Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Ντιόγο vs. Ζιβέ

Θα το πώ και θα το ξαναπω. ΦΤΑΝΕΙΙΙΙΙ!!!ΕΛΕΟΣΣΣΣ!!! Κοιμάμαι και τους βλέπω στον ύπνο μου με τόση πολύ μελάνι που έχει πέσει για πάρτυ τους. Σε λίγο θα πιστέψω ότι πρόκειτε για τον Ρονάλντο και τον Καναβάρο. Πόσο θέλουν επιτέλους να μας τρελάνουν? Εγώ πάντως έχω σταματήσει να χρηματοδοτώ τις φυλλάδες για να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Ειδικά για τον Ολυμπιακό μετα την τριάρα αυτό είναι το φλέγον θέμα που τους καίει? Δηλαδή αν έρθει ο ¨παιχταράς" Ντιόγο όλα τα προβλήματα αυτής της ομάδας θα λυθούν? Στον Παναθηναϊκό απο την άλλη σίγουρα η άμυνα χρειάζεται ενίσχυση, όμως θέλω να πιστεύω ότι αυτή δεν είναι η πρώτη και μοναδική λύση που υπάρχουν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Ας ελπίσουμε να έχουν χτυπήσει και αλλού πόρτες γιατί έτσι όπως το κόβω θα φτάσουν τα χριστούγεννα και θα περιμένει ακόμα την απάντηση του Ζιβέ.
Υ.Σ Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν αμυντικάρες! 

Η αποτυχία Ολυμπιακού και Α.Ε.Κ.



Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα του Κυπριακού ποδοσφαίρου μάλλον δεν εξεπλάγησαν από τα αποτελέσματα των αγώνων της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας απέναντι στις δύο, από τις τρεις, μεγάλες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί το Κυπριακό ποδόσφαιρο να μην είναι στο ίδιο επίπεδο ως προς την αγωνιστική αξία των ομάδων αλλά σε θέματα οργάνωσης είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το Ελληνικό! Ολυμπιακός και Α.Ε.Κ. γνώριζαν ότι οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους άρχιζαν στις 13 και 14 Αυγούστου αντίστοιχα. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα τους έφερνε η κλήρωση έπρεπε ο σχεδιασμός τους να είχε ως σημείο αναφοράς τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων απέτυχαν να στείλουν έτοιμες τις ομάδες τους στην επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα και οι ήττες ήρθαν ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της οργανωτικής ανωτερότητας των Κυπριακών ομάδων. Στους επαναληπτικούς αγώνες Α.Ε.Κ. και Ολυμπιακός καλούνται να επικρατήσουν βασιζόμενοι στην ποιότητα της ομάδας τους σε αγωνιστικό επίπεδο. Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι και οι δύο θα τα κατάφέρουν αλλά είναι καιρός να καταλάβουν οι διοικούντες των ομάδων ότι ο σωστός προγραμματισμός κι η προσήλωση σ΄αυτόν θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στις ομάδες μας ώστε να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Χάρη στον καλό σχεδιασμό και την οργάνωσή τους Ομόνοια και Ανόρθωση πέτυχαν ιστορικές νίκες! Ας μάθουμε επιτέλους από το πάθημά μας!

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Ο απολογισμός


   Χαιρετώ όλο το team και τους αναγνώστες αυτού του blog. Θα προσπαθήσω και εγω να προσφέρω ένα λιθαράκι με τις απόψεις μου.
Τελείωσε μια βδομάδα όχι και τόσο θετική για τις ελληνικές μας ομάδες. Σίγουρα οι επαναληπτικοί θα έχουν πολύ μεγάλο ενδειαφέρον και σίγουρα θα δείξουν ένα άλλο πρόσωπο, ελπίζω προς το καλύτερο. Οι προπονητές ακόμα προσπαθούν να περάσουν τα συστήματα τους, σίγουρα όχι με μεγάλη επιτυχία. Παναθηναϊκός και Άρης κάνανε το καθήκον τους και δείχνουν να έχουν το μεγάλο αβαντάζ, ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τριβές μετά τα αρνητικά αποτελέσματα.
Ο Παναθηναϊκός (που είναι η ομάδα μου) έκανε το καλύτερο δυνατό με το διπλό μέσα στην Πράγα. Έδειξε πως ο Gilberto Silva θα είναι ο κινητήριος μοχλός για την φετινή της πορεία και ελπίζω αυτή η μεταγραφή να μην είναι σαν του Biskan, που ήρθε να κολλήσει κάποια ένσημα (αλήθεια που είναι αυτός?).
Ο Άρης, μια ομάδα χωρίς ελληνικό στοιχείο, έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία για τέτοια περίοδο και με τόσες αλλαγές. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίχτες της έβγαζαν μάτια και το μόνο που τους έλειπε ήταν το γκόλ, κάτι που ήρθε ευτυχώς νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο γιατί μετά τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Προς το τέλος τον άφησαν οι δυνάμεις του όμως το πάθος δεν έλειπε (βλέπε Ρεγκέιρο) που αν και τραυματισμένος μάρκαρε όσο μπορούσε.
Η ΑΕΚ απογοήτευσε. Παίχτες χωρίς κίνητρο ή χωρίς ικανότητες δώσαν στον κόσμο μια κάκιστη παράσταση. Δεν ξέρω αν είναι νωρίς να το πούμε αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος παίχτης που μπορεί να ξεχωρίσει στην φετινή ΑΕΚ. Ίσως αν ο Ριβάλντο έρθει στα καλά του και με τις προσθήκες του Μπασινά - Κυριάκου, να έχουμε κάποια βελτίωση.
Τέλος ο Ολυμπιακός έχει το δυσκολότερο έργο απο όλους αν και παίζει στην έδρα του. Σίγουρα το σκόρ ήταν πλασματικό όμως δεν παύει να έιναι ένα 3-0 και οι παίχτες του θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό. Το δίδυμο στην άμυνα και στο κέντρο είχε πολλά κενά και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. 
  Εύχομαι απο την καρδιά μου σε όλες καλή επιτυχία!

ΑΕΚ ΔΡΟΜΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ......

ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑΦΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΑΒΓΑ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ..ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ
ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΠΕΡΥΣΙ Η ΞΑΝΘΗ ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΜΑΙΣΤΟΡΟΒΙΤΣ = ΠΙΟ ΠΑΛΤΟ ΑΠΟ ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
ΧΟΥΑΝΦΑΡΝ=Ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΑ 2 ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΙΟ
ΡΑΜΟΣ=ΓΙΑ ΚΑΡΤΟΥΝ ΚΑΛΟΣ
ΚΑΦΕΣ= ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙ ΜΕΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ¨ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΑΦΕΣ ΟΣΟ ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ
ΠΑΥΛΗΣ=ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ Ο ΔΩΝΗΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΠΑΥΛΗ .....ΗΜΑΡΤΟΝ...
ΜΠΛΑΝΚΟ=ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ 4-3-3
ΡΙΚΚΑ=ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ..
ΡΙΜΠΟ=ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο ΔΩΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΥ



ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΕΚ= ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΦΤΑΝΕΙ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Χο-χο-χο!

Περίμενα να συμπληρωθεί το ροστερ του γαύρου ώστε να γράψω δυο αράδες.

Το χθεσινό ματς το είδα και ένας μουτζαχεντιν θα μπορούσε να βάλει τίτλο "μαγική εικόνα". Αλλά με "αν" δε γίνεται δουλειά...
Υπάρχει πάντως και 2ο ματς, υπάρχει και ΟΥΕΦΑ...
Πάντως, ο Ρεχάγκελ και το τσούκου-τσούκου είναι οδηγοί για κάθε ελληνική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη. Μέχρι κι ο γαύρος πέρυσι το απέδειξε! Χώρια το 2004...

Στο θέμα όμως!
Τα... γυρίζει ο Ντιόγκο - στον "έγκυρο" ΔΟΛ
«Δεν έχω διαπραγματευθεί με κανέναν. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Είναι αναληθές ότι μίλησα σε ελληνική εφημερίδα. Και επίσης η μητέρα μου δεν βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Βραζιλιάνος.
στην Πορτουγκέζα δηλώνουν μέσω του αντιπροέδρου της ομάδας, Λουίς Λαούκα: «Μέχρι και τη Δευτέρα 18 Αυγούστου θα περιμένουμε επίσημη πρόταση για τον Ντιόγκο. Μια πρόταση που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον Ολυμπιακό. Εάν ο ελληνικός σύλλογος δεν κάνει μια νέα προσφορά, ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα. »Ο Ντιόγο δεν αγωνίστηκε στα τελευταία ματς με τη συγκατάθεση της ομάδας. Προπονείται στο Σάο Πάουλο. Αν δεν έρθει κάποια πρόταση, θα επανενταχθεί στην ομάδα τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Δεν έπαιξε με τη συγκατάθεση της διοίκησης. Θα του καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός του».
Ο Μπραντάο στην συνέντευξη που δίνει λέει ότι απλά υπήρχε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και τίποτα περισσότερο.
Το λινκ με τη συνέντευξη

O Λέτο γράφουν όλοι και δηλώνει και ο ίδιος ότι υπέγραψε για 2 χρόνια ενώ το site της Liverpool γράφει για ΕΝΑΝ χρόνο

Επιβεβαίωση από BBC ότι είναι έως 30/6/2009
Το link από το site της Λιβερπουλ, εννοείται ότι πιο επίσημο

Από όλα αυτά μπορεί να βγει ένα βασικό συμπέρασμα:
ΚΟΡΟΪΔΙΑ, τόσο των "υπευθύνων" του Ολυμπιακού όσο και αρκετών εφημερίδων.
Δεν έχουν καταλάβει καλά οι κύριοι αυτοί ότι υπάρχει internet και άμεση διάχυση πληρόφορησης. Εννοείται και διασταύρωσης.
.
Πάω τώρα να το παίξω Γώγος Γεωργίου! Και να δώσω δύο πιθανές εξηγήσεις
.
1. Ο Κόκκαλης ήξερε ότι η ομάδα δε τραβάει και περίμενε το ματς για να δει εάν θα περάσει.
Και μετά να τα χώσει. Στο ενδιάμεσο χρησιμοποιεί όλα αυτά και κερδίζει χρόνο.
(τα έχουμε διαβάσει αυτά πολλές φορές και για πολλές ομάδες)
.
2. Ο πολυμετοχικός διάβασε στις εφημερίδες ότι ο Σωκράτης ρίχνει ακόμα €10 εκ.
Σήκωσε το τηλέφωνο και τα έχωσε:
"Τι πας να κάνεις; Εμείς μαζευτήκαμε τόσοι και βάλαμε €50 εκ. (ούτε καν καλύφθηκε η ΑΜΚ... άλλη ιστορία αυτό), ρίξαμε και τόσα για προπονητή και μεταγραφές...
Κι εσύ κάνεις ρελάνς;
Για χαλάρωσε σε παρακαλώ...
Για μαζέψου! Χαλάς όλο το σχέδιο!"
.
Ο Σωκράτης το ξανα-σκέφτηκε...
"Χο-χο-χο! Χέστηκαν επάνω τους και μόνο που το διάβασαν... Τι ωραία πλάκα που τους έκανα!"
Χο-χο-χο!
Σιγά μην ρίξω τόσα φράγκα... Χο-χο-χο!
Αφού το μαλακισμένο ο Τόρο τα χάλασε όλα και δεν τον πούλησα, σιγά μην έβαζα κι άλλα!
Χο-χο-χο!
Εδώ έδιωξα τον Σέρβο μιζαδόρο και έβαλα το χαζό στον ερασιτέχνη... Τα κωλόπαιδα πέρισυ όχι μόνο μου άδειασαν το ταμείο αλλά και έπρεπε να τρέχω στους δικηγόρους...
Χο-χο-χο!
Εγώ πάντως βρήκα θύμα και φέτος!!! Τέτοια φαβορίτα είχα να δω από τότε που κλέβαμε εικόνα από την αμερικάνικη βάση!
Χο-χο-χο!
Ίδιος ο Έλβις είναι!
Χο-χο-χο!"

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Λάτσιο-ΠΑΟΚ : 2-0 (Φιλικό προετοιμασίας)


Σήμερα (χτες για την ακρίβεια) δώσαμε το πιο δυνατό φιλικο της προετοιμασίας μας απέναντι στη Λάτσιο μέσα στο Ολίμπικο.Το ματς αυτό,αν και φιλικό,είχε κάποιες ιδιαιτερότητες.Πρώτον, η Λάτσιο είχε στήσει πριν το ματς μία μίνι γιορτή καθώς παρουσίασε τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα.Στο φιλικό αυτό γίνονταν κατά κάποιο τρόπο τα αποκαλυπτήρια της νέας Λάτσιο και γι'αυτό το λόγο βρέθηκαν στο γήπεδο πάνω από 15.000 οπαδοί της.Δεύτερον,ο Κονσεϊσάο επέστρεψε απόψε στην έδρα της ομάδας με την οποία πέρασε τα καλύτερά του χρόνια ποδοσφαιρικά κατακτώντας αρκετούς τίτλους.Οι δηλώσεις του πριν το ματς ότι επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στους Λατσιάλι καθώς και το θερμό χειροκρότημα των Ιταλών προς αυτόν καταμαρτυρούν τη φόρτιση του Πορτογάλου.Τρίτον,ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να αγωνιστεί με κάποιες απουσίες και κάποιους ανέτοιμους παίκτες.Γκαρσία,Αναστασάκος και Αθανασιάδης ήταν απόντες ενώ Χαλκιάς,Μάρκος Αντόνιο και Μουσλίμοβιτς αγωνίστηκαν μεν, αλλα ήταν ανέτοιμοι ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.Τέταρτο,οι οπαδοί του ΠΑΟΚ,μέσα στο κατακαλόκαιρο,μία ανάσα πριν τον 15αύγουστο που στην Ελλάδα δεν κινείται τίποτα,εκδήλωσαν για μία ακόμη φορά την απόλυτη στήριξή τους στην ομάδα και στην προσπάθεια της διοίκησης Ζαγοράκη να ξαναστήσει τον ΠΑΟΚ στα πόδια του.Βρέθηκαν λοιπόν στη Ρώμη 600(!) περίπου ΠΑΟΚτσήδες,η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων πήγαν εκεί οδικώς από τη Βόρεια Ελλάδα!



Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα λοιπόν μπήκε η ομάδα στο χορτάρι του Ολίμπικο για να παίξει μπάλα.Ο Σάντος έστησε την ομάδα με το κλασικό,φέτος,4-2-3-1,το οποίο απ'ό,τι φαίνεται θα είναι το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει περισσότερο φέτος.Ιδού η 11άδα:


Οι αλλαγές σε σχέση με το φιλικό απέναντι στην Ουντινέζε είναι η είσοδος του Σνάουτσνερ στη θέση του Αραμπατζή και του Βιερίνια στη θέση του Κωνσταντινίδη.

Ξεκινάει λοιπόν το ματσάκιον και μόλις στο 3' αμολάει ο Ματουζάλεμ μια σουτάρα έξω από την περιοχή και η μπάλα σχεδόν στο παραθυράκι.Ευθύνη ο Χαλκιάς δεν λες ότι είχε εν αντιθέσει με τον Μπαλάφα και-κυρίως-τον Βερόν που άφησαν τον αντίπαλό τους να φτάσει με ευκολία έξω από την περιοχή και να σουτάρει ελεύθερος. Καπου εκεί ήρθαν στο μυαλό όλων των ΠΑΟΚτσήδων οι μνήμες της περσινής σεζόν.Ότι δηλ οι παίκτες θα πάθουν τα ψυχολογικά τους και δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα στο υπόλοιπο του ματς.Αυτό όμως δεν συνέβη και η ομάδα στο 6' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κονσεϊσάο όμως να αποκδεικνύει και πάλι ότι το γκολ δεν το'χει.Τετ α τετ βγήκε μετά από ωραία μπαλιά αλλά το σουτ του δεν ήταν καθόλου καλό.Γενικά η ομάδα μετά το γκολ που δέχτηκε απειλήθηκε σοβαρά μόνο από μια φάση δοκάρι του Ρόζεναλ,ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα και είχε και κάποιες ευκαιρίες με Βιερίνια και Βερόν καθώς και ένα γκολ του Ίβιτς που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
Συνολικά από το πρώτο ημίχρονο μου έμεινε η ίδια εντύπωση που μου είχε μείνει μετά τα φιλικά από Πόρτο και Ουντινέζε.Ότι δηλαδή η ομάδα κυκλοφορεί την μπάλα με άνεση,έχει παίκτες με χαρακτήρα που μπορούν να κρατήσουν στα δύσκολα,ότι έχει μια σιγουριά στα μετόπισθεν λόγω Κοντρέρας και ότι μπορεί να δημιουργεί φάσεις για γκολ σχετικά εύκολα.Αυτά, για όσους έβλεπαν τον ΠΑΟΚ πέρυσι,είναι μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ βελτίωση.Είναι πράγματα που δεν τα είχαμε πέρυσι ούτε στο ελάχιστο.Στα αρνητικά τώρα,που ήταν για πρώτη φορά στα μέχρι στιγμής φιλικά τόσα πολλά:η κακή ανασταλτική λειτουργία του κέντρου από τη στιγμή που ο Μπαλάφας δεν πήγε καλά,η μεγάλη αδυναμία μας στο να βάλουμε την μπαλα στο πλεχτό παρότι κάνουμε φάσεις και η φοβερή έλλειψη ταχύτητας του Ίβιτς που κοστίζει στην ομάδα ειδικά όταν κυνηγάμε το σκορ.



Το β' ημίχρονο δεν προσφέρεται για πολλά σχόλια.Στην ομάδα μπαίνει ο Μάρκος Αντόνιο στη θέση του Κοντρέρας,ο Ηλιάδης στη θέση του Μπαλάφα,ο Αραμπατζής στη θέση του Σνάουτσνερ και ο Μπακαγιόκο στη θέση του Μουσλίμοβιτς.Με το που ξεκινάει σχεδόν το ημίχρονο παίρνει την μπάλα ο Μεγκνί κάπου από τα πλάγια,περνάει με ευκολία 2-3 παίκτες του ΠΑΟΚ (ο Ηλιάδης που ως αμυντικό χαφ έπρεπε να τον κόψει έκανε ένα τάκλιν αλλού γι'αλλού) σούταρε,η μπάλα βρήκε κάπου και κατέληξε στα δίχτυα.Ίδιο σκηνικό λοιπόν με το α' ημίχρονο.Με τη διαφορά ότι η Λάτσιο κατέστρεψε το ματς κάνοντας υπεβολικά πολλές αλλαγές-και μάλιστα μία μία και όχι μαζεμένες-με αποτέλεσμα αντί για μπάλα να έχουμε συνέχεια διακοπές.Παρολαυτά ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου και είχε και ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις μετά από ωραία πάσα του Μπακαγιόκο στο Λάκη,εξαιρετική σέντρα του τελευταίου και κεφαλιά του Ηλιάδη.

Συνολικά λοιπόν ο ΠΑΟΚ είχε μέτρια εικόνα και έβγαλε και πολλά "κουσούρια" σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά που όλα κύλαγαν ρολόι.Ο Μουσλίμοβιτς ηταν αρκετά καλός και φαίνεται ότι θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ.Μπορεί να παίξει μόνος του μπροστά,όπως θέλει ο Σάντος να παίζει,αφού είναι δυνατός και δίνει μάχες ενώ είναι και αρκετά γρήγορος για το ύψος του και έχει και την ικανότητα να βγάζει όμορφες μπαλιές στον Ίβιτς που μπαίνει από πίσω.Το πρόβλημα είναι ότι ο Μουσλίμοβιτς παίζοντας ως target man,ναι μεν "σπάει" την μπάλα για τους παίκτες που έρχονται από πίσω,αυτοί όμως δεν έχουν την ικανότητα να πετύχουν το γκολ.Έτσι η ομάδα εμφάνισε σήμερα και πάλι το περσινό πρόβλημα στο γκολ.Ο Ίβιτς παίρνοντας την μπάλα στα πόδια δεν έχει τη δυνατότητα να τρεξει με αυτή και κοιτάει να δώσει ασιστ,ο Κονσεϊσάο το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να βγάζει σέντρες από τα πλάγια ενώ ο Βιερίνια δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη.Γι'αυτό ο Σάντος ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί το 4-4-2 με Μουσλίμοβιτς και Αθανασιάδη(ή Μπακαγιόκο) μπροστά.Στο κέντρο ελπίζω τα όποια ανασταλτικά προβληματα δείξαμε σήμερα να λυθούν με την είσοδο του Γκαρσία στην 11άδα.Ο Βερόν είναι φοβερός παίκτης αλλά θέλει κόφτη από πίσω γιατί μόνος του δεν...Στην άμυνα ο Μαλεζάς είναι πολύ βελτιωμένος αλλά με γρήγορους επιθετικούς θα έχει προβλήματα.Μια μεταγραφή στόπερ είναι αναγκαία γιατί ο Μαρκος Αντόνιο δεν μου γεμίζει το μάτι...

Η ομάδα γενικά πάει καλά αλλά θέλει ακόμη δουλιά.Και έχει μπροστά της 20 μέρες για να δουλέψει.Ευτυχώς που φάγαμε τη μίνι σφαλιάρα σήμερα γιατί όλα πήγαιναν καλά μέχρι τώρα και δεν θέλει και πολύ να καβαλήσεις καλάμι...

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Αντίο μάγκες, προσωρινά...

Αγαπητοί φίλοι και συν-αρθρογράφοι του "Τρίτου Ματιού" σας αφήνω για το επόμενο διάστημα(τουλάχιστον για τις 40 μέρες), καθώς σε λίγες ώρες παρουσιάζομαι στη Θήβα, στο Πυροβολικό.

