Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΠΑΟ: τελευταίες εξελίξεις

To κακό με τον Βαρδινογιάννη είναι ότι λειτουργεί τον ΠΑΟ με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.
Το σχέδιο είναι αλάνθαστο εάν διαθέτεις €100εκ. κι ανταγωνίζεσαι στις μετεγγραφές τη Λυών, τη Μπάγερν ή τις μεσαίες ομάδες Ισπανίας, Αγγλίας και Ιταλίας.
Εάν όμως διαθέτεις μόλις €10-20εκ. δε νομίζω ότι μπορείς να φτιάξεις πρωταθλητή Ευρώπης, παρά μόνο εάν πρόκειται για μπάσκετ (ΤΣΣΚΑ).

Ο Βαρδινογιάννης δέχεται πίεση εδω και κάποιους μήνες, με τη δημιουργία της ΠΕΚ.
Ποια ήταν η πρώτη του κίνηση;
5-2-2008
Παρουσιάζω το σχέδιο ενεργοποίησης και ίδρυσης μίας εταιρίας ειδικού σκοπού που θα έχει κύριο στόχο να επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα λειτουργήσει στα πλαίσια και τη λογική ενός αμοιβαίου κεφαλαίου και θα στοχεύει στην αγορά παικτών για να ενισχύεται ο Παναθηναϊκός.
Είναι κάτι που τρέχω από το 2004.
....
Όλο το ξεχασμένο(;) σχέδιο (φρέσκα κουλούρια ο κουλουράς) εδώ.

Κι όταν τα πράγματα έφτασαν στο αμήν (100 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα), έκανε τη τρελή εξαγγελία περί συμμετοχής κι άλλων πλην της οικογένειας στο ποδοσφαιρικό ΠΑΟ μετά από 30 χρόνια...

Και χθες συναντήθηκε με Βγεν μέσω Πατέρα (νέος Πρόεδρος ΠΑΟ;), όταν ίσως είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή δικού του προσώπου (Βωβός) στην ΑΜΚ και έμμεσα στον έλεγχο του ΔΣ της ΠΑΕ (10% έχει από το Νόμο ο ερασιτέχνης: Γιαννακόπουλοι)

Οι κινήσεις αυτές μου μοιάζουν σαν εισηγήσεις συμβούλων που δέχεται ο Βαρδινογιάννης, αλλά - δυστυχώς - το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται προσωπική ενασχόληση του ιδιοκτήτη (Καπετάνιος-Καννελάκης-Μr.Σκόντα-Σκόρδας και πολλοί άλλοι που όλη μέρα ασχολούνταν με την ομάδα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο).

Παραδείγματα εισηγήσεων συμβούλων στο παρελθόν:
-Φιλιππίδης (μανατζερ που να ασχολείται αυτός - εμείς δεν έχουμε χρόνο)
-Ροτέισον (μέσω των όρων των συμβολαίων των παικτών να πληρώνονται πριμ συμμετοχών μόνο για όσο παίζουν)

Τέλος, μέσα σε όλα αυτά, ας έχουμε υπόψη:
-Βγενόπουλος-ΟΤΕ (φανέλλα ΠΑΟ)
-ΝΔ-Βγενόπουλος (εμμέσως, λόγω Deutsche Telekom)
-Τράπεζα Πειραιώς (που θεωρείται, τουλάχιστον παλαιότερα, ΠΑΣΟΚική τράπεζα και ο Βαρδινογιάννης ελέγχει άμεσα κι έμμεσα 40%) - η ΑΜΚ θα γίνει από εκεί
-Είσοδο εφοπλιστών στο Χρηματιστήριο, που αναμένεται να μπουν σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ
-Παλαιότερους ψίθυρους περί ανάληψης του στοιχήματος από κοινού με Κόκκαλη, όταν "σπάσει" το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ (το φωνάζει ο Γεωργίου εδώ και χρόνια)
-τι θα γίνει με Παιανία (ανήκει στην οικογένεια, όχι στο ΠΑΟ) και νέο γήπεδο (η μεγάλη πληγή ΠΑΟ-ΑΕΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: