Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ



Κι ύστερα σου λέει ότι οι παραδόσεις δεν παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη αγωνιστική πετάξαμε 2 βαθμούς στο "Καυταντζόγλειο" παρότι ήμαστε ανώτεροι, επιβεβαιώνοντας μία αρνητική παράδοση 10 ετών. Χτες πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα επιβεβαιώνοντας και πάλι μία παράδοση πολλών ετών... Άντε μετά να μην πιστέψεις στην παράδοση...

Πριν το χτεσινό ματς με τον Πανιώνιο οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για νίκη του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" είχε μία ήσυχη εβδομάδα, μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή και μάλιστα ο Φ. Σάντος είδε τον σημαντικότατο για την ομάδα Πάμπλο Γκαρσία να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Από την άλλη, στον Πανιώνιο τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν την περασμένη Κυριακή εντός έδρας από τον ντεφορμέ (τότε) Παναθηναϊκό και επιπλέον είχαν να αντιμετωπίσουν την απουσία του πολύ φορμαρισμένου Κουμορτζί ενόψει του ματς της Τούμπας. Σε αυτά τα προβλήματα προστέθηκε το χτεσινό επεισόδιο του Λ. Χούτου ο οποίος εξασκήθηκε στο... μποξ, χτυπώντας έναν από τους συνεργάτες του Λίνεν κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να αποκλειστεί ο βασικός επιθετικός της ομάδας από την αποστολή και να φέρει αναστάτωση στον προπονητή και τους συμπαίκτες του.



Το ματς της Τούμπας είχε κάποιες αγωνιστικές ιδιομορφίες. Σε κανένα από τα μέχρι τώρα ματς του πρωταθλήματος δεν κλήθηκε ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει μια ομάδα που να ανοίγεται τόσο πολύ και να παίζει τόσο επιθετικά. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έχει κατηγορηθεί ότι μέχρι τώρα πήγαινε όλα τα ματς (πλην Λεβαδειακού) πολύ συντηρητικά παίζοντας με πρώτο στόχο το μηδέν πίσω. Ήταν λοιπόν ένα ερωτηματικό το πώς θα έστηνε την ομάδα ο Σάντος ξέροντας ότι απέναντί του είχε μία πολύ επικίνδυνη επίθεση. Ο Πορτογάλος, παρότι έχει κατηγορηθεί ως υπερβολικά συντηρητικός προπονητής, δεν δίστασε να κατεβάσει μία 11άδα με πολλούς επιθετικογενείς παίκτες (Μουσλιμοβιτς, Κονσεϊσάο, Λάκης, Μπακαγιόκο, Ίβιτς) και χωρίς κανέναν καθαρό "κόφτη" (ο Βερόν ναι μεν είναι αμυντικό χαφ, αλλά είναι περισσότερο "playmaker" παρά "κόφτης"). Αυτή του η επιλογή είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες για γκολ. Οι παίκτες μας έδειξαν να ανταποκρίνονται αρκετά καλά απέναντι σε μία επιθετική ομάδα με παίκτες τεχνήτες, πολύ μεγάλης κλάσης, όπως οι Ρεκόμπα-Εστογιάνοφ, που ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνοι και μπορούσαν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Μετά το 1ο ημίχρονο που έληξε με 1-0 υπέρ της ομάδας μας, ο Σάντος αποφάσισε σχετικά νωρίς να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή βάζοντας τον αμυντικό μέσο Πάμπλο Γκαρσία στη θέση του δεξιού χαφ Λάκη. Αργότερα έβγαλε και τον Ίβιτς βάζοντας τον Μπαλάφα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Σάντος και πάλι "ταμπουρώνει" την ομάδα πίσω φοβούμενος το ματς και κυνηγώντας απλά και μόνο το αποτέλεσμα. Ωστόσο, τα κενά στο κέντρο και την άμυνα του Πανιωνίου, όπως επίσης και η διάθεση των κυανέρυθρων να μην κλειστούν πίσω, συν το γεγονός ότι με τον Γκαρσία ο ΠΑΟΚ "πήρε" το χώρο του κέτρου είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κάνει αρκετές καλές ευκαιρίες για το 2ο γκολ, το οποίο όμως ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Μουσλίμοβιτς.

Γενικά η εικόνα του ματς έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο δίκαιος νικητής αφού απείλησε περίσσότερο την αντίπαλη εστία και από ένα σημείο και έπειτα επικράτησε στο χώρο του κέντρου. Η ομάδα μας έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς από νωρίς. Δείχνουμε ότι είμαστε σε αγωνιστική άνοδο ενώ παιχνίδι με παιχνίδι οι παίκτες αποκτούν αυτοματισμούς και δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά επιτεύγματα για τον ΠΑΟΚ, που-κατά δήλωση Σάντος- έψαχνε από καιρό τη βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Από την άλλη, αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανιώνιο που ήταν πολύ καλός παρόλα τα αγωνιστικά και εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Είναι μία ομάδα που, να πω την αμαρτία μου, την φοβόμουν πολύ γιατί πιστεύω ότι έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ και έναν πολύ καλό προπονητή.



Και φτάνουμε και στη διαιτησία. Υπάρχει μία φράση για τη διαιτησία την οποία πιστεύω ακράδαντα: "Όταν μετά από ένα ματς έχουν (δικαιολογημένα) παράπονα και οι δύο ομάδες, τότε ο διαιτητής είναι άσχετος". Ή πιο σωστά "όταν αντικειμενικά και οι 2 ομάδες αδικήθηκαν από το διαιτητή, τότε αυτός δεν είχε πρόθεση να ευνοήσει κάποια από τις 2 αλλά απλά είναι άσχετος"! Ε λοιπόν αυτό συνέβη χτες στην Τούμπα. Ο κ Παμπορίδης μάς είχε δείξει στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πόσο κακός διαιτητής είναι και μας το επιβεβαίωσε και χτες. Στο 10ο περιπου λεπτό αρνήθηκε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου το οποίο ήταν καταφανές και ευδιάκριτο χωρίς τη βοήθεια του replay. Επιπλέον, μετά από 23 λεπτά έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν! Αυτες οι δύο φάσεις σημάδεψαν το παιχνίδι. Ο Παμπορίδης έχασε κάθε έλεγχο και άρχισε να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του με άλλα λάθη (πχ στέρησε από τον ΠΑΟΚ πέναλτι που όντως έγιναν στο υπόλοιπο ματς). Επειδή λοιπόν κι εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες διαμαρτυρηθήκαμε για τις αδικίες σε βάρος μας την προηγούμενη αγωνιστικη, τονίζω ότι τέτοιες διαιτησίες δεν θέλω να ξαναδώ! Και τονίζω ξανά ότι δεν θεωρώ ότι αδικήθηκε ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΟΚ, αλλά ότι ο διαιτητής πήγε να καταστρέψει το ματς προσπαθώντας να διορθώσει τα λάθη του με άλλα λάθη.

Κατά τα λοιπά, να πω ότι θεωρώ τη νίκη σημαντικότατη καθώς ο Πανιώνιος θα είναι νομίζω ένας από τους ανταγωνιστες μας στο φετινό πρωτάθλημα παρότι αυτή τη στιγμή δεν είναι και τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε και πάλι ο πολύ φορμαρισμένος Κονσεϊσάο ο οποίος στο δημιουργικο κομμάτι ηταν και πάλι εξαιρετικός, ενώ από την αλλη έχασε και πάλι μία εύκολη φάση για γκολ. Ξεχώρισαν επίσης ο επίσης φορμαρισμένος Μπακαγιόκο και φυσικά ο Βερόν.

Ακολουθεί το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" όπου ελπίζουμε όλοι μας η ομάδα να σταθεί καλά στο πιο δύσκολο από τα μέχρι τώρα παιχνίδια της.
by Stepas






2 σχόλια:

Μπλέκ είπε...

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ [Η ΑΕΚ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ].
ΜΕ 2 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ Χ2 ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΠΑΟΚ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ .
TO OYEFA ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ

Stepas είπε...

Γειά σου κωστασ 3.

Καταρχήν σαν ΠΑΟΚτσής σ'ευχαριστώ για την ευχή σου να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Μακάρι, αλλά προσωπικά δεν το βλέπω. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνεται ένα βήμα κάθε φορά. Δεν γίνεται από το περσινό χάλι να πάμε κατευθείαν φέτος για πρωτάθλημα. Αυτό που σίγουρα γίνεται είναι με 1-2 καλές προσθήκες τον Γενάρη (όπως σωστά λες) και κάποιες ευνοϊκές συγκυρίες (γκέλες των 3 μεγάλων) μπορεί ο ΠΑΟΚ να παραμείνει ψηλά μέχρι το τέλος και να επιδιώξει να μπει σφήνα στους 3 της Αθήνας. Αυτό ναι, υπο προϋποθέσεις είναι εφικτό.

Πιστεύω κι εγώ ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να χτίσει μια ομάδα τέτοια που κάθε χρόνο να παλεύει για τον τίτλο και όχι απλά για την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Αυτό ωστόσο απαιτεί χρόνο.