Θα ήθελα με τη σειρά μου -αν και ετεροχρονισμένα- να δώσω συγχαρητήρια σε εσένα Λεχαιωνάριε, προσωπικά, για την πολύ όμορφη προσπάθεια που έχεις κάνει και βέβαια σε όλα τα παιδιά που συντελούν σε μεγάλο βαθμό, ούτως ώστε αυτή η προσπάθεια να αποδώσει τα μέγιστα. Μολονότι βρίσκομαι στην παρέα λίγες μόλις εβδομάδες, νειώθω πολύ οικεία και φιλικά. Αλλά να, πάνω που γνωριζόμασταν σταδιακά, έφτασε η ώρα για την αγγαρεία μου(σ.σ., τη θητεία μου). Ελπίζω μετά τη βασική εκπαίδευση να έχω τη δυνατότητα να ξεκλέβω κάποιες στιγμές για να βρίσκομαι εδώ και να μοιράζομαι -ξανά- μαζί σας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς, δικούς μου ή μη.

Ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων, ο καθένας εδώ μέσα έχει το δικό του, προσωπικό, ανεξάρτητο, ενδιαφέρον, όμορφο ύφος γραφής, που ταυτόχρονα δεν ενοχλεί, δεν εμπαίζει και δεν προκαλεί τους άλλους. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που θεωρώ πως έχει βάλει ο Λεχ. και για την ώρα, το κερδίζει!

Να είστε καλά αγαπητοί φίλοι, συνεχίστε δυναμικά, να βλέπετε και να αγαπάτε τον αθλητισμό και ελπίζω σύντομα, όταν και θα τα ξαναπούμε, το "τριφύλλι"(που τρελαίνει του περισσότερους εδώ) να έχει ήδη ανθίσει!
Καλή (πράσινη) αθλητική χρονιά να έχουμε!

Φιλικά,
Α. Μ.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Ελλάδα - Ισπανία : 66-81


Πάλι ήττα απο τους Ισπανούς, πάλι μας παγίδεψαν στον εκνευρισμό, πάλι η ομάδα κόλλησε.
Αυτο που ειχε πει ο Γιαννάκης πριν το ματς, δηλαδη "να μην μας νευριάσουν οι αντίπαλοι όπως έκαναν παλιότερα", αυτο ακριβώς συνέβη ξανά.
Σαφώς η ήττα χρεώνεται 99% στον κ.Γιαννάκη αφου απέτυχε παταγωδώς με εξαίρεση το α' δεκάλεπτο να αποφύγει τις ισπανικές παγίδες.
Κάποια δόση ατυχίας είχαν οι Ελληνες παίκτες αλλα φάνηκε οτι δεν μπόρεσε ο προπονητής τους να τους κάνει να βρούν ψυχολογία και αέρα νίκης.
Χειρότερο απο μιά ήττα ειναι να σε κάνει ο άλλος να φαίνεσαι μικρός και ανεπαρκής.
Αυτο μας κάνουν οι Ισπανοί απο τον Τελικό του Παγκοσμίου και μετά. Βρήκαν το κουμπί και ο Γιαννάκης έχασε ακόμα και απο τον loser τον Ρενέσες ! Και μη μου πείτε οτι δεν τον ενδιέφερε το ματς, το ήθελε πολύ, εγω πάντως το ήθελα σαν φίλαθλος.
Μα, να μην βάζουν τις βολές ;
Μα, να χαζέψουν ετσι απο το β' δεκάλεπτο και μετά ;
Μα, να έχουμε τόσους κορυφαίους γκάρντ και να φαίνονται τα κ*λοπαίδια ο Ναβάρρο και ο Καλντερόν μακράν καλύτεροι ;
Μα, ήττα με 15 πόντους διαφορά ;
Mα, να πάρεις; μόνο 1 πόντο απο τον Τσαρτσαρή ;
Μα, να χάσεις με το Γκασόλ να τελειώνει με μόλις 11 πόντους !
Δεν το χωνεύω ! Ο προπονητής του Ολυμπιακού απέτυχε γιατι πήγε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η λέξη "Ολυμπιακός" μάλλον τον μπέρδεψε. Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν.
Αντε τωρα να αγχωθείς να κερδίσεις Κινέζους και Γερμανούς !
Η μόνη εξιλέωση θα ειναι να κερδίσουμε τις ΗΠΑ. Ναι, ξανά, γίνεται.
Ας δούμε τη συνέχεια. Τα παιδιά μπορούν, εχουν δυνατότητες και εμπειρία.