέρας (19/5) ανακοίνωσε την απόκτησή του, πραγματοποιώντας τη δεύτερή της μεταγραφή. Ο Μαϊστόροβιτς έπεται του Αντώνη Ρίκκα, που αποκτήθηκε προ ολίγων ημερών από τη Skoda Ξάνθη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Σουηδό αμυντικό Daniel Majstorovic. O 31 ετών (5/4/1977)- διεθνής με την ομάδα της Σουηδίας -ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια».

Βιογραφικό του Μαϊστόροβιτς
Ο Daniel Majstorovic, γεννήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και ξεκίνησε την καριέρα του από την Brommapojkarna (1996-1997), την περίοδο 1998-1999 αγωνίστηκε στην Fortuna Koln, συνέχισε στην Vasteras Sk (1999/2000), στην Malmo FF (2001-2004), στην FC Twente (2004 ? 2006) και στην FC Basel (2006-2008). Είναι 14 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας και έχει πετύχει ένα γκολ.

[via]

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Σοβαρός, με κίνητρο


Το 2004, όταν υπέγραφες στον Ολυμπιακό, πίστευες ότι θα κατακτούσες τέσσερα πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα (σ.σ.: η συνέντευξη δόθηκε πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη);
«Κάποιοι δεν πίστευαν καν ότι θα παίξω πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό. Ομως όταν υπέγραψα, αυτές ακριβώς ήταν οι προσδοκίες μου. Να κερδίσω όσα δεν είχα κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια…».

Ότι και να πούμε είναι λίγο για τον ποδοσφαιριστή που νομίζω ότι έχει δει περισσότερα από κάθε άλλο σ'αυτή τη χώρα. Χωρίς να είναι η καλύτερη πάστα (π.χ. Μπουφόν) κατάφερε να είναι παρών σε μερικά από τα καλύτερα επιτεύγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και συνήθως απαρατήρητος.

Μαζί με το Στολτίδη, οι δύο μεγαλύτερες κολώνες του Ολυμπιακού τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ακόμα και προχθές στο τελικό κυπέλλου η εμπειρία του τον έβαλε να κάνει καθυστερήσεις στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο...

Κι αν κοιτάξεις το προηγούμενο βασικό τερματζή του γαύρου, το "πουλί" Ελευθερόπουλο, εύχεσαι να μπορεί να πάιξει 2-3 χρόνια ακόμα...

Και σκόρπιες και σκέψεις

Κατ' αρχην καλο κουραγιο στον δημιουργο του μπλογκ στην προσπαθεια του να το "ομορφύνει" και να το κανει ακομα πιο αξιοπροσεκτο και αξιολογο οπτικα.

Συγχαρητηρια στην ομαδα μου τον Ολυμπιακο για την κατακτηση του Κυπέλλου και του νταμπλ, συγχαρητηρια στον Άρη για την μεγαλη προσπαθεια που καταβαλλει τα τελευταια χρονια. Το ελληνικό πρωταθληματακι (αυτο το δύσμοιρο και τρισάθλιο) έχει ανάγκη από μια δυνατή Θεσσαλονίκη και μια δυνατή επαρχία... Αμήν.

Η Εθνική Ελλαδας ξεκιναει τις προσπάθειές της στο Ευρωπαϊκό και ελπιζουμε για το καλύτερο. Αλλα τα θαύματα μια φορα γίνονται. Αλλωστε οι αντίπαλοι ξέρουν πια τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Αμέσως μετα ξεκινάει ο ευρωπαϊκος γολγοθάς για τις Ελληνικές ομάδες. Την αμελητέα ποσότητα της Ευρώπης τόσο ποιοτικά ,όσο και "ποσοτικά" και σε θέμα χρημάτων, αίγλης, θέσης, κατάστασης. Μπορεί η εθνική να ειναι ακόμα πρωταθλήτρια Ευρώπης , οι Ελληνικές ομάδες όμως ειναι πρωταθλήτριες κακομοιριάς στην Ευρώπη κι έτσι θα παραμείνουν, ανεξάρτητα από την πορεία της Εθνικής.

Στο διάστημα πριν τον τελικό του Κυπέλλου οι απόψεις και τα δημοσιεύματα που διάβαζα λίγο διέφεραν από την κατάσταση λίγο πριν την έναρξη εμφυλίου πολέμου. Να ....μας χαιρόμαστε.

Ε,και μετα παλι στα ίδια. Ξεκινάει το πρωτάθλημα και θα χωθούμε στον οπαδισμό και την καφρίλα μας ο καθένας.

Γι' αυτο φιλαρακια μου, καλες διακοπές και καλό καλοκαίρι. Εστω και απο νωρίς. Εστω και αν μένει η "όαση" του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ για να σκεφτουμε παλι "μπαλα". Ξεκουραση , ηρεμία και ... αναδιοργάνωση για τον νέο "πολεμο" του χρόνου. Μεχρι να αποφασίσουμε οτι προτιμάμε να βλέπουμε μπάλα και το ... γνωστοποιήσουμε και αυτό στις διοικήσεις των ομάδων....


Υ.Γ. 1 Ο Σεγκούρα είναι σεμνός και αξιόλογος ανθρωπος. Αλλα ειναι ανίκανος προπονητης. Ποσο δύσκολο για τον καθε δημοσιοκάφρο είναι να το παραδεχτει αυτό; Αλλα βλέπεις οι πρόεδροι πληρώνουνε καλά... Και δεν εννοώ μόνο τον Κόκκαλη αφου το όνομα "Σεγκούρα" είναι απλά ενδεικτικό...

Υ.Γ. 2 Προς τους φίλους (και μη) γαύρους. Και αν φύγει ο Λουα Λουα και έρθει ο Μπάμπης Ταραμάς να δείτε που καποιοι θα μας πεισουνε οτι ο πρόεδρος έκανε πάλι τζακ ποτ. Αλλα δεν φταινε οι κάποιοι ούτε ο πρόεδρος. Εμεις φταιμε.

Υ.Γ. 3 Προς τους φίλους (και μη) των υπολοίπων "θρησκειών/ομάδων/τοποθετήσεων". Χαλαρώστε, μας ξαναβρίζετε (και σας ξαναβρίζουμε) του χρόνου... Λιγες διακοπές ΗΜΑΡΤΟΝ....


Καλό καλοκαίρι... (με βάρεσε η σημερινή ζέστη στο κεφάλι)

Πρόγραμμα αγώνων Euro 2008 !!!

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

7 Ιουνίου

Βασιλεία 19:00 Ελβετία-Τσεχία

Γενέβη 21:45 Πορτογαλία-Τουρκία

11 Ιουνίου

Βασιλεία 21:45 Ελβετία-Τουρκία

Γενέβη 19:00 Τσεχία-Πορτογαλία

15 Ιουνίου

Βασιλεία 21:45 Ελβετία-Πορτογαλία

Γενέβη 21:45 Τουρκία-Τσεχία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

8 Ιουνίου

Βιέννη 19:00 Αυστρία-Κροατία

Κλάγκενφουρτ 21:45 Γερμανία-Πολωνία

12 Ιουνίου

Κλάγκενφουρτ 19:00 Κροατία-Γερμανία

Βιέννη 21:45 Αυστρία-Πολωνία

16 Ιουνίου

Κλάγκενφουρτ 21:45 Πολωνία-Κροατία

Βιέννη 21:45 Αυστρία-Γερμανία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

9 Ιουνίου

Ζυρίχη 19:00 Ρουμανία-Γαλλία

Βέρνη 21:45 Ολλανδία-Ιταλία

13 Ιουνίου

Ζυρίχη 19:00 Ιταλία-Ρουμανία

Βέρνη 21:45 Ολλανδία-Γαλλία

17 Ιουνίου

Ζυρίχη 21:45 Γαλλία-Ιταλία

Βέρνη 21:45 Ολλανδία-Ρουμανία

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

10 Ιουνίου

Ίνσμπρουκ 19:00 Ισπανία-Ρωσία

Σάλτσμπουργκ 21:45 Ελλάδα-Σουηδία

14 Ιουνίου

Ίνσμπρουκ 19:00 Σουηδία-Ισπανία

Σάλτσμπουργκ 21:45 Ελλάδα-Ρωσία

18 Ιουνίου

Ίνσμπρουκ 21:45 Ρωσία-Σουηδία

Σάλτσμπουργκ 21:45 Ελλάδα-Ισπανία


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

19 Ιουνίου Βασιλεία 21:45 Νικητής Α΄-Δεύτερος Β΄ (1)

20 Ιουνίου Βιέννη 21:45 Νικητής Β΄-Δεύτερος Α΄ (2)

21 Ιουνίου Βασιλεία 21:45 Νικητής Γ΄-Δεύτερος Δ΄ (3)

22 Ιουνίου Βιέννη 21:45 Νικητής Δ΄-Δεύτερος Γ΄ (4)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

25 Ιουνίου Βασιλεία 21:45 Νικητής (1)-Νικητής (2) (Α)

Βιέννη 21:45 Νικητής (3)-Νικητής (4) (Β)

ΤΕΛΙΚΟΣ

29 Ιουνίου Βιέννη 21:45 Νικητής (Α)-Νικητής (Β)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ


Σημερα το απογευμα πραγματοποιηθηκε παρεμβαση οπαδων ΑΕΚ στους σταθμους superΣπορfm 94.6 και Κοκκινο 105.5 για το εφετειο του Νικου Κουνταρδα που γινεται στις 19 Μαιου ημερα Δευτερα στη Λουκαρεως 2ος οροφος 9π.μ. Δεν ζηταμε,Απαιτουμε... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ


ΤΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ: http://athens.indymedia.org/front.php3?l...ticle_id=867533



ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ ΑΝΑΡΤΕΙ ΠΑΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:
"ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ".
Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21oυ ΑΙΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΟΝ
ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΩΝ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ.
ΜΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ "ΟΠΑΔΟΥΣ" ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΓΕΛΟΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΤIΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
-ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21oυ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΕΛΗΜΑΤΑΚΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ - ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ - ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔIΝΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ:
ΤΟΥΣ "ΟΠΑΔΟΥΣ" ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ.
ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
-ΣΤΟ ΕΛΛ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο "ΟΠΑΔΟΣ" ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΠΟΨΗ, ΕΣΤΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΟ
-ΣΤΟ ΕΛΛ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ,
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜMΕΝΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ.
ΟΧΙ ΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΟΠΑΔΟΙ".
-ΣΤΟ ΕΛΛ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ
ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝE ΓΙΑ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΙΑ,
ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΕΥΚΟΛΑ ΟΜΟΣ ΘΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΝ "ΟΠΑΔΟ" ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ.
-ΣΤΟ ΑΜOIΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΤΙΚΑΤΡΟΠΤΙΖΕΤAI Η ΑΔΙΚΙΑ , Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ, ΝΑ ΦIΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ
ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΣ:ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ -
ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ -ΤΑ ΑΡΧΙ-ΑΡΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΟΠΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ,
ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ!
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
-ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΟΙ "ΟΠΑΔΟΙ" ΒΡΕΘΗΚΑΝ
ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΩΝ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΠΑΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.
ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΒΟΥΛΟ ΠΕΛΑΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΡΟΒΑΤΟΥ
ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
-ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΟΠΑΔΙ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤHΡΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
ΕΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ
-ΤΑ ΠΑΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
-ΤIΣ ΓΑΙΔΟΥΡΟΦΩΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΟΛ
-ΤΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
-Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΝΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ,
18ΧΡΟΝΕΣ ΤΡΙΜΕΤΡΕΣ ΚΑΛΛΟΝΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΠΟΝΣΟΡΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ ΤΟΥΣ
Η ΙΔΙΑ ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΣΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ
ΤΗΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
-ΜΕ ΠΥΡΕΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΓΧΩΝΕΣ ΣΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ,
ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΤΩΝ ΑΜΟΙΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ-ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
-ΤΟ ΔΟΓΜΑ: ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.
ΚΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ,
ΧΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ!
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, "ΟΠΑΔΟΙ" ΚΑΙ ΜΗ, ΚΑΠOΙΑ ΣΤIΓΜΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ:
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΞIΖΟΥΝ!

O ΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ:
ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΥΠΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΣΤΗΣ 19 ΜΑΙΟΥ,ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ .....KAI Ο ΝΙΚΟΣ AΞΙΖΕΙ!
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.
Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ!
ΚΙΝΗΣΗ "ΟΠΑΔΩΝ" ΑΕΚ "ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ"
ΦΙΛΙΚΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Μικρά από το τελικό Κυπέλλου

Μερικές παρατηρήσεις από τον τελικό κυπέλλου, όπως τον είδα στη τηλεόραση

1. Μας τα ζάλισαν οι σχολιαστές με τις μπάλες, έαν είχαν λιγότερο ή περισσότερο αέρα από ότι έπρεπε, αν και ένας του Άρη έπεσε κάτω κάποια στιγμή αφού δέχτηκε μια στο κεφάλι, και σήμερα δε διάβασα τίποτα...
Εάν αληθεύει ότι οι μπάλες δεν είχαν αέρα, τότε οι "άνθρωποι του γηπέδου" που είπαν στους δημοσιογράφους ότι "ήταν εντάξει", ίσως τις φούσκωσαν μετά περισσότερο...
(ώστε να εξηγείται ο τραυματισμός του παίκτη...)

2. το θέαμα και των δύο ομάδων θα έλεγα ΑΘΛΙΟ...
στην αρχή ούτε ένας παίκτης δε μπορούσε να κάνει κοντρολ
(λες να φταίγαν οι μπάλες;)

3. το σύνθημα για το Σκόρδα απίθανο:
Σκόρδα, αλήτη, γ@μ@ τους το σπίτι...
Σκόρδα, αλάνι, άναψε ντουμάνι...

4. Σκόρδας Νο.2
Σε δηλώσεις όταν έφτανε στο γήπεδο (δική μου απόδοση):
"είμαι πρώτα οπαδός... θέλω να κάτσω στο πέταλο κι όχι στα επίσημα...
θέλω να πανηγυρίσω μαζί με τους οπαδούς μας....
κι εκεί (στο πέταλο με τους οπαδούς) πρέπει η διοίκηση μετά να πάει το κύπελλο..."
Αναρωτιέμαι ποιος είναι διοίκηση στον Άρη...

5. Από τις ελάχιστες φορές σε ματς που είδα το Μπάγιεβιτς όρθιο...

6. Ο παίκτης που πραγματικά φτιάχθηκε για τον αγώνα ήταν ο Αβράαμ...
Στα συν του παίκτη αυτό...
Βέβαια, ο κεντρικός αμυντικός να παίζει σέντερ φορ δείχνει λίγο απελπισία...

7. Δεν κατάλαβα γιατί ο Τζώρτζεβιτς έκανε σα να μην ήθελε να σηκώσει αυτός το κύπελλο ενώ μάλιστα είχε φτάσει τελευταίος στο Γκαγκάτση...
Ποιον είχε στο μυαλό του για να το σηκώσει;

8. Γενικά για το ματς:
-ο Άρης ήθελε αλλά δεν μπορούσε...
βεβαια, υπήρχε μια αίσθηση πως εάν έβαζε γκολ θα γύρναγαν όλα υπέρ του...
δεν έβαλε όμως...
-η ποιότητα ενδεκαδάτου παίκτη Εθνικής Αργεντινής κάνει πάντοτε τη διαφορά, όποιοι κι αν παίζουν (εντάξει, ο Καράμπελας ήταν). Γιατί όμως βάρεσε το πέναλτυ; Άραγε, ο Τζόλε είχε πάλι άγχος;
- ο Μήτρογλου μπορεί πλέον να λέγεται χασογκόλης - πόσα έχασε; καλά εκείνη τη κατεβασιά πως την έχασε;
- ο Άρης έπεσε στη παγίδα Λεμονή - είχε το χώρο και δεν ήξερε τι να τον κάνει... ενώ άργησε πάρα πολύ να ανέβει
Μου άρεσε ο Σιστόν
Αντίθετα, η επιλογή Καράμπελα θα έλεγα τραγική... Τέτοιους έβρισκε για χρόνια ο Τζόλε κι έκανε πάρτυ...

9. Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΙ ΘΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ "ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΑΛΑ "ΔΕ Γ@ΜΙΕΤΑΙ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΗΔΗ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝ


10. Ευτυχώς, όλες οι εσωτερικές διοργανώσεις ποδοσφαίρου τελείωσαν και είμαστε σε ετοιμότητα για το Νο.1 ετήσιο ποδοσφαιρικό προϊόν.

P.S. έβλεπα το ματς με ένα φίλο βάζελο και όταν τελείωσε μου είπε:
"ο Άρης είναι ο ηθικός κυπελλούχος"!!!
Ήμαρτον, που λέει κι ο Γεωργίου...

ΝΙΚΗΤΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ


Στα ερτζιανά γνωστοί και άγνωστοι είχαν ηδη κάνει την απονομή του κυπέλου στον Αρη.
Δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, πολιτικοί, ο απλός κόσμος που έπαιρνε τηλέφωνο ή εστελνε μυνήματα στο ίδιο συμπέρασμα. Ο Αρης με κεκτημένη ταχύτητα από τα play off, το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Μπάγεβιτς, το θεωριτικό πλεονέκτημα της έδρας (Καυτατζόγλειο - Θεσσαλονίκη) την δίψα της κατάκτησης του κύπέλου ύστερα από 36 χρόνια, ήταν αγκαλιά με την κούπα. Λόγια λόγια λόγια. Ολοι εβλεπαν τον Ολυμπιακό σαν ενα μυρμίγκι στο σακάκι που το τινάζεις για πλάκα από απάνω σου. Ξενύχτια, απειθαρχία, αγωνιστική απραξία, προπονητής ανδρίκελο, κακές εμφανίσεις απο τα τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα (ακουσον ακουσον), εκαναν τον Ολυμπιακό ομάδα που εχει χάσει το κύπελο απ'το αεροδρόμιο.
Και ξαφνικά αρχισαν οι σφαλιάρες. Ηρθε η ώρα να μιλήσει και ο ξενοδόχος που κανείς δεν λογάριαζε. Ο Ντάκο, ο Γκαλέτι, ο Ιερο, ο Βούλης, Ο Ζεβλάκοφ, ο Αντώνης, ο Ραούλ Μπράβο (αυτός μωρέ που ήρθε για διακοπές, για να κοροϊδέψει, για να φάει τα λεφτά του Σωκράτη) και τέλος ο Τζόλε που κάνει εξτρά προπονήσεις για να σηκώνει, να σηκώνει, να σηκώνει... ξέρετε εσεις. Και μόλις μίλησαν και αυτοί το βούλωσαν ολοι οι ηδήμονες, οι προφήτες. Από σήμερα Κυριακή 18 Μαϊου 2008 ολοι ασχολούνται με την Γιουροβίσιον, γιατί απλούστατα λίγοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει πληγωμένος εγωισμός και μόνιμη αμφισβήτηση. Πράγματα που συνεχώς βιώνουν τα παλικάρια με τα κόκκινα και που κούπα με την κούπα πορώνονται και περισσότερο για να κλείνουν στόματα.
Περαστικά σας λοιπόν και πάλι.
Αντε γεια σας και καλό καλοκαίρι.
Η εποχή που βγαίνουν οι πρωταθλητές και κυπελούχοι των ραδιοφώνων.