Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Πράσινη μαγεία

Δεν πιστεύω στις προκαταλήψεις γενικά στην ζωή μου. Όσον αφορά όμως τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, θεωρώ τον εαυτό μου αλλά και την παρέα μου γκαντέμηδες. Όσες φορές βρισκόμαστε στο γήπεδο, πάντα κάτι στραβώνει. Από το 0-2 με τον γαύρο μέχρι το 2-1 στον τελικό του Βόλου. Έτσι, ανεβαίνοντας στην Βρέμη με αμαρτωλό παρελθόν και την ομάδα να μην είναι στα καλύτερα της, δεν θα μπορούσα να χαρακτηριστώ και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος στον πλανήτη.

Να όμως που η ομάδα με διέψευσε με τον καλύτερο τρόπο!!! Όχι μόνο πήραμε ένα τεράστιο διπλό μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα, αλλά η νίκη συνδυάστηκε με τρομερή εμφάνιση, πολλές ευκαιρίες και πολύ όμορφο ποδόσφαιρο! Θυμάμαι που στο δρόμο από το Βερολίνο για την Βρέμη συζητούσαμε για τον Τζιόλη και τις μεγάλες πιθανότητες που συγκέντρωνε σύμφωνα με τα νέα που έρχονταν από την Αθήνα για να ξεκινήσει το ματς. Όλοι ήταν αντίθετοι προς την χρησιμοποίηση του και όλοι χαζολογούσαμε λέγοντας πως όχι μόνο θα παίξει αλλά θα βάλει και γκολ. Τελικά, ο Αλέκος έπαιξε τρομερά και έβαλε και ένα πολύ όμορφο γκολ, κλείνοντας μας τα στόματα και μπράβο του.

Όσο για την υπόλοιπη ομάδα, ποιον να ξεχωρίσεις. Ο Μάντζιος σκόραρε και πάλι και ήρθε προς την κερκίδα πράγμα που δεν το συνηθίζει!! Ο Ζιλμπέρτο νομίζω πως έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με την πράσινη φανέλα ενώ ο Γιώργος έδωσε πραγματική κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο με ένα εξαιρετικό γκολ ποίημα.

Πάντως, όσοι έχετε την δυνατότητα και το θέλετε, να πραγματοποιήσετε όσο το δυνατόν συντομότερα μια εκδρομή με τον Παναθηναϊκό στο εξωτερικό. Εκεί καταλαβαίνεις με τον πλέον απλό τρόπο ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, τι σημαίνει το σύνθημα "ελλας-ευρώπη-παναθηναϊκός", τι πάει να πει στηρίζω την ομάδα με το τριφύλλι στο στήθος. Θα γνωρίσετε παιδιά από όλη την Ευρώπη, που έχουν αγνή και απίστευτη αγάπη για την ομάδα!!

Δυο λόγια και για την Werder. Άλλος πολιτισμός, άλλος κόσμος, θέλουμε χιλιόμετρα για να τους φτάσουμε. Κυκλοφορούσαμε με τα διακριτικά ανάμεσα στους οπαδούς της Βέρντερ ενώ ακόμα και μετά το 0-3 όταν τους φωνάζαμε Αουφίντεζεν(δεν ξέρω πως γράφεται στα γερμανικά) αυτοί χαμογελούσαν και πολλοί από αυτούς μας χαιρετούσαν. Ακόμα και μετά την λήξη, φωνάζαμε μπροστά στα μούτρα τους και αυτοί χαμογελούσαν. Μπράβο τους και πάλι μπράβο τους. Αν είχε γίνει αυτό στο Ελλαδιστάν θα τους είχαμε ανοίξει τα κεφάλια.

ΥΓ: Όπου κι αν παίζεις μαζί σου πάω...ΥΓ2:Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ. Ένα μόνο σου ζητώ..

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής Για Τα Επεισόδια Πριν Και Κατά Την Διάρκεια Του Αγώνα.


Αντιγράφω απο το επίσημο site της ΠΑΕ χωρίς σχόλια....

Για την διοίκηση του Ηρακλή την Κυριακή το βράδυ θα ήταν εύκολο να ακολουθήσει το δρόμο των καταγγελιών προς πάσα κατεύθυνση. Ωστόσο προτιμήσαμε να κρατήσουμε μια στάση αναμονής κυρίως για να δούμε ποιες θα ήταν οι τοποθετήσεις των τρίτων μπροστά στη δραματική αυτή πραγματικότητα που ζήσαμε: ας μην ξεχνάμε ότι εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στο νοσοκομείο και χαροπάλευαν τρεις οπαδοί του Ηρακλή. Τέσσερις μέρες μετά δεν συντρέχουν λόγοι σιωπής αλλά μόνο λόγοι προβληματισμού. Κυρίως επειδή μια σειρά από πολλά ένοχα ʽγιατίʼ μένουν αναπάντητα.


Γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν βρήκε ούτε καν το θάρρος να κατονομάσει τους υπεύθυνους αυτής της ιστορίας ντροπής που εξελίχτηκε στην πόλη μας την επόμενη μέρα; Είναι εύκολο να μιλάς γενικά και αόριστα για «αδυναμίες στην εφαρμογή της τάξης» και «αστάθμητους παράγοντες», αλλά από σεβασμό προς τρεις ανθρώπους που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους η Αστυνομία θα πρεπε την επόμενη κι ολάς μέρα να εξηγήσει τι θα κάνει ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Εχει κάποιο παράπονο από την ΠΑΕ Ηρακλής η Αστυνομική Διεύθυνση; Κάναμε κάτι στις μέρες που προηγήθηκαν του αγώνα ώστε να αξίζει ο σύλλογος και οι οπαδοί του αυτή την επίθεση που δεχτήκαμε την Κυριακή το βράδυ; Υπήρξαμε ως προς κάτι ασυνεπείς; Μιλώντας για ασυνέπειες δυστυχώς για την Αστυνομία είναι δύσκολο να βρει τέτοιες στη στάση της διοίκησης του Ηρακλή: κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε και μάλιστα σε άριστη συνεργασία με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ.


Για την αλήθεια της ιστορίας σημειώνουμε ότι δεν έλειψαν ούτε οι συσκέψεις, ούτε (στα χαρτιά) τα μέτρα ασφαλείας. Δυστυχώς τα όσα αποφασίστηκαν όμως δεν τηρήθηκαν και το γιατί για αυτό θα πρέπει να μας το πει η ίδια η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ρωτάμε λοιπόν σήμερα που όλα μοιάζουν ήρεμα (αλλά τρία παιδιά παραμένουν ακόμα στο νοσοκομείο) γιατί δεν υπήρξε φύλαξη των κομβικών σημείων διέλευσης προς το Στάδιο (συμβολή οδών Κατσιμίδου και Λαμπράκη);

Γιατί επετράπη σε 4000 περίπου ανθρώπους να διασχίσουν την πόλη οργανωμένα η μη και να φτάσουν στο γήπεδο σχεδόν ανενόχλητοι όταν ήταν φανερές οι προθέσεις τους; Γιατί δεν ίσχυσε ο προβλεπόμενος από το σχεδιασμό προέλεγχος κατοχής εισιτηρίων σε δυο ζώνες ελέγχου στα πέριξ του Σταδίου όπως είχε συμφωνηθεί στις συσκέψεις; Γιατί η ίδια η Αστυνομία άνοιξε τις πόρτες για να μπουν στο γήπεδο οπαδοί του ΠΑΟΚ χωρίς εισιτήρια, οπαδοί που σχεδόν ανεξέλεγκτα προξένησαν στο γήπεδο τρομερές ζημιές;

Γιατί τέλος την επόμενη μέρα, αντί η αστυνομία να ασχοληθεί με τον εντοπισμό των ενόχων, περιορίστηκε στο να μας κάνει υποδείξεις για τον τρόπο που έπρεπε να διακινήσουμε τα εισιτήρια; Είναι δυνατόν να μας κάνει υποδείξεις επί του προκειμένου ο υπεύθυνος ασφαλείας που δεν έκανε ούτε μια σύλληψη;


Τηρήσαμε επίσης στάση αναμονής για να δούμε ποια θα είναι η κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ και για το αν θα προβληματιστούν με τα όσα συνέβησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές καθώς και η Πολιτεία. Δυστυχώς η στάση όλων προκαλεί μια διαρκή απογοήτευση. Στην κάλυψη του παιγνιδιού εφημερίδες ραδιόφωνα και λογιών λογιών διαμορφωτές της κοινής γνώμης στάθηκαν στη διαιτησία του αγώνα, ξεχνώντας (;) να κάνουν τη βασική ερώτηση, δηλαδή πως είναι δυνατόν να έχει γίνει ένα παιγνίδι σε τέτοιες συνθήκες με δεκάδες οπαδούς να βρίσκονται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και να περιφέρονται πίσω από τα γκολπόστ της εστίας του Ηρακλή. Κανείς παραδόξως δε θυμήθηκε ότι πέρυσι σε ένα ματς του Αρη με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επειδή έπεσαν αντικείμενα ο διαιτητής κ. Κουκουλάκης διέταξε την εκκένωση της εξέδρας των φιλοξενουμένων - γεγονός που συνέβη χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Υπάρχουν προφανώς άλλοι κανονισμοί στο Καυτοτζόγλειο: εδώ ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς κανείς από τους διοργανωτές του αγώνα να προβληματίζεται για αυτό! Γιατί άραγε αυτή την απαραίτητη επισήμανση δεν την έκανε κανείς; Μήπως γιατί πρέπει πάντα να χαϊδεύουμε τα αυτιά των πολλών μιλώντας για 'περήφανους λαούς'; Αλήθεια από πότε η περηφάνια είναι συνώνυμο του βανδαλισμού και η δημοσιογραφία συνώνυμο της σιωπής;


Όταν κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής φυσικά και δεν περιμένουμε να πάρει θέση η Πολιτεία. Μολονότι η διοίκηση του Ηρακλή είναι απολύτως συνεπής σεβόμενη ρυθμίσεις και υποχρεώσεις, πληρώνοντας δηλαδή τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν και με την ανοχή της Πολιτείας που σχεδόν τους στήριζε, η Πολιτεία καιρό τώρα έχει εγκαταλείψει τον Ηρακλή και οι υπεύθυνοι του υφυπουργείου Αθλητισμού αν δεν μπορούν να καταλάβουν το παράπονό μας, δεν έχουν παρά να μας ζητήσουν εξηγήσεις: είμαστε στη διάθεσή τους.
Όπως είμαστε πάντα και στη διάθεση όλων για την παραμικρή διευκρίνιση - ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Και με το θάρρος αυτής της ειλικρίνειας ένα τελευταίο 'γιατί' το απευθύνουμε στον ίδιο τον κόσμο του Ηρακλή - ειδικά σε όσους μέρες τώρα εκφράζουν διαρκώς παράπονα στήνοντας λαϊκά δικαστήρια έξω από το Καυτανζόγλειο ή καταθέτοντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μουρμούρα και απαισιοδοξία. Ρωτάμε λοιπόν γιατί σε αυτή τη διοίκηση δε δόθηκε ούτε μια μέρα πίστωσης χρόνου; Γιατί από την πρώτη στιγμή μας αντιμετωπίζετε σαν να είμαστε παρείσακτοι στην ΠΑΕ; Είμαστε ή όχι μέλη της ίδιας οικογένειας; Εχουμε ή όχι το ίδιο όραμα; Θέλουμε ή όχι την εξυγίανση και το καλό της ομάδας;


Είναι θεμιτή η κριτική, αλλά απαραίτητη η εμπιστοσύνη. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, το καλοκαίρι είναι κοντά...


ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Βέρντερ - Παναθηναϊκός 0-3 με υπογραφή Τζιόλη

Με τρία γκόλ φιλοδώρησε ο μεχρι πρότινος "λίγος" Παναθηναϊκός χθες βράδι την Βέρντερ Βρέμης για το Champions League μεσα στη Βρέμη !
Απο ενα γκολ, Μάντζιος, Καραγκούνης και Τζιόλης.
Εκτος του γκολ, ο Τζιόλης διέψευσε όλους όσους καιρό τωρα τον χλεύαζαν και στις κερκίδες τον έβριζαν, μαζι με άλλους συμπαίκτες του.
Ελπίζω τωρα να βάλουν μυαλό και να μη διαβάζουν εμπαθείς αθλητικογράφους οι φίλοι του Παναθηναϊκού ωστε να δούν το καλό για την ομάδα και να το βάλουν πάνω απο τον εγωισμό τους.
Η απόδοση ηταν εξαιρετική και όλοι οι παίκτες πάλαιψαν άξια. Θυμηθήκαμε λίγο καλές παλιές εποχές. Συγχαρητήρια σε όλους, ακόμα και στον Αντωνίου που επίσης δέχεται αρνητικές κριτικές απο τους "μάνατζερς" της εξέδρας που "ξέρουν καλύτερα".
Ακολουθούν δύο κρίσιμα ματς ετσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, με την Ανόρθωση και την Ιντερ. Στο ενδιάμεσο, ενα ...διάλειμμα για φαγητο, γάβρους θα έχει :)

ΠΑΟΚ εναντίον 12


Ο γίγαντας ΠΑΟΚ ξύπνησε. Η δυναμική που παρουσιάζει η ομάδα αλλά και οι γεμάτες εξέδρες της Τούμπας ενοχλούν όπως ήταν αναμενόμενο για μας, τους άρχοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα διαιτητικά όργια έναντίων του «Δικεφάλου» συνεχίζονται. Δεν περιμέναμε να μας παίξει κανείς 50-50 ακόμα και μέσα στην Τούμπα. Γνωρίζουμε την τακτική τους. Ελπίζουμε μόνο κάποια στιγμή να γίνουμε τόσο δυνατοί που να νικάμε και τους διαιτητές. Το Paokmania αναλύει ...

Πάγια τακτική μας είναι να μην αναφερόμαστε στη διαιτησία για «ψύλλου πήδημα» και γινόμαστε γραφικοί σαν κάποιους οι οποίοι ανακαλύπτουν σφαγές ακόμα και όταν ευνοούνται. Βέβαια σαν Παοκτσήδες ανεξαρτήτου ηλικίας έχουμε νιώσει τι θα πει σφαγή, πώς είναι να πηγαίνεις σε παιχνίδι που «πρέπει» να χάσεις με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνει αυτό.

Πλέον όμως, τα πράγματα θεωρητικά έχουν αλλάξει .. Η παράγκα τελείωσε (;) και το συστηματικό σπρώξιμο των γνωστών ομάδων φαίνεται να καταργείται με αποτέλεσμα να σκέφτομαι, είναι όλα στημένα, ακόμη και τα παιχνίδια που αδικείται ο Βάζελος πχ ώστε να φαίνεται ότι όλοι αδικούνται ή οι διαιτητές και φυσικά οι βοηθοί μας είναι πραγματικά τόσο ανίκανοι σε σημείο να τους χαρακτηρίσεις καθυστερημένους;

Φέτος λοιπόν το πρωτάθλημα που διανύουμε είναι ίσως το πιο απρόβλεπτο των τελευταίων ετών. Ίσως όχι για το ποιος θα βγει πρωταθλητής, αλλά από τη 2η έως και την 16η θέση όλα φαντάζουν πιθανά. Η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στην 2η και 3η και 4η θέση αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ στην τελευταία και ο Πανθρακικός στην 9η. Όλα αυτά έχοντας διανύσει ήδη το 1/4 του πρωταθλήματος και έχοντας πάρει ένα σημαντικό δείγμα γραφής από όλες τις ομάδες.

Η διαιτησία λοιπόν για να μπούμε στο θέμα μας, έχει δώσει το γνωστό της ρεσιτάλ στις οκτώ αγωνιστικές που έχουν περάσει από το πρωτάθλημα 2008-09. Η μοναδική ομάδα όμως από τις πρώτες 10 (ίσως και από όλες) η οποία αδικείται συστηματικά χωρίς να έχει ούτε μία αμφισβητούμενη φάση υπέρ της (για την ακρίβεια έχει μία) είναι ο ΠΑΟΚ.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αμφισβητούμενων φάσεων ανακάλυψα ότι είναι πάρα πολλές .. ανάποδα φάουλ, κάρτες που δεν δόθηκαν σε αντίπαλο, οφσάιντ που αδίκως καταλογίστηκαν στον ΠΑΟΚ, πέναλτι που δεν μας δόθηκαν, κόκκινες που δεν δέχτηκε ο αντίπαλος και άλλα πολλά. Για να μην επεκταθώ θα αναφέρω τα σημαντικότερα συμβάντα και τα οποία όλοι είδαμε και δε θα μπω στη διαδικασία των σφυριγμάτων που σε κλείνουν στην περιοχή σου και σου σπαν τον ρυθμό.

Ξεκινώντας λοιπόν θα αναφέρω τη μοναδική περίπτωση όπου ο ΠΑΟΚ γλίτωσε ένα σφύριγμα .. Πρεμιέρα στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ σε σέντρα παίκτη των γηπεδούχων η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κονσεϊσάο όμως το πέναλτυ δεν δόθηκε. Στο ίδιο ματς παράλληλα, ο διαιτητής Κύρκος άφησε το σκληρό παιχνίδι του ΟΦΗ ο οποίος έπρεπε να παίζει σίγουρα με 10 παίχτες μετά τα μαρκαρίσματα των Σταυρακάκη και Κουνενάκη οι οποίοι χτυπούσαν συστηματικά τους παίχτες του ΠΑΟΚ με αντιαθλητικά τάκλιν.

Στην 2η αγωνιστική λοιπόν, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ με τον διαιτητή Παμπορίδη να μην καταλογίζει τουλάχιστον κίτρινη σε μαρκάρισμα του Μπασινά από πίσω και έπειτα το παιχνίδι να ξεφεύγει με την ΑΕΚ να ευνοείται ολοκληρωτικά από τα σφυρίγματα και τις κάρτες που δόθηκαν στους παίχτες της σε σχέση με αυτά που σφυρίχθηκαν στον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικά τα φάουλ των Μαϊστόροβιτς – Κυριάκου στον Μουσλίμοβιτς οι οποίοι κυριολεκτικά «σάπισαν» τον Βόσνιο και τα οποία φυσικά δεν σφυρίζονταν. Τέλος στη φάση του γκολ της ισοφάρισης, ο παίχτης της ΑΕΚ στο ξεκίνημά της κάνει κοντρόλ με το χέρι το οποίο λανθασμένα δεν σφυρίζεται.

Επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή .. Στο 43’ ο ορισμός της κίτρινης σε παίχτη των γηπεδούχων ο οποίος τραβάει τον Βερόν, δίνεται το φάουλ αλλά όχι και η κάρτα η οποία θα ήταν δεύτερη και θα άφηνε τον Πανθρακικό με 10 παίχτες.

4η αγωνιστική στο ντέρμπυ ΠΑΟΚ – Άρης .. Δολοφονικό τάκλιν του Βίτολο στον Βιερίνια ο ορισμός της κόκκινης κάρτας την οποία δεν θα δώσει ο Πολατιάν.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και πάλι ο Κύρκος, δεν θα υποδείξει πέναλτι στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος ανατράπηκε από τον Νίλσον σε προφανή θέση για γκολ κάτι το οποίο σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να στοιχίσει και την κόκκινη στον αμυντικό των πρασίνων. Στη συνέχεια προς το τέλος του αγώνα πέναλτι που δεν καταλογίζεται στον Μάντζιο ο οποίος ανατράπηκε από τον Σνάουτσνερ. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται με άλλο και το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε καθαρά με τον μη καταλογισμό πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟΚ στο 23’ του αγώνα και το οποίο θα άλλαζε τα πάντα με πιθανό προβάδισμα του ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό με 10 παίχτες.

Τελευταίο έργο στην 8η αγωνιστική με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Ο γνωστός σε όλους Παπασταμάτης, ο οποίος πέρυσι σφύριξε το ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο οποίο έκανε και πάλι όργια με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική και ο οποίος έπαιξε και το περσινό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 ( κάντε κλικ ΕΔΩ) στο Καραϊσκάκη βρίσκεται και πάλι στην Α’ Εθνική με απόφαση του Ψυχομάνη (οι παλαιότεροι θα θυμούνται).

Αφού σφύριξε το Θρασύβουλος – Αστέρας 0-2 και το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 2-0 με τα παράπονα από τη διαιτησία να είναι πάρα πολύ έντονα από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους αντίστοιχα, ήρθε να ολοκληρώσει το έργο του με τη βοήθεια των βοηθών του και πάλι θάβοντας τον ΠΑΟΚ.

Ακυρώνεται το καθαρό γκολ του Μπακαγιόκο στο πρώτο ημίχρονο και όταν το σκορ ήταν 1-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52’ δεν καταλογίζεται πέναλτι στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος δέχεται καθαρό τράβηγμα στη φανέλα ενώ το σκορ και πάλι είναι 1-0. Ο ΠΑΟΚ εν τέλει κατάφερε να ισοφαρίσει και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είχε πάρει εύκολα τους τρεις βαθμούς αν η διαιτησία μας έπαιζε 50-50.

Ποιο το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω; Ο ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε και πλέον αποτελεί φόβητρο για όλους. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται τρεις βαθμούς από την κορυφή και μοναδικός αήττητος παρά την συνεχόμενη και παρατεταμένη κόντρα διαιτησία που αντιμετωπίζει εντός και εκτός Τούμπας. Σφυρίγματα που αν ήταν δίκαια ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς ακόμη και να βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το λυπηρό της υπόθεσης; Έχουν περάσει μόλις οκτώ αγωνιστικές και έχουν προλάβει να γίνουν όλα αυτά τα τραγικά κατά του ΠΑΟΚ .. ποιος μπορεί να πει τι μας περιμένει στα επόμενα; Τα μάτια πιθανώς δεν έχουν δει ακόμη τίποτα από όσα θα συμβούν φέτος και πλησιάζει και το ματς στο Καραϊσκάκη ..

Δεδομένο; Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε ευνοϊκή διαιτησία και ούτε πρόκειται να έχει και αυτό το γνωρίζουμε καλά. Πάντα θα επιζητούμε το 50-50 το οποίο όμως δεν μας δίνουν ούτε με τον Πανθρακικό και τον Ηρακλή.

Συμπέρασμα; Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει ομάδα που μπορεί να κερδίζει και τη διαιτησία .. αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο φυσικά και κατανοούμε πλήρως το βάρος και τη σημασία της κουβέντας αυτής, όμως έτσι πρέπει να γίνει. Φέτος ίσως δεν ήμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο χωρίς το απαιτούμενο βάθος πάγκου και τις λύσεις ανάγκης, όμως παρόλο αυτά βλέπουμε ότι παραμένουμε αήττητοι, βαθμολογικά μέσα στο παιχνίδι της κορυφής και έχουμε παρουσιάσει ίσως την πιο σοβαρή και ισορροπημένη ομάδα από όλες του πρωταθλήματος.

Γι’ αυτό αδέρφια, όλοι τα μάτια μας ανοιχτά, δεχούμενη η καλοπροαίρετη κριτική σε προπονητή – παίχτες – διοίκηση, αλλά όπως η τελευταία οφείλει να προστατεύσει την ομάδα από τα «διαιτητικά λάθη» έτσι πρέπει κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Πώς; Παραμένοντας ενωμένοι ακόμη και στο άτυχο αποτέλεσμα και αποφεύγοντας να πέσουμε στην παγίδα τους και να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε επεισόδιο εξαιτίας κάποιας διαιτητικής απόφασης.


Paokmania.gr

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Θα τον Θυμόμαστε ως Ποδοσφαιριστή


Ο Ντέμης φυσικά δεν έφυγε λόγω της δικαιολογημένης συμπεριφοράς του κόσμου. Έφυγε, γιατί σίγουρα απογοητεύτηκε βλέποντας σε ένα ακόμη παιχνίδι, την ομάδα που έμελλε να παρουσιάσει στον 5ο χρόνο του ως πρόεδρος. Ήταν η ανάληψη των ευθυνών του. Ήταν η επίγνωση της προσωπικής του αποτυχίας.

Ποιες μπορεί να είναι οι φιλοδοξίες μίας ομάδας, όταν οι μισοί ποδοσφαιριστές της, δεν μπορούν να αντιληφθούν τους λόγους της συμπεριφοράς του κόσμου; Όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, πανηγυρίζουν (οι μισοί βέβαια) σαν μικρά παιδιά την ισοφάριση στο 90`; Όταν ο τερματοφύλακάς, τρώει για 2η συνεχόμενη Κυριακή γκολ, από μακρινό φάουλ στο κέντρο της εστίας του από μικρή ομάδα;

Σχετικά με τη συμπεριφορά του κόσμου θα πω τα εξής:
Ο κόσμος στήριξε την ομάδα και το Ντέμη επί 4 συναπτά έτη, κάνοντας υπομονή. Την υπομονή του αυτή τη διατήρησε ακόμη και όταν ήταν εμφανείς οι λανθασμένες επιλογές του Ντέμη και των προπονητών που επέλεγε, εμπράκτως με την παρουσία του στο γήπεδο. Με τα διαρκείας. Πότε στην ιστορία της η ΑΕΚ πούλησε τόσα διαρκείας επί 4 συναπτά έτη; Μία περίοδος που η αγωνιστική πορεία της ομάδας αντί να βελτιώνεται ήταν φθίνουσα. Υπομονή έκανε ακόμη και με την έναρξη της φετινής σαιζόν, με τα 18.000 διαρκείας, με τις επιλογές του καλοκαιριού που είχε αντιληφθεί εκ των προτέρων ότι ήταν ατυχείς, με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, με την ήττα από το τραγικό ΟΣΦΠ. Με τη ντροπιαστικότερη ανατροπή της 20αετίας στη Φυλή. Υπομονή που ξεχείλισε τελικά με την κωμική εμφάνιση της Κυριακής, απέναντι σε μία κακή ομάδα που απλά κάτι θυμόταν από την περσινή της καλή ανασταλτική λειτουργία. Ήταν η συσσωρευμένη πίκρα του αεκτζή όλα αυτά τα χρόνια. Ένα συναίσθημα που γεννήθηκε μέσα στο γήπεδο και θέριεψε όλα αυτά τα χρόνια. Γι` αυτό, επιτρέψτε μου, θα είναι λάθος να κριθεί η Κυριακάτικη αντίδραση του κόσμου.

Έναν κόσμο που σε καμία περίπτωση δεν συγχέω με αυτούς στο πέταλο. Αυτοί πραγματικά ήταν και είναι στον κόσμο τους. Αυτοί ξεκίνησαν να βρίζουν το Ντέμη από την εποχή που «έδωσε» δικούς τους. Αυτό ήταν που δεν του συγχώρεσαν ποτέ. Η εικόνα της ομάδας απλά ενίσχυσε τη συμπεριφορά τους, της έδωσε το άλλοθι. Και το βέβαιο είναι ότι αν δεν υπήρχε ποτέ αυτή η «προδοσία» αυτοί θα τον στήριζαν μέχρι και σήμερα. Αυτή η κακώς εννοούμενη προδοσία ήταν που προκάλεσε τη ρήξη και δεν έχει καμία σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τον πραγματικό κόσμο της ΑΕΚ που είναι αντίθετος στην αλητεία και υπέρ της αντιμετώπισής της ακόμη και με κατασταλτικά μέτρα!

Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Με ενδιαφέρει όμως να γνωρίζει το άθλημα, τη σημερινή Ευρωπαϊκή πραγματικότητα (και προς θεού όχι άλλη λατινοαμερικανική), να έχει διοικητικές ικανότητες και να υψώνει το ανάστημά του εκεί που δεν κατάφερε ποτέ ο Ντέμης.

Για μένα πάντως, το όνομα του Ντέμη θα παραμείνει φωτεινό στην ιστορία της ΑΕΚ. Εικόνα όπως η παραπάνω δεν μπορεί να σβήσει.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΑΕΚ:ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟ CELEBRITY TH MIZERIA .
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ 1 ΠΡΑΓΜΑ.ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ .
ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΝ 1 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ .Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ .Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΟΜΑΔΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΘΕΛΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ .ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ,ΓΙΔΟΠΟΥΛΟ .ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ;ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ;
Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥ .
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΦΥΛΑΞΕ ΓΙΑ ΧΘΕΣ .ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΣΚΟΛ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.
ΤΟ ΚΑΣΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ .Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΝΤΕΜΗ.

Υ.Γ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ.
Υ.Γ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1: Ούτε φέτος

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1 για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2008-09

Πριν ασχοληθώ με το αγωνιστικό κομμάτι του χτεσινού αγώνα θα ασχοληθώ με τα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

Προσωπικά ντρέπομαι για την εικόνα που παρουσιάσαμε πάλι σαν λαός του ΠΑΟΚ. Δώσαμε για μια ακόμη φορά δικαιώματα στους πολέμιους μας να μας κριτικάρουν. Τα αναίτια επεισόδια που έγιναν πριν και μετά τον αγώνα δεν μας τιμούν καθόλου σαν λαό και κάποτε πρέπει να σταματήσουν αυτές οι καφρίλες. Χώρια το ντου για να μπουν στο γήπεδο οι και καλά 1500 οπαδοί - που τελικά ήταν 6-7000. Χώρια η παρουσία του κόσμου στο ταρτάν. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα και πρέπει να σταματήσουν. Εντάξει, δεν λέω, κακώς - κάκιστα μας έδωσε ο γηραιός μόλις 1500 εισιτήρια, ενώ ξέραν ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν 8000, αλλά έδρα τους είναι - ότι θέλουν κάνουν. Εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε. Με τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθάμε την ομάδα μας.

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα.

Αναρωτιέμαι αφού δεν κερδίσαμε φέτος τη γριά στο Καυταντζόγλειο, πότε θα την κερδίσουμε;;; Μάλλον ποτέ, γιατί ο Ηρακλής οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη Β' εθνική, από την οποία δεν πρόκειται να ανέβει ποτέ.

Ο χτεσινός ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ νωχελικά και μουδιασμένα, έκανε ένα πέναλτι δώρο στη γριά και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το 4'. Μετά χαθήκαμε απ' το γήπεδο έως το 30' οπότε και η ομάδα αφυπνίστηκε και εξαφάνισε τη γριά απ' το γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ από το 30' και μετά ήταν απλά καταπληκτικός, πίεσε τη γριά σε όλο το γήπεδο, την έκλεισε στην περιοχή της και τη σφυροκοπούσε. Αποτέλεσμα ήταν η ισοφάριση στο 39', την οποία αποφάσισε ο επόπτης με το "έτσι θέλω" να μας στερήσει...

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο β' μέρος και τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 73' με κεφαλιά του Μαλεζά μετά από καταπληκτικό κόρνερ του εξαιρετικού χτες Κονσεϊσάο. Από εκεί και μετά είχαμε πολλές ευκαιρίες για την ολική ανατροπή με εξέχουσες την κεφαλιά του Μούσλι σε κενό τέρμα (πάλι μετά από κόρνερ του Κονσεϊσάο), το χαμένο πλασέ του Μούσλι και την ανάποδη κεφαλιά του Ίβιτς.

Το 1-1 σαν τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί γιατί ήμασταν η μοναδική ομάδα στο γήπεδο χτες. Η ομάδα έδειξε μεν σωστή αντίδραση και χαρακτήρα - αφού βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ φέτος, αλλά ξέχασε να νικήσει... Εμένα το 1-1 δεν με ικανοποιεί. Αυτόν τον Ηρακλή έπρεπε χτες να τον ρίξουμε 5 γκολ. Και αντ' αυτού του χαρήσαμε 1 βαθμό και πετάξαμε 2...

Δυο πραγματάκια για το τέλος: α) Η διοίκηση κάτι πρέπει να κάνει για να θωρακίσει την ομάδα από τους κάφρους. Δεν γίνεται να εκτιθέμεθα έτσι. β) Η διοίκηση κάτι πρέπει να κάνει για να θωρακίσει την ομάδα από ανίκανους και άτολμους διαιτητές τύπου Παπασταμάτη (ο οποίος πέρσι είχε υποβιβαστεί στην Β' Εθνική και φέτος σφυρίζει τέτοιο ντέρμπι;;;). Τον Μάκη Γκαγκάτση τι σκατά τον έχουμε στην ΠΑΕ;;;

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 08/11/2008 στις 19.00 κόντρα στον ανεβασμένο Πανιώνιο των Ρεκόμπα-Εστογιάνοφ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.

Δέν ξέρω πραγματικά πώς την βρήσκουν αυτοί οι τύποι!Ποιοί νομίζουν πώς είναι από Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας και πάνω?Δεν έχουμε παρακολουθήσει μια αγωνιστική ΝΟΡΜΑL ώς τώρα και φαίνεται ότι βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο!Αυτά δεν προβληματίζουν την ηγεσία της ΕΠΟ?Ή στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα?

Δέν υπάρχει τιμωρία γι'αυτούς τους ανθρώπους?Τι είναι ξεχωρίζουν μήπως από εμάς τους υπόλοιπους?Εμείς ένα λαθάκι στην δουλειά μας να κάνουμε φτάνει!Δεν θα μάς ξεπλύνει ούτε ο Ιορδάνης Ποταμός! Αυτοί?Κάθε Σαββατοκύριακο κάνουν συναγωνισμό για το ποιός θα κάνει τα περισσότερα και τα χοντρότερα λάθη με το ακαταλόγιστο ΠΑΝΤΑ!Αρχηγοί!Κανείς δεν τους πειράζει κανείς δεν τους αγγίζει και ειρωνία πουλάνε και από πάνω!

Θα πρέπει να υπάχει σε κάθε αγωνιστική και ΜVP διαιτησίας για να μπορεί να χαμογελάει και το χειλάκι μας λιγάκι!!!!!!!!


Και αυτός ο ...........τέταρτος πολύ κουράζεται σκάβει σε όλων τον αγώνα!Τζάπα χρήμα και αυτός!Θα σηκώσει τρείς-τέσσερις φορές τις πινακίδες για αλλαγές θα πετάξουν και κανένα προπονητή από τον πάγκο έξω,άν του κάνει νεύμα ο ΑΡΧΗΓΟΣ!

.........Και καμιά δεκαπενταριά διαιτητές να βάλουν σε ένα μάτς αμφιβάλλω άν θα φέρουν σε πέρας έναν αγώνα!Μπάχαλο!Εδώ υπάρχουν πρώην διαιτητές που έχουν αναλάβει πόστα σε ποδοσφαιρικές ομάδες,και μπελινικώνουν κάθε παιχνίδι τους νυν διαιτητές!!Παραδόξος στον έναν από αυτούς τους διαιτητές η ομάδα του ώς τώρα είναι σε τροχιά CL!Και μη χειρότερα!

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

α' κλάση

Το γκολ τοιυ Τζιμπούρ μιλάμε ότι είναι α' κλάσης.

Αντίο

στον άνθρωπο που αγάπησε την ομάδα του, ως φίλαθλος, ως παίκτης, ως Πρόεδρος.

Αντίο στο όνειρο για ένα καλύτερο πιο έντιμο πρωτάθλημα.

Αντίο στο ερασιτεχνισμό με την αρχική έννοια: έρως προς την τέχνη.

Αντίο στα λάθη.

Αντίο στην υπεροχή του μακροπρόθεσμου πάνω στο βραχυπρόθεσμο.

Καλώς ήλθες Πρόεδρε-γαμιά.

Καλώς ήλθες κυνισμέ.

Καλώς ήλθες επαγγελματισμέ των παρασκηνίων.

Καλώς ήλθες πρωτάθλημα.

Καλώς ήλθες γκάου-μπίου φίλαθλε (όχι πως έφυγες ποτέ).

Καλώς ήλθες Χατζηχρήστο-Γιδόπουλε-Μελισσανίδη-Ψωμιάδη (όχι πως φύγατε ποτέ).

Το χειρότερο δεν είναι να χάνεις γιατί ο αντίπαλος είναι μεγάλος.

Το χειρότερο είναι να χάνεις γιατί είσαι μικρός και μίζερος και δεν μπορείς να δεις πέρα από την μύτη σου.

Ναι. Για μένα μιλάω. Και κλαίω.

Τα συνθήματα που έλεγαν κατά Ντέμη


«Κοίτα πως κατάντησες την ΑΕΚ ρε κοντέ»

«Εεε οοο βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ»

«Ντέμη γα… και άντε παραιτήσου»

«ΑΕΚ σ’ αγαπώ, Ντέμη δεν σε θέλουμε και φύγε από εδώ»

«Όποιος δεν μπορεί, να πάει να...»

«Παίκτες μπουρδ… βγάλτε τη φανέλα»

Super League: Ανασκόπηση 8ης αγωνιστικής


Σ'αυτήν την αγωνιστικη έγινε το ακριβώς αντίθετο με την προηγούμενη, οι τρείς "μεγάλοι" νίκησαν, αν και δύσκολα. Η ΑΕΚ κατέβαλε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε στις νίκες με 2 γκολ στις καθυστερήσεις. Μετα από αυτό τον αγώνα ο Ντέμης Νικολαϊδης παρετήθηκε από πρόεδρος της ΑΕΚ. Επιστροφή στις νίκες και για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-1 μέσα στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και δύναμη για τον αγώνα της Τρίτης με την Βέρντερ.

Ο Ολυμπιακός από το 1ο ημίχρονο πέτυχε 2 γκολ και επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη, παραμένοντας στην κορυφή. Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ.

Στα παιχνίδια Άρης-Λάρισα και Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός δεν μπήκε κανένα γκολ και τέλειωσαν 0-0! Την Κυριακή, η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Ηράκλειο κόντρα στον απογοητευτικό ΟΦΗ, ενώ με 1-0 επικράτησε ο Πανθρακικός του Θρασύβουλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 0-0
Άρης-Λάρισα 0-0

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2


ΚΥΡΙΑΚΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΦΗ-Ξάνθη 0-2
Πανθρακικός-Θρασύβουλος 1-0
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1
Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1
Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 19

2. Ξάνθη 17

3. ΠΑΟΚ 16

4. Παναθηναϊκός 14

5. ΑΕΚ 13

6. Εργοτέλης 12

7. Λάρισα 12

8. Πανιώνιος 11

9. Άρης 10

10. Πανθρακικός 10

11. Λεβαδειακός 9

12. Πανσερραϊκός 8

13. Αστέρας 7

14. Ηρακλής 5

15. Θρασύβουλος 4

16. ΟΦΗ 4

ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ-Ε ΣΤΟ Χ.....

Σε ένα κατάμεστο από ΠΑΟΚτσήδες (ως συνήθως) Καυτατζό-γριο, Ηρακλής και Π.Α.Ο.Κ. αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τον Παπασταμάτη να αυτοαναδεικνύεται σε mvp του αγώνα!


Ο Παπασταμάτης του συνδέσμου Αθηνών, αρνήθηκέ προκλητικά να καταλογίσει οφθαλμοφανέστατο πέναλντι στον δικέφαλο, ενώ ο επόπτης ακύρωσέ ως οφσάιντ κανονικό γκολ του Μπακαγιόκο.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 , με τους Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Κοντρέρας, Δάρλα, Βερόν, 'Ιβιτς, Κονσεϊσάο, Κωνσταντινίδη , Μουσλίμοβιτς και Μπακαγιόκο.

Aπ την άλλη με 4-5-1 παρέταξε την ομάδα του ο Άνχελ Πεντράθα με τον Κοβαλέφσκι να ξεκινά στον άσο και τους Περπερίδη, Γιαννούλη, Κατσαμπή και Παπαζαχαρία να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Παπαστεργιανός, Ντιέ, Κονέ, Περπερίδης, Μάρκες και Μάρτος βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή με μοναδικό προωθημένο τον Κίκο Ρατόν.

Ο Ηρακλής μπήκε φουριόζος στο ντέρμπι με ξεκάθαρο στόχο να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, κάτι που κατάφερε μετά το λάθος του Κοντρέρας. Συγκεκριμένα, ο αμυντικός του δικεφάλου φαίνεται πως έκανε πέναλτι στον Κίκο Ρατόν στο 3ο λεπτό, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ντιά να ανοίξει το σκορ και να δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα, αφού περιμέναμε να δούμε την αντίδραση των φιλοξενούμενων, που έμεναν για πρώτη φορά φέτος πίσω στο σκορ.


Με τον Ιβιτς σε κακή μέρα και γενικότερα τη μεσαία γραμμή να αντιμετωπίζει προβλήματα ανάπτυξης, ο δικέφαλος ήταν δύσκολο να αντιδράσει. Η μοναδική φορά που φάνηκε απειλητικός ήταν στο 39ο λεπτό όταν ο Κονσεϊσάο με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπακαγιόκο σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στα καρέ των γηπεδούχων. Το συγκρότημα του Σάντος μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και στόχο τη γρήγορη ισοφάριση, αλλά ο Ηρακλής παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, έδειχνε ανθεκτικός. Μοναδική αξιόλογη στιγμή στο 52', όταν ο Περπερίδης τράβηξε από τη φανέλα τον Μουσλίμοβιτς μέσα στην περιοχή αλλά ο Παπασταμάτης αν και ήταν δίπλα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί...

Όλα αυτά μέχρι το 70', καθώς ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε, με τον Κοντρέρας να κάνει το σουτ και το Γιαννούλη να απομακρύνει τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή. Και ένα λεπτό αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κονσεϊσάο, ο Μαλεζάς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισέ για τον δικέφαλο.

Στα περίπου 20 λεπτά που απέμεναν, χωρίς τις καθυστερήσεις, τόσο ο Ηρακλής όσο και ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Κατσαμπής και Μουσλίμοβιτς μοιράστηκαν από μία καλή στιγμή, αλλά ο Βόσνιος ήταν εκείνος που ξόδεψε στις καθυστερήσεις του αγώνα τη σημαντικότερη ευκαιρία.

Ο επιθετικός του δικεφάλου, μετά από κάθετη πάσα του Βερόν, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, αλλά το σουτ του δεν ήταν αντάξιο της εκτελεστικής δεινότητας που έχει επιδείξει μέχρι τώρα.

Το live του αγώνα:

4ο λεπτό: Πέναλτι κερδίζει ο Ηρακλής, σε ανατροπή του Κίκο Ρατόν από τον Κοντρέρας, το εκτελεί ο Ντιέ και 1-0.

11ο λεπτό: Κίτρινη στον Βερόν.

12ο λεπτό: Αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή. Γιάντσης στη θέση του Κίκο Ρατόν.

19ο λεπτό: Ατομική προσπάθεια του Κονσεϊσάο, αλλά το τελικό σουτ είναι αδύναμο και αποκρούει εύκολα ο Κοβαλέφσκι .

23ο λεπτό: Γυριστό του Μπακαγιόκο, η μπάλα ψηλά άουτ .

27ο λεπτό: Κίτρινη στον Ίβιτς, με χαρακτηριστική ευκολία από τον Παπασταμάτη.

38ο λεπτό : Ο επόπτης ακυρώνει γκολ του ΠΑΟΚ θεωρώντας ότι ο Μπακαγιόκο είναι σε θέση οφ σάιτ. Η φάση είναι οριακή και δείχνει 100% τη διάθεση της διαιτησίας.

43ο λεπτό: Σουτ του Μπακαγιόκο μπλοκάρει ο Κοβαλέφσκι.

45' λεπτό: Κίτρινη και στον Κωνσταντινίδη.

45+3΄ λεπτό : Φάουλ για τον ΠΑΟΚ σε εξαιρετική θέση το εκτελεί ο Κονσεϊσάο και αποκρούει πολύ δύσκολα ο Κοβαλέφσκι σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.


47΄λεπτό: Σέντρα σουτ του Μουσλίμοβιτς , μπλοκάρει ο Κοβαλέφσκι.

52΄ λεπτό. Ο Περπερίδης τραβάει από τη φανέλα τον Μουσλίμοβιτς μέσα στην περιοχή αλλά ο Παπασταμάτης αν και ήταν δίπλα λέει παίζεται....

53' λεπτό: Κίτρινη στον Κονσεϊσάο.

54' λεπτό: Κίτρινη στον Περπερίδη.

58' λεπτό: Λάκης στη θέση του Κωνσταντινίδη.

59' λεπτό: Γκαρσία στη θέση του Κονέ .

70΄λεπτό: Φοβερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Το σουτ του Κοντρέρας αποκρούει στη γραμμή ο Γιαννούλης

71΄λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛ Στέλιος Μαλεζάς και 1-1

73' λεπτό : Αγρίτης αντί Περπερίδη.

74' λεπτό: Κίτρινη στον Γιαννούλη.

82' λεπτό: Τεράστα ευκαιρία του Μουσλίμοβιτς που αστόχησε με κεφαλιά να σκοράρει στην κενή εστία μετά από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα.

84΄λεπτό: Μπαλάφας στη θέση του Μπακαγιόκο.

88' λεπτό: Κίτρινη στον Παπαζαχαρία.

91' λεπτό: Απίστευτη ευκαιρία χαμένη από τον Μουσλίμοβιτς σε μοναδικό τετ α τετ

92' λεπτό: Νέα ευκαιρία με τον Ίβιτς που έστειλε την μπάλα άουτ.


Σχετικά με τον mvp του αγώνα Παπασταμάτη ας δούμε μερικά αποσπάσματα από διάφορα site για το περσινό ματς ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και την τιμωρία του Παπασταμάτη:

"ο Παπασταμάτης υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική"
"Εξάλλου ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης που "σφύριξε" στον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ από τον οποίο επίσης είχαν πολλά παράπονα οι φιλοξενούμενοι,υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική"
"εκτός των πινακών διαιτησίας ο ρέφερι της αναμέτρησης ΟΦΗ-ΠΑΟΚ Κ. Παπασταμάτης που υποβιβάστηκε στην Β' εθνική κατηγορία."
"Σε ό,τι αφορά τον Κωνσταντίνο Παπασταμάτη, που δεν είδε το κραυγαλέο πέναλτι στον Λάκη, στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο και αυτός είχε μια τιμωρία στην πλάτη του την φετινή σεζόν και χθες υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική. Ο Παπασταμάτης δεν είχε την τύχη του Φωτιάδη, γλυτώνοντας λόγω ηλικίας τη διαγραφή…"
"Πέρσι, τα θαλάσσωσε στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, η… παρέα του Ζαγοράκη φώναξε και υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική κατηγορία."

Για να δούμε και φέτος τι θα γραφτεί για τον αξιόλογο αυτόν διαιτητή....
Δεν απορούμε βέβαια γιατί ξανασφυρίζει στην σούπερλίγδα....

Δώρο στον Ηρακλή


Δωράκι στο Καυταντζόγλειο αφήσαμε σήμερα το βράδυ. Απο ένα -σωστό- πέναλτι στο 4' με μεγάλο λάθος του Κοντρέρας, το πρώτο του φάουλ μετά από 500 λεπτα συμμετοχής, ο Ηρακλής μπηκε μπροστα στο σκορ. Εκει και για ενα 20λεπτο η ομάδα αποδιοργανώθηκε και προς στιγμήν είδα τον περσινό εφιάλτη να ξαναζωντανεύει. Ευτυχώς όμως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Ισσορόπισε το παιχνίδι και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Το έκανε με τον Μπακαγιόκο αλλά τα κοράκια μας το στέρησαν, όπως και το πέναλτι στο Μουσλίμοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και πολλά ανάποδα σφυρίγματα.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Σέρτζιο που ήταν και ο δημιουργός του γκολ του Μαλεζά, αλλά και μεγάλος ηγέτης! Ο Μαλεζάκος έβαλε παλικαρίσιο γκολ και αξίζει την θέση του βασικού. Ο Ιβιτς και ο Κωνσταντινίδης ήταν απο τους χειρότερους. Ο Μουσλίμοβιτς έπαιξε καλά -πολλές κούρσες σαν εξτρεμ προσπαθωντας να μπαλώσει την ανυπαρξία του Σβούρα-αλλά μας τα χάλασε στην τελευταία φάση που αν είχε πασάρει στον Ιβιτς θα είχαμε φύγει με το τρίποντο...

Δεν πειράζει πάντως, είμαστε αήττητοι μετά από 8 αγωνιστικές και σήμερα μπορεί να αφήσαμε 2 πόντους στο "γηροκομείο" αλλά ειμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Συγχαρητήρια παιδιά.

Στον Ηρακλή που συμπαθώ έχω να πω ότι με θλίβει το γεγονός ότι με την διαιτησία να τον ευνοεί, στην έδρα του, με γκολ δώρο από τα αποδυτηρια και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Μετά από 8 ματς χωρίς νίκη τα πράγματα είναι πολύ μα πολύ δύσκολα. Μακάρι να μην πέσει. Μπράβο στον Τάσο Κατσιαμπή που ήταν από τους καλύτερους της "γριας" και του αγώνα. Αυτον τον παίκτη γιατί τον δώσαμε?

Όσο για τα επεισόδια πριν το ματς.. Εγω τέτοιους "φιλάθλους" στον ΠΑΟΚ δεν θέλω. Υπάρχει νόμος και η αστυνομία οφείλει να κάνει συλλήψεις! Είναι ντροπή για την ομάδα μας!

Τέο βγάλε ανακοίνωση γαι κάτι μαλάκες σαν τον Παπασταμάτη και τους βοηθούς τους...


Μεγάλοι παίκτες;

Μόλις πριν λίγο έβλεπα:
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0 - 1, στο τέλος η ΑΕΚ το γύρισε σε 2-1.
Εχθές ο Παναθηναϊκός πέτυχε "μεγάλη" νίκη επί του Πανιωνίου.
Τον Ολυμπιακό επί του Εργοτέλη θα τον δούμε σε λίγο.

ΟΙ "ΜΕΓΑΛΕΣ" ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ" ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

Επιμένω, ο τελευταίος τέτοιος στην Ελλάδα ήταν ο Ριβάλντο, ειδικά στα χρόνια του στον Ολυμπιακό.
Άλλος τέτοιος δεν υπάρχει...

P.S. μπορεί να φταίνε και οι προπονητές τους, καθώς είναι παλαιότερο σύμπτωμα, πχ του Ολυμπιακού που παρακολουθώ, το Νοέμβριο να μη μπορεί να πάρει τα πόδια του και να βγαίνει εκτός Ευρώπης, πρόβλημα προετοιμασίας δηλαδή, αλλά αυτό θα πρέπει να το κρίνουν αυτοί που τους επιλέγουν, όχι εγώ!

H σημασία του ποδοσφαίρου

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ ιλ να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά Μέσα Ενημέρωσης. Η δημοσίευση της φωτογραφίες γίνεται σε μία περίοδο που υπάρχουν έντονες φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ ιλ.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/02/1585083.htm

Β.Κορέα: πυρηνικά, πόλεμος Κορέας, στρατιωτική χούντα, ψυχρός πόλεμος

Η επίσημη κρατική προπαγάνδα χρησιμοποιεί την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα προκειμένου να πείσει υπέρ της (καλής) υγείας του ηγέτη της χώρας. Ο (πρώην άρρωστος) ηγέτης χαλαρώνει βλέπωντας ποδόσφαιρο...

Γίνεται εύκολα κατανοητή η σημασία και η αξία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ενός "οπίου των λαών"...