Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ από έναν οπαδό του ΑΡΗ

Κύριε Μπάγεβιτς,
Η ''λεβέντικη'' παραίτηση που υποβάλατε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ την 1/7/2007 ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των ενεργειών που σας έχουν καθιερώσει στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων ως τον πλέον σοβαρό και ασυμβίβαστο προπονητή που εργάζεται στη χώρα μας. Άλλωστε, ο καθένας γνωρίζει ότι ένας προπονητής του δικού σας διαμετρήματος δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί την παραμικρή παρέμβαση στο έργο του από οποιονδήποτε παράγοντα, πόσο μάλλον όταν αυτός δεν έχει καν το ειδικό βάρος ενός Κόκκαλη ή ενός Βαρδινογιάννη ή έστω ενός...Ψωμιάδη (με συγχωρείτε αν άθελά μου έξυσα παλιές πληγές). Απολύτως αναμενόμενο λοιπόν ήταν το ερώτημα που απευθύνατε στον πρόεδρο του Άρη, όπως γράφτηκε στον Τύπο ( ''Σε μένα το λες αυτό; Δεν ξέρεις σε ποιον προπονητή μιλάς;'' ), λίγο πριν του πετάξετε στα μούτρα την παραίτησή σας! Με την κίνησή σας αυτή καταφέρατε να εκθέσετε ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης τον αλαζόνα παράγοντα που τόλμησε να προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει. Ταυτόχρονα, κερδίσατε τον θαυμασμό του κοινού για την άτεγκτη στάση σας που απέδειξε περίτρανα, για μία ακόμη φορά, πως στην προσωπική σας κλίμακα αξιών η ηθική καταλαμβάνει πολύ υψηλότερη θέση από τα χρήματα και την καριέρα. Κι αυτή είναι η αλήθεια.
Ή τουλάχιστον η μισή αλήθεια...
Γιατί υπάρχει και η άλλη μισή. Αυτή που λέει ότι η πραγματική αιτία της παραίτησής σας δεν ήταν η στάση που κράτησε ο Σκόρδας στο θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά αυτή που είχε κρατήσει ενάμιση μήνα πριν στο δικό σας θέμα και πιο συγκεκριμένα στην επιθυμία σας να μεταπηδήσετε στον Παναθηναϊκό, παρότι είχατε σε ισχύ υπογεγραμμένο συμβόλαιο με τον Άρη. Η τότε άρνηση του Σκόρδα να συναινέσει σε αυτήν την μετακίνηση, σε συνδιασμό με την δική σας διστακτικότητα να φύγετε χωρίς την έγκρισή του, προκαλώντας έτσι την οργή των οπαδών του Άρη, σας στέρησε την τρίτη χρονικά - και ίσως μεγαλύτερη - ευκαιρία να εργαστείτε στον Παναθηναϊκό. Τον νέο, πολυμετοχικό Παναθηναϊκό που έστρωνε στα πόδια σας ένα χαλί εκατομμυρίων και σας προσέφερε όλες τις προϋποθέσεις - προϋποθέσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να σας προσφέρει ο Άρης - για μία πορεία πρωταθλητισμού. Τότε, κάποιοι είπαν πως η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Σκόρδας, κατά τη διάρκεια της οποίας σας έθεσε προ των εθυνών σας, αφήνοντας σαφή και ευθεία υποννοούμενα για ενδεχόμενες συνέπειες σε περίπτωση που επιλέγατε να μην τιμήσετε το συμβόλαιό σας με τον Άρη, ήταν η αρχή του τέλους. Οι περισσότεροι δεν το πίστεψαν. Ή ίσως δεν ήθελαν να το πιστέψουν...
Η συνέχεια όμως δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.
Η απουσία σας από τα κοινά του Άρη (μεταγραφικός σχεδιασμός, ανανεώσεις συμβολαίων, συζητήσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους) υπήρξε κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως τουλάχιστον αποτυπωνόταν στα καθημερινά ρεπορτάζ της ομάδας. Απουσιάσατε από την Θεσσαλονίκη για ενάμιση μήνα και επιστρέψατε σε αυτήν την προπαραμονη της πρώτης προπόνησης της ομάδας για τη νέα χρονιά, την ίδια στιγμή που κάποιοι από τους ξένους παίχτες σας είχαν αφιχθεί πολύ νωρίτερα και προπονούνταν υπό την επίβλεψη του συνεργάτη σας. Σε όλο αυτό το διάστημα αποφύγατε επιμελώς να πάρετε θέση ( κάνοντας έστω μία απλή αναφορά ) στο θέμα της κόντρας που είχε προκύψει μεταξύ της διοίκησης του Άρη και του Αβραάμ Παπαδόπουλου, λόγω της άρνησης του τελευταίου να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και - κυρίως - εξαιτίας της φημολογούμενης προφορικής συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό. Ένα θέμα που αποκλείεται να μην γνωρίζατε, αφού ταλάνιζε την ομάδα για αρκετές μέρες και επιπλέον είχε γίνει πρώτη είδηση στον Τύπο, ύστερα και από την εμπλοκή του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ενδιαφερόταν για την απόκτηση του παίχτη. Κρατήσατε λοιπόν μία στάση αυστηρά ουδέτερη και μάλιστα συνεχίσατε να κρατάτε την ίδια στάση ακόμη και όταν τα πράγματα εκτραχύνθηκαν σε επικίνδυνο βαθμό και αναφέρομαι φυσικά στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Εκεί όπου ο Παπαδόπουλος έγινε στόχος 7.000 οπαδών του Άρη, οι οποίοι, τυφλωμένοι από την πικρία για την διαφαινόμενη αποχώρηση ενός εκ των αγαπημένων τους παιχτών, τον εξύβριζαν εν χορώ καθόλη τη διάρκεια της προπόνησης. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγη ώρα αργότερα, κατά την αποχώρηση της ομάδας από το γήπεδο, κι ενώ μία μικρή μερίδα οπαδών περίμενε έξω από τα αποδύτηρια τον παίχτη για να προβεί σε αισχρές λεκτικές επιθέσεις και χειρονομίες εναντίον του, εσείς , ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος και ''προστάτης'' των ποδοσφαιριστών, λάμψατε διά της απουσίας σας, αφήνοντας τον Αγγελάκη και τον Νεμπεγλέρα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να παίξουν το ρόλο της ασπίδας του Παπαδόπουλου, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δεν κάνατε καν μία δήλωση συμπαράστασης προς τον παίχτη, όπως για παράδειγμα αυτή που έκανε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, ο Κόκε, ο οποίος χωρίς καν να ερωτηθεί έσπευσε να καταδικάσει τα επεισόδια, μη διστάζοντας να έρθει αντιμέτωπος με την κερκίδα, μόνο και μόνο για να συμπαρασταθεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον συνάδελφό του.
Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ύστερα από την παραπάνω στάση σας κανείς δεν περίμενε την οργισμένη αντίδρασή σας την επόμενη ημέρα, όταν ακούσατε - έκπληκτος ; - τον πρόεδρο του Άρη να σας λέει να μην υπολογίζετε στα σχέδιά σας τον Παπαδόπουλο. Πόσο μάλλον την υποβολή παραίτησής σας και - κυρίως - το αμετάκλητο αυτής.
Η είδηση της παραίτησής σας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο των φιλάθλων του Άρη. Πρώτα ο Παπαδόπουλος και μετά εσείς!Δύο βασικότατα στελέχη της περυσινής επιτυχημένης χρονιάς εγκατέλειπαν την ομάδα. Οι βάσεις του οικοδομήματός μας, που πριν από λίγο καιρό φάνταζαν στέρεες, τώρα αποδυκνείονταν σαθρές. Επόμενο ήταν να ξεσπάσουν και οι πρώτες διαμαρτυρίες κατά πάντων: του Σκόρδα, που με την αλαζονική του στάση τόλμησε να σας προσβάλλει και να σας εξωθήσει σε παραίτηση, του Παπαδόπουλου, που αν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, των πορωμένων που την έπεσαν στον Αβραάμ και έγιναν αιτία να απηυδίσει ο προπονητής μας, γενικώς επί παντός υπευθύνου.
Επί παντός; Όχι ακριβώς...
Ο μοναδικός που αρχικά έμεινε ανέπαφος από τα πυρά των Αρειανών ήσασταν εσείς. Αυτό όμως μόνο αρχικά. Γιατί όταν η σκόνη από τον σεισμό που προκάλεσε η είδηση της φυγής σας άρχισε να κατακάθεται όλα φάνηκαν πιο καθαρά. Δεν ήταν ο Παπαδόπουλος η αιτία της παραίτησής σας. Ο Αβραάμ ήταν απλά η αφορμή ( έστω και αν ήταν μία όντως σοβαρή αφορμή ). Μία ευκαιρία για να εκδικηθείτε τον Σκόρδα, που σας κράτησε με το ζόρι, όπως αποδείχτηκε, στον Άρη. Μία ευκαιρία για να εκδικηθείτε ίσως και τους οπαδούς του Άρη, η παρουσία των οποίων, έστω και έμμεσα, δεν σας επέτρεψε να φύγετε από την ομάδα ενάμιση μήνα πριν. Μία ευκαιρία που επιζητούσατε και δεν αφήσατε να σας ξεφύγει όταν ο ίδιος ο Σκόρδας σας την πρόσφερε στο πιάτο...
Αμέσως μετά τον χαμένο Τελικό του Κυπέλλου ( ένα αποτέλεσμα για το οποίο φέρετε και εσείς σημαντική ευθύνη) βρεθήκατε μπροστά σε ένα δίλημμα: Να αφήσετε τον Άρη ( που σύμφωνα με αρκετούς, ειδήμονες και μη, υπό την καθοδήγησή σας έπιασε το ''ταβάνι'' του και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να σας προσφέρει κάτι παραπάνω) για τον Παναθηναϊκό ( που θα σας παρείχε ό,τι ζητούσατε για μία πορεία πρωταθλητισμού) ή να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες του Παναθηναϊκού και να παραμείνετε στον Άρη για να έρθετε αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας σας: να αναστήσετε μία ομάδα που επί τέσσερεις δεκαετίες αδυνατεί να ανταποκριθεί αγωνιστικά στο ''βάρος'' της φανέλας της και στις απαιτήσεις των χιλιάδων πιστών οπαδών της και, σταδιακά, να την καταστήσετε ισότιμο διεκδικητή του πρωταθλήματος με τις τρεις ομάδες των Αθηνών. Και οι δύο δρόμοι είχαν υπέρ και κατά. Τελικά όμως εσείς επιλέξατε τον...τρίτο δρόμο. Έναν δρόμο που σας οδήγησε στην ανεργία ( έστω και προσωρινά ), επιεικώς ''τσαλάκωσε'' το προφίλ σας στα μάτια του κόσμου του Άρη και πρόσθεσε άλλη μια ομάδα στον κατάλογο αυτών από τις οποίες φύγατε με περιπετειώδη τρόπο.
Αν όλα αυτα έγιναν από περηφάνια και ευθιξία είστε αξιέπαινος.
Αν έγιναν από εγωισμό ή από ''γινάτι'' είστε απλά άξιος της μοίρας σας.

Υ.Γ. Το ποια από τις δύο εκδοχές ενστερνίζεται ο υπογράφων είναι νομίζω προφανές...

Σαν Ώριμο Φρούτο...

Πολλοί αεκτζήδες αναρωτιούνται, από πού αντλείται τόση αισιοδοξία από το Δώνη και τη διοίκηση.

Από τις μεταγραφές;

Από τους επόμενους μεταγραφικούς στόχους;

Από την κατάσταση των αντιπάλων;

Από το υπάρχον έμψυχο υλικό;

Από τις πωλήσεις των διαρκείας;

Ο Δώνης, εκτιμώ ότι επαναπαύεται στη μεγάλη διαφορά του μπάτζετ της ΑΕΚ με των άλλων 2, καθώς και της ανοχής που πιστεύει ότι θα έχει από τους φιλάθλους, ως νέος προπονητής της ΑΕΚ. Πιστεύει δηλαδή, ότι ο κόσμος μπορεί να του δώσει πίστωση χρόνου, όπως έδωσε στους Σάντος & Φερέρ.

Αλλά ακόμη και αν δεν την πάρει (την πίστωση χρόνου), θα έχει έτοιμη τη δικαιολογία. "Πώς ήταν δυνατό να παλέψω με τα θηρία;"

Η δε διοίκηση, νομίζει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα (Τσεχία, Κροατία κλπ). Πιστεύει ότι με το Δώνη της έκατσε το λαχείο και καλύπτεται με την περίφημη άποψη ότι τις ομάδες δεν τις χτίζουν τα μπάτζετ. Άποψη όμως, που μπορεί να έχει εφαρμογή στις προαναφερθείσες χώρες, με υποδομές και εμπειρία στην παραγωγή ποδοσφαιριστών, δεν είναι όμως δυνατό να συμβεί ποτέ στη σημερινή Ελλάδα.

Και σε όλα αυτά, ο κόσμος παρακολουθεί παγωμένος τις προσπάθειες προσέγγισης Μπασινά & Βενετίδη, ή το θαύμα με τον Κατσούρ. (το πιο μέτριου στο euro) αλλά ως πότε;

Τελικά, όταν στενέψουν τα χρονικά περιθώρια, θα αποκτηθούν ο νέος Μαντούκα, Σέζαρ, Μανού και θα μας πουν ότι πάνε για πρωτάθλημα.

Η συνέχεια βέβαια, για κάποιον που παρακολουθεί την ΑΕΚ από το 1977, δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

7-8.000 διαρκείας και κάθε Κυριακή εμφύλιος, επεισόδια, τιμωρίες κλπ, με τον Τίγρη να μην χρειάζεται, απ ότι φαίνεται, να ενεργοποιηθεί από τώρα για να πείσει κανέναν. Αφού η ΑΕΚ θα πέσει στην αγκαλιά του σαν ώριμο φρούτο.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Η υπόθεση Παπαδόπουλου έδειξε ακόμα μια φορά ότι η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ είναι για μεγάλα πράγματα την φετινή χρονιά. Και όποιος νομίζει ότι η μη απόκτηση του Παπαδόπουλου είναι επικοινωνιακή ήττα,όπως λέγανε σήμερα τα ΛΑΜΟΓΙΑ στα ραδιόφωνα,ασφαλώς και δεν έχει καταλάβει ΑΚΟΜΑ τι του γίνετε και τι πρόκειται να γίνει.
Εγώ θεωρώ ΗΤΤΑ του Ολυμπιακου την σημερινή εξέλιξη,πρώτον γιατί αναγκάστηκε να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω για τον παίκτη απ όσο αρχικά ήτανε να δώσει,και δεύτερον γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης δεν αξίζει παραπάνω από 1 εκατ.ευρώ.

Εκτίμηση μου επίσης είναι ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για τον παίκτη και η προσφορά που έκανε ήτανε μόνο για να ανεβάσει το κασέ του. Κάτι που τελικά πέτυχε.

Αυτό κατά την γνώμη μου έγινε για δύο λόγους. Πρώτον είναι γνωστό ότι ο Άρης είναι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ Ολυμπιακου εδώ και χρόνια,
και δεύτερον γιατί στην θέση αυτή ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ απο την βελτιωμένη έκδοση Κολτσιδα.

Από τα παραπάνω εγώ συμπεραίνω ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ όχι μόνο δεν έχασε από αυτήν την υπόθεση αλλά στην ΟΥΣΙΑ ΒΓΗΚΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

ΑΕΚ:ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Ο ΔΩΝΗΣ


ΤΟΝ ΔΩΝΗ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΦΕΤΟΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ 4-3-3


ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ.


ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ 4-3-3 ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ,ΛΥΜΠΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ . ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΤΟΝ ΔΩΝΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΤΙΑΖΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΣΤΟ 4-4-2 ΣΕ ΡΟΜΒΟ



ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ . ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ .ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΩ


Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Λάθη και «λάθη» μιάς παρωδίας

Η υπόθεση Σκόρδα – Μπάγεβιτς – Παπαδόπουλου απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες όλη την φίλαθλη κοινή γνώμη.
Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν τον Αρη να βρίκσεται γιά παραπάνω από ένα δίμηνο στην αθλητική επικαιρότητα όλου ανεξαίρετα του αθλητικού τύπου.
Την μιά με την αποτυχημένη απόπειρα μετακίνησης του Μπάγεβιτς στον Παναθηναϊκό, την άλλη με το έντονο ενδιαφέρον κόκκινων και πράσινων γιά τον Αβραάμ και την άρνηση του τελευταίου να ανανεώσει με τον Αρη, την άλλη με την άρνηση του Σκόρδα να τον πουλήσει και την διαφαινόμενη επιθυμία του να τον καταδικάσει ως τιμωρία σε αγωνιστική απραξία και τέλος με την παραίτηση και «ηρωϊκή έξοδο» του Σερβοέλληνα τεχνικού.
Ακολούθησε μιά ακόμα συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΔΣ του Αρη η οποία πυροδότησε έναν νέο μπαράζ επιδοκιμαστικών και επικριτικών σχολίων γιά τους χειρισμούς του.
Σε πολλά απ αυτά που διάβασα συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ, αλλά νομίζω πως ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης.
Η οποία δεν είναι οι προσωπικοί χειρισμοί του Λάμπρου Σκόρδα, αλλά το μοντέλο διοίκησης της ΠΑΕ Αρης, ένα μοντέλο πρωτόγνωρο γιά τα ελληνικά δεδομένα που κουβαλάει επάνω του όλα τα συμπτώματα και τα προβλήματα μιάς καινούργιας προσπάθειας.
Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω εδώ τον τρόπο που διοικείται η ΠΑΕ Αρης, ελπίζοντας ότι δεν θα καταχραστώ την υπομονή και τον χρόνο σας.
Αντιγράφω λοιπόν απ την επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης φίλων Αρη

Το πιο σημαντικό στοιχείο στον ΑΡΗ είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος που να κατέχει τουλάχιστον το 51 % των μετοχών της ομάδας.
Αντίθετα οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΡΗ και τις κατέχουν κάποια πρόσωπα καθ΄υπόδειξη του Α. Σ. ΑΡΗ οι οποίοι δεν είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες, αλλά «θεματοφύλακες» όπως τους αποκαλούμε.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές μπορούν να «αδρανοποιηθούν», με τις ευλογίες των σημερινών «μετόχων» που κατέχουν το 84% των μετοχών κατ' εντολή της Γενικής Συνέλευσης του Α.Σ. ΑΡΗΣ, και να μεταβιβαστούν σε ένα φορέα Ν.Π.Ι.Δ. ,την ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ το οποίο με απόφαση του Δ.Σ. του θα εναρμονίζει τις αποφάσεις του με την απόφαση της Γ.Σ. της Λέσχης και θα ψηφίζει στις εκλογές της Π.Α.Ε. το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εξέλεξε το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.
Ταυτόχρονα θα εκλέγεται και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΕΣΧΗΣ,ιδιοκτήτη των μετοχών της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ, για να διαχειρίζεται όλα τα πρακτικά ζητήματα (εγγραφή μελών,σύγκληση γενικών συνελεύσεων, εκλογές κ.λ.π.) αλλά και σε ρόλο ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ θα ελέγχει την Διοίκηση της ΠΑΕ. Το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ δεν θα έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει τις μετοχές του ΑΡΗ, να προβαίνει σε αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε., παρόλο που θα είναι ο «μεγαλομέτοχος» της ΠΑΕ ΑΡΗΣ χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης της ΛΕΣΧΗΣ.
Με απλά λόγια χωρίς να αλλάξει η μετοχική σύνθεση οι μετοχές πάνε στο περιθώριο και διευρύνεται η βάση των «μετόχων» χωρίς στην ουσία να αγοράζουν μετοχές αλλά με τα χρήματα που καταβάλλουν αποκτούν το δικαίωμα της εκλογής της διοίκησης και ταυτόχρονα την ευθύνη για την επιλογή της.
Τα χρήματα που καταβάλλονται από τα ΜΕΛΗ εισφέρονται στην ΠΑΕ με ταυτόχρονη αύξηση του κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και με τον τρόπο αυτό η ΛΕΣΧΗ παραμένει πάντοτε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αυξάνοντας συνεχώς το ποσοστό της.
Ο φίλαθλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ με την συμμετοχή του στην Λέσχη βρίσκεται ως πελάτης - καταναλωτής αλλά και ιδιοκτήτης και στις δύο πλευρές της «διαδικασίας παραγωγής».

• Ατμόσφαιρα στο γήπεδο
• Επιτυχία της ομάδας
• Αύξηση των εσόδων

Που έχουν ως αποτέλεσμα
• Υψηλότερη αξία του προϊόντος
• Υψηλή τηλεθέαση
• Μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη με χορηγούς αλλά και το κράτος

Ένας ανατροφοδοτούμενος κύκλος που βασίζεται στην αύξηση της συμμετοχής και των επιτυχιών και ο οποίος μεγαλώνει συνεχώς δίχως τέλος, δεν χρεώνει τον Σύλλογο με τα κεφάλαια που είναι απαραίτητα για επενδύσεις και ο οποιοσδήποτε «επενδυτής» θα απαιτούσε να εισπράξει από την ομάδα, δεν απαιτεί να εισπράξει την κερδοφορία ή την υπεραξία που δημιουργεί αλλά εξασφαλίζει την οικονομική δυνατότητα της ομάδας να επενδύει για την εκπλήρωση των αγωνιστικών στόχων.
Ταυτόχρονα δεν απαγορεύει σε κανένα επιχειρηματικό σχήμα να επενδύσει στην ομάδα αναλαμβάνοντας το management αλλά με όρους και στόχους που θέτουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι και ενισχύουν πλέον εκουσίως αυτήν την προσπάθεια.
Μια λεπτομερή ανάλυση των ταμειακών ροών στις πιο ελκυστικές τελευταία χρονιές κάνει σαφές ότι, για να μπορέσει να ταυτιστεί η ελάχιστα τιμητική για τον ΑΡΗ αγωνιστική πορεία (4η έως 6η θέση στην Α Εθνική) με την οικονομική σταθερότητα, είναι απαραίτητη η χρηματοδότηση της ομάδας με περίπου 1.500.000 ευρώ ετησίως.
Μόνο η ΛΕΣΧΗ μπορεί να εξασφαλίσει αυτήν την χρηματοδότηση, καθώς κανένας «επενδυτής» δεν πρόκειται να μην έχει την λογική απαίτηση να κερδίσει χρήματα ή και ακόμη να μην επιθυμεί να χαρίσει ότι κεφάλαια έχει επενδύσει, χρηματοδοτώντας την ομάδα π.χ. για μια πενταετία με περίπου 7.000.000 ευρώ, ταυτόχρονα ισχυροποιώντας την αγωνιστικά, με τελικό αποτέλεσμα να απαιτούνται από τους φιλάθλους και πιθανότερα μεγαλύτερες επενδύσεις για να κατακτηθεί κάποιος τίτλος ή δυσαρέσκεια αν αυτά δεν πραγματοποιούνται


Αυτό λοιπόν είναι το μοντέλο με το οποίο ο Αρης διοικείται σήμερα.
Ενα μοντέλο που αξιοποιεί τα περιθώρια του θεσμικού πλαισίου των ανωνύμων εταιριών προκειμένου να καταστήσει μιά ΠΑΕ όχι απλά εταιρία λαϊκής βάσης, αλλά εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Η Γενική Συνέλευση της Λέσχης λοιπόν έχει τον πρώτο και κύριο λόγο, εκλέγει το ΔΣ και το ελέγχει συνεχώς.
Ο εκάστοτε πρόεδρος δεν χρειάζεται να έχει οικονομική ευμάρια, το μοντέλο δεν απαιτεί ούτε μιά δραχμή απ αυτόν.
Η όλη προσπάθεια αξίζει συγχαρητηρίων και είναι πραγματικά πρωτοποριακή.
Ισως να είναι και ο μόνος τρόπος να αποφύγουν πολλές ομάδες σήμερα τα γνωστά «λαμόγια» που ασχολούνται με τα διοικητικά τους μόνο και μόνο γιά να αφαιμάξουν τα ταμεία τους.
Το μόνο πρόβλημα που προσωπικά διαβλέπω σ αυτό το εγχείρημα και που βέβαια είναι υπεύθυνο γιά όσα δυσάρεστα περνά τώρα η ομάδα του Αρη, είναι η δυσκολία συνειδητοποίησης του διπλού ρόλου των μελών της Λέσχης.
Απ την μιά φίλαθλοι-οπαδοί της ομάδας κι απ την άλλη διοικητικά στελέχη μιά εταιρίας που οφείλει να εναρμονίζεται και να αξιοποιεί τους κανόνες της αγοράς.
Το δίλλημα στην περίπτωση αυτή είναι αμείλικτο.
Ας δούμε τα ερωτήματα:
«Ποιός οπαδός θα ήθελε να του πάρουν τον επιτυχημένο προπονητή του ενώ έχει συμβόλαιο με την ομάδα του;»
«Ποιός οπαδός θα ήθελε να του πάρουν τον αρχηγό και καλύτερο παίκτη της ομάδας του, όταν ο ίδιος δεν αισθάνεται πως υπάρχει οικονομικός λόγος γιά να το πράξει η διοίκησή του αυτό;»
Αλλά και από την άλλη
«Ποιός σοβαρός παράγοντας θα υποχρέωνε τον προπονητή του να παραμείνει ενώ ο ίδιος δεν θα το ήθελε;»
«Ποιός σοβαρός παράγοντας θα προτιμούσε να...κρεμάσει το δελτίο σε έναν ποδοσφαιριστή του που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο αντί να κοιτάξει να τον πουλήσει στην πιό συμφέρουσα γι αυτόν τιμή, αφού δεν μπορούσε να τον κρατήσει ο ίδιος γιά παραπάνω χρόνια;»
Το ζήτημα λοιπόν είναι ως τί απαντάμε στα παραπάνω ερωτήματα.
Αν απαντήσουμε σαν οπαδοί, τότε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η στάση του Σκόρδα μας άρεσε παρά τις συνέπειες, γιατί κάθε οπαδός θέλει να πιστεύει πως η ομάδα του δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν.
Αν σκεφτούμε σαν παράγοντες, τότε ο Σκόρδας διέπραξε εγκλήματα και τώρα πιθανόν να τα πληρώσει.
Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουμε να θυμόμαστε πως ο Σκόρδας δεν είναι μόνος και δεν χειρίστηκε την υπόθεση γιά προσωπικό του όφελος, όπως αντίθετα μπορεί να είχαν κάνει κάποιοι άλλοι ανεξέλεγκτοι πρόεδροι.
Και αυτός θα κριθεί γιά τους χειρισμούς του και θα απέλθει ή θα παραμείνει στο αξίωμά του όχι γιατί θα τα «τσέπωσε», αλλά γιατί χωρίς να το θέλει θα έχει βλάψει τα συμφέροντα του συλλόγου του.
Αυτές λοιπόν είναι οι παιδικές ασθένειες του μοντέλου διοίκησης του Αρη.
Οταν το συναίσθημα κυριαρχεί έναντι των οικονομικών, όταν πιστεύουμε πως στα λόγια και όχι στα λεφτά είμαστε μεγάλοι, τότε το πιθανότερο είναι να γίνουμε μικρομέγαλοι.
Κι αυτό είναι το στοίχημα της Λέσχης Φίλων του Αρη γιά το μέλλον.
Να ωριμάσουν όλοι μαζί και να καταννοήσουν πως η διοίκηση μιάς επαγγελματικής ΠΑΕ είναι τελείως διαφορετικό πράγμα απ το κουμάντο της Θύρας 3.

Ντέμης Νικολαϊδης: ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής της τελευταίας 15ετίας

Χωρίς κούπα πρωταθλήματος αλλά καταξιωμένος στη συνείδηση του Έλληνα φιλάθλου.
Από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές της Εθνικής που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ευρώπης αλλά γνώριζαν ταυτόχρονα τα μυστικά της μπάλας.
Το μεγαλύτερο λάθος του? Να εμπλακεί στα διοικητικά της ΑΕΚ.

Θυμηθείτε και απολαύστε:

ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ=ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΔΟΞΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΩΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ Η ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ Η ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.
ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ .
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ Η ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ .ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ [ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ]ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΩΡΑ ,ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ,ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ[ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ] ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ =ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 20 ΧΡΟΝΙΑ...

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΕΜΕΛΛΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ .
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ .
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ .


ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΙΔΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΙΚΑΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.

ΑΝ Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΑΣ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ[60 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ] ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ.

ΥΓ:ΤΩΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ .

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Πανικός στην <<πρώτη>> του ΠΑΟΚ


Ντέρμπι... πρωταθλήματος θύμιζε η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, το απόγευμα της Τετάρτης (02/07). Αφορμή; Η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Παρά τη ζέστη (33 βαθμοί Κελσίου) περίπου 15.000 οπαδοί του "Δικεφάλου" βρέθηκαν στο γήπεδο και δημιούργησαν φαντασμαγορική, γεμάτη ενθουσιασμός, ατμόσφαιρα. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα δίωρο πριν από την έναρξη της προπόνησης (19:00), υπήρχε ήδη κόσμος στις κερκίδες ανυπομονώντας.

Αντικείμενο λατρείας έγινε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν έκανε την εμφάνισή του (κάτι αντίστοιχο συνέβη με τον Ζήση Βρύζα), ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που πήγαν κοντά του ζητώντας του να βγάλουν μαζί φωτογραφίες ή να τους υπογράψει αυτόγραφα.

Όταν η ομάδα μπήκε στο γήπεδο, η ουρανός έγινε... κόκκινος από τα δεκάδες καπνογόνα που άναψε ο κόσμος για να υποδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος και τους ποδοσφαιριστές, νέους και παλιούς. Στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας έδωσαν το παρών 16 εξ αυτών: οι νεοαποκτηθέντες Κοντρέρας, Αναστασάκος, Βιερίνια και οι παλιοί Βερόν, Μελίσσης, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Βαγγελής, Μπαλάφας, Λάκης, Γλύκος, Κυριακίδης, Ηλιάδης, Αθανασιάδης, Γεωργίου και Σνάουτσνερ.

Οι Ίβιτς, Μπακαγιόκο και Κονσεϊσάο έχουν άδεια ως την Πέμπτη (03/07), ενώ ο Κώστας Χαλκιάς θα ενσωματωθεί με την ομάδα στην Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Ρουντ Κνολ ήταν για δεύτερη ημέρα αδικαιολογήτως απών, ενώ ο Αραμπατζής μετέβη στο στρατόπεδο, έλαβε αναβολή στράτευσης και από την Πέμπτη θα είναι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος.

Μιλώντας ο Φερνάντο Σάντος στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε: "Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Αυτός ο κόσμος είναι σίγουρο ότι θα είναι μαζί μας όλη τη χρονιά. Ολοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στόχος μας είναι η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ. Θέλουμε χρόνο για να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα. Ακολουθούμε το πλάνο που έχουμε χαράξει".

Από την πλευρά του το νέο απόκτημα του δικεφάλου, ο Βιερίνια, έδειξε έκπληκτος από την παρουσία του κόσμου: "Μου είχε περιγράψει ο Μπρούνο Αλβες την ατμόσφαιρα, αλλά δεν περίμενα τέτοιο πράγμα. Εμεινα εντυπωσιασμένος. Υπόσχομαι πολύ δουλειά για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ".

* Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι τη θέση του Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης. Ο κ. Γκαγκάτσης (γιος του Βασίλη Γκαγκάτση) είναι Πτυχιούχος της Νομικής ΔΠΘ και του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ. * Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρία «Planet Motors», η οποία αφορά στην ανάδειξη της εταιρείας σε «Χορηγό Εισιτηρίων Διαρκείας» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009.

Συγχαρητήρια......

Οφείλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Lexaionario,για το blog που έχει δημιουργήσει.Όπως,φυσικά στους συνεργάτες που είναι πολύ προσεκτικοί στο τι γράφουν στις αναρτήσεις τους,όπως και στα σχόλια τους.Ο καθένας εκφράζει την άποψη του,υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας που αγαπά χωρίς να θίγει άκομψα τους αντιπάλους.Κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.Μπράβο,πραγματικά.Μένω έκπληκτος.

Ο ΤΙΓΡΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ?


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ .
ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΕΚΑΡΧΗΣ .ΔΕΝ ΛΑΙΚΙΖΕΙ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ [ΚΙΝΗΣΗ ΤΙΓΡΗΣ]
ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
.

Εσείς πόσο θα χρεώνατε για αυτά τα logos . . . . . ???



Παρουσιαστήκαν πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου του κύριου Παναγόπουλου τα νέα σήματα της ΕΡΤ. Η νέα ταυτότητα, πέρα από τη δημιουργία ξεχωριστού λογότυπου για την ΕΤ1, τη ΝΕΤ και την ΕΤ-3, περιλαμβάνει και τη δημιουργία δύο θεματικών λογότυπων, για τις ειδήσεις και για τις αθλητικές εκπομπές, που θα εμφανίζονται στις οθόνες, ανεξάρτητα από το κανάλι προβολής.
Το πακέτο των νέων λογοτύπων ετοίμασε η RED BEE MEDIA Αγγλική εταιρεία η οποια επιλέχτηκε να δημιουργήσει τα νέα λογότυπα με απευθειας αναθεση, διότι ίσως ο κος Παναγόπουλος θεώρει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γραφίστες με την ανώτερη αισθητική αντίληψη της συγκεκριμένης εταιρείας. Ίσως όμως τα μπέρδεψαν λίγο οι Άγγλοι, διότι τα απλοϊκά αυτά σηματάκια ταιριάζουν περισσότερο για δείκτες στο Μετρό, παρα για λογότυπο κρατικών καναλιών.
Για αυτήν την δουλεία 8 μηνών!!! η Αγγλική εταιρεία αμοιφθηκε με το εξωφρενικό ποσο του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, μόλις 200 χιλιάρικα για το κάθε σηματάκι.






Ελεύθερη πτώση για την Εθνική μας.....



Η κακή παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είχε ως αποτέλεσμα την πτώση οκτώ θέσεων στην κατάταξη της ΦΙΦΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, από τη 10η θέση που βρισκόταν αυτόν το μήνα, έπεσε στη 18η. Η πρωταθλήτρια Ισπανία ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι, στη δεύτερη θέση «σκαρφάλωσε» η Ιταλία και στην τρίτη η Γερμανία.

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 καταλαμβάνουν τις παρακάτω θέσεις: Ισραήλ 21η, Ελβετία 45η, Μολδαβία 50η, Λετονία 66η και Λουξεμβούργο 152η.

Back to reality,μετά την παράδοση του στέμματος στη διάδοχο Ισπανία.Προσγειωθείτε,λοιπόν εκεί που ήμασταν πριν από 4 χρόνια γιατί είναι ντροπή να ανοίγει το σκορ ο Χαριστέας στο ματς με την Ισπανία και να ακούγεται από το βάθος της πλατείας η λέξη γκολ από τα χείλη ενός 12χρονου και να κοιτάει τριγύρω του και να ρωτάει τον μπαμπά του γιατί δεν χαίρονται οι υπόλοιποι.Γιατί καλέ μου,πιτσιρίκο,έτσι είναι οι Έλληνες.Αχάριστοι.Γιατί μετά το θαύμα της Λισσαβώνας,πίστευαν ότι καθιερώκαν στην Ευρωπαϊκή ελίτ του ποδοσφαίρου.Αμ δε.

Ξεφουσκώστε τώρα.Απότομα,όσο απότομα φούσκωσαν τα μυαλά σας πριν από 4 χρόνια.

Φτου φτου σκόρδα

Αγαπητέ κ. Σκόρδα,

Όλα καλά κι όλα ωραία τα είπες πριν λίγο.
Δεν λέω, καλά κάνεις και θες να κυνηγήσεις τον κ. Μπάγεβιτς γιατί σήκωσε κεφάλι. Προφανώς η "αιτία" Αβραάμ δεν ήταν παρά μόνο η αφορμή.
Σήκωσε το κεφάλι βεβαίως γιατί ξέρει ποιος είναι. Και επίσης ξέρουμε όλοι ποιος είναι. Και λογικό είναι, εδώ δεν μάσησε μπροστά στην αγάπη του κόσμου για τον Αμορόζο.

Θες, λοιπόν, να τον κυνηγήσεις δικαστικά; Καλά κάνεις. Δικαίωμα σου.

Μη μου μιλάς όμως για την χώρα και το σύστημα των μιζών, την στιγμή που και εσύ ο ίδιος είσαι μέσα σε αυτό. Μην παρουσιάζεις την ομάδα σου σαν την μοναδική "υγιής" ομάδα που αντιστέκεται στο "σύστημα" και εσένα τον διμοιρίτη με το λάβαρο.
Γιατί το μόνο που κάνεις είναι να την υποβιβάζεις. Ο καημένος ο Άρης που προσπαθεί να αντισταθεί στο κατεστημένο, που δεν ανέχεται τις μίζες και τις πάσες κάτω από το τραπέζι.

Μην παραμυθιάζεις τον κόσμο κ. Σκόρδα. Δεν είναι Βασιλάκης Καϊλας ο Άρης. Ούτε ο φτωχός, πλην τίμιος οικοδόμος.

Υ.Γ. Τί κατάλαβες τελικά; Και ο Μπάγεβιτς έφυγε και ο Αβραάμ θα πουληθεί όπως πάνε τα πράγματα. Πόσο καλύτερα θα ήτανε να είχες διαφορετική επικοινωνιακή πολιτική, από το στυλ "θα σας μαμίσω όλους" που κρατάς τόσο καιρό; Σιγά ρε. Κατούρα και λίγο.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ!!!

Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία του Αρη ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά από συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης (1/7) με τον Λάμπρο Σκόρδα! Αφορμή για την παραίτηση του 60χρονου τεχνικού στάθηκε η πίεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να μην υπολογίζει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στα αγωνιστικά του πλάνα, κάτι που δεν δέχτηκε ο Ντούσκο.
"Δεν μπορώ να λειτουργήσω κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η απόφασή μου να φύγω είναι οριστική" - Ντούσαν Μπάγεβιτς

Λάμπρος Σκόρδας και Ντούσαν Μπάγεβιτς συναντήθηκαν πριν την σημερινή (1/7) απογευματινή προπόνηση, όπου ο δεύτερος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου εναντίον του Αβραάμ Παπαδόπολου στη χθεσινή (30/6) πρώτη προπόνηση.

Η απόφαση της διοίκησης για την μη χρησιμοποίηση του 24χρονου κεντρικού αμυντικού προβάλλει ως η αφορμή του τέλος της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Κι αυτό διότι ο "Ντούσκο" εξέφρασε διαφορετική άποψη στην κουβέντα που είχε με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Αρης. Λόγω της διάστασης απόψεων μεταξύ των δύο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπέβαλλε την παραίτησή του η οποία σε πρώτη φάση δεν έγινε αποδεκτή.

Επί της ουσίας όμως, από τη στιγμή που ο σέρβος τεχνικός δεν μπήκε καν σε διαδικασία να φορέσει αθλητική περιβολή, είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί παρελθόν. Βέβαια, η κοινή λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι του διαζυγίου μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ βαθύτεροι.

Ενδεχομένως να πηγάζουν και από τα όσα εξελίχθηκαν κατά το διάστημα του έντονου πρέσινγκ που άσκησε ο Παναθηναϊκός στον 60χρονο τεχνικό.

Ο Μπάγεβιτς άφησε άφωνους, πάντως, τους εκπροσώπους του Τύπου. Με το ύφος και τα λόγια του έδειξε ότι η απόφασή του δεν αλλάζει. "Δεν μπορώ να λειτουργήσω κάτω από αυτές τις συνθήκες, παρότι νιώθω ότι έχω πολλά να προσφέρω ακόμη. Η απόφασή μου είναι οριστική και δεν νομίζω ότι μπορώ να αλλάξει κάτι. Θέλω να ευχηθώ στους ανθρώπους της ομάδας να πετύχουν τους στόχους που έχουν οριοθετήσει και να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε", είπε συγκεκριμένα.

Γίνεται αντιληπτό ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αρη. Σε πρώτη φάση η διοίκηση της ΠΑΕ δεν έκανε αποδεκτή τη παραίτηση του Μπάγεβιτς, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Το πιθανότερο είναι μάλιστα να κοιτάξει εκ νέου στην ισπανική αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του.

Μετά πάντως την ανακοίνωση παραίτησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ Αρης θα παραθέσουν εκτάκτως συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (2/7), στις 13:00GR στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης.(www.sport.gr)

Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς!


Απρόβλεπτες συνέπειες έχει στον Αρη η υπόθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου μετά την παραίτηση-σοκ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί την απαίτηση της διοίκησης να μη χρησιμοποιεί τον παίκτη όσο μένει σε εκκρεμότητα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Η διοίκηση του Αρη δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του προπονητή και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για την Τετάρτη (02/07).

Συγκεκριμένα, ο Σερβοέλληνας προπονητής μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο της προπόνησης της Τρίτης και τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του. "Έθεσα σήμερα (Τρίτη) το πρωί την παραίτηση μου στην διάθεση της διοίκησης.

Ούτε σαν προπονητής, ούτε σαν παλιός παίκτης δεν θα μπορούσα να μην υπολογίζω τον Αβραάμ, να μην είναι μαζί μας και να μην παίζει στα παιχνίδια όπως μου ζήτησαν από την διοίκηση. Είναι λυπηρό και για τον κόσμο και για τους παίκτες και για όλη την ομάδα. Εύχομαι στους παίκτες να οδηγήσουν όλοι τον Αρη ακόμη πιο ψηλά", τόνισε αρχικά ο Μπάγεβιτς για να προσθέσει:

"Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να λειτουργήσω και να προσφέρω αυτά που ήθελα πάρα πολύ. Η απόφασή μου είναι οριστική, οτιδήποτε άλλο θελήσετε να μάθετε επικοινωνήστε με τον κύριο Σκόρδα".

Παρελθόν ο Ντούσκο

Δεν μας εξέπληξε καθόλου η είδηση που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία από το (μισητό)κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.Απορώ με τον συμπολίτη φίλαθλο που αναρωτιέται το γιατί.Χωριό που φαίνεται,κολαούζο δεν θέλει.Οι Σέρβοι είναι γνωστοί για την αγάπη τους στην #1 κινητήριο δύναμη του πλανήτη.Το χρήμα.
Τόσες μέρες δεν πήρε θέση για τις μεταγραφές του Άρη,κάτι που δεν υπάγεται στις συνήθειες του Σέρβου τεχνικού.Αυτό από μόνο του ήταν προάγγελος της σημερινής εξέλιξης.Και βγάζανε γλώσσα οι Αριανοί,και έτσι ο Άρης,και αλλιώς ο Άρης,και θα μεγαλουργήσει με το Ντούσκο στον πάγκο.Και το πρόσχημα ήταν ότι τον ενόχλησαν οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Αβραάμ Παπαδόπουλου.Εδώ γελάμε.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του τώρα,τα κεφάλια μέσα και να σας δω φέτος τι ψάρια θα πιάσετε.Είμαι πολύ περίεργος να δω.Γιατί είστε αχάριστοι.Γιατί σε μία χρονιά καταφέρατε αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ πάντα.Περιμένατε τόσα χρόνια την χειρότερη χρονιά του ΠΑΟΚ,κάνατε την καλύτερη δική σας και ξαφνικά γίνατε μεγάλη ομάδα και ονειρεύεστε τίτλους και καταξίωση.

Αμ δε σφάξανε.

Υ.Γ. Κάτι πήραν τα αυτιά μου για Εθνική.Κάνε πλάκα.......

Αφήστε τον ήσυχο,αλήτες παπαράτσι.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις,λένε οι Κινέζοι.

Μετά από μία εξοντωτική σαιζόν,

2 βδομάδες είχε το παλικάρι να γουστάρει διακοπές

και οι παπαράτσι δεν τον άφησαν σε ησυχία.

Και έκανε νόημα στον φωτογράφο απέναντι.

Στην γλώσσα του σώματος,

κάτι σημαίνει αυτή η χειρονομία.

Αφήστε τον να χαλαρώσει κι'αυτός.

Έχει δικαίωμα.

ΑΕΚ:Ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ


ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ.

ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
  1. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ [ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ]

  2. ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

  3. Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ

  4. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ [ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ....Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ.]

  5. Η ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΟΥΣ

  6. ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ .

ΥΠ:ΘΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ .Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΜΟΝΟ.---ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ --

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Συνέχεια Πρώτης της ΑΕΚ "Ενόψει" Προπονητικού

Πρώτη της ΑΕΚ σήμερα και τα ρεπορτάζ, ως συνήθως, βρίθουν αισιοδοξίας. Διαβάζεις για σημαντικές προσθήκες στο κέντρο της άμυνας (Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος), το Βενετίδη πολύ κοντά (κατόπιν δικών του πιέσεων).

Διαβάζεις για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του Δώνη, ο οποίος θα επαναφέρει την πειθαρχία στην ομάδα (που είχε χαθεί επί Κωστένογλου ή που υπήρχε άστοχα επί Φερέρ) και θα δημιουργήσει ομάδα που θα παίζει επιθετικά και με κατοχή μπάλας. Επιπλέον, θα πάρει από ποδοσφαιριστές πράγματα, που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του (Ράμος, Αρουαμπαρένα, Μαντούκα κλπ). Δηλ. ποδοσφαιριστής που δεν έχει σχέση με άμυνα, υπάρχει ποτέ περίπτωση να πετύχει ως μπακ; Ή ποδοσφαιριστής που σερνόταν στα 32 να ξυπνήσει στα 33; Ή ποδοσφαιριστής που δεν έκανε τίποτε στη Μπενφίκα και μία κακή χρονιά πέρυσι, να γίνει ξαφνικά Κετσπάγια;

Για το Μπασινά, που πλησιάζει όλο και περισσότερο, όσο δεν βρίσκει την πρόταση που επιθυμεί από το εξωτερικό (υπάρχει άραγε περίπτωση να του κάνει πρόταση σοβαρή ομάδα του εξωτερικού από τώρα και στο εξής και μετά από αυτό το euro;).

Για «ακριβές» μεταγραφές που θα προσδώσουν ποιότητα (Σκόκο) κλπ κλπ…

Εγώ αναρωτιέμαι τα εξής:

  1. Ότι άλλη μία σαιζόν ξεκινά χωρίς προπονητικό.
  2. Πώς γίνεται, η ομάδα να έχει κατοχή και να παίζει επιθετικά, όταν οι περισσότεροι ενδεκαδάτοι θα είναι άνω των 32; (το φετινό euro μπορεί να δώσει απάντηση).
  3. Πώς γίνεται, παρά το μεγάλο αριθμό των 32άρηδων, οι βασικοί στόχοι για τη συνέχεια, να έχουν επίσης κλειστά τα 32;
  4. Την παγωμάρα του κόσμου, δεδομένων των μέχρι τώρα κινήσεων αλλά και των στόχων που υπάρχουν για τη συνέχεια.
  5. Τη γενικότερη ατμόσφαιρα, που για όσους παρακολουθούν τα ρεπορτάζ, προδικάζει ξέσπασμα εμφυλίου μετά τις πρώτες στραβές, πολύ μεγαλύτερου από τους προηγούμενους (Μπάγεβιτς – original, Ντέμης – original).

Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι και να πάρω την ταμπέλα του απαισιόδοξου και άδικου, αλλά μπορεί κανείς να εντοπίσει κάποια νότα αισιοδοξίας, ανατρέποντας τα άνω επιχειρήματα;

Πρώτη της ΑΕΚ ενόψει Προπονητικού



Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου της «Ένωσης» που θα γίνει στο Κορωπί και το κόστος του κυμαίνεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα είναι έτοιμα πλέον για το ξεκίνημα των εργασιών του νέου προπονητικού κέντρου για λογαριασμό του «δικέφαλου» και σύμφωνα με πληροφορίες το νέο έργο θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Πλέον ένας από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η υπάρχουσα διοίκηση υλοποιείται και βασικό ρόλο σε αυτό φαίνεται ότι έχει παίξει ο Νίκος Νοτιάς.

Ο ισχυρός παράγοντας των «κιτρινόμαυρων» φέρεται ότι αγόρασε με δικά του χρήματα την έκταση στο Κορωπί (περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ) ενώ οι φήμες κάνουν λόγο ότι ο ίδιος θα χαρίσει την συγκεκριμένη έκταση στην ομάδα. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα 17 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή του γηπέδου αναμένεται να καλυφθούν από τους 29 μετόχους της «Ένωσης».


Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση

Στους Θρακομακεδόνες συναντήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ όπου είχαν το πρώτο ραντεβού με τον Γιώργο Δώνη. Από την ...πρεμιέρα των υποχρεώσεων των παικτών του «δικέφαλου» απουσίαζαν οι διεθνείς Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Μάχο και Μαϊστόροβιτς οι οποίοι θα ενσωματωθούν στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Σάλτσμπουργκ. Παράλληλα απουσίαζε ο Μπερνς όπου έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας. Σήμερα και αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις.

[via]

Παράδωση του στέμματος χθες στην Ισπανία,αλλά στην καγκουριά θα είμαστε ισόβιοι πρωταθλητές



Το πρόβλημα του πάρκινκ σε όλες τις μεγαλουπόλεις,είναι πλέον δεδομένο.Τύχεροι αυτοί που η πολυκατοικία τους διαθέτει πυλωτή ή υπόγειο κατάλυμα για το αυτοκίνητο τους. Ακόμα πιο τυχεροί οι κάτοικοι προαστίων και πιο αραιοκατοικημένων περιοχών.Με αυτούς όμως που αντιμετωπίζουν καθημερινώς ένα μαρτύριο,τι γίνεται?Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που περιγράφει ένα από τα αμέτρητα περιστατικά.Το συγκεκριμένο έλαβε χώρα στη πόλη μας,λίγο μετά τη συμβολή των οδών Ανθέων και 25ης Μαρτίου.Ο κάτοχος του οχήματος στην αγωνιώδη αναζήτηση μιας πολύτιμης θέσης δεν πρόσεξε το ομολογουμένως όχι και τόσο πολύ εμφανές απαγορευτικό σήμα που ήταν κολλημένο σε μία γωνία πρόχειρα.Έκλεινε την έισοδο πρασιάς η οποία μετα από αίτημα των ενοίκων της πολυκατοικίας μετατράπηκε σε πάρκινκ.Η είσοδος μάλιστα είναι τόσο στενή που ούτε καν το φαντάζεσαι.Ένας ένοικος της πολυκατοικίας,αφού επέστρεψε στο σπίτι του αναγκάστηκε να παρκάρει κάπου αλλού.

Προφανώς εξοργίστηκε τόσο πολύ,που αφού έσκασε και τα 4 λάστιχα του αυτοκινήτου,άδειασε περίπου μισό λίτρο λευκή μπογιά στον ουρανό του.Και σαν να μην έφτανε αυτό,χάραξε στο τζάμι του οδηγού την πινακίδα του πάρκιν που έκλεινε.Μιλάμε για πολύ θράσος.

Αν είναι δυνατόν να καταστρέφεις την περιουσία του άλλου για ψίλου πήδημα.Για ένα λάθος.Και αν του είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και ήταν έξω φρενών,όφειλε να βάλει το απαγορευτικό σήμα σε πιο εμφανές σημείο.Και όχι να ξεσπάσει πάνω στο όχημα.Του εύχομαι,ο κάτοχος να είναι κάνας δίμετρος γεμάτος να του δώσει ένα μάθημα αξέχαστο.Αλλά από τον τύπο του αυτοκινήτου,μάλλον καμιά κοπελίτσα θα είναι,ή κάνας πιτσιρίκος που θα το φυσάει και δε θα κρυώνει,δυστυχώς.Α,ρε Ελλάς.

Το μαύρο μας το χάλι έχουμε,το
EURO μας μάρανε.Πρωταθλητές στην καγκουριά,θα είμαστε τουλάχιστον για πάντα.

Οέ,Ελλάς ολέ,ολέ,δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ,οέ.


ADIOS

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ DIEGO ARMADO MARADONA


DIEGO ARMADO MARADΟΝA

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1960
.ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 1.66 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΚΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ
ΑΠΟ ΤΟ 1976 ΩΣ ΤΟ 1997

ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ

1976-1981 ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 166συμ-116γκολ
1981-1982 ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 40συμ-28γκολ
1982-1984 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 58συμ-38γκολ
1984-1991 ΝΑΠΟΛΙ 259συμ-115γκολ
1992-1993 ΣΕΒΙΛΛΗ 29συμ-7γκολ
1993 ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΙΣ 7συμ-0γκολ
1995-1997 ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 31συμ-7γκολ

ΤΙΤΛΟΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ


1981 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ (ΜΠΟΚΑ)
1983 ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)
1987 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΝΑΠΟΛΙ)
1988 ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΝΑΠΟΛΙ)
1989 ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ (ΝΑΠΟΛΙ)
1990 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΝΑΠΟΛΙ)
1991 ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΝΑΠΟΛΙ)

ΤΙΤΛΟΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

1979 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
1986 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
1990 ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
1993 ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΤΕΜΙΟ ΦΡΑΝΚΙ

Οταν μιλάμε για έναν παίκτη της αξίας του ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ μιλάμε για έναν ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗ παγκόσμιας κλάσης που όμοιο του δεν είδαμε στο παρελθόν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα δούμε και στο μέλλον.
Ενας ΠΑΙΚΤΗΣ εκρηκτικός,με απίστευτη τεχνική κατάρτιση δυνατός,γρήγορος με φαντασία στο παιχνίδι του,με αριστοτεχνικά χτυπήματα φάουλ,πανέξυπνος πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ.Εκανε πράγματα ασύλληπτα για την εποχή του που ακόμα και σήμερα σπάνια βλέπουμε.Η μπάλα του έδειχνε τυφλή υποταγή και τον υπάκουε σε κάθε πρόσταγμα του.Οσοι ήταν τυχεροί και τον είδαν να παίζει έστω και μια φορά έχουν να λένε για τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΚΑ ΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

Στον αιώνα που πέρασε είδαμε αναμφίβολα και άλλους μεγάλους παίκτες,όμως κανένας δεν φτάνει τον ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΙΕΓΚΟ.Και δεν τον φτάνει γιατί εκτός απο μεγάλος μπαλαδόρος ο ΝΤΙΕΓΚΟ τόλμησε να κάνει κάτι που κανένας απο τους υπόλοιπους δεν τόλμησε. Να πάει δηλαδή σε μια μικρομεσαία ομάδα της Ιταλίας(ΝΑΠΟΛΙ) ,σ΄ένα αναμφίβολα δύσκολο πρωτάθλημα και να την κάνει μόνος του πρωταθλήτρια Ιταλίας και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη,με αποκορύφωμα το κύπελλο ΟΥΕΦΑ(1989).
Και όλα αυτά κόντρα στο κατεστημένο της Ιταλίας (ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ) και με ελάχιστη βοήθεια,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων(ΚΑΡΕΚΑ).Δεν είναι τυχαίο που στην ΝΑΠΟΛΙ λατρεύεται ακόμα και σήμερα σαν ΘΕΟΣ.Αλλά και στην Εθνική ομάδα της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ πήρε μόνος του ένα παγκόσμιο νέων(1979)και ένα ΜUNDIAL(1986)και του κλέψανε άλλο ένα (1990) επειδή τους χάλασε τα σχέδια που ήθελαν τελικό ΙΤΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Ολα αυτά δεν τα έχει κάνει κανένας άλλος.ΜΟΝΟ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ.

Ακούω πολλούς να λένε ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε παίκτες διαφορετικών εποχών γιατί το ποδόσφαιρο συνεχώς αλλάζει απο εποχή σε εποχή.Σωστό αλλά κάθε εποχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.Και στην εποχή του ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ το Ισπανικό και το Ιταλικό πρωτάθλημα ήτανε δύσκολο με κλειστές άμυνες και σκληροτράχηλους αμυντικούς αλλά τον ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ τον βλέπανε με τα κυάλια.Αλλοι (Πελε) προτίμησαν το σαφώς πιο υποτιμημένο και μικρότερης δυσκoλίας βραζιλιάνικο πρωτάθλημα απο το να έρθουν να μας δείξουν αν και πόσο αξίζουν.
Αλλά και στίς εθνικές τους ομάδες οι περισσότεροι είχαν δίπλα τους πολύ μεγάλους παίκτες, και τα κύπελλα που πήραν δεν είναι αποκλειστικά δικό τους κατόρθωμα αλλά αποτέλεσμα των πολύ καλών ομάδων που είχαν.Μπορεί να πεί κανείς ότι ο ΠΕΛΕ πήρε μόνος του τρία παγκόσμια;Δεν νομίζω,με τόσους παικταράδες δίπλα του.
Μπορεί να πεί κανείς ότι ο ΖΙΝΤΑΝ πήρε μόνος το παγκόσμιο το 1998;Πολύ αμφιβάλω με τόσους παικταράδες δίπλα του και με τις ευλογίες της FIFA.Φυσικά τα παραδείγματα είναι πολλά αλλά όσο και να ψάξει κανείς δεν πρόκειται να βρεί άλλον παίκτη εκτός απο τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ που να έχει πάρει μόνος του παγκόσμιο κύπελλο.Αμφιβάλει κανείς ότι η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ το 1986 δεν θα ήταν ούτε στά ημιτελικά αν δεν ήταν ο ΑΡΜΑΝΤΟ;Δεν νομίζω.Ολα αυτά δείχνουν πόσο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ.

Αυτό φάνηκε και σε σχετικό δημοψήφισμα της FIFA που πήραν μέρος άνθρωποι ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ και που επέλεξαν τον ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.Γιατί ο κόσμος ξέρει να εκτιμάει τις ΑΞΙΕΣ και θέλει αυτούς που τολμούν να τα βάζουν με το κατεστημένο και να κατακτούν τίτλους ΜΕΣΑ στα γήπεδα.Και ο μόνος που τα έβαλε με το κατεστημένο της FIFA και του Ιταλικού ποδοσφαίρου ήτανε ο ΝΤΙΕΓΚΟ.

Πρώτα στην ΝΑΠΟΛΙ έσπασε το κατεστημένο των ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,παίρνοντας πρωταθλήματα και ριχνοντάς τους πολλές ΤΡΙΑΡΕΣ.Και μετά το 1990 στο παγκόσμιο της Ιταλίας του το κλέψανε με το ανύπαρκτο πέναλτι στον τελικό αφού πρώτα όμως είχε αποκλείσει τους Ιταλούς μέσα στο σπίτι τους.Κάτι που οι Ιταλοί δεν του το συνχώρησαν ποτέ.
Το 1994 επειδή το είχανε τάξει στην Βραζιλία τον βγάλανε ντοπέ ,γιατί θα τους το έπαιρνε πάλι μόνος του.Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η FIFA και οι Ιταλοί να του κυρήξουν πόλεμο συκοφαντώντας τον και ρίχνοντας του πολύ λάσπη.Βέβαια φταίει και αυτός γιατί παρασύρθηκε και έμπλεξε με την κοκαϊνη δίνοντας έτσι το δικαίωμα να σπιλωθεί το ονομά του και να τελειώσει άδοξα μια ονειρεμένη καριέρα.

Παρόλα αυτά ο ΝΤΙΕΓΚΟ πάντα θα είναι στίς καρδιές και το μυαλό όλων αυτών που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο και θέλουν να βλέπουν παίκτες με το βλέμμα του,με το πάθος του,με την τεχνική του,με το κλάμα του.

Αλήθεια ποιός θα ξεχάσει το ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ(1986),ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ πάλι το 1986,την μαγική ενέργεια του και το έτοιμο γκολ στον ΚΑΝΙΓΙΑ κόντρα στην Βραζιλία(1990),το κλάμα του μετά την ΚΛΟΠΗ με την Γερμανία το 1990 στον τελικό,το παιχνίδι του και το γκόλ απέναντι στην ΕΛΛΑΔΑ (1994) τα εκπληκτικά φάουλ του,τις αέρινες ντρίπλες του και τις μαγικές πάσες του στην ΝΑΠΟΛΙ,και το απίστευτο πάθος του σε όλα τα παιχνίδια.

Για να θυμηθείτε οι παλιότεροι και να μάθετε οι νεότεροι ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ,ΣΤΟΝ ΘΕΟ DIEGO ARMADO MARADONA.

ΥΓ.Να και μια δήλωση που τα λέει όλα απο τον ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΙΕΓΚΟ:

<<ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΕΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ,ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ>>

Ροστερ Γαύρου

Μια ματιά στο ρόστερ της ομάδας πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας:

Τέρμα: Παναγόπουλος, Κόβατς (2)
Αμυντικοί: Ρ. Μπράβο, Ντομί, Λεονάρντο, Πάντος (4) - κανένα στόπερ
Μέσοι: Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Κατσικογιάννης, Λεντέσμα, Μενδρινός, Νούνιες, Στολτίδης, Σίσιτς, Γκαλίτσιος (10)
Επιθετικοί: Κοβάσεβιτς, Μήτρογλου (2)
Άγνωστοι: Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης, Σταμόγιαννος, Σοϊλέδης και Βασιλόγιαννης (5)

Διεθνείς: Νικοπολίδης, Αντζας, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης και Ζεβλάκοφ (5)
Διεθνείς ελπίδων: Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ματσούκας και Λαμπρόπουλος (4)

Τραυματίες: Λούα^2 (1)

Μετεγγραφές: Όσκαρ, Ντούσερ(?), Ντούντα(?)

Σύνολο: 31 (εκτός αγνώστων)
Έλληνες (εκτός αγνώστων, πλέον διεθνών και Τζόλε): 16
Ξένοι: 15

Μικρά συμπεράσματα:
1. δεν υπάρχουν καθαρά στόπερ, εκτός Άντζα
2. λείπουν δύο (2) επιθετικοί, ο ένας μάλλον βασικός καθώς ο Κοβάσεβιτς μεγάλωσε κι άλλο
3. αφελληνισμός της ομάδας - οι μικροί είναι ακόμα πολύ μικροί για υψηλό επίπεδο - και ο αριθμός των Ελλήνων είναι σίγουρα μικρότερος...

Keep walking, PAOK



Ευχάριστα τα νέα από το μέτωπο,αδέρφια.Φανταστείτε τα αποτελέσματα μακροχρόνια, αν συνεχίσουν οι μεθοδικές κινήσεις από το διοικητικό team.

Μεταγραφές ουσίας,αυτό που λέγαμε από την αρχή,χαμηλά οι τόνοι,ψηλά όμως το κεφάλι.Δρομολογείται και το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Τα εισητήρια διαρκείας μέχρι και την ώρα που γράφω είναι 11.000 παρά κάτι.Καλπάζων ρυθμός,λέμε.

Μπράβο στα παιδιά.Τετάρτη απόγευμα όλοι στην Τούμπα να τους χειροκροτήσουμε γιατί το αξίζουνε πραγματικά.Τους εμπιστευόμαστε γιατί οδηγούν την αγαπημένη μας ομάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει.

Μπράβο τους.

Το μπαλαδομετρο!

Ευτυχώς που το μπαλαδωριλικι νίκησε την τακτική και το πάθος,θα ηταν κριμα για την μπαλιτσα αλλη μια φορα να παρει παθιασμένη ομαδα τροπαια χωρις ιχνος ταλεντου(βλ. γερμανια εξ. λαμ)
rey toro λοιπον της ευρωπης.


Euro 2008 : Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία

Η Ισπανία με την αποψινή νίκη της επί της Γερμανίας κατακτά τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της, ο πρώτος ήταν πάλι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1964 το οποίο είχε γίνει στην έδρα της την Μαδρίτη. Προηγήθηκαν των Γερμανών με 1-0 στο 33΄ με γκολ του Torres και με αυτό το αποτέλεσμα έληξε το πρώτο ημίχρονο. Αυτό το σκόρ δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα τη νίκη της Ισπανίας με 1-0.

Δεν υπήρχαν προγνωστικά για τον αποψινό αγώνα και οι δύο ομάδες έριχναν το μπαλάκι του φαβορί η μα στην άλλη. Τελικά η Ισπανία ήταν αυτή που δίκαια πανηγυρίζει την κατάκτηση του Euro 2008, όπως και εμείς πριν τέσσερα χρόνια.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Πάμπλο Κοντρέρας

Ο Πάμπλο Κοντρέρας έφτασε τελικά (όπως γράφαμε εδώ και 2 βδομάδες) στην Θεσσαλονική και γνώρισε αποθεωτική υποδοχή από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο αεροδρομίο "Μακεδόνια"


Βάζοντας τον πήχη ψηλά, σε ό,τι αφορά την αγωνιστική του παρουσία στον ΠΑΟΚ και μη κρύβοντας την έκπληξή του για την αποθεωτική υποδοχή που του επιφύλαξαν δεκάδες οπαδοί της ομάδας, έφτασε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Κοντρέρας.



«Αισθάνομαι πολύ όμορφα από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων. Να περιμένουν πως θα την ανταποδώσω παίζοντας καλά για τον ΠΑΟΚ», ήταν τα πρώτα λόγια του 30χρονου Χιλιανού αμυντικού, ο οποίος, αφού στάθηκε στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο Ζήσης Βρύζας για τη μεταγραφή του, πρόσθεσε για τον «Δικέφαλο»:


«Είναι μια αναγνωρισμένη ομάδα που μου έκανε την τιμή να καταθέσει πρόταση συνεργασίας. Θέλω να τη βοηθήσω να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά στις υποχρεώσεις της».



Ο Κοντρέρας θα υποβληθεί αύριο σε ιατρικές εξετάσεις και θα δεσμευτεί στη συνέχεια με διετούς διάρκειας συμβολαίου.


Αναλυτικά η καριέρα του:

ομάδα συμμετοχές γκολ

1996-1997: Κόλο Κόλο 1 0
1997-1998: Κόλο Κόλο 23 1
1998-1999: Κόλο Κόλο 13 1
1999-2000: Μονακό 22 0
2000-2001 (Α'): Μονακό 16 0
2000-2001 (Β'): Ράσινγκ Κλουμπ 8 0
2001-2002: Οσασούνα 31 1
2002-2003: Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 30 2
2003-2004: Θέλτα Βίγκο 6 1
2004-2005: Θέλτα Βίγκο 33 1
2005-2006: Θέλτα Βίγκο 29 3
2006-2007: Θέλτα Βίγκο 30 0
2007-2008 Α’: Θέλτα Βίγκο 3 0
2007-2008 Β’: Μπράγκα 13 0

Ρίχτε τους στα βαθιά,ξέρουν κολύμπι...


Πρέπει να αποβάλουμε αυτήν την νοοτροπία,επιτέλους.Δεν μπορείς,κύριε μου,να θεωρείς 20χρονους και 22χρονους,ανερχόμενα ταλέντα.Πρέπει να την φτύσουμε αυτήν την καραμέλα.Τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αλλάξαν εδώ και καιρό,αλλά δυστυχώς στη χώρα μας εθελοτυφλούμε.Κρυβόμαστε πίσω από την ευθυνοφοβία μας και το όλο πρόβλημα μας αφήνει αδιάφορους.Είναι λυπηρό και σίγουρα οπισθοδρομικό να θεωρείς κάποιον ανερχόμενο και ότι έχει χρόνια ακόμα να παίξει μπάλα,όταν ο Ραούλ στη ηλικία του ήταν πρώτος σκόρερ της Ευρώπης.Και αν όντως τον θεωρείς ταλέντο,πρέπει να του δώσεις χρόνο και ευκαιρίες να ξεδιπλώσει τις ποδοσφαιρικές του αρετές .Αλλιώς θα μπει στο ράφι σαν ένα ακόμη ανεκμετάλλευτο ταλέντο γιατί ο χρόνος δεν χαρίζεται σε κανέναν.Πόσο μάλλον στον επαγγελματικό αθλητισμό.Ποιος δεν γούσταρε να βλέπει τον Νίνη,τον Παπασταθόπουλο,τον Μήτρογλου και τον Δημούτσο να ξεπετάγονται και να κλέβουν παράσταση και εντυπώσεις,πανηγυρικά.Γελούσαν και τα μουστάκια μου και ας ήταν και αντίπαλοι.Είδα τον Αθανασιάδη στο Αλκαζάρ να σκοράρει δύο γκολ με ψυχραιμία 35αρη φορ.Είδα τον Παπάζογλου του Άρη(καλύτερη τύχη του εύχομαι φέτος) και τον Παπαδόπουλο του Ηρακλή να βγάζουν μάτια με τις εμφανίσεις τους.Και άλλους πόσους που μου διαφεύγουν...

Αυτοί οι παίκτες είναι ακατέργαστα διαμάντια.Χρειάζονται δηλαδή επεξεργασία.Χρειάζονται παιχνίδια στη πλάτη τους.Όχι φιλικά.Αληθινά παιχνίδια.Σαν τους πιλότους που μετρούν την εμπειρία τους σε ώρες πτήσης.Χρειάζεται να ψηθούν σε συνθήκες αγώνα.Σε καυτές έδρες,με παίκτη λογότερο,να μείνουν πίσω στο σκορ,να κάνουν καθυστέρηση,να αποκτήσουν προσωπικότητα.Να τους δώσεις το κίνητρο να υπερβάλουν εαυτό στην προπόνηση.Ήρθε ο συμπαθέστατος Μουνιόθ και τόλμησε να αγνοήσει κερκίδα και ΜΜΕ,και σε αγώνα με το Αιγάλεω κατέβασε τον Νίνη στα 16 του βασικό.Κάτι είδε στον πιτσιρίκο,κάτι του έκανε κλικ.Ο πιτσιρίκος τσιμπιόταν να ξυπνήσει και ο Μουνιόθ του είπε απλά "παίξε όπως στην προπόνηση".Και ιδού η αποκάλυψη.Τόσο απλά.Και ήταν μόνο η αρχή.Καπάκι ήρθε ο τελικός του Euro under 21 με την Ελλάδα φιναλίστ και τα φυντάνια ξεπετάχτηκαν.Ανήκουστο για τα ελληνικά δεδομένα.Και όλα δείχναν ότι ανεβήκαμε ενα σκαλί.Εκσυγχρονιστήκαμε.Πήγαμε ένα βηματάκι εμπρός.Και ξαφνικά,τζίφος.Ήρθε ο Πεσέϊρο και μας υπενθύμισε την μεγάλη αγάπη του Έλληνα.Την ξενομανία.Το εκμηδένισε το παλικάρι.Το αντικατέστησε με ανούσιους παίκτες που δεν πρόσφεραν τίποτα.Του έκοψε τα φτερά,σε μια νύχτα.Και έχουμε όλοι μας ευθύνη για αυτό.Είμαστε ένοχοι γιατί σιωπήσαμε μπροστά σ'αυτο το έγκλημα.Δεν πήρε κανείς επίσημη θέση.Προσπαθείστε λίγο να μπείτε στην ψυχολογία ενός 16χρονου που αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται και στα 17 του καταξιώνεται.Και καπάκι στα 18 του έρχεται κάποιος δήθεν ειδικός και τον θέτει στο περιθώριο.Πως να νιώθει άραγε?

Τα ίδια και για τον Δημούτσο.Ο Μήτρογλου κακώς έμεινε στο ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος, καθώς θα μπορούσε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής αν πήγαινε δανεικός κάπου αλλού.Ο Παπασταθόπουλος ήταν πιο τυχερός γιατί στην ΑΕΚ κάποιος διορατικός κατάλαβε ότι για την θέση του Τσιρίλο είχαν μάλλον το καλύτερο μπακ της Ευρώπης στην ηλικία του Σωκράτη.Ο Παπαδόπουλος του Ηρακλή ήταν εξίσου τυχερός γιατί ο προπονητής του ο κύριος Πεντράθα προτιμά νέους παίκτες στην σύνθεση της ομάδας του.Ο Πεντράθα είναι Ισπανός σαν τον Μουνιόθ.Εχουν πάνω κάτω ίδια ποδοσφαιρικά πιστεύω και νοοτροπία.Τολμούν να ρισκάρουν,αψηφόντας το τι θα πεις εσύ και΄γω.Ξέρετε γιατί?Γιατί ποντάρουν σε πρακτικές που έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα.Αποδεδειγμένα.

Η Ισπανία που αγωνίζεται πανάξια στον τελικό απόψε έχει στον κορμό μονάδες από την εθνική νέων που κατέκτησε το πανευρωπαϊκό νέων.Παίκτες όπως ο Βίγια και ο Τόρρες ήταν ταλέντα τότε σαν και τους δικούς μας.Δεν σάπισαν όμως στους πάγκους των Μεστάγια και Βιθέντε Καλντερόν αντίστοιχα.Φάγανε αγώνες με το κουταλάκι του espresso κουταλιά κουταλιά.Έγιναν παικταράδες με αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα στα 26 τους.Χώρια που χέστηκε στο χρήμα η Ατλέτικο με την παραχώρηση του Τόρρες στην Λίβερπουλ.Για ρώτα πόσο κοστολογείται ο Βίγια?Κατάλαβες,αδερφέ μου?Είμαστε λάθος.Πρέπει να αλλάξουμε,αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής.Το οποίο είναι ένα.

ΝΙΑΤΑ. ΖΩΝΤΑΝΙΑ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ας ευχηθούμε φέτος να αλλάξουν και πάλι τα πράγματα προς το καλύτερο.Αν θέλουμε να προοδεύσουμε ποδοσφαιρικά θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τις συνήθειες του παρελθόντος και να κοιτάξουμε μπροστά.Για το καλό μας.


ADIOS