Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Στατιστικά...

Στη δημοσιοποίηση αγωνιστικού απολογισμού του α΄γύρου του φετινού πρωταθλήματος προχώρησε η superleague, απ τον οποίο προκύπτουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία...

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται σε πόσες εκτός έδρας αναμετρήσεις παραβρέθηκαν οι οπαδοί της κάθε ομάδας.



Όπως φαίνεται στα περισσότερα εκτός έδρας ματς, βρέθηκαν οι οπαδοί του Πανσερραϊκού με 8 παρουσίες, ενώ στο άλλο άκρο βρίσκονται οι οπαδοί του Εργοτέλη οι οποίοι δεν ακολούθησαν την ομάδα τους σε καμία εκτός έδρας αναμέτρηση...

Εκείνο που έχει όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το σύνολο των μετακινούμενων οπαδών, το οποίο φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Προκύπτει δηλαδή ότι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς σε εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι ο ΠΑΟΚ! Οι οπαδοί του δικεφάλου έδωσαν δυναμικό παρών στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΟΦΗ, Πανθρακικό, Εργοτέλη, Ηρακλή και Πανσερραϊκό. (φυσικά στα προηγούμενα έδωσαν επισήμως το παρόν, καθώς ΠΑΟΚια βρέθηκαν και σε αρκετά ακόμα γήπεδα....)

Και τρίτη μεταγραφή ο ΠΑΟΚ;


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σπορ του Βορρά" ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αρμένιου ποδοσφαιριστή Λεβόν Πατσαγιάν (φωτο).

Ο Πατσαγιάν γεννήθηκε στις 20/9/1984 (24 ετών) και έχει ύψος 1,71μ. Παίζει στη θέση του δεξιού χαφ και αγωνίζεται με τα χρώματα της σουηδικής Γκάις. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην πιο γνωστή ομάδα της χώρας του, την Πιούνικ Ερεβάν.

Είναι 29 φορές διεθνής με την Εθνική Αρμενίας των ανδρών και έχει σκοράρει 2 φορές. Θεωρείται από πολλούς ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή το αρμένικο ποδόσφαιρο.

Την περασμένη σεζόν είχε 27 συμμετοχές και 2 γκολ στο σουηδικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με όσους τον έχουν δει να αγωνίζεται το δυνατό του σημείο είναι η ταχύτητα και η ντρίμπλα.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τον ΠΑΟΚ αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετά κοντά.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ...

Για ακόμα μία φορά το μπάσκετ του δικεφάλου αποδεικνύει πως "υποφέρει". Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει όσους μιλούσαν για ακόμα μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι δυσάρεστες εξελίξεις δεν έχουν τελειωμό...

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι συμβαίνει στο ταλαιπωρημένο, αυτό, τμήμα του δικεφάλου:

Χθες το απόγευμα, στο Παλατάκι, μίλησε ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ η Ιωάννα Παπαδημητρίου (σύντροφος του προέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Δρόσου), στους παίκτες προσπαθώντας να εξηγήσει τα ... ανεξήγητα! Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, η Ιωάννα Παπαδημητρίου ανέφερε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι εφικτό να εισπράξουν ένα μισθό (από τους δύο που τους οφείλονται) και ενδεχομένως κάτι παραπάνω, εφόσον προκύψουν χρήματα από κάποια από τις πιθανολογούμενες χορηγίες και τη βοήθεια του ερασιτέχνη.

Η ίδια τόνισε στους παίκτες ότι ο Δρόσος θα καλύψει το υπόλοιπο χρέος στο τέλος της περιόδου και τους ανακοίνωσε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει «κατά βούληση». Το σίγουρο είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι παίκτες ζουν, δυστυχώς, σε κλίμα αβεβαιότητας και η πλευρά του Δημήτρη Δρόσου δεν έχει πάρει κάποια θέση ώστε να λύσει τις πολλές απορίες που δημιουργήθηκαν σε παίκτες και φιλάθλους .

Ως συνέπεια των παραπάνω, μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης , οι Κώστας Βασιλειάδης και Νταμίρ Μουλαομέροβιτς ζήτησαν να λυθούν τα συμβόλαια τους, για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους! Τόσο ο αρχηγός (που για άλλη μια φορά φεύγει για οικονομικούς λόγους από τον σύλλογο), όσο και ο Μούλα άφησαν να εννοηθεί (μιλώντας με στενό τους περιβάλλον) ότι το κάνουν για να εξυπηρετήσουν καταστάσεις και όχι γιατί υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις τους, είτε με τους διοικούντες, είτε με τον προπονητή. Είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να συμβεί τις επόμενες ώρες, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και οι Γκρέγκορι και Ντιαρά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Σικάγο, που είχε ο Δρόσος με το συμβούλιο του ερασιτέχνη την Τετάρτη, δήλωσε ότι θέλει να παραιτηθεί. Τη δήλωση άκουσαν σε ανοικτή ακρόαση τέσσερα μέλη του συμβουλίου και η κ. Παπαδημητρίου.

Πριν από λίγο ο Δρόσος έλυσε τη σιωπή του και μιλώντας ζωντανά σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Αν πραγματικά δεν υπάρχει κανείς και η παρουσία του αποτελεί εγγύηση για την λειτουργία της ΚΑΕ τότε θα συνεχίσει να υπάρχει σαν πρόεδρος μέχρι το τέλος της σεζόν, με τη βοήθεια βέβαια του ερασιτέχνη».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ εξέφρασε μια πικρία λέγοντας ότι δεν του άρεσε να του λέει ο οποιοσδήποτε «παραιτήσου», παραγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα… Δεν θέλει να κρατάει όμηρο τον ΠΑΟΚ και αν βρεθεί διάδοχη κατάσταση αποχωρεί.

Κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ΚΑΕ και αν τελικά ο ίδιος παραιτηθεί, πάμε σε λύση πρωτοδικείου, ο ΠΑΟΚ μπαίνει πάλι σε περιπέτειες γιατί ακυρώνονται οι συμφωνίες της τωρινής διοίκησης .

Η ομάδα δεν μπορεί να μπει 4άδα άρα θα πάμε σε περικοπές . Δεν μπορεί να έχει μπάτζετ 3,5 εκατομμύρια €, χωρίς στόχο κορυφής. Πρέπει να γίνει συμμάζεμα στα οικονομικά ώστε να μην προστεθούν καινούρια χρέη. Τρεις παίκτες θα αποχωρήσουν από την ομάδα με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Με την αποχώρηση των τριών παικτών θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που σήμερα δεν έχουν χρόνο συμμετοχής (Τσιάρας, Καυκής, Κυρίτσης).

Ο Δρόσος δήλωσε ότι οι Βασιλειάδης και Μουλαομέροβιτς που φέρεται να φεύγουν, το ζήτησαν μέσω του μάνατζέρ τους για να ελαφρύνουν την ομάδα . Το ίδιο ισχύει και για τον Γκρέγκορι. Οι παίκτες δεν είναι απλήρωτοι για μήνες όπως ισχυρίζονται κάποιοι αλλά τους οφείλονται λίγα δεδουλευμένα.
Όσον αφορά τους παίκτες που φαίνεται να έχουν κατέβει από το τρένο, ο Κροάτης πλέι μέικερ είναι κοντά σε συμφωνία με την ΚΚ Ζάγκρεμπ στην οποία πιθανότατα θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της παρούσης αγωνιστικής περιόδου.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Προβολή επιεσοδίων και ταραχών

Τέθηκε θέμα απο τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ( ολε, ζήτω και λοιπά ) Super League να μην μεταδίδονται τηλεοπτικά τα επεισόδια στις κερκίδες γηπέδων.
Ειλικρινά δεν ξέρω με ποιά λογική δεν θα έπρεπε να προβάλλονται !
Θα μειωθούν αν δεν τα δείχνουν ;
Θα πάψουν να γίνονται ;
Να μην μαθαίνουμε ; Λογοκρισία ; Ακατάλληλον ;
Και η Αστυνομία πού ειναι ;
Δεν ειναι σαν να εθελοτυφλούμε αν δεν προβάλλονται ;
Δεν θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια ;

Ισόπαλο το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ
1-1

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τη Λίβερπουλ, η οποία έχασε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της και να σταθεροποιηθεί στην κορυφή της Premier League. Οι "κόκκινοι" έχουν πλέον συγκάτοικο στην κορυφή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία μάλιστα έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ λοιπόν η Λίβερπουλ έψαχνε τη νίκη που θα της επέτρεπε να παραμείνει στην κορυφή. Ωστόσο, η συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλος Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγιες αποδείχτηκε σκληρό καρύδι.

Το α' ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις. Ένα καλό σουτ εκτός περιοχής για την Έβερτον μόλις στο πρώτο λεπτό που εξουδετέρωσε ο Ρέινα, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα, ήταν η καλύτερη φάση για ολόκληρο το πρώτο 25λεπτο. Στο 26ο λεπτό ένα απίστευτο σλάλομ του Τόρες που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο και έφτασε ντριμπλάροντας μέχρι τη μεγάλη περιοχή της Έβερτον δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς οι προσπάθεις των Τζεραρντ και Αλόνσο να επωφεληθούν και να σουτάρουν έξω από την περιοχή αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από την καλά οργανωμένη άμυνα της Έβερτον. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πιενάαρ έβγαλε εξαιρετική σέντρα για τον Κάχιλ, ο οποίος έπιασε ωραία κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ αναγκάζοντας τον Ρέινα να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ με δυσκολία. Στο 28ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε μία ακόμη καλή φάση, την καλύτερη του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο, με την οποία ολοκληρώθηκε ένα 5λεπτο με απανωτές φάσεις και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Ο Χίπια εξέθεσε την άμυνα της Έβερτον βγάζοντας μπαλιά κατευθείαν από την άμυνά του στην επίθεση της ομάδας του βρίσκοντας τον Τόρες ο οποίος άντεξε στην πίεση δύο αμυντικών, έβαλε σωστά το σώμα του αλλά στο τετ-α-τετ με τον Τιμ Χάουαρντ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Η τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος έγινε στο43ο με τον Ριέρα να πιάνει ωραίο σουτ έξω από την περιοχή αλλά την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Ο Αυστραλός Κάχιλ σκόραρε σε ντέρμπι απέναντι στη Λίβερπουλ για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Στο β ημίχρονο η Λίβερπουλ πίεσε ακόμη περισσότερο για το γκολ. Στο 48ο οι παίκτες του Μπενίτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτυ πάνω στον Τόρες ο οποίος φάνηκε να σπρώχνεται και να πέφτει μέσα στη μεγάλη περιοχή της Έβερτον, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεούχους στο β' ημίχρονο ηρθε στο 56' όταν ο Τζέραρντ βρήκε το χώρο να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή με τον Χάουαρντ όμως να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Χίπια στην επαναφορά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα υπό την πίεση του Μπέινς. Στο 62' ήταν η σειρά του Τόρες να σουτάρει με δύναμη έξω από τη μεγάλη περιοχή και να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 68' οι "κόκκινοι" βρήκαν επιτέλους το δρόμο προς τα δίχτυα με τον αρχηγό και πρώτο τους σκόρερ φέτος Στίβεν Τζέραρντ να πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χάουαρντ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη μεγάλη φάση με αποτέλεσμα να παραμένει το ρευστό 1-0 και η Έβερτον να καταφέρνει τελικά να πάρει την ισοπαλία με γκολ του Κάχιλ ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος μέσα στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά (μετά από καλοτραβηγμένο φάουλ του Αρτέτα) πέτυχε το τελικό 1-1. Έτσι, η Λίβερπουλ πέταξε δύο ακόμη βαθμούς και παραχώρησε το δικαίωμα στη Μάντσεστερ Γ να περάσει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας αν δεν χάσει στο παιχνίδι που "χρωστάει".

Αρχίζει και ανησυχεί ο Μπενίτες μετά τις συνεχείς ισοπαλίες της ομάδας του

Εμείς οι φίλοι της Λίβερπουλ αρχίζουμε να βλέπουμε ξανά το φάντασμα που κυνηγάει την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια που δεν είναι άλλο από τη ζαλάδα που προκαλεί η κορυφή στην ομάδα κάθε φορά που πετυχαίνει να φτάσει μέχρι εκεί. Ήδη στην Αγγλία η γκρίνια έχει αρχίσει με τους οπαδούς και τον τύπο να ασκούν κριτική στον Μπενίτες ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει την Έβερτον εντός έδρας έχοντας στα χέρια του την καλύτερη δυνατή 11άδα, αφού δεν υπήρχαν σημαντικές απουσίες. Ο ίδιος απαντά ότι "φυσικά και μπορούμε να κατακτήσουμε ακόμα το πρωτάθλημα" και προσθέτει ότι "αν ρωτούσατε τους οπαδούς μας τον Αύγουστο αν θα ήθελαν να είναι τον Γενάρη στην κορυφή ισοβαθμώντας με την Μάντσεστερ θα σας έλεγαν όλοι ναι". Πάντως συνθήκες τόσο ευνοϊκές όσο οι φετινές, με τη Μάντσεστερ και την Τσέλσι να έχουν χάσει απροσδόκητα βαθμούς σε κάποια θεωρητικά εύκολα ματς, δεν νομίζω να ξαναβρεί η Λίβερπουλ γι'αυτό και η απαίτηση από το κοινό της είναι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία στην κορυφή μετά από 22 αγώνες: Μαντσεστερ Γιουν 47*, Λίβερπουλ 47, Τσέλσι 45, Άστον Βίλα 44, Άρσεναλ 41

* Η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (21)

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Διέλυσε τον Θεο του πολέμου

Ποδαρικό με το δεξί κάναμε για φέτος στο ΟΑΚΑ. Μπορεί η ομάδα να έχει αγωνιστεί σε έναν ακόμα αγώνα στο ΟΑΚΑ μέσα στο 2009 αλλά για μένα ήταν το πρώτο ματς που είδα από κοντά μιας και στο ματς με ΑΕΚ ήμουν αποκλεισμένος κάπου στην Βόρειο Ελλάδα...

Και τι ποδαρικό... Νίκη με 4-0 εις βάρος του Άρη ο οποίος είχε κατεβεί με αξιώσεις και με περίπου 1000 με 1500 οπαδούς στο πλευρό του. Το σκορ άνοιξε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με πέναλτι ο Καραγκούνης. Ανατροπή δεν υπάρχει μιας και ο Ζιλμπέρτο φαίνεται να πέφτει μόνος του μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως στο πρώτο ημίχρονο δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Ριγκέιρο οποίος απέκρουσε την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή. Τέλος πάντων, στην Ελλάδα η διαιτησία είναι ανυπόληπτη και δυστυχώς μας κάνει να ασχολούμαστε κάθε εβδομάδα μαζί της.

Μετά το 1-0, όλα έγιναν πιο εύκολα και απλά για τον ΠΑΟ. Το 2-0 ήρθε με τον Καραγκούνη και πάλι, με σουτ από τα αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Άρης έμοιαζε πελαγωμένος και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε ούτε μια κλασσική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Το 3-0 ηρθε από την πρώτη αλλαγή του Τεν Κάτε, τον Ρουκάβινα, ο οποίος εκμεταλεύτηκε την σέντρα του σπουδαίου χθες Νίνη και έγραψε από κοντά το 3-0. Το 4-0, ήταν ίσως και το ομορφότερο γκολ της βραδιάς. Ο Κλέϊτον ξεχύνεται από τα αριστερά, παίζει το ένα-δύο με τον Νίνη και με άψογο πλασέ γράφει το τελικό 4-0.

Τι είδα σε αυτό το ματς?? Είδα τον Νίνη να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την πράσινη φανέλα, τον Ρουκάβινα να μπαίνει αλλαγή και να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ αποδεικνύοντας πως είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟ, τον Κλέϊτον να μπαίνει σε ένα ακόμα ματς αλλαγή και αυτός και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Διατηρήσαμε το 0 πίσω στην άμυνα και πετύχαμε τέσσερα γκολ απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί κατάληψη θέσης που οδηγεί στα playoff. Και τέλος, είδα μια ομάδα η οποία με Νίνη, Κλέϊτον, Ρουκάβινα και Καραγκούνη παίζει απίστευτο ποδόσφαιρο και είναι ικανή να συντρίψει οποιαδήποτε άμυνα.

Μέτρια η παρουσία του κόσμου αριθμητικά, πολύ καλή ποιοτικά. Και όταν υπάρχουν και φιλοξενούμενοι, το ματς παίρνει άλλο χρώμα και γίνεται πιο ενδιαφέρον αρκεί να αποφεύγουμε τις ακρότητες. Τα συνθήματα των μεν και οι απαντήσεις των δε είναι άκρως ενδιαφέρουσες.. Συνθήματα ακούστηκαν επίσης εναντίον του Τσίπρα, των πολιτικών εν γένει, υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στη Λεωφόρο μα το πιο ευρηματικό από όλα ήταν το "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή και το γήπεδο του ΠΑΟ να το κάνουμε εκεί"..

Επόμενο ματς με Εργοτέλη στην Κρήτη το ερχόμενο Σάββατο.

ΥΓ: Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη του ματς, στην μνήμη του φιλάθλου του Ηρακλή που έχασε την ζωή του στο Σάββατο μέσα στο γήπεδο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Με τη γνωστή συνταγή...

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
2-0

Με τη γνωστή συνταγή "ασίστ Βερόν - γκολ Μουσλίμοβιτς" καταφέραμε να πάρουμε 3 ακόμη πολύτιμους βαθμούς και να παραμείνουμε στη 2η θέση της βαθμολογίας.



Ο αγώνας Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης απέναντι στον συμπολίτη άφησε τα σημάδια του τόσο στο γήπεδο της Τούμπας (ήταν και χτες σε κακή κατάσταση εξαιτίας της βροχής των προηγούμενων ημερών αλλά και του εν λόγω ντέρμπι), όσο και στην ομάδα μας αφού η μέτρια εμφάνιση, το στείρο 0-0 αλλά και οι τραυματισμοί και η κόπωση έφεραν τον Σάντος σε δύσκολη θέση. Έτσι, ο Πορτογάλος αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν συνηθίζει. Άλλαξε 5 πρόσωπα στην 11άδα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται το ρόστερ του και να φρεσκάρει την κουρασμένη και ντεφορμέ στους τελευταίους αγώνες ομάδα του.

Στην άμυνα επανήλθε το κεντρικό δίδυμο Μαλεζάς-Κοντρέρας με τον Μάρκος Αντόνιο να μένει στον πάγκο, ενώ τη θέση του τραυματία Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο πήρε ο Αραμπατζής. Η έκπληξη έγινε στη θέση του αριστερού μπακ όπου προτιμήθηκε ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος Λίνο αντί του Δάρλα τον οποίο ο Σάντος άφησε εκτός 18άδας πιθανότατα για να τον ξεκουρασει εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Στο κέντρο του γηπέδου τα δύο αμυντικά χαφ ήταν και πάλι οι Βερόν και Πάμπλο Γκαρσία και στη θέση του δεξιού χαφ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Έκπληξη και πάλι στην αριστερή πλευρά όπου αγωνίστηκε ο - επίσης νεοφερμένος - Γάλλος Ολιβιέ Σορλέν. Αμφότεροι Λίνο και Σορλέν έκαναν χτες το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Έκπληξη όμως και στην επιθετική γραμμή με τον Αναστασάκο να παίρνει θέση δίπλα στον αναντικατάστατο Μουσλίμοβιτς. Ιδού η παράταξη της ομάδας μας στο ξεκίνημα:



Στο α' ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πολύ νωθρά αφήνοντας σε πολλά σημεία την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Πανθρακικό. Η ψυχολογική πίεση από τα ατυχή αποτελέσματα με ΑΕΚ και συμπολίτη, αλλά και η πολύ αλλαγμένη 11άδα, έδειχνε να επηρεάζει τους παίκτες οι οποίοι δυσκολεύονταν να συνεργαστούν καλά, ενώ δεν ήταν τόσο αποφασιστικοί στις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους τους. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του α' μέρους το ματς έδειχνε να πηγαίνει στο 0-0 αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιουργούσε μεγάλες φάσεις αν και ο Πανθρακικός πατούσε καλύτερα από τον μέτριο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ήρθε η φάση του 30' όταν ο Βερόν από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα στο αέρα για το κεφάλι του Μουσλίμοβιτς ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε με σωστή κίνηση, σημάδεψε την άδεια γωνία του Ρόκα και σκόραρε για τον ΠΑΟΚ γράφοντας το 1-0. Η γνωστή συνταγή λοιπόν, η συνεργασία Βερόν-Μουσλι έφερε ένα ακόμη γκολ φέτος για την ομάδα μας που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε να ψάχνεται με τους Βερόν και Γκαρσία να τα πηγαίνουν καλά ανασταλτικά αλλά να μην μπορούν να προωθήσουν το παιχνίδι της ομάδας και να κάνουν φάσεις για γκολ. Αμέσως μετά το γκολ ακολούθησε μία καλή ευκαιρία με τον Γκαρσία να βρίσκει με ωραία μπαλιά τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος πρόλαβε τον Ρόκα αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το α' ημίχρονο αφού ο ΠΑΟΚ στηρίχτηκε στην καλή του άμυνα και οδήγησε το ματς στο 1-0 για το α' ημίχρονο.

Μουσλίμοβιτς και Λίνο

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι μέτριος αλλά η αποβολή του Αγγελόπουλου στο 60' (έκανε φάουλ στον Μουσλίμοβιτς που έβγαινε τετ-α-τετ) άλλαξε τις ισορροπίες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα και η είσοδος στο παιχνίδι των Βιεϊρίνια και Μπακαγιόκο (αντί Σορλέν και Αναστασάκου αντίσοιχα) έδωσαν ώθηση στον ΠΑΟΚ που έγινε πιο ταχύς και ορεξάτος και κυνήγησε το 2ο γκολ, το οποίο ήρθε στο 82' όταν ο ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Βιεϊρίνια έσπασε την γκαντεμιά και σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του "Δικεφάλου", πλασάροντας άψογα τον Ρόκα σε τετ-α-τετ μετά από υπέροχη μπαλιά του Μπακαγιόκο σε γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας.

Βιεϊρίνια

Γενικά για το ματς μπορούν να βγουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα:

1. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει καταφέρει να "καθαρίζει" τα εντός έδρας ματς απέναντι σε θεωρητικά κατώτερες ομάδες, είτε παίζοντας καλά είτε παίζοντας μέτρια. Αυτό είναι σημαντική κατάκτηση και αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα για μια ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

2. Η ομάδα έχει σαφέστατο πρόβλημα στην τροφοδότηση των επιθετικών και στην οργάνωση του παιχνιδιού της όταν ο Βερόν δεν είναι σε καλή μέρα. Αυτό αποδεικνύει ότι και σήμερα καταφέραμε να "ξεκλειδώσουμε" την αντίπαλη άμυνα μόνο όταν ο Βερόν συνεργάστηκε σωστά με τον Μουσλίμοβιτς, ενώ και στα ματς με Πανσερραϊκό, ΑΕΚ και συμπολίτη όπου ο Βερόν ήταν μέτριος η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει.

3. Πολύ ενθαρρυντική η σταθερότητα και η συνέπεια της άμυνάς μας παρότι ήταν αλλαγμένη κατά τα 3/4. Ο Μαλεζάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει παίζοντας ώριμα και όντας σταθερός απέναντι στους ταχύτατους Ριέρα και Ντιαλό. Επίσης, ο Αραμπατζής έδειξε επιτέλους το καλό του πρόσωπο για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από τον σοβαρό τραυματισμό που του στέρησε όλη την περυσινή σεζόν. Χτες ήταν από τους καλύτερους της ομάδας.

4. Οι νεαποκτηθέντες Λίνο και Σορλέν έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν όταν προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Ο μεν Λίνο ήταν αρκετά καλός δείχνοντας ότι είναι ταχύς, διεισδυτικός και με καλή τεχνική. Σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα στην αριστερή πτέυγα όπου έχει προβλήματα. Χρησιμποποιήθηκε σαν αριστερό μπακ αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και σαν χαφ. Ο δε Σορλέν δεν έδειξε τίποτα σπουδαίο αλλά πέραν του ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη, δεν ξερουμε κατά πόσο θα παίζει σαν αριστερό χαφ (όπως ξεκίνησε χτες) ή αν θα μεταφερθεί στον άξονα. Πάντως είναι ένας σοβαρός και έμπειρος παίκτης, ο οποίος όταν προσαρμοστεί θα μπορεί να δίνει λύσεις στην ομάδα.

5. Η ομάδα με Σορλέν και Αναστασάκο στην ίδια 11άδα ήταν αρκετά αργή και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν δημιουργούσε εύκολα φάσεις για γκολ. Ο Αναστασάκος ήταν θετικός και ήταν μέσα στις φάσεις ενώ έκανε και μία ατομική προσπάθεια με πολύ ωραίο πλασέ εκτός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, όταν αντικαταστάθηκε ο Σορλέν από τον Βιεϊρίνια και ο Αναστασάκος από τον Μπακαγιόκο η ομάδα αυτομάτως άλλαξε ταχύτητα και δημιουργούσε ευκολότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Βιεϊρίνια δείχνει να συνέρχεται σταδιακά από τον τραυματισμό του και το γκολ που πέτυχε θα βοηθήσει στην ψυχολογία του.

6. Άλλη μία ανόητη κίτρινη κάρτα για τον Μουσλίμοβιτς που έδιωξε την μπάλα ενώ ο διαιτητής είχε ήδη σφυρίξει. Έτσι, ο Βόσνιος θα χάσει ένα από τα επόμενα 4 ματς λόγω τιμωρίας αφού συμπλήρωσε 4 κάρτες. Κάποιος πρέπει να του πει ότι πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του από τέτοιες ανοησίες...

7. Μεγάλη απώλεια ο Βερόν που συμπλήρωσε 7 κάρτες και θα απουσιάσει σε 2 από τα επόμενα 4 ματς.

Ολιβιέ Σορλέν


Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Δικέφαλέ κάνε μας την χάρη....


Σε ένα ωραίο ματσάκι ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανθραξ με 2-0 απόψε στο γήπεδο της Τούμπας μπροστά σε 15000 παοκια που το μυαλό τους περισσότερο είχαν τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και κύπελο παρα το σημερινό.

Και αυτή την επιπόλαιη προσέγγιση την είχαν δυστυχώς και οι παίκτες μας που μπήκαν νωθρά στον αγώνα και δώσαν στην ομάδα της Θράκης τα ινία του αγώνα. Εμείς μπηκαμε με παράξενη ενδεκάδα. Με τον Αναστασάκο πλάι στον Μουσλι και με τους "νέους" Λίνο και Σορλεν να παίζουν βασικοί.

Ο Πανθρακίκος βέβαια έδειξε γιατί του αξίζει να είναι στην κατηγορία και έχει πολύ καλούς παίκτες όπως ο Ντιαλό, ο Πονσε και ο Ριερα. Εμείς μπηκαμε με παράξενη ενδεκάδα. Με τον Αναστασάκο πλάι στον Μουσλι και με τους "νέους" Λίνο και Σορλεν να παίζουν βασικοί.

Σιγά σιγά ανεβάσαμε στροφές και στην καλύτερη μας φάση ο Μουσλίμοβιτς σκόραρε άνετα και άνοιξε το σκορ στο 30'.



Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθραξ έμεινε ε 10 γιατί αποβλήθηκε - δίκαια- ο Αγγελόπουλος σε μαρκάρισμα του Μουσλίμοβιτς που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Όμως εκεί ο ΠΑΟΚ έριξε στροφές και φάνηκε να μην επιδιώκει όσο θα έπρεπε να διπλασιάσει τα τέρματα του και να τελειώσει το ματς. Με τις αλλαγές των Βιερίνια και Μπακαγιόκο αυτό άλλαξε και στο 82' το παλικαράκι έκανε μετά από πάσα του Ιβοριανού το 2-0.



Εκανε στο τέλος και την πλάκα του ο Σάντος βάζοντας τον Ηλιάδη στο 92 (!!τι θέλει να κάνει ο ποιητής?!) και ο ρεφερίς σφύριξε και όλο το γήπεδο επανήλθε στο σύνθημα που ακουγόταν πριν την έναρξη...

Κάνε μας την χαρη, κανε μας την χάρη....