Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Παναθηναϊκή Ενωτική κίνηση ...No5 !!!

Η 5η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΚ...

Αγαπητοί Φίλες, Φίλοι,

Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ («Π.Ε.Κ.») είναι πια δική σας, είναι όλων μας και είναι βέβαιο ότι «εκατομμύρια πράσινες καρδιές» στηρίζουν το όραμά μας για έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό, ενιαίο και αδιαίρετο, έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα, παράδειγμα λειτουργίας και συνεισφοράς στην Ελληνική κοινωνία.

Η Π.Ε.Κ. έχει ήδη πάνω από 23.000 υποστηρικτές που μέσω του διαδικτύου έχουμε δώσει όλα τα προσωπικά μας στοιχεία και θα επιδιώξουμε να υλοποιηθεί το κοινό μας όραμα.

Ο αριθμός αυτός, λαμβάνοντας υπόψη το μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας της ΠΕΚ και το χαμηλό ποσοστό χρήσης του διαδικτύου στον Ελληνικό πληθυσμό, είναι ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ που δείχνει το πάθος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού για το νέο ξεκίνημα του Συλλόγου μας και στέλνει ένα πολύ δυνατό ενωτικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Γνωρίζετε ότι ήδη το ενωτικό μας μήνυμα το έχουν αποδεχτεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ και η ΚΑΕ (μπάσκετ). Η ΠΑΕ (ποδόσφαιρο) δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, όμως, σεβόμαστε τις πιθανές άλλες προτεραιότητές της και, ούτως ή άλλως υπάρχει χρόνος, αφού οι πέντε επί μέρους προτάσεις που έχουμε υποβάλλει στοχεύουν σε ένα οργανωτικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί για τις επόμενες δεκαετίες και θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό μας σε μεγάλες επιτυχίες.

Το όραμα της Π.Ε.Κ. δεν επηρεάζεται από προσωρινές επιτυχίες ή αποτυχίες σε ένα άθλημα και στηρίζεται στις αρχές ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι χωρισμένος σε μαγαζιά και ότι όλοι μαζί μπορούμε πάντα να πετύχουμε περισσότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι προτάσεις μας είναι ακριβώς οι ίδιες π.χ. και για το μπάσκετ που μας κάνει υπερήφανους και για το ποδόσφαιρο που δεν έχει ακόμα ανάλογες αποδόσεις. Και αυτά τα συναισθήματα διαμορφώνονται σε βάθος χρόνου και δεν επηρεάζονται από επιτυχίες η αποτυχίες μιας χρονιάς ή λίγων αγώνων.

Σ’αυτά τα πλαίσια στέλνουμε ένα ειδικό μήνυμα στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Είμαστε δίπλα σας, από τον αρχηγό μέχρι τον φροντιστή. Πρέπει να φτιαχτεί μεγάλη ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, να κερδίζουμε τίτλους και να πανηγυρίζουμε. Αν αυτό δεν συμβεί πρέπει να σας βοηθήσουμε.

Φίλες και Φίλοι
Οι επόμενες πράξεις της Π.Ε.Κ. μας περιλαμβάνουν και τα εξής:

  1. Θα συναντηθούμε με εκπροσώπους του ΠΑΟ για να μας παρουσιάσουν την κατάσταση, τα προβλήματα και τις ανάγκες των ερασιτεχνικών τμημάτων του Συλλόγου ώστε να συνδράμουμε για μια ακόμη καλύτερη πορεία.
  2. Θα δώσουμε την δυνατότητα στους φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ να γράφονται υποστηρικτές της Π.Ε.Κ. και με άλλους τρόπους πλην του διαδικτύου με αρχικό στόχο την εγγραφή τουλάχιστον 100.000 υποστηρικτών.
  3. Θα προσλάβουμε στελέχη από την τάξη των παλαιών αθλητών του Συλλόγου που θα συνδράμουν επαγγελματικά στην οργάνωση και την επιτυχία των στόχων μας και,
  4. Θα αναβαθμίσουμε το site μας ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν το κέντρο της επικοινωνιακής διάστασης των προσπαθειών μας.

Φίλες και Φίλοι
Το όραμα ενός Παναθηναϊκού πολυμετοχικού, ενιαίου και αδιαιρέτου, ενός Παναθηναϊκού πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα είναι απαίτηση 2.000.000 φιλάθλων και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Υ.Γ. Προς κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη: Η αγωνιστική διάθεση της ομάδας, οι μεταγραφές, οι θέσεις για τη διαιτησία, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Συνεχίστε!

Πεσέιρο: θα πάρουμε το πρωτάθλημα

Κάποια στιγμή ο προπονητής μας έκανε και αυτή τη δήλωση.
Παρόλον ότι είμαι πονεμένος πανάθας και καψούρης για τίτλους πολλούς, κάτι τέτοιες δηλώσεις με ξενερώνουν.
Περί προθέσεων και προσπάθειας λόγος ουδείς. Επομένως ο προπονητής δηλώνει το αυτονόητο. Σε τελική ανάλυση εδώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει μπει σε τροχιά διάκρισης. Αλλοίμονο άν δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τον ΠΑΟ.
Όμως, υπάρχει πρόβλημα, επειδή έχουμε ακούσει πολλά λόγια και έχουμε δει πολύ λίγα αποτελέσματα.
Όταν μια φορά είχα πάει στο αφεντικό μου να του πω ότι προσπαθήσαμε αλλά δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα, αλλά παρόλα αυτά πρέπει να πάρει το τμήμα αύξηση, μου απάντησε: "Οι καλές προσπάθειες αμοίβονται στον Παράδεισο. Εδώ αμοίβουμε μόνο αποτελέσματα".
Μήπως λοιπόν ο καλός κύριος Πεσέιρο πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να φέρει τα αποτελέσματα πριν συνεχίσει να κάνει ανούσιες δηλώσεις;
Το ίδιο βέβαια ισχύει δέκα φορές περισσότερο για τους παίκτες μας.
Πάσχουν έντονα από το σύνδρομο της αυτονόητης αυτοικανοποίησης, είναι παικταράδες, αλλά ... αλλά .... αλλά .... και έτσι κάποια μέρα κάποτε κάτι θα γίνει...
Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με τη Διοίκηση, με την έννοια ότι ένας επαγγελματίας δεν μπορεί να περιμένει από την όποια διοίκηση να του πει πως πρέπει να φέρεται.
Ο τζίγγερ έχει τεράστιες ευθύνες, αλλά άν υπήρχε σε θέση ευθύνης και κάποιος που να έχει τις κοχόνες (όρχεις στα ισπανικά) για να μιλήσει επαγγελματικά, ίσως και ο τζίγερ να έβλεπε και κάποια πράγματα διαφορετικά.
Συνοψίζοντας: κύριε Πεσέιρο, παρακαλώ να συγκεντρωθείτε στο τελικό αποτέλεσμα και όχι σε φτηνούς δεκάρικους λόγους για πνευματικά υπανάπτυκτους ή αφελείς ή τα παιδιά του προέδρου.
Και επειδή μπορεί να σας έχω παρεξηγήσει, αν πραγματικά εννοείτε αυτό που λέτε, βγείτε τώρα να πείτε δημόσια ότι άν δεν πάρετε το πρωτάθλημα, θα δωρίσετε τουλάχιστον το 50% των αμοιβών σας σε κάποια οργάνωση κοινής ωφελειας.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Βρέθηκε ο γκρεμισμένος φούρνος!

Εδώ και αρκετές ώρες, αναζητούμε σε ποιο σημείο της Ελλάδας γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος .

Μετά από πολύωρη αναζήτηση, ανακαλύψαμε αυτόν το μισογκρεμισμένο παραδοσιακό φούρνο στο Νέο Σούλι Σερρών.

Ναι, καλά το καταλάβατε, στις σημερινές κλήσεις για τα φιλικά της Εθνικής ομάδας με Τσεχία και Φινλανδία., βρίσκεται και το όνομα του Ιεροκλή Στολτίδη!

Υ.Γ. Καλώς σας βρήκα. Είναι η πρώτη μου συνεισφορά στο "Τρίτο Μάτι" και γι΄αυτό έβαλα και μία φωτογραφία παραπάνω (φούρνο), απ΄ότι στο ένα από τα 12.345 (πλάκα κάνω) blog μου.

Άμα σε χαλάει, να μή σκοράρεις!...


Είπαμε βρε Δημητράκη, να μη πανηγυρίσουμε το γκολ (όπως άλλες δυο φορές πιο πριν) κόντρα στην παλιά δεδηλωμένη μας αγάπη, αλλά μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας! Σα να σου φέραν το χειρότερο μαντάτο έκανες!... Μόνο δάκρυ δεν είδαμε…
Έβαλες γκολ στη παλιά σου ομάδα, με γειά σου και χαρά σου! Κάποτε -πότε?- πρέπει και να το γιορτάσεις. Ούτε ο πρώτος είσαι ,ούτε θα είσαι ο τελευταίος!
Και να πεις ότι πρόδωσες τον ΠΑΟΚ? Γλύτωσαν το συμβόλαιό σου (που έκαναν έρανο για τη δόση), και λεφτά πήραν, και παίχτες πήραν! Το μοναδικό σου λάθος ήταν ότι πούλησες οπαδιλίκι και τώρα εισπράττεις τα επίχειρα.

Την άλλη φορά που θα βάλεις γκολ, να το γλεντήσεις.
Το δικαιούσαι.
Το λέω εγώ ο γαύρος.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Παναθηναϊκός με προσθαφαιρέσεις...

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού για το υπόλοιπο της σεζόν 2007-2008:

Τερματοφύλακες

1. Μάριο Γκαλίνοβιτς
18. Αρκάντιους Μάλαρζ
33. Ορέστης Καρνέζης


Αμυντικοί

3. Ζοσού Σαριέγκι
5. Νασίφ Μόρις
6. Φίλιππος Δάρλας
8. Γιάννης Γκούμας (c)
15. Τάκης Φύσσας
19. Άντονι Σέριτς
23. Μάτε Τζούνιορ Σιμάο
24. Λουκάς Βύντρα
29. Μίκαελ Νίλσον
31. Νίκος Σπυρόπουλος
38. Νίκος Μπουτζίκος


Μέσοι

4. Μαρσέλο Μάτος
7. Σωτήρης Νίνης
9. Σεμπάστιαν Ρομέρο
10. Έκι Γκονζάλες
20. Σωτήρης Λεοντίου (τραυματίας)
21. Γιώργος Καραγκούνης
22. Αλέξανδρος Τζιόλης
27. Αντρέας Ίβανσιτς
30. Ελίνι Δημούτσος


Επιθετικοί

11. Δημήτρης Παπαδόπουλος
12. Έλντερ Ποστίγκα
14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
25. Νταμ Εντόι
36. Μανούτσο Γκονζάλβες


Αποχώρησαν:
Ενακαρίρε (διακοπή δανεισμού)
Μάντζιος (δανεικός στην Άιντραχτ για 6 μήνες)
Τσίγκας (στον Ατρόμητο)
Σιόντης (δανεικός στην Κέρκυρα)
Πετρόπουλος (δανεικός στον ΟΦΗ για 6 μήνες)

Αποκτήθηκαν:
Ποστίγκα (δανεικός από Πόρτο για 6 μήνες)
Νίκος Σπυρόπουλος (από Πανιώνιο για 4,5 χρόνια)
Αντώνης Πετρόπουλος (από Αιγάλεω για 4,5 χρόνια)
Μανούτσο Γκονζάλβες (δανεικός από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 6 μήνες)

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Mohamed Kallon. Ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας έξι μηνών.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Mohamed Kallon δήλωσε στο aekfc.gr:

«Είναι πολύ καλό για μένα που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ και θα προσπαθήσω να τη βοηθήσω δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχει τις φιλοδοξίες της. Ξέρω ότι η ΑΕΚ παλεύει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και συμμετέχει στο Κύπελλο UEFA. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη ομάδα από την περίοδο που αγωνιζόμουν στη Μονακό μαζί με τον Άκη Ζήκο και προσπαθούσε από τότε να με πείσει να έρθω στην ΑΕΚ. Μου είχε πει ότι είναι πολύ καλή ομάδα και ότι η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη. Είχα παίξει αντίπαλος της ΑΕΚ για το Κύπελλο UEFA όταν ήμουν στην Ίντερ και, μάλιστα, είχα πετύχει γκολ στο παιχνίδι στο Σαν Σίρο. Στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές χρειάζεται να κάνεις ένα… «διάλειμμα» για να δεις τι σου συμβαίνει. Εγώ το τελευταίο διάστημα είχα αρκετά μικροπροβλήματα και γι αυτό είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο παιχνίδι και θέλω να βοηθήσω την καινούρια μου ομάδα. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτή τη στιγμή έχω μια εβδομάδα μπροστά μου προκειμένου να ετοιμαστώ για το επόμενο ματς. Πρέπει να γνωρίσω τον νέο μου προπονητή, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο της ομάδας. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και ήρθα στην ΑΕΚ για να παίξω».
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΝ:
1995/96-Λουγκάνο: 13, 5
1996/97-Λουγκάνο: 20, 1
1997/98-Μπολόνια (Αʼ): 2, 0
1997/98-Τζένοα (Βʼ): 26, 10
1998/99-Κάλιαρι (Αʼ): 26, 6
1999/00-Ρετζίνα (Αʼ): 30, 11
2000/01-Βιτσέντζα (Αʼ): 25, 8
2001/02-Ίντερ (Αʼ): 28, 9 (11, 6 στην Ευρώπη)
2002/03-Ίντερ (Αʼ): 9, 5 (5, 0 στην Ευρώπη)
2003/04-Ίντερ (Αʼ): 5, 0 (2, 0 στην Ευρώπη)
2004/05-Μονακό (Αʼ): 34, 11 (9,4 στην Ευρώπη)
2006/07-Μονακό (Αʼ): 12, 2
2007/08-Μονακό (Α'): 2, 0

Από την Νίκη στην Πυλαία μέχρι την ήττα στην Τούμπα.

Από την Νίκη στην Πυλαία μέχρι την ήττα στην Τούμπα μας χώρισαν μερικά χιλιόμετρα και δύο περίπου ώρες! Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα για τον πιστό οπαδό του ΠΑΟΚ -σαν και εμένα και τον αδερφό μου- αφού έπρεπε να παραστεί και στο ντέρμπυ του Μπάσκετ αλλά και να διακτινιστεί στο καπάκι στο ντέρμπι -ο Θεός να το κάνει βέβαια - της Τούμπας!

Έτσι γύρω στις 16.30 βρέθηκα με άλλα 5.000 παόκια να δημιουργούμε μια καυτή ατμόσφαιρά και να βοηθάμε την ομάδα να κερδίσει έναν ολυμπιακό του οποίο ο πιο φθηνός παίκτης της αρχικής πεντάδας αξίζει όσο πανώ κάτω το μπατζετ του ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός και σχεδόν στα 3/4 του ο ΠΑΟΚ ητάν μπροστά ακόμη και με διαφορά 15 πόντνω (50-35) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεση του και κατάφερε να προηγηθεί με 63-65 στην τέταρτη περίοδο. Τότε όμως ο Ντιαρά με ένα 4ποντό και ο MVP του αγωνα Κούβελας (απίστευτο και αληθινό!!!) έγειραν το ματς προς την μεριά του Δικέφαλου. Σημαντική βοήθεια και η ψυχραιμία του πολύ καλού Βεργίνη στις βολές του τέλους!

Μεγάλη νίκη με 81-80 για τον ΠΑΟΚ και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια γαι την ομάδα του Φλεβαράκη που από μία νίκη σε οκτώ αγώνες και το φάσμα της Α2 να πλανάται στην Πυλαία έκανε 5 νίκες σε 6 παιχνίδια!!!!

Ακολουθούν δύο φάσεις που δίχνουν το μεγάλο πάθος του 35 χρόνου Κούβελα που σήμερα έβαλε 20 πόντους όσους και σε όλους τους 13 προηγούμενους αγώνες!!!



Αν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν το μισό αυτού του πάθους τότε η ομάδα μου θα έπαιρνε και κάτι καλύτερο από τον αγωνιστικό χώρο εκτός από απογοήτευση! Δεν θέλω να πώ πολλά. Η σημερινή εμφάνισή ήταν μια συνέχεια της εμφάνισης εναντίον του Ηρακλή και η τρίτη συνεχόμενη ήττα μας μαζί με αυτή της Ξάνθης. Ουδεις δεν ξεχώρισε σε ενα μάτς που είχαμε μόλις μια καλή ευκαιρία στο 36 με τον Γεωργιάδη. Όταν ο ΠΑΟ είχε 3 τετ α τετ χαμένα σε όλο το ματς! Και μπορεί το γκολ να ήταν ένα δώρο από την ασυνεννοησία του Σνάουτσερ και την στραβοκλωτσιά του Φερναντεζ αλλά η νίκη του ΠΑΟ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν απλά τύχη για μας...

Πραγματικά κρίμα για τον κόσμο που πλημμύρισε την Τούμπα σήμερα. Σίγουρα του αξίζει κάτι καλύτερο...



Να Την Ακούτε Την Γριά Ξέρει Παραπάνω

  • Ξενέρωτη αγωνιστική....Ούτε ένας απο τους τρεις δεν έχασε...
  • Τον τίτλο του αδικημένου τον παίρνει ο Εργοτέλης.
  • Ο Καραγεωργίου επικαλέστηκε τα λεγόμενα του Ζήκου για την διαιτησία. Είναι πολλά τα...σκατά Νίκο. Το θέμα είναι ποιός τα ρίχνει και ποιός τα τρώει...
  • Πάντως με τόσους...χεσμένους που μαζεύτηκαν , η Ζούπερ Λίγκ για μέγα χορηγό έπρεπε να είχε τα Pampers και όχι τον ΟΠΑΠ...με κεντρική διαφημιστική ατάκα: "Pampers. Κι αν σου χέσει?"
  • Έξι απο τα οκτώ παιχνίδια βγήκαν...under! Superleague...ωδή στο θεαματικό ποδόσφαιρο!
  • Κάκιστος ο αγωνιστικός χώρος στο ΟΑΚΑ. Αντί για τις κατσίκες, βγάλαν τους ταύρους για να βοσκήσουν αυτήν την εβδομάδα φαίνεται και γέμισαν τον τόπο τρύπες...
  • Αμα τραυματιστείς σε δημοτικό γήπεδο, μπορείς να κάνει μύνηση στο κράτος για κακοτεχνίες...χλοοτάπητα και να πάρεις φράγκα για αποζημίωση??
  • Αυτό το βάζω γκολ και δεν πανυγηρίζω πολύ με αρέσει! Βέβαια ο Σάλπι μόλις σκόραρε είχε φάτσα σαν να του σκότωσαν την μάνα. Αφού δεν θέλεις ρε φίλε τι το βάζεις το γκολ? Στείλτην στα περιστέρια την μπάλα, να πάει στο διάολο.
  • Αλλά, μήπως μπορούσε να κάμει και αλλιώς μετά την ταρζανιά του Φερναντεζ?
  • Όταν τα βουβάλια σκοτώνονται, την πληρώνουν τα βατράχια. Εμείς είμαστε ένα βατράχι που παίζει μπάλα. Καλό καλοκαίρι κι όποιος έρθει στη Θεσσαλονίκη να πάρει το λεωφορεία από Βούλγαρη-Σφαγεία". Τάδε έφη Λάμπρος Σκόρδας μια απο τις μορφές της φτωχομάνας Σαλονίκης και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα....
  • Να πω την αλήθεια Λάμπρο, δεν μου κάνεις για βάτραχο έτσι όπως σε βλέπω....
  • Το άλλο το καλό το μάθατε? Κέρδισε η Λάρισα! Πήρε και δύο μπέναλτυ!!
  • Καλά που ο Πεντράθα έχει περάσει την επιθετική νοοτροπία στον Ηρακλή, γιατί αλλιώς το σκόρ θα ήταν -1 - 0.