Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγαζει

Aκουω πολλα και διαφορα για την εθνική.
Να ξεκαθαρισω πως ανήκω σε αυτους που δε με συγκινουν οι εθνικες ομαδες. Ποτε δεν θεώρησα (και το εγραψα και κατα τη διαρκεια του Euro) οτι ειναι "εθνικη υποθεση" ενα ... παιγνίδι. Και φυσικά ποτε δεν θα το θεωρησω. Φυσικα και χαιρομαι στις επιτυχιες της αλλα οπως θα χαιρομουνα μια βόλτα για καφέ ή ενα ποτο με καλη παρέα. Η εθνική δεν μπορει να μου γινει καψουρα σαν την ομάδα, απλούστατα επειδή η ομάδα ειναι μία πως να το κανουμε. Και η Εθνική ειναι και αυτη μια ομαδα. Αρα περναει σε δεύτερη μοίρα.

Τα "πατριωτικά" και τις "εθνικές υπερηφάνιες" τα αφήνω για οσους τα ... χρειάζονται, εμένα να μου λειπουνε.

Όμως μεχρι την γενική απαξίωση του Ρεχάγκελ και της εθνικής παραπαει. "Ξεφτιλα", "δεν παιζει μπαλα" δεν, δεν , δεν...
Για καθηστε ρε μάγκες. Το κερδιζατε και πριν μια δεκαετια ευκολα το Λουξεμβουργο; Τις Μάλτες; Τις Σλοβενίες; Μπα, δε νομίζω... Δηλαδη θα σας χαλαγε η ομαδα σας να επαιρνε το Τσαμπιονς Λιγκ και ας επαιζε σκατομπαλα; Παλι δε νομίζω. Οσο για τους παικτες που παιρνει... Ε, τι να κανουμε τώρα...
Πλιατσικας, Νινης, Μακος κι ο δικος μας Γιαννης Παπαδοπουλος ηταν η μεσαια γραμμη της Εθνικης Νεων που επαιξε τελικο Ευρωπης περσι! Γιατι τετοια απαξιωση?

Και τα αναπληρωματικα χαφ της Εθνικης μας τα ειδατε ποιοι ειναι? Τζιωλης, Πατσατζογλου και Πλιατσικας! Αυτοι ειναι οι χαφ που παραγει το ερμο ελληνικο ποδοσφαιρο και με τετοιους ζηταμε απο τον Ρεχαγγελ να προσφερει και θεαμα και να φερει και διακρισεις.

Τη πρωτη αγωνιστικη της Σουπα-Λιγκας οι ξενοι που επαιξαν ηταν περισσοτεροι απο τους Ελληνες, αν μαλιστα μετρησουμε μονο τις αρχικες 11αδες θα μας πιασει απελπισια. Ενω ο μοναδικος Ελληνας που σκοραρε ηταν ο Καραγκουνης με το κωλοφαρδο γκολ στο 93'.

Αυτη η στανη αυτο το τυρι βγαζει. Οσοι δεν το βλεπουν...

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Όχι μόνο έπαιξε τελικό Ευρώπης η Εθνική Νέων αλλά τα Ισπανάκια τα έκανε φουρφούρια. Ασχετα που χάσαμε με εκείνο το κωλόφαρδο γκολ. Και χάσαμε τόσες ευκαιρίες. Ούτε και εγώ την καταλαβαίνω αυτή την απαξίωση.

Δεν είναι θέμα πατριωτικής υπερηφάνιας, είναι η ομάδα που μας εκπροσωπεί και καλή, κακή, άσχημη, όμορφη την υποστηρίζω και θέλω να κερδίζει.
Όσο για σκέτη υπερηφάνια, αν δεν είμαστε περήφανοι εμείς που είμαστε Έλληνας ποιοί να είναι περφήφανοι για την καταγωγή τους? Οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Νοτιοαφρικάνοι, οι Δανοί, ή οι Ινδοί?

Dr. Feleki είπε...

Aυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν νιωθω "εθνική υπερηφάνια" επειδη...κερδισαμε στο κλωτσοσκουφι. Προτιμω να νιωθω εθνική υπερηφάνεια για αλλα πραγματα (που δυστυχώς πλεον εκλειπουν). Για θεματα και επιτυχιες που αντανακλουν παγκοσμια στο κοινωνικο συνολο και αλλα τετοια (φαιδρα πια..)
Το τοπι καλο ειναι , αλλα μια ομαδα εχω, δεν θα υποστηριζω και την καθε... εθνική!
Ημαρτον φτασαμε στο σημειο να μαθουμε τους γονεις του καθε αθλητη του ... μπαντμιντον επειδη εκανε μια επιτυχια. Δεν γινεται ετσι ακουστη η Ελλαδα μαγκες.
Απο την αλλη, οταν φτασει και μια ελληνικη ομαδα (συλλογικα) στα επιπεδα που εφτασε η εθνική (που δε μας αρεσει η μπαλα της) τοτε το συζηταμε παλι.

Panagiotis είπε...

Aυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν νιωθω "εθνική υπερηφάνια" επειδη...κερδισαμε στο κλωτσοσκουφι. Προτιμω να νιωθω εθνική υπερηφάνεια για αλλα πραγματα (που δυστυχώς πλεον εκλειπουν).

Σίγουρα, ούτε συζήτηση...