Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

ΚΑΛΟΝ & ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ

KALON & Κωστένογλου

Τελικά να ξέρουν ότι πάμε στο γήπεδο για να δούμε τον Ribaldo Blanco Kalon και όχι Κωστένογλου

Και ειδικά σε ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλο ....

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΣ (ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ)


Με έκπληξη διαβάσαμε την συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου στην sporday σήμερα. Ο κ. Βγενόπουλος είπε κατά λέξη ότι "πρέπει να είμαστε (οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού) ευγνώμονες στην Οικογένεια Βαρδινογιάννη". Ναι καλά διαβάσατε μας δουλεύει ,και μας λέει ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη που από το 1979 ασελγεί πάνω στην Ιστορία της ομάδας μας, πρέπει να την ευγνωμονούμε επειδή μετά από 29 χρόνια παρουσίας στην διοίκηση της ΠΑΕ ,έχει πάρει λιγότερο από 10 πρωταθλήματα , την στιγμή που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας έχει σαρώσει. Ο κ. Βγενόπουλος καλό θα ήταν μετά την επίθεση που δέχεται από τα κανάλια των Βαρδινογιάννηδων (MEGA, STAR) εάν δεν μπορεί να κάνει πίσω ,και να αφήσει τον Γιαννακόπουλο να ηγηθεί. Δεν είναι δυνατόν να γλείφει τον Βαρδινογιάννη για να πουλήσει, αφήνοντας τον μάλιστα να μείνει μέσα και να κάνει παρασκηνιακά κουμάντο. Δεν θα κάνουμε ακόμα πλουσιότερο τον Τζίγγερ, θα ήταν προτιμότερο να βλέπουμε μόνο τις επιτυχίες στο μπάσκετ παρά να παρακολουθούμε την ομάδα να ξεφτιλίζεται, και από πάνω να λέμε και ευχαριστώ στην οικογένεια που "μίκρυνε" την ομάδα μας.

Νέα αθλητική εφημερίδα Εξέδρα των Σπορ !!!


Η νέα εφημερίδα "ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" είναι γεγονός από σήμερα 29/03/08 και στελεχώνεται με κάποια από τα εγκυρότερα ονόματα του χώρου της αθλητικής δημοσιογραφίας όπως οι Βασίλης Σαμπράκος, Αλέξης Σπυρόπουλος, Γιώργος Κοσμάς, Γιάννης Σερέτης, Βασίλης Παπανικολάου, Μενέλαος Σεβαστιάδης, Αλέξανδρος Λοθάνο, Δημήτρης Δραγώγιας, Σταύρος Κόλκας.

Επιπλέον, και στοχεύοντας πάντα στο να έχει ο αναγνώστης την πιο προνομιακή θέση μέσα στα σπορ, έχει εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεργασίες με μορφές του ελληνικού αθλητισμού όπως οι Κριστόφ Βαζέχα, Βασίλης Καραπιάλης, Στέλιος Μανωλάς, αλλά και από θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Μπεκεμνπάουερ και Μενότι

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας είναι www.exedrasports.gr

Μακάρι να μην την κατατάξουμε πουθενά, και να μας δίνει σωστή και αντικειμενική ενημέρωση.

Στο «Μπερναμπέου» ο τελικός του 2010

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα είναι το γήπεδο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2009-10

Η θρυλική έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2009-10, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, που συνεδρίασε σήμερα (28/3) στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν.

Το γήπεδο της «βασίλισσας» έχει φιλοξενήσει το παρελθόν τρεις τελικούς του -επονομαζόμενου τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1957, 1969, 1980) και τον τελικό του Μουντιάλ του 1982.

Σήμερα θα γίνουν γνωστά και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011, καθώς και του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τόσο για το 2010 όσο και για το 2011.

Θυμίζουμε ότι ο τελικός της τρέχουσας σεζόν θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στη Μόσχα, ενώ την ερχόμενη σεζόν η απονομή του τροπαίου θα γίνει στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Συνάντηση ΠΕΚ - οπαδών Παναθαηναϊκού

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος συναντήθηκε με μέλη των οργανωμένων. Ανακοινώνει άμεσα πως θα συνεισφέρει αρχικά στον Ερασιτέχνη

Συνάντηση με μέλη των οργανωμένων συνδέσμων του Παναθηναϊκού είχαν σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι άμεσοι συνεργάτες του, θέλοντας να εξηγήσουν στους οπαδούς τις προθέσεις της ΠΕΚ για το «τριφύλλι».

Ο γνωστός επιχειρηματίας ζήτησε από τους οπαδούς να σταματήσουν να βρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να συνεργαστεί με την ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Οι σύνδεσμοι από την πλευρά τους, ξεκαθάρισαν πως θα σταθούν δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια, ενώ του ζήτησαν να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά της ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε στους οπαδούς πως η ΠΕΚ θα είναι δίπλα στον Ερασιτέχνη και τόνισε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρεται το ποσό που θα προσφερθεί άμεσα για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών τμημάτων.

Σωκράτη γερά. Παρ’ το στα χαρτιά!

Το γκράντε ντερμπόνε ντι καμπιονάτο Ελλένικο που θα διεξαχθεί το καλιπλάστικο ΟΑΚΑ την Κυριακή, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το εάν το βαρύτιμο μπρίκι της Σούπερ Λίγδας θα καταλήξει στον Σωκράτη με την βοήθεια μίας μάλλον ανήθικης ένστασης σε βάρος της αδύναμης Καλαμαριάς (Διαφορά <3 βαθμοί από τον δεύτερο), αν θα καταλήξει στον Σωκράτη άνευ αυτής ή αν ρε παιδί μου θα σπάσει λίγο αυτή η γαυρίλα.

Αντιμέτωπες θα τεθούν:

Στη μία γωνιά του ρινγκ το καμάρι του Πειραιώς και της μισής Ελλάδας, που πάει με τον ισχυρό και την ομάδα του τόπου του την συνδέει με Ζιμπάμπουε, γιατί είναι όφες (Όπου φυσάει ο άνεμος) και θέλουν να είναι με τον ισχυρό και όχι να ανέβουν στην κορυφή από τα χαμηλά, γιατί αυτό θέλει εργασία και μεράκι και δεν περισσεύει χρόνος για φραπόγαλο.

Επικίνδυνοι για ανακοπή λόγω ηλικίας: Πρενδραγίτσιος Τζωρτζεβίτσιος αυτός ο φρεσκο ΕΛ-λην, Κοβάσεβιτς. Οι υπόλοιποι δίνουν μεγαλύτερες αποδόσεις με αυξημένο ρίσκο. Καλό κουπόνι κυκλοφορεί και για θλάσεις.

Στην άλλη γωνία του ρινγκ, η εκπρόσωπος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η πορφυρογέννητη ΑΕΚ, η ομάδα της προσφυγιάς, του Μίμη Παπϊωάννου, του Καζαντζίδη, της λατέρνας της φτώχειας και του φιλοτίμου και του 100% Πολίτη Αντώνη Καφετζόπουλου.

(Αχέμ, κάτι που φαίνεται να ξεχνάει η μαθητιώσα νεολαία συχνά είναι η προσφυγική καταγωγή του σωματείου, από τις οριστικά χαμένες πατρίδες, αφού ότι και να λέει ο +Λιακό+ για το 2024, η Ελλάδα Κωνσταντινούπολη δεν ξαναβλέπει).

Επικίνδυνοι για ανακοπή λόγω ηλικίας: Ριβάλδος, Κολοσσός της Ρόδου. Οι υπόλοιποι δίνουν μεγαλύτερες αποδόσεις με αυξημένο ρίσκο. Το κουπόνι των θλάσεων έχει μεγάλες αποδόσεις αλλά ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας για τους παίκτες.

Λοιπόν, δύο ομάδες που παίζουν μπάλα εμετό (τα 2 ½ καλά παιχνίδια του Γαύρου εις τας Ευρώπας δεν αλλάζουν την εικόνα) θα βασανίσουν αλύπητα το τόπι και τα νεύρα κάθε ποδοσφαιρόφλου. Τουλάχιστον δική μου ελπίδα είναι ο εγκέφαλος του Θωμά Μαύρου να εκπέμψει ισχυρό τηλεπαθητικό μήνυμα στους εγκεφάλους των παικτών με τα κιτρινόμαυρα, ώστε να πάρουμε το παιχνίδι.

Μετά όλα είναι ανοικτά για το πρωτάθλημα, αρκεί φυσικά να γκρεμιστούν και 21 φούρνοι.

Α, και που’σαι Ντέμη; Τέτοιες παπαροδηλώσεις «Αν θέλουν να παίρνουν πρωταθλήματα οι οπαδοί μας ας γίνουν Ολυμπιακοί η Παναθηναϊκοί» μην ξανακάνεις. Εκτίθεσαι.

1. Σκέψου τα νεύρα των Βάζελων που έχουν γίνει τσατάλια. Ποια πρωταθλήματα;

2. Η ΑΕΚ ποτέ δεν είχε εφοπλιστές, πετρελαιάδες και δε συμαζεύεται στο τιμόνι της και τους τίλτους που έχει πάρει, τους έχει πάρει με τους παικταράδες που είχε κατά καιρούς και τον πιστό Μικρασιάτη κατά βάση κόσμο της. Μην μας υποτομάς και μην υποτιμάς τον εαυτό σου.

Και γι αν μάθετε τι πάει να πει μπάλα πάρτε ένα Ιερόν +Βίδεον+ με πραγματικούς παικταράδες και όχι αυτή η αηδία που πασάρεται για Σούπερ Λίγδα, σόρυ Σούπερ Λίγκα…

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SPOTBET ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/3

4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Η SPOTBET ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ .

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SPOTBET ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/3

ΑΡΧΙΚΗ

164, ΜΠΟΛΤΟΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2 (1,60)

261, ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ – ΛΙΝΚΟΛΝ 1 (1,40)

443, ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΑΓΙΑΞ OVER (1,40)

UNDER/OVER

163.ΜΠΕΡΜΙΡΧΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ.ΣΙΤΙ UNDER (1.45)

164.ΜΠΟΛΤΟΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ UNDER (1.60)

166.ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ UNDER (1.55)

232.ΓΕΟΒΙΛ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ.ΡΟΒΕΡΣ UNDER (1.55)

233.ΛΙΝΤΣ-ΜΠΡΑΙΤΟΝ UNDER (1.60)

254.ΝΟΤΣ.ΚΑΟΥΝΤΙ-ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ UNDER (1.55)

416.ΜΠΟΡΝΤΟ-ΝΑΝΣΙ UNDER (1.60)

154.ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ OVER (1.45)

425.ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΒΑΚΕΡ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ OVER (1.50)

434.ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ.Γ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ OVER (1.65)

443.ΧΕΡΕΝΦΕΝ-ΑΓΙΑΞ OVER (1.40)

461.ΕΞΕΛΣΙΟΡ-ΦΕΝΛΟ OVER (1.50)

xXx

231.ΧΑΛ-ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ Χ (3.20)

324.ΑΛΜΠΙΝΟΛΕΦΕ-ΚΙΕΒΟ Χ (2.85)

333.ΜΠΑΡΙ-ΤΡΙΕΣΤΙΝΑ Χ (2.65)

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ

243.ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ - ΚΑΡΛΑΙΛ 2 (1.90)

245.ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ - ΣΟΥΟΝΣΙ 2 (2.15)

332.ΜΟΝΤΕΝΑ - ΠΙΖΑ 2 (2.34)

512.ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. 1 (1.90)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ SPOTBET

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ

MANTI

GLADIATOR

GATZO

Το τρίο bel canto

Τι πιστεύετε για το Κυριακάτικο Ντέρμπι;

Δεν έχω καμμία πίστη στην ΑΕΚ πως μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν τα κατάφερε εξάλλου, όποτε και να το προσπάθησε τα τελευταία χρόνια.

Ο Κωστένογλου δεν είναι ακόμη προπονητής. Μπορεί να γίνει αργότερα, αλλά ακόμη θέλει δουλειά.

Θα πετάξει τους παίκτες μέσα στο γήπεδο ελπίζοντας να πάνε όλα καλά. Αν, πρώτα ο Θεός, του πάνε όλα καλά, τότε όλα μέλι-γάλα. Άν όχι δεν θα μπορέσει να αντιδράσει.

Εξ' ου και οι εμψυχώσεις, ο Ρίμπο που το παίρνει πάνω του και τα άλλα φαιδρά.

Έτσι όμως δεν παίζεται μπάλα.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να παίξει το γρήγορο παιχνίδι του και αν οι Γκαλέτι και Τζόλε βρεθούν σε καλή μέρα θα πάρουν την ομάδα πάνω τους.

Δεν είναι όμως εύκολο και για αυτόν μια και η ομάδα δεν έχει δείξει πως έχει διάρκεια φέτος.

Με δυο λόγια θα παίξει ο κουλός με τον κουτσό. Και τους περιμένει ο τυφλός στην γωνία. Γιατί μην νομίζετε πως ο Πανιώνιος, με την έλευση του αναγεννημένου Χούτου, δεν είναι επικίνδυνος.
Blogged with the Flock Browser

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Προσεύχονται όλοι


Από σήμερα το μεσημέρι οι οπαδοί της Ιντερ ανά τον κόσμο έχουν αρχίσει τις προσευχές και τις διάφορες μαγγανίες.Σύμφωνα με πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης(τα οποία δυστυχώς δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους),ο Ζοζέ Μουρίνιο συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη των Ιταλών Μάσιμο Μοράτι για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.Ομολογώ πως σαν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του ανθρώπου που σήκωσε Champions League με βασικούς τους Finnan,Traore,Hyppia, του Rafa Benitez,δεν πολυσυμπαθώ τον Πορτογάλο.Αλλά σαν οπαδό της Ιντερ,αυτή η προοπτική με εξιτάρει πολύ.Ο Πορτογάλος είναι ο μόνος που μπορεί να αποβάλει το κόμπλεξ από τους αιώνια ξιπασμένους και κομπλεξικούς παίκτες της Ιντερ, και να φανερώσει στο γήπεδο τα τεράστια ποδοσφαιρικά τους χαρίσματα...Επίσης,θα κοπούν μαχαίρι οι αλχημείες του στυλ να παίζει ο Κίβου αριστερό χαφ(!) και άλλες όπως αυτές που κάνει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι...Περιμένουμε και θα δούμε!

Πρόταση της ΠΕΚ του Βγενόπουλου για αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός


Ετοιμάζουν πρόταση λέει εκεί στην ΠΕΚ μετά το τέλος της περιόδου, πρόταση που ξεπερνά τα Ελληνικά δεδομένα, και μάλιστα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη να είναι θετική σε συμφωνία, σύμφωνα με φήμες (που εγώ δεν πιστεύω μέχρι να γίνει τελικά αυτή η περιβόητη πώληση).

Όλα αυτά σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γ. Νίκα (μέλους της ΠΕΚ), στην εφημερίδα «Πράσινη» σήμερα.

Μακριά από τη Τούμπα το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ??

Πηγή: www.sport-fm.gr

Στο στρατόπεδο «Καρατάσιου» προσανατολίζεται η διοίκηση του ΠΑΟΚ να δημιουργηθεί το νέο γήπεδο της ομάδας. Ωστόσο, ο δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, εξήγησε στη «SportDay» τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει γήπεδο σε εκείνη την περιοχή. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ποια είναι η στάση της επιτροπής γηπέδου. Τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου στον χώρο της Τούμπας θέλουν οι περισσότεροι οπαδοί του συλλόγου. Τι γίνεται με την εναλλακτική λύση στη Θέρμη.

Η περιοχή όπου στεγαζόταν το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή κυρίαρχη σκέψη για μία εναλλακτική πρόταση, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποφασίσει το νέο γήπεδο να δημιουργηθεί μακριά από την Τούμπα. Ακόμα και αν εγκριθεί όμως ως πρόταση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αποδεχτούν οι φορείς της περιοχής.

Τους λόγους εξήγησε στη «SportDay» ο δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης. Ανέλυσε το ιστορικό της περιοχής αλλά και τη φιλοσοφία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αξιοποίησή της: «Τον Σεπτέμβριο του 2005 η προηγούμενη δημοτική αρχή της Πολίχνης, στα όρια της οποίας ανήκει χωροταξικά η περιοχή, συμφώνησε με τον τότε υφυπουργό Εθνικής Αμυνας να εκποιηθεί το 36% των 120 στρεμμάτων, ώστε να αξιοποιηθεί από εργολάβους για την ανέγερση κτιρίων. Στην πορεία, όμως, διαπιστώθηκε ότι όλα τα στρέμματα ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών. Εμείς δεν συμφωνήσαμε με κάτι τέτοιο, διότι έχουμε παρουσιάσει ένα γενικότερο πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή, σε συνεργασία με τους δήμους της ευρύτερης περιοχής στη δυτική Θεσσαλονίκη. Τυπικά η περιοχή μπορεί να ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, χωροταξικά να βρίσκεται στο όρια του Δήμου Πολίχνης, ουσιαστικά όμως ανήκει σε όλες τις δυτικές συνοικίες της πόλης».

Οι χώροι του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου» περιλαμβάνουν μία έκταση 120 στρεμμάτων και αυτοί του ΟΔΔΥ άλλα 80 στρέμματα. Η περιοχή συνορεύει (σχεδόν εφάπτεται) με μέρος της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. Πάνω όμως από αυτή, προς την περιοχή των Μετεώρων, υπάρχουν εκατοντάδες στρέμματα που μπορούν συνολικά να συνθέσουν μία όαση πρασίνου, σε ένα κομμάτι της πόλης που είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο από το τσιμέντο και τη ρύπανση. Για τους κατοίκους των δυτικών συνοικιών η ευκαιρία ανάπλασης του χώρου είναι μοναδική για να βελτιωθεί και η ποιότητα ζωής. Ως εκ τούτου, ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ επιχειρήσει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις, είναι εξαιρετικά αμφίβολο να πετύχει μία συμφωνία για να δημιουργήσει εκεί νέο γήπεδο, εμπορικούς χώρους και αθλητικό κέντρο. Ο Κώστας Θεοδωρίδης εξηγεί: «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα και πρόταση ανάπτυξης του αθλητισμού. Κυρίως, όμως, σε ερασιτεχνικό επίπεδο και προς όφελος των δημοτών μας. Αυτό που μου περιγράφετε είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Κι αν υποθέσουμε ότι η πρόταση του ΠΑΟΚ θα είναι ανταλλαγή των στρεμμάτων στο "Καρατάσιου" με αυτά που έχει ο Ερασιτέχνης στην Τούμπα, εμείς τι θα κερδίσουμε από ένα χώρο που θα βρίσκεται τόσο μακριά από τα όρια του δήμου μας;».

Κυρίαρχος στοχος το μητροπολιτικό πάρκο

Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο προσανατολισμός τόσο του Δήμου Πολίχνης όσο και των δήμων της ευρύτερης περιοχής (Σταυρούπολης, Νεάπολης, Ευόσμου, Ελευθερίου–Κορδελιού, Αμπελοκήπων, Μενεμένης) είναι η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου, στην περιοχή τού πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου». Ενα πάρκο που θα δώσει διεξόδους στην καθημερινότητα του κόσμου και θα αποτελέσει χωρίς υπερβολή άλμα προς μία καλύτερη ποιότητα ζωής, την οποία τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών. Επιπλέον, αυτό είναι ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πολλά πλεονεκτήματα

Οσοι μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι υπέρμαχοι της «λύσης “Καρατάσιου”» θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πολλά στρέμματα για ευρύτερη αξιοποίηση ενός νέου γηπέδου (εμπορικοί χώροι, αθλητικό κέντρο, άπειρες θέσεις πάρκινγκ), εξαιρετική πρόσβαση (η περιφερειακή οδός είναι δίπλα και πολύ κοντά στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης) και σε μία περιοχή που είναι κυρίαρχο το «ασπρόμαυρο» στοιχείο. Μεγάλο ποσοστό των οπαδών του ΠΑΟΚ κατοικούν στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και θα ήταν πιο εύκολη γι' αυτούς η πρόσβαση.

Περιθωριοποίηση από τους «πολέμιους»

Οσο γι' αυτούς που θεωρητικά τάσσονται ενάντια σε μια τέτοια λύση, πιστεύουν ότι μια μετεγκατάσταση του νέου γηπέδου και των νέων εγκαταστάσεων στο «Καρατάσιου» θα ξεριζώσει τον ΠΑΟΚ από τις ιστορικές καταβολές του. Θεωρούν ότι έτσι ο σύλλογος θα περιθωριοποιηθεί και λύση μακριά από την Τούμπα δέχονται να υπάρξει μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στους χώρους της ΔΕΘ ή λίγο πιο βόρεια, προς το Καυταντζόγλειο). Ειδικά όμως για τη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι κάθετα αντίθετοι.

Απλώς θα κάνει τις εισηγήσεις...

Στον ΠΑΟΚ πήραν ζεστά το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου μέσα στο 2007. Στα τέλη του χρόνου δημιουργήθηκε –επιτέλους– μία επιτροπή εισηγητικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, η οποία έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα αρκετές φορές.

Η επιτροπή είναι εξαμελής και αποτελείται από έναν εκπρόσωπο των παρατάξεων που διεκδίκησαν την προεδρία του Ερασιτέχνη (τη νυν διοίκηση Κατσαρή, δηλαδή, εκπροσωπεί ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, τον «Χρυσό Δικέφαλο» ο Μπάμπης Στέφος και το «Μέτωπο Λαϊκής Βάσης» ο Χρήστος Ποιητής), τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ (Γιάννης Παπαδόπουλος), των βετεράνων ποδοσφαιριστών (Μιχάλης Μπέλλης) και των οργανωμένων οπαδών (Κώστας Καραβελίδης). Μέχρι τα τέλη Μαΐου η επιτροπή στοχεύει να υποβάλει τις προτάσεις της στον Ερασιτέχνη, η διοίκηση του οποίου υποχρεούται μετά να τις θέσει υπόψη της γενικής συνέλευσης. Η κινητικότητα στο θέμα του γηπέδου έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα εγρήγορση και των τριών παρατάξεων, οι οποίες επιδιώκουν εγγραφές μελών εν όψει ψηφοφορίας στον Α.Σ. ΠΑΟΚ. Για το θέμα γηπέδου ή για την ανάδειξη νέας διοίκησης απαιτείται να έχει εγγραφεί κανείς τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα για να έχει δικαίωμα ψήφου.

Μεταξύ των μελών της επιτροπής υπάρχει συμφωνία κυρίων να μη δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες των συζητήσεων που γίνονται για το νέο γήπεδο. Μπορεί να ακούσει κανείς μόνο γενικές περιγραφές, επειδή θεωρείται ένα πολύ λεπτό ζήτημα, το οποίο μάλιστα κρύβει και αντιπαλότητες διαφορετικών καταβολών. Εξάλλου, οι εισηγήσεις της επιτροπής δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικές για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί στο μέλλον. Επιπλέον, θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει προπαρασκευαστική, για να υπάρχει εν πάση περιπτώσει ένας μπούσουλας όταν έρθει η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων.

Οποιος πάντως γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον ΠΑΟΚ θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι έγινε κατορθωτό μέσα σε μία επιτροπή να συμπεριληφθούν όλες (σχεδόν) οι τάσεις που υπάρχουν στην οικογένεια του «Δικεφάλου του Βορρά». Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία στις προτάσεις, αυξάνονται οι ιδέες και οι προβληματισμοί, την ώρα που κανένας δεν λειτουργεί μονοπωλιακά παίρνοντας μεγαλύτερη ευθύνη απ’ ό,τι πραγματικά του αναλογεί για ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα. Ακόμη, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στη συγκεκριμένη επιτροπή ότι λειτουργεί με οδηγό το συναίσθημα για τον ΠΑΟΚ, χωρίς ιδιοτέλεια και ανεξάρτητα με το αν αργότερα θα υπάρξουν ενστάσεις για τον προσανατολισμό, τον σκοπό και τη φιλοσοφία συγκεκριμένων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια τώρα στα κοινά του ΠΑΟΚ.

Το ερωτηματολόγιο

Η επιτροπή για το γήπεδο δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο στάλθηκε σε μέλη του Ερασιτέχνη. Οχι όμως σε όλα, αλλά δειγματοληπτικά. Σε αυτό το ερωτηματολόγιο ο παραλήπτης καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων κυρίως για την περιοχή που πρέπει να δημιουργηθεί (Τούμπα ή αλλού) και πόσο σοβαρά πρέπει να ληφθούν οι εμπορικές χρήσεις. Οι απαντήσεις θα χρησιμεύσουν και θα χρησιμοποιηθούν αργότερα για να γίνει κατανοητή η τάση των συγκεκριμένων μελών σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Η εκτίμηση για τις θέσεις

Την προηγούμενη βδομάδα τα μέλη της επιτροπής είχαν μια πρώτη συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρίας Demant, ώστε να υπάρχει μία εικόνα για τη χωρητικότητα του νέου γηπέδου. Ειδικά για την Τούμπα, ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί γήπεδο μάξιμουμ 32.000 θέσεων και με τη δημιουργία νέου διαζώματος στη σημερινή Θύρα 4, 37.000 θέσεων. Οταν τέθηκε η ιδέα δύο επιπλέον διαζωμάτων, εξήγησε ότι μπορεί να φτάσει και τις 50.000 θέσεις, αλλά κάτι τέτοιο θα εκτόξευε το κόστος κατασκευής και θα μεγάλωνε τον χρόνο αποπληρωμής από τον ΠΑΟΚ.

Πλεονέκτημα της έδρας

Στις συζητήσεις σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γηπεδικό ζήτημα του ΠΑΟΚ. Αν επιλεχθεί η Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα υποχρεωθεί να φιλοξενηθεί σε άλλο γήπεδο και πιθανότατα αυτό θα είναι το Καυταντζόγλειο. Αν όμως επιλεγεί άλλη περιοχή, το αγωνιστικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ θα είναι η χρησιμοποίηση της ιστορικής του έδρας όσο διάστημα κατασκευάζεται το νέο γήπεδο. Δεν θα ξεσπιτωθεί και θα πάει απευθείας από το παλιό στο νέο του «σπίτι». Ειδικά τώρα, που επιχειρείται η δημιουργία μιας νέας ομάδας, θα ληφθεί υπόψη και αυτό.

Κυρίαρχη η Τούμπα

Για ένα μεγάλο αριθμό των οπαδών του ΠΑΟΚ η ιδέα δημιουργίας ενός νέου γηπέδου στον χώρο του ήδη υπάρχοντος κυριαρχεί. Ειδικά για όσους είναι πάνω από τα 30, η Τούμπα δεν είναι απλώς ένα γήπεδο, αλλά ένας πραγματικός θρύλος. Ο ΠΑΟΚ έχει συνδέσει όλες τις ένδοξες ποδοσφαιρικές του στιγμές με αυτό το γήπεδο και δεν ονομάστηκε τυχαία «ναός» από τον κόσμο του. Υπάρχουν πάρα πολλοί που ορκίζονται να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε αν τελικά αποφασιστεί η κατεδάφιση της σημερινής Τούμπας, το νέο γήπεδο να δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο.

Μετράει το συναίσθημα

Είναι τόσο μεγάλη η συναισθηματική σύνδεση με την περιοχή (η οποία επίσης χαρακτηρίζεται φιλέτο, μια και βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και τα στρέμματα ανήκουν στον ΠΑΟΚ), που αρκετοί φοβούνται ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα χάσει κόσμο, αν αποφασίσει να φτιάξει σε άλλη περιοχή το νέο του σπίτι. Θεωρούν μάλιστα πως αν χρειαστεί, αξίζει ακόμα και να θυσιαστούν κέρδη από ενδεχόμενες εμπορικές χρήσεις, αρκεί να μην κόψει ο ΠΑΟΚ τους ιστορικούς του δεσμούς με την Τούμπα. Και φαίνεται ότι τελικά θα παίξει μεγάλο ρόλο το συναίσθημα στις τελικές αποφάσεις.

Η λύση της Θέρμης

Εξαρχής πρέπει να τονιστεί ότι η συζήτηση για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει στο σημείο υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων. Το αρχικό δίλημμα είναι αν θα γίνει στην Τούμπα ή σε μία άλλη περιοχή. Για τη δεύτερη επιλογή υπάρχουν μόνο θεωρητικές προσεγγίσεις. Εκτός από το πρώην «στρατόπεδο Καρατάσου», υπάρχει και η λύση της Θέρμης, πολύ κοντά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του συλλόγου. Κάποιοι πιστεύουν ότι η συνύπαρξη των δύο γηπέδων σε πολύ κοντινή μεταξύ τους απόσταση θα επιφέρει μεγαλύτερη συσπείρωση και θα δημιουργήσει το λεγόμενο «σπίτι του ΠΑΟΚ», με όλα τα τμήματά του να λειτουργούν στην ίδια περιοχή.

Έρευνα της SportDay


ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Με πολλές αλλαγές

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος την Κυριακή 30/03/2008 στις 19.00

Με πολλές αλλαγές θα εμφανιστεί η ομάδα μας στο κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο. Κάτι οι τιμωρίες, κάτι οι τραυματισμοί, κάτι οι δοκιμές του Σάντος, θα λείψουν αρκετοί παίκτες που τους έχουμε μάθει βασικούς.

Προσωπικά κατατάσσω το παιχνίδι στην κατηγορία των παιχνιδιών ξεσκαρταρίσματος του υλικού της ομάδας. Ήδη ακούγονται διάφορες φήμες σχετικά με το ποιοι θα φύγουν απ' την ομάδα το καλοκαίρι και ο Βρύζας είναι ήδη σε αναζήτηση παικτών.

Προσδοκίες μεγάλες δεν έχω λοιπόν για το ματς, αλλά θα πάω να στηρίξω την ομάδα. Και όχι για να γκρινιάξω ή να γιουχάρω. Έχω αντιληφθεί πλέον ότι η ομάδα φέτος δεν πάει πουθενά και ότι οι μέρες αυτής της ομάδας όπως την είδαμε φέτος είναι μετρημένες. Και θα συνιστούσα σε όποιον θέλει μόνο να κράξει, να κράξει απ' τον καναπέ του και να μην έρθει στην Τούμπα.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Μας την βάρεσε

Καλά, είχα γράψει ήδη για την παράνοια των οπαδών της ΑΕΚ.

Το περιστατικό που περιέγραφα, συνέβει μετά την ήττα της ομάδας στο ΟΑΚΑ από τον Πανιώνιο (τότε ακόμη ο ΟΣΦΠ είχε χάσει 1-0 από την Καλαμαριά - σκορ που αντράπηκε αργότερα ως γνωστόν).

Φυσικά το περιστατικό αυτό έδειχνε ανάγλυφα την παθογένεια τoυ Έλληνα φιλάθλου - ή οπαδού αν προτιμάτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής κ. Σγουρίδης στην συζήτηση για την πρόταση μομφής έφτιαξε νέα θεωρία για την πώληση του ΟΤΕ.

Η πώληση αυτή γίνεται, γιατί ο κ. Καραμανλής είναι Παναθηναϊκών αισθημάτων. Μάλιστα, ενώ είναι στην συμπολίτευση πολιτικά, είναι στην αντιπολίτευση ποδοσφαιρικά. Έτσι, προωθεί την πώληση των μετοχών του κ. Βγενόπουλου στους Γερμανούς, ώστε ο τελευταίος να έχει ένα σημαντικό κέρδος από την συναλλαγή. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί στην μάχη εναντίον του Τζίγγερ.

Δεν εκλέγουμε τον Λιακόπουλο ή δεν ξέρω ποιόν άλλο δημιουργό θεωριών συνωμοσίας καλύτερα, λέω εγώ;
Blogged with the Flock Browser

Πελάτες μου...

Καλά είναι λούζερ ο Σάντος αλλά και γενικά
σαν χώρα οι καημένοι και προσφιλείς Λουζιτανοί
κάτι παθαίνουν όταν βλέπουν τα γαλανόλευκα!
Απο το 1996 έχουν να κερδίσουν!
Και χθες με δυο υπέροχα φάουλ τους καθάρισε ο Καραγκούνης!

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Ribo sorry

Θα ξενίσουν οι παρακάτω απόψεις, αλλά είναι προτιμότερο να αναφερθούν πριν το ντέρμπυ. Αναφέρομαι στο Ριβάλντο, με αφορμή την αρχηγική συμπεριφορά του στα αποδυτήρια, κατά τη διάρκεια του εξάψαλμου από το Ντέμη.
Ο Ριβάλντο λοιπόν, το μόνο που του έχει απομείνει πλέον είναι η προσωπικότητά του. Τίποτε άλλο δεν έχει να δώσει στην ΑΕΚ. Είναι προτιμότερος όταν μιλάει στους ποδοσφαιριστές και να δίνει βοήθειες στον Κωστένογλου, παρά να συμμετέχει στα παιχνίδια. Είναι πραγματικά λυπηρό, να τον βλέπεις να προσπαθεί να τρέξει και να τον φτάνει και ο πιο αργός ποδοσφαιριστής της αντιπάλου, να κόβεται πανεύκολα, να χάνει την ισορροπία του πανεύκολα, να προσπαθεί το απίθανο δηλ. την πλαγιοκόπηση και το πιο τραγικό, να μην μπορεί να σκοράρει ούτε από φάουλ. Πιστεύω ότι αυτός ο πράγματι μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα, έδωσε ό,τι του είχε απομείνει στον ΟΣΦΠ. Για την ΑΕΚ δυστυχώς δεν είχε πλέον δυνάμεις. Και είναι μέγα σφάλμα να μην εκτιμηθεί δεόντος από το Ντέμη, δεδομένου ότι ποτέ ένας ποδοσφαιριστής, όσο μεγάλος κι αν είναι, δεν παραδέχεται ότι έχει τελειώσει. Άλλωστε, είχε οικογενειακά συμφέροντα στην Ελλάδα και η ΑΕΚ έπεσε στην παγίδα. Και το δεύτερο μεγαλύτερο σφάλμα είναι ότι μαζί με αυτόν έφερε κι άλλον τελειωμένο, νομίζοντας ότι πάνω σε αυτούς θα έχτιζε τη νέα ΑΕΚ, τον Αρουαμπαρένα.
Δεν ξέρω τι θα γίνει στο ντέρμπυ και για να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει. Η χρονιά για μας έχει τελειώσει από το ματς με το Νέο Πανιώνιο. Ακόμη και αν πάρουμε το παιχνίδι – που δεν είναι το πιθανότερο – ακόμη και με MBP το Ρίμπο, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο Κόκαλης εκεί που φτάσαμε δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη. Είναι πολλά τα λεφτά…

"Η ανάλυση από τους ειδικούς"


Όταν στους πάγκους των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κάθονται οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης, δύο εκ των κορυφαίων προπονητών στην... πιάτσα, το ενδιαφερον στο τεχνικο κομματι αναμενεται καυτο

"Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναλύει τον Ολυμπιακό "


Το πρώτο που έκανε ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε αυτήν την ομάδα ήταν να βάλει κανόνες. Και στην άμυνα και στην επίθεση. Για παράδειγμα τι είδους άμυνα θα παίξουν στα πικ εν ρολ του αντιπάλου και ποιες περιστροφές θα γίνουν.


Η δεύτερη σημαντική κίνηση ήταν το γεγονός ότι ο Γκριρ πλέον παίζει μόνο στη θέση «2» και όχι ως πόιντ γκαρντ. Την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού την πήραν οι Μπλάκνεϊ και Τεόντοσιτς και πλέον ο Γκριρ παίζει στη φυσική του θέση.


Μία ακόμη κίνηση είναι η αλλαγή του ρόλου του Τζάκσον. Δεν εξαρτάται πλέον ο Ολυμπιακός από τον Αμερικανό. Η αδυναμία του στο μαρκάρισμα είναι δεδομένη όπως και στο αμυντικό ριμπάουντ. Ο Γιαννάκης τον χρησιμοποιεί περισσότερο λογικά και υπάρχουν γι’ αυτό 2-3 plays που τον βοηθούν.


Επίσης ο Ολυμπιακός δοκιμάζει άμυνες σε όλο το γήπεδο που πλέον μπορούν να αποδώσουν περισσότερο. Τις χρησιμοποίησε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα αλλά ο Σπανούλης τις ξεπερνούσε εύκολα. Τώρα όμως αυτές οι άμυνες ίσως δουλέψουν περισσότερο.


Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός στα ριμπάουντ αν και όταν αγωνίζεται με Γκριρ και Μπλάκνεϊ στην πεντάδα του (είναι και οι δύο κοντοί) έχει και αυτός πρόβλημα. Επίσης, τώρα θα παίξει ο Τσαρτσαρής, άρα ίσως παρουσιαστεί βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός σε αυτόν τον τομέα.


Εγώ δεν πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο αγώνα θα παίξει σημαντικό ρόλο ο Μασιγιάουσκας. Λείπει αρκετό καιρό για να κάνει κάτι τέτοιο.


Γενικά μιλώντας, πιστεύω ότι το momentum θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο όπως και η προσωπικότητα των αθλητών, από τι υλικά είναι φτιαγμένοι. Αν μιλούσαμε πριν από 1 μήνα θα λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε προβάδισμα 80-20. Τώρα λέμε ότι ο τελικός είναι 50-50. Ρόλο τέλος, κατά τη γνώμη μου, θα παίξει και ο τρόπος που θα σφυρίξουν οι διαιτητές.


Τελικό συμπέρασμα: Δεν θα δούμε εκπλήξεις. Η κάθε ομάδα έχει 20-25 plays τα οποία θα προσπαθήσει να εκτελέσει. Τα σταφ των δύο προπονητών είναι από τα καλύτερα και φυσικά θα είναι άψογα προετοιμασμένα.


" Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναλύει τον Παναθηναϊκό "


Να τονίσουμε αρχικά πως η προετοιμασία για τον τελικό είναι εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Είναι άλλη η τακτική που ακολουθείται, άλλο το σκάουτινγκ και άλλη η αντιμετώπιση όταν τα πάντα κρίνονται σε 40 λεπτά.


Ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα πιο δυνατός με την επιστροφή του Τσαρτσαρή. Διαθέτει πλέον περισσότερο βάθος αλλά και ευελιξία στις θέσεις των ψηλών. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παίκτη, ο οποίος απειλεί τόσο από κοντά όσο και μακριά από το καλάθι.


Κακά τα ψέματα βέβαια όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στηρίζεται στην περιφέρεια. Από εκεί αρχίζει κάθε επίθεσή του προκειμένου είτε να βγάλει ένα ελεύθερο σουτ είτε να παίξει πικ-εν-ρολ. Δεν το συζητάμε για το ταλέντο που διαθέτει, χάρη στο οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες και ανταπεξέλθει σε κάθε μορφή δυσκολίας που θα του παρουσιαστεί.


Θεωρητικά εκείνο που αμυντικά θα επιδιώξει να πετύχει είναι να κλείσει τους διαδρόμους προς τη ρακέτα, κυρίως κάθετα. Να μην επιτρέψει το inside game του Ολυμπιακού και να προσπαθήσει να τον κάνει να αλλάξει τον τρόπο εκτέλεσης των επιθέσεών του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού θα αντιδράσουν στην πίεση που δεδομένα θα τους ασκηθεί από τους αντιπάλους τους προκειμένου να εξαναγκαστεί να περάσει την μπάλα στους ψηλούς.


Το ότι στο πρόσφατο παιχνίδι του ΣΕΦ ο Ουίνστον αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί δεν συνεπάγεται πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα. Καθένας μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο. Βλέπουμε πάντως τελευταία ο Παναθηναϊκός να έχει ως άξονες στην επίθεσή του τους Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη. Αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες από τους υπόλοιπους, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως ο Διαμαντίδης δεν είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα. Ο Δημήτρης με την άμυνά του δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να τρέξει. Ανοίγει το παιχνίδι και βοηθάει στον αιφνιδιασμό ενώ παίρνει επιθέσεις όταν κρίνει αναγκαίο.


Το πιθανότερο πάντως είναι ο Ολυμπιακός να προσπαθήσει να οδηγήσει το παιχνίδι σε αργές επιθέσεις και χαμηλά σκορ, αφού ένα τέτοιο στυλ τον συμφέρει. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να μειώσει στο ελάχιστο τα λάθη".

Προπονητολογία στην Βαρκελώνη



Είναι γεγονός πως η καρέκλα του Φρανκ Ράϊκαρτ τρίζει εδώ και πολύ καιρό.
Γιά την ακρίβεια οι πρώτες εκφράσεις δυσαρέσκειας έκαναν την εμφάνισή τους πέρυσι το καλοκαίρι.
Ας μην ξεχνάμε πως η Μπάρσα διεκδίκησε 6 τίτλους πέρυσι και κατόρθωσε να κατακτήσει μόνο το Copa Catalunya...
Ωστόσο ο Λαπόρτα έκλεισε τ αυτιά του και στήριξε τον Ολλανδό τεχνικό, υποστηρίζοντας πως ταιριάζει στην φιλοσοφία και το πνεύμα της ομάδας.
Οι φετινές εμφανίσεις δεν τον δικαίωσαν.
Και λέω οι εμφανίσεις γιατί τα αποτελέσματα δεν τον έχουν διαψεύσει απόλυτα ακόμα.
Η ομάδα βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω απ την Μαδρίτη στην Primera Division ενώ είναι στους 8 του Champions League με σχεδόν βέβαιο το πέρασμά της στα ημιτελικά απέναντι στην υποδεέστερη εμφανώς Σάλκε 04.
Παρ όλ αυτά, όλοι συμφωνούν πως αυτό που παίζει η Μπάρσα τα τελευταία 2 χρόνια δεν είναι ελκυστικό.
Παρ ότι το σύστημα δεν άλλαξε (ο Ράϊκαρτ δεν αλλάζει το 4-3-3 σχεδόν με τίποτα) η ομάδα έγινε πιό αργή και προβλέψιμη, ενώ παράλληλα δεν έκλεισαν τα αμυντικά κενά, κάτι που αναμενόταν μετά την έλευση των Αμπιντάλ και Μιλίτο.
Βέβαια, γιά να τα λέμε όλα, η προ διετίας Μπάρσα είχε έναν άλλον Ροναλντίνιο και όχι το σημερινό...φάντασμα του εαυτού του.
Ακόμα δεν θα μπορούσαν να πιστωθούν στον προπονητή οι δεκάδες μυϊκοί τραυματισμοί που έχουν αποδεκατίσει την ομάδα και πολλές φορές την υποχρεώνουν να παρατάσσεται με σύνθεση ανάγκης.
Μάλλον τα αίτια αυτής της συμφοράς θα πρέπει να αναζητηθούν στις καλοκαιρινές περιοδείες προς άγραν χρημάτων σε Ασία και Λατινική Αμερική.
Ομως οι κακές σχέσεις των παικτών, τα φαινόμενα απειθαρχίας, οι λανθασμένες αλλαγές και τακτικές σε μιά σειρά αγώνων που κόστισαν βαθμούς στην Μπάρσα, αλλά και το κακό θέαμα όπως είπα παραπάνω, δεν μπορούν παρά να πιστωθούν στον Ράϊκαρτ.
Επισήμως οι πάντες διαψεύδουν πως ψάχνουν γιά προπονητή το καλοκαίρι.
Και είναι φυσικό αυτό.
Δεν θέλουν να προκαλέσουν μεγαλύτερη αναταραχή απ αυτήν που υπάρχει τώρα.
Ομως μερικά πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν, όπως οι χειμερινές επαφές με τον Μουρίνιο, οι οποίες αποδώθηκαν σε...έρευνα αγοράς χωρίς βέβαια αυτή η δικαιολογία να πείσει κανέναν.
Ο Μουρίνιο είναι ο εκλεκτός των media και των φιλάθλων στην Βαρκελώνη.
Σε όλα τα γκάλοπ που διενεργήθηκαν κάθε φορά που εμφανιζόταν πρόβλημα με τον Ράϊκαρτ, ο Πορτογάλος απ το Σετούμπαλ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.
Παρ όλ αυτά, κουμάντο στην Μπάρσα εδώ και χρόνια (τουλάχιστον τα 3 τελευταία) κάνει ο Κρόϊφ.
Ο Ολλανδός άλλοτε τεχνικός της περίφημης dream team επηρεάζει όσο κανείς τον Λαπόρτα και ο λόγος του είναι...ευαγγέλιο.
Ο Κρόϊφ αν και πλέον βρίσκεται μακρυά (τεχνικός διευθυντής στον Αγιαξ) ποτέ δεν έπαψε να ανακατεύεται στα της Μπάρσα.
Το blog του έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Βαρκελώνη κάθε Δευτέρα πρωί.
Ο Κρόϊφ λοιπόν δεν θέλει τον Μουρίνιο.
Και δεν τον θέλει γιατί χωρίς τεχνικό της επιλογής του θα πάψει να ανακατεύεται και η γνώμη του θα ξεφτίσει.
Και φυσικά ο Μουρίνιο δεν επιτρέπει από κανέναν παρεμβάσεις στην δουλειά του.
Ουσιαστικά αν ο Λαπόρτα επέλεγε τον Μουρίνιο ήταν σαν να σπάει τους δεσμούς του με τον Κρόϊφ, τον άνθρωπο που γιά χατήρι του δεν δίστασε να συγκρουστεί με τον καλύτερό του φίλο Σάντρο Ροσσέλ, αντιπρόεδρο ποδοσφαίρου στην πρώτη θητεία της διοίκησής του.
Τον Ροσσέλ που έφερε στην Μπάρσα τους Ροναλντίνιο (με λιγότερα απ όσα του έδινε η Μάντσεστερ), τον Ντέκο, τον Ετό, τον Εντμίλσον, τον Μπελέτι, τον Σιλβίνιο.
Οπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, είναι δύσκολο γιά τον Λαπόρτα να προτιμήσει τον Μουρίνιο και να δυσαρεστήσει τον Κρόϊφ...
Να σημειώσουμε πάντως πως με βάση το καταστατικό της Μπάρσα, ο Λαπόρτα δεν μπορεί να είναι τρίτη συνεχόμενη φορά υποψήφιος γιά την προεδρία.
Αρα αυτή την στιγμή τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του γιατί έχει πολιτικές βλέψεις και θέλει να φύγει αφήνοντας ικανοποιημένους τους οπαδούς της ομάδας και αυριανούς ψηφοφόρους του.
Γι αυτό το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει μιά μέση οδό.
Ούτε Μουρίνιο, αλλά ούτε και Φαν Μπάστεν ας πούμε.
Ποιά μπορεί να είναι η μέση οδός;

Ενας Καστιγιάνος στο στόχαστρο

Την στιγμή που ο Μουρίνιο κατακτούσε εγχώριους τίτλους με την Τσέλσι, κάτι πολύ σημαντικό γιά μιά μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας με την συνδρομή βεβαίως του Αμπράμοβιτς, ο Ράφα Μπενίτες συνέχιζε στο Ανφιλντ εκείνο που ξεκίνησε στο Μεστάγια.
Τις ευρωπαϊκές διακρίσεις με την Λίβερπουλ.
Δύο τελικοί Champions League σε 3 χρόνια και μιά ευρωπαϊκή κούπα δεν μπορεί να μην προκαλέσουν εντύπωση στον οποιονδήποτε, ειδικά αν μιλάμε γιά μιά ομάδα που ποτέ δεν είχε επάνω της την στάμπα του φαβορί.
Πολύ δε περισσότερο όταν ταυτόχρονα εκινείτο στην μετριότητα στις εγχώριες διοργανώσεις.
Ο Μπενίτες έχει την σφραγίδα του επιτυχημένου.
Είναι αυτός που μπορεί να πετύχει διάκριση χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα μπάτζετ και λαμπερά αστέρια.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της El Mundo Deportivo υπήρξε μιά πρώτη προσέγγιση μέσω ενός μάνατζερ που είναι στενός φίλος του Λαπόρτα.
Στο δημοσίευμα, ο Μπενίτες εμφανίζεται σαν εναλλακτική λύση αν "στραβώσει" η υπόθεση Μουρίνιο, κάτι που μάλλον αποτελεί μύχιο πόθο της εφημερίδας παρά έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Εγώ θα έδινα μεγάλες πιθανότητες να περπατήσει αυτό το σενάριο με δεδομένο πως και ο ίδιος ο Μπενίτες θα έβλεπε θετικά μιά επιστροφή του στην Ιβηρική, σ έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Μπάρσα, πολύ δε περισσότερο όταν η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γιά την θέση του.
Θα πρόσθετα όμως και κάποιον ακόμα σ αυτή την μικρή λίστα υποψηφίων.
Το καλοκαίρι η Equipe, απ τις πιό έγκυρες αθλητικές εφημερίδες στην Ευρώπη κατά την ταπεινή μου γνώμη, αφού πρώτη έβγαλε στο φως την συμφωνία με τον Τιερί Ανρί, όταν την διέψευδε ο ίδιος ο παίκτης, στην συνέχεια υποστήριξε πως με αφορμή αυτή την μεταγραφή υπήρξαν επαφές και με τον Αρσέν Βεγκέρ.
Πάλι βέβαια αυτό διαψεύστηκε, αν και στην συνέχεια το όνομα του Αλσατού τεχνικού χρησιμοποιήθηκε σαν...πακέτο γιά τον πιθανό επαναπατρισμό του Σεσκ στην Βαρκελώνη.
Δεν είναι απαραίτητο να ισχύει κάτι τέτοιο (προσωπικά βλέπω τον Σεσκ πιό κοντά στην Μαδρίτη παρά στην Μπάρσα), αυτό όμως δεν αποκλείει να υπάρχει πράγματι ενδιαφέρον γιά τον νυν τεχνικό της Αρσεναλ.
Εναν λάτρη του επιθετικού ποδοσφαίρου (αν και αρκετά λούζερ πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη).
Εναν άνθρωπο δηλαδή που ταιριάζει περισσότερο απ τον Μπενίτες ή τον Μουρίνιο στο πνεύμα και την φιλοσοφία της Μπάρσα.
Ομορφο, θεαματικό ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν δεν συνοδεύεται από τίτλους.
Αυτό σε τελική ανάλυση θέλουμε όλοι οι blaugrana.
Ποιός μπορεί να το εγγυηθεί καλύτερα;

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!


Άλλη μια άδικη απόφαση σε βάρος του Παναιτωλικού.


Για άλλη μια φορά λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη μας στερεί δυο πολύτιμους βαθμούς. Το βίντεο του αγώνα αλλά και οι ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων από την Μυτιλήνη επιβεβαιώνουν την αδικία σε βάρος της ομάδας μας.Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, μια λανθασμένη εκτίμηση, αλλά αυτό που μας προβληματίζει είναι: Γιατί δυο χρόνια ποτέ κανένα ανθρώπινο λάθος δεν ήταν υπέρ του Παναιτωλικού. Γιατί σε δυο χρόνια έχουμε αναγκαστεί να διαμαρτυρηθούμε (πάντα με αποδείξεις) πολλές φορές και ποτέ καμιά αντίπαλός μας δεν διαμαρτυρήθηκε για κακή διαιτησία σε βάρος της στο μεταξύ μας αγώνα.Βλέπουμε και καταλαβαίνουμε, αλλά θα συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές πιο δυνατοί για να πετύχουμε το στόχο μας και η επιτυχία στο τέλος θα είναι πιο γλυκιά και μεγαλύτερης αξίας.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Τρίτο μάτι στην Primera



Καλησπέρα και καλή...παρέλαση
Δεν ξέρω γιά την Ελλάδα, πάντως στην Ι(θ)πανία οι παρελάσεις δεν είναι τόσο συνηθισμένες.
Ειδικά φέτος τα φαβορί δεν κάνουν παρέλαση στο πρωτάθλημα - και με τέτοια χάλια πώς να κάνουν δηλαδή;
Μαδρίτη και Μπαρσελόνα έχουν αποδωθεί σε ένα γιγαντιαίο κυνήγι μπανανόφλουδας και είναι τυχερές που Σεβίλη και Βαλένθια παρουσιάστηκαν πολύ κάτω απ το αναμενόμενο γιατί αλλοιώς το πρωτάθλημα θα αποτελούσε γι αυτές μιά...γλυκιά ανάμνηση.
Υπάρχει βέβαια και η Βιγιαρεάλ, μόλις 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή εννιά στροφές πριν το τέλος, αλλά δυστυχώς γι αυτήν η φανέλα της είναι πολύ ελαφριά γιά να πιστέψει και να κυνηγήσει έναν τίτλο που με βάση την συνολική της εικόνα στο πρωτάθλημα θα εδικαιούτο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει στρογγυλοκαθήσει εδώ και 6 αγωνιστικές στην τρίτη θέση 2 βαθμούς πίσω απ την Μπάρσα και αφού την νίκησε γιά δεύτερη φορά φέτος περιμένει απλά ένα στραβοπάτημά της γιά να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση.
Πίσω της Ατλέτικο και Εσπανιόλ...αναστενάζουν.
Η πρώτη θα ταξιδέψει τώρα στο Μαδριγάλ, έχοντας στις αποσκευές της ένα σπουδαίο διπλό, αυτό που κατάκτησε στην τελευταία αγωνιστική στο Σάντσες Πισχουάν επί της Σεβίλης.
Τον τελευταίο μήνα η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε έδειξε να αποκτά μιά σταθερότητα και μένει να δούμε αν είναι ικανή να πετύχει κι άλλα μεγάλα αποτελέσματα, εκτός απ την νίκη της επί της Μπάρσα και το διπλό στην Ανδαλουσία.
Προσωπικά δεν το πολυπιστεύω γιατί η άμυνά της είναι αστεία, αλλά μπροστά όταν οι Φορλάν και Κουν έχουν κέφια, δεν υπάρχουν πολλές άμυνες να τους αντισταθούν.

Η Ανδαλουσία βγάζει πρωταθλητή

3 απ τις 4 εκπροσώπους της Ανδαλουσίας στο φετινό πρωτάθλημα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε Μαδρίτη και Μπάρσα.
Σεβίλη, Αλμερία και Μπέτις έχουν κερδίσει στην έδρα τους την ομάδα του Σούστερ, ενώ οι δύο πρώτες έφεραν ισοπαλία στο «σπίτι» με τους blaugrana.
Τώρα η Μπάρσα ταξιδεύει και πάλι εκεί γιά να αντιμετωπίσει την Μπέτις.
Την Μπέτις που πέρυσι με εκείνο το γκολ του Σόμπις στο Camp Nou της στέρησε σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ράϊκαρτ έφτασε στους 4 βαθμούς απ την κορυφή εκμεταλευόμενη κυρίως τα στραβοπατήματα της Μαδρίτης (κάποια εντελώς απρόσμενα) παρά την δικιά της καλή απόδοση.
Σους 4 τελευταίους αγώνες η Μπάρσα κατέκτησε μόλις 4 βαθμούς, χάνοντας κατά σειρά από Ατλέτικο στο Καλντερόν, Βιγιαρεάλ στο Camp Nou ενώ πέταξε και δύο βαθμούς στην Αλμερία.
Η μόνη νίκη, είναι αυτή της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην ιδιαίτερα ανίσχυρη τον τελευταίο καιρό Βαγιαδολίδ.
Η άμυνα της Μπάρσα έχει τα χάλια της το τελευταίο διάστημα και είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι είχαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι δύο δοκάρια (το γκολ πάντως προήλθε από ανύπαρκτο πέναλτυ).
Αλλά και μπροστά με δεδομένη την απουσία των Μέσσι, Ντέκο και Ροναλντίνιο (του καλού εννοώ, αυτού που έχουμε να δούμε τα τελευταία δύο χρόνια... ) τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα.
Αν δεχτούμε σαν δεδομένο πως η Μπάρσα έχει αρχίσει να δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε αγώνα θα πρέπει να βάζει παραπάνω από δύο γιά να κερδίζει.
Το ζήτημα είναι πως απέναντι σε ομάδες που δεν ανοίγονται ιδιαίτερα αυτό μοιάζει να ναι πολύ δύσκολο χωρίς επιτελικά χαφ, ιδιαίτερα εκτός έδρας.
Αρα προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν φύγει απ την Ανδαλουσία με μιά ακόμα ισοπαλία...
Μιά μέρα μετά, η Μαδρίτη υποδέχεται στο Μπερναμπέου την Σεβίλη.
Το 2008 μπήκε με το...αριστερό γιά τις μερέγκες.
Μετά το Copa del Rey και την Μαγιόρκα, ήρθε η Ρώμα να πετάξει έξω και απ το Champions League την ομάδα του Ραμόν Καλντερόν που είχε θέσει σαν στόχο φέτος το τρέμπλ.
Εμεινε λοιπόν μόνο το πρωτάθλημα.
Μόνο κι εκεί από την ευφορία του διπλού στο classico και του μετέπειτα +9, αρχικά είχαμε την μείωση της διαφοράς στους δύο βαθμούς απ την Μπάρσα, μετά την αύξηση στο +7 και τώρα ξανά την μείωση στους 4.
Είναι αλήθεια πως στον πρώτο γύρο η Μαδρίτη μάζεψε υπερβολικά πολλούς βαθμούς ακόμα και σε παιχνίδια που με βάση την απόδοσή της δεν εδικαιούτο.
Οπως είναι αλήθεια πως στον δεύτερο γύρο πετάει βαθμούς που κανείς δεν θα περίμενε.
Εχει ήδη σημειώσει δύο ήττες στο Μπερναμπέου με Χετάφε και Βαλένθια και πλέον ούτε ο...ανίκητος Ικερ Κασίγιας εμπνέει εμπιστοσύνη.
Τώρα αντιμετωπίζει την Σεβίλη μιά ομάδα που δεν τρομάζει ούτε απ το όνομα ούτε απ την έδρα του αντιπάλου της και που σίγουρα θα έχει λιγότερο άγχος.
Και οι δύο προέρχονται από εντός έδρας ήττες από Βαλένθια και Ατλέτικο όπως είπαμε παραπάνω.
Ο Σούστερ γνωρίζει πως με ένα νέο στραβοπάτημα θα μπει σε σοβαρές περιπέτειες, αφού αμέσως μετά ταξιδεύει στις Βαλεαρίδες γιά να αντιμετωπίσει την Μαγιόρκα, μιά ομάδα που πάντα δημιουργεί προβλήματα στους πρωτευουσιάνους και φέτος τους έβγαλε έξω απ το κύπελλο.
Πάντως είναι γεγονός πως χωρίς τον Ρουντ (ο οποίος θα λήψει μέχρι το τέλος της σεζόν) η Μαδρίτη έχασε το εύκολο γκολ...

Η νυχτερίδα «δαγκώνει» 3 φορές

Περίπου 3 μήνες πήρε στον Κούμαν να μαζέψει τα συντρίμια της φετινής Βαλένθια.
Μιάς ομάδας με πλήρες και ποιοτικό ρόστερ που παρουσίασε τραγική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.
Ολα βέβαια είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρουν μερικά πράγματα που δεν εξηγούνται ούτε...μεταφυσικά.
Καλά να δέχεται 5 γκολ απ την Μαδρίτη στο Μεστάγια, καλά να δέχεται 3 απ την Μπάρσα, αλλά να δέχεσαι άλλα 3 απ το Μπιλμπάο στην έδρα σου δεν καταπίνεται με τίποτα.
Εχω την εντύπωση πως ο Φλόρες κάτι...κακό έκανε εκεί, ανακάτεψε τα μπουκαλάκια και στο τέλος τους έκαψε.
Οπως και να χει η «νυχτερίδα» επέστρεψε.
Αρχικά έβγαλε έξω απ το κύπελλο την Μπάρσα κερδίζοντάς την μεσοβδόμαδα στο Μεστάγια με 3-2 και 3 μέρες μετά ξαναχτύπησε κερνώντας άλλα 3 γκολ την Μαδρίτη μέσα στο Μπερναμπέου.
Ακόμα δεν δείχνει να είναι απόλυτα στα καλά της εμφανίζοντας μεγάλα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της, αλλά η βελτίωση είναι αισθητή.
Η ψυχολογία της είναι στα ύψη, η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του κυπέλλου εφικτή (θα αντιμετωπίσει την πολύ αξιόλογη πάντως Χετάφε στον τελικό), ο Κούμαν πιά αισθάνεται σίγουρος.
Στο πρωτάθλημα μάλλον δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει κάτι και αυτό είναι το επικίνδυνο.
Παίζει πιά χωρίς κανένα άγχος και προβλέπω να είναι η ομάδα του...στοιχήματος στο επόμενο διάστημα.
Να σημειώσω πως δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Camp Nou γιά το πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο με μαζική άμυνα έφυγε με ισοπαλία από εκεί.
Είναι ικανός ο Κούμαν μετά το κύπελλο να στερήσει και το πρωτάθλημα απ την ομάδα της καρδιάς του;
Μένει να το δούμε...

Ποιά κοιλιά;

Πλησιάζει λοιπόν ο τελικός του κυπέλλου στο μπάσκετ.
Ερώτημα No.1: Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο ομάδες;
H απάντηση φαντάζει απλή και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.Είναι παραπάνω από ευδιάκριτο ότι ο ΟΣΦΠ επιτέλους αποτελεί ομάδα,με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να έχει ήδη στιγματίσει τη στρατιγική της.Επίσης είναι ξεκάθαρο σε όλους πως ο ΠΑΟ βρίσκεται σε κρίση που δυσκολεύομαι να θυμηθώ αν έχει συναντήσει όμοιά της.Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Β.Σκουντής,σπάνια ο Ζοτς 'μπλαβιάζει' για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Ερώτηση Νο.2: Κατά πόσο θα μετρήσει αυτό;
Να είμαστε σοβαροί.Οταν μιλάμε για τέτοιο ντέρμι,δεν μετράει η κατάσταση των δύο ομάδων.Τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό.Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Παναθηναικός θα εμφανιστεί τόσο κακός όσο σε προηγούμενα παιχνίδια,μόνο και μόνο λόγω της ιδιαιτερότητας της αναμέτρησης.
Ερώτηση Νο.3: Υπάρχει φαβορί;
Για μένα,ναι!Ο Ολυμπιακός έχει αφομοιώσει το παιχνίδι του Δράκου...Μέχρι και ο Τζάκσον χρησιμοποιείται σωστά.Αλήθεια,πώς άραγε θα καταφέρει ο -πράγματι εξαιρετικός- Μπατίστ να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟΣ του παίκτες όπως ο Τζάκσον και ο Μπουρούσης ή ακόμα και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης που ανεβαίνει;Δε μιλάω για το ένας με έναν.Αλλά ο Μπατίστ μάλλον θα χτυπήσει 35λεπτο..Εκτός και αν αναστηθεί ο Ζίζιτς,που δεν το βλέπω..Βέβαια θα μου πείτε- και μάλλον δίκαια- καλά αυτά,αλλά στην περιφέρεια τι γίνεται;;Εκεί προφανώς ο Παναθηναικός έχει το πάνω χέρι..Αλλά για σταθείτε!Η άμυνα του ΟΣΦΠ πλέον έχει και επιστροφές και περιστροφές και σωστή κατανομή ρόλων και σωστά κρυψίματα..Το πρόβλημα εντοπίζεται στην άμυνα πάνω στον κορυφαίο.Και το όνομα αυτού,Δ.Διαμαντίδης..Πρόβλεψη;Με τον Βασιλόπουλο μάλλον θα δυσκολευτεί.Και με δεδομένο το ότι ο Πυργιώτης forward δε θα αναλλώνεται στο "4",λόγω έλλειψης αντιπάλου...Εκτός αν προκύψει.....Φραγκίσκος Αλβέρτης!Ισως..Ξέρω 'γω;Θέλω να δω και τον Γκριρ..Μεγάλο ζητούμενο αυτό.Ο Γκαστόνε κάτι θα σκεφτεί βέβαια,αλλά πόσο σίγουροι είστε ότι δε θα το έχει προβλέψει ο Δράκος;Και αν προκύψει Μάτσας;Νομίζω λοιπόν ότι αν ο Γιαννάκης χτυπήσει στη Ρακέτα και ο Μπατίστ φορτωθεί φάουλ,τα πράγματα ζορίζουν...Α,και για να μην ξεχάσω...πλάκα κάνω!Δεν υπάρχει φαβορί..Γιατί αυτά που έγραψα είναι λογικά,αλλά σε τελικό κυπέλλου με ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και Ομπράντοβιτς-Γιαννάκη,η λογική πάει για Jack Daniels.Τα λέμε την τετάρτη.

Περι φιλικών


Γειά σας.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ.
Αφορμ'η αυτή η ακατάσχετη οργιώδεις φημολογία περι φιλικού στην Λειβαδιά.
Τι εγινε ρε παλικάρια δηλαδή εσεις που ρίξατε τεσσάρες εκει ηταν ολα καλά ? Οι ομδάρες σας παίξανε την μπαλάρα τους στην Βοιωτία και περάσανε περίπατο τον φονέα των γιγάντων. Δηλαδή ηταν μόνο για τον Ολυμπιακό δύσκολο να κάμψει αυτόν τον αντίπαλο, και χρειαζόταν να παίξει ο Λεβαδειακός χαλαρά ? Ασχοληθείτε καλύτερα με τις ομάδες σας και κοιτάξτε λιγο πως κερδίσατε εσείς τους βαθμούς, είτε 1 είτε 3. Οφσάιντ ανύπαρκτο και πέναλντυ που θα το σφύραγε και ο Ντέμης στον Ζήκο. Αλήθεια ο διαιτητής Κε Ζήκο ήταν πάλι χεσμένος? Πήγες και κοντά του και τον χαιρέτησες ως αρχηγός στην αρχή του αγώνα. Κάτι παραπάνω θα ξέρεις.
Αντε γειά, την πλάτη μας κοιτάτε πάλι οπως αυτήν του Αργεντίνου στην φωτογραφία.

Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα



Μόλις γύρισα από το γήπεδο...

Δεν στέκομαι καθόλου στο αποτέλεσμα..

Ότι και να πω νομίζω τα είδατε κρατάμε μόνο τους 3 βαθμούς...

Όπως και να έχει ήθελε να έχεις πάρει πολλά βότανα για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις την ομάδα...

Ακόμα δεν έχω δει αν ήταν πέναλτι στο 1ο ημίχρονο αυτό της Καλαμαριάς αλλά έχω την αίσθηση ότι αν δινόταν δεν θα είχαμε να λεμέ τίποτα... τώρα ισα ισα πολύ φοβάμαι ότι θα το κάνουν σημαία τους τα αρδάκια εν' όψη του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Πάλι καλά που το ακυρωθέν γκολ μας ήταν offside..

Στο 1ο ημίχρονο πολλά χιλιόμετρα από τον Μπούρμπο ο οποίος μου άρεσε αν μάλιστα καταφέρει να συνδυάσει την εκρηκτικότητα με την τελική προσπάθεια και σοβαρότητα τότε η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να ψάχνει συνταξιούχα αριστερά μπακ.
Αυτός που όμως ξεχώρισε στον αγώνα ήταν ο Παπασταθοπουλος απο εκεί και πέρα μια από τα ιδία.. μια ΑΕΚ νωθρή χωρίς σύστημα χωρίς φαντασία και εκεί στο κέντρο να γίνεται για άλλη μια φορά το εύκολο λάθος..

Μόνη ευχάριστη νότα η επάνοδος του Νικόλα του Γεωργέα

Η αλλαγή του Μπλανκο ήταν κάτι που δεν άρεσε στην κερκίδα και δεν την κατάλαβα να πω την αλήθεια... Oτι έφυγε τσαντισμένος ήταν ηλίου φαεινότερο τον αποθέωνε όλη η κερκίδα και αυτός ούτε καν κοίταξε ... τρέχοντας φουριόζος στα αποδυτήρια..

Όπως και να έχει ηταν φάουλ η συμπεριφορά του οσο και να ειχε δίκιο οσο και αν πήγαν μετα να τα καλύψουν τόσο αυτός όσο και ο Κωστένογλου .. (τα δεν είδα το χέρι είναι δικαιολογίες του κώλου..)

Καλό είναι να περάσει και αυτό στο ντούκου όπως και του Ribo ελέω του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά κάποιος πρέπει να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα για τέτοιες συμπεριφορές...

Όπως και να έχει πάμε γερά για τον υπέρ πάντων αγώνα την Κυριακή μήπως και σώσουμε την χρονιά (αν μπορεί να συμβεί αυτό).

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ

Εχουν μείνει 4 αγωνιστικές,έχω ανοίξει την εφημερίδα και κάνω υπολογισμούς..Θέλουμε οπωσδήποτε το 4χ4,ο γαύρος πρέπει να χάσει στο ΟΑΚΑ(να προσκυνήσει για την ακρίβεια)και να φέρει ένα χ στην Ξάνθη και ο βάζελος θέλουμε να στραβοπατήσει στο μάτς με τον Αρη η τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο η την τελευταία αγωνιστική στην Καλαμαριά.Γουστάρω να ονειρεύομαι αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχω και πολλές ελπίδες ειδικά απο την στιγμή που στην μέση υπάρχουν τα ζεστά εκατομμυριάκια του CHAMPIONS LEAGUE και κανένας απο τους δύο αιώνιους “νταβατζήδες” του ποδοσφαιρου μας δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αυτές τις 4 αγωνιστικές..Τα κοράκια πρέπει να δουλέψουν ακόμα περισσότερο τώρα.

Σήμερα λοιπόν η ΑΕΚΑΡΑ μου έπαιξε στην Θεσσαλονίκη απέναντι στην συμπαθή(και μ κοινές ρίζες κάτι που μάλλον δεν γνωρίζουν οι οπαδοί του) ομάδα του Απόλλωνα και νίκησε με 1-0 με γκόλ του Εντίνιο.Το παιχνίδι ήταν μέτριο,η κάθε ομάδα είχε απο ένα ημίχρονο(ο Απόλλων το α’,η ΑΕΚ το β’)και το κοράκι είχε για μια ακόμη φορά τα μαύρα του τα χάλια.Δεν δόθηκε καθαρό πέναλντι στον Απόλλωνα στο 12′σε ανατροπή του Φαβάλι απο τον Ζήκο και στο β’ημίχρονο πρίν βάλουμε το γκόλ μας ακυρώθηκε άλλο ένα που ήταν πεντακάθαρο.


Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση η φάση που ο Μπλάνκο έγινε αλλαγή και δεν εδωσε το χέρι του στον Κωστένογλου.Ηταν απαράδεκτη η κίνηση την οποία δίδαξε ο “μεγάλος” Ριβάλντο στο μάτς με τον Οφη στο Παγκρήτιο και στον οποίο δεν τόλμησε να ρίξει πρόστιμο ο Νικολαίδης.Αυτά τα κρούσματα είναι απαράδεκτα και δεν πρέπει να αφήνονται ατιμώρητα.Έχεις κύριε Μπλάνκο(και κύριε Ριβάλντο) απέναντι σου τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ και δεν τον σέβεσαι;Τότε δεν σέβεσαι και την ίδια την ομάδα.Πρέπει να βρεθεί τρόπος να πειθαρχηθείς.Και δυστηχώς Ντέμη η δήλωση που έκανες προχτές ότι όλοι κρίνονται εκτός απο τον Μπλάνκο ήταν άκρως λανθασμένη.Ένας παίκτης δεν κρίνεται μόνο εντός των γραμμών του γηπέδου αλλά και εκτός αυτού.


Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους 400 οπαδούς μας που έδωσαν το παρών μεμονωμένα στο Καυτατζόγλειο παρά το ότι δεν πήραμε επισήμως εισιτήρια.


ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ:ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ!!!ΚΑΜΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!!

Η Βράβευση του Βάσια και μια ιστορία...

Πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναικός-Ηρακλής το αφεντικό του Παναθηναικού κύριος Γεώργιος Βαρδινογιάννης, προέβη στην βράβευση του δικού μας Βασίλη Χατζηπαναγή.
Η βράβευση έγινε στα πλάισια του εορτασμού των 100 χρόνων απο την ίδρυση των δύο σωματείων που αγωνίζοταν στο γήπεδο.
Σε δηλώσεις του ο κύριος Γ.Βαρδινογιάννης είπε: Νιώθω μεγάλη συγκίνηση γιατί με έκανε να σηκωθώ και να χειροκροτήσω το πρώτο από τα 6 γκολ που μας είχε βάλει όταν ο Ηρακλής μας κέρδισε 6-0. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα ποτέ να τον έχω στα παιδιά μου, αλλά τον έχω στην καρδιά μου. Ο Χατζηπαναγής γεννήθηκε σε λάθος εποχή.

Να πώ απο την μεριά μου τα εξής:
Όπως ο κύριος Βαρδινογιάννης, έτσι και χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα εκτός από την ομάδα της καρδιάς τους υποστήριζαν και τον Ηρακλή λόγω του Βάσια. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο μπάσκετ, με τον Νίκο Γκάλη.

Όντως ο Βασίλης Χατζηπαναγής γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Αν υπήρχε τώρα, θα ξέσκιζε...

Το ότι δεν μπόρεσε να τον έχει στα παιδιά του, φταίει αυτός και οι σκάουτερ που είχε εκείνη την εποχή.
Πριν πάει ο Ηρακλής και τον φέρει στην Ελλάδα απο την Σοβιετική Ένωση, είχε πάει μια άλλη ομάδα για να τον δει.
Τον απέρριψε όμως, γιατί δεν τους άρεσε η σωματοδομή του. Στραβώσανε με τα...στραβά πόδια που έχει ο Χατζηπαναγής.....
Αυτή η ομάδα ήταν ο Παναθηναικός........

Να Την Ακούτε Την Γριά Ξέρει Παραπάνω

  • Η Καλαμαριά έπεσε . Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για αυτό...Κρίμα.
  • Ο Παναθηναικός απέσπασε ισοπαλία στην έδρα του απο τον Ηρακλή, μένοντας 4 βαθμούς πίσω απο τον Ολυμπιακό.
  • Τι λέει ρε θα παίξετε καμμιά φορά σωστά τον Ηρακλή? Με τους βαθμούς που του κόψατε, 5 θέσεις πιο πάνω θα ήταν....Την τρέλα μου...
  • Δεν θα πάει καμμιά βραδιά ο κος Ψυχομάνης (πρόεδρας ΚΕΔ) στον Ρέμο? Θα πιεί μπόμπα ουίσκυ που θα πάει σύνεφο...
  • Η είδηση της ημέρας: Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-3 τον Λεβαδειακό. Το παιχνίδι , άνετα μπορούσε να παιχτεί και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη όπως γίνεται σε όλα τα φιλικά του πρωταθλητή...
  • Αμυνα με τα μάτια. Ρυθμός....Τζιοβάνι (slow motion). Γαύροι στις κερκίδες. Μόνο ο ύμνος έλειπε μετά απο κάθε γκόλ....
  • Τέτοιο ματς μέχρι και ο συρτάκης (ser Takis) το κέρδιζε.
  • Αυτόν τον Κωστένογλου γιατί τον έχουν όλοι στο χέσιμο? Ούτε ο Ζορό ο Μπλάνκο τον χαιρέτησε.
  • Τα..ζοριλίκια του Ζορό!
  • Ο Ζορό ζορίζεται!
  • Εγώ λέω να κάνουμε τον Ζορό-Μπλάνκο νομαρχιακό σύμβουλάτορα στο πλευρό του Καουμπόυ Ψωμιάδη. Να έχει και αυτός ένα παιδάκι για να παίζει...
  • Η πιο απρόβλεπτη ομαδα είναι πάντως ο ΟΦΗ. Ή θα τρώει 3 ή θα βάζει.....
  • Φονέας γιγάντων και μαλακίες....4-1 έτσι για πλάκα ο...Νιόνιος τον Αστέρα.
  • Τι διάολο..βουντού της είχε κάνει ο Μπακαγιόκο της ΑΕΛ? Από τότε που τον στείλανε η ομάδα σκίζει...
  • Για τον ΠΑΟΚ και την Βέροια τι να γράψω. Ας γράψω ότι ακριβώς κάναν και αυτοί στο γήπεδο. Τίποτα.
  • Ο Εργοτέλης πάει για το μεγάλο κόλπο. Μπράβο τους!

Ποιοι παίχτες του ΠΑΟΚ πρέπει να φύγουν?

Οι παίχτες έχουν τοποθετηθεί όπως στο επίσημο site του ΠΑΟΚ.






































































































 


























Στις χαρές και στις λύπες μαζί?Μόνο στις λύπες...

Άλλη μια ωραία νύχτα μας χάρισε ο Παναθηναϊκός μας και τι να λέμε πάλι τα ίδια και τα ίδια?Ναι, τα ίδια και τα ίδια και διαφορετικά και ότι θέλουμε κάθε φορά που θα βλέπουμε την ομάδα να παραπαίει, και να μην καταλαβαίνουμε γιατί….

Τόσο δύσκολο ήταν να κερδίσετε τον Ηρακλή κύριε Πεσέιρο και κύριοι Παίχτες μας?Τον Ηρακλή?Την χειρότερη ομάδα του Πρωταθλήματος?Γιατί, επειδή παίζαν όλοι άμυνα ε?Μάλιστα είχατε και 27 σουτ στο τέρμα αλλά δεν έμπαινε η μπάλα μέσα ε?Δεν το ψάχνετε καλύτερα κύριοι εκεί στην ομάδα?Πάλι καλά που ήτανε και ο Γκούμας να κάνει σεμινάρια κινήσεων στους επιθετικούς και τους μέσους….

Σήμερα ειδικά τα έχω με αυτούς που πάνε στο γήπεδο. Γιατί κύριοι πηγαίνετε Λεωφόρο?Στις χαρές και στις λύπες μαζί?Άρρωστοι με την μπάλα και γηπεδικοί ή έτσι κάνει καλές μέρες και πάτε?Σας αρέσει το θέαμα που βλέπετε από την ομάδα?Μπορειτε να μου εξηγησετε γιατι εγω ουτε θέαμα βλέπω ούτε χαρέ. ΜΟΝΟ ΛΥΠΕΣ ΒΛΕΠΩ.Εκτός αν σας κάνει δώρο το εισιτήριο ο ιδιοκτήτης μας ή εκτός αν είσαστε από ΚΟΝΤΑ του και τα παίρνετε.

Και η μεγαλύτερη κορο’ι’δία ξέρετε πια θα είναι?Να δείτε τον Ολυμπιακό να χάνει βαθμούς στην Λειβαδιά σήμερα.

Υ.Γ Εγώ το έγραψα μήνες πριν ότι ο Τζίγγερ ο Αγαπητός μας θα το παραδώσει το τρόπαιο στον Τζόλε και θα γελάω και θα κλαίω μαζί

H ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SPOTBET ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/3

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΛΙ Η SPOTBET

H ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ SPOTBET ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/3

ΑΡΧΙΚΗ

546, ΣΙΒΑΣΠΟΡ – ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ 1 (1,40)

666, ΛΥΩΝ – ΜΟΝΣ 1 (1,40)

625, ΛΕΒΑΝΤΕ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2 (1,60)

UNDER/OVER

624.ΧΕΡΤΑ-ΣΑΛΚΕ UNDER (1.65)

633.ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ-ΟΥΕΛΒΑ UNDER (1.60)

644.ΒΕΛΕΖ-ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ UNDER (1.60)

655.ΡΕΝ-ΛΑΝΣ UNDER (1.50)

666.ΛΥΩΝ-ΠΑΡΙ UNDER (1.57)

711.ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΧΕΤΑΦΕ UNDER (1.55)

543.ΦΕΝΛΟ-ΝΑΙΜΕΓΚΕΝ OVER (1.50)

553.ΚΟΛΩΝΙΑ-ΒΕΧΕΝ OVER (1.65)

616.ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ-ΒΙΜΠΟΡΓΚ OVER (1.55)

631.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ OVER (1.50)

663.ΜΠΟΚΑ-ΚΟΛΟΝ OVER (1.65)

665.ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΜΟΝΣ OVER (1.50)

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ

626.ΜΟΥΡΘΙΑ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ 2 (2.05)

633.ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ - ΟΥΕΛΒΑ 1 (1.80)

613.ΤΒΕΝΤΕ - ΑΓΙΑΞ 2 (2.10)

ΧχΧ

561.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Χ (2.90)

624.ΧΕΡΤΑ-ΣΑΛΚΕ Χ (3.20)

Διαβάστε επίσης τους

MANTI

GLADIATOR

GATZO