Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ουκρανία - Ελλάς 0-1: Η Ελλάς πάει Μουντιάλ

Ουκρανία - Ελλάς 0-1 για τα μπαράζ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010

Τελικά είναι να μην πεισμώσει η Εθνική μας.

Χωρίς να έχει δραματική βελτίωση στο παιχνίδι της, χωρίς να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας, η Εθνική κατάφερε να περάσει στο Μουντιάλ, επειδή έβγαλε ψυχή στο γήπεδο.

Σήμερα είναι μέρα πανηγυρισμού. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Εθνική πάει για 2η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Την κριτική την αφήνουμε για άλλη φάση.

Η Ελλάς είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2009. Μακάρι να έχουμε μια καλή κλήρωση ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά και στον Ρεχάγκελ για τη μεγάλη πρόκριση!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ελλάς - Ουκρανία 0-0: Όλα στο μηδέν

Ελλάς - Ουκρανία 0-0 στο μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010

Για ένα τέτοιο παιχνίδι και μια τέτοια εμφάνιση δεν αξίζει να ξοδέψει κανείς πολλά λόγια. Η παρουσία της Εθνικής το Σάββατο ήταν κάτι χειρότερο από υποτονική, άνευρη και άψυχη. Είχα την αίσθηση ότι έβλεπα φιλικό αγώνα κι όχι αγώνα μπαράζ για την πρόκριση σε παγκόσμιο κύπελλο.

Το δε κοουτσάρισμα του Ρεχάγκελ ήταν για κλάματα. Αλλαγές σαν αυτές των Σαλπιγγίδη-Γκέκα με Χαριστέα-Μήτρογλου είναι τουλάχιστον αστείες. (Γενικά η κλήση των δυο συγκεκριμένων παικτών προκαλεί ερωτηματικά, αλλά τέλος πάντων.)

Δυστυχώς η Εθνική δεν έβγαλε ψυχή στο χόρτο και κινήθηκε σε μια λογική του "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη". Έτσι όμως δεν μπορείς να πάρεις προβάδισμα πρόκρισης, κι αυτό το είδος παιχνιδιού αποδείχτηκε βούτυρο στο ψωμί των Ουκρανών.

Καλούμαστε την Τετάρτη να σκοράρουμε εκτός έδρας. Άρα πρέπει να κάνουμε παιχνίδι πρωτοβουλίας και να πάρουμε κάποια ρίσκα. Αλλιώς δεν έχουμε τύχη. Προσωπικά έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να περάσουμε αυτήν τη μέτρια Ουκρανία, αλλά πρέπει να πεισθεί κι η ομάδα για αυτό.

ΥΓ Ο κύκλος αυτής της Εθνικής έχει κλείσει, άσχετα αν προκριθούμε ή όχι στο Μουντιάλ, η Εθνική χρίζει ανανέωσης τόσο στο πάγκο, όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρεχάγκελ και μαζί του πολλοί παίκτες πρόσφεραν όσα είχαν να προσφέρουν και από εδώ και πέρα αποτελούν βάρος στην Εθνική. Χρειαζόμαστε φρέσκο προπονητή και φρέσκους παίκτες.