Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ατλετικο κ αθλετικ...

ισπανικος εμφυλιος λοιπον το ουεφα. η μηπως οχι; οι περισσοτεροι θα πουνε "οχι" κ δικιο εχουν. οι βασκοι(που εχουν κρατησει την αγγλικη ονομασια"αθλετικ" κ οχι το ισπανικο"ατλετικο")θεωρουν τον ευατο τους ξεχωριστο εθνος κ στην πραγματικοτητα ειναι! μικρο κρατος μεν (21χ περιπου τετρ/κα χλμ κ μολις 3 εκ κατοικοι)αλλα περηφανο. εχουν τη δικη τους γλωσσα(την αρχαιοτερη στη δυτικη ευρωπη,"αναδελφη"οπως η ελληνικη)την δικη τους κουλτουρα κ πολιτισμο. ειχαν κερδισει τον καρολο τον μεγα(καρλομαγνο) χρησιμοποιωντας μονο...πετρες στο περασμα του ροθενβαλιες-ενα απ τα πρωτα ποιηματα της γαλλικης λογοτεχνιας ηταν απ αυτο το γεγονος,το"τραγουδι του ρολανδ"που δηθεν ειχε πολεμησει γενναια τοτε...(τωρα ,τι γενναια πολεμησε οταν εχασε απο καποιους που ειχαν μονο...πετρες,ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο)! εχουν υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο απ τους κυριως ισπανους(οπως κ οι καταλανοι) κ πολλοι υποστηριζουν οτι εκει οφειλεται κ η ταση τους για αυτονομηση. τελος παντων,αξια συγχαρητηριων η αθλετικ αλλα εγω ειμαι με την ατλετικο!!!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ο μουρινιο και οι αλλοι...

μεγαλη περιπτωση!!! εγω ειμαι απ τους φαν του μουρινιο! ενας "αγνωστος" που χαρη στη σκληρη δουλεια εφτασε να ειναι ο κορυφαιος προπονητης!οσοι τον ξερουν μιλανε για εναν φοβερο ανθρωπο,με χιουμορ,καλιεργημενο κ συναισθηματικο. βεβαια εχει ενα φοβερο ελαττωμα,δεν τα χει καλα με τους δημοσιογραφους!!! σε πορτο,τσελσι,ιντερ,ρεαλ εχει συνεργαστει με πανω απο 200 παικτες.μονο 2-3 εχουν καταφερθει εναντιον του! οι αλλοι τον λατρευουν(κοιταξτε το βιντεο με το αντιο του ματερατσι,να καταλαβετε γιατι). η πιεση σε αυτες της ομαδες ειναι τεραστια(δειτε τι ειπε χτες ο σβαινσταιγκερ),ο ιδιος ο μουρινιο εχει πει οτι μερικες φορες επιτηδες προκαλει τους δημοσ/φους γιατι ετσι παιρνει την πιεση πανω του κ αποφορτιζονται οι παικτες.πολλοι λενε οτι δεν ξερει να χανει. μεγα λαθος! ειναι φυσικο να σε ενοχλει οταν χανεις αλλα οταν τον κερδιζεις στα ισα το αναγνωριζει οσο λιγοι.(θυμηθειτε την σταση του οταν ο παο κερδισε την ιντερ στο μιλανο,που περιμενε ορθιος κ χαιρετισε εναν προς εναν ΟΛΟΥΣ τους παικτες του παο)! βεβαια κατι νουμερα δημοσ/φοι,επειδη οι ιδιοι ειναι αχρηστοι κ "μικροι" σαν ανθρωποι,προσπαθουν να μειωσουν τον αλλον ωστε να αισθανθουν κι αυτοι οτι καποιοι ειναι! χαρακτηριστικα σας λεω οτι μεγαλοδημοσιογραφος ειχε κανει την εξης ερωτηση σε προπονητη "γιατι λετε οτι οι παικτες ειναι κουρασμενοι οταν παιζουν τεταρτη-κυριακη οταν παλια πηγαιναν απ την οικοδομη απ ευθειας στο γηπεδο;"! μιλαμε για I.Q ραδικου και αυτος ο ιδιος ανθρωπος την αλλη μερα εκανε κριτικη στον μουρινιο!!! τελος παντων,σημασια εχει οτι ο μουρινιο εχει παρει επι 10 συνεχομενα χρονια τιτλο φθανοντας τους 19!!! κ δεν μιλαμε για...ελληνικο τιτλο αλλα για τσ.λιγκ(με πορτο η με ιντερ που ειχε δεκαετιες να το παρει),για πρωταθλημα αγγλιας(με την ανυπαρκτη,πριν αυτου,τσελσι),για πρωταθλημα ισπανιας(με ρεαλ βεβαια αλλα απεναντι στην καλυτερη μπαρτσα ολων των εποχων!)

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ποδοσφαιρο κ πολεμος...

αρκετοι απ τους ελληνες δεν συμπαθουν τους γερμανους επειδη μας κατεκτησαν για 4 χρονια αλλα συμπαθουν τους καταλανους που μας ειχαν κατακτησει για 77 χρ!!!! πολλοι δεν ξερουν οτι τον 14ρτο αιωνα επι εποχης ανδρονικου οι καταλανοι-ενω ειχαν προσκληθει σαν μισθοφοροι-μολις τελειωσαν τη "δουλεια"τους λεηλατησαν θρακη κ μακεδονια ώσπου στο τελος κατεκτησαν ολη τη στερεα κ Πελοπόννησο κ ιδρυσαν το καταλανικο δουκατο(1311-1388)! οι βαρβαροι,μολις ηρθαν εδω στον παραδεισο,κατσικωθηκαν σαν γιδια που ηταν κ δεν εφευγαν με τιποτα! επειδη η νεοελληνικη ραγιαδικη λογικη μας εχει επικεντρωθει στο "εξ ανατολων"κινδυνο,δε σημαινει οτι πρεπει να διαγραφουμε κ τα αισχη που κανανε εναντιον μας κ οι δυτικοι! στο θεμα μας τωρα,ναι το γηπεδο χτες ηταν κατηφορικο(βλ φωτο).ναι η μπαρτσα ειναι μια κλαση πανω. το ποδοσφαιρο ομως ειναι ενας πολεμος και στον πολεμο καμια φορα για να επικρατησεις χρησιμοποιεις κ ανορθοδοξες τακτικες. αυτο εκανε χτες η τσελσι.χρησιμοποιώντας την παροιμιωδη αγγλικη μαχητικοτητα μαζι με την ιταλικη τακτικη και βοηθουμενη κ απ την τυχη,που παντα χρειαζεται,πετυχε εναν αθλο! απεκλεισε μια πολυ καλυτερη της ομαδα! ο καθενας οπως το βλεπει.οι μεν θα πουνε για την πληρη κυριαρχια της μπαρτσα,οι δε θα προταξουν την ψυχη κ την αυταπαρνηση. η τυχη επισης,παντα παιζει σημαντικο ρολο σε ολα τα πραγματα στη ζωη μας(χαρακτηριστικα σας λεω οτι η μαχη του βατερλο κριθηκε απο ενα καθαρα τυχαιο γεγονος)! επειδη ομως στο τελος ολοι κρινονται εκ του αποτελεσματος,η ιστορια εγραψε,η τσελσι στον τελικο!!!

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

εκτος τοπου κ χρονου...

χτες εκανα τη μακακια κ παρακολουθησα πολιτικη εκπομπη(ειχε το ματωμενο διαμαντι στο σταρ αλλα το ειχα δει).ε λοιπον οι ανθρωποι απλα...δεν παιζονται! μερικες φορες πιστευω οτι η πιο σωστη ερωτηση θα ηταν "εεεε,νουμεραα,ξερετε τι ετος εχουμε;"! εκτος τοπου κ χρονου ειναι ολοι! αλλοι νομιζουν οτι ειμαστε τη δεκαετια του 80.  Αλλοι (οπως το κκε)ακομα πιο παλια-εχουν κολλησει στα 5ετη προγραμματα του...σταλιν απ το 24!!! παντα ειχαμε πολιτικους τυχοδιωκτες(πχ γουναρης το 15) η "κωλοτουμπες"(οπως ο τσιριμωκος το 65) αλλα σταμπαριζοντουσαν στη συνειδηση του κοσμου κ χανονταν ενω ετουτοι εδω εχουν ξεπερασει καθε οριο ξετσιπωσιας κ ξεφτιλας! πχ βενιζελος "λαθος τα μνημονεια"(αλλα τα στηριζε!!!). σαμαρας "εχω τις λυσεις"(αλλα μεχρι τωρα μας τις κρατουσε...μυστικες!!). μιλανε λες κ απευθηνονται σε τελειως μακακες κ δυστυχως μεχρι τωρα δικαιωνονταν που μας ειχαν για τετοιους! για να δουμε,θα συνεχισουμε να ειμαστε ζωα;;; με αυτους δυστυχως δεν βλεπω καμια μα καμια ελπιδα για την χωρα. η μονη ελπιδα μας ,για να σωθει η ελλαδα, ειναι να αρχισουν να καταρρεουν μια μια οι αλλες χωρες του "σκληρου"μπλοκ(οπως τωρα που αρχιζει να μπαινει το παλουκι σε αυτα τα φασισταρια απ την ολλανδια που μας το παιζαν,τιμωροι κ μας κουναγαν επιδεικτικα το δαχτυλο!)και ετσι να παει η ευρωπη σε μια συνολικη λυση. αλλη λυση εγω δεν βλεπω...δυστυχως...

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ακομα ο "πατος"ειναι μακρια...

οπως τα λεγαμε! εμειναν σχεδον ολα τα....παραρτηματα κ επεσαν ομαδες καθαρες κ με κοσμο! πολλοι ελεγαν περσυ οτι εφετος θα βλεπαμε ενα πρωταθλημα παρωδια.δεν ειχαν αδικο αλλα πιστευω οτι την επομενη σεζον θα ειναι πολυ χειροτερο! με μειωμενα μπατζετ απο ΟΛΟΥΣ και με παραπανω απ τις μισες ομαδες με "φιλικες"σχεσεις με γνωστους χοντρους υποδικους,τι ελπιζετε να δειτε; παπουτσακη,δεν δικαιουσαι να μιλας . ηξερες! δεν εμαθες τωρα τι γινεται! αφου δεν μιλησες οταν επρεπε,τωρα κανε κοκοκο κ αποδεξου με αξιοπρεπεια την καταντια σου. κατα τ΄αλλα ελπιδα φαινεται για αεκ με την σχεδον σιγουρη επιστροφη ντεμη και με εξασφαλισμενη χρηματοδοτηση,ελπιδα κ για παο με την ενεργοποιηση αλαφουζου(εκει χρειαζονται κ λιγοτερα ποσα). αυτος που την εχει ασχημα,οσο κι αν το κρυβουν επιμελως κ κοιμίζουν το κοσμο,ειναι ο ...μπαοκ! χρειαζεται οπωσδήποτε 6εκ χωρις να εχει εξασφαλισμενο τιποτα κ ελπίζοντας μονο να πιασει κανα εκατ/ριο απο πωληση του αθανασιαδη! υ.γ ο μουρινιο προχθες πηρε το 19το(!!!)τροπαιο επι 10 συνεχη ετη!!!! κατα τ αλλα γνωστο νουμερο της ερα(που λεει με καμαρι οτι καταγεται απ το μερος που εχει τις καλυτερες...κοτες!),τον λεει "μυρωδια" κ οτι ειναι ασχετος!!! τετοιοι ανθρωποι διαμορφωναν την ποδοσφαιρικη λογικη του κοσμου στην ελλαδα γι αυτο κ εχουμε καταντησει να ειμαστε οι τελευταιοι σε ποδοσφαιρικη παιδεια στην ευρωπη!