Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΟΚ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Φοβερή ατμόσφαιρα στην Τούμπα και

ΠΑΟΚ – PARTIZAN 3-1

Παρουσία περίπου 15 χιλιάδων οπαδών του δικεφάλου, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό ματς την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς Μουσλίμοβιτς , Βιερίνια , Κοντρέρας , Χαλκιά και Μπαλάφα καθώς και τους τραυματίες Γκαρσία και Βαγγελή, ενώ ο Γιοκάνοβιτς τους Τόσιτς, Ομπράντοβιτς, Μπόζοβιτς, Γιοβλανοβιτς, Φέισα, Μιλίκοβιτς, Μάλετιτς και Μορέρα.

Το παιχνίδι με την Παρτιζάν αποτέλεσε για τον Σάντος ένα σημαντικό τεστ ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στην Τούμπα, καθώς μπόρεσε να δει τον βαθμό ετοιμότητας κάποιων παικτών, που δε συμμετείχαν στον προηγούμενο αγώνα με τον ΟΦΗ.



Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε πλακέτα από πλευράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Παρτίζαν για την κατάκτηση του νταμπλ (20o πρωτάθλημα και 10ο κύπελλο) την περσινή αγωνιστική περίοδο στη Σερβία.


Eπίσης τιμήθηκαν οι Μπλάντεν Φούρτουλα και Μίλαν Τζούρτζεβιτς για την κοινή τους παρουσία σε ΠΑΟΚ και Παρτίζαν, από τους Σταύρο Σαράφη και Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο αντίστοιχα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον δικέφαλο και μόλις στο 9’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ., με τον Αναστασάκο να χρίζεται για πρώτη φορά σκόρερ μέσα στη Τούμπα. Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε παλμό, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο 26’ η Παρτιζάν εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και ισοφάρησε με τον Πέριτς, ενώ στο επόμενο δεκάλεπτο είχε τον έλεγχο του αγώνα και δοκάρι στο 35’ μετά από εξαιρετικό σουτ του Λάζιτς.

Στο 37’ ο ΠΑΟΚ ήταν η σειρά του Λάκη (έκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ) να χριστεί σκόρερ, όταν με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1. Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλντι, όμως ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε το πλασέ του Ίβιτς

Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ και γενικά ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Οι ομάδες έδειξαν να αγωνίζονται χωρίς άγχος, υπήρχε ρυθμός και διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, ενώ έλειψαν τα πολλά φάουλ και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τις αρκετές αλλαγές και των δύο ομάδων, το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του, υπήρχαν πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές και ελάχιστες ολοκληρωμένες φάσεις. Δύο-τρία σουτ συνολικά άξια αναφοράς, ενώ το τρίτο γκολ του δικεφάλου προήλθε από στημένη φάση.

Αντιστρόφως ανάλογο όμως, το θέαμα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον παλμό στην κερκίδα. Μεγάλο πάθος στην επανάληψη από τον κόσμο, πολλά συνθήματα από τους οπαδούς τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Παρτιζάν και γενικότερα πολύ όμορφο και γιορτινό κλίμα.



Το φιλμ του αγώνα:


Στο 9’ μετά από κεφαλιά-πάσα του Λάκη, ο Αναστασάκοςβγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Παρτιζάν και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 26’ ο Πέριτς ,μετά από σουτ του Ζαϊέμ, το "ριμπάουντ" και ισοφάρισε για την Παρτίζαν

Στο 29’ κεφαλιά του δραστήριου Μπακαγιόκο, φεύγει πάνω από την εστία των Σέρβων.

Στο 33’ δυνατό σουτ του Ιβοριανού μεσοεπιθετικού έξω από τη μεγάλη περιοχή, λίγο άουτ.

Στο 35’ σουτ του Λάκη, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Μάλετιτς και κατέληξε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση η Παρτιζάν είχε δοκάρι με τον Λάζιτς μετά από δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Στο 37’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν την μπάλα με μεγάλη ταχύτητα, ο Αναστασάκος πάσαρε στον Ίβιτς, αυτός ξανά στον Αναστασάκο, που σούταρε, απέκρουσε προς στιγμή ο Μπόζοβιτς και ο Λάκης απ το ύψος της μεγάλης περιοχής με νέομ σουτ έκανε το 2-1.

Στο 41′ ο Τσίκιμιτς έκοψε με το χέρι εντός της περιοχής. Ο Καλόπουλος υπέδειξε πέναλτι , ο Ίβιτς το εκτέλεσε, όμως απέκρουσε ο γκολκίπερ της σερβικής ομάδας.

Στο 60΄ έξυπνη κομπίνα σε φάουλ με Μπακαγιόκο – Γεωργίου να μην καταφέρνουν τελικά να πετύχουν κάτι σημαντικό.

Στο 64΄ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ μετά από συνδυασμό Αναστασάκου , Ηλιάδη.

Στο 69΄ευκαιρία για την ομάδα μας , το σουτ του Ηλιάδη όμως πέρασε μόλις άουτ.

Στο 75΄ καλή στιγμή με τον Κονσεϊσάο το σουτ του όμως πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 80΄ έπειτα από φάουλ του Κονσεϊσάο, ο Μαλεζάς με κεφαλιά γράφει το τελικό 3-1

Στο 86΄ σουτ του Ντιαρά από το ύψος του πέναλτι, αποκρούει ο Ρίζος.

Οι συνθέσεις των ομάδων :


ΠΑΟΚ: Γλύκος (46′ Ρίζος), Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης (46′ Γεωργίου), Δάρλας, Αναστασάκος (70′ Αθανασιάδης), Μπακαγιόκο (70′ Κονσεϊσάο), Μαλεζάς, Ίβιτς (46′ Μάρκος Αντόνιο), Βερόν (46′ Ηλιάδης), Λάκης, Μπιζέρα.


ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Μπόζοβιτς, Τσούκα, Πέριτς, Λάζιτς, Μπράνκοβιτς, Πέτροβιτς, Τσίκιμιτς, Ζάιεμ, Κνέζεβιτς, Μάλετιτς, Ταντικόφσκι. Σαν αλλαγές έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Στεφάνοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Μπρνόβιτς, Μπογιούνοβιτς, Ντιαρά, Μαρίνκοβιτς.


ΠΑΡΕΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Εκτός από την εντυπωσιακή (για φιλικό ματς) παρουσία μας στο παιχνίδι, υπήρχε πυρήνας οπαδών της Παρτιζάν (70 άτομα ) μέσα στην θύρα 4.


Τέλος με τη λήξη της αναμέτρησης, εκατοντάδες φίλοι του ΠΑΟΚ όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να αποσπάσουν από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων κάποια φανέλα.


Όπως είχε αποφασίσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα έσοδα του σημερινού φιλικού με την Παρτιζάν θα διατεθούν για τη θεμελίωση του νέου αθλητικού κέντρου σε μία έκταση 70 στρεμμάτων μεταξύ της Νέας Μεσημβρίας και του Ξηροχωρίου, που ανήκουν στο Δήμο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.


Για το λόγο αυτό και δεν ίσχυσαν σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αγόρασαν εισιτήρια.


Συνολικά διατέθηκαν 13.047 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 147.040 €, ενώ ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με τον παλιό παράγοντα της ομάδας, γνωστό πολιτικό μηχανικό, Βασίλη Σεργιαννίδη.


Με το ίδιο ακριβώς σκορ (3-1) είχε τελειώσει και η προηγούμενη αναμέτρηση των δύο - αδελφοποιημένων πλέον - ομάδων στην Τούμπα πριν από μερικά χρόνια.

Άξιο αναφοράς και το παρακάτω πανό....

αλλά και ο παρακάτω φίλαθλος....



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ


Σάντος: "Ώριμος ο Μπιζέρα"


"Νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι. Μπορέσαμε να πάρουμε αυτά που θέλαμε. Δηλαδή να κρατήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό που σιγά σιγά αποκτούν οι ποδοσφαιριστές μας. Επίσης ήταν μία πάρα πολύ όμορφη γιορτή από δύο ομάδες που είναι αδελφοποιημένες. Ο κόσμος επίσης ήταν καταπληκτικός οπότε πιστεύω ότι όλοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν", τόνισε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.


Σε ερώτηση για το πώς του φάνηκε ο Μπιζέρα στο ντεμπούτο του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απάντησε: "Ήταν θετικό να δούμε έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι στιγμής δεν είχε αγωνιστεί. Ήταν πρώτη φορά και για αυτόν να αγωνίζεται μπροστά στον κόσμο της ομάδας μας. Είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις προπονήσεις και να αγωνίζεσαι και θεωρώ ότι μπορ να αγωνιστεί σε παραπάνω από μία θέση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ώριμος οπότε από εδώ και πέρα θα αγωνίζεται σε όποια θέση πρέπει ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού όταν θα είναι έτοιμος"


Για το αν θα είναι έτοιμος εν όψει του ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague απάντησε: "Θα δούμε την ετοιμότητά του από αύριο που θα αρχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε και στην πορεία της εβδομάδας θα πάρουμε τις αποφάσεις μας".


Σε ερώτηση για τα τρία γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ ο Σάντος απάντησε: "Βάλαμε τρία γκολ αλλά δεχθήκαμε ένα και θα μπορούσαμε να δεχθούμε κι άλλο. Μας αρέσει να βάζουμε γκολ αλλά μας αρέσει και να μην δεχόμαστε. Το δυναμικό μας δεν έχει σχέση με το περσινό. Είναι σίγουρα ανταγωνιστικό και είναι σίγουρα κάτι το θετικό για το σύνολο αφού όσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός ανεβαίνει και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών"


Για τις απουσίες που έχει λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων σχολίασε: "Είναι κάτι που συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες όταν γίνονται τα ματς των Εθνικών ομάδων με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές να πρέπει να φύγουν. Για μας είναι θετικό γιατί οι ποδοσφαιριστές μας είναι μέλη Εθνικών ομάδων. Δείχνει ότι έχουμε ποιότητα και από εκεί και πέρα με αυτούς και τους υπόλοιπους που έχουμε στο δυναμικό μας θα προχωρήσουμε. Δεν νομίζω ωστόσο ότι την στιγμή αυτή οι απουσίες που είχαμε θα μας δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα".



Γιοκάνοβιτς: "Κέρδισε ο καλύτερος"


''Θα ήθελα να πω ότι ήταν ένα καλό φιλικό παιχνίδι για μας όπου νίκησε η καλύτερη ομάδα. Και από τον ΠΑΟΚ και από εμάς έλειπαν πάρα πολλοί παίκτες αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν για το καλύτερο μέσα στο παιχνίδι.

Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε μπροστά στους φιλάθλους και του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν και όλοι είδαν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Για μένα οι καλύτεροι φίλαθλοι είναι της Παρτιζάν αλλά και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι γνωστοί. Είναι όμορφο να παίζεις εδώ ποδόσφαιρο ενώ είναι σημαντικό ότι οι δύο φίλαθλοι έχουν αδελφοποιηθεί''



2 σχόλια:

exotrela είπε...

Όντως,φανταστική ατμόσφαιρα από νωρίς το μεσημέρι στα στενά γύρω από το γήπεδο καθώς είχαμε και φιλοξενούμενους από το Βελιγράδι και έπρεπε να τους ξεναγήσουμε αναλόγως καθώς είμαστε καλεσμένοι και'μεις στη Σερβία....
Μεγάλη υπόθεση τα αδελφοποιημένα σωματεία,φίλε Novito.
Μόνο όσοι ήταν στο γήπεδο μπορούν να καταλάβουν την ατμόσφαιρα καθώς δύσκολα περιγράφεται....

NOVITO είπε...

Ακριβώς exotrela
σκηνές μοναδικές, που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα...
πρώτη (και μάλλον μοναδική) φορά που ΠΑΟΚτσήδες και οπαδοί άλλης ομάδας (στην προκειμένη οι Παρτιζάνοι) βρίσκονται μαζί στην 4...