Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Τελικά εύκολα

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2009-2010

Πιο άνετα απ' ότι φανταζόμασταν, κέρδισε το Σάββατο το απόγευμα ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΣ στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν αξιοποίησε 2 μεγάλες ευκαιρίες που είχε, και κάτι τέτοιο φυσικά δεν συγχωρείται στην Τούμπα. Εμείς βάλαμε ουσιαστικά 2 γκολ στις δυο αξιόλογες ευκαιρίες που είχαμε, καθαρίζοντας το παιχνίδι ήδη στο α' ημίχρονο.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μεγάλης και μικρής ομάδας, κι αυτή ήταν η διαφορά χτες μεταξύ του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ. Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΣ που ήρθε στην Τούμπα, κοίταξε τον ΠΑΟΚ στα μάτια, έπαιξε ανοικτό ποδόσφαιρο και δεν κρύφτηκε, ούτε αναλώθηκε σε θέατρα και καθυστερήσεις όπως ο Ηρακλής πριν 2 εβδομάδες.

Στο πρώτο μέρος είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας κι ουσιαστικά μπορώ να πω, ότι ήταν η πρώτη φορά που είδαμε κάποιες συνεργασίες μεταξύ Λίνο-Βιερίνια και Αραμπατζή-Κονσεϊσάο στα πλάγια, αντί ατομικών ενεργειών. Είδαμε επιτέλους κάποια ντουμπλαρίσματα, κάποια τριγωνάκια, κάτι που να μοιάζει με συνεργασία εν πάσει περιπτώσει. Ελπίζω αυτό να βελτιωθεί στο μέλλον.

Το δεύτερο ημίχρονο μπορούμε να το ξεχάσουμε. Μέτριο προς κακό θέαμα, σχεδόν μηδέν φάσεις, και με υποθήκη το 2-0 του ημιχρόνου, μπορώ να πω ότι πήραμε τελικά εύκολα το τρίποντο. Το αξιοπερίεργο είναι βέβαια ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε κυρίως με αντεπιθέσεις, κάτι που για μένα είναι ανεπίτρεπτο στην Τούμπα. Η ομάδα ανεξήγητα έδωσε πολύ χώρο στον ΠΑΣ και κυνήγησε το τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις, γκολ το οποίο τελικά δεν ήρθε.

Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις:
- Ο κόσμος αποθέωσε τον νέο πρόεδρο, τον απελθόντα πρόεδρο κι όλως περιέργως και το Φερνάντο Σάντος. Για μένα αυτό είναι δείγμα ότι αρχίζουμε σιγά σιγά να ωριμάζουμε.
- Ανύπαρκτος και πάλι ο Παπάζογλου. Να δω πότε θα παίξει μπάλα το παλικάρι...
- Για τέταρτο σερί παιχνίδι κρατήσαμε το 0 στην άμυνα. Με δεδομένο το χάλι της επίθεσής μας, το 0 στην άμυνα είναι πολύ σημαντικό.
- Με τη νίκη αυτή σκαρφαλώσαμε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μπαίνοντας πάλι έτσι στην τροχιά που θα έπρεπε να είμαστε. Δεν λέω ότι παίζουμε μπαλάρα, αλλά σιγά σιγά αρχίζει να δένει η ομάδα και να έρχονται τα αποτελέσματα.
- Εννοείται ότι αυτή η νίκη φέρνει ακόμα μεγαλύτερη ηρεμία στην ομάδα, κάτι που χρειαζόμαστε μετά τους τριγμούς που υπήρξαν νωρίτερα.
- Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες και τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα που απέτισαν φόρο τιμής στα 6 αδικοχαμένα παιδιά που τόσο άδοξα έχασαν τη ζωή τους στις 4-10-1999. Παίκτες και οπαδοί κατέθεσαν λουλούδια μπροστά στη Θύρα 4 και απέσπασαν το χειροκρότημα της Τούμπας. Η κίνηση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητη αν αναλογιστεί κανείς ότι την προηγούμενη εβδομάδα που η ομάδα επίσημα τιμούσε τα 6 παιδιά, ο τότε αντίπαλός μας Ηρακλής δεν προέβει σε αντίστοιχη κίνηση. Δυστυχώς η σύγκριση είναι αναπόφευκτη...
- Και μιας και μιλάμε για τους οπαδούς: Στο ημίχρονο του αγώνα πολλοί από τους 1000 φιλοξενούμενους Γιαννιώτες βρέθηκαν από την θύρα 8 στο κυλικείο της θύρας 2, οπού πήραν το καφεδάκι τους κουβεντιάζοντας χαλλλλαρά με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Κι αυτό το τονίζω γιατί μετά τις αθλιότητες της Σουρωτής έχουμε δεχτεί πολλά χτυπήματα, χωρίς να προβάλλονται όμως και τα βήματα που έχουμε κάνει προς τα εμπρός.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 25/10/2009 στις 19.00 κόντρα στο βάζελο στο ΟΑΚΑ. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια μπορεί να βάλει φέτος η ομάδα στο σάκο...

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΑΕΚ...


Άραγε γιατί να ασχολούμαι και πάλι με αυτήν την "ομάδα"?? Μα φυσικά γιατί και το σημερινό ματς απέναντι στον Πανθρακικό πρόσθεσε άλλη μία σελίδα στο τεράστιο πλέον βιβλίο που έχει τίτλο "ΑΕΚ = απογοήτευση".
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ομαλά σχετικά, από πλευράς απόδοσης και διακύμανσης του σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν τα απίστευτα. Εκεί που η ΑΕΚ έβαλε το τρίτο γκολ και όλα δείχνουν ότι πάει και γι άλλα, μειώνει ο Πανθρακικός σε 3-2 και το σόου αρχίζει... Ο Πανθρακικός να παίζει για πλάκα ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ την πελαγομένη ΑΕΚ για τα υπόλοιπα 25 λεπτά.
Δοκάρια και αποκρούσεις του Σάχα κυριολεκτικά με τα "νύχια"...
Το ερώτημα που ανακύπτει φυσικά είναι πως δικαιολογείται αυτή η καθίζηση των γηπεδούχων (!!) στο τελευταίο μισάωρο. Κατά τη γνώμη μου δεν εξηγείται με μετρήσιμα κριτήρια - αγωνιστικά. Είναι καθαρά ψυχολογικοί οι λόγοι. Οι παίχτες της ΑΕΚ πλέον προηγούνται στο σκορ και αρνούνται και να το πιστέψουν. Μετατρέπουν κάθε ματς σε ντέρμπυ χωρίς καμιά αιτιολογία και αυτό δείχνει ότι διακατέχονται από ηττοπαθή νοοτροπία. Γεγονός που το έχουν καταλάβει πλέον όλοι οι αντίπαλοι της εντός συνόρων, με αποτέλεσμα να χτυπάνε τα ματς στα ίσα, σε αντίθεση με ότι κάνουν με ΠΑΟ και Ολυμπιακό (στην πλειοψηφία των εκτός έδρας αγώνων τους). Εννοείται ότι και πολύ καλά κάνουν, εφόσον η ΑΕΚ έχει γίνει μια ομάδα στα μέτρα τους, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εκτός απ αυτόν.
Δικαιολογίες που κάνουν λόγο για τη φυσική κατάσταση των παιχτών σε αγώνα με τον Πανθρακικό, μόνο τα γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ψυχολογικό πλέον και πολύ δύσκολα θα αλλάξει σύντομα. Εύκολα ματς θα μετατρέπονται σε ντέρμπυ και τα ντέρμπυ θα χάνονται απ τα αποδυτήρια.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά τελικά η ΑΕΚ ίσως δεν έπιασε πάτο ακόμη... Ελπίζω το μέλλον να με διαψεύσει για το καλό όχι μόνο της ίδιας της ομάδας, αλλά και του ποδοσφαίρου μας γενικότερα.