Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΑΕΚ:ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΛΑΘΗ..

ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΘΥΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΠΡΑΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ [ΓΗΠΕΔΙΚΟ ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ] ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΤΟΥ ΞΕΝΤΡΟΠΙΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΚΟΚΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΝΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ.
ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΠΑΙΖΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ .
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ CHAMPIONS LICK.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Φεύγει, μένει, ?

Μπορεί ο Σίσιτς να έλεγε ότι ο Βαλβέρδε πάει Ατλέτικο Μαδρίτης, σήμερα οι εφημερίδες λένε άλλα... ΔΥΟ χρόνια συνεργασία, δύο παίκτες κλπ...

Ενδεχομένως στην απόφαση (αν και με το Σωκράτη κανείς δεν είναι σίγουρος) να μέτρησε η κοινή παρακολούθηση αγώνων του νέου υπέυθυνου δημοσίων σχέσεων (?) της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλη Γκαγκάτση με τον Πρόεδρο.
Ακόμη και άνθρωποι του Ολυμπιακού παραδέχονται ότι στους υπέρμαχους της παραμονής του κ. Βαλβέρδε είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βασίλης Γκαγκάτσης. [πηγή]

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Άνετη εκτός έδρας ισοπαλία με τις "ρεζέρβες"

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ
0-0

Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για μακροσκελείς αναλύσεις. Με δυο λόγια, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και με την σχεδόν άριστη αμυντική του γραμμή κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα ατού της Λάρισας, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη καθώς είχε δύο δοκάρια και ένα χαμένο τετ-α-τετ.

Αυτό όμως που έχει αξία είναι να μελετήσουμε τα στοιχεία του ματς ώστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα μας και το μέλλον της.



Ο Σάντος είναι ένας προπονητής που τον χαρακτηρίζει ο ρεαλισμός. Προσπαθεί να κοιτά την ουσία των πραγμάτων. Βάζει έναν στόχο και προσπαθεί να τον πιάσει ή και να τον υπερβεί με κάθε τρόπο. Δεν ενδιαφέρεται τόσο για το θέαμα ή για την κριτική που μπορεί να του γίνει. Κοιτάει τη δουλιά του και προχωρά με βάση τα όσα έχει σχεδιάσει ο ίδιος μαζί με τη διοίκηση και τους παίκτες του.

Όταν μετά το απογοητευτικό (για μας τους οπαδούς) 0-0 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική, ο Σάντος δήλωσε στη συνεντευξη τύπου ότι "με τον σημερινό βαθμό εξασφαλίσαμε την είσοδό μας στα πλέι-οφ" κάποιοι παραξενεύτηκαν και κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι βάζει τον πήχη χαμηλά. Ωστόσο, ο ρεαλιστής Σάντος ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Με δεδομένο ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσει ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα, ακόμη και αν τον κερδίζαμε στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική, ο Σάντος ήξερε ότι το κρίσιμο για την ομάδα ήταν να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό της στα πλέι-οφ και εκεί να παλέψει για ό,τι καλύτερο. Με δεδομένο επίσης ότι στα πλέι-οφ κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουμε με τους ίδιους ακριβώς βαθμούς που θα έχουν και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ο Σάντος ήξερε ότι πρέπει να φρεσκάρει όσο γίνεται την ομάδα καθώς κάποιοι από τους παίκτες έχουν τραβήξει φέτος όλο το κουπί χωρίς καμία ξεκούραση (Βερόν, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς). Παράλληλα με την ξεκούραση βασικών παικτών, που θα μας χρειαστούν στα πλέι-οφ όσο γίνεται πιο έτοιμοι, ο Σάντος θα είχε την ευκαιρία, στα τελευταία αυτά ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, να ελέγξει την ετοιμότητα και το επίπεδο κάποιων παραγκωνισμένων παικτών όπως ο Ηλιάδης, ο Μπαλάφας, ο Λάκης, ο Κωνσταντινίδης αλλά και ο Χούτος, ώστε να αποφασίσει αν θα τους κρατήσει στην ομάδα και για τη νέα σεζόν. Το σχέδιο αυτό του Σάντος τέθηκε σε λειτουργία ήδη από το χτεσινό ματς του Αλκαζάρ όπου παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές στην αρχική 11άδα.



Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν ο Σάντος επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Βερόν χωρίς ο τελευταίος να έχει πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας. Ήταν μια σαφής πρόθεση του Ποστγάλου να ξεκουράσει τον Βερόν που τελευταία έδειχνε πολύ κουρασμένος. Επίσης, οι απουσίες των Ίβιτς-Γκαρσία (τιμωρία και τραυματισμός αντίστοιχα) είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε για πρώτη φορά φέτος τους Μπαλάφα-Ηλιάδη-Σορλέν στο χώρο του κέντρου, ενώ και στα άκρα είχαμε αλλαγές με τον Λάκη να επανέρχεται δεξιά μετά από καιρό απουσίας λόγω τραυματισμού και τον Βιεϊρίνια να ξεκινά βασικός σαν αριστερό χαφ. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε και πάλι ο Μουσλίμοβιτς, παρότι ακουγόταν ότι ίσως να τον ξεκούραζε ο Σάντος, ενώ στην άμυνα τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα με τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο (από τα δεξιά προς τα αριστερά), καθώς με τις απουσίες Μάρκος Αντόνιο, Μπιζέρα και Δάρλα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η σύνθεσή της.



Η επιλογή του Σάντος να παίξει με 3 αμυντικά χαφ (Μπαλάφας, Ηλιάδης, Σορλέν) ήταν καθοριστική, αφού με αυτήν του την κίνηση τακτικής κατάφερε να εξουδετερώσει το σημαντικότερο προσόν της Λάρισας που δεν είναι άλλο από την καλή κυκλοφορία που έχει συνήθως στη μεσαία γραμμή με τους Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Φωτάκη και Μετίν. Πραγματικά στον τομέα της τακτικής ο Πορτογάλος πήρε άριστα χτες αφού επέτυχε να διαλύσει όλο το δημιουργικό κομμάτι της Λάρισας, παρότι έπαιξε με πολλές αλλαγές στο βασικό του σχήμα. Η πολύ καλή φέτος Λάρισα δεν κατάφερε να μας κλείσει ούτε για 2 λεπτά στα καρέ μας και η μπάλα έμπαινε με τεράστια δυσκολία στην περιοχή μας. Αυτό δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι η ομάδα έχει συνοχή και έχει αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία του Σάντος ανεξαρτήτως των προσώπων που απαρτίζουν την 11άδα. Από την άλλη, στο επιθετικό μας παιχνίδι είδαμε μετά από πολύ καιρό τον Λάκη και τον Βιεϊρίνια να πιάνουν πολύ καλή απόδοση και να δημιουργούν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι παίζοντας με πολλούς "αναπληρωματικούς" καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία (και παραλίγο τη νίκη) απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε μια έδρα από την οποία δεν έχει περάσει ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ (και οι 3 έφεραν Χ με μέτριες εμφανίσεις).

Μερικά αξιοσημείωτα πάνω στο ματς:

* Ο Βιεϊρίνια είναι ένας πλάγιος χαφ που τον διακρίνει η εκρηκτικότητα, η ικανότητά του στην ντρίμπλα και τη διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή, η καλή σέντρα και το καλό σουτ. Αυτά τα στοιχεία δεν τα έχει κανένας άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ φέτος. Γι'αυτό μας έλειψε πάρα πολύ από τη στιγμή που τραυματίστηκε στο ματς του α' γύρου με τον Άρη. Ελπίζουμε να ξεπεράσει εντελώς αυτόν τον τραυματισμό, γιατί όπως φάνηκε χτες, έχουμε απόλυτη ανάγκη τον καλό Βιεϊρίνια.

* Το καλύτερό του φετινό παιχνίδι έκανε χτες ο Μπαλάφας. Πήγε καλά στο ρόλο που του ανατέθηκε ("κόφτης" στο κέντρο) απέναντι σε μία εξαιρετική μεσαία γραμμή της Λάρισας. Παρολαυτά θέλει πολύ δουλιά ακόμα για να μπορέσει στο μέλλον να σταθεί στον ΠΑΟΚ.

* Καλός ο Ηλιάδης αλλά όχι κάτι το σπουδαίο. Ήταν βέβαια μόλις το δεύτερό του παιχνίδι φέτος στο πρωτάθλημα! Θεωρώ ότι σε κάποιες στιγμές του πρωταθλήματος θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί ώστε να ξεκουράζει τον Βερόν.

* Ο Μουσλίμοβιτς δεν μπόρεσε και πάλι να σκοράρει χάνοντας μάλιστα ένα τετ-α-τετ. Περίοδος ντεφορμαρίσματος, αρνητικές επιπτώσεις της προσωπολατρείας από πλευράς οπαδών ή μήπως είναι υπερεκτιμημένος; Πάντως γενικά πάλεψε πολύ παρότι έπαιζε μόνος μπροστά.

* Περιμένω να δω την τιμωρία της Λάρισας μετά την άσχημη συμπεριφορά των οπαδών της (καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο κτλ). Η ηλίθια προπαγάνδα που ξέσπασε μετά τα απανωτά ματς μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού περί "οπαδών-αλητών του ΠΑΟΚ" και η καραμέλα περί "ασυλίας της Τούμπας" μάλλον λαμβάνουν τέλος. Πάρτε το χαμπάρι, η βία στα γήπεδα είναι γενικό φαινόμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανεγκέφαλοι φανατισμένοι οπαδοί υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Επεισόδια γίνονται δυστυχώς σε όλα τα γήπεδα.