Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ?

Τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο τερματοφύλακα της Κόβεντρι προσπαθεί να κλείσει ως δανεικό ο ΠΑΟΚ. Δύσκολη η περίπτωση του αλλά γίνεται προσπάθεια...

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1978 στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο κι έπαιξε στις τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και Αμπελόκηποι.

Το 1996 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στην Καλαμάτα, ομάδα Α΄ Εθνικής κατηγορίας, όπου αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια, συνήθως ως αναπληρωματικός. Παράλληλα κλήθηκε και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελπίδων.

Τη σεζόν 2000-01 δόθηκε δανεικός στο Αιγάλεω για να επιστρέψει πάλι στην Καλαμάτα το 2001-02.

Επειδή δεν μπορούσε να καθιερωθεί ως βασικός σε ελληνικές ομάδες, αναζήτησε την τύχη του σε ομάδες του εξωτερικού. Αρχικά μεταγράφηκε στην πορτογαλική Σπόρτιγκ Φαρένσε, στην οποία δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Το 2003 πήγε στην αγγλική Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ, ομάδα τρίτης κατηγορίας (League 1). Τον πρώτο χρόνο αγωνιζόταν κυρίως ως αναπληρωματικός αλλά την επόμενη σεζόν κέρδισε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις.

Η περίοδος 2006-07 ήταν άκρως επιτυχημένη για τον Κωνσταντόπουλο. Η Χάρτλπουλ κέρδισε πάλι την άνοδό της με τον Big Dimi να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις κρατώντας την εστία του απαραβίαστη για 25 ματς! Tο περιοδικό "FourFourTwo" τον συμπεριέλαβε στους 50 καλύτερους ποδοσφαιριστές της χρονιάς των τριών μικρών κατηγοριών της Αγγλίας.

Ως επιβράβευση των προσπαθειών του ήρθε η μεταγραφή σε σύλλογο μεγαλύτερης κατηγορίας. Στις 30 Ιουνίου 2007 υπέγραψε συμβόλαιο 400.000 € στην Κόβεντρι Σίτι, στην οποία αγωνίζεται ως βασικός.



Χρονιές Σύλλογος Κατηγορία Συμμετοχές
1994-95 Μέγας Αλέξανδρος Θ. Τοπικό
1995-96 Αμπελόκηποι Θ. Τοπικό
1996-97 Π.Σ. Καλαμάτα Α΄ Εθνική 11
1997-98 Π.Σ. Καλαμάτα Α΄ Εθνική 1
1998-99 Π.Σ. Καλαμάτα Β΄ Εθνική 0
1999-2000 Π.Σ. Καλαμάτα Α΄ Εθνική 2
2000-01 Α.Ο. Αιγάλεω Β΄ Εθνική 10
2001-02 Π.Σ. Καλαμάτα Β΄ Εθνική 0
2002-03 Σπόρτιγκ Φαρένσε Α΄ Πορτογαλίας 0
2003-04 Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ Λιγκ 1 0
2004-05 Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ Λιγκ 1 25+3
2005-06 Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ Λιγκ 1 46
2006-07 Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ Λιγκ 2 46
2007-08 Κόβεντρι Σίτι Τσάμπιονσιπ 7

Και για όσους ψάχνονται ιδού τα εισιτήρια διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο:

Από το Ολότελα...

…καλή και η Παναγιώταινα, ταιριάζει στο νέο απόκτημα της ΑΕΚ, περί Χουανφράν ο λόγος, ο οποίος έρχεται για να αντικαταστήσει τυπικά τον Αρουαμπαρένα και ουσιαστικά βέβαια το Μπούρμπο…

Τα στοιχεία των 2 «ισπανών» μπορεί να μοιάζουν πολύ (ηλικία, θέση, ειδικό βάρος, προέλευση, μπάτζετ), αλλά το παρήγορο είναι ότι λογικά, δεν μπορεί να υπάρξει ξανά ποδοσφαιριστής των χαρακτηριστικών αυτών τόσο αποτυχημένος.

Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ μετά τον Κασάπη, είχε πάντα πρόβλημα στη θέση αυτή. Γεωργάτος, Τζιωρτζόπουλος, Μάλμπασα, Αρουαμπαρένα δεν βοήθησαν ποτέ ουσιαστικά.

Και μπορεί με την κίνηση αυτή η διοίκηση, να τοποθετεί άλλο ένα λιθαράκι στο φετινό αμφιλεγόμενο οικοδόμημα της ομάδας, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να της πιστώσει τη διάθεση στο όραμα της νέας ΑΕΚ.

Επιπλέον, με προβληματίζει η συνεχιζόμενη συσσώρευση πολλών λατίνων, οι οποίοι ως ποδοσφαιριστές, μπορεί να διαθέτουν ταλέντο, παρουσιάζουν όμως κενά προσαρμοστικότητας και επαγγελματισμού. Και μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα είναι κατώτεροι του μέσου όρου.

Και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιμονή στους λατίνους. Με το Σάντος και τον Φερέρ, ήταν αυτονόητη, με το Δώνη όμως; Χάθηκαν οι Ευρωπαίοι; Δε λέω να πάρεις τον 25άρη ή 28άρη από την Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Ολλανδία, αλλά είναι τόσο δύσκολο να το ψάξεις σε πρωτάθλημα β` διαλογής; Η πρόσφατη ιστορία άλλωστε με επιβεβαιώνει: Σαβέφσκι, Σάμπα, Κετσπάγια, Τζόρτζεβιτς, Βαζέχα, Βάντσικ, Χένρικσεν και πάει λέγοντας. Σε αντίθεση, ποιοι είναι οι λατίνοι με διάρκεια στο ελληνικό πρωτάθλημα; Τζιοβάνι οκ, για τους Μπορέλι και Καστίγιο, έκαναν μεγάλη υπομονή οι ομάδες τους, για να προσφέρουν για λίγα χρόνια.

Τέλος πάντων, ελπίζω ο Δώνης να επιμείνει και για αμυντικό χαφ και αν αποφασίσουν να τα σπρώξουν χοντρά, είναι προτιμότερη μία περίπτωση ευρωπαίου και με επιτελικές ικανότητες, παρά του Κατσουράνη (με 4 εκατομμύρια μπορεί να τον κλείσει πιστεύω, αλλά είναι πολλά για έναν ποδοσφαιριστή που πλησιάζει τα 30, με κακή χρονιά, κακή παρουσία στην εθνική και χωρίς ιδιαίτερες οργανωτικές ικανότητες).

Παροξυσμός λέει στις τάξεις του ΠΑΟΚ.....


Φυσιολογικό δεν είναι?Ο φανατισμός,ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία χαρακτηρίζουν όσο τίποτα άλλο τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια.Δεν κλονίστηκαν ποτέ και ας πέρασε το σωματείο από 40 κύματα.Είναι στο DNA του Παοκτσή εμφυτευμένα,μετά από τόσα χρόνια κατρακύλας και νηστείας,αφου ήταν απλός θεατής στην ραγδαία εξέλιξη των αντιπάλων του.Σαν εργάτης στο γεφύρι της Άρτας,κάθε χρόνο ήλπιζε πως κάτι θα αλλάξει,και δεν μπορούσε να πιστέψει πως θα πάνε χαμένοι οι κόποι για ακόμη μια φορά.Και πήγαινε λέγοντας,χρόνο με το χρόνο.Και έτρεφε φρούδες ελπίδες καθώς στην καρδιά του είχε εγκατασταθεί για τα καλά η απογοήτευση.Και του έμενε αποκούμπι μόνο η ελπίδα και μέσα του έβραζε.

Ομάδα με ιστορία,με τίτλους,με έδρα καυτή κατήντησε από πρωταγωνιστής σε κομπάρσο της superleague,αφήνοντας πίσω για πάντα μια και καλή την αίγλη της παλιάς εποχής.Ευάλωτο το σωματείο στους τυχοδιώκτες παράγοντες που το πλησίαζαν με σκοπό το προσωπικό κέρδος,αφέθηκε στο έλεος του αφού κανείς δεν έδειχνε ικανός να αναλάβει το τιμόνι και να οδηγήσει την ομάδα εκεί που της αξίζει πραγματικά να βρίσκεται.

Μαγαζί γωνία,με τεράστιες δυνατότητες δεν έτυχε να το δει σοβαρά κάποιος επιχειρηματίας γιατί νοσούσε.Και έπασχε από καρκίνο.Είχε σαπίσει εσωτερικά και ζούσε στη σκιά του παρελθόντος,με τα περασμένα μεγαλεία για παρηγοριά.Όλοι όσοι είχαν προσφέρει στο παρελθόν,ζητούσαν ανταλλάγματα και ένα κομμάτι από την πίτα για να εξημερώσουν τις ορέξεις τους.Και φυσικά μιλάω για τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ.
Καλοί,χρυσοί,παικταράδες και τους ευχαριστώ για τα ωραία χρόνια που προσέφεραν στους οπαδούς της ομάδας μου.Ανήκω και'γω,βλέπεις στην γενιά των τριαντάρηδων που μεγάλωσαν με την ιστορία της "ομάδας των διεθνών",χιλιοειπωμένη από τα χείλια του πατέρα μου και των μεγαλυτέρων μου.Βαρέθηκα να ακούω για τα 25 χρόνια "πελάτες"και να μου απαριθμούν τα ονόματα της χρυσής εντεκάδας της δεκαετίας του '70.ΒΑΡΕΘΗΚΑ.
Παρακολουθούσα ενεργά την ομάδα και πρόλαβα τις τελευταίες δόξες της στο τσακ.Παρακολουθούσα παράλληλα και τον κατήφορο όμως και αναρωτιόμουν μέσα μου,πως είναι δυνατόν να μένουν άπραγοι μπροστά στον αφανισμό του σωματείου.Που είναι όλοι αυτοί,ρε πατέρα?
Και με έπνιγε ο θυμός και η απογοήτευση,για τα όσα συνέβαιναν και η μόνη μου παρηγοριά ήταν η ελπίδα για την επόμενη σεζόν.Και αναφέρομαι στους παλαίμαχους γιατί ο θυμόσοφος λαός λέει πως,όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει.Όταν ανέλαβε ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό,έφτιαξε ένα υπερσύγχρονο καφενείο στου Ρέντη και είπε τους παλαίμαχους του Ο.Σ.Φ.Π.,μάγκες εδώ είστε.Και μην ακούσω κιχ.

Γιατί στο φινάλε και ο Ζαγοράκης παλαίμαχος είναι πλέον.Για αυτό διερωτώμαι,που ήταν οι παλαίμαχοι τόσα χρόνια?Το μόνο παρών που δώσανε ήταν όταν ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης και βγήκανε σύσσωμοι να πουν πως αυτοί θα αποφασίσουνε για το μέλλον της ομάδας.

Με ποιο δικαίωμα?

Κρυφτήκατε τόσα χρόνια στα καβούκια σας και αφήσατε την ομάδα να φτάσει στο μηδέν.Ντροπή σας,κύριοι.Και βγήκανε τις προάλλες ορισμένοι να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους που προσελήφθη στη μπουτίκ η αδερφή της Ιωάννας Λίλη.Χάθηκε η θέση βλέπεις που θα μπορούσαν να βολέψουνε κάποιο δικό τους παιδί και τους πείραξε.Τόσα χρόνια που ήταν "μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε"ήταν καλά και δεν μιλούσε κανείς γιατί έπαιζε η μαρμίτα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί να μην είδαμε τα μεγαλεία του Κούδα και της "χρυσής ομάδας" ,είδαμε όμως τον πρωταθλητή Ευρώπης αντί να απολαύσει τον μήνα του μέλιτος με την υπέροχη σύζηγο του(μαγκιά του) και τον τίτλο του MVP του Euro 2004,να μην υπολογίζει κινδύνους και δυσκολίες και να βουτάει στα βαθιά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να φέρνει την ομάδα στα ίσια της.Τεράστιο το ρίσκο,τεράστιες και οι ευθύνες σε περίπτωση αποτυχίας.

Και ο μέχρι τώρα απολογισμός της διοίκησης Ζαγοράκη είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για τους κόπους αυτής της ομάδας(Βιολίδης,Ποικιλίδης,Βρύζας,Μηλιωρίδης).Αφανείς ήρωες που απαρνήθηκαν την αυτοπροβολή και δώσανε το είναι τους για την επίτευξη των στόχων που θέσανε,χωρίς να πάρουνε μία.Ίσα ίσα που βάλανε και από την τσέπη τους.

Τα χρέη σχεδόν εκμηδενίστηκαν ενώ πέρυσι τέτοια εποχή μας κυνηγούσαν άπαντες.Απλό σίγουρα δεν ήταν αλλά μία προσπάθεια ήταν απλή.Και σίγουρα θα είχε κοινή αποδοχή.Δεν θα φτάναμε στο μηδέν,κύριοι παλαίμαχοι.Τουλάχιστον ας προσπαθούσατε......

Εύγε Θοδωρή,και όπως πάντα "χαμηλά την μπάλα".

ADIOS

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ 5-1


Έναρξη της σεζόν για τον Παναθηναϊκό με το φιλικό κόντρα στην Σαρλερουά. Το 5-1 δείχνει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού. 1-1 στο πρώτο ημίχρονο. Όντως η ομάδα αν πάρει έναν πολύ καλό κεντρικό αμυντικό και ένα καλό φορ θα παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο φέτος. Ο Μάντζιος ξεκίνησε σαν ο μόνος επιθετικός αλλά δεν τα πήγε καλά. Κατά την γνώμη μου πρέπει να φύγει από την ομάδα. Μέτριοι ήταν οι Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι και Βύντρα. Ο Καραγκούνης και ο Ίβανσιτς είναι μια χαρά για πάγκο ώστε να αλλάξουν τους πολύ καλούς μέσους που διαθέτουμε. Το ίδιο και ο Σαλπιγγίδης. Θετικές οι παρουσίες Σιμάο Μάτος και Σπυρόπουλου. Πολύ καλές κάθετες πάσες έκανε ο Κλέιτον. Αυτός που με απογοήτευσε λίγο ήταν ο Χριστοδουλόπουλος. Ελπίζω να γίνει καλύτερος στο μέλλον. Ο Ρουκάβινα φαίνεται ότι το ξέρει το τόπι και θα προσφέρει πολλά. Άφησα για το τέλος τους δύο που ζωγράφισαν μέσα στο γήπεδο και ξεσήκωσαν την πράσινη κερκίδα. Ο πρώτος -ο Γκάμπριελ- ήταν αποτελεσματικός όσο και θεαματικός. Έδειξε ότι αν ξέρεις μπάλα δεν σε σταματάει τίποτα. Και βέβαια ο δεύτερος είναι ο Νίνης. Νομίζω πως δεν υπάρχει άλλος Έλληνας παίχτης με τέτοια κλάση. Έβαλε γκολάρα και έδωσε τρεις ασίστ για τα άλλα γκολ. Στο μόνο γκολ που δεν είχε συμμετοχή ήταν το πρώτο (και αυτό επειδή ήταν στον πάγκο). Δεν είναι δυνατόν αυτός ο παίχτης να μην παίζει βασικός. Στο γήπεδο μας δόθηκαν υποσχέσεις για καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να τις κρατήσουν...

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΑΡΗΣ 4-3

Εξαιρετική γραμμή κρούσης αλλά και προβλήματα στα μετ' όπισθεν παρουσίασε ο Αρης στο φιλικό παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης στην Αυστρία, όπου η γερμανική ομάδα επικράτησε με 4-3. Εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ο ουρουγουανός Ρεγκέιρο, πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ ο Σέρχιο Κόκε, αλλά ένα στοιχείο που σίγουρα προβλημάτισε τον Κίκε Ερνάντεθ ήταν οι αντιδράσεις του συνόλου σε καταστάσεις άμυνας που έδωσαν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να σκοράρουν τέσσερις φορές.




Ο Κίκε Ερνάντεθ επέλεξε ένα σχήμα 4-2-3-1. Κουλουχέρης και Λέμπο ήταν στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν Μάρκο Αουρέλιο (αριστερά), Βανγκέλι (δεξιά). Κώστας Νεμπεγλέρας και Μπατιόν είχαν ανασταλτικά καθήκοντα. Ο Ζεντίλ αγωνίστηκε στον άξονα και οι Ρεγκέιρο, Χαβίτο στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Το κακό του πρώτου 15πτου, όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά κι ένα εξαιρετικό σε απόδοση (τηρουμένων και των αναλογιών) δεύτερο 30λεπτο, όπου πήρε τα ηνία από τους Γερμανούς, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με δύο εκπληκτικά γκολ του Σέρχιο Κόκε. Ξεχώρισε... δίχως αντίπαλο πάντως ο Ρεγκέιρο. Ηγετική προσωπικότητα και πηγή δημιουργίας φάσεων από την αριστερή πλευρά, ο ουρουγουανός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο πρώτο 15πτο, η Βέρντερ Βρέμης ξετυλίγοντας τη ποιότητα αλλά και το ταλέντο της ως σύνολο προηγήθηκε με 2-0. Το πρώτο γκολ προήλθε από στημένη φάση, όπου ο ψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός των Γερμανών, Πρέντλ, ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κέλεμεν (δεν είχε σωστές τοποθετήσεις) "συνελήφθη" εκτός θέσης από τον Χουντ, ο οποίος με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ - σε μια ανύποπτη φάση - πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ (2-0). Μέχρι εκείνο το σημείο, η Βέρντερ είχε την απόλυτη κυριαρχία και ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των αντιπάλων. Στη συνέχεια, ο Αρης ανέβασε ρυθμούς χάρη στον Ρεγκέιρο.

Ο ουρουγουανός ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε την φήμη που τον ακολουθεί, αφού με περίτεχνες ενέργειες φρόντισε να "αλλάξει" την ψυχολογία της ομάδας του. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε σκοράρει στο 19' όταν μετά από μια εκπληκτική συνεργασία με τον Κόκε, ο ίδιος πλάσαρε τον Μίελιτζ, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, η Βέρντερ άγγιξε το τρίτο γκολ, αλλά ο Κέλεμεν με εκπληκτική απόκρουση σταμάτησε τον Χουντ που προσπάθησε να πλασάρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι.

Ο Αρης πίεσε τους Γερμανούς για να μειώσει στο σκορ και είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Ρεγκέιρο, για να φθάσουμε στο 36ο λεπτό. Ο Κόκε δέχθηκε τη βαθιά μπαλιά, διαπίστωσε ότι ο Μίελιτζ ήταν εκτός θέσης και αποδεικνύοντας την εξαιρετική του αντίληψη, με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1). Κερασάκι στη τούρτα αποτέλεσε το δεύτερο γκολ του Κόκε στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους με εκτέλεση φάουλ, όπου ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι.

Εν κατακλείδι, το πρώτο ημίχρονο άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Ο Αρης επιβεβαίωσε ότι διαθέτει παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι επιθετική ομάδα και έχει την επιθετική ευχέρεια. Αντιθέτως, είχε προβλήματα αμυντικά, αλλά επί τούτου υπάρχει λογική εξήγηση και πηγάζει από τις απουσίες των βασικών Ρονάλντο Γκιάρο και Νέτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με λάθος της άμυνας του Αρη και τέρμα του Ρόζενμπεργκ στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερο μέρους (3-2). Οι «κίτρινοι» ουσιαστικά ξεκίνησαν το ίδιο άσχημα, όπως στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα η γερμανική ομάδα να απειλήσει ουκ ολίγες φορές. Ισορρόπησαν εντούτοις το παιχνίδι μετά το πρώτο 10πτο, ενώ στο 59' ο Χαβίτο εκμεταλλευόμενος τις διαδοχικές κόντρες εντός της περιοχής της Βέρντερ, βρέθηκε απέναντι στον Μέιλιτζ, αλλά ο τερματοφύλακας των Γερμανών αντέδρασε εξαιρετικά. Λόγω των πολλών αλλαγών, «έπεσε» και ο ρυθμός του αγώνα.

Ο Κίκε Ερνάντεθ πραγματοποίησε έξι αλλαγές στο πρώτο 15πτο, ενώ είδε την ομάδα του να χάνει και πέναλτι (που κέρδισε ο Βλοντάρτσικ), αφού ο Μάρκο Αουρέλιο νικήθηκε, στο 68', από τα έντεκα βήματα από τον Μίελίτζ. Στο 74' ο Γερμανός γκολκίπερ είπε "όχι" για δεύτερη φορά στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή του Αρη, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος της γραμμής της περιοχής. Στο 80' η Βέρντερ ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη με τον Πρεντλ. Ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός για δεύτερη φορά εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη του Αρη και με κεφαλιά "καρμπόν" του πρώτου τέρματος, διαμόρφωσε το 4-2. Στο 86ο λεπτό, Καράμπελας και Παπάζογλου συνεργάστηκαν άψογα και ο δεύτερος αφού "έστρωσε" τη μπάλα με το στήθος με δυνατό σουτ μείωσε σε 4-3.

ΑΡΗΣ: Κέλεμεν, Λέμπο, Κουλοχέρης (62' Ρομπέρζ), Νεμπεγλέρας (46' Σιστόν), Βανγκέλι (80' Καράμπελας), Αουρέλιο (80' Γιάχιτς), Ζεντίλ (46' Γκαρσία), Μπατιόν (62' Πρίττας), Ρεγκέιρο (46' Σανσόν), Χαβίτο (83' Παπάζογλου), Κόκε (61' Βλοντάρτσικ)

ΒΕΡΝΤΕΡ: Μίελιτζ, Πρέντλ, Μπένισχ, Νάλντο, Γένσεν, Χουντ, Τόσιτς (61' Κρούσε), Μπάουμαν (46' Μάιερς), Χάιντερ (46' Ρόζενμπεργκ), Χάρνινγκ, Εζίλ (61' Μπακφέλντε)

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Θέλει Ζιβέ ο ΠΑΟ !


Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Ζιβέ σύνφωνα με τα σημερινά Γαλλικά δημοσιευματα.

O Zιβέ είναι 27 χρονών (9 Οκτωβρίου του 1981) και αγωνίζεται στην Ολιμπίκ Μαρσέιγ. Είναι 12 φορές διεθνής και βρισκόταν στην αποστολή της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελο του 2006 στη Γερμανία. Ο ΠΑΟ φέρεται να τον έχει ψηλά στην μεταγγραφική του λίστα και αναμένονται περισσότερες εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες .

Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός Ώρα Μηδέν



Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η έννοια μαζικός λαϊκός αθλητισμός μπήκε στο κάλαθο των αχρήστων, οι επιχορηγήσεις απ' τα πάνω σταμάτησαν και οι κάνουλες έχουν στερέψει για αυτό το θέμα.
Σήμερα γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την εισαγωγή ακόμα περισσότερων χορηγών και επενδυτών στο χώρο του αθλητισμού, που σημαίνει ακόμα περισσότερα κέρδη και ακόμα πιο δυνατούς "ιδιωτικούς στρατούς" έτοιμους να πολεμήσουν για τα συμφέροντα τους. Όταν μπαίνει ο τάδε η ο δείνα επενδυτής σε ένα σύλλογο και μετά γίνεται πρόεδρος, αποκτά μια επιπλέον δύναμη στη διαμάχη του με τον ανταγωνιστή του και επενδυτή-πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας, μιας και οι δύο ορέγονται τα δημόσια έργα και πιέζουν μαζί με τη δύναμη της ψήφου του "ιδιωτικού τους στρατού" το κράτος. Αυτό που πραγματοποιείται σήμερα αφορά την εκδίωξη της νεολαίας απ' τη μαζική δωρεάν εκγύμναση, την άθληση και τη καλή υγεία, αφορά τη μαζική έξοδο της νεολαίας απ' το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και τη μαζική εισαγωγή της στα ιδιωτικά γυμναστήρια, στα 5Χ5, στα 8Χ8 και στους συλλόγους που κάνουν πρωταθλητισμό και κατάποση ουσιών που θα φέρουν τα αντίστοιχα ρεκόρ.
Οι μεγάλες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες επιδοτούνται με δημόσιους χώρους για να φτιάξουν επιχειρηματικές λέσχες-γήπεδα με κάμερες και παρακάμερες με αφορμή τη βία στα γήπεδα και αιτία να βγουν αυτές προς τα έξω.
Όσον αφορά τα ερασιτεχνικά τμήματα ακόμα και αυτών των λαοφιλών συλλόγων πάνε περίπατο και φυσικά τα παιδιά της γειτονιάς χάνουν και το τελευταίο ελεύθερο χώρο στο βωμό της επιχειρηματικότητας στο χώρο του αθλητισμού.
Στη πόλη που ζούμε, μια πόλη 125.000 κατοίκων δεν υπάρχει πια χώρος για δωρεάν και μαζική λαϊκή άθληση. Το Εθνικό Στάδιο, είναι ένα Εθνικό ερείπιο και αυτά που είναι διαθέσιμα είναι κλειστά, η είναι ιδιωτικά, τροχοπεδώντας τη δωρεάν μαζική λαϊκή άθληση στους κατοίκους μιας μεγάλης επαρχιακής πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Χανιά τη πόλη που ζούμε, η διάδοση των ναρκωτικών είναι τέτοια που μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργεί καθώς σε ποσοστά είναι μαζί με την Αθήνα και το Ηράκλειο στις πρώτες θέσεις του πίνακα.


Με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ(καταλαβαίνεται), φτιάχνεται ο χλοοτάπητας για την επίσημη ομάδα της πόλης τον Α.Ο.ΧΑΝΙΑ, που για δυο δεκαετίες ήταν στη Β' Εθνική και μια πενταετία στη Γ'(χρόνια τώρα περιφέρεται στα αζήτητα του περιφερειακού ψάχνοντας ταυτότητα)


Χανιά Εθνικό Στάδιο(Ερείπιο)"Περασμένα μεγαλεία και θυμόντας τα να κλαις"

Radio Collectiva

Την είδα την ξανθούλα, την είδα ψες αργά


Το τί έχει συμβεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με την μεταγραφή του Τζος Τσίλντρες στον Ολυμπιακό δεν περιγράφεται.
Ξαφνικά ξεχύθηκε ένα ανθρώπινο λεφούσι ειδικών που όχι μόνο ξέρουν τον παίκτη, τον έχουν δει να παίζει, γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, αλλά γνωρίζουν και τις καθημερινές του συνήθειες, κάποιοι μάλιστα μπορεί να ήταν μαζί του και στο σχολείο.
Το σύνδρομο του ειδικού και του σχετικού κατατρέχει τον σύγχρονο Νεοέλληνα φίλαθλο, που θέλοντας να πείσει και να πειστεί γιά τις ικανότητες ή τις ανικανότητες του παιχταρά ή παλτού (διαλέγετε και παίρνετε) καταφεύγει σε γραφικότητες και δανεισμένες απόψεις άλλων "ειδικών".
Γιατί βέβαια κανείς δεν έχει την ειλικρίνεια να πει πως δεν γνωρίζει τον παίκτη και την υπομονή και τις γνώσεις να τον κρίνει αφού τον δει ο ίδιος με τα μάτια του και όχι με τα μάτια κάποιων άλλων.
Μέχρι και γνωμοδότηση μέσω...playstation άκουσα, ότι δηλαδή τον Τζος τον έχει παικταρά το NBA live και ο εν λόγω...ειδικός έχει κατακτήσει μ αυτόν πολλές φορές το πρωτάθλημα (με το καλό και το διειπηρωτικό).
Οι παραπάνω συμπεριφορές είναι λογικό να υπάρχουν σε μιά χώρα χωρίς αθλητική κουλτούρα.
Οι μεν ακούνε γιά μπαμ, άρα πρέπει ο παίκτης να είναι γνωστός, άρα στρώνονται στο...διάβασμα, οι δε οφείλουν να τον γνωρίζουν έστω κι αν είναι "παλτό", γιατί αν δεν τον γνωρίζουν κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν άσχετοι απ τους άλλους που...κοιμούνται και ξυπνάνε με το βιβλίο του Πατ Ράϊλι αγκαλιά.
Ολ αυτά ανεβάζουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον γιά το άθλημα κι αυτό από μόνο του είναι καλό.
Δεν έχει όμως δυστυχώς μόνιμα χαρακτηριστικά.
Αν αύριο-μεθαύριο ο παικταράς δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, το βιβλίο του Πατ Ράϊλι θα πάει στο πατάρι και η θεωρία της "σπυριάρας" θα ξανακάνει την εμφάνισή της.
Και αντίστροφα, αν ο παικταράς κατατροπώσει τους αντιπάλους του, τότε κι εκείνοι θα αφήσουν κατά μέρος την αλλαζονεία που τους διακρίνει και θα τραπούν είς άτακτον φυγήν.
Κι αυτοί (οι λίγοι) που αγαπούν πραγματικά αυτό το άθλημα θα αισθανθούν γιά μιά ακόμα φορά τόσο μόνοι.
Εστω κι αν ανάμεσά τους θα κυκλοφορούν πάντα και κάποιοι...αποδημητικοί λάτρεις του αθλήματος.
Μέχρι το επόμενο στραπάτσο τους...

Τα φιλικά της ΑΕΚ στη NOVA

Βρήκαν τηλεοπτική στέγη τα φιλικά της ΑΕΚ κι έτσι οι φίλαθλοι θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση της νέας ομάδας. Όπως έγινε γνωστό, το συνδρομητικό κανάλι Novasport εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης των επτά φιλικών που θα δώσει η «Ένωση» μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεών της για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει διαδοχικά σε φιλικά τεστ τις Γκρόιτερ Φιρτ (Β’ Γερμανίας, 26/7), Κότμπους (Α’ Γερμανίας, 29/7), Μπούρσασπορ (Α’ Τουρκίας, 30/7), Τζένοα (Α’ Ιταλίας, 1/8), Άνκαρασπορ (Α’ Τουρκίας, 3/8) στην Αυστρία, ενώ στην Αθήνα θα αναμετρηθεί με Μπόλτον (Premiership, 8/8) και Μπολόνια (Serie A, 18/8).

Paparazzi news... Προετοιμασία A.S. Roma...

Προετοιμασία σε φουλ ρυθμούς...

Πηγή: Aceto

ΑΕΚ:ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ....


ΑΡΧΙΚΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ 420000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ .

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΩΝΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ Η ΑΕΚ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ [ΔΕΛΛΑΣ ΖΗΚΟΣ ΛΥΜΠΕ]ΠΙΟ ΑΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΚ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ .ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΝ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡ ΜΠΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΡΥΠΕΣ .

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ [ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ]ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΙΚΑ -ΠΑΥΛΗΣ -ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΑΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ;
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΠΑΡΕΙ 2-3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.

Ο ΔΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ.

ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ 2-3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΚΟΜΑ .ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 3-4 ΠΑΙΚΤΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΕΣ.

ΥΣ: ΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΙ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ; ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ;ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΜΠΑΚ ΑΠ ΤΟΥ ΜΠΛΑΝΚΟ ......

Αχτίδες Φωτός


Μπορεί ο κόσμος να λέει διάφορα, εγώ πάντως θεωρώ άκρως πετυχημένη κίνηση την απομάκρυνση του Δέλλα. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την ιστορία και την προσφορά του στην ΑΕΚ, αλλά δυστυχώς η ιστορία είναι το μόνο που του έχει απομείνει. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Γιατί κάνουν κακό τόσο στην ομάδα, όσο και στην υστεροφημία του ποδοσφαιριστή.

Η απομάκρυνση Δέλλα, σε συνδυασμό με αυτές των Λυμπερόπουλου, Τόζερ και Ζήκου, αδιαμφισβήτητα δίνουν άλλον αέρα στην ομάδα. Είναι νωπές οι μνήμες των τελευταίων σαιζόν, με το κακό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ΑΕΚ. Ένα ποδόσφαιρο που κακά τα ψέματα, στηριζόταν σε έναν κορμό, που μπορεί να είχε λάμψη από το παρελθόν, ήταν όμως αργός και γερασμένος.

Αν τώρα στις παραπάνω αποχωρήσεις, προστεθούν και η μισή ντουζίνα αποτυχημένων, δανεικών και μη, που πήγαν και αυτοί στο καλό, καθώς και το νέο αίμα ΕΛΛΗΝΩΝ που φαίνεται να βρίσκει χώρο στη φετινή ομάδα, εύλογα μπορεί ο κάθε αεκτζής να νοιώσει κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμό.

Προβληματισμό, γιατί μετά από 4 χρόνια, συνειδητοποίησαν ότι μία ομάδα δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε γερασμένα, αργοκίνητα και κορεσμένα κορμιά. Αλλά ούτε και σε φτηνούς, αποτυχημένους και δανεικούς μικρομεσαίων ομάδων της Πορτογαλίας.

Αισιοδοξία, γιατί τώρα διαφαίνεται ότι ο Δώνης, ως γνώστης των ρεαλιστικών αναγκών της ομάδας, προσεγγίζει στη σωστή συνταγή: νεαροί-΄Έλληνες – έμπειροι. Επιπλέον, από τη φουρνιά των νεαρών, μπορούν να ξεπηδήσουν νέοι Παπασταθόπουλοι. Και οι Λύμπε, Τράι, έδειξαν το δρόμο στους Παυλή, Γκέντσογλου. Μακάρι να επαναληφθεί η ιστορία του μπάσκετ (μόνο σε ότι αφορά στην αξιοποίηση των νεαρών, βλέπε Τσακαλίδη, Κακιούζη, Χατζή, Ντικούδη, Ζήση, Πελεκάνου, Μπουρούση κλπ).

Αχτίδα (αισιοδοξίας), γιατί φυσικά βρισκόμαστε μόνο στην αρχή και η διαδρομή πολύ μεγάλη. Μεγάλη, γιατί τα κενά παραμένουν τεράστια και η διοίκηση δυστυχώς, δεν φαίνεται διατεθειμένη να τα καλύψει ουσιαστικά, χώρια τον πολύτιμο χρόνο που έχει χάσει, τα έσοδα από τις πωλήσεις – αποχωρήσεις, αλλά και τα διαρκείας που απ ότι φαίνεται οι αεκτζήδες ξέρουν να συγχωρούν και διαθέτουν τεράστια υπομονή….

ΥΓ. Αρουαμπαρένα, δείξε επιτέλους λίγη αξιοπρέπεια και ξεκουμπίσω σε παρακαλώ!!!

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

“Βόμβα” με Πάμπλο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ!


Σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αργά το βράδυ έφτασε σε συμφωνία με τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο 31χρονος διεθνής Ουρουγουανός αμυντικός μέσος θα δεσμευτεί με συμβόλαιο διετούς διάρκειας και αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκαρσία αποδεσμεύτηκε προ ημερών από την Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία τις δύο τελευταίες χρονιές παραχωρήθηκε με δανεισμό στη Θέλτα (2006-07) και στη Μούρθια (2007-08). Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο όνομα που θα προκαλέσει ντελίριο στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Υπέγραψε ο Τσίλντρες!

Tι παιδί είναι αυτός ο Τζιμπούρ? Μεγάλη μορφή.....


Ένα είναι πλέον σίγουρο.Η συμπεριφορά του,αποδίδεται καθαρά στην καταγωγή του.Είναι ατίθασος,ευέξαπτος,δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του,και κάνει ότι του γουστάρει.
Μόλις γνωστοποιήθηκε η παραμονή του στον Πανιώνιο,την έκανε την ξερή του.Αδικαιολογήτως απών από την προπόνηση και η διοίκηση τον κάλεσε σε απολογία.Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνει μαντάρα ο Ρεφίκ.Αψυχολόγητος όπως πάντα ενώ είναι παικταράς ,φέρεται αντιεπαγγελματικά αφού δεν εκπληρώθηκε ο διακαής πόθος του να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό.Δεν το εγκρίνω αλλά τον γουστάρω γιατί είναι αληταράς.
Και αναφέρομαι στην καταγωγή του,γιατί κάτι έχουν οι Γαλλοαλγερινοί στο DNA τους και όταν χτυπήσουν κόκκινα δεν υπολογίζουν τίποτα.Θυμηθείτε τον Zidane που σε τελικό μουντιάλ κοντοστάθηκε για ένα δευτερόλεπτο,και την έκατσε την κεφαλιά στον Materazzi που ναι μεν ήθελε να τον εκνευρίσει αλλά σίγουρα δεν περίμενε τέτοια αντίδραση ούτε αυτός.
Ο Καρίμ Μουζαουί(Απόλλων Καλ.) που ούτε ξέρω πλέον που τον έχει βγάλει το κύμα τον είδα να πιάνεται στα χέρια με πορτιέρηδες σε κλαμπ του αεροδρομίου της Θεσ/νίκης για ασήμαντη αφορμή παραμονή Πρωτοχρονιάς.Μιλάμε για καταστάσεις psycho.
Και επειδή σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση το ηθικό δίδαγμα είναι "Προσοχή στους Γαλλοαλγερινούς,δαγκώνουν....."
ADIOS

ΡΕ ΝΤΕΜΗ;ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΡΕ;ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ;;;


ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΓΩΓΩ..


Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Συμφωνία Αταλάντα - ΠΑΟΚ για Μουσλίμοβιτς


Η επιμονή του ΠΑΟΚ στο θέμα του Μουσλίμοβιτς έφερε αποτελέσματα. Η Αταλάντα υπέκυψε στην πίεση που άσκησαν ο ΠΑΟΚ και ο Βόσνιος επιθετικός και συμφώνησε στην παραχώρηση του για 3 χρόνια στο Δικέφαλο. Η Αταλάντα δέχθηκε την πρόταση των 600.000 ευρώ που κατέθεσε τις τελευταίες ώρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στα σκληρά παζάρια που κράτησαν σχεδόν 15 μέρες είχαν τα θετικά για την ομάδα αποτελέσματα.

Η πολιτική του Θόδωρου Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα είχαν ως αποτέλεσμα ο Μουσλίμοβιτς να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βόσνιος επιθετικός μέχρι την Παρασκευή θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιο του και να ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Μια πολύ μεγάλη μεταγραφική κίνηση ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ που μετά από χρόνια αποκτά με υπόσταση για την επιθετική του γραμμή.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς σύμφωνα με την μέχρι τώρα παρουσία του στο «Καμπιονάτο» και την εθνική ομάδα της χώρας του έχει αποδείξει ότι είναι ο επιθετικός που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του στέλνοντας με ακρίβεια τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Καλό Καλοκαίρι!!!

Καλό Καλοκαίρι!!!!!!!!!!!
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ"ΓΑΥΡΟΙ"ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;;

Θα ήθελα σήμερα να θίξω μερικά ζητήματα που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό και θα τα βάλω κυρίως με μερικούς ομοιδεάτες μου που μιζεριάζουν και μου λένε τον τελευταίο καιρό πράγματα που με τρελλαίνουν και που ακούω και απο γαύρους.

Τον προηγούμενο Μάιο λοιπόν η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα γιατί κατα γενική ομολογία(ακόμα και κάποιων γαύρων)έπαιξε το πιο υποφερτό ποδόσφαιρο απο όλους τους υπόλοιπους και ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.Φυσικά επειδή ζούμε στο ελλαδιστάν(η κοκκαλιστάν)της διαφθοράς και του παρακράτους το πρωτάθλημα κατέληξε στον πειραιά μαζί με μια στοίβα χαρτιά απο την Λωζάνη!'Οποιος,λοιπόν,είδε στις 20 Μαίου tv θα πρόσεξε οτι το τρελλό πανηγύρι είχε στηθεί στο ΟΑΚΑ και στον αγώνα ΑΕΚ-ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ(απο 45000 ΑΕΚτζήδες) και όχι στο Καραισκάκη.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα play off οπου η ΑΕΚ άρπαζει δυο 4άρες.Εκεί άρχιζουν οι μεγάλες ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ των ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ!Αυτοί που αποθέωναν στο ΟΑΚΑ σαν τρελλοί μια εβδομάδα πρίν την ομάδα άρχιζουν να βλέπουν ξαφνικά οτι ο Ντέμης είναι πολύ λίγος για την ΑΕΚ,ότι θέλουμε μεταγραφές και οτι οι παίκτες αυτοί είναι πολύ λίγοι για την ΑΕΚ,θυμούνται ξαφνικά οτι δεν έχουμε γήπεδο(για το οποίο σε 6 χρόνια έχουμε κάνει μόνο 2 συλλαλητήρια με 1500 άτομα στο καθένα!!!Τόσο μας ενδιαφέρει..).Εδώ έχουμε την κατηγορία του κλασικού μαλάκα Ελληνα(που λέει και ο Γεωργίου) που αλλάζει άποψη απο την μια στιγμή στην άλλη.Τι να σχολιάσεις...

>

Τελειώνoυν και τα play-off και αρχίζει η κριτική."Δεν μπορεί ο κοντός,να έρθει ο τίγρης,μονο αυτός μπορεί να χτυπήσει το παρασκήνιο".Υπήρχαν και κάποιοι που έλεγαν οτι έχει περισσότερα λεφτά και γι'αυτό πρέπει να μπεί...Το δεύτερο ενδεχόμενο,προσωπικά,δεν μου λέει τίποτα γιατί και πέρυσι είχαμε το χαμηλότερο μπάτζετ απο τους 3 μεγάλους αλλά μαζέψαμε τους περισσότερους βαθμούς στο γήπεδο.Όσο αναφορά το πρώτο σκέλος εγώ απο μικρός έμαθα οτι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ.


Βλέπω λοιπόν τώρα οτι αυτές οι ΑΞΙΕΣ που είχαμε πάνε περίπατο για χάρη της βρωμιάς.ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟ 2004 ΟΤΑΝ Η ΑΕΚ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ,ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ,ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ 1999 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ Β'ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE KAI NA ΞΑΝΑΦΥΓΕΙ.ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ,ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ(ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΑΖΕ 70 ΕΚΑΤ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ)ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΛΑΓΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΕΚ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ!!!Μιλάμε για μεγάλη μετάλλαξη τα ΑΕΚτζήδικα μυαλά.
Ξεκινάει η διάθεση των διαρκείας και δεν κινείται φύλλο.Μιλάω με μερικούς φίλους:"Μαλάκα Νίκο δεν πιστεύω να δώσεις τα λεφτά σου στον κοντό!"!Ακούς οργανωμένους που ΕΚΛΑΣΑΝ τον Μελισσανίδη(αυτοί που καίγονται για να γίνει το γήπεδο στην Ν.Φ) το 2006 στις εκλογές της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ να τον γλύφουν τώρα και να του ζητάνε να γυρίσει..και να τους κλάνει κανονικά(ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ)..και πάλι να του το ζητάνε..Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσουν κάποιοι.....Πλάκα θα είχε να επέστρεφε και να έφερνε τον "αγαπημένο"μας φτούσαν σε άσπρο άλογο..Πολύ θα γούσταρα να δώ τι θα έκαναν τότε..


Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα και αφού έχω ζητήσει με 5 μη κολλημένα μυαλά που δεν επηρεάζονται απο τρίτους και δεν προβατοποιούνται αποφασίζουμε να ανανεώσουμε όλοι μαζί τα διαρκείας.Ξεκινώ λοιπόν για τα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας για να τα ανανεώσω.Μέσα στο ΑΕΚSHOP βρίσκω 3-4 άτομα οι οποίοι συζητάνε μεν για τις μαλακίες του Ντέμη(εννοείται πώς έχει κάνει και μάλιστα αρκετές πολύ χοντρές)αλλά τουλάχιστον βγάζουν διαρκείας και ετοιμάζονται να ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ στην ομάδα την νέα χρονιά την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι ΑΕΚάρες βγαίνουν στα ράδια και ΑΡΑΧΤΟΙ απο τον ΚΑΝΑΠΕ κάνουν κριτική έχοντας άποψη για τα πάντα.




Την περασμένη εβδομάδα αναθάρρησα..Είδα οτι αρκετός κόσμος άρχισε να τρέχει στις μπουτίκ και να αγοράζει διαρκείας.Πήγα στο ΟΑΚΑ αυτή την φορά για να αγοράσω διαρκείας για μία φίλη μου και παρατήρησα οτι υπάρχουν και υγιή,σοβαρά μυαλά που ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ και ξέχωρα απο το ποιός είναι πρόεδρος αγοράζουν εισιτήρια για να είναι κοντά της.Γιατί πολύς κόσμος της ΑΕΚ άλλαξε τα τελευταία 4 χρόνια.Έκανε το γήπεδο συνήθεια.Έφτασε να μην πέφτει κάτω απο τα 15.000 διαρκείας(ας είμαστε στα 13000 ως τώρα)την στιγμή που όταν στην Νέα Φιλαδέλφεια μαζευόμασταν τόσοι σε κάποιον αγώνα(3-4 φορές τον χρόνο)πανηγυρίζαμε και λέγαμε οτι έχουμε πολύ κόσμο σήμερα.
Αυτά βέβαια δεν τα τονίζει κανείς απο όλους αυτούς που βγαίνουν στα ράδια(οργανωμένους και ανοργάνωτους)γιατί δεν μας συμφέρει να ακούγονται.

Η εύκολη κριτική είναι καναπεδάτη και λέει απλά"ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΙΓΡΑΡΟΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜ..ΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ(ΣΤΗΜΕΝΑ;)"..Ε όχι ρε μάγκες..δεν θα γίνουμε σαν τους γαύρους..ποτέ..αν γουστάρετε να παίρνετε τέτοια πρωταθλήματα τραβάτε με αυτούς εκει κάτω.Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ,ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ,ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΠΕΤΣΙΝΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΧΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ...ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ-ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΠΟΧΕΣ ΞΕΡΕΙ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΑΞΤΕ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΤΕ(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ) ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ 13000 ΚΑΙ ΟΧΙ 25000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ...ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ:"ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ,Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΧΙ"!

Υ.Γ.:ΑΕΚ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ!

Υ.Γ.2:ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ORIGINAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ...ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ...ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.







Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Αθλητισμός δεν είναι μόνο μεταγραφές.....



Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 38ος διάπλους του Τορωναίου κόλπου στη Νικήτη Χαλκιδικής κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες αθλητές από όλον τον κόσμο νεαροί και μη.Όλοι όσοι τερμάτισαν είναι νικητές αφού κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να διανύσουν κολυμπώντας την απόσταση 26 χλμ(Καλλιθέα-Νικήτη ).
Αρκετοί αθλητές έσπασαν το όριο των 7 ωρών λόγω ευνοϊκού ανέμου καθώς σε προηγούμενες διοργανώσεις κάτι τέτοιο ήταν θεωρητικά αδύνατο.

Αποθεωτική ατμόσφαιρα για τον πρώτο κολυμβητή που έφτασε μετά από 6 ώρες και 11 λεπτά.Ο Γιώργος Γιαννιτσιώτης που πριν 4 χρόνια κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ,είπε μετά τον τερματισμό του ότι η σημερινή συγκίνηση υπερνικάει τις όποιες αναμνήσεις είχε από το προηγούμενο κατόρθωμα του καθώς ήταν η παρθενική του συμμετοχή στο διάπλου του Τορωναίου κόλπου.Δεύτερος τερμάτισε ο Τσέχος David Chech με χρόνο 6 ωρών και 39 λεπτών,ο οποίος έχει συμμετάσχει στις 5 τελευταίες διοργανώσεις ανελλιπώς και τερματίζει πάντα στους 5 πρώτους.Τρίτος ήταν και πάλι Έλληνας,ο Κώστας Δοβανάς με χρόνο 6 ωρών και 48 λεπτών αντίστοιχα.

Ο 70χρονος Michael kane,γνωστός και ως ο βασιλιάς της Μάγχης(Ντοβέρ-Καλαί) τίμησε για μία ακόμη φορά την διοργάνωση με την παρουσία του καθώς στην ηλικία του άλλοι δεν πάνε καν στη θάλασσα.Και όπως πάντα τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα,ενώ βρήκε το κουράγιο
μετά την πολύωρη προσπάθεια να κάνει χιούμορ με τους συναθλητές του και να ευχαριστήσει τον καιρό για τις ιδανικές συνθήκες που διεξήχθη ο αγώνας.

Αξιοσημείτο επίσης είναι το γεγονός με τον 22χρονό κολυμβητή του Άρη Αναστάσιο Αγαθαγγέλου,ο οποίος στάθηκε πολύ άτυχος στην επιλογή του "βαρκάρη-συνοδού" καθώς οδηγούσε την κούρσα για 4 ώρες.Ο άπειρος συνοδός του αποπροσανατολίστηκε χωρίς να έχει κάποιον να ακολουθεί με αποτέλεσμα να κάνει δύο ολέθριους ελιγμούς(ζιγκ-ζαγκ) και να βγει εκτός πορείας.Αν μεσοπέλαγα παρεκλίνεις έστω και λίγες μοίρες από την πορεία σου αυτό σου στοιχίζει σε αρκετά έξτρα χιλιόμετρα.
Ο νεαρός αθλητής κάλυψε απόσταση μεγαλύτερη από τα 26 χλμ που είναι η νοητή ευθεία (περίπου 34-35)με αποτέλεσμα να φτάσει μακριά από την ακτή του τερματισμού.Η διοργανώτρια αρχή θεώρησε έγκυρη την προσπάθεια του κολυμβητή,ο οποίος ηρωικά αρνήθηκε και κολύμπησε παράλληλα της ακτής μπροστά στα χειροκροτήματα των λουομένων που τον αποθέωσαν.Προληπτικά τον εξέτασε το συνεργείο του ελληνικής ομάδας διάσωσης που έδωσε εθελοντικά το παρών,αλλά ο αθλητής ήταν απλά εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια.Έξαλλοι οι συγγενείς του νεαρού,έψαχναν τον "βαρκάρη" χωρίς όμως να σημειωθεί το παραμικρό.

Σε γενικές γραμμές η διοργάνωση ήταν ακόμα μια φορά άρτια οργανωμένη και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο για την επίβλεψη του αγώνα το οποίο ήταν μία ευγενική προσφορά της INTERSALONICA.O θεσμός του διάπλου του Τορωναίου κόλπου κάθε χρόνο γίνεται πιο δημοφιλής και αυτό το αποδεικνύει η παρουσία του κόσμου που αγκαλιάζει το γεγονός αλλά και η συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο.