Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 1-2: Πρώτο διπλό - άθλια εμφάνιση

Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 1-2 για τη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2009-2010

"Ετσι όπως παίξαμε μετά το 60ο λεπτό, είναι σαν να πήραμε το παιχνίδι κατά τύχη. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και δεν γίνεται να παίζουμε έτσι από τη στιγμή που θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα! Ήταν μια νίκη που επιτεύχθηκε με πολλή τύχη. Δεν λέω ότι οι παίκτες μου δεν προσπάθησαν, αλλά αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε μεγάλη ομάδα, πρέπει να βλέπουμε διαφορετικά το παιχνίδι. Ο Πανθρακικός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες."

Τάδε έφη καρπουζάς μετά τον αγώνα. Και δεν έχω να προσθέσω πολλά.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε χτες το πρώτο του διπλό κάνοντας μέτρια εμφάνιση ως το 0-2 και άθλια εμφάνιση από εκεί και μετά.

Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς πολλές φάσεις, δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε, ο δε Πανθρακικός έδειξε γιατί είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Το 0-1 ήρθε σαν αποτέλεσμα διπλού γλιστρίματος παίκτη του Πανθρακικού και πολύ καλή σέντρα του ανενόχλητου Τσιρίλο στον Βιερίνια. Το ημίχρονο κύλισε μετά σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς.

Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε καλούτσικα κι είχαμε την τύχη να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ με σέντρα σουτ του Γκαρσία. Ένα γκολ που στην ουσία ήταν ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα του Πανθρακικού. Κι εκεί που είπαμε "ωραία, το καθαρίσαμε το ματσάκι" αρχίσαν τα όργανα. Πλησιάσαμε το 0-3 με τον Μούσλι (θα αναφερθώ παρακάτω στη φάση) και μετά καταρρεύσαμε. Δώσαμε γήπεδο στον Πάνθρακα, τον αφήσαμε να αλωνίζει στην περιοχή μας αλλά ευτυχώς για εμάς ο σέντερ φορ τους βρέθηκε σε τραγική μέρα. Αλλιώς κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε συντριβεί από την ομάδα που έβαλε όλο κι όλο 5 γκολ (κι ένα χτες 6) σε 10 αγωνιστικές...

Σκόρπιες παρατηρήσεις.

- Βιτόλο και Γκαρσία παίξαν ουσιαστικά στο ίδιο ύψος κι όχι σε ρόμβο. Αυτό μάλλον τους μπέρδεψε, παρά τους βοήθησε. Ατομικά παίξαν κι οι δυο καλά, αλλά φαινόταν ότι η μεταξύ τους συνεννόηση δεν ήταν κι η καλύτερη.
- Αντίθετα καλή παρουσία είχε το δίδυμο Μούσλι - Βιερίνια.
- Ο Φωτάκης κινήθηκε πάλι σε ρηχά νερά και δικαίως αντικαταστάθηκε.
- Θα καταλάβει επιτέλους ο καρπουζάς ότι ο Λίνο είναι χαφ κι όχι μπακ;;;
- Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να καταλάβουμε τι θα πει fair play και πως εφαρμόζεται σωστά. Fair play δεν είναι σωριάζομαι κάτω χωρίς να έχω κάτι επειδή έχασα τη μπάλα και απαιτώ να σταματήσει η φάση που εξελίσσεται 40 μέτρα μακριά (την οποία ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω). Ούτε σημαίνει ότι εγώ που πήρα τη μπάλα, πρέπει να την πετάξω έξω με το παραμικρό. Η οδηγία της FIFA είναι ξεκάθαρη: ο αγώνας διακόπτεται μόνο από τον διαιτητή και κανένας παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να πετάξει έξω την μπάλα. Κι αυτή η οδηγία δόθηκε όταν είδαμε τι καραγκιοζιλίκια και θεατρινισμούς κάναν οι παίκτες προκειμένου να αναγκάσουν τους αντιπάλους να κάνουν "fair play". Χτες λοιπόν στη φάση που καταλήγει στο δοκάρι του Μούσλι και το παραλίγο 0-3, είχαμε μια τέτοια περίπτωση ακριβώς. Ο Τσιρίλο συγκρούεται με κάποιον, εκείνος πέφτει φαρδύς πλατύς κάτω, η μπάλα φεύγει αστραπιαία 40-50 μέτρα μπροστά κι οι πάνθρακες επικουρούμενοι από τον καρπουζά φωνάζουν για fair play. Ο διαιτητής έχει καταλάβει ότι δεν πρόκειται για σοβαρή περίπτωση τραυματισμού και δεν διακόπτει το παιχνίδι. Άλλωστε η φάση είχε φύγει στην άλλη άκρη του γηπέδου και δεν επηρεαζόταν από την παρουσία ή μη του ξαπλωμένου στο χορτάρι πάνθρακα. Καλώς συνεχίσαμε τη φάση λοιπόν, κακώς δεν έγινε το 0-3...
- Ο Μούσλι λοιπόν έχασε το 0-3, αλλά συνολικά μου φάνηκε αρκετά δραστήριος κι ορεξάτος. Έχει πάντως τρομερό άγχος να βάλει γκολ και αυτό του βγαίνει σε πολλές ατομικές ενέργειες, ενώ συμπαίκτες είναι σε καλύτερη θέση.
- Θα ξαναπώ αυτό που είχα πει και μετά τη νίκη επί της γριάς: Η ομάδα δεν έχει σύστημα κι αυτοματισμούς και βασίζεται αποκλειστικά στην ατομική επίδοση των εξτρέμ της. Αυτό δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί!!!
- Το διπλό δεν πρέπει να θολώσει τα νερά της συνολικά κακής εμφάνισης. Δεν είναι δυνατόν να κάνει ο Πάνθρακας 14 τελικές προσπάθειες κι εμείς 7!!! Είναι προφανές ότι αν είχαμε μια σοβαρή ομάδα απέναντί μας, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα.
- Είναι επίσης προφανές ότι εν όψει του ντέρμπι με τον συμπολιτάκο, πρέπει να σοβαρευτούμε και να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα. Με τη χτεσινή απόδοση δεν μπορούμε να κατέβουμε στο γήπεδο σε 2 εβδομάδες, γιατί θα διασυρθούμε. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα σοβαρευτεί κι ότι ο καρπουζάς κι ο Βρύζας θα τους συνεφέρουν όλους.

Επόμενος αγώνας λοιπόν κόντρα στον συμπολιτάκο Άρη, στις 22/11/2008 στις 19.00 στην Τούμπα. Ενδιάμεσα υπάρχει η διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής κόντρα στην Ουκρανία τους οποίους επίσης θα σχολιάσουμε.

Συνθέσεις:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκα, Κανωτίδης (81′ Στόικος), Κλεμάν, Ενγκαμπί, Τζόκιτς, Κωνσταντινίδης (46′ Ρομπέρ), Μαρσελάο, Μίτου (55′ Αρσενίεβιτς), Φαγιάρδο, Μπουβάλ, Καζάκης.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια (83′ Κουτσιανικούλης), Φωτάκης (72′ Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς
Γκολ: 69' Μπουβάλ - 26' Βιερίνια, 56' Γκαρσία
Κίτρινες: 30' Τζόκιτς, 30' Μαρσελάο, 36' Ενγκαμπί, 92' Καζάκης - 30' Βιεϊρίνια, 30' Κρέσιτς, 41' Βιτόλο, 92' Λίνο
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης