Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Ο Αστέρας και ο Καρνάβαλος..

Ότι και να πω λίγο είναι. Αυτός ο κόσμος δεν αξίζει τέτοια ομάδα. Ας αναλογιστούν οι παίκτες και ο προπονητής τις ευθύνες τους και ας σκεφτούν και παραιτήσεις. Θόδωρε σήμερα έχεις και γιορτή και οι παίκτες παρέα με τον προπονητή, σου κάνανε ωραίο δώρο. Πρόσεξε πάντως γιατι έτσι όπως πάμε θα αδείασει η Τούμπα -όπως στην φωτογραφία- και θα είναι κρίμα....Όπως και είναι κρίμα τέτοιος λαός να μην έχει αντάξια ομάδα.

Πάλι καλά που κερδίσαμε Άρη και Καλαμαριά και δεν κινδυνεύουμε!
Πάλι καλά....
Δεν έχω να πω περισσότερα....

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Νίκη έτσι απλά

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης για την 25 αγωνιστική αύριο στις 16:45

Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από μια νίκη αύριο. Απλά και όμορφα. Σίγουρα ο Αστέρας αποδείχτηκε πολύ πιο σκληροτράχιλος απ' ότι περιμέναμε όλοι μας, αλλά ΠΑΟΚ είμαστε, πρέπει να τον κερδίσουμε.

Προσωπικά δεν βλέπω το ματς σαν έναν από τους 6 τελικούς για τα play-off, όπως ακούμε όλη αυτή την εβδομάδα να μας λένε παίκτες, προπονητές και παρατρεχάμενοι. Για μένα τα play-off δυστυχώς χάθηκαν μετά την ήττα στον Εργοτέλη.

Εγώ το παιχνίδι το βλέπω σαν μια από τις τελευταίες 6 ευκαιρίες που έχουν πολλοί παίκτες μας να αποδείξουν ότι αξίζουν να φοράν την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Και επίσης το βλέπω σαν ευκαιρία να δω ένα καλό ματς και μια νίκη της ομάδας μας.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Need some help!





Όποιος μπορεί ας συμπληρώσει αυτό το ερωτηματολόγιο, είναι για την εργασία τεχνολογίας που κάνω.



Αφορά τα blogs και δεν θα σας πάρει πολύ ώρα να το συμπληρώσετε. Αφού το συμπληρώσετε, αποθηκεύστε το και στείλτε στο mail που έχει μέσα το έγγραφο.



Ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Η απολυση του Λεμονη και το εμπορευματοποιημενο ποδοσφαιρο ...

Η ενδιαφερουσα αποψη τον Νικου Μπογιοπουλου για την απολυση του Λεμονη, απο αρθρο του στο Ριζοσπαστη ...

Ο Λεμονής προφανώς και δεν είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Αλλά ούτε και ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Αν ήταν, τότε ίσως να είχε για προπονητή τον Φέργκιουσον. Αλλά ο Φέργκιουσον, για έναν περίεργο λόγο, αντί του Ολυμπιακού έχει προτιμήσει τη Μάντσεστερ...

Πάντως, με τον Λεμονή προπονητή ήταν που ο Ολυμπιακός κατάφερε για πρώτη φορά στα χρονικά να νικήσει εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ (δύο φορές) και να «κοκορεύεται» ότι κέρδισε με 4-0 τον Παναθηναϊκό.

Το θέμα, φυσικά, δεν είναι η χτεσινή απόλυση του Λεμονή, με την έννοια ότι ο τελευταίος θα πεινάσει. Το θέμα δεν είναι ούτε το επέκεινα της πορείας του Ολυμπιακού ως εταιρείας που μετέχει πρωταγωνιστικά στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το χτεσινό «διαζύγιο» είναι μια απόλυση ενός υψηλόβαθμου στελέχους από μια μεγάλη επιχείρηση. Τουτέστιν, σκασίλα μας και πέραν τούτου ουδέν.

Συμφωνούμε. Αλλά με μια υποσημείωση: Υποστηρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο, ως μαζικό φαινόμενο με τεράστιο κοινωνικό εκτόπισμα, είναι κατάλληλο πεδίο από το οποίο μπορούν να εξαχθούν ευρύτερα συμπεράσματα, που τυγχάνουν αξίας πέραν του ...γκαζόν.

Το θέμα, δηλαδή, που προκύπτει με αφορμή την εκπαραθύρωση Λεμονή είναι ότι: Η διαχείριση από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ του ανθρώπινου δυναμικού που έχουν στη δούλεψή τους (σ.σ.: η τακτική της στυμμένης λεμονόκουπας, δηλαδή) αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο του συνολικού τρόπου με τον οποίο το λαοφιλέστερο παιχνίδι του κόσμου έχει γίνει αντικείμενο σφετερισμού από τα αφεντικά. Και τα αφεντικά του ποδοσφαίρου, λειτουργώντας σαν «ιδιοκτήτες μαγαζιών», δε λογαριάζουν κανέναν και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Αλλά αυτό το μοντέλο «ανθρωποφαγίας» δεν ισχύει και στον εκτός γηπέδων κόσμο;
Επιπλέον: Το λαϊκότερο των αθλημάτων, από λαϊκή περιουσία που θα έπρεπε να είναι, αποτελεί «παιχνίδι» για να γεμίζουν τα «κενά» τους οι μεγιστάνες που ελέγχουν τις ομάδες και για να μπορούν μέσα από αυτές να διαμορφώνουν το κοινωνικό τους προφίλ. Να προωθούν τις κύριες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Να παρεμβαίνουν στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα.


Οσο για τα συνθήματα του τύπου «Ο Θρύλος ανήκει στο λαό του», «Ο ΠΑΟ ανήκει στο λαό του», κ.ο.κ., θα μπορούσαν να συνιστούν μια γελοιογραφική αποτύπωση της πραγματικότητας αν δεν επρόκειτο για μια επιδοτούμενη από τα ίδια τα αφεντικά γελοιότητα, για να αναβαπτίζουν την εξουσία τους μέσα από τις αυταπάτες των «οπαδών».
Αλλά όλα αυτά δεν ισχύουν στον εκτός γηπέδων κόσμο;

Εν ολίγοις, το «δικαίωμα» κάποιων να κατέχουν από τα κοινωνικά μέσα παραγωγής μέχρι τα παιχνίδια του λαού, να αποφασίζουν με τη δύναμη που τους παρέχει η εξουσία της ιδιοκτησίας πάνω σε ανθρώπους και σε πράγματα, παράγει «κανιβαλισμό» και κοινωνικό δαρβινισμό. Αλλά αυτή, σίγουρα, είναι μια συζήτηση που ξεπερνά κατά πολύ το ποδόσφαιρο...

Πολύ ενδιαφέρον

Ας αντιγράψω κάτι από την ιστοσελίδα του contra το οποίο αλλίευσε ένα κολλητός μου και από το πρωί πέφτει το γέλιο της αρκούδας:

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ομάδες των τοπικών Πρωταθλημάτων στην περιοχή της Βαρκελώνης. Από το 1997 έως το 1999 εργάστηκε στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Λορένθο Σέρα Φερέρ και από το 1999 έως το 2000 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της τρίτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαν ποδοσφαιριστές 18 και 19 ετών. Στην συνέχεια από το 2000 έως το 2001 ήταν σκάουτερ και βοηθός προπονητής στην πρώτη ομάδα, με προπονητή της τον κ.Φερέρ.
Από το 2001 έως και το 2004 ανέλαβε υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα, έχοντας στην ευθύνη του τόσο την πρώτη ομάδα, όσο και τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής της, ενώ ταυτόχρονα, από το 2003 έως και το 2005, ανέλαβε να μεταφέρει στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα την αγωνιστική φιλοσοφία που είχε η πρώτη ομάδα, με προπονητή τον Φράνκ Ράικαρντ. Ακολούθως υπήρξε συνεργάτης των προπονητών της Καταλανικής ομάδας, Χοσέ Μαρία Μπακέρο, Λουίς Φαν Γκάαλ και Zοσέ Μουρίνιο. Παράλληλα ήταν και βοηθός προπονητής στην Εθνική ομάδα της Καταλούνια την περίοδο 2004/2005.

Το μέγα ερώτημα που αναφύεται λοιπόν είναι πότε ακριβώς ήταν ο Μουρίνιο προπονητής στην Μπαρτσελόνα... Αναρωτιέμαι δηλαδή...

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Kokkαλιστάν

Τι λε ρε μπαρμπα-Σωκράτη ; Διώχνεις ποιός ξέρει για ποιόν διεστραμμένο λόγο τον σερ Τάκις που πέτυχε οσα δεν πέτυχε ποτέ άλλος και μετά ντού στους πράσινους για ποιό λόγο ;
Ε ; ααα... καταλάβαμε. Θες τους οπαδούς με το μέρος σου. Για να ξεχάσουν τον Τάκις και να ασχοληθούν με την τρομοκρατία κατα των αντιπάλων οπαδών. Ετσι τους θες.
Τωρα αμα αυτοί πλακωθούν με τους άλλους δεν πειράζει, δεν θα σε καλέσει κανένας δικαστής να δώσεις λόγο ως ηθικός αυτουργός αυτών που δεν έχουν γίνει ακόμα αλλα φροντίζεις να φουντώνεις φωτιές και μάλιστα σε λίγες μέρες γίνεται ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο μπάσκετ !
Δεν ξέρω, μπορεί και να σου ριξαν σήμα οτι δεν θα στο δώσουν φέτος και γκρινιάζεις σαν τη γριά. Μην τυχόν και χάσεις τίποτα μπόνους απο την Βοϊδιαφόν.
Εδω στο Κοκκαλιστάν θα τη βγάλεις καθαρή, ξέρεις εσυ. Οι άλλοι ας σφαχτούν.
Ουστ ρε Σωκράτη λέμε, ούστ !

Γελειότητες (update)

Την απόλυση του Τάκη Λεμονή ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός
Ακόμα μία φετινή μετά τις δικαιολογίες για την προσφυγή με την Καλαμαριά.

Πολλά μπορούμε να γράψουμε αλλά νομίζω ότι ακυρώνονται όλα από αυτή τη συμπεριφορά... Βέβαια, κι ο Τάκης ας πρόσεχε πέρισυ που άφησε την Ξάνθη...

Καταρχήν, καταλαβαίνω πλέον ότι δεν υπάρχει το σωματείο "Ολυμπιακός" που λέει κι ο Πρόεδρος, αλλά μόνο η εταιρεία ΠΑΕ/Ολυμπιακός.
Το αντικρουόμενο είναι ότι η εταιρεία φέτος, αφού έδωσε πολλά λεφτά, πήρε κι όλας...
Το άλλο αντικρουόμενο είναι ο αντικαταστάτης... Εκτός εάν ο Σεγκούρα ευθύνεται για τη φετινή πορεία...

Η δικαιολογία περί της "εικόνας" που παρουσιάζει η ομάδα στο πρωτάθλημα είναι επίσης αντικρουόμενη: είτε πρώτος είτε δεύτερος δεν γλιτώνεις τα προκριματικά που είναι ρώσικη ρουλέτα... Γιατί, ως γνωστόν, τα λεφτά είναι στο CL, τα εγχώρια είναι κατά πολύ λιγότερα..

Έχω μπερδευτεί... Ίσως γιατί ο Πρόεδρος είναι απρόβλεπτος...

P.S. μιας και τυχαίνει να ακούω Γώγο Γεωργίου, λέει:
1. κάτι άλλο υπάρχει για αυτή τη κίνηση από πλευράς Κόκκαλη
2. πάγια τακτική του Προέδρου να κάνει την κίνηση-ματ για το ..πρωτάθλημα! Για να λέει μετά ότι αυτός το πήρε...


update

Μπάγιεβιτς
Τζιοβάνι
Ριβάλντο
Λεμονής
[σίγουρα η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί]

όποιος πάει να μπει πάνω από τον Πρόεδρο ..φεύγει!
(σε συνδυασμό με το Νο.2 του Γώγου)

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες η ΑΕΚ τα ...αυτογκόλ

Μία από τα ίδια και σήμερα η ΑΕΚ, έστω κι αν συνοδεύτηκε με ευρεία εκτός έδρας νίκη. Είναι όμως τρελό άθλημα το ποδόσφαιρο. Οι τελικές να είναι 21-7 υπέρ σου και να χάνεις από 2 αυτογκόλ. Εντάξει, η ΑΕΚ ήταν πιο αποτελεσματική, στο ποδόσφαιρο δε μετρούν οι αριθμοί, αλλά πώς να το κάνουμε, όταν μέχρι το 70 έχεις μία τελική και 3 γκολ ενώ ο αντίπαλος 18 τελικές, είναι και τύχη εκτός της ανικανότητας του αντιπάλου. Η νίκη αυτή λοιπόν δεν πρέπει να ξεγελά τους αεκτζήδες που δεν είδαν το ματς. Το γνωστό ποδόσφαιρο. Με το Ριβάλντο να μας σπάει τα νεύρα με τη γνωστή αργή ανάπτυξη. Υπάρχουν όμως και θετικά στοιχεία:
- Η φρεσκάδα που έχουν επιφέρει οι αλλαγές του Κωστένογλου (Μπούρμος, Πλιάτσικας, Καλόν, Εντίνιο).
- Τα 2 αμυντικά χαφ που κολλούν μία χαρά, δεδομένου ότι είναι και τα μοναδικά γνήσια αμυντικά χαφ που έχει η ομάδα (Ζήκος, Ενσαλίβα- πόσο είχαμε κουραστεί με Καφέ και Τόζερ στη θέση αυτή;).
- Η απόφαση να βγάλει το Ριβάλντο και η αντίδραση του τελευταίου (είναι καιρός να κάτσει και λίγο στον πάγκο όπως ο Λύμπε, δεν θα κάνει κακό στην ομάδα, αλλά ούτε και στους ίδιους).
- Η επανεμφάνιση των Τόζερ, Γεωργέα, οι οποίοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν να δείξουν κάτι, αλλά τουλάχιστον φώναξαν παρόν και τους έχει ανάγκη η ομάδα.
- Η θετική εμφάνιση για 2η συνεχή αγωνιστική του Μάχο. Επιτέλους, αποκαθίσταται η τάξη στη θέση 1.
Ελπίζω, στο επόμενο παιχνίδι, να είναι η σειρά του Τόζερ να δοκιμαστεί. Γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι την περίοδο αυτή όλοι κρίνονται στην ομάδα. Και είναι ο μόνος που δεν πήρε τις ευκαιρίες που δικαιούνταν. Άλλωστε, η ομάδα το καλοκαίρι θα πρέπει να αναζητήσει ποδοσφαιριστή στη θέση αυτή, δεδομένου ότι ο Ριβάλντο θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένος. Αποδείχθηκε άλλωστε, ότι η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει και την επόμενη σαιζόν με το Ριβάλντο και το κασέ του. Την ίδια τύχη θα πρέπει να έχει και ο Αρουαμπαρένα. Οι 2 αυτές κινήσεις θα πρέπει να είναι οι πρώτες που θα ανοίξουν το χορό των αλλαγών. Οι οποίες θα πρέπει να είναι πολλές και ουσιαστικές…

Η SPOTBET ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 09/03/08

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...

7 ΣΤΑ 9 UNDER/OVER
2 ΣΤΑ 3 ΑΡΧΙΚΗ
2 ΣΤΑ 3 ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ
ΤΑΜΕΙΟ Ο GATZO
TAMEIO O GLADIATOR

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 09/03/08 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

ΑΡΧΙΚΗ
522.ΣΙΒΑΣΠΟΡ-ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ 1 (1.50)
534.ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1 (1.45)
626.ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΑΛΜΕΡΙΑ UNDER (1.50)

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ
634.ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ 2 (2.15)
663.ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 2 (1.90)
664.ΤΖΕΝΟΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2 (2.05)

ΧΧΧ
563.ΤΟΡΙΝΟ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ Χ (2.80)
631.ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ-ΜΠΕΤΙΣ Χ (3.20)
643.ΝΑΒΑΛ-ΛΕΙΣΟΕΣ Χ (2.90)

UNDER/OVER
624.ΜΟΥΡΘΙΑ-ΧΕΤΑΦΕ UNDER (1.50)
626.ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΑΛΜΕΡΙΑ UNDER (1.50)
631.ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ-ΜΠΕΤΙΣ UNDER (1.50)
643.ΝΑΒΑΛ-ΛΕΙΣΟΕΣ UNDER (1.40)
525.ΑΟΥΕ-ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ OVER (1.60)
526.ΙΕΝΑ-ΒΕΧΕΝ OVER (1.60)
531.ΚΩΛΟΝΙΑ-ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ OVER (1.50)
666.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ OVER (1.53)
--
spotbet.blogspot.com