Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ!

Θυμάμαι κάτι ηρωικές εποχές, πριν λίγα χρόνια που κερδίζαμε την κατά πολύ ανώτερη Μάντσεστερ Γ. με κάτι παίκτες τύπου Ντάνι Μέρφι και Εμίλ Χέσκεϊ.Από τότε ήρθαν πολλοί αξιόλογοι παίκτες στην ομάδα, έγιναν πολλές φιλότιμες προσπάθειες να ξαναφτιαχτεί η μεγάλη Λίβερπουλ, αλλά τη χαρά της νίκης απέναντι στους μισητούς "διαβόλους" δεν την είχαμε γευτεί από το 2004.Ε λοιπόν εχτές έσπασε και αυτή η γκαντεμιά!Και η ομάδα του Ράφα Μπενίτες δείχνει φέτος έτοιμη τουλάχιστον να κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.Η ώρα για την επιστροφή της Λίβερπουλ στους πραγματικά μεγάλους της Πρέμιερ Λιγκ έφτασε!Ας αφήσουμε μια χρονιά και το Τσάμπιονς Λιγκ, να το πάρει και κανας άλλος βρε παιδί μου...Ας μην πάμε κι εμείς μια φορά στα ημιτελικά... Ας ασχοληθούμε φέτος με το πρωτάθλημα!
Χτες λοιπόν είχαμε το πρώτο (αν δεν κάνω λάθος) μεγάλο ντέρμπι της Ευρώπης για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Άνφιλντ, λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα των προσπαθειών τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λίβερπουλ μάλιστα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη της αντίπαλο χωρίς τον αρχηγό της Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος σε κάτι τέτοια ματς είναι πραγματικά η μισή Λίβερπουλ από μόνος του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι "κόκκινοι" παρατάχθηκαν και χωρίς το μεγάλο τους επιθετικό όπλο, τον Ισπανό Φερνάντο Τόρες. Αμφότεροι έμειναν στον πάγκο για προληπτικούς λόγους, με τον Τζέραρντ να μπαίνει τελικά ως αλλαγή στο 68ο λεπτό.
Έπεφταν κορμιά στο Άνφιλντ...

Tα μάτια όλων ήταν στραμμένα στο μεγάλο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα. Το ξεκίνημα μάλιστα τόσο γι'αυτόν όσο και για την ομάδα του ήταν άκρως ενθαρρυντικό, αφού με δική του ασίστ και τελείωμα της φάσης από τον Τέβεζ η Μάντσεστερ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς-νωρίς (3ο λεπτό). Ωστόσο ένα αυτογκόλ του Γουές Μπράουν έφερε ξανά την ισορροπία στο σκορ και μάλιστα σχετικά νωρίς (27ο λεπτό). Στο β' ημίχρονο η πίεση και η ανωτερότητα της Λίβερπουλ απέδωσαν καρπούς μόλις 13 λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα όταν ο Ράιαν Μπάμπελ κατάφερε, λίγα μόνο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, να μετατρέψει σε γκολ την ωραία πάσα του Κούιτ (ή Κάιτ ή Κόιτ ή όπως θέλετε). Ο τραυματισμός του Μάικλ Κάρικ και η αποβολή του Νεμάνια Βίντιτς με 2η κίτρινη (89') είναι δύο ακόμα λόγοι που θα κάνουν τον Σερ Άλεξ να έχει δύσκολη εβδομάδα ενόψει του ντέρμπι με την Τσέλσι που είναι το επόμενο ματς των "διαβόλων" για το πρωτάθλημα.

Το αυτογκολ του Μπράουν

Η μισητή Μάντσεστερ βλέπει ήδη την πλάτη μας στο βαθμολογικό πίνακα αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ώστε στο τέλος της σεζόν να μην δούμε για μία ακόμη χρονιά εμείς τη δική τους. Η Λίβερπουλ πρέπει επιτέλους να αποκτήσει σταθερότητα στις εγχώριες διοργανώσεις ακόμη και αν χρειαστεί να θυσιάσει συνειδητά την καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπενίτες είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα και το όποιο πλάνο του γι'αυτήν πρέπει να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα και μέσα στο "νησί". Σίγουρα φέτος τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα αφού η Μάντσεστερ έχει κρατήσει τον κορμό των παικτών της και μάλιστα έχει ενισχυθεί με πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Μπερμπάτοφ.Από την άλλη η Τσέλσι έχει στον πάγκο της έναν σποδαίο προπονητή και ένα ρόστερ ικανό να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου. Συνεπώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για εμάς τους "κόκκινους", αλλά είναι μία χρονιά που πρέπει επιτέλους η ομάδα να ξεπεράσει τα όποια κόμπλεξ έχει και να παρουσιάσει επιτέλους αγωνιστική σταθερότητα. Άντε να δούμε...

Μην κλαις...

Goals: 0-1 , 1-1, 2-1

by Stepas

ΜΑΧΗ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ...

Μία μέρα απέμεινε για την έναρξη του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, και ήδη ο ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων μας ξεχειλίζει. Ύστερα από αρκετό καιρό, υπάρχει τέτοια "λαχτάρα" για έναν αγώνα, κάτι που φανερώνει τις προσδοκίες όλων μας για μια καλύτερη χρονιά. Το σλόγκαν της ΠΑΕ "κάθε παιχνίδι και μια γιορτή" έχει περάσει ήδη στο πετσί όλων μας, κάτι που αναμένεται να φανεί και στο γήπεδο της Τούμπας, αρκετές ώρες μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα (21.15). Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, καθώς υπάρχουν τα 19159 διαρκείας και τα ελάχιστα, μπροστά στη ζήτηση, εισιτήρια που εκδόθηκαν και εξαντλήθηκαν αμέσως και δίνουν νόημα στο σύνθημα "είναι μικρό το γήπεδο" Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως έγινε γνωστό, στις τελευταίες συναντήσεις που είχαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας αποφάσισαν να γίνουν διάφορα χάπενινγκ. Να φτάσουν δηλαδή οι οργανωμένοι νωρίτερα στο γήπεδο από ότι συνήθως και να κρεμάσουν καινούργια πανό, να τραγουδήσουν νέα συνθήματα και γενικότερα να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό κλίμα γιορτής, το οποίο όλοι ελπίζουμε να συνοδευτεί και από νίκη της ομάδας μας.


Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Φερνάντο Σάντος δεν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα της ομάδας ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Θα επιμείνει σε αυτό που χρησιμοποίησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Ηράκλειο, αλλά και στην καλοκαιρινή προετοιμασία . Πρόθεση του Πορτογάλου είναι να παρατάξει πάλι την ομάδα με 4 - 2 - 3 - 1 που φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα στον φετινό ΠΑΟΚ.

Ο Χαλκιάς,λοιπόν, θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Στο δεξί άκρο της ομάδας θα αγωνιστεί πιθανότατα ο Σνάουτσνερ ενώ στο αριστερό ο Φίλιππος Δάρλας. Στο κέντρο της άμυνας το τελευταίο διάστημα ο Σάντος δοκίμαζε τους Μαλεζά και Μάρκος Αντόνιο, αλλά είναι αρκετά πιθανό μαζί με τον βραζιλιάνο να αγωνιστεί ο Κοντρέρας. Στο αμυντικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής σίγουρος είναι ο Βερόν, ενώ πιθανότατα την θέση του τραυματία Γκαρσία θα πάρει ο Μπαλάφας. Ο Κονσεϊσάο θα έχει τη γνώριμη θέση του στα δεξιά, ο Βιερίνια αριστερά, ενώ το ρόλο του επιτελικού μέσου θα έχει ο Ιβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης, θα βρίσκεται ο Μουσλίμοβιτς.

Όσο αναφορά τα τελευταία νέα της ομάδας, ο Πάμπλο Κοντρέρας απουσίαζε, λόγω της συμμετοχής του στην εθνική ομάδα της χώρας του, για 10 ημέρες και με μια μόνο προπόνηση με την υπόλοιπη, θα κληθεί πιθανότατα να αγωνισθεί από την αρχή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Κοντρέρας έπαιξε μόνο στο τελευταίο ματς της Χιλής με την Κολομβία για 15 λεπτά, αλλά γύρισε ταλαιπωρημένος από το υπερατλαντικό ταξίδι της επιστροφής.

Στην προπόνηση του Σαββάτου θα μιλήσει με τον Σάντος για να διαπιστώσει ο Πορτογάλος τεχνικός σε τι κατάσταση βρίσκεται, αλλά θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη αν δεν παίξει τελικά. Ο Βιερίνια και ο Γεωργίου συμμετείχαν κανονικά και στις δύο προπονήσεις της Παρασκευής, ενώ μόνος του γυμνάσθηκε πάλι ο Πάμπλο Γκαρσία, ανεβάζοντας, όμως ρυθμούς και κάνοντας τον Σάντος να σκέφτεται ότι πιθανόν να έχει τον παίκτη στην επόμενη υποχρέωση της ομάδας (με τον Πανθρακικό στις 21/9). Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα αποτελείται από τους Χαλκιά, Γλύκο, Αναστασάκο, Αραμπατζή, Δάρλα, Κωνσταντινίδη, Λάκη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Μπακαγιόκο, Μπιζέρα, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Ίβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βερόν και Βιεϊρίνια.

Στα της ΑΕΚ, ο Δώνης πήρε μαζί του τους Σάχα, Μάχο, Καφές, Ράμος, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Αλεξόπουλος, Χουανφράν, Πελετιέρι, Γεωργέας, Μπασινάς, Πλιάτσικας, Ρίκκα, Σκόκο, Λαγός, Κουτρομάνος, Εντίνιο, Παυλής Τζιμπούρ, Μπλάνκο. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν οι Σαχά, Χουανφράν, Κυριάκος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας (ή Ράμος), Μπασινάς, Ρίκκα, Πλιάτσικας(ή Πελετιέρι), Σκόκο, Εντίνιο , Μπλάνκο (ή Τζιμπούρ).


Στη μεριά της ΑΕΚ επικρατεί ενθουσιασμός, μετά και από τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟ την πρώτη αγωνιστική, κάτι που φαίνεται και από τον προσκείμενο σ αυτήν τύπο...

Ο ΠΑΟΚ στην ιδανικότερη ψυχολογική περίπτωση εν όψη ντέρμπι. Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν outsider, έστω και στα μάτια των Αθηναίων, τότε έπαιξε καλά. Κάθε φορά που η πίεση έφερνε τον ΠΑΟΚ σαν φαβορί, τότε έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ φέτος. Με χαμηλά το κεφάλι. Ο Σάντος το λέει συνεχώς. "Δεν θέλω μεγαλοπρέπεια, δεν θέλω αλαζονεία" είπε. Και λογικό αυτό για έναν προπονητή που ξέρει την ψυχολογία του παίκτη. Νομίζω ότι και ο Δώνης το ξέρει αυτό, αλλά δεν το έπαιξε καλά απο την αρχή, τότε που μετά την νίκη επι του βάζελου και τις 2 μεταγραφές, ο κόσμος τους άρχισε να πανυγηρίζει και τα ΜΜΕ να εξυμνούν. Εκεί ο Δώνης δεν πάτησε φρένο και τώρα το ξέρει ότι μπορεί να το πληρώσει...


Βέβαια, όλες οι τακτικές "πάνε περίπατο" σε ένα ντέρμπι. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ είναι προετοιμασμένος, η ΑΕΚ είναι διαβασμένη, αλλά σε ένα τέτοιο ματς αρκεί μια μικρή λεπτομέρεια για να κρίνει τον νικητή....

Ο δωδέκατος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο κόσμος του, θα είναι το σημαντικό βοήθημα για τον στόχο της νίκης. Σε καμμία περίπτωση όμως, αυτό δεν πρέπει να γεμίσει με άγχος τους παίκτες. Το γεγονός ότι η Τούμπα θα είναι κατάμεστη, και μάλιστα αρκετά πριν την έναρξη του αγώνα, θα πρέπει να αποτελέσει το έξτρα κίνητρο για τους παίκτες μας... Αξίζει, ακόμα να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Γ. Αθανασιάδης, ζήτησε να εξασφαλιστεί άδεια πυροτεχνουργού, ώστε να μην γίνουν αναίτιες συλλήψεις, με πάτημα τον τραγελαφικό νόμο Ορφανού-Ιωαννίδη...


Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να σκεφτούμε απο σήμερα την επόμενη μέρα του ματς. Σίγουρα όλοι θέλουμε τη νίκη, αλλά ποδόσφαιρο είναι, υπάχρουν τρία αποτελέσματα... Αν κερδίσουμε την ΑΕΚ, χαιρόμαστε τη νίκη, βγάζουμε τα εσώψυχα μας, αλλά ταυτόχρονα σκεφτόμαστε και τον επόμενο αγώνα. Αν όμως χάσουμε, το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι μια εσωστρέφεια, μια απογοήτευση και μια υποτονική αντίδραση. Γιατί στην τελική, παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες αποτελεί ένα από τα 29 ακόμα παιχνίδια πρωταθλήματος...

Παρακάτω παραθέτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το αυριανό ματς.... (είναι δύσκολη η αναμονή λέμεεε...)

Ο ΠΑΟΚ είχε να νικήσει σε εκτός έδρας πρεμιέρα πρωταθλήματος 24 χρόνια και το κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική. Τώρα οι παίκτες του δικεφάλου καλούνται να πετύχουν δεύτερη συνεχή νίκη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, κάτι που τελευταία φορά έγινε την περίοδο 1994-1995, όταν ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει με νίκες 4-0 και 2-0 κόντρα σε Καβάλα και Ξάνθη αντίστοιχα.


Από τους σημερινούς "ασπρόμαυρους", έξι έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν "μέλη" της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης (έστω κι αν δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ), ο Βλάνταν Ίβιτς, ο Βασίλης Λάκης, ο Ηλίας Αναστασάκος αποτελούν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που έχουν φορέσει και την φανέλα της ΑΕΚ. Από την αντίπερα, μόνο ο Παντελής Καφές έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν και στον δικέφαλο του Βορρά. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τους Φερνάντο Σάντος και Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρείται απ τους πλέον επιτυχημένους προπονητές της ΑΕΚ των τελευταίων ετών και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ, στην οποία υπήρξε και αρχηγός, ενώ όταν αποχώρησε απ αυτήν το 2004, χάρισε μεγάλο μέρος του συμβολαίου του...


Στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας, αναμένεται να βρεθεί αύριο και ο Γιάννης Τοπαλίδης, για να τσεκάρει προφανώς τόσο την κατάσταση των ήδη διεθνών, αλλά και κάποιους παίκτες που υπάρχουν στα "υπόψη" για κλήση στην εθνική...

Για τους φαν του στοιχήματος, ο άσσος κυμαίνεται από 2.30 έως 2.50, το Χ μεταξύ 2.75 και 3.25, ενώ το οι αποδόσεις του διπλού από 2.60 έως 3. Ο μέσος όρος των μεγαλύτερων εταιριών για το over είναι στο 2.20, ενώ για το under στο 1.67

Σε 49 αναμετρήσεις από καταβολής της Α΄ Εθνικής (μετέπειτα super ligda...) με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, ελαφρύ προβάδισμα έχει η ισοπαλία (21 φορές) έναντι του άσσου (19 νίκες του ΠΑΟΚ), ενώ μόλις 9 φορές η ΑΕΚ έχει φύγει με το διπλό. Μεγαλύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ, με 5-0, την περίοδο 1982-1983, ενώ για την ΑΕΚ το περσινό 0-4.

Το αυριανό ματς των δικεφάλων θα διευθύνει ο Βασίλης Παμπορίδης του συνδέσμου Κιλκίς, με βοηθούς τους Μπερσή (Αρκαδίας) και Τρύφων (Δράμας), τέταρτο διαιτητή τον Δαλούκα (Θεσσαλίας) και παρατηρητή τον Αμυγδαλή (Σερρών). Στα 6 τελευταία παιχνίδια που έχει διαιτητεύσει ο (προσφάτως) διεθνής διαιτητής , τα αποτελέσματα ήταν 4 νίκες των γηπεδούχων και 2 ισοπαλίες

Mε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν τον αυριανό αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, ανακοινώνει ότι οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 18:45. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν εγκαίρως για την αποφυγή συνωστισμού. Επιπλέον σημειώνεται ότι θα υπάρχει έλεγχος εισιτηρίου και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε όποιον δεν φέρει κανονικό εισιτήριο ή εισιτήριο διαρκείας.


ΑΡΓΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ???


Γκέλες

Οι "γκέλες" δίνουν ενδιαφέρον σε ενα οποιοδήποτε πρωτάθλημα, οποιοδήποτε άθλημα.
Η γκέλα δεν υπάρχει. Ειναι εφεύρεση όσων θεωρούν οτι ενα πρωτάθλημα πρέπει να το παίρνει πάντα κάποια ομάδα απο τις 4-5 λεγόμενες ισχυρές, τις θεωρητικά αλλα και ουσιαστικά συχνά ισχυρότερες. Για παράδειγμα οι επενδύσεις ΠΑΟ και Ολυμπιακού σε χρήμα ειναι μακράν μεγαλύτερες αυτων των Πανθρακικού και Εργοτέλη.
Ομως μεσα σε ενα γήπεδο, παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και πέντε εναντίον πέντε στο μπάσκετ, έξι εναντίον έξι στο βόλλεϋ και πάει λέγοντας.
Γουστάρω να βλέπω καλό θέαμα, καλή κόντρα και πάθος και ο καλύτερος να κερδίζει.
Γουστάρω στο τέλος να χειροκροτήσω όλους, ακόμα κι αν παρακολούθησα μία "γκέλα".
Σπάνια θα πώ "γκέλα η τάδε ομάδα" αφου αυτο υποτιμάει τον νικητή, την άλλη ομάδα.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ελα μωρε , ποιο Λουξεμβούργο τώρα...

Που ειναι ρε παιδια ολοι οι "εγκριτοι" που εθαβαν τον Ρεχαγκελ και την Εθνική γιατι "δεν επαιξε μπαλα" με το Λουξεμβούργο; Που εισαστε ρε δημοσιογραφαρες που κραζατε την ομαδα που δεν μπορει να προσφερει θέαμα με τους άμπαλους;
Οι άμπαλοι κάνανε ενα καθαροτατο κλύσμα κούκου στους Ελβετους που ακόμα ψαχνουνε να δουνε αν φταιει η μπύρα που τσουζει ο αποτετοιος τους. Ενταξει , φυσικα προσφεραν και ... θέαμα. Ενω η Εθνική πέρασε με 3-0 χωρις να παιξει μπαλα... Οπως φαινεται λοιπον δεν εχει να κανει το όνομα ή το "ειδικο βαρος" του αντιπαλου. Μαζι με την οποια τύχη πρεπει να εχεις και νοοτροπια νικητή. Και προπονητη στον παγκο φυσικα.

Οχι λιγοι αυτοι που μιλαγαν για την παραδοσιακη "τυχη" του Ρεχαγκελ οταν εγινε η κλήρωση... Αν δεν κανω λαθος την ίδια "τυχη" ειχαν και οι Ελβετοι ετσι δεν ειναι; Που ειναι τωρα τα παλικαρια με τα ρολογια;

Αλλωστε στο ποδοσφαιρο δεν αρκει η τυχη. Οσοι λενε οτι με μια καλη κληρωση πας καλα, ας συμβουλευτουνε τους Ολυμπιακους και τους Αεκτζηδες που στην Ευρώπη ειχανε κληρωση-λουκούμι. Ακομα και τους πρασινους που βογγήξανε να αποκλεισουνε το ... μεγαθήριο Σπάρτα Κατι... Αλλα και ενα σωρο παλιοτερα παραδειγματα ολων των ... οπαδικων αποχρώσεων. Η εθνική αγαπητοι ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ. Παιζει τη μπαλα που χρειαζεται για να νικησει και αρχης γενομένης απο τα προκριματικα του Euro 2004 (δηλαδή εδώ και 5 σχεδον χρονια) παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθεροτητα.

Δηλαδή λιγοτερο τυχεροί ηταν οι Ιταλοι; Επικεφαλης ομίλου και αυτοι και εμεις, λογικο να πεσουμε με λιγοτερο καλες ομάδες. Ομως απο το να κληρωθεις, μεχρι να κερδισεις ειναι μεγαλη ιστορια. Για ρωτηστε και τους μακαροναδες τι αιμα φτυσανε να περασουνε απο την Κύπρο...

Μπραβο στην Εθνική ομάδα για τη νίκη και ευχομαι καλη συνεχεια...


Κοιτα να δεις που δεν δινω δεκαρα για την εθνική και ολο γι' αυτη γραφω....

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Αποτελέσματα 2ης Αγωνιστικής προκριματικών Μουντιάλ 2010, ζώνη Ευρώπης

Προκριματικά - Όμιλος 1 - 2η αγωνιστική
Σουηδία-Ουγγαρία 2-1
Αλβανία-Μάλτα3-0
Πορτογαλία-Δανία2-3
Προκριματικά - Όμιλος 2 - 2η αγωνιστική
Λετονία-Ελλάδα 0-2
Ελβετία-Λουξεμβούργο1-2
Μολδαβία-Ισραήλ1-2
Προκριματικά - Όμιλος 3 - 2η αγωνιστική
Σλοβενία-Σλοβακία2-1
Σαν Μαρίνο-Πολωνία0-2
Β. Ιρλανδία-Τσεχία0-0
Προκριματικά - Όμιλος 4 - 2η αγωνιστική
Ρωσία-Ουαλία2-1
Φινλανδία-Γερμανία3-3
Αζερμπαϊτζάν-Λιχτενστάιν0-0
Προκριματικά - Όμιλος 5 - 2η αγωνιστική
Ισπανία-Αρμενία4-0
Τουρκία-Βέλγιο1-1
Βοσνία-Ερζεγ.-Εσθονία7-0
Προκριματικά - Όμιλος 6 - 2η αγωνιστική
Καζακστάν-Ουκρανία1-3
Ανδόρα-Λευκορωσία1-3
Κροατία-Αγγλία1-4
Προκριματικά - Όμιλος 7 - 2η αγωνιστική
Νήσοι Φερόε-Ρουμανία0-1
Γαλλία-Σερβία2-1
Λιθουανία-Αυστρία2-0
Προκριματικά - Όμιλος 8 - 2η αγωνιστική
ταλία-Γεωργία2-0
Μαυροβούνιο-Ιρλανδία0-0
Προκριματικά - Όμιλος 9 - 2η αγωνιστική
Ισλανδία-Σκωτία1-2
Σκόπια-Ολλανδία1-2

Μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής από τα προκριματικά στη ζώνη της Ευρώπης, τα συμπεράσματα τα οποία μπορούμε να βγάλουμε είναι τα εξής.
Μπορεί να μη μας άρεσε ποτέ το Βρετανικό στυλ ποδοσφαίρου, ωστόσο με το Φάμπιο Καπέλο στο πάγκο, οι "καντήλες" κόπηκαν γιατί είχαν κόψει την Αγγλία απ' το προηγούμενο Ευρώ 2008 και με τη μπάλα κάτω οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές που και ποδόσφαιρο ξέρουν και πάθος έχουν γιατί θέλουν να παίζουν στις ομάδες τους που έχουν κατακλυστεί από ξένους και κοινοτικούς, να δείτε που θα πάνε στη Νότιο Αφρική και θα είναι μαζί με τις Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ρωσία απ' τη Ζώνη της Ευρώπης ένα απ' τα μεγάλα φαβορί για το παγκόσμιο κύπελλο, μαζί με τις υπερδυνάμεις της Λ. Αμερικής Αργεντινή και Βραζιλία. Στη μαύρη Ήπειρο για πρώτη φορά ίσως έχουμε φαβορί και από εκεί την σούπερ ομάδα που λέγεται Αίγυπτος η τους Ιβοριανούς σούπερ σταρ της Ακτής Ελεφαντοστού!!!
Φυσικά όλα είναι υποθέσεις και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, όμως η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται και ειδικά για την Αγγλία. Μέχρι χτες το ποδόσφαιρο της μας έσπαγε τα νεύρα με εκείνες τις συνεχόμενες σέντρες που σημάδευαν μονίμως το κεφάλι του κεντρικού επιθετικού. Αυτά όμως κόπηκαν μαχαίρι και η μπάλα απ' την αεροπορία πήγε στο πεζικό και εκεί που ήταν προβλέψιμο για τις αντίπαλες άμυνες, στατικό και απαρχαιωμένο, που έμοιαζε με ένα προμεσονύκτιο Santa Claus, που έχασε το ρολοϊ και άρχισε να μπαίνει απ' τις καμινάδες νωρίτερα πέφτοντας στις καυτές όμως εστίες και να καίει τα όπισθεν μαλακά του μόρια...
Να σημειώσουμε πως ένα ατού για την Αγγλία και την Ολλανδία είναι ότι το μουντιάλ θα γίνει στη Ν. Αφρική που είναι γεμάτη Άγγλους και Ολλανδούς και απ' αυτή την άποψη η Αγγλία και η χειρότερη Ολλανδία των τελευταίων ετών δε μπορούν να μη συμπεριληφθούν στα φαβορί. Ανάμεσα σε αυτές τις "παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις" υπάρχει μια διαφορά πως τώρα οι Άγγλοι παίζουν καλή μπάλα για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία τους ενώ οι Ολλάνδοί να έχουν μείνει στις δάφνες του παρελθόντος δηλαδή 20 χρόνια πίσω στο Ευρώ του 1988 όταν και το κατέκτησαν.
Φυσικά όταν θα έρθει και η ώρα θα πρέπει να δούμε πως θα είναι οι όμιλοι και ποιοι θα πέσουν με ποιους και τελικά ποιοι θα απομείνουν, γι αυτό αν δούμε πάλι τα "παντσέρ" να ευνοούνται απ' τις κληρώσεις και να πηγαίνουν ψηλά δε θα μας κάνει καμία εντύπωση.
Όσο για την Εθνική μας έδειξε σε αυτό τον αγώνα πολύ καλά χαρακτηριστικά και θα είναι αυτοκτονία να μη περάσει. Όσο για τη Κύπρο πιστεύουμε πως σε μερικά χρόνια θα τρελάνει την Ευρώπη. Για μας είναι και πιο ποιοτική ομάδα απ' την Εθνική μας και πολύ μεγαλύτερα ταλέντα διαθέτει. Όσο για τις υποδομές τις, εδώ και 15 χρόνια γίνεται σπουδαία δουλειά παράγοντας ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές και όχι εξειδικευμένους ρολίστες. Ταλέντα όπως ο Χριστοφή και ο Βατής της Ομόνοιας δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην χώρα μας. Ειδικά ο πρώτος αποτελεί διακαή πόθο του Αρσέν Βενγκέρ για την Άρσεναλ και κοστολογήθηκε απ' αυτήν στα 18.000.00 Ευρώ και είναι μόλις 17 ετών. Ειλικρινά ευχόμαστε να δούμε τη Κύπρο στο Μουντιάλ και για μας το παιχνίδι με την Ιταλία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στα προκριματικά του Ευρώ από καθαρή αδικία δε νίκησε τη Γερμανία μέσα στην έδρα της έχοντας 3 δοκάρια και δύο ολοκάθαρα πέναλτι που δεν της δόθηκαν.


Ράδιο Κολλεκτίβα

ΥΓ* Οι απόψεις μας δεν ενδείκνυνται για κανενός είδους στοίχημα και δε διεκδικούν σε καμία περίπτωση να επιβεβαιωθούν είναι εκτιμήσεις και τίποτα παραπάνω.

Ο ΓΚΡΕΚΟΡI ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

H KAE ΠΑΟΚ ανακοίνωσε (έστω και στα ... αλαμπουρνέζικα) την απόκτηση
του Κέννυ Γκρέγκορι


Ο 30χρονος πρώην παίκτης της Εφές Πίλσεν αποτέλσε τον εκλεκτό του Αργύρη Πεδουλάκη για την θέση του Αμερικανού σμολ φόργουορντ στο ρόστερ του ΠΑΟΚ με τις κινήσεις τα τελευταία 24ωρα να έγιναν μέσα σε απόλυτη μυστικότητα.



Ο Γκρέγκορι, με ύψος 1.97μ. πρόκειται για έναν παίκτη που διέθετε τα στοιχεία που επιθυμεί ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Αυτό γιατί ο απόφοιτος του Κάνσας διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και επιπέδου Ευρωλίγκα ξεκινώντας την περίοδο 2003-2004 από την Πάβια και την ιταλική Α2. Το καλοκαίρι του 2005 ο Γκρέγκορι μετακόμισε στην Γαλλία και την Λε Μαν ενώ πέρσι είχε αγωνιστεί στην Τουρκία και την Εφές Πίλσεν.


Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγαζει

Aκουω πολλα και διαφορα για την εθνική.
Να ξεκαθαρισω πως ανήκω σε αυτους που δε με συγκινουν οι εθνικες ομαδες. Ποτε δεν θεώρησα (και το εγραψα και κατα τη διαρκεια του Euro) οτι ειναι "εθνικη υποθεση" ενα ... παιγνίδι. Και φυσικά ποτε δεν θα το θεωρησω. Φυσικα και χαιρομαι στις επιτυχιες της αλλα οπως θα χαιρομουνα μια βόλτα για καφέ ή ενα ποτο με καλη παρέα. Η εθνική δεν μπορει να μου γινει καψουρα σαν την ομάδα, απλούστατα επειδή η ομάδα ειναι μία πως να το κανουμε. Και η Εθνική ειναι και αυτη μια ομαδα. Αρα περναει σε δεύτερη μοίρα.

Τα "πατριωτικά" και τις "εθνικές υπερηφάνιες" τα αφήνω για οσους τα ... χρειάζονται, εμένα να μου λειπουνε.

Όμως μεχρι την γενική απαξίωση του Ρεχάγκελ και της εθνικής παραπαει. "Ξεφτιλα", "δεν παιζει μπαλα" δεν, δεν , δεν...
Για καθηστε ρε μάγκες. Το κερδιζατε και πριν μια δεκαετια ευκολα το Λουξεμβουργο; Τις Μάλτες; Τις Σλοβενίες; Μπα, δε νομίζω... Δηλαδη θα σας χαλαγε η ομαδα σας να επαιρνε το Τσαμπιονς Λιγκ και ας επαιζε σκατομπαλα; Παλι δε νομίζω. Οσο για τους παικτες που παιρνει... Ε, τι να κανουμε τώρα...
Πλιατσικας, Νινης, Μακος κι ο δικος μας Γιαννης Παπαδοπουλος ηταν η μεσαια γραμμη της Εθνικης Νεων που επαιξε τελικο Ευρωπης περσι! Γιατι τετοια απαξιωση?

Και τα αναπληρωματικα χαφ της Εθνικης μας τα ειδατε ποιοι ειναι? Τζιωλης, Πατσατζογλου και Πλιατσικας! Αυτοι ειναι οι χαφ που παραγει το ερμο ελληνικο ποδοσφαιρο και με τετοιους ζηταμε απο τον Ρεχαγγελ να προσφερει και θεαμα και να φερει και διακρισεις.

Τη πρωτη αγωνιστικη της Σουπα-Λιγκας οι ξενοι που επαιξαν ηταν περισσοτεροι απο τους Ελληνες, αν μαλιστα μετρησουμε μονο τις αρχικες 11αδες θα μας πιασει απελπισια. Ενω ο μοναδικος Ελληνας που σκοραρε ηταν ο Καραγκουνης με το κωλοφαρδο γκολ στο 93'.

Αυτη η στανη αυτο το τυρι βγαζει. Οσοι δεν το βλεπουν...

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Όταν η αλήθεια του ενός είναι το ψέμα του άλλου

Ακόμα δεν άρχισε η νέα περίοδος και ως αν γνήσιοι έλληνες αρχίσαμε να διεκδικούμε την γνησιότητα και την ορθότητα των απόψεων μας.

Νομίζω ότι θα πρέπει να περιοριστούμε ο καθένας που κάθεται να γράψει κάτι, στην γνησιότητα αυτού που γράφει. Σε ότι αφορά την ορθότητα θα πρέπει να αφήσουμε να το κρίνει ο αναγνώστης.

Είναι νομίζω αυτονόητο ότι ο κάθε μετέχων γράφει αυτό που πιστεύει.

Αυτό όμως απέχει πολύ από το να αυτοχαρακτηρίζεται σαν "αλήθεια".

Η αλήθεια του ενός μπορεί να είναι κάλλιστα το ψέμα του άλλου.

Άς αποφύγουμε λοιπόν αυτές τις επικλήσεις και τις σχετικές αναγγελίες και ας περιοριστούμε στο να γράφουμε την άποψη μας.

Και βέβαια απο τη στιγμή που το κάνουμε θα πρέπει να έχουμε την υπομονή και το θάρρος να ακούμε και τις σχετικές απόψεις των μελών αυτής της κοινότητας.

Θα ήταν εξάλλου πολύ βαρετό να ακούμε μόνο τον εαυτό μας, η αξία της κοινότητας είναι οι διαφορετικές απόψεις που ακούγονται.

Κλείνω αυτό το σύντομο σχόλιο με μια σημείωση σχετικά με την ανάπτυξη σεναρίων, που αγγίζουν και ξεπερνούν την μυθοπλασία.

Θα μπορούσα σήμερα να ξεκινήσω ένα ολόκληρο σενάριο για μια αλληλουχία γεγονότων, συμβάντων, πράξεων και φυσικών φαινομένων. Και να το ντύσω με ένα μανδύα ποδοσφαιρικό και να βγάλω απο το μυαλό μου "παπάδες". Και μετά να το αναρτήσω κιόλας για να το διαβάσει η κοινότητα.

Αν η κοινότητα αρέσκεται στη μυθοπλασία, τότε θα "τσιμπήσει". Άν πάλι όχι, τότε η μυθοπλασία μου θα πέσει στο κενό και θα αντικρύσει την κρύα σιωπή.

Πιστεύω ότι η καλύτερη μέθοδος για να αγνοήσω έμπρακτα τα σενάρια, τους μύθους και τις "παπαριές" που μπορεί ο καθένας να γράφει είναι να μην μπαίνω στον κόπο να τις σχολιάζω.

Προτείνω λοιπόν στα μέλη της κοινότητας να εφαρμόσουν αυτή την μέθοδο αγνοώντας με τη σιωπή τις αναρτήσεις που "εκφεύγουν". Αλλιώς θα ξοδεύουμε την ώρα μας με την αντίκρουση των σεναρίων όπου η νταντά του μικρού Ντέμη έμεινε έγκυος από τον κηπουρό του Καπετάν Γιώργου και ... καθώς μεγαλώνει το "νόθο" ανακαλύπτει ότι και ο Ντέμης είναι ...

ΠΑΟΚ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Φοβερή ατμόσφαιρα στην Τούμπα και

ΠΑΟΚ – PARTIZAN 3-1

Παρουσία περίπου 15 χιλιάδων οπαδών του δικεφάλου, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό ματς την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς Μουσλίμοβιτς , Βιερίνια , Κοντρέρας , Χαλκιά και Μπαλάφα καθώς και τους τραυματίες Γκαρσία και Βαγγελή, ενώ ο Γιοκάνοβιτς τους Τόσιτς, Ομπράντοβιτς, Μπόζοβιτς, Γιοβλανοβιτς, Φέισα, Μιλίκοβιτς, Μάλετιτς και Μορέρα.

Το παιχνίδι με την Παρτιζάν αποτέλεσε για τον Σάντος ένα σημαντικό τεστ ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στην Τούμπα, καθώς μπόρεσε να δει τον βαθμό ετοιμότητας κάποιων παικτών, που δε συμμετείχαν στον προηγούμενο αγώνα με τον ΟΦΗ.



Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε πλακέτα από πλευράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Παρτίζαν για την κατάκτηση του νταμπλ (20o πρωτάθλημα και 10ο κύπελλο) την περσινή αγωνιστική περίοδο στη Σερβία.


Eπίσης τιμήθηκαν οι Μπλάντεν Φούρτουλα και Μίλαν Τζούρτζεβιτς για την κοινή τους παρουσία σε ΠΑΟΚ και Παρτίζαν, από τους Σταύρο Σαράφη και Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο αντίστοιχα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον δικέφαλο και μόλις στο 9’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ., με τον Αναστασάκο να χρίζεται για πρώτη φορά σκόρερ μέσα στη Τούμπα. Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε παλμό, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο 26’ η Παρτιζάν εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και ισοφάρησε με τον Πέριτς, ενώ στο επόμενο δεκάλεπτο είχε τον έλεγχο του αγώνα και δοκάρι στο 35’ μετά από εξαιρετικό σουτ του Λάζιτς.

Στο 37’ ο ΠΑΟΚ ήταν η σειρά του Λάκη (έκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ) να χριστεί σκόρερ, όταν με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1. Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλντι, όμως ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε το πλασέ του Ίβιτς

Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ και γενικά ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Οι ομάδες έδειξαν να αγωνίζονται χωρίς άγχος, υπήρχε ρυθμός και διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, ενώ έλειψαν τα πολλά φάουλ και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τις αρκετές αλλαγές και των δύο ομάδων, το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του, υπήρχαν πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές και ελάχιστες ολοκληρωμένες φάσεις. Δύο-τρία σουτ συνολικά άξια αναφοράς, ενώ το τρίτο γκολ του δικεφάλου προήλθε από στημένη φάση.

Αντιστρόφως ανάλογο όμως, το θέαμα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον παλμό στην κερκίδα. Μεγάλο πάθος στην επανάληψη από τον κόσμο, πολλά συνθήματα από τους οπαδούς τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Παρτιζάν και γενικότερα πολύ όμορφο και γιορτινό κλίμα.



Το φιλμ του αγώνα:


Στο 9’ μετά από κεφαλιά-πάσα του Λάκη, ο Αναστασάκοςβγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Παρτιζάν και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 26’ ο Πέριτς ,μετά από σουτ του Ζαϊέμ, το "ριμπάουντ" και ισοφάρισε για την Παρτίζαν

Στο 29’ κεφαλιά του δραστήριου Μπακαγιόκο, φεύγει πάνω από την εστία των Σέρβων.

Στο 33’ δυνατό σουτ του Ιβοριανού μεσοεπιθετικού έξω από τη μεγάλη περιοχή, λίγο άουτ.

Στο 35’ σουτ του Λάκη, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Μάλετιτς και κατέληξε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση η Παρτιζάν είχε δοκάρι με τον Λάζιτς μετά από δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Στο 37’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν την μπάλα με μεγάλη ταχύτητα, ο Αναστασάκος πάσαρε στον Ίβιτς, αυτός ξανά στον Αναστασάκο, που σούταρε, απέκρουσε προς στιγμή ο Μπόζοβιτς και ο Λάκης απ το ύψος της μεγάλης περιοχής με νέομ σουτ έκανε το 2-1.

Στο 41′ ο Τσίκιμιτς έκοψε με το χέρι εντός της περιοχής. Ο Καλόπουλος υπέδειξε πέναλτι , ο Ίβιτς το εκτέλεσε, όμως απέκρουσε ο γκολκίπερ της σερβικής ομάδας.

Στο 60΄ έξυπνη κομπίνα σε φάουλ με Μπακαγιόκο – Γεωργίου να μην καταφέρνουν τελικά να πετύχουν κάτι σημαντικό.

Στο 64΄ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ μετά από συνδυασμό Αναστασάκου , Ηλιάδη.

Στο 69΄ευκαιρία για την ομάδα μας , το σουτ του Ηλιάδη όμως πέρασε μόλις άουτ.

Στο 75΄ καλή στιγμή με τον Κονσεϊσάο το σουτ του όμως πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 80΄ έπειτα από φάουλ του Κονσεϊσάο, ο Μαλεζάς με κεφαλιά γράφει το τελικό 3-1

Στο 86΄ σουτ του Ντιαρά από το ύψος του πέναλτι, αποκρούει ο Ρίζος.

Οι συνθέσεις των ομάδων :


ΠΑΟΚ: Γλύκος (46′ Ρίζος), Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης (46′ Γεωργίου), Δάρλας, Αναστασάκος (70′ Αθανασιάδης), Μπακαγιόκο (70′ Κονσεϊσάο), Μαλεζάς, Ίβιτς (46′ Μάρκος Αντόνιο), Βερόν (46′ Ηλιάδης), Λάκης, Μπιζέρα.


ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Μπόζοβιτς, Τσούκα, Πέριτς, Λάζιτς, Μπράνκοβιτς, Πέτροβιτς, Τσίκιμιτς, Ζάιεμ, Κνέζεβιτς, Μάλετιτς, Ταντικόφσκι. Σαν αλλαγές έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Στεφάνοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Μπρνόβιτς, Μπογιούνοβιτς, Ντιαρά, Μαρίνκοβιτς.


ΠΑΡΕΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Εκτός από την εντυπωσιακή (για φιλικό ματς) παρουσία μας στο παιχνίδι, υπήρχε πυρήνας οπαδών της Παρτιζάν (70 άτομα ) μέσα στην θύρα 4.


Τέλος με τη λήξη της αναμέτρησης, εκατοντάδες φίλοι του ΠΑΟΚ όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να αποσπάσουν από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων κάποια φανέλα.


Όπως είχε αποφασίσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα έσοδα του σημερινού φιλικού με την Παρτιζάν θα διατεθούν για τη θεμελίωση του νέου αθλητικού κέντρου σε μία έκταση 70 στρεμμάτων μεταξύ της Νέας Μεσημβρίας και του Ξηροχωρίου, που ανήκουν στο Δήμο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.


Για το λόγο αυτό και δεν ίσχυσαν σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αγόρασαν εισιτήρια.


Συνολικά διατέθηκαν 13.047 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 147.040 €, ενώ ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με τον παλιό παράγοντα της ομάδας, γνωστό πολιτικό μηχανικό, Βασίλη Σεργιαννίδη.


Με το ίδιο ακριβώς σκορ (3-1) είχε τελειώσει και η προηγούμενη αναμέτρηση των δύο - αδελφοποιημένων πλέον - ομάδων στην Τούμπα πριν από μερικά χρόνια.

Άξιο αναφοράς και το παρακάτω πανό....

αλλά και ο παρακάτω φίλαθλος....



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ


Σάντος: "Ώριμος ο Μπιζέρα"


"Νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι. Μπορέσαμε να πάρουμε αυτά που θέλαμε. Δηλαδή να κρατήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό που σιγά σιγά αποκτούν οι ποδοσφαιριστές μας. Επίσης ήταν μία πάρα πολύ όμορφη γιορτή από δύο ομάδες που είναι αδελφοποιημένες. Ο κόσμος επίσης ήταν καταπληκτικός οπότε πιστεύω ότι όλοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν", τόνισε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.


Σε ερώτηση για το πώς του φάνηκε ο Μπιζέρα στο ντεμπούτο του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απάντησε: "Ήταν θετικό να δούμε έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι στιγμής δεν είχε αγωνιστεί. Ήταν πρώτη φορά και για αυτόν να αγωνίζεται μπροστά στον κόσμο της ομάδας μας. Είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις προπονήσεις και να αγωνίζεσαι και θεωρώ ότι μπορ να αγωνιστεί σε παραπάνω από μία θέση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ώριμος οπότε από εδώ και πέρα θα αγωνίζεται σε όποια θέση πρέπει ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού όταν θα είναι έτοιμος"


Για το αν θα είναι έτοιμος εν όψει του ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague απάντησε: "Θα δούμε την ετοιμότητά του από αύριο που θα αρχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε και στην πορεία της εβδομάδας θα πάρουμε τις αποφάσεις μας".


Σε ερώτηση για τα τρία γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ ο Σάντος απάντησε: "Βάλαμε τρία γκολ αλλά δεχθήκαμε ένα και θα μπορούσαμε να δεχθούμε κι άλλο. Μας αρέσει να βάζουμε γκολ αλλά μας αρέσει και να μην δεχόμαστε. Το δυναμικό μας δεν έχει σχέση με το περσινό. Είναι σίγουρα ανταγωνιστικό και είναι σίγουρα κάτι το θετικό για το σύνολο αφού όσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός ανεβαίνει και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών"


Για τις απουσίες που έχει λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων σχολίασε: "Είναι κάτι που συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες όταν γίνονται τα ματς των Εθνικών ομάδων με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές να πρέπει να φύγουν. Για μας είναι θετικό γιατί οι ποδοσφαιριστές μας είναι μέλη Εθνικών ομάδων. Δείχνει ότι έχουμε ποιότητα και από εκεί και πέρα με αυτούς και τους υπόλοιπους που έχουμε στο δυναμικό μας θα προχωρήσουμε. Δεν νομίζω ωστόσο ότι την στιγμή αυτή οι απουσίες που είχαμε θα μας δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα".



Γιοκάνοβιτς: "Κέρδισε ο καλύτερος"


''Θα ήθελα να πω ότι ήταν ένα καλό φιλικό παιχνίδι για μας όπου νίκησε η καλύτερη ομάδα. Και από τον ΠΑΟΚ και από εμάς έλειπαν πάρα πολλοί παίκτες αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν για το καλύτερο μέσα στο παιχνίδι.

Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε μπροστά στους φιλάθλους και του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν και όλοι είδαν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Για μένα οι καλύτεροι φίλαθλοι είναι της Παρτιζάν αλλά και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι γνωστοί. Είναι όμορφο να παίζεις εδώ ποδόσφαιρο ενώ είναι σημαντικό ότι οι δύο φίλαθλοι έχουν αδελφοποιηθεί''



Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!!!

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ Η ΑΕΚ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ 4-1...(ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΑΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;)

ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΗ 20 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΟ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΑ 20 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΟ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.

ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-4!!! ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤ.ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΕΚΑΤΣΕ ΠΕΡΣΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ.

ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΕΚ-ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1.

ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΡΙΜΠΟ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ;ΜΗΠΩΣ ΑΗΔΙΑΣΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΚΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ.ΜΕΣΑ Ο ΜΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΑΛΛΑΓΗ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΙΒΑΝΣΙΤΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ 85 ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ 2-0,2 ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ)ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΕ ΕΥΚΟΛΑ...ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ.
ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ...ΜΗΠΩΣ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΝΤΕΜΗΣ....!!!

ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
.ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,(ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΡΟ ΤΟΝ ΔΩΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ)ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, Η ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.... (ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ).

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΤΕ.ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 Η ΤΟΥ 80.Η ΦΑΝΕΛΑ ΠΕΘΑΝΕ.ΖΗΤΩ Η ΚΟΝΟΜΑ...

ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ;

ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ;

ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ;

ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.

ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΠΡΟΚΑΤΕΛΗΜΕΝΟ,ΕΜΠΑΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ,Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ .
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.