«Η οικογένειά μου θα κρατήσει το 50% και το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους»Κάλεσμα σε όποιον θέλει να βοηθήσει έμπρακτα τον Παναθηναϊκό απηύθυνε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος αιφνιδίασε αρκετά με τις ανακοινώσεις του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν πωλείται, αλλά προανήγγειλε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τόνισε: «Ήρθε η ώρα για πολυμετοχικότητα. Μπορούν κι άλλοι, πλην της οικογένειάς μου, να συμμετέχουν ενεργά. Η οικογένειά μου θα κρατήσει το 50% και το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους». Ουσιαστικά πετάει το... μπαλάκι στην ΠΕΚ, αποδεχόμενος εν μέρη τις προτάσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου για βοήθεια.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης...
«Το πρωτάθλημα έληξε πριν απο μερικές μέρες και το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει. Το τοπίο είναι θόλο στον Παναθηναϊκό και όσο περνάει γίνεται θολότερο και ο κόσμος είναι μπερδεμένος περισσότερο παρά διχασμένος. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στα 100 χρόνια και πρέπει να μπουν οι κατάλληλες βάσεις. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στον κόσμο του που αυτή την στιγμή είναι προβληματισμένος και έχουμε ευθύνη να του δώσουμε όραμα. Ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός, δηλαδή να συμμετέχουν και άλλοι στην ΠΑΕ.

Η οικογένεια μου θα έχει το 50% και το υπόλοιπο θα μεταβιβαστεί σε άλλους με την απαραίτητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα είναι 80 εκ. ευρώ. Έχω ξεκαθαρίσει οτι ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται, είναι ανοικτή πρόταση σε όποιον θέλει να συμμετέχει να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Το πρόγραμμα στο μυαλό μου ήταν να ξεκινήσει το γήπεδο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να γίνει πολυμετοχικός ο Παναθηναϊκός και να βρίσκεται στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης».

Για το αν προέβη σε αυτή την κίνηση μετά το συλλαλητήριο, απάντησε: «Το είχα στο μυαλό μου. Είναι πολύ σημαντικό για όποιον συμμετέχει το μέλλον να προδιαγράφεται δυνατό. Το υπόλοιπο περιβάλλον είναι άρρωστο και δεν βοηθάει την ομάδα. Είχα στο μυαλό μου να ξεκινήσει το γήπεδο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για έναν δυνατό, πολυμετοχικό Παναθηναϊκό που θα είναι ανάμεσα στα πιο δυνατά κλαμπ της Ευρώπης».

Για το ποιος θα αποφασίζει, εξήγησε: «Όλες οι εταιρείες έχουν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, διοικούνται από το ΔΣ το οποίο θα εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι δεν θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, θα υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο που θα κατατεθεί σε 20 ημέρες. Είχα δεσμευθεί ότι θα μιλήσω την τελευταία μέρα για να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις. Στόχος είναι αυτό το ποσό να πάει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό».

«Πάνω από όλα ο Παναθηναϊκός»
Για τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις της ΠΕΚ που τον παρουσίαζαν ως... φασίστα, είπε: «Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μια σειρά δημοσιευμάτων, ανακοινώσεων και τοποθετήσεων. Σαν διοίκηση και σαν Παναθηναϊκός έχω υποχρέωση να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις καθώς απευθύνομαι σε πολλούς οπαδούς. Θέλω το καλό του Παναθηναϊκού, το έχω αποδείξει και καλώ όσους θέλουν να βοηθήσουν. Για μένα πάνω απ' όλα είναι ο Παναθηναϊκός. Εγώ και η οικογένεια μου δεχθήκαμε επίθεση το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν απάντησα για να μην προβληματίσω και διχάσω τον κόσμο, έχω επιλέξει μια στρατηγική που θα είναι για το καλό του Παναθηναϊκού».

Όταν ρωτήθηκε αν το υπόλοιπο 50% μπορεί να περάσει στα χέρια ενός (προφανώς Βγενόπουλο), ανέφερε: «Όταν κάτσω να συζητήσω με κάποιους ανθρώπους που με έχουν κατηγορήσει, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσω μαζί τους καθώς θα είναι για το καλό του Παναθηναϊκού. Η οικογένεια μου θα μείνει στο 50% σαν εγγυητής της επόμενης μέρας».

«Χωρίς ταμπέλες»
Για τους οπαδούς υπογράμμισε: «Το καλό είναι να σταματήσουν οι Παναθηναϊκοί να κυκλοφορούν με ταμπέλες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους στάθηκαν δίπλα στην ομάδα φέτος και άκουσαν όσα άκουσαν. Έχει ξανασυμβεί μια ομάδα να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα για δέκα χρόνια, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πιστεύω ότι με σωστή διαχείριση των χρημάτων ο Παναθηναϊκός μπορεί να σημειώσει επιτυχίες. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και η επόμενη μέρα πρέπει να τον βρει ενωμένο, έχουμε ευθύνη όλοι μας να το κάνουμε πράξη και όχι με λόγια».

Για το αν θέλει την προεδρία στο νέο διοικητικό σχήμα απάντησε: «Είναι κρίσιμο σημείο για την ομάδα, υπάρχει ένας σχεδιασμός που θα υλοποιηθεί και θα συνεχιστεί κανονικά το πλάνο σε μια νέα βάση για τα επόμενα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού. Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα, τα προεδριλίκια και τα διάφορα αξιώματα δεν με εκφράζουν ιδιαίτερα, απαιτεί προσοχή το σχήμα που θα επιλέξουμε και θα πρέπει να είναι ένα σχήμα που θα έχει δυναμική παρουσία».

Σε ερώτηση για το πως προέκυψε το ποσό των 80 εκ. ευρώ, εξήγησε: «Δεν υπάρχει τιμή σε μια ΠΑΕ, υπάρχει θεωρητική αξία. Σκοπός είναι να βάλουμε στην πράξη ρεαλιστικά νούμερα, τα 80 εκ. ευρώ είναι σε αυτό το πλαίσιο. Το γήπεδο είναι άλλο κεφάλαιο, έχουν εξασφαλιστεί κεφάλαια και θα παρουσιαστούν το επόμενο 20ήμερο».

«Ανοικτή πρόταση»
Σε νέα ερώτηση για τους νέους μετόχους, είπε: «Προσδοκώ οι μέτοχοι να είναι πολύ περισσότεροι από πέντε άτομα, πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος διοίκησης και αυτό πρέπει να γίνει βάσει πλάνου που θα δημοσιοποιηθεί σε 20 μέρες. Δεν είμαι γιατρός για να κλείνω ραντεβού, οι πόρτες του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ανοικτές, δεν κάνουμε απάντηση σε οτιδήποτε, αλλά ανοικτή πρόταση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει πάνω από 1200 μετόχους που έχει αδρανήσει αυτό το διάστημα. Μπορεί να μπούμε και στο Χρηματιστήριο αν το επιτρέψει η νομοθεσία».

Για αγωνιστικά ζητήματα δεν θέλησε να μιλήσει: «Είναι ένα διάστημα κρίσιμο για την ομάδα. Υπάρχει ένας σχεδιασμός, ένα κομμάτι θα υλοποιηθεί. Δεν θα υπάρξει παύση εργασιών. Συνεχίζουμε κανονικά και σχεδιάζουμε κάτι που θα δώσει μία βάση για τα επόμενα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού».

Και ολοκλήρωσε για τον Ερασιτέχνη: «Οι προτάσεις ήταν ξεκάθαρες, θα ήθελα να δω έναν Ερασιτέχνη δυνατό και να είμαι κοντά. Το θέμα όμως είναι να σε θέλουν και άλλοι κοντά τους».



Πηγή: Funclips.pblogs.gr