Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Π.Α.Ο.Κ.




O λαοφιλέστερος συλλόγος της Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Μικράς Ασίας, των χαμένων πατρίδων, έγινε 82 ετών .

Ο σύλλογος που ιδρύθηκε, και γιγαντώθηκε εξαιτίας του απλού κόσμου του, συνεχίζει να περνάει δύσκολες στιγμές.


20/4 1926-20/4 2008 :
82 χρόνια ένδοξης ιστορίας, αγώνα ενάντια στο κατεστημένο, 82 χρόνια πάλης κι αντίστασης.
82 χρόνια ο Δικέφαλος Αετός με τα δυο του κεφάλια να ατενίζουν το ένα τη Δύση και το άλλο την Ανατολή , αλλά με κλειστά τα φτερά ως πένθος για τον ξεριζωμό από τις χαμένες πατρίδες.
82 χρόνια το μαύρο χρώμα μας θυμίζει την τραγική ιστορία των χαμένων πατρίδων και το αισιόδοξο άσπρο μας κρατάει ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...

Razz

O ΠΑΟΚ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης - το Πέρα.

Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822). Ουσιαστικά όμως ο ΠΑΟΚ είχε ιδρυθεί ένα χρόνο νωρίτερα, όταν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και υποβιβάστηκε στη Β΄ Κατηγορία, υποβιβασμός που ανάγκασε τους ιδρυτές του ΠΑΟΚ να ενισχύσουν την ομάδα.


Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ (1926) ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος.

Tο όραμα των ιδρυτών αλλά και των φίλων της ομάδας για τη δημιουργία έδρας πήρε σάρκα και οστά το 1928, έπειτα από πολλή προσπάθεια και έτσι στις 12 Δεκεμβρίου 1930 εγκαινιάστηκε το γήπεδο του Συντριβανίου, η πρώτη έδρα της ομάδος. Ακολούθησε φιλικό παιχνίδι με τον Άρη, που έληξε με νίκη 2-1 του γηπεδούχου.

Το 1929, ο ΠΑΟΚ συγχωνεύεται με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης. Μετά τη συγχώνευση ο ΠΑΟΚ αλλάζει και έμβλημα. Το νέο έμβλημα της ομάδας γίνεται ο Αετός - που παραμένει ως σήμερα - και συμβολίζει την προέλευση του συλλόγου και την επάνοδο της μνήμης στις ρίζες και την κληρονομιά των προσφύγων (Βυζάντιο και Κωνσταντινούπολη). Ο Αετός κρατούσε ένα σπαθί και μία κορώνα, με τα δύο κεφάλια να ατενίζουν την Ανατολή και τη Δύση.



Τίτλοι ποδοσφαίρου


1972 Κύπελλο Ελλάδος


1974 Κύπελλο Ελλάδος


1976 Πρωτάθλημα Ελλάδος


1985 Πρωτάθλημα Ελλάδος


2001 Κύπελλο Ελλάδος


2003 Κύπελλο Ελλάδος

Τίτλοι μπάσκετ


2 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1959, 1992


3 Κύπελλα Ελλάδος: 1984, 1995, 1999


1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης: 1991


1 Κύπελλο Κόρατς: 1994


Ο ΠΑΟΚ εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, έχει να επιδείξει αξιόλογα τμήματα και σε άλλα αθλήματα, όπως το βόλεϊ, την άρση βαρών, την κολύμβηση (1 Πρωτάθλημα Ελλάδος ΟΠΕΝ: 1987) καθώς και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, στο οποίο μετρά τρία Πρωταθλήματα Ελλάδος γυναικών, το 2002 το 2006 και το 2007 και ένα κύπελλο Ελλάδος γυναικών το 2002.

Exclamation

Η ΤΟΥΜΠΑ:

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι 80 ετών αλλά δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την Τούμπα. Το γήπεδο που έχει δημιουργήσει τον δικό του μύθο και μία έδρα που έχει χαρακτηριστεί από πολούς ποδοσφαιριστές τόσο Έλληνες όσο και ξένους ως η πιο καυτή που έχουν συναντήσει.

Το στάδιο φέρει το όνομα της περιοχής όπου είναι κτισμένο. Η χωρητικότητα της Τούμπας ήταν για πολλά χρόνια πάνω από 40.000. Το 1998 τοποθετήθηκαν καθίσματα σε όλες τις κερκίδες, μειώνοντας τη χωρητικότητα σε 32.000, ενώ η καθιέρωση ζωνών ασφαλείας το 2000 τη μείωσε περαιτέρω στις 28.701.

Ονομασία: Γήπεδο Τούμπας

Περιοχή: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Έτος Κατασκευής: 1959

Χωρητικότητα: 28701 θέσεις

Ιδιοκτησία: ΑΣ Π.Α.Ο.Κ.

Ρεκόρ θεατών: 45.252 (19/12/1976 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0)




Π.Α.Ο.Κ. σ΄ευχαριστώ για ό,τι μου΄χεις χαρίσει , σ΄ευχαριστώ που στις δύσκολες στιγμές δίνεις νόημα στη ζωή μου , σ΄ευχαριστώ γιατί μ΄έναν τρόπο μαγικό δίνεις φτερά στην ψυχή μου και διώχνεις μακριά κάθε σκέψη που μου υπενθυμίζει την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης....


ΠΑΟΚ , ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ.........

ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...
Question

8 σχόλια:

Christos είπε...

χρόνια μας πολλά....δεν το ήξερα για τα γενέθλια μας...ας ελπίσουμε πως τα 83 γενέθλια μας, θα μας βρουν σε καλύτερη κατάσταση σε όλα τα αθλήματα...

teo είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΟVΙΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...ΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΤΑ ΕΣΒΗΣΕ Η ΛΑΡΙΣΑ...ΦΟΥΟΥΟΥ!

Panagiotis είπε...

Ρε Τeo, αν σε δίνει δύο πέναλτυ το διαιτητής, πρέπει να είσαι μα..ας να μην κερδίσεις. Και από την άλλη, τα τυριά παίζαν για πεντάδα, εμείς παίζαμε για ένα τίπτις.

Τώρα, ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει εδώ και χρόνια τώρα. Πως μπορεί κάποιος να είναι οπαδός μιας άλλης ομάδας εκτός του ΠΑΟΚ. πως γίνεται;

teo είπε...

AΠΟ 0-3 ΣΕ 4-3 ΜΜΜ!!ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΣΟ ΓΚΟΟΛ ΕΒΑΖΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΟΛ Η ΛΑΡΙΣΑ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ.

...ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ...ΤΡΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ-ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ-ΑΛΛΑΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ.

NOVITO είπε...

ΡΕ TEO ΗΡΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ.....
ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ 20 ΜΑΤΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΣΤΗΣΕΙ

tzonakos είπε...

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον ΠΑΟΚ !

DonMits είπε...

Χρόνια μας πολλά παιδιά!

Να σώσουμε το μπάσκετ και να ξεχάσουμε αυτή τη χρονιά...

teo είπε...

ΟΚ!ΝΟνΙΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΕΣΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ 35 ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΗΡΕΣ(ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ)ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟΤΟΜΑ!!ΘΑ ΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.