Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκάλυψη ΣΟΚ (...και καλά)


Ανάρτηση από το  
Gay-zzetta, χορηγό επικοινωνίας της ΠΑΕ Ορθάνοιχτος ΣΦιγκτήρας Πειραιώς:



Gay-zzetta 4 Σεπτ 2010 η βρώμα του Gay

“Μια αποκάλυψη που ταράζει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν σήμερα τα «Νέα» με πρωταγωνιστή μάνατζερ που έχει στον λογαριασμό του 26 εκατ. ευρώ αλλά και γνωστά ονόματα ποδοσφαιριστών και παραγόντων! Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Ενα μυστηριώδες κουβάρι φοροδιαφυγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μεγάλης διαπλοκής ανθρώπων του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να ξετυλίγεται από έρευνα που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε γνωστό μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων.

Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλονταν με τη μορφή προμηθειών από ποδοσφαιριστές και μεγαλοπαράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ προς τον γνωστό μάνατζερ τα οποία δεν δηλώνονταν στην Εφορία αλλά και βεβαιώσεις που προσκόμιζε ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από συμμετοχή του σε παιχνίδια στοιχήματος ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης. Μίας υπόθεσης η οποία, όπως λένε άνθρωποι που τη χειρίζονται, δεν εμφανίζει μόνο φορολογικό ενδιαφέρον αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια ποδοσφαιρικών ομάδων.
«ΤΑ ΝΕΑ» διαθέτουν τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης, όπως και τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων, τα οποία δεν μπορούν να δημοσιεύσουν ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Γι΄ αυτό και στο ρεπορτάζ αυτό γίνεται αναφορά μόνο στα αρχικά ονόματα των εμπλεκομένων στη υπόθεση.
Ολα άρχισαν όταν από το ΣΔΟΕ δόθηκε εντολή για έλεγχο στον γνωστό μάνατζερ Α.Τ. που συμμετέχει σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών από ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο συγκεκριμένος μάνατζερ, παρά την «πλούσια» δραστηριότητά του στον χώρο των μεταγραφών και τα γνωστά ονόματα των ποδοσφαιριστών που εκπροσωπεί, εμφάνιζε πολύ λίγα εισοδήματα στις φορολογικές του δηλώσεις και στις εταιρείες στις οποίες φέρεται να είναι ιδιοκτήτης. Οταν η έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προχώρησε στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, μια μεγάλη λίστα με ονόματα καταθετών αποκαλύφθηκε στους ελεγκτές. Γνωστοί ποδοσφαιριστές, μεγαλοπαράγοντες ελληνικών ομάδων και δικηγόροι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ανθρώπων που είχαν καταθέσει χρήματα, από μερικές χιλιάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, στους λογαριασμούς του μάνατζερ από το 2000 έως και σήμερα, με το συνολικό ποσό των καταθέσεων αυτών να ανέρχεται σε 26 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλα κέρδη
Από αυτά, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ προέρχονταν από καταθέσεις ποδοσφαιριστών καθώς και γνωστών παραγόντων μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πέντε εκατ. ευρώ αποδίδονται σε καταθέσεις τρίτων προσώπων στους λογαριασμούς του, ενώ επιπλέον 5 εκατ. ευρώ προέρχονταν από κέρδη που είχε ο συγκεκριμένος μάνατζερ από τη συμμετοχή του στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Για τη συγκεκριμένη πτυχή της συμμετοχής του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού συστήματος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους ελεγκτές της υπόθεσης το γεγονός ότι στις φορολογικές δηλώσεις τριών ετών (2001-2003) ο μάνατζερ Α.Τ. είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία ότι κέρδισε αρκετά μεγάλα ποσά από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού στοιχήματος. Σύμφωνα με τις βεβαιώσεις, στο διάστημα των ετών αυτών ο μάνατζερ κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ! Ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο, γι΄ αυτό και οι ελεγκτικές αρχές υποψιάζονται όχι μόνο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συμμετοχή σε «προκαθορισμένο» στοίχημα.

Στη λίστα ποδοσφαιριστές και παράγοντες
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των καταθετών «πελατών» του Α.Τ. τόσο για την ταυτότητά τους όσο και για το ύψος των ποσών που κατέθεταν. Οι περισσότεροι από τον κατάλογο αυτό είναι ποδοσφαιριστές ομάδων Σούπερ Λιγκ (ή της Α΄ Εθνικής από το 2006 και πριν), ενώ δεν λείπουν και ποδοσφαιριστές της Φούτμπολ Λινγκ.
Υπάρχουν και ονόματα παραγόντων των ομάδων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και πολύ γνωστός διοικητικός παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ που πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Ο συγκεκριμένος παράγοντας με τα αρχικά Γ.Λ. φέρεται να έχει καταθέσει στους λογαριασμούς του μάνατζερ 236.000 ευρώ τη διετία 2001-2002. Γνωστός ξένος ποδοσφαιριστής που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλη ελληνική ομάδα με τα αρχικά Ρ. Dj. φέρεται να είχε καταβάλει στον μάνατζερ το 2000 και το 2003 συνολικά 175.000 ευρώ. Αλλος ποδοσφαιριστής που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης με τα αρχικά Π.Κ. από το 2003 έως το 2007 είχε καταθέσει 135.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, ποδοσφαιριστής μεγάλης ΠΑΕ της Κεντρικής Ελλάδας από το 2000 έως το 2004 είχε καταθέσει στον μάνατζερ 121.000 ευρώ. Επίσης το μεγαλύτερο ποσό, 460.000 ευρώ, φέρεται να έχει δώσει στον μάνατζερ από το 2000 έως το 2007 ο ποδοσφαιριστής Σ.Κ. που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Βεβαίως οι καταθέσεις αυτές από την πλευρά των παικτών ή ακόμη και των παραγόντων μπορεί να αφορούν καθ΄ όλα νόμιμα ποσά που κατέβαλαν για προμήθειες από μεταγραφές. Ποσά, τα οποία όμως θα πρέπει και αυτοί να τα δικαιολογούν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία τα προηγούμενα χρόνια.

Η φήμη του έφθασε στο εξωτερικό
Το όχημα του μεγαλομάνατζερ για την είσοδό του στον χώρο του ποδοσφαίρου υπήρξε γνωστός ποδοσφαιριστής. Κοντά στα 11 χρόνια κράτησε αυτή η σχέση και ο ένας παίκτης έφερνε τον άλλο. Η επιτυχία στις μεταγραφές, μια επιτυχής συμφωνία ήταν το διαβατήριο για την επόμενη δουλειά. Κάπως έτσι, ο μάνατζερ έφτασε στο σημείο να μην πηγαίνει ο ίδιος στους άσους, αλλά να συμβαίνει το αντίστροφο. Ο μάνατζερ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει δίκτυο γνωριμιών και σχέσεων με σημαντικούς παράγοντες. Παράλληλα, είχε επαφές και με πρωτοκλασάτους προπονητές. Η φήμη του μάνατζερ έφτασε και στο εξωτερικό. Κυρίως στη Γερμανία και την Κροατία, όπου γνώριζε καλά πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε δικαστικές περιπέτειες στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Σταδιακά, το όνομα του μάνατζερ ενεπλάκη και σε ομάδες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν πως με κάποιον τρόπο «ήλεγχε» περισσότερες από τρεις, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για σχέσεις με πρώην παράγοντες που τώρα βρίσκονται στο εξωτερικό.
(Σημείωση του Gay-zzetta: * Σχόλια που θα αναφέρουν ονόματα σε μια υπόθεση που ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης και για την οποία δεν έχει αποδοθεί καμία κατηγορία δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτούν από το gazzetta.gr. Αυτό γίνεται όχι για λόγους λογοκρισίας αλλά επειδή απαγορεύεται από το νόμο!)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ?

Και μερικές ερωτήσεις, που θέλουμε καιρό τώρα να τις υποβάλλουμε, άσχετες με το παραπάνω θέμα, αλλά τώρα μας ήρθε να ρωτήσουμε:


Ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός έχει άδεια FIFA? Κακές γλώσσες λένε πως όχι.



Ανησυχώ για την υγεία του Γιώργου Λούβαρη. Ο άνθρωπος – παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Σωκράτη Κόκκαλη, ο αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ο άνθρωπος του Σωκράτη Κόκκαλη (όπως λένε οι κακές γλώσσες) για όλες τις θεσμικές και εξωθεσμικές δουλειές του παρασκηνίου, που νίκησε τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τι κάνει? Τα εστιατόρια του γιού του πάντως μία χαρά πάνε παρά την οικονομική κρίση.

Ο Predrag Djordzevic, ο μαϊμού – πέτσινος – χάρτινος πρωταθλητής, θα αναλάβει πόστο στον Gay? Δε θα διδάξει στους νέους το πούστικο ήθος και το πως να πέφτεις εκτός περιοχής?

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, και νυν Τεχνικός Διευθυντής στη θέση του ζήση Βρύζα, το κατέχει το άθλημα?

H κυρία Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγος Γιώργου Σαλονίκη, νυν μετόχου ΠΑΕ ΟΣΦΠ, πρώην αντιπροέδρου ΚΑΕ ΟΣΦΠ, και παιδιόθεν φίλου του Σωκράτη Κόκκαλη, πολυνίκης και υπερεκατομμυριούχος λόγω “Πάμε Στοίχημα”, συμπαθεί τη Λιάνα Κανέλλη?

(Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως αν κληθεί ο Κερατοκαρνάβαλος Επίτιμος Πρόεδρος να σχολιάσει κατ’ ιδίαν την Αποκάλυψη ΣΟΚ θα πεί τα παρακάτω:

ΠΡΟΕΔΡΕ,

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ, ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΕΔΩ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΣΤΗ Λ7 ΜΕΣΩ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ SPORTS UNITED, ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ?)

Από το http://orthanoixtossfigthraspeirews.wordpress.com/