Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Θα τον Θυμόμαστε ως Ποδοσφαιριστή


Ο Ντέμης φυσικά δεν έφυγε λόγω της δικαιολογημένης συμπεριφοράς του κόσμου. Έφυγε, γιατί σίγουρα απογοητεύτηκε βλέποντας σε ένα ακόμη παιχνίδι, την ομάδα που έμελλε να παρουσιάσει στον 5ο χρόνο του ως πρόεδρος. Ήταν η ανάληψη των ευθυνών του. Ήταν η επίγνωση της προσωπικής του αποτυχίας.

Ποιες μπορεί να είναι οι φιλοδοξίες μίας ομάδας, όταν οι μισοί ποδοσφαιριστές της, δεν μπορούν να αντιληφθούν τους λόγους της συμπεριφοράς του κόσμου; Όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, πανηγυρίζουν (οι μισοί βέβαια) σαν μικρά παιδιά την ισοφάριση στο 90`; Όταν ο τερματοφύλακάς, τρώει για 2η συνεχόμενη Κυριακή γκολ, από μακρινό φάουλ στο κέντρο της εστίας του από μικρή ομάδα;

Σχετικά με τη συμπεριφορά του κόσμου θα πω τα εξής:
Ο κόσμος στήριξε την ομάδα και το Ντέμη επί 4 συναπτά έτη, κάνοντας υπομονή. Την υπομονή του αυτή τη διατήρησε ακόμη και όταν ήταν εμφανείς οι λανθασμένες επιλογές του Ντέμη και των προπονητών που επέλεγε, εμπράκτως με την παρουσία του στο γήπεδο. Με τα διαρκείας. Πότε στην ιστορία της η ΑΕΚ πούλησε τόσα διαρκείας επί 4 συναπτά έτη; Μία περίοδος που η αγωνιστική πορεία της ομάδας αντί να βελτιώνεται ήταν φθίνουσα. Υπομονή έκανε ακόμη και με την έναρξη της φετινής σαιζόν, με τα 18.000 διαρκείας, με τις επιλογές του καλοκαιριού που είχε αντιληφθεί εκ των προτέρων ότι ήταν ατυχείς, με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, με την ήττα από το τραγικό ΟΣΦΠ. Με τη ντροπιαστικότερη ανατροπή της 20αετίας στη Φυλή. Υπομονή που ξεχείλισε τελικά με την κωμική εμφάνιση της Κυριακής, απέναντι σε μία κακή ομάδα που απλά κάτι θυμόταν από την περσινή της καλή ανασταλτική λειτουργία. Ήταν η συσσωρευμένη πίκρα του αεκτζή όλα αυτά τα χρόνια. Ένα συναίσθημα που γεννήθηκε μέσα στο γήπεδο και θέριεψε όλα αυτά τα χρόνια. Γι` αυτό, επιτρέψτε μου, θα είναι λάθος να κριθεί η Κυριακάτικη αντίδραση του κόσμου.

Έναν κόσμο που σε καμία περίπτωση δεν συγχέω με αυτούς στο πέταλο. Αυτοί πραγματικά ήταν και είναι στον κόσμο τους. Αυτοί ξεκίνησαν να βρίζουν το Ντέμη από την εποχή που «έδωσε» δικούς τους. Αυτό ήταν που δεν του συγχώρεσαν ποτέ. Η εικόνα της ομάδας απλά ενίσχυσε τη συμπεριφορά τους, της έδωσε το άλλοθι. Και το βέβαιο είναι ότι αν δεν υπήρχε ποτέ αυτή η «προδοσία» αυτοί θα τον στήριζαν μέχρι και σήμερα. Αυτή η κακώς εννοούμενη προδοσία ήταν που προκάλεσε τη ρήξη και δεν έχει καμία σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τον πραγματικό κόσμο της ΑΕΚ που είναι αντίθετος στην αλητεία και υπέρ της αντιμετώπισής της ακόμη και με κατασταλτικά μέτρα!

Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Με ενδιαφέρει όμως να γνωρίζει το άθλημα, τη σημερινή Ευρωπαϊκή πραγματικότητα (και προς θεού όχι άλλη λατινοαμερικανική), να έχει διοικητικές ικανότητες και να υψώνει το ανάστημά του εκεί που δεν κατάφερε ποτέ ο Ντέμης.

Για μένα πάντως, το όνομα του Ντέμη θα παραμείνει φωτεινό στην ιστορία της ΑΕΚ. Εικόνα όπως η παραπάνω δεν μπορεί να σβήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: