Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ισόπαλο το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ
1-1

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τη Λίβερπουλ, η οποία έχασε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της και να σταθεροποιηθεί στην κορυφή της Premier League. Οι "κόκκινοι" έχουν πλέον συγκάτοικο στην κορυφή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία μάλιστα έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ λοιπόν η Λίβερπουλ έψαχνε τη νίκη που θα της επέτρεπε να παραμείνει στην κορυφή. Ωστόσο, η συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλος Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγιες αποδείχτηκε σκληρό καρύδι.

Το α' ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις. Ένα καλό σουτ εκτός περιοχής για την Έβερτον μόλις στο πρώτο λεπτό που εξουδετέρωσε ο Ρέινα, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα, ήταν η καλύτερη φάση για ολόκληρο το πρώτο 25λεπτο. Στο 26ο λεπτό ένα απίστευτο σλάλομ του Τόρες που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο και έφτασε ντριμπλάροντας μέχρι τη μεγάλη περιοχή της Έβερτον δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς οι προσπάθεις των Τζεραρντ και Αλόνσο να επωφεληθούν και να σουτάρουν έξω από την περιοχή αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από την καλά οργανωμένη άμυνα της Έβερτον. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πιενάαρ έβγαλε εξαιρετική σέντρα για τον Κάχιλ, ο οποίος έπιασε ωραία κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ αναγκάζοντας τον Ρέινα να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ με δυσκολία. Στο 28ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε μία ακόμη καλή φάση, την καλύτερη του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο, με την οποία ολοκληρώθηκε ένα 5λεπτο με απανωτές φάσεις και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Ο Χίπια εξέθεσε την άμυνα της Έβερτον βγάζοντας μπαλιά κατευθείαν από την άμυνά του στην επίθεση της ομάδας του βρίσκοντας τον Τόρες ο οποίος άντεξε στην πίεση δύο αμυντικών, έβαλε σωστά το σώμα του αλλά στο τετ-α-τετ με τον Τιμ Χάουαρντ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Η τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος έγινε στο43ο με τον Ριέρα να πιάνει ωραίο σουτ έξω από την περιοχή αλλά την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Ο Αυστραλός Κάχιλ σκόραρε σε ντέρμπι απέναντι στη Λίβερπουλ για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Στο β ημίχρονο η Λίβερπουλ πίεσε ακόμη περισσότερο για το γκολ. Στο 48ο οι παίκτες του Μπενίτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτυ πάνω στον Τόρες ο οποίος φάνηκε να σπρώχνεται και να πέφτει μέσα στη μεγάλη περιοχή της Έβερτον, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεούχους στο β' ημίχρονο ηρθε στο 56' όταν ο Τζέραρντ βρήκε το χώρο να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή με τον Χάουαρντ όμως να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Χίπια στην επαναφορά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα υπό την πίεση του Μπέινς. Στο 62' ήταν η σειρά του Τόρες να σουτάρει με δύναμη έξω από τη μεγάλη περιοχή και να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 68' οι "κόκκινοι" βρήκαν επιτέλους το δρόμο προς τα δίχτυα με τον αρχηγό και πρώτο τους σκόρερ φέτος Στίβεν Τζέραρντ να πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χάουαρντ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη μεγάλη φάση με αποτέλεσμα να παραμένει το ρευστό 1-0 και η Έβερτον να καταφέρνει τελικά να πάρει την ισοπαλία με γκολ του Κάχιλ ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος μέσα στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά (μετά από καλοτραβηγμένο φάουλ του Αρτέτα) πέτυχε το τελικό 1-1. Έτσι, η Λίβερπουλ πέταξε δύο ακόμη βαθμούς και παραχώρησε το δικαίωμα στη Μάντσεστερ Γ να περάσει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας αν δεν χάσει στο παιχνίδι που "χρωστάει".

Αρχίζει και ανησυχεί ο Μπενίτες μετά τις συνεχείς ισοπαλίες της ομάδας του

Εμείς οι φίλοι της Λίβερπουλ αρχίζουμε να βλέπουμε ξανά το φάντασμα που κυνηγάει την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια που δεν είναι άλλο από τη ζαλάδα που προκαλεί η κορυφή στην ομάδα κάθε φορά που πετυχαίνει να φτάσει μέχρι εκεί. Ήδη στην Αγγλία η γκρίνια έχει αρχίσει με τους οπαδούς και τον τύπο να ασκούν κριτική στον Μπενίτες ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει την Έβερτον εντός έδρας έχοντας στα χέρια του την καλύτερη δυνατή 11άδα, αφού δεν υπήρχαν σημαντικές απουσίες. Ο ίδιος απαντά ότι "φυσικά και μπορούμε να κατακτήσουμε ακόμα το πρωτάθλημα" και προσθέτει ότι "αν ρωτούσατε τους οπαδούς μας τον Αύγουστο αν θα ήθελαν να είναι τον Γενάρη στην κορυφή ισοβαθμώντας με την Μάντσεστερ θα σας έλεγαν όλοι ναι". Πάντως συνθήκες τόσο ευνοϊκές όσο οι φετινές, με τη Μάντσεστερ και την Τσέλσι να έχουν χάσει απροσδόκητα βαθμούς σε κάποια θεωρητικά εύκολα ματς, δεν νομίζω να ξαναβρεί η Λίβερπουλ γι'αυτό και η απαίτηση από το κοινό της είναι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία στην κορυφή μετά από 22 αγώνες: Μαντσεστερ Γιουν 47*, Λίβερπουλ 47, Τσέλσι 45, Άστον Βίλα 44, Άρσεναλ 41

* Η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (21)

Δεν υπάρχουν σχόλια: