Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΑΡΗΣ 4-3

Εξαιρετική γραμμή κρούσης αλλά και προβλήματα στα μετ' όπισθεν παρουσίασε ο Αρης στο φιλικό παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης στην Αυστρία, όπου η γερμανική ομάδα επικράτησε με 4-3. Εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ο ουρουγουανός Ρεγκέιρο, πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ ο Σέρχιο Κόκε, αλλά ένα στοιχείο που σίγουρα προβλημάτισε τον Κίκε Ερνάντεθ ήταν οι αντιδράσεις του συνόλου σε καταστάσεις άμυνας που έδωσαν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να σκοράρουν τέσσερις φορές.




Ο Κίκε Ερνάντεθ επέλεξε ένα σχήμα 4-2-3-1. Κουλουχέρης και Λέμπο ήταν στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν Μάρκο Αουρέλιο (αριστερά), Βανγκέλι (δεξιά). Κώστας Νεμπεγλέρας και Μπατιόν είχαν ανασταλτικά καθήκοντα. Ο Ζεντίλ αγωνίστηκε στον άξονα και οι Ρεγκέιρο, Χαβίτο στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Το κακό του πρώτου 15πτου, όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά κι ένα εξαιρετικό σε απόδοση (τηρουμένων και των αναλογιών) δεύτερο 30λεπτο, όπου πήρε τα ηνία από τους Γερμανούς, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με δύο εκπληκτικά γκολ του Σέρχιο Κόκε. Ξεχώρισε... δίχως αντίπαλο πάντως ο Ρεγκέιρο. Ηγετική προσωπικότητα και πηγή δημιουργίας φάσεων από την αριστερή πλευρά, ο ουρουγουανός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο πρώτο 15πτο, η Βέρντερ Βρέμης ξετυλίγοντας τη ποιότητα αλλά και το ταλέντο της ως σύνολο προηγήθηκε με 2-0. Το πρώτο γκολ προήλθε από στημένη φάση, όπου ο ψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός των Γερμανών, Πρέντλ, ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κέλεμεν (δεν είχε σωστές τοποθετήσεις) "συνελήφθη" εκτός θέσης από τον Χουντ, ο οποίος με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ - σε μια ανύποπτη φάση - πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ (2-0). Μέχρι εκείνο το σημείο, η Βέρντερ είχε την απόλυτη κυριαρχία και ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των αντιπάλων. Στη συνέχεια, ο Αρης ανέβασε ρυθμούς χάρη στον Ρεγκέιρο.

Ο ουρουγουανός ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε την φήμη που τον ακολουθεί, αφού με περίτεχνες ενέργειες φρόντισε να "αλλάξει" την ψυχολογία της ομάδας του. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε σκοράρει στο 19' όταν μετά από μια εκπληκτική συνεργασία με τον Κόκε, ο ίδιος πλάσαρε τον Μίελιτζ, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, η Βέρντερ άγγιξε το τρίτο γκολ, αλλά ο Κέλεμεν με εκπληκτική απόκρουση σταμάτησε τον Χουντ που προσπάθησε να πλασάρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι.

Ο Αρης πίεσε τους Γερμανούς για να μειώσει στο σκορ και είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Ρεγκέιρο, για να φθάσουμε στο 36ο λεπτό. Ο Κόκε δέχθηκε τη βαθιά μπαλιά, διαπίστωσε ότι ο Μίελιτζ ήταν εκτός θέσης και αποδεικνύοντας την εξαιρετική του αντίληψη, με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1). Κερασάκι στη τούρτα αποτέλεσε το δεύτερο γκολ του Κόκε στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους με εκτέλεση φάουλ, όπου ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι.

Εν κατακλείδι, το πρώτο ημίχρονο άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Ο Αρης επιβεβαίωσε ότι διαθέτει παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι επιθετική ομάδα και έχει την επιθετική ευχέρεια. Αντιθέτως, είχε προβλήματα αμυντικά, αλλά επί τούτου υπάρχει λογική εξήγηση και πηγάζει από τις απουσίες των βασικών Ρονάλντο Γκιάρο και Νέτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με λάθος της άμυνας του Αρη και τέρμα του Ρόζενμπεργκ στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερο μέρους (3-2). Οι «κίτρινοι» ουσιαστικά ξεκίνησαν το ίδιο άσχημα, όπως στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα η γερμανική ομάδα να απειλήσει ουκ ολίγες φορές. Ισορρόπησαν εντούτοις το παιχνίδι μετά το πρώτο 10πτο, ενώ στο 59' ο Χαβίτο εκμεταλλευόμενος τις διαδοχικές κόντρες εντός της περιοχής της Βέρντερ, βρέθηκε απέναντι στον Μέιλιτζ, αλλά ο τερματοφύλακας των Γερμανών αντέδρασε εξαιρετικά. Λόγω των πολλών αλλαγών, «έπεσε» και ο ρυθμός του αγώνα.

Ο Κίκε Ερνάντεθ πραγματοποίησε έξι αλλαγές στο πρώτο 15πτο, ενώ είδε την ομάδα του να χάνει και πέναλτι (που κέρδισε ο Βλοντάρτσικ), αφού ο Μάρκο Αουρέλιο νικήθηκε, στο 68', από τα έντεκα βήματα από τον Μίελίτζ. Στο 74' ο Γερμανός γκολκίπερ είπε "όχι" για δεύτερη φορά στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή του Αρη, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος της γραμμής της περιοχής. Στο 80' η Βέρντερ ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη με τον Πρεντλ. Ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός για δεύτερη φορά εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη του Αρη και με κεφαλιά "καρμπόν" του πρώτου τέρματος, διαμόρφωσε το 4-2. Στο 86ο λεπτό, Καράμπελας και Παπάζογλου συνεργάστηκαν άψογα και ο δεύτερος αφού "έστρωσε" τη μπάλα με το στήθος με δυνατό σουτ μείωσε σε 4-3.

ΑΡΗΣ: Κέλεμεν, Λέμπο, Κουλοχέρης (62' Ρομπέρζ), Νεμπεγλέρας (46' Σιστόν), Βανγκέλι (80' Καράμπελας), Αουρέλιο (80' Γιάχιτς), Ζεντίλ (46' Γκαρσία), Μπατιόