Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Σα να μην πέρασε μια μέρα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από εκείνο το όμορφο απόγευμα της Ριζούπολης. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις βραδιές, της Παιανίας, της Φιλαδέλφειας με το μισό γήπεδο της ΑΕΚ καμένο, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις φωτιές στην τούμπα και τους κορνέδες στου Ρέντη.

Μα καλά η Αστυνομία που ήταν σήμερα? Δεν με ενδιαφέρει τι χρώμα φορούσαν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια,δεν με ενδιαφέρει αν ήταν οπαδοί της ΑΕΛ ή του ΠΑΟ. Με ενδιαφέρει που σε ένα ακόμα ματς πέρασαν μέσα λέϊζερ, με ενδιαφέρει που σε ένα ακόμα ματς πέρασαν μέσα κροτίδες, φωτοβολίδες και τα συναφή, με ενδιαφέρει που για ένα ακόμα ματς οι οπαδοί έφερναν βόλτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο λες και βρισκόντουσαν στον κήπο του σπιτιού τους.

Δεν θέλω να δικαιολογήσω τους δικούς μας οπαδούς, αλλά επειδή έχω πάει εκδρομές με την ομάδα στην Ελλάδα, πιστεύω πως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να μην προκάλεσαν οι αστυνομικοί. Και αυτό φάνηκε και από το γεγονός πως άργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟ να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και από το ότι με το που μπήκαν άρχισαν οι αψιμαχίες με τα ΜΑΤ.

Δεν με απασχολούν οι πέντε-δέκα ανεγκέφαλοι που υπάρχουν σε κάθε ομάδα. Με απασχολεί όμως η οργανωμένη αδιαφορία, τα οργανωμένα λάθη τα οποία πολλές φορές μπορούν να σταθούν εγκληματικά και μοιραία. Δεν είναι δυνατόν να αφήνεις του οπαδούς της ΑΕΛ να πλησιάζουν ανενόχλητοι τους οπαδούς του ΠΑΟ μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε τέτοιες καταστάσεις, δεν λειτουργεί ούτε ο πιο πολιτισμένος οπαδός ήρεμα και αν έφευγε κάτι από τους οπαδούς μας, τώρα θα μιλούσαμε για χειρότερα.

Επιτέλους ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και η λύση δεν είναι τα ονομαστικά εισιτήρια, οι κάμερες και παρόμοιες ΚΥΠατζίδικες μέθοδοι. Η λύση είναι, ένας απλός, σοβαρός έλεγχος από τα αστυνομικά όργανα(του πούστη, πληρώνονται γι 'αυτό)και μια αυτοσυγκράτηση από τους οπαδούς.

Στα αγωνιστικά δεν έχω να γράψω κάτι. 1-1, πεταμένο όλο το πρώτο ημίχρονο με μία μόλις αξιόλογη φάση και η ομάδα ουσιαστικά εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το 60΄. Το γκολ μας ο Κλέϊτον ο οποίος πέρασε αλλαγή στην θέση του Καραγκούνη. Επόμενο ματς με τον Θρασύβουλο μέσα στο ΟΑΚΑ.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΞΑΝΑΓΙΝΑ Π.Α.Ο.Κ. !!!

Αναδημοσιεύω απλώς το καταπληκτικό κείμενο ενός φίλου, που σίγουρα εκφράζει αρκετούς μας...

"Αδέρφια που ξημεροβραδιάζονται μπροστά σε ένα pc και λαχταράνε, και αγωνιούν και ελπίζουν και δίνουν νόημα στη ζωή τους μέσα από τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω όπως και κανείς μας τι θα γίνει την Κυριακή. Είναι αρκετά πιθανό να χάσουμε.

Είναι αρκετά πιθανό τη 10η αγωνιστική και στο πιο δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας η ομάδα να κάνει την πρώτη της ήττα. Είναι αρκετά πιθανό η ομάδα μετά το τέλος του παιχνιδιού να μην έχει πια την καλύτερη άμυνα στην ευρώπη. Είναι αρκετά πιθανό και ανθρώπινο οι περισσότεροι από τους παίκτες μας να κάνουν ένα κακό παιχνίδι.


Όλα αυτά μπορεί να συμβούν την Κυριακή και όλα αυτά μπορεί όντως να τα χάσουμε. Αυτό που δεν πρόκειται όμως να χάσουμε με τίποτα είναι το δικαίωμα στην ελπίδα. Αυτό το κερδίσαμε πια οριστικά.

Ξέρω ότι αρκετοί μπορούν να πουν "υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος...υπάρχει η ΑΜΚ...χαμηλά την μπάλα...το πλάνο μίλαγε ξεκάθαρα για πρωταθλητισμό στον 3ο χρόνο οπότε ας μην βιαζόμαστε...πως θα πας όταν δεν έχεις πάγκο...δεν πρόκειται να μας αφήσουν τα κοράκια" και πολλά ακόμα.


Κανείς όμως δεν πρόκειται να πει ότι αυτή η ομάδα και αυτή η γενικότερη προσπάθεια δεν τον έχει κάνει να πιστέψει ξανά. Παρακολουθώ την ομάδα πάνω από 30 χρόνια.

Ποτέ δεν έχω ξαναδεί τόση σοβαρότητα και τόση αγωνιστική πειθαρχία. Ούτε το 1985 και οι παλιότεροι φαντάζομαι πως μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Δε με ενδιαφέρει πραγματικά το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα όποιο και αν είναι αυτό. Τόσα χρόνια έχω μάθει να μην υπερενθουσιάζομαι πια.

Μου αρκεί ήδη που μετά από τόσα χρόνια όταν λέω ότι είμαι ΠΑΟΚ τα λόγια που λένε οι υπόλοιποι είναι μόνο θετικά. Μου αρκεί που βλέπω το λαό να έχει ωριμάσει και να έχει κόψει σχεδόν τελείως τα καφριλίκια. Μου αρκεί που χωρίς λεφτά φτιάξαμε ομάδα.

Μου αρκεί που βλέπω παίκτες παγκόσμιας κλάσης να φοράνε τη φανέλα με το δικέφαλο. Μου αρκεί που με εκπροσωπεί διοικητικά ένας άνθρωπος που είναι συνώνυμο της εργατικότητας και της σοβαρότητας.

Μου αρκεί που θα φτιάξω προπονητικό κέντρο.
Μου αρκεί που έχουμε καταλάβει ότι αυτό το γήπεδο δεν κάνει πια και είμαι βέβαιος πως θα φτιάξουμε σύντομα ένα που να μας αρμόζει. Μου αρκεί που έχω 20,000 διαρκείας. Μου αρκεί που όσα δίνω στην ομάδα με χρόνο, σκέψη, χιλιόμετρα, χρήματα μου τα δίνει πίσω.

Μου αρκεί που σαν αετός πάνω από τις λύπες θα πετάξω. Μου αρκεί που αγωνιστικά είμαι καλύτερος και από την αστεία αεκ, και από το σκορποχώρι των εκατομμυριούχων.
Όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από οποιαδήποτε τίτλο. Ακόμα κι αν μας κερδίσουν δε μπορούν να μας τα στερήσουν πια. Διεκδικώ ξανά. Έχω ανοίξει τα φτερά μου και σκεπάζω όλη τη χώρα.

Η καταξίωση στη συνείδηση του κόσμου είναι πιο σημαντική για μένα από ένα μπακίρι που θα περιφέρεται, πιο σημαντική από τα λεφτά και του κουνάμενα-σινάμενα σεντόνια.
Μου αρκεί που ξέρω ότι το ποτάμι δε θα ξαναγυρίσει πίσω. Μου αρκεί που έχω ξανά εμπιστοσύνη στην ομάδα.
Μου αρκεί που ξαναέγινα ΠΑΟΚ".

Παναθηναϊκός 81 - 76 Σιέννα


Μεσα σε δέσμες πράσινων λέηζερ, κερκίδες πρασινοφορεμένων -εγω άσπρο φόραγα- δύο ομάδες με άσπρα/πράσινα θα έδιναν ενα ματς σημαντικό για την Ευρωλίγκα.
Ο Παναθηναϊκός που ψάχνει ακόμα τα πατήματά του με Σπανούλη στη σύνθεση και ωριμότητα πολλών ετων απο ματς υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη, έπρεπε να νικήσει την ιταλική Σιέννα, μια απο τις καλές ευρωπαϊκές ομάδες με πολυ αξιόλογους παίκτες και δεμένο σύνολο.
Στο ημίχρονο το ταμπλό έδειξε 45-42 αν και στην αρχή φάνηκε να βρίσκει ο γηπεδούχος τα σούτ και να αξιοποιεί απλά και σίγουρα τις τελικές φάσεις κοντά στο καλάθι.
Δεν ειναι να την υποτιμήσεις τη Σιέννα, θα σε νικήσει, αθόρυβα και απλά.
Στο γ' δεκάλεπτο βάλθηκε να κάνει απανωτά λάθη ο Παναθηναϊκός και μοιραία η Σιέννα προηγήθηκε στο σκόρ.
Το φάσμα της ήττας άρχισε να πλανάται και ο κόσμος δυνάμωσε το παρόν του για να βοηθήσει.
Για το χαμηλό σκόρ του γ' 10λέπτου ευθύνονται οι άμυνες των δύο ομάδων που έσφιξαν για να μη δέχονται εύκολα καλάθια όπως στα δυο πρώτα δεκάλεπτα. Η Σιέννα πίεσε πολυ και μας ανάγκασαν σε λάθη.
Στο Δ' δεκάλεπτο κι εν πάσει περιπτώσει κάπου εκεί, ενα επιθετικό ρημπάουντ του Φώτση και 3-4 τρίποντα του ίδιου άλλαξαν τα πράγματα, αν και η Σιέννα δεν ειχε ακόμα παραδοθεί.
Οταν όμως ο Stonerook αστόχησε και πήραμε τη μπάλλα, θες απο φόβο της ήττας, θες απο φωνές του Ομπράντοβιτς, με δόντια κράτησαν την νίκη στο τέλος.
Απο τον Παναθηναϊκό μου άρεσαν Πέκοβιτς, Φώτσης, Διαμαντίδης και απο την Σιέννα Λαβρίνοβιτς, Σάτο και Ντόμερκαντ.

Επόμενο ματς στις 26/11 με Πρόκομ Τρέφλ εκτός.

Στα άλλα ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μακκάμπι με 84-65 στο ΣΕΦ
και ο Πανιώνιος την Παρτιζάν με 72-67 στο Ελληνικό !

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Τα "κλειδιά" του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ


Luciano Galletti. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού, όταν ο Αργεντίνος δεν "τράβηξε" οι Πειραιώτες δεν πήγαν καλά ή έχασαν βαθμούς. Άρα, η απόδοσή του θα είναι σίγουρα σημαντική για την εξέλιξη του ματς όπως επίσης και το κατά πόσο θα καταφέρει ο Σάντος να τον περιορίσει με την τακτική του. Κατά την άποψή μου κατάλληλος παίκτης για να παίξει "πάνω" στον Γκαλέτι είναι ο Σνάουτσνερ, που είναι φέτος σε καταπληκτική φόρμα και έχει παρόμοιο σωματότυπο με τον Αργεντίνο. Ο Σάντος θα επιλέξει σαν αριστερό μπακ είτε τον Σνάουτσνερ είτε τον Κωνσταντινίδη, ανάλογα με το αν θα έχει τελικά στη διάθεσή του τον Κονσεϊσάο.

Darko Kovacevic. Κανείς μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια ικανότητα του Σέρβου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κυρίως λόγω της εμπειρίας του και των εξαιρετικών τοποθετήσεών του στην περιοχή. Είτε ξεκινήσει ως βασικός είτε μπει ως αλλαγή, ο Σάντος θα πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε να τον αντιμετωπίσει. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο τουΠΑΟΚ θα είναι κατά 99% οι Κοντρέρας-Μαλεζάς που τα έχουν πάει εξαιρετικά στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Πιθανότατα λοιπόν, ο Μαλεζάς θα είναι αυτός που, λόγω ύψους, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Σέρβο. Πάντως, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν Μαλεζάς και Σνάουτσνερ ατομικά, νομίζω ότι φέτος ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως η άμυνά του λειτουργεί ως σύνολο πολύ καλά και μάλλον σε αυτή τη συνολική λειτουργία θα στηριχτεί και στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ.

Ιεροκλής Στολτίδης. Απ'ό,τι λενε τα ρεπορτάζ η συμμετοχή του στο ντέρμπι δεν είναι απόλυτα σίγουρη. Πιστεύω ότι αν τελικά δεν παίξει θα αποκτήσουμε σημαντικό πλεονέκτημα στο χώρο του κέντρου. Ο Στολτίδης θα μπορούσε σίγουρα με την εμπειρία του να βοηθήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του στην αντιμετώπιση του διδύμου Βερόν-Πάμπλο Γκαρσία. Η συμμετοχή ή όχι του Στολτίδη θα παίξει ξαθοριστικό ρόλο στο ματς, κατά τη γνώμη μου.




Παρασκευάς Άντζας. Έρχεται από τραυματισμό αλλά απ'ό,τι φαίνεται θα παίξει κανονικά την Κυριακή. Η δουλιά του λογικά θα είναι να περιορίσει το "τανκ" που λέγεται Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (χωρίς να αποκλείεται να δούμε πάνω του τον Α. Παπαδόπουλο). Η απόδοσή του θα κρίνει πολλά στη συνολική απόδοση της άμυνας των πειραιωτών.










Πάμε και στα δικά μας τώρα:

Pablo Contreras.Για τον Σνάουτσνερ και τον Μαλεζά τα είπα παραπάνω. Όπως επίσης και το ότι η άμυνα του ΠΑΟΚ αποδίδει συνολικά καλά. Και για να αποδώσει συνολικά καλά πρέπει ο Pablo Contreras να συνεχίσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, καθώς είναι ο παίκτης εκείνος που καθοδηγεί όλη την άμυνά μας.








Pablo Garcia. Ένας ακόμη παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό, τον οποίο όμως φαίνεται πως έχει ξεπεράσει. Η εμπειρία του είναι τέτοια που του επιτρέπει να κάνει σωστά τη δουλιά του στο χώρο του κέντρου ακόμη και ... περπατώντας. Αν καταφέρει να κάνει και πάλι τη "βρώμικη" δουλιά για τον Βερόν και τον Ίβιτς, τότε σίγουρα θα καταφέρουμε να "πάρουμε" το χώρο του κέντρου.




Sergio Conceicao. Την προπροηγούμενη αγωνιστική στο ματς με τον Ηρακλή πήρε την ομάδα μας από το χεράκι, την οδήγησε στην ισοφάριση και παραλίγο να την οδηγήσει και στη νίκη. Την περασμένη αγωνιστική ήταν ο καλύτερος παίκτης μας και μάλιστα αναδείχτηκε MVP ολόκληρης της αγωνιστικής. Γενικά φέτος είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, είναι ο πραγματικός αρχηγός και ηγέτης της ομάδας και- με εξαίρεση ένα δυο ματς- είναι πάντα στους διακριθέντες του ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς. Η συμμετοχή του λοιπόν στο ματς με τον ΟΣΦΠ θα κρίνει πολλά για την απόδοση του ΠΑΟΚ (αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και είναι αμφίβολος).





Zlatan Muslimovic. Η ευστοχία του Βόσνιου θα κρίνει το εάν θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να φύγει με καλό αποτέλεσμα από το "Γ. Καραϊσκάκης". Λογικά θα του δωθούν 2 με 3 καλές ευκαιρίες και αν τις μετατρέψει σε γκολ, τότε μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε στη διατήρηση του αήττητου.










Έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά, αλλά και μία ενδεχόμενη ήττα δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα για την ομάδα. Η συγκομιδή μας μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική και αν παρουσιάσουμε το ίδιο πρόσωπο στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πολύ καλό, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει την Κυριακή...

Ελπίζω να δούμε καλή μπαλίτσα στο ντέρμπι. Όχι άλλη σούπα, χορτάσαμε!

by Stepas

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

O ΠΑΟ τη νίκη, η Καβάλα τις εντυπώσεις

Συνήθως τα παιχνίδια των πρώτων φάσεων του Κυπέλλου, δεν προσφέρονται προς θέαση. Μια μεγάλη ομάδα αντιμετωπίζει μια άλλη σαφώς κατώτερης δυναμικότητας, αγωνίζεται με τα "δεύτερα", το γήπεδο είναι τραγικό και η μικρότερη ομάδα παίζει με έντεκα παίκτες πίσω από την σέντρα, προσπαθώντας να κλέψει την νίκη.

Όλα τα παραπάνω, δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με το σημερινό παιχνίδι για την φάση των 32 του Κυπέλλου μεταξύ Καβάλας και Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι επικράτησαν με 0-2, όμως το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Οι Καβαλιώτες κατέβασαν στον αγωνιστικό χώρο ένα αξιόμαχο σύνολο που κάθε άλλο παρά ομάδα της Β΄ Εθνικής φάνταζε και μπήκαν με μοναδικό στόχο να ανοιχτούν, να σκοράρουν και να πάρουν την νίκη- πρόκριση. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού της Καβάλας συνετέλεσε τα μέγιστα στο να δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και από τις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Ρουκάβινα πριν την συμπλήρωση του δεκαλέπτου αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα της Μακεδονίας ήταν καταιγιστική, είχε δοκάρι και αρκετές ακόμα ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Τελικά αυτός που πέτυχε το γκολ ήταν ο ΠΑΟ με σκόρερ και πάλι τον Κροάτη Ρουκάβινα ύστερα από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Σαλπιγγίδη. Ευτυχίσαμε, πέρα από τον Σάλπι που ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας, να έχουμε σε πολύ καλή μέρα και τον Τζόρβα ο οποίος έκανε φανταστικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Ο Τεν Κάτε χρησιμοποίησε πολλούς αναπληρωματικούς και από αυτούς ξεχώρισε ο Τζόρβας, ο Σαλπιγγίδης και ο Ρουκάβινα ενώ πολύ καλοί ήταν και ο Γκούμας με τον Μάττος. Αντίθετα, ο Μελλίσσης και ο Σιόντης δεν έδειξαν να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους έδωσε ο Ολλανδός. Μάλιστα, ο Σιόντης αντικαταστάθηκε από τον Σαριέγκι στο ημίχρονο.

Στο πλευρό του Παναθηναϊκού βρέθηκαν περίπου 800 άτομα από την Καβάλα αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μπόρεσα μέσω της tv να διακρίνω πανό από το Λαύριο, το Γκύζη, την Δράμα, το Διδυμότειχο και τα Πατήσια. Αρκετός κόσμος και για τους γηπεδούχους, αλλά σε τέτοια ματς περιμένουμε από τα επαρχιακά γήπεδα να είναι ασφυκτικά γεμάτα και όχι να υπάρχουν κενά καθίσματα στην εξέδρα.

ΥΓ: Αρκετοί παλιοί γνώριμοι στην Καβάλα. Ο Μίλτος Σαπάνης, πρώην παίκτης του ΠΑΟ και στέλεχος της ομάδας που πήρε το double το 2004, ο Ντρούλιτς πρώην παίκτης του ΟΦΗ, ο Μάουρερ πρώην προπονητής του ΟΦΗ αλλά και ο Κατεργιαννάκης, ο τρίτος τερματοφύλακας της Εθνικής στην Πορτογαλία το 2004. Βέβαια, γνωστότερος όλων ο πρόεδρος της ομάδας, Μάκης Ψωμιάδης...

ΥΓ2: Αυτό με τα λέϊζερ είναι καινούργια μόδα?? Και δεν το αναφέρω μόνο για το σημερινό παιχνίδι αλλά και για τους αγώνες που γίνονται στο ΟΑΚΑ. Γιατί τα καθυστερημένα φοράνε κασκόλ διαφόρων χρωμάτων και γιατί ο έλεγχος της Αστυνομίας είναι παντού το ίδιο αφελής..

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Μια (κατα αβραμοπουλο) ανασκολωπηση χρειαζεται

Ηταν μια αηδία.Ήταν κάτι που συχαινόσουν να βλέπεις.Είχε πάθος , ναι , μα πάθος έχουμε και μεις όταν παίζουμε στα 5-5.
Σαν καταναλωτής και όχι σαν οπαδός αυτό το ματς μου έφερε αναγούλα.
Ο ολυμπιακός δεν είχε την ποιότητα που είχε πιο παλιά , και ο παναθηναϊκός δεν είχε την ποιότητα που σχεδόν πάντα δεν έχει.
Έλειπαν οι προσωπικότητες και από τις δυο ομάδες , τα μυαλά, οι κάθετες, οι μπούκες.
Μα πάθος είχαν.
Να το βράσω.
Στην αρχή ο κόσμος του παο ήταν μια χαρά απ ότι είδα μα μετά έκαναν την βλακεία, και χάλασαν τον αγώνα.Ειδικά στην αρχή είχε το γήπεδο παλμό.Αυτό είδα στην τιβι δηλαδή.
Μα πιστεύω αυτοί δεν πήγαν να δουν μπάλα απλά είναι μπαγλαμάδες.Όσο μπαγλαμάδες ήταν και οι οπαδοί του παοκ που μπήκαν μέσα στο καυτατζογλειο.Όσο μπαγλαμάς ήταν και ο διαιτητής που δεν διέκοψε αυτόν τον αγώνα.
Όσο για τον παοκ τι να πω ?Αν είναι δυνατόν να κερδίζεις με αυτόν τον τρόπο και να μην το καταγκελεις (όπως καταγκελεις όταν είναι εις βάρος σου).
Ο παοκ εχει καλούς παίχτες και είναι μια γενικά συμπαθητική ομάδα , μα δεν περίμενα να κάνει καραγκιοζιλίκια και βουτιές ο μουσλιμοβιτς.Και ο ζαγορακης να ήταν διαιτητής δεν θα το έδινε το πέναλτι, μα γενικά δεν θα ειχε πρόβλημα να κερδίσει χωρίς την έστω τυχαία ακαταλληλότητα των διαιτητών
Ο χουτος ειναι στον κόσμο του και νομίζει οτι είναι ο διεγος αρμαδος μαραντονας.
Η αεκ είναι πολύ λίγη αγωνιστικά και δεν έχει χαρακτήρα.
Ο αρης δεν είναι ο περσινός
Οι διαιτητές δεν είναι καθόλου καλοί.Νομίζω οτι απλά πρόκειται για ανθρώπους που απλά δεν έχουν ταλέντο σε αυτό που κάνουν . Εχουμε δει άθλια πράγματα που και να μην έχεις κέφι να λες για διαιτησία σε προτρέπουν....

Το απόλυτο μηδέν

Το χθεσινό ντέρμπι, δεν χρήζει ιδιαίτερης μνείας. Υποτίθεται πως στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονταν οι δυο καλύτερες ομάδας της Ελλάδας. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, την προϊστορία και τα μπάτζετ τους. Αντ'αυτού, εγώ είδα στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα με ριγέ φανέλες να παίζει λες και είναι η Αναγέννηση Άρτας που χει κατεβεί στο Μεάτσα να παίξει εναντίον της Μίλαν και από την άλλη μια ομάδα η οποία έχει μεν την κατοχή μπάλας, δημιουργεί μια-δυο κλασσικές ευκαιρίες αλλά δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με κανέναν τρόπο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος καθ' όλη την διάρκεια του ματς. Η μία και μοναδική φάση που δημιούργησε, προήλθε από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού η οποία εύχομαι τον Γενάρη να μην παραμείνει η ίδια. Ο ΟΣΦΠ, επιβεβαίωσε την άσχημη εικόνα που έχει στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου δεν σκοράρει και συνήθως φεύγει είτε ηττημένος(Άρης, Γαλατά) είτε με τον βαθμό της ισοπαλίας(ΠΑΟ, ΟΦΗ). Βέβαια, το χ για τον Ολυμπιακό κάθε άλλο παρά καταδικαστικό είναι. Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αλλά η εμφάνιση, δεν μπορεί να αφήνει πολλές προσδοκίες στους φιλάθλους της ομάδας.

Πάμε τώρα και στα δικά μας. Το παλέψαμε το παιχνίδι. Οι παίκτες και πάθος είχαν και θέληση μεγάλη. Αλλά, η επίθεσή μας είχε χθες τρομερή δυστοκία. Ο Gabriel είχε ένα εκπληκτικό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Νικοπολίδης ενστικτωδώς με το ένα χέρι ενώ στο β΄ ημίχρονο ο Μάντζιος θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα την φάση και να γράψει το 1-0. Νομίζω πως ο Τεν Κάτε άργησε να βάλει μέσα τον Ρουκάβινα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Και δυο λόγια για τον κόσμο. Χιλιάδες λαού, όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε εντός έδρας ματς της ομάδας. Αυτό που έγινε με την φωτιά ήταν επιζήμιο καθώς κόπηκε ο ρυθμός της ομάδας...πρέπει να κάηκαν άνω από 20 πανό του Ολυμπιακού και μάλιστα όλα μαζί..

Τέλος πάντων, επόμενο ματς στην πανέμορφη Καβάλα για το Κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη. Και μετά το Σάββατο στην Λάρισα για το πρωτάθλημα.

ΥΓ: Διάβασα τα αποψινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ξέρασα πάνω στον περιπτερά τα σουβλάκια που έφαγα χθες στο ΟΑΚΑ. "Οι κότες το έσκασαν", "φιλάκια"...όσο πάμε και βουλιάζουμε.

ΥΓ2: Είστε σοβαροί ρε εσείς που διοργανώνεται τις εκδρομές?? 150 για Μιλάνο, χωρίς γεύματα, χωρίς καμπίνα και χωρίς το εισιτήριο του αγώνα? Πάτε καλά ρε κλέφτες??

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ Α(Θ)ΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ


Παρέμβαση στην α(θ)λητική Κυριακή έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τις απαράδεκτες δηλώσεις του παλαίμαχου του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ο κ.Κυριάκος κατάφερε να εκπροσωπήσει την ΠΑΕ γύρω στις 2 το χάραμα, αν και από τις 11 είχε ζητήσει να επέμβει. Χαρακτηριστική, άλλωστε η ατάκα του, όταν ο πουρουπουπου του έδωσε το λόγο: "Καλημέρα, τη στιγμή που ζήτησα να κάνω την παρέμβαση θα λέγαμε καλησπέρα. Είναι ένα ακόμα δείγμα για το πως αντιμετωπίζεται την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ...." Ο κ. Κυριάκος συμπλήρωσε ακόμα για την καθυστέρηση αυτή ότι "μπορεί να είναι προς όφελος σας, καθώς σίγουρα θα μας ακούσουν πολλοί λιγότεροι τώρα"

Ο εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. τόνισε για ακόμα μία φορά ότι δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ η τακτική των ανακοινώσεων και των παρεμβάσεων, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα για μια εκπομπή που προκαλεί τόσες πολλές αντιδράσεις.

Ο κ.Κυριάκος είπε μεταξύ άλλων: "η αιχμή που άφησε ο κ. Κωνσταντίνου, ο υπαινιγμός που έκανε, δημιούργησε πραγματικά ένα τεράστιο θέμα συζήτησης στη Θεσσαλονίκη, είτε θέλετε να το καταλάβετε είτε όχι.Θεωρώ ότι αντιμετωπίζετε ακόμα και τώρα επιπόλαια το θέμα, κάνοντας αυτή τη συζήτηση στις 2 και 10 το βράδυ"

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, ότι ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ανέφερε ότι ο κ. Κωνσταντίνου ήταν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού όταν ο Π.Α.Ο.Κ. έχανε πρωταθλήματα από διαιτητικά λάθη και ότι σήμερα βρήκε ένα πάτημα, όταν 8 αγωνιστικές κανένας δεν έχει μιλήσει...

Ακόμα ο κ.Κυριάκος αναφέρθηκε και στον κ.Βαρούχα, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική "κάλυψε" τον διαιτητή του Ηρακλής-Π.Α.Ο.Κ., καθώς είναι μέλος στο σύνδεσμο όπου προεδρεύει.

Το μέλος της Π.Α.Ε. στάθηκε ιδιαίτερα στο μέσο μετάδοσης της συγκεκριμένης κουβέντας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν είναι δυνατό σε μία εκπομπή που αποτελεί σταθμό και μεταδίδεται από τη κρατική τηλεόραση που πληρώνουμε όλοι μας να γίνονται τέτοιες συζητήσεις καφενειακού επιπέδου!

Εδώ το link για να ακούσετε την τοποθέτηση του εκπρόσωπου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.:

Τα αποτελέσματα των αντιπάλων ΠΑΟ και ΟΣΦΠ (8-9/11/2008)



ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ


  • ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

Η Βέρντερ Βρέμης, τα αποτελέσματα της οποίας απέναντι σε Ανόρθωση και Ίντερ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη θέση που τελικά θα καταλάβει ο ΠΑΟ στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις και πέταξε δύο ακόμη βαθμούς στη μάχη που δίνει για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου στην Μπουντεσλίγκα. Αυτή τη φορά παραχώρησε εκτός έδρας ισοπαλία στην αδύναμη φέτος Μπόχουμ και συμπλήρωσε 9 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με μία μόλις νίκη! Η ισοπαλία αυτή έριξε την Βέρντερ σε ακόμη χειρότερη βαθμολογική θέση αφού βρίσκεται πλέον στην 10η θέση της Μπουντεσλίγκα με 17 βαθμούς (-8 από την πρώτη θέση).

Ο Τόρστεν Φρινγκς έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Βέρντερ στο α’ ημίχρονο (23ο λεπτό) μετά από ένα 20λεπτο υπεροχής της ομάδας της Βρέμης. Η Μπόχουμ απείλησε μόνο μία φορά στο πρώτο μέρος με τον γνωστό μας Μάρτσιν Μίετσελ.

Τίποτε δεν άλλαξε και στο β’ ημίχρονο με την Βέρντερ να έχει την υπεροχή και να χάνει τις ευκαιρίες (με Μπάουμαν, Νάλντο) και την Μπόχουμ να απαντά με τις ευκαιρίες των Dabrowski και Anthar Yahia. Στο κακό αποτέλεσμα για την Βέρντερ ήρθε να προστεθεί και η αποβολή του Οζίλ στο 84ο λεπτό με κόκκινη κάρτα.



  • ΙΝΤΕΡ

Μία ακόμη μέτρια εμφάνιση για την Ίντερ και μία ακόμη αγχωτική νίκη στις καθυστερήσεις με γκολ-λύτρωση του Κρουζ απέναντι στην εξαιρετική φέτος Ουντινέζε. Η Ίντερ το τελευταίο διάστημα δεν είναι και στα καλύτερά της και σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της και να «χτυπήσει» το ματς στο Μιλάνο.

  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Με ένα 15λεπτο ξέσπασμα κατάφερε η Ανόρθωση να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ένωσης κερδίζοντάς την με 3-0 μέσα στο «Τάσος Μάρκου». Τα γκολ πέτυχαν οι Σόσιν (70ό) και Τάχερ (75ο, 84ο πεν). Η Ανόρθωση κατάφερε με αυτή τη νίκη να παραμείνει σε απόσταση τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Ομόνοια.



ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



  • ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η Χέρτα συνέχισε την καλή της πορεία στην Μπουντεσλίγκα κατορθώνοντας μάλιστα να κερδίσει εντός έδρας με 1-0 τη μεγάλη φετινή έκπληξη Χόφενχαϊμ, η οποία πριν το ματς με τη Χέρτα μέτραγε 5 σερί νίκες και μάλιστα με μεγάλα σκορ. Παρολαυτά η Χέρτα κατάφερε να κρατήσει τους φορμαρισμένους νεοφώτιστους στο μηδέν και να πάρουν τη νίκη με ένα γκολ του Βορονίν στο 70ό λεπτό.

Η νίκη αυτή έφερε τη Χέρτα στην 5η θέση της Μπουντεσλίγκα, μόλις 4 βαθμούς κάτω από τις πρωτοπόρους Λεβερκούζεν και Χοφενχάιμ.

Η Χέρτα δείχνει αρκετά δυνατή φέτος και ο Ολυμπιακός θα πρέπει σίγουρα να προσέξει ιδιαίτερα όταν κληθεί να την αντιμετωπίσει. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν παίκτες όπως οι Simunic, Nicu, Pantelic και Voronin, ενώ και η σταθερότατη πορεία της στη Μπουντεσλίγκα μέχρι τώρα μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.


  • ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Η Γαλατά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο μεγάλο ντέρμπι με τη Φενερμπαχτσε και, παρότι προηγήθηκε στο 2ο λεπτό με γκολ του Λίνκολν, δέχτηκε 4 γκολ και γνώρισε μία οδυνηρή εκτός έδρας ήττα.


  • ΜΕΤΑΛΙΣΤ

Kryvbas-Metalist 3-1 (Πηγή: uefa.com)


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΡΕΛΑ Ο ΜΙΝΟΣ....


Ντροπή,αίσχος,αλήτες.....

Την ώρα που συνδέθηκε με το studio της Θεσσαλονίκης στον αέρα,ο Γιώργος Μίνος προσπάθησε να διαβάσει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο κύριος Παπαδημητρίου τον έκοψε κυριολεκτικά.Αν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο....
Και αφού ξανασκέφτηκε τις συνέπειες της πράξεως του επέτρεψε στον συνάδελφο του να διαβάσει την ανακοίνωση της ΠΑΕ όπου και κάνει 25 χρόνια το ρεπορτάζ.Λογοκρισία,χούντα κανονική.Η ανακοίνωση ήταν κατά του εικονιζομένου Βασίλη Κωνσταντίνου και του παρουσιαστή αλλά πίσω από όλα αυτά είναι η λασπολογία που γίνεται από την συγκεκριμένη εκπομπή κατα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω της άρνησης του ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικα δικαιώματα.Κρατικό κανάλι σου λέει μετά....

Ντροπή......



Τι άλλο θα 'κούσουμε!

Ο παπαρουπού (δημοσιογραφικός όρος, όχι δικός μου!) απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημειώνει ότι ο Βασίλης Κωνσταντίνου (μόνιμος φετινός εκπρόσωπος στην Αθλητική Κυριακή, εγκάθετος του ΠΟΚ) εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, στη προκειμένη περίπτωση σχολιάζοντας τις διαιτητικές αποφάσεις στο χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο.
Ενοοείται ότι σόου όπως του Μίνου, χρόνια "χρεωμένου" με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, κάνωντας ότι δεν ακούει από το ακουστικό του την "Αθήνα", όλα - μάλιστα πάρα πολλά - τα λεφτά!
Σε αντιδιαστολή, ο Σάββας Θεοδωρίδης νωρίτερα, σχεδόν προσευχόταν να ..αφήσουν τους διαιτητές να σταθούν στο ύψος τους και να παίξουν τη μπάλα τους όπως ξέρουν!!!
Η ΑΕΚ ψάχνει να βρει αλλαγή με άλλον παλαίμαχο στη προεδρία της, πρώτος επιλαχών ο Νίκος Κωστένογλου, πρώην παίκτης-σημαία-παλαίμαχος-βοηθός προπονητή-προπονητής-σκάουτερ-μέλος του τεχνικού τημ-παράγοντας-διοικητικός-κλπ.
Εάν κάποιος θέλει να δει πως συμπεριφέρεται ο σωστός οπαδός, ας ψάχνει πλάνα του Σκόρδα στην εξέδρα του γηπέδου που αγωνίζεται ο Άρης, την προηγούμενη φορά δυσκολευόταν να μιλήσει στο κινητό καθώς τραγουδούσε τα συνθήματα της αγαπημένης του ομάδας:
Σκόρδα, αλήτη, γ@μ@ τους το σπίτι
Σκόρδα, αλάνι, άναψε ντουμάνι
Πολλά ακόμα συμβαίνουν στο εγχώριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Super League, το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη και οι υπόλοιπες ομάδες να έχουν εκπρόσωπό τους στην Αθλητική Κυριακή της NET και όλων όσων πληρώνουν ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ τους.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Ισόπαλο το ντέρπι "αιωνίων"


Δεν κατάφεραν να προσφέρουν θέαμα στους θεατές που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ απόψε Παναθηναικός και Ολυμπιακός και έμειναν στο 0-0 σε ένα κακό ποιοτικό ματς με λίγες φάσεις και πολύ ξύλο.

Καλύτεροι οι «πράσινοι», ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο. «Κλειστοί» με διπλή ζώνη άμυνας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι», που δεν έχουν να δείξουν τίποτα πέραν της ευκαιρίας του Τοροσίδη στο 22’.

Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά δύο φορές, με το σουτ του Γκάμπριελ στο 14’ και το τετ-α-τετ του Μάντζιου στο 62’. Για δύο περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει το «τριφύλλι», λανθασμένα…

*Διεκόπη για πέντε λεπτά το ματς, λόγω φωτιάς στις εξέδρες.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Τζιόλης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (57΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (87΄ Ρουκάβινα), Μάντζιος

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α.Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ (37΄ Γκαλίτσιος), Ντομί, Ντουντού, Στολτίδης, Λέτο (81΄ Τζόρτζεβιτς), Γκαλέτι (83΄ Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ. ΤΣΑΚΙΡΗ!!!

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει για το πόσο άχρηστος αποδείχτηκέ
για ακόμα μία φορά ο Παμπορίδης
.
Αρκετοί δυσανασχέτησαν, καθώς θεωρούσαν τον Π.Α.Ο.Κ. ευνοημένο της βραδιάς.
Ιδού λοιπόν οι δηλώσεις του προέδρου του Πανιωνίου,
κ. Τσακίρη σχετικά με το χθεσινό ματς:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ: «Είναι κρίμα. Η Τούμπα είναι ένα γήπεδο που μας αρέσει να παίζουμε. Έχει φοβερή ατμόσφαιρα. Έχουμε καλή σχέση με τους ΠΑΟΚτζήδες. Εγώ, προσωπικά, χρόνια όποτε έρχομαι στην Τούμπα, περπατάω με «κυανέρυθρα» δεν με ενοχλεί κανείς, ούτε κανένα άλλο παιδί. Χειροκρότησαν τον Ρεκόμπα. Δύο καλές ομάδες, όλες οι προϋποθέσεις. Μέχρι και ο καιρός ήταν καλός. Και τελικά ασχολούμαστε με τον κ. Παμπορίδη. Είχα πει δεν θα μιλήσω, αλλά ο μόνος λόγος που μιλάω είναι γιατί εν τέλει γελοιοποιήθηκε. Και το λέω ανοικτά. Γιατί εκτός από αυτά που έγιναν με τα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον μετά ας παίξει μετά 50-50%. Αλλά να παίζει μετά 80-20% υπέρ του Πανιώνιου. Με βγάζει έξω από τα ρούχα μου, τελείως. Έρχεται ένας διαιτητής και διαλύει ένα παιχνίδι».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΦΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ: «Είναι ακατάλληλος τελείως ο άνθρωπος αυτός. Πέρσι με τον Ολυμπιακό, με εμάς, ήταν αστείος. Δεν κάνει αυτός ο άνθρωπος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που ασχολείται με διαιτησία στην ΕΠΟ ή οπουδήποτε αλλού, που να μην τον βλέπει και να τον βάζει σε τέτοια παιχνίδια. Είναι ηλίου φαεινότερο τι πρόκειται να γίνει. Είναι κρίμα γιατί πραγματικά το ματς για όλους τους θεατές, θα μπορούσε να είναι γιορτή, να είναι κάτι πολύ ωραίο. Και οποιοσδήποτε ουδέτερος κάθισε να το δει, αλλά τελικά τι να δει, τι να δει... Το διέλυσε το παιχνίδι! Και νομίζει ότι με το να σφυρίζει
τον Πανιώνιο 80-20% στο δεύτερο μέρος εμείς θα χαρούμε, ή θα πούμε το έφερε στα ίσια. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, θέλουμε να μην ασχολούμαστε με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό θέλουμε κι εμείς κι οποιοσδήποτε αγαπάει το ποδόσφαιρο».


Οι παραπάνω αντρίκειες δηλώσεις του κ.Τσακίρη επαληθεύουν αυτά που γράψαμε...

Ο Παμπορίδης ήταν "άκυρος" τελείως και σε καμμία περίπτωση δε δείχνει εικόνα διαιτητή πρώτης κατηγορίας....


Παναθηναϊκός - Ηρακλής 3-1 .

Πήγα να δω Παναθηναϊκό χθες. Να πάρω γεύση απο το πράσινο κλίμα εν όψει -ποδοσφαιρικού- ντέρμπι.


Πήγα λοιπόν στον 'τάφο του Ινδού' να δω γυναικείο βόλλεϊ.

Ντέρμπι κορυφής, δύο απο τις τρείς ως τότε αήτηττες ομάδες σε ενα γήπεδο ο θεός να το κάνει.


Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-1 αφου έχασε το πρώτο σετ με 28-26 !
Οι εντυπώσεις μου καλες παρα το οτι σιχτίρισα μεχρι να βρω να παρκάρω, πέρασα απο καμμια εικοσαριά και βάλε μπάτσους με ασπίδες και ρόπαλα, ανέχτηκα τη δυσάρεστη μυρωδιά του 'γηπέδου' και την ποδοσφαιροκαφρίλα που ουκ ολίγες φορές ασχολήθηκε με τον Ολυμπιακό, δίχως να νοιάζεται καθόλου για το οτι 12 εξαίσιες κοπέλλες αγωνίζονταν στο παρκέ σε ενα απο τα δυνατά ματς του φετινού πρωταθλήματος βόλλεϊ.
ΒΟΛΛΕΪ ρε γμτ !
Τελοσπάντων η πρασινίλα καλή ηταν. Νομίζω θετική αύρα και στο ποδόσφαιρο θα νικήσουμε.
Μπράβο στις αθλήτριες γιατι πρόσφεραν και θέαμα και ουσία.
Οι γυναίκες του Ηρακλή, πολυ καλές και στην έδρα τους θα ειναι ακόμα πιο δυνατές.

Τελικά το γυναικείο πρωτάθλημα βόλλεϊ Α' εθνικής αδικείται.
Θα έπρεπε να προβάλλεται πολυ περισσότερο.

Στην κορυφή



Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος είδαμε ένα πολύ θεαματικό και πολύ ανοιχτό παιχνίδι στην Τούμπα με τον Πανιώνιο που μπορώ να πω μετα βεβαιότητας ότι ήταν η καλύτερα ομάδα - τουλάχιστον επιθετικά- που αντιμετωπίσαμε φέτος. Παίκτες σαν τον Ρεκόμπα και τον Εστογιάνωφ είναι τα πετράδια του στέμματος του Ελληνικού ταπεινού πρωταθλήματος! Δεν είναι πολλές οι στιγμές που η Τούμπα χειροκροτάει έναν αντίπαλο παίκτη. Εδώ μέχρι και τον Μαραντόνα γιουχάραμε!

Το παιχνίδι ξεκίνησε τόσο δυνατά ώστε μέχρι το 25', είχε χάσει μια ευκαιρία ο Πανιώνιος με Ρεκόμπα, μια εμείς με Μπακαγιόκο και είχαν ζητήσει και οι δύο ομάδες πέναλτι, ο Πανιώνιος σε μαρκάρισμά του Βερόν και εμείς με δύο διαδοχικές ανατροπές στον Μουσλίμοβιτς. Νομιζώ ότι μπορούσε να δώσει και τα δύο αλλά ο Παμπορίδης είχε άλλη άποψη.

Ο Πανιώνιος έχασε ουσιαστικά την ευκαιρία να φύγει με έναν ή δυο βαθμούς στην φάση του 28' όταν ο Χαλκιάς έβγαλε το τετ - α- τετ του Εστογιάνωφ και κράτησε το μηδέν στην άμυνα! Εκεί κάπου τελειώσε νομίζω και το παιχνίδι του Πανιώνιου που δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στο 33' ο Μάκος συγκρούστηκε με τον Κονσεισάο στην περιοχή και ο Παμπορίδης (που χθες ήταν εκνευριστικότατος και τα έκανε θάλασσα) έδειξε πέναλτι. Το πέναλτι ήταν και δεν ήταν, αλλά νομίζω ότι δινόταν. Ο Μάκος φαίνεται να βγάζει από την πορεία τον Σέρτζιο και ο τελευταίος βουτάει και λίγο θεαματικά με αποτέλεσμα το πέναλτι που έκανε γκολ ο Ιβιτς - ο οποίος χθες ήταν λίγο πάνω από την μετριότητα που έδειξε μέχρι τώρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάντος έκανε μια πολύ μεγάλη κίνηση, βγάζοντας τον Λάκη και περνόντας στο κέντρο τον Γκαρσία στην θέση του Ιβιτς, ο οποίος μπήκε μπροστά και ο Μπακαγιόκο στα πλάγια. Πήραμε έτσι το κέντρο και κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Κονσεισάο και την κεφαλιά του Μούσλι. Το δεύτερο γκολ που αξίζαμε ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Μουσλίμοβιτς που ανέβηκε στο δεύτερο.



Καλύτεροι από μας οι Μπακαγιόκο, Σέρτζιο και Γκαρσία που έδειξε ότι μπορεί να μην έχει φυσική κατάσταση αλλά κρατάει το κέντρο μόνος του! Νομίζω ότι αν κατεβούμε στο Καραισκάκη με την ενδεκάδα του τελευταίου ημίωρου θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα.

Είναι Κυριακή πρωί, είμαστε στην κορυφή και θα κάτσουμε να απολαύσουμε το ντέρμπι των αιωνίων! Αυτή είναι η πεμπτουσία της μπάλας!

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0 για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2008-09

Μια αγχωτική αλλά δίκαια νίκη πέτυχε σήμερα η ομάδα μας κόντρα στον Πανιώνιο.

Η ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν ξεκίνησε συγκεντρωμένη τον αγώνα, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον Πανιώνιο να κάνει παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Σιγά-σιγά όμως ξυπνήσαμε και στο δεύτερο μέρος είχαμε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Πανιώνιος με τους Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ να έχουν αρκετούς χώρους, κατάφερε να κυκλοφορήσει όμορφα την μπάλα και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Αποκορύφωμα ήταν η ευκαιρία του Εστογιάνοφ σε τετ-α-τετ με τον Χαλκιά, όπου ο τερματοφύλακάς μας έπιασε το άπιαστο.

Με την πάροδο του χρόνου πήραμε τα ηνία του αγώνα και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με πέναλτι πριν το ημίχρονο. Ακόμα δεν έχω δει πλάνο της φάσης, αλλά από την θύρα 5 μου φάνηκε λίγο αυστηρό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος απλά δεν υπήρχε. Δυο πράγματα συνετέλεσαν σε αυτό: η τοποθέτηση του Πάμπλο Γκαρσία στο κέντρο, και η πτώση του Ρεκόμπα ο οποίος τελικά αντικαταστάθηκε στο 75'.

Η ομάδα μας έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, πίεσε τον Πανιώνιο, κυνήγησε το δεύτερο γκολ, είχε πολλές ευκαιρίες να το πετύχει και να κλειδώσει νωρίς το παιχνίδι, αλλά δεν το έκανε. Κάτι που προσωπικά με άγχωσε λιγάκι, γιατί είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Μουσλίμοβιτς, Μπακαγιόκο και Κονσεϊσάο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 93' απ' τον συνήθη ύποπτο Μουσλίμοβιτς.

Συνολικά παρακολουθήσαμε ένα πολύ όμορφο ματς το οποίο εν μέρει έγινε υπό βροχή. Παρόλα αυτά ήταν χορταστικό. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που πέρα από τα δικά μας αστέρια, είχα σήμερα την ευκαιρία να δω και έναν παίκτη της κλάσης του Αλβάρο Ρεκόμπα. Τέτοιοι παίκτες είναι κόσμημα σε αυτό το άθλιο πρωτάθλημα και για αυτό ο παίκτης καταχειροκροτήθηκε απ' τον κόσμο του ΠΑΟΚ κατά την αντικατάστασή του, κάτι που αναγνώρισε κι ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζω τους εξαιρετικούς και σήμερα Μπακαγιόκο και Κονσεϊσάο, φυσικά τον Μουσλίμοβιτς, αλλά και τον Χαλκιά για 1-2 κρίσιμες επεμβάσεις που έκανε.

Επόμενος αγώνας με τον γαύρο στο Καραϊσκάκη την Κυριακή 16/11/2008 στις 19:00. Κύριοι της ΕΠΟ και της ΚΕΔ έχετε τα @ρχιδι@ να βάλετε διαιτητή τον Βασσάρα για να παίξει 50-50;;;

Ανοιχτή επιστολή για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ: Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη
Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Σταύρο Δουβή
Μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

ΚΟΙΝ: Ως Πίνακας Κοινοποίησης

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με εξαιρετική αγωνία όσα θλιβερά διαδραματίζονται στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αφορούν τον Ηλυσιακό. Μέχρι στιγμής, καμιά αρμόδια αρχή δεν ενδιαφέρθηκε εμπράκτως ούτε επιχείρησε να δώσει λύση στο θέμα που αμαυρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό.

Προς μεγάλη μας απογοήτευσή γινόμαστε μάρτυρες μιας ντροπιαστικής στιγμής στην ιστορία της ομάδας μας. Ο ιστορικός μας σύλλογος που με κόπο, μόχθο και πολλές δυσκολίες προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στη νεολαία της περιοχής επί δεκαετίες, ζει τις πλέον κρίσιμες και δύσκολες στιγμές της αδιάκοπης 81χρονης πορείας του. Το ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αναμεμειγμένο σε οικονομικά και άλλα σκοτεινά συμφέροντα που είναι δυστυχώς ακόμη κυρίαρχα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας, παρά τη συνεχή στηλίτευση τους τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από την πλειοψηφία των φιλάθλων και πολιτών αυτής της χώρας.

Πρόσφατα ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλυσιακός, κ. Θωμάς Μητρόπουλος, συγκάλεσε Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, στην οποία παρά τη μη αναγνώριση της από το μητρικό σωματείο (Ερασιτέχνης Ηλυσιακός Α.Ο.) προχώρησε μονομερώς στην απόφαση μετονομασίας της ΠΑΕ από «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» σε «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ» με διακριτική ονομασία «ΗΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ».

Ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος επικαλείται το Νόμο 2725/1999, όπου προβλέφθηκε αρχικώς η συγχώνευση αθλητικών σωματείων. Στη συνέχεια, με την τροποποίηση του Νόμου με τον 3057/2002 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου διαμορφώθηκε το κατάλληλο έδαφος ώστε να συνενώνονται αθλητικά σωματεία και ανώνυμες αθλητικές εταιρείες χωρίς καμιά ηθική και δεοντολογία, χωρίς κανόνες, χωρίς σεβασμό στην ιστορικότητα των ομάδων και στις τοπικές κοινωνίες. Λανθασμένα τότε, η προσοχή της πολιτείας στράφηκε καθαρά σε επιχειρηματικές λογικές, στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις - εκτρώματα, σε πωλήσεις ονομάτων και εμβλημάτων ιστορικών αθλητικών συλλόγων, εις βάρος της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων και με αλλοίωση των τελικών βαθμολογιών.

Παρά τις παραπάνω «ιδανικές» συνθήκες για τυχοδιώκτες και εν δυνάμει καταστροφείς ιστορικών συλλόγων, η τοπική κοινωνία Ιλισίων και Ζωγράφου μέσω της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη Ηλυσιακού Α.Ο., αρνήθηκε κάθε συνδιαλλαγή με τον κ. Μητρόπουλο, αναγκάζοντάς τον να παραμερίσει - πιθανώς προσωρινά - κάθε προσπάθεια συγχώνευσης και να προβεί στην προαναφερθείσα μονομερή και υπό μορφή πραξικοπήματος αλλαγή της ονομασίας της ΠΑΕ με τροποποίηση του καταστατικού της, προσθέτοντας το τοπωνύμιο «Αιγάλεω» μέσα στην ονομασία του Ηλυσιακού!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αρχικώς έλαβε τα μηνύματα σχετικά με το πρόβλημα του Ηλυσιακού και έβγαλε ανακοίνωση στις 8/10/2008 όπου για πρώτη φορά στα χρονικά δεσμευόταν πως «η πολιτεία πρόκειται να φέρει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε εφεξής να διορθωθούν ατέλειες ή ασάφειες που διαπιστώνονται στην πορεία εφαρμογής του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις συγχωνεύσεις των αθλητικών σωματείων και των Α.Α.Ε.» Από τότε έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας, ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος συνεχίζει χωρίς ενόχληση το σχέδιο καταστροφής του Ηλυσιακού και η πολιτεία απλώς κωφεύει. Κανείς αρμόδιος δεν έχει εμφανιστεί, πόσο μάλιστα να έχει προχωρήσει κάποια σχετική νομοθετική ρύθμιση.

http://www.ilisiakos.com/detail1.asp?id=888

Κάθε Χρόνο και Χειρότερη

Το δυστύχημα για το Δώνη, είναι ότι η φετινή ΑΕΚ, δεν έχει τίποτε ιδιαίτερο να επιδείξει. Ομάδα αναξιόπιστη, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς κανένα θετικό στοιχείο.

Τα προηγούμενα χρόνια, τόσο επί Σάντος, όσο και επί Φερέρ, και παρά το γεγονός ότι και αυτοί θεωρούνται αποτυχημένοι, η ομάδα διακρίνονταν από στοιχεία, που τουλάχιστον άφηναν κάποιες ελπίδες. Ελπίδες, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς, άγγιζαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο ή στη χειρότερη το τσάμπιονς λιγκ.

Ο Σάντος, ως γνωστό, με χειρότερο έμψυχο υλικό, είχε δημιουργήσει μία ομάδα στιβαρή στην ανασταλτική λειτουργία, που ενώ δεν είχε επιθετικές αρετές έπαιρνε συνήθως τα παιχνίδια, έστω και με μισό γκολ.

Ο Φερέρ, με καλύτερο έμψυχο υλικό, έχτισε την ομάδα με περισσότερες επιθετικές αρετές, χωρίς να χάσει τη συνοχή της στην αμυντική λειτουργία.
Αποτέλεσμα, η ΑΕΚ των προηγούμενων 4 ετών, παίζοντας μέτριο ποδόσφαιρο και χωρίς να επικρατεί του αντιπάλου, έστω και αν αυτός ήταν πολύ μικρός, έπαιρνε συνήθως τα παιχνίδια, και τον τίτλο στο τέλος τον έχανε στις λεπτομέρειες.

Με λίγα λόγια, οι οπαδοί της ΑΕΚ τα τελευταία 4 χρόνια, ποτέ δεν ένοιωσαν ανασφάλεια απέναντι στα εύκολα ματς, έστω κι αν έχανε κάποια, τα οποία αποτελούσαν τελικά και μία από τις αιτίες της απώλειας του τίτλου (Ιωνικός το 2005, Ηρακλής, Άρης το 2008 κλπ).

Το τραγικό για τη φετινή ΑΕΚ, είναι ότι η ομάδα, χωρίς να έχει χειρότερο υλικό, έχασε τα όποια θετικά στοιχεία είχε, χωρίς ο νέος προπονητής να της προσδώσει κάποιο άλλο που να εξισορροπήσει την κατάσταση. Έχει καταντήσει, τα παιχνίδια της απέναντι και στον τελευταίο της βαθμολογίας να είναι ντέρμπυ. Για τίτλο ούτε λόγος βέβαια. Το «τρένο» έχει χαθεί από το Νοέμβριο και η ομάδα, δεν δείχνει ικανή να χτυπήσει ούτε θέση για το ΟΥΕΦΑ!

Όπως είδαμε και σήμερα, τρικυμία στην άμυνα, τραγωδία στα χαφ, ανύπαρκτες ευκαιρίες και έλλειψη αυτοπεποίθησης από τους επιθετικούς στις 2-3 ευκαιρίες.
Το συμπέρασμα για μένα, είναι ότι με το Δώνη η ομάδα έκανε μεγάλο πισωγύρισμα. Δεν ξέρω αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, το θέμα όμως είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει άπειρο προπονητή, ο οποίος να προσπαθεί, έστω και με το μέγιστο ζήλο, να ψηθεί παίζοντας με το όραμα των οπαδών της.

Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ



Κι ύστερα σου λέει ότι οι παραδόσεις δεν παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη αγωνιστική πετάξαμε 2 βαθμούς στο "Καυταντζόγλειο" παρότι ήμαστε ανώτεροι, επιβεβαιώνοντας μία αρνητική παράδοση 10 ετών. Χτες πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα επιβεβαιώνοντας και πάλι μία παράδοση πολλών ετών... Άντε μετά να μην πιστέψεις στην παράδοση...

Πριν το χτεσινό ματς με τον Πανιώνιο οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για νίκη του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" είχε μία ήσυχη εβδομάδα, μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή και μάλιστα ο Φ. Σάντος είδε τον σημαντικότατο για την ομάδα Πάμπλο Γκαρσία να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Από την άλλη, στον Πανιώνιο τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν την περασμένη Κυριακή εντός έδρας από τον ντεφορμέ (τότε) Παναθηναϊκό και επιπλέον είχαν να αντιμετωπίσουν την απουσία του πολύ φορμαρισμένου Κουμορτζί ενόψει του ματς της Τούμπας. Σε αυτά τα προβλήματα προστέθηκε το χτεσινό επεισόδιο του Λ. Χούτου ο οποίος εξασκήθηκε στο... μποξ, χτυπώντας έναν από τους συνεργάτες του Λίνεν κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να αποκλειστεί ο βασικός επιθετικός της ομάδας από την αποστολή και να φέρει αναστάτωση στον προπονητή και τους συμπαίκτες του.



Το ματς της Τούμπας είχε κάποιες αγωνιστικές ιδιομορφίες. Σε κανένα από τα μέχρι τώρα ματς του πρωταθλήματος δεν κλήθηκε ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει μια ομάδα που να ανοίγεται τόσο πολύ και να παίζει τόσο επιθετικά. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έχει κατηγορηθεί ότι μέχρι τώρα πήγαινε όλα τα ματς (πλην Λεβαδειακού) πολύ συντηρητικά παίζοντας με πρώτο στόχο το μηδέν πίσω. Ήταν λοιπόν ένα ερωτηματικό το πώς θα έστηνε την ομάδα ο Σάντος ξέροντας ότι απέναντί του είχε μία πολύ επικίνδυνη επίθεση. Ο Πορτογάλος, παρότι έχει κατηγορηθεί ως υπερβολικά συντηρητικός προπονητής, δεν δίστασε να κατεβάσει μία 11άδα με πολλούς επιθετικογενείς παίκτες (Μουσλιμοβιτς, Κονσεϊσάο, Λάκης, Μπακαγιόκο, Ίβιτς) και χωρίς κανέναν καθαρό "κόφτη" (ο Βερόν ναι μεν είναι αμυντικό χαφ, αλλά είναι περισσότερο "playmaker" παρά "κόφτης"). Αυτή του η επιλογή είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες για γκολ. Οι παίκτες μας έδειξαν να ανταποκρίνονται αρκετά καλά απέναντι σε μία επιθετική ομάδα με παίκτες τεχνήτες, πολύ μεγάλης κλάσης, όπως οι Ρεκόμπα-Εστογιάνοφ, που ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνοι και μπορούσαν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Μετά το 1ο ημίχρονο που έληξε με 1-0 υπέρ της ομάδας μας, ο Σάντος αποφάσισε σχετικά νωρίς να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή βάζοντας τον αμυντικό μέσο Πάμπλο Γκαρσία στη θέση του δεξιού χαφ Λάκη. Αργότερα έβγαλε και τον Ίβιτς βάζοντας τον Μπαλάφα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Σάντος και πάλι "ταμπουρώνει" την ομάδα πίσω φοβούμενος το ματς και κυνηγώντας απλά και μόνο το αποτέλεσμα. Ωστόσο, τα κενά στο κέντρο και την άμυνα του Πανιωνίου, όπως επίσης και η διάθεση των κυανέρυθρων να μην κλειστούν πίσω, συν το γεγονός ότι με τον Γκαρσία ο ΠΑΟΚ "πήρε" το χώρο του κέτρου είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κάνει αρκετές καλές ευκαιρίες για το 2ο γκολ, το οποίο όμως ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Μουσλίμοβιτς.

Γενικά η εικόνα του ματς έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο δίκαιος νικητής αφού απείλησε περίσσότερο την αντίπαλη εστία και από ένα σημείο και έπειτα επικράτησε στο χώρο του κέντρου. Η ομάδα μας έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς από νωρίς. Δείχνουμε ότι είμαστε σε αγωνιστική άνοδο ενώ παιχνίδι με παιχνίδι οι παίκτες αποκτούν αυτοματισμούς και δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά επιτεύγματα για τον ΠΑΟΚ, που-κατά δήλωση Σάντος- έψαχνε από καιρό τη βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Από την άλλη, αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανιώνιο που ήταν πολύ καλός παρόλα τα αγωνιστικά και εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Είναι μία ομάδα που, να πω την αμαρτία μου, την φοβόμουν πολύ γιατί πιστεύω ότι έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ και έναν πολύ καλό προπονητή.



Και φτάνουμε και στη διαιτησία. Υπάρχει μία φράση για τη διαιτησία την οποία πιστεύω ακράδαντα: "Όταν μετά από ένα ματς έχουν (δικαιολογημένα) παράπονα και οι δύο ομάδες, τότε ο διαιτητής είναι άσχετος". Ή πιο σωστά "όταν αντικειμενικά και οι 2 ομάδες αδικήθηκαν από το διαιτητή, τότε αυτός δεν είχε πρόθεση να ευνοήσει κάποια από τις 2 αλλά απλά είναι άσχετος"! Ε λοιπόν αυτό συνέβη χτες στην Τούμπα. Ο κ Παμπορίδης μάς είχε δείξει στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πόσο κακός διαιτητής είναι και μας το επιβεβαίωσε και χτες. Στο 10ο περιπου λεπτό αρνήθηκε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου το οποίο ήταν καταφανές και ευδιάκριτο χωρίς τη βοήθεια του replay. Επιπλέον, μετά από 23 λεπτά έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν! Αυτες οι δύο φάσεις σημάδεψαν το παιχνίδι. Ο Παμπορίδης έχασε κάθε έλεγχο και άρχισε να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του με άλλα λάθη (πχ στέρησε από τον ΠΑΟΚ πέναλτι που όντως έγιναν στο υπόλοιπο ματς). Επειδή λοιπόν κι εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες διαμαρτυρηθήκαμε για τις αδικίες σε βάρος μας την προηγούμενη αγωνιστικη, τονίζω ότι τέτοιες διαιτησίες δεν θέλω να ξαναδώ! Και τονίζω ξανά ότι δεν θεωρώ ότι αδικήθηκε ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΟΚ, αλλά ότι ο διαιτητής πήγε να καταστρέψει το ματς προσπαθώντας να διορθώσει τα λάθη του με άλλα λάθη.

Κατά τα λοιπά, να πω ότι θεωρώ τη νίκη σημαντικότατη καθώς ο Πανιώνιος θα είναι νομίζω ένας από τους ανταγωνιστες μας στο φετινό πρωτάθλημα παρότι αυτή τη στιγμή δεν είναι και τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε και πάλι ο πολύ φορμαρισμένος Κονσεϊσάο ο οποίος στο δημιουργικο κομμάτι ηταν και πάλι εξαιρετικός, ενώ από την αλλη έχασε και πάλι μία εύκολη φάση για γκολ. Ξεχώρισαν επίσης ο επίσης φορμαρισμένος Μπακαγιόκο και φυσικά ο Βερόν.

Ακολουθεί το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" όπου ελπίζουμε όλοι μας η ομάδα να σταθεί καλά στο πιο δύσκολο από τα μέχρι τώρα παιχνίδια της.
by Stepas