Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Beach Volley - Αυστριακό Οπεν 2008


Διπλή συμμετοχή ελληνίδων στο τουρνουά μπήτς βόλλεϊ της Αυστρίας.
Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Καραντάσιου/Αρβανίτη με απ ευθείας πρόκριση στο κύριο ταμπλώ και οι Κουτρουμανίδου / Τσαρτσιάνη μετά απο τρείς νίκες στα προκριματικά.
Να που ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να εκπροσωπείται εκτός συνόρων πολύ καλά απο γυναίκες σε αθλήματα που μπορεί να μην ειναι πάρα πολυ δημοφιλή αλαλ ειναι όμορφα και δυνατά.
Καλή επιτυχία.

*φωτο απο eurοbeachtour.com

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Εναλλακτική Ολυμπιάδα από την Διεθνή Αμνηστία

Από το Σάββατο 10 μέχρι και την Κυριακή 18 Μαΐου η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει Εναλλακτική Ολυμπιάδα στην Αγορά της Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 με στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συλλογή 10.000 υπογραφών κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Την Τρίτη 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και ανοιχτή συζήτηση με τον Κινέζο ακτιβιστή και ποιητή Γιανγκ Λιαν.
Μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2008, η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, η καταστολή των ειρηνικών ακτιβιστών αυξήθηκε σε ένταση ακριβώς εξαιτίας των Ολυμπιακών. Τα γεγονότα στο Θιβέτ αποτελούν το πιο πρόσφατο παράδειγμα της έλλειψης σεβασμού της κινέζικης κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πότε: Σάββατο 10 έως Κυριακή 18 Μαΐου 2008, καθημερινά 18.00 με 23.00 (εκτός της ημέρας των εγκαινίων) και τα Σαββατοκύριακα 10.00 με 23.00

Που: Αγορά της Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα

Εκδηλώσεις

Πάρτι εγκαινίων
Το Σάββατο 10 Μαΐου από τις 22.00 με πολλή μουσική, χορό και συλλογή υπογραφών.
Εναλλακτική Ολυμπιάδα: Τα Σαββατοκύριακα 10-11 και 17-18 Μαΐου από τις 18.00 παραδοσιακά ή μη παιχνίδια μεταλλάσσονται με στόχο τον ακτιβισμό μέσα από τη διασκέδαση: προσπερνώντας τα εμπόδια - παραβιάσεις, στοχεύοντας κατά της θανατικής ποινής, ρίχνοντας τις κορίνες των βασανιστηρίων, της αυθαίρετης κράτησης και της λογοκρισίας. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους.

Εκθέσεις
Έκθεση ζωγραφικής των Γεράσιμο Γαλιατσάτο, Μάνο Γραφανάκη, Αντωνία Γρίβα, Ζαφείρω, Μανώλη Ζουλάκη, Ελωίζο Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπο Θεμιστοκλέους, Αλέξανδρο Μάγκο, Χρόνη Μπότσογλου, Νίκο Νικολόπουλο, Ελευθερία Ντέλλα και Αντώνη Τουμανίδη. Έκθεση φωτογραφίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Προβολή βίντεο
Κάθε μέρα στις 21.00 θα προβάλλονται βίντεο που θα περιλαμβάνουν μια 30λεπτη ταινία που γύρισε ο ακτιβιστής Χου Τζια ενόσω βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό και άλλα μικρά βίντεο.
Συνέντευξη Τύπου: Την Τρίτη 13 Μαΐου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, με ομιλητές τον ακτιβιστή και ποιητή Γιανγκ Λιαν, το δημοσιογράφο και Γενικό Γραμματέα του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου, την αντιπρόεδρο του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς
Αμνηστίας, Κατερίνα Καπερναράκου και το διευθυντή του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Δημήτρη Μπότσο.

Ανοιχτή συζήτηση
Την Τρίτη 13 Μαΐου και ώρα 21.00, για την κατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και το ρόλο της πολιτικής ποίησης και του ακτιβισμού με τον Κινέζο ακτιβιστή και ποιητή Γιανγκ Λιαν και τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο. Οι δυο προσκεκλημένοι θα απαγγείλουν τα ποιήματά τους καθώς και ποιήματα του φυλακισμένου Κινέζου δημοσιογράφου Σι Τάο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνεται συλλογή υπογραφών που θα σταλούν στην κυβέρνηση της Κίνας για την υποστήριξη ακτιβιστών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Στόχος είναι η συλλογή 10.000 υπογραφών μέχρι και τον Ιούλιο, οι οποίες θα παραδοθούν στην κινεζική πρεσβεία. Η συλλογή θα γίνεται και ηλεκτρονικά στο http://www.amnesty.org.gr από τις 8 Μαΐου 2008. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι ο ΔΙΕΣΗ 101,3 FM.

Τα εναλλακτικά αθλήματα θα εγκαινιάσει η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Δέσποινα Θεοδωρίδου, το Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 18.00.
νικος Στάθης Γιάννης !? μπορειτε να την δειτε εδω

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Αφιερωμένο αποκλειστικά...

Λες και γράφτηκε γι' ΑΥΤΟΝ!!!!



Θεό, Θεό, Θεό, Θεό δεν σε λένε
κεριά, κεριά, κεριά, κεριά δεν σου καίνε
αλλά τα λό-, τα λό-, τα λόγια σου καίνε
κι ακό-, ακό-, ακό-, ακόμα τα λένε,
Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ.

Αγνός και καλός, ο πρώτος Χριστός
- Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ -
με κάπα ζητιάνου γυρνούσες
και στ’ άσπρα σου γένια πουλιά.
Τριγύρω λαός κι εσύ άγιο φως
- Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ -
γι’ αγάπη και φως τούς μιλούσες,
σοφέ των σοφών βασιλιά.

Πιλάτος λαός σού πήρε το φως
- Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ -,
η Αθήνα που τόσο αγαπούσες
φαρμάκι σού δίνει πικρό.
Πικρή χαραυγή, ορφάνευε η γη
- Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ -
την ώρα που εσύ ξεκινούσες
να βρεις τον αιώνιο Θεό.


(φωτογραφία από: diabaseto.blogspot.com)

ΙΒΙΤΣ:ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΚΟΥΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΒΙΤΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ .ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΕΓΚΟΥΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΕΓΚΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΟΣΦΠ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Η ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ;Η ΤΕΛΟΣ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η <ΟΜΑΔΑΡΑ>ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;
ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΒΙΤΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΧΘΕΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ(ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ,ΕΠΟ).ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ SIR ΤAKIS ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΒΑΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΑΛΕΦΑΝΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ)ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΤΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝΕ.ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑΤΙ Η <ΟΜΑΔΑΡΑ>ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ.ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ,ΟΠΩΣ ΣΑΦΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ Ο ΙΒΙΤΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΥΓ1.ΙΒΙΤΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΠΕΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΟΝΤΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙΣ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ,ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΑ.

ΥΓ2.ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝΕ......!!!!!!!!!!!

ΟΤΙ ΝΑ"ΝΑΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟΝ!!!!!!!!!!


Έγινε πια και αυτό στο πρωτάθλημα !!!

Η φθορά - υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – των δοκαριών του γηπέδου της Ηλιούπολης «συνιστά ανωτέρα βία» που οδηγεί στην αναβολή του αγώνα Ηλιούπολης – Διαγόρα .

Δεν το σχολιάζουμε !!!

Απαιτούμε όμως:- Την αναβολή του πρωταθλήματος έως ότου ληφθεί απόφαση για την τύχη του συγκεκριμένου αγώνα από τα αρμόδια όργανα

.- Να διαφυλάξουν οι αρμόδιοι φορείς το κύρος, την αξιοπιστία και την ισονομία του πρωταθλήματος.

Ελπίζουμε τέλος και ευχόμαστε στο μέλλον να μην υπάρξουν ανάλογα συμβάντα που διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος.
Ρε παιδια σε αυτο τον ποδοσφαιρικο κοσμο μας γινονται πραγματα και θαματα!!!!!!Στο ακουσμα εχτες οτι στο γηπεδο της Ηλιουπολης εχουν κοψει τα δοκαρια εμεινα με ανοιχτο το στομα......Εκει που ημουν στο γηπεδο του Παναιτωλικου ακουγα εναν ραδιοφωνικο σταθμο και ο ιδιος ο Κ.Μιαουλης στον SPOR-FM Ελεγε πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.....
<<Ηταν η ωρα καπου στις 5 το απογευμα και βγαζουν στον αερα τον Προεδρο της Ηλιουπολης και λεει αυτος ο Ακατανομαστος οτι η ευθυνη δεν ειναι δικη μας το Γηπεδο ειναι Δημοτικο σταδιο και ειπε οτι μπαινουν παρα πολλα ατομα σε αυτο το γηπεδο και δεν ξερουμε,μαλλον θελουν να μας κανουν κακο και να τα ριξουν επανω μας ολα,εμεις θα κανουμε μηνυση κατα αγνωστων διοτι θελουν να βλαψουν εναν συλλογο ο οποιος παιρνει αυτο που θελει μεσα στο γηπεδο....>>
Αυτα δηλωσε αυτος ο κυριος και εμεινα χαζος,ξεχασα και τους κανονες που ξερω τα παντα μεχρι και πως κλωτσανε την μπαλα.......Ο θεος να βαλει το χερι του και να βοηθησει την κατασταση και να κλεισουν καποιους μπραβους της νυχτας φυλακη και να μην τους ξαναφησουν να ασχοληθουν με τον αθλητισμο......
Τα συμπερασματα δικα σας ...
Με Εκτιμηση
"Smile"

Ξενέρωμα



Εχθές βρέθηκα για ακόμη μια φορά σε αγώνα της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη και έζησα απο κοντά την ήττα του Χαριλάου.
ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ !
Δυστυχώς η ομάδα μου ήταν εκτός γηπέδου και σε καμία περίπτωση αυτό το φάντασμα που έβλεπα να ήταν αυτή. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, τα περί ηθικών πρωταθλητών, ξενερώματος παικτών και τα δεν μας συμφέρει να μπούμε στο Champions League λόγω των προκριματικών του Ιουλίου είναι φτηνές δικαιολογίες.

Μπράβο στην ομάδα του ΑΡΗ για την νίκη, την άξιζε ! Αν παίξει έτσι και στον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αποκλείεται να χάσει το τρόπαιο.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ




Εφτά χρόνια αποχής απο την κατάκτηση το κυπέλλου ήταν αρκετά για τους Παρτιζάνους, οι οποίοι επικράτησαν της Ζέεμουν στον τελικό με 3-0, φτάνοντας έτσι στην 5η κατάκτηση κυπέλλου (από το το 1991 όταν διεξήχθη η διοργάνωση για πρώτη φορά χωρίς τη συμμετοχή ομάδων από την ενιαία Γιουγκοσλαβία)


Η Παρτιζάν ήταν ανώτερη καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα , ενώ κορυφαίος του αγώνα ανεδείχθη ο Λαμίν Ντιαρά, ο οποίος ήταν ο μοναδικός σκόρερ του τελικού (12 , 41 , 90).


Οι παρτιζάνοι, μάλιστα, βρίσκονται και στην κορυφή του πρωταθλήματος , ενώ σε απόσταση αναπνοής(3βαθμοί 4αγωνιστικές πριν το τέλος)βρίσκεται ο μισητός Ερυθρός Αστέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρες», η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα δίνει μέχρι 100.000 ευρώ στους αντιπάλους της Παρτιζάν, για να τους δώσει επιπλέον κίνητρο για νίκη....

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΤΕΛΟΣ Ο ΙΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !!!

Μάλον θα μας τρελάνει ο Σώκρατες...

Τι έγινε ρε παιδιά πως έγινε αυτό...

Τελικά θέλει να μείνει μόνος ο Σωκράτης???

Μήπως φταίει η ΠΕΚ και ο Τζίγγερ????

Λέτε να "έρθει" στον ΠΑΟ ο Ηλίας......μήπως μίλησε με "ΒΓΕΝΟ"????

ΕΔΩ... Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ...ΟΚ ΓΙΑ ΚΛΕ'Ι'ΤΟΝ

ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ???

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ???

ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΕΣ???

ΜΗΠΩΣ Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΕΙ ΛΙΜΑΝΙ?????????

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΥΜΕ!!!
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ????

"ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΖΙΓΓΕΡ !!!

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ "ΒΓΕΝΟ"- ΤΖΙΓΓΕΡ- ΠΑΤΕΡΑ....
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο "ΒΓΕΝΟ" ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΗΣ ΒΩΒΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ".
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΙ ΠΕΚ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.
ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ....
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ "ΕΠΙΠΕΔΟ". ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Υ.Γ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ, ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ...ΔΗΛ....."ΠΟΙΟΤΗΤΑ"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΚ, 6/05/2008

Όπως υποσχεθήκαμε, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα έγινε συνάντηση μεταξύ του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και του εκ των ιδρυτών της ΠΕΚ κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. Η συνάντηση ήταν θετική και εποικοδομητική και διαπιστώθηκε σε επίπεδο αρχών ταυτότητα θέσεων και αντιλήψεων σε μια σειρά από σοβαρά θέματα:

  1. Για την ισότιμη μεταχείριση και συνεργασία με όλους τους οργανωμένους φιλάθλους του Παναθηναϊκού μέσα από μια διαφανή διαδικασία που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
  2. Για την αξιοποίηση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού αλλά και για την θέσπιση ειδικών προνομίων για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τους παλαίμαχους αθλητές του συλλόγου γενικότερα.
  3. Για την ανάγκη μιας καινούργιας συμφωνίας και σχέσης με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο (¨ΠΑΟ¨) που θα προβλέπει παράλληλα και την ευρύτερη εκπροσώπησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπό την προϋπόθεση της συσπειρώσεως στον ΠΑΟ πολλών χιλιάδων μελών.
  4. Για την ανάγκη μιας μεγάλης και κοινής γιορτής για τα 100 χρόνια του συλλόγου.
  5. Για την χωρίς αποκλεισμούς διαδικασία ώστε να καταστεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πολυμετοχική.
  6. Για την ανάγκη αυξημένων δικαιωμάτων της μειοψηφίας ούτως ώστε ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης που θα διατηρήσει το 50% των μετοχών να χρειάζεται μια ευρύτερη συναίνεση για τη λήψη των σημαντικών αποφάσεων που θα αφορούν την ΠΑΕ.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα προς διευκρίνηση κάτι που αναμένεται να γίνει από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους μεγάλους μετόχους της μειοψηφίας. Σε αυτή τη φάση όμως είμαστε ως ΠΕΚ υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την πλήρη ικανοποίησή μας τόσο για την πρόοδο των συζητήσεων όσο και για τις τοποθετήσεις του κ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να γυρίσει οριστικά την σελίδα τόσο για τον Παναθηναϊκό μας όσο και για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Υ.Γ. Σήμερα το απόγευμα η ΠΕΚ θα συναντηθεί με τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο και τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και περαιτέρω συντονισμό για την επίτευξη του οράματος του ενιαίου, αδιαίρετου και πολυμετοχικού Παναθηναϊκού.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ "GOAL NEWS"

«Ήταν μια πολύ θετική συνάντηση. Στην καινούργια πορεία που έχει εξαγγείλει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης έγινε μια συνάντηση, στην οποία φάνηκε πως έχουμε σύμπτωση απόψεων αυτή τη στιγμή σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Φαίνεται ότι ξεκινάει μια καινούργια ημέρα, με άριστες προϋποθέσεις.
Ήταν εξαιρετικά θετικό το μήνυμα της συνάντησης. Προδιάθεση μου πάντως είναι ότι δε θέλω να μπω σε κανένα διοικητικό συμβούλιο. Προφανώς, εγώ μετοχικά θα συμμετάσχω στο ανώτατο επίπεδο που μπορεί να καθοριστεί ανά μέτοχο, άρα μετοχικά θα είμαι κοντά του».

ΠΑΟ: τελευταίες εξελίξεις

To κακό με τον Βαρδινογιάννη είναι ότι λειτουργεί τον ΠΑΟ με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.
Το σχέδιο είναι αλάνθαστο εάν διαθέτεις €100εκ. κι ανταγωνίζεσαι στις μετεγγραφές τη Λυών, τη Μπάγερν ή τις μεσαίες ομάδες Ισπανίας, Αγγλίας και Ιταλίας.
Εάν όμως διαθέτεις μόλις €10-20εκ. δε νομίζω ότι μπορείς να φτιάξεις πρωταθλητή Ευρώπης, παρά μόνο εάν πρόκειται για μπάσκετ (ΤΣΣΚΑ).

Ο Βαρδινογιάννης δέχεται πίεση εδω και κάποιους μήνες, με τη δημιουργία της ΠΕΚ.
Ποια ήταν η πρώτη του κίνηση;
5-2-2008
Παρουσιάζω το σχέδιο ενεργοποίησης και ίδρυσης μίας εταιρίας ειδικού σκοπού που θα έχει κύριο στόχο να επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα λειτουργήσει στα πλαίσια και τη λογική ενός αμοιβαίου κεφαλαίου και θα στοχεύει στην αγορά παικτών για να ενισχύεται ο Παναθηναϊκός.
Είναι κάτι που τρέχω από το 2004.
....
Όλο το ξεχασμένο(;) σχέδιο (φρέσκα κουλούρια ο κουλουράς) εδώ.

Κι όταν τα πράγματα έφτασαν στο αμήν (100 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα), έκανε τη τρελή εξαγγελία περί συμμετοχής κι άλλων πλην της οικογένειας στο ποδοσφαιρικό ΠΑΟ μετά από 30 χρόνια...

Και χθες συναντήθηκε με Βγεν μέσω Πατέρα (νέος Πρόεδρος ΠΑΟ;), όταν ίσως είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή δικού του προσώπου (Βωβός) στην ΑΜΚ και έμμεσα στον έλεγχο του ΔΣ της ΠΑΕ (10% έχει από το Νόμο ο ερασιτέχνης: Γιαννακόπουλοι)

Οι κινήσεις αυτές μου μοιάζουν σαν εισηγήσεις συμβούλων που δέχεται ο Βαρδινογιάννης, αλλά - δυστυχώς - το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται προσωπική ενασχόληση του ιδιοκτήτη (Καπετάνιος-Καννελάκης-Μr.Σκόντα-Σκόρδας και πολλοί άλλοι που όλη μέρα ασχολούνταν με την ομάδα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο).

Παραδείγματα εισηγήσεων συμβούλων στο παρελθόν:
-Φιλιππίδης (μανατζερ που να ασχολείται αυτός - εμείς δεν έχουμε χρόνο)
-Ροτέισον (μέσω των όρων των συμβολαίων των παικτών να πληρώνονται πριμ συμμετοχών μόνο για όσο παίζουν)

Τέλος, μέσα σε όλα αυτά, ας έχουμε υπόψη:
-Βγενόπουλος-ΟΤΕ (φανέλλα ΠΑΟ)
-ΝΔ-Βγενόπουλος (εμμέσως, λόγω Deutsche Telekom)
-Τράπεζα Πειραιώς (που θεωρείται, τουλάχιστον παλαιότερα, ΠΑΣΟΚική τράπεζα και ο Βαρδινογιάννης ελέγχει άμεσα κι έμμεσα 40%) - η ΑΜΚ θα γίνει από εκεί
-Είσοδο εφοπλιστών στο Χρηματιστήριο, που αναμένεται να μπουν σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ
-Παλαιότερους ψίθυρους περί ανάληψης του στοιχήματος από κοινού με Κόκκαλη, όταν "σπάσει" το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ (το φωνάζει ο Γεωργίου εδώ και χρόνια)
-τι θα γίνει με Παιανία (ανήκει στην οικογένεια, όχι στο ΠΑΟ) και νέο γήπεδο (η μεγάλη πληγή ΠΑΟ-ΑΕΚ)

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Eυρώπη;

Η Ζενιτ και η Ρέιντζερς περασαν στον τελικό του Κυπελλου ΟΥΕΦΑ. Ενος "υποβαθμισμενου" απο εμας τους Έλληνες θεσμου (λες και εχουμε πήξει στις διακρίσεις σε αυτο το Θεσμο...). Και ενταξει η Ρέϊντζερς επωφελήθηκε του "πεθαμένου" εδώ και καιρό Κριστιάν Βιέρι (και δε μιλαω μονο για το χαμένο πέναλτι, αφού απώλεσε και άλλες ευκαιρίες που θα έδιναν την πρόκριση στην ομάδα του), αλλα η Ζενιτ ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Δείχνοντας οτι μια ομάδα η οποία δημιουργείται με πολλά λεφτά, πρέπει να αποβάλλει και την όποια πίεση ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για να τα καταφέρει. Και τα καταφερε μια χαρα. Διέλυσε τους υπερόπτες Γερμανους της Μπάγιερν (θα το "κουβαλανε" σίγουρα πολύ καιρο οι Γερμανοί αυτό, περισσότερο και απο το θρυλικό 1-2 απο τη Μάντσεστερ) και ειναι στον τελικό και μαλιστα με τη σφραγίδα του φαβορί για πολλούς.
Απο την άλλη η Ρέιντζερς... Μια ομάδα που δεν θα πρέπει να την υποτιμάμε γιατι εχει δείξει φέτος οτι ειναι ειδική στο να "καταστρέφει" την κάθε ομορφια που υπάρχει στο άθλημα αλλα παρ' ολα αυτά να ... περνάει. Για μενα, σε αντιθεση με πολλους που δεν "γουσταρουνε" ειναι ενας ελκυστικος τελικος...
Αντιθέτως ως γενικά "μη λατρης" του αγγλικου ποδοσφαίρου δύσκολα θα χαραμίσω ώρα περισσότερη του εικοσάλεπτου αν οι λατρευτοί μας εγγλέζοι αρχίσουν να βιάζουν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ...

Αυτα. Και ο λογος που δεν γραφω και δυσκολα θα κατσω να γραψω καποιο αρθρο για την Ελληνικη πραγματικοτητα δεν ειναι αλλος παρα ο κλασσικος. Δε γουσταρω καυγάδες στην ηλικία μου και εχω φαει ήδη αρκετούς στη μάπα για ποδοσφαιρικά θέματα με Έλληνες "ειδήμονες" που επειδη καποτε κάθησαν ή γράφτηκαν κάπου ξαφνικά τα έμαθαν όλα. Και φυσικά δε γουστάρω με τίποτα τον τροπο με τον οποίο γίνεται η αθλητική αντιπαράθεση εν Ελλάδι.

Σημερα επαιζε η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακο για τα προημιτελικα του μπάσκετ. Καλα μπασκετικος δεν υπήρξα ποτέ μου αλλα μη εχοντας τι να κανω (ο μονος τροπος να δω μπασκετ) εκατσα να δω... Και μου εμεινε μια εικονα και μονο. Η εικονα ενος ανθρώπου 50 χρονων να φωναζει προς τον Γιαννάκη "αλήτη". Εκλεισα την τηλεοραση και πηγα να κανω κατι πιο εποικοδομητικό όπως να χέσω πχ.

Και για να εξηγούμαι. Το ίδιο ακριβως λεω οταν ενας καφρος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ χρωματος αντιδρά έτσι απέναντι σε ενα , εν ολίγοις "εθνικό σύμβολο" του αθλητισμού μας.

Την καλησπέρα μου και τις καθυστερημένες ευχές μου σε όλους.

Οι Δηλώσεις Κόκκαλη Απευθύνονται μόνο στους Γαύρους

Κανέναν δεν αιφνιδίασε ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ με τις πρόσφατες δηλώσεις του. Τόσο με το γνωστό αλαζονικό του ύφος όσο και με τα επιχειρήματα, που βρίσκουν ανταπόκριση μόνο σε φίλαθλους χαμηλής νοημοσύνης (κάτι σαν τις αμερικανικές περιπέτειες). Αναλυτικά:

«Διαβάζω πολλές φορές πως τα διοικητικά συμβούλια του Ολυμπιακού συνεδριάζουν, αλλά πάει ο Κόκκαλης εκεί και κάνει ότι θέλει.»

το Λεμονή ποιος αποφάσισε να απολυθεί; Το διοικητικό συμβούλιο; Άλλα έλεγαν τα ρεπορτάζ του ΟΣΦΠ. Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν νομίζω ότι στον ΟΣΦΠ θα υπήρχαν άτομα που θα έφερναν αντίρρηση ποτέ στον κ. πρόεδρο.

«Ο Ολυμπιακός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, Αυτό πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους κάποιοι που μιλούν για παράγκες. Ας αφήσουν τα παραμύθια. Κάποιοι βγήκαν και μιλούσαν για βίλες. Ας κοιτάξουν πως είναι ο Ολυμπιακός και να τον μιμηθούν και έτσι θα μπορέσουν να πάρουν κι αυτοί κανά πρωτάθλημα.»

Πράγματι, ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ έχει επενδύσει περισσότερα από τους ανταγωνιστές του. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει πάντα να παίρνει το πρωτάθλημα; Ακόμη και στην περίπτωση που κάποια χρονιά δεν βγουν οι επιλογές και προκύψει ομάδα, που με χαμηλότερο μπάτζετ παίξει καλύτερα τη δεδομένη περίοδο, δεν θα το δικαιούται; Αν τα πρωταθλήματα πρέπει να πηγαίνουν στην πλουσιότερη ομάδα, τότε να καταργήσουμε τη διοργάνωση και κατά συνέπεια τον αθλητισμό.
Από την άλλη βέβαια, δεν μας λέει πόσα κέρδισε αυτός προσωπικά από αυτές τις επενδύσεις; (κρατικές προμήθειες δισεκατ. ευρώ, αθωωτικές αποφάσεις για κακουργήματα (κατηγορία καθόλου καφενειακή, αλλά από το στόμα του ίδιου σημερινού πρωθυπουργού!).

«Οντως τότε είπα πως οι αγώνες και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Είχα πει όμως και κάτι άλλο. Οτι εμείς απαιτούμε στην εφαρμογή των κανόνων απ'όλα τα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί.»

ο κανονισμός δε λέει ότι όταν αναβληθεί ένας αγώνας από υπαιτιότητα της μίας ομάδας, τότε μηδενίζεται η ομάδα αυτή; Ο ΟΣΦΠ γιατί τότε δικαιώθηκε; Επειδή αποδείχθηκε ότι οι οπαδοί που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν ήταν δικοί του; Ή επειδή η ΕΠΟ είναι δική του; Ή και τα δύο μαζί;

«Επειδή το θέμα πήγε στην δευτεροβάθμια επιτροπή και μας δικαίωσε, αυτά τα λέει το διεθνές δικαστήριο. Με την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων της Καλαμαριάς, το δικαστήριο δεν απέρριψε μόνο το αίτημα της Καλαμαριάς, αλλά εξέτασε στην ουσία το θέμα.»

το διεθνές δικαστήριο έκανε τη δουλειά του. Η ΕΠΟ έκανε σωστά τη δική της; Πώς ενημερώθηκε ο ΟΣΦΠ; Πώς γίνεται να ενημερώνεται πρώτα ο ΟΣΦΠ και μετά το ματς, αντί πρώτα η Καλαμαριά και πριν το ματς; Ελέγχεται ναι η όχι από τον ΟΣΦΠ η ΕΠΟ; (όπως κάποτε ο Τριβέλας από τον ΠΑΟ;).

«Εκανε μια ένσταση η Καλαμαριά και στη συνέχεια εμφανίζονται η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Αρα είναι και οι άλλοι στα χαρτιά. Στις 21 Απριλίου το δικαστήριο βγάζει απόφαση και λέει ότι η απόφαση της ΕΠΟ είναι σωστή και σύμφωνα με τους κανονισμούς ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού. Αρα στα χαρτιά πήγαν να πάρουν οι άλλοι το πρωτάθλημα.»

Η ΑΕΚ προσπάθησε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που πήρε εντός αγωνιστικών χώρων ή στα χαρτιά τελικά; Τι από τα δύο συμβαίνει; Μήπως μας θεωρεί όλους ηλίθιους τελικά ή μόνο τους γαύρους; (γιατί μάλλον μόνο σε αυτούς απευθύνονταν για να τους φανατίσει περισσότερο, ξέρει καλά γιατί…).

«εδώ υπάρχει και ένα unfair του κυρίου Ντέμη Νικολαΐδη που βγήκε με δημόσιες δηλώσεις στις 23 Απριλίου που είπε ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι ένα δώρο στον Ολυμπιακό. Γιατί δεν είχε το θάρρος να πει πως το πρωτάθλημα ήταν ένα δώρο από ένα ανώτατο αναγνωρισμένο δικαστήριο και την έπεσε στον κ.Γκαγκάτση; Αυτό δεν λέγεται μαγκιά, λέγεται... βάζουμε τρεις τελίτσες γιατί έχουμε και δικαστήρια με τους κυρίους"

Το πρωτάθλημα ήταν δώρο του Γκαγκάτση προς τον ΟΣΦΠ με τον όλο χειρισμό της ΕΠΟ. Γι` αυτό ο Ντέμης δεν ασχολήθηκε με το cas. Αυτό εννοεί ολόκληρη η Ελλάδα, που τυγχάνει να είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Ο Κόκκαλης το γνωρίζει βέβαια, αλλά είπαμε, απευθύνεται μόνο στους δικούς του, μην τυχόν και αποπροσανατολιστεί κανείς – σαν τα πρόβατα - από την «αλήθεια».

«Ενα μήνα πριν ο κ.Νικολαΐδης έλεγε, αποκλειστήκαμε από το κύπελλο, δεν παίξαμε καλά στην Ευρώπη, δεν παίζουμε καλά στο πρωτάθλημα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα μας να παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό δεν το έχουμε καταφέρει. Επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε και μια σοβαρότητα, δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες αντιφατικές δηλώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και να παίρνουν μια φράση που είπα".»

Οι πραγματικές δηλώσεις του Ντέμη ήταν:

1.. "Δεν έχει τελειώσει, βέβαια, το πρωτάθλημα και δεν έχει καμία σημασία να δω που θα καταταγεί η ομάδα μας, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ, είτε δεύτερη, είτε τρίτη".
2. "Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και δεν το έχουμε καταφέρει και αυτό, ξαναλέω, δεν θα αλλάξει με το να βγει η ομάδα μας ΠΡΩΤΗ φέτος".
3. "Το ρόστερ της ΑΕΚ πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Είναι άξιο και ικανό να βγει ΠΡΩΤΟ τη φετινή περίοδο".

4. "Ακόμη και τώρα που μιλάμε μπορεί και να τερματίσει ΠΡΩΤΗ, υπάρχουν ακόμη πέντε αγωνιστικές".
5. "Με αυτό το ποδόσφαιρο που παίζουμε, ΠΡΩΤΟΙ θα έπρεπε να ήμασταν. Αλλο θέμα είναι αυτό και άλλο το ότι παίζουμε κακό ποδόσφαιρο".

Συμπέρασμα: Ο Ντέμης μπορεί να μην ήταν ευχαριστημένος από την ομάδα του αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο ΟΣΦΠ το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν καλύτερος. Όσο για το τελευταίο δίμηνο είναι αυτονόητο ποιος ήταν ο καλύτερος.

«Σήμερα για εμάς είναι μια φάση γιορτής. Ο Ολυμπιακός μετά από μια μικρή διακοπή με το πρωτάθλημα του κ.Δούρου, πήρε άλλα τέσσερα πρωταθλήματα.»

Δηλαδή, το μοναδικό πρωτάθλημα που κρίθηκε από τη διαιτησία τα τελευταία 12 χρόνια ήταν αυτό που πήρε ο ΠΑΟ; Αυτό εγώ το ερμηνεύω ως Γκαιμπελισμό ή δημαγωγία εις βάρος ατόμων πολύ χαμηλής νοημοσύνης!

«Είμαστε ελληνική ομάδα και πάντα πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, υπάρχουν συνθήματα για να πάρουμε το ευρωπαϊκό, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση.»

Γιατί άραγε δεν είναι εύκολο; Επειδή στην Ευρώπη δεν υπάρχουν παράγκες; Ή επειδή υπάρχουν άλλα μεγέθη; Τότε γιατί δεν παίρνει το ΟΥΕΦΑ; (όταν φεύγει από τους ομίλους.). Εκεί οι ομάδες δεν ανήκουν στο οικονομικό του επίπεδο;

«ο Ριβάλντο αφού αμφισβητεί τη γνησιότητα των πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού, θα ήταν σωστό ως καλός άνθρωπος του Θεού να επιστρέψει τα πριμ.»

Αν ο Ρίμπο επιστρέψει τα πριμ, ο Κόκκαλης θα επιστρέψει τα λεφτά από το τσάμπιονς και τις φανέλες; (Και είναι βέβαιο ότι με την τρέλα που έχει ο Ρίμπο τις τελευταίες ημέρες θα το έκανε, αν ο Κόκκαλης έκανε το άλλο!).

Τέλος, αναφέρθηκε στα χρήματα που έδωσε ο Ρίμπο για το γνωστό ίδρυμα της κ. Βαρδινογιάννη (για τα παιδιά με καρκίνο).

Εδώ, τι να σχολιάσεις; Είναι τουλάχιστο κατάπτυστο να θίγει κατά αυτόν τον τρόπο ένα τόσο λεπτό κοινωνικό ζήτημα. Αλλά τι να πεις για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε σε μία χώρα που είχε αποκηρύξει κάθε έννοια πατρίδας και θρησκείας. Και η οποία βέβαια σήμερα δεν υπάρχει. Κάτι ξέρει ο Ρίμπο που λέει ότι του χρειάζεται το θεός.

ΠΟΛΥ ΚΡΑΣΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ,ΒΓΗΚΕ ΧΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΝΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ .ΠΟΙΟΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ;ΠΟΙΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;ΜΙΛΑΜΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ.ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΡΟ,ΣΕ΄ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ 2-2.ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ.ΓΙΑ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΞΕΝΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ,ΓΙΑ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΦΙΛΙΚΑ[ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ],ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΨΥΧΗ ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90.ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΣΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΒΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΕΙ.....ΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝ ΚΟΥΝΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ.
ΥΓ1.ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟ ΚΩΛΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ.

ΥΓ2.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

"Ντοπαρισμένη" υποκρισία

Είναι αλήθεια πως δεν μ αρέσουν οι αναδημοσιεύσεις.
Γι αυτό και παραθέτω το link ενός άρθρου του φίλου μου παλιού πρωταθλητή στο πρόσθιο και νυν προπονητή, του Γιάννη του Μηλιδάκη, που με εκφράζει απόλυτα σε σχέση μ αυτό που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα κρούσματα ντόπιγκ στην άρση βαρών.
Σ αυτή τη χώρα, κατορθώνουμε δυστυχώς μόνιμα, όταν λαμβάνουμε κάποια μέτρα, μαζί με τα ξερά να καίμε και τα χλωρά.
Το θέμα είναι αν το κάνουμε από πρόθεση ή από ασχετοσύνη.
Αφήστε που στην περίπτωσή μας, μάλλον τα ξερά θα μείνουν άκαφτα...

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Ayrton Senna - Μια Κυριακή γεμάτη πένθος

Σε συνέχεια του άρθρου του smile θέλω να γράψω κι εγώ δυο γραμμές για εκείνη την ημέρα, όπως την έζησα στην Ίμολα και την Μπολώνια.
Θα σταθώ όχι στα γεγονότα, που τα ξέρουμε λίγο ως πολύ, αλλά στην ατμόσφαιρα που έζησα στην Ίμολα και την Μπολώνια.

Εισαγωγικά αναφέρω ότι ο αγώνας στην Ίμολα είναι ίσως ο πιο ενθουσιώδης απο πλευράς ατμόσφαιρας, περισσότερο και από την Μόντζα. Έίναι χιλιάδες οι οικογένειες που μπαίνουν στο πάρκο με τα τροχόσπιτα και τις σκηνές τους και απολαμβάνουν όλο το σαββατοκύριακο με τον γνωστό ιταλικό πάθος τον αγώνα. Άσε που γύρω γύρω η περιοχή προσφέρει ότιθέλει η ψυχή σου από πολιτισμό, φαγητό και ποτό. Είναι κρίμα που έβγαλαν την Ίμολα από το 2008, ελπίζω να επανέλθει.

Πίσω στην 1η Μάη 1994.

Το πρωί όλοι ήταν μουδιασμένοι, ο θάνατος του Αυστριακού πιλότου ήταν μεγάλο πλήγμα, εγώ βρισκόμουν στην πρώτη μεγάλη στροφή μετά το Ταμπουρέλο, την Τόζα.

Μετά την πρώτη διακοπή με το αυτοκίνητο ασφαλείας και όταν πέρασε ο Σουμάχερ χωρίς τον Σέννα, καταλάβαμε ότι κάτι είχε συμβεί, τότε δεν υπήρχαν και οι γιγαντο-οθόνες για να τα βλέπουμε όλα.

Στο τέλος όλοι ξέραμε ότι κάτι φρικτό είχε συμβεί.

Το πλήθος των 150,000 ανθρώπων ξεχύθηκε στην πίστα, ενώ όμως συνήθως ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός, δεν άκουγες τίποτα. Ουτε στην απονομή, όπου μόλις και μετά βίας ακουγόταν ο εκφωνητής και η ξεψυχισμένη μπάντα με τους εθνικούς ύμνους.

Όταν έφτασα στο Ταμπουρέλλο μπροστά στο σημείο την σύγκρουσης, τα λουλούδια ήταν ήδη βουνό. Άλλοι έκλαιγαν, άλλοι σταβοκοπιόντουσαν, άλλοι στέκονταν αποσβολωμένοι και κοιτόυσαν. Κανείς δεν μιλούσε.

Το βουβό πλήθος ξεχύθηκε μετά στους δρόμους της Ίμολα. Ακόμα και στα μικρά καφενεία που άρχισαν να μαζεύονται οι παρέες, όλοι κοίταζαν την ζωντανή κάλυψη από την Μπολώνια όπου είχε μεταφερθεί ο πολυτραυματίας Σέννα, χωρίς να μιλάνε.

Πήρα το δρόμο της επιστροφής στη Μπολώνια από τον επαρχιακό δρόμο.

Η εικόνα παντού ίδια. Κόσμος στα καφενεδάκια να παρακολουθεί την εικόνα της τηλεόρασης, θόρυβος κανείς, ουτε κλάξον δεν άκουγες.

Η μπολώνια έρημη την κυριακή το βράδυ. Εξω απο το νοσοκομείο μαζεμένοι πολλοί, σκυφτά κεφάλια βουρκωμένα μάτια, σχεδόν παρακαλώντας να έρθει το μοιραίο, να μη μείνει ο Σέννα ένα φυτό.

Όλο το βράδυ το κρατικό κανάλι της τηλεόρασης μετέδιδε την είδηση ρεπορτάζ και τα σχετικά ανακοινωθέντα.

Η Δευτέρα ξημέρωσε κι αυτή μέσα στη σιγή. Η ατμόσφαιρα είχε κάτι από τον αέρα της Μεγάλης Παρασκευής, όπου όμως ο χρόνος τελειώνει εκεί και δεν έρχεται το Μεγάλο Σάββατο.

Πήρα το αεροπλάνο από τη Μπολώνια για να γυρίσω στο Λονδίνο όπου έμενα εκείνη την εποχή. Λίγες σειρές πιο μπροστά καθόταν ο Μπριατόρε, σκυφτός, με τα γυαλιά ηλίου να σκεπάζουν τα μάτια. Αμίλητος.