Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

μαθημα θρησκευτικων!!!

μερες που ειναι ειπα να αναφερθω σε ορισμενους μυθους που υπαρχουν σε σχεση με τη θρησκεια. ΔΕΝ ειμαι,ουτε το παιζω θρησκος αλλα μου τη δινει η αγνοια των περισσοτερων που το παιζουν θρησκοι.πχ ποσοι ξερουν οτι η "κοιμηση της θεοτοκου"ειναι μικροτερη γιορτη απ την"υπαπαντη"; οι μεγαλες γιορτες χωριζονται σε 2 κατηγοριες,τις "δεσποτικες" κ τις "θεομητορικες".οι δεσποτικες(=αυτες που δεσποζουν)ειναι κ οι μεγαλυτερες επειδη αναφερονται στην αγια τριαδα,στον ιησου κ στο αγ.πνευμα(υπαπαντη,φωτα,αναληψεως,ανασταση,πεντηκοστη,του σταυρου κλπ κλπ). η πεντηκοστη μαλιστα ειναι η τριτη σε ιεροτητα εορτη(μετα απο ανασταση κ χριστουγεννα)κ θεωρειται σαν τα γενεθλια της εκκλησιας μας-τοτε γιορταζει κ ο ιερος ναος της ΠΟΛΗΣ που ειναι αφιερωμενος στην "αγία του θεου σοφια" κ οχι στην "αγια σοφία"(εξ ιταλιας,μαρτυρησε μαζι με τις κορες της, αγαπη,πιστη κ ελπιδα,που εορταζουν σεπτεμβρη).αλλο παραδειγμα αγνοιας,ακους σημερα κ λενε "παω να ακουσω τα 12 ευαγγελια"! η αληθεια ειναι οτι τα ευαγγελια(που αναγνωριζει η εκκλησια,τα αλλα τα ονομαζουμε"αποκρυφα")ειναι 4. τα κατα μαρκον,κατα λουκα,κατα ιωαννη και κατα ματθαιου.απλα σημερα διαβαζονται 3 αποσπασματα απο τα 4 ευαγγελια. ειμαστε ενας λαος που μεγαλωνει μεσα στους μυθους κ τα ψεματα(αλλη φορα θα πουμε για ψεματα κ μυθους για την ιστορια που μαθαινουμε) κ αυτο οφειλεται στη ανυπαρκτη παιδεια μας και ηταν λογικο οτι θα οδηγουσε στην "προβατοποιηση"του λαου κ στην καταστροφη της χωρας. γι αυτο η λυση ειναι μονο μια...ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕΕΕΕΕΕΕ      

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

η "δικαιοσυνη"για αρη κ ο...βεζυρηδης!!

καταλαβαινω την αγανακτηση των φιλων του αρη αλλα η χθεσινη αποφαση ηταν επιεικως για γελια. εχει δικιο ο αρης οταν 1)επικαλειται προηγουμενα περιστατικα(καραισκακη-τουμπα).2)λεει για την απαραδεκτη σταση τριτσωνη,που αφου πρωτα τους αναγκασε να εκκενωσουν την θυρα,μολις αυτο εγινε ειπε "το διακοπτω"!!!,3)δεν επεσαν "αντικειμενα"αλλα "αντικειμενο" και δεν μπορουν να μπουν στην ιδια μοιρα με παο-οακα. η ουσια ειναι ομως οτι η εποπτης οντως τραυματιστηκε κ το ματς ΕΠΡΕΠΕ να διακοπη. η σωστη τιμωρια ισως θα ηταν να χασει μεν το ματς αλλα να φαει 1 αγωνιστικη κ πολυ μικροτερο προστιμο. και παμε στο θεμα βεζυρηδη.καταλαβαινω οτι και ο ενοχος εχει δικαιωμα να επικαλεστει οτι μπορει για να ελαφρυνει τη θεση του αλλα ας μην κατανταει κ νουμερο για επιθεωρηση!!!



Τρίτη 10 Απριλίου 2012

"...η εν πολλες αμαρτιες περιπεσουσα γυνη..."

σημερα ψαλλεται το γνωστο τροπαριο της κασσιανης(βλ τιτλο).καλο θα ειναι οι ιθυνοντες της "περπινιαδης-λιγκ"να πανε καμια βολτα στην εκκλησια! μετα τα περσινα πολλοι ελεγαν οτι θα γινοταν καλυτερη η κατασταση με το επιχειρημα οτι "αφου βγηκανε στη φορα θα κωλώσουν φετος να συνεχισουν τα ιδια". εγω ειχα αντιθετη αποψη. πιστευα κ πιστευω πως το οτι βγηκανε στη φορα ολες οι λαμογιες εαν δεν συνοδευτει με βαριες τιμωριες(κατι που εγινε)θα οδηγησει στη αποθρασυνση τους! σας ειπα κ χτες πως αν ο σουβλακειακος κερδισει,σωζεται. κοιταχτε τωρα πως εχει η κατασταση. επεσε η δοξα,που ναι μεν ηταν στο αρμα του οσφπ αλλα ειχε ροστερ γ εθνικης! ο παναιτωλικος που πηγε με το σταυρο στο χερι,χωρις συμμαχιες κ επαιζε ολα τα ματς στα ισα(δεν υπέκυψε σε προτασεις του στυλ "να κανουμε απο μια νικη μεσα εξω κ να μοιρασουμε τα τριποντα"που δεχτηκε απο συγκεκριμένες ομαδες). σωθηκε φυσικα ο κομποτης(χωρις σχολιο)! το αποκορυφωμα; πανε να σωσουν τη κερκυρα με "μαγικα" και να ριξουν εναν εκ των εργοτελη(αλλη μια ομαδα που ειναι μεν φιλα προσκυμενη στον οσφπ αλλα παιζει στα ισα) και ξανθη (απ το περσινο καλοκαιρι αποσυνδεθηκε απ το αρμα περπινιαδη). αυτα συμβαινουν στον μαγικο χωρο του ποδοσφαιρου μας....πιστευει κανεις οτι μπορει να υπαρξει σωτηρια; γι αυτο σας λεω,ας παμε τουλαχιστον σημερα στους ναους να ακουσουμε το τροπαριο που απεικονιζει την συγχρονη πραγματικοτητα στην ελλαδα!!!!        

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ομορφιες....

"χθες εκλεισα τα 47 κι εγινα σοφος.σημερα ομως εγινα...σοφοτερος"! ταδε έφη τροντ σολιντ μετα το ματς με τον σουβλακειακο!!! πιστευω χθες να εγινε σοφοτερος κ ο βαλβερδε!! παρεπιμπτοντος,διαβαζοντας τη λιστα με τους 68 κατηγορουμενους βλεπω στην ιδια αυτη λιστα... μαρινακης(-περπινιαδης).....λυρακης(γεν.αρχηγος κερκυρας).....λυμπαντζης(ιδιοκτητης κερκυρας)....καλογιαννης(πρωην προεδρος κερκυρας)κλπ κλπ. οχι οχι,δεν εχουν καμια σχεση ολοι αυτοι μεταξυ τους κ φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με το χθεσινο ματς! απλα χθες ειχαμε μια ακομα..."ομορφια"του ποδοσφαιρου! κατα τ αλλα η αεκ συνεχιζει να πληρωνει τις απουσιες της μετα το νεο παγκοσμιο ρεκορ καρτων που εχει δεχτει(μακραν πρωτη στο πρωταθλημα!!!). ο παναιτωλικος τον μυρισε τον κρινο! ο κομποτης ,αν κερδισει σημερα την ξανθη σωζεται(33β) κ βαζει στον ντορβα την ξανθη. αν η κερκυρα συνεχισει τις "ομορφιες"(παιζει με τον αδιαφορο οφη κ με τον διαλυμενο αρη στο κεκκλισμενων των θυρων βικελιδης κ με τον αρη να της χρωσταει απο προπερσι ενα ματς)θα φτασει στους 34 κ θα σωθει. στους 32 θα ειναι ξανθη κ εργοτελης και θα παιξουν στην ξανθη για την κατηγορια με την ξανθη να την βολευει κ το Χ. Οπως τα ειπαμε λοιπον....ομορφιες.....!

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΥΑΔΑ

Φιλοι μας καλησπερα...
Μετα απο απουσια λιγων ημερων-προβληματα συνδεσης στο ιντερνετ-βρισκομαι παλι κοντα σας για να συνεχισουμε μαζι την αναζητηση της δυαδας που θας μας στειλει και σημερα στο ταμειο.Δυο παιχνιδια στο over διαλεξα με ισχυρο πονταρισμα.

κωδ.312 Αρσεναλ-Μαντσεστερ Σιτι over (1.70
)
κωδ.334 Παρι Σεν Ζερμεν-Μαρσειγ over (1.80)

Kαλη μας επιτυχια..