Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Ανοιχτή επιστολή για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ: Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη
Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Σταύρο Δουβή
Μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

ΚΟΙΝ: Ως Πίνακας Κοινοποίησης

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με εξαιρετική αγωνία όσα θλιβερά διαδραματίζονται στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αφορούν τον Ηλυσιακό. Μέχρι στιγμής, καμιά αρμόδια αρχή δεν ενδιαφέρθηκε εμπράκτως ούτε επιχείρησε να δώσει λύση στο θέμα που αμαυρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό.

Προς μεγάλη μας απογοήτευσή γινόμαστε μάρτυρες μιας ντροπιαστικής στιγμής στην ιστορία της ομάδας μας. Ο ιστορικός μας σύλλογος που με κόπο, μόχθο και πολλές δυσκολίες προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στη νεολαία της περιοχής επί δεκαετίες, ζει τις πλέον κρίσιμες και δύσκολες στιγμές της αδιάκοπης 81χρονης πορείας του. Το ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αναμεμειγμένο σε οικονομικά και άλλα σκοτεινά συμφέροντα που είναι δυστυχώς ακόμη κυρίαρχα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας, παρά τη συνεχή στηλίτευση τους τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από την πλειοψηφία των φιλάθλων και πολιτών αυτής της χώρας.

Πρόσφατα ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλυσιακός, κ. Θωμάς Μητρόπουλος, συγκάλεσε Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, στην οποία παρά τη μη αναγνώριση της από το μητρικό σωματείο (Ερασιτέχνης Ηλυσιακός Α.Ο.) προχώρησε μονομερώς στην απόφαση μετονομασίας της ΠΑΕ από «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» σε «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ» με διακριτική ονομασία «ΗΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ».

Ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος επικαλείται το Νόμο 2725/1999, όπου προβλέφθηκε αρχικώς η συγχώνευση αθλητικών σωματείων. Στη συνέχεια, με την τροποποίηση του Νόμου με τον 3057/2002 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου διαμορφώθηκε το κατάλληλο έδαφος ώστε να συνενώνονται αθλητικά σωματεία και ανώνυμες αθλητικές εταιρείες χωρίς καμιά ηθική και δεοντολογία, χωρίς κανόνες, χωρίς σεβασμό στην ιστορικότητα των ομάδων και στις τοπικές κοινωνίες. Λανθασμένα τότε, η προσοχή της πολιτείας στράφηκε καθαρά σε επιχειρηματικές λογικές, στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις - εκτρώματα, σε πωλήσεις ονομάτων και εμβλημάτων ιστορικών αθλητικών συλλόγων, εις βάρος της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων και με αλλοίωση των τελικών βαθμολογιών.

Παρά τις παραπάνω «ιδανικές» συνθήκες για τυχοδιώκτες και εν δυνάμει καταστροφείς ιστορικών συλλόγων, η τοπική κοινωνία Ιλισίων και Ζωγράφου μέσω της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη Ηλυσιακού Α.Ο., αρνήθηκε κάθε συνδιαλλαγή με τον κ. Μητρόπουλο, αναγκάζοντάς τον να παραμερίσει - πιθανώς προσωρινά - κάθε προσπάθεια συγχώνευσης και να προβεί στην προαναφερθείσα μονομερή και υπό μορφή πραξικοπήματος αλλαγή της ονομασίας της ΠΑΕ με τροποποίηση του καταστατικού της, προσθέτοντας το τοπωνύμιο «Αιγάλεω» μέσα στην ονομασία του Ηλυσιακού!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αρχικώς έλαβε τα μηνύματα σχετικά με το πρόβλημα του Ηλυσιακού και έβγαλε ανακοίνωση στις 8/10/2008 όπου για πρώτη φορά στα χρονικά δεσμευόταν πως «η πολιτεία πρόκειται να φέρει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε εφεξής να διορθωθούν ατέλειες ή ασάφειες που διαπιστώνονται στην πορεία εφαρμογής του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις συγχωνεύσεις των αθλητικών σωματείων και των Α.Α.Ε.» Από τότε έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας, ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος συνεχίζει χωρίς ενόχληση το σχέδιο καταστροφής του Ηλυσιακού και η πολιτεία απλώς κωφεύει. Κανείς αρμόδιος δεν έχει εμφανιστεί, πόσο μάλιστα να έχει προχωρήσει κάποια σχετική νομοθετική ρύθμιση.

http://www.ilisiakos.com/detail1.asp?id=888

Δεν υπάρχουν σχόλια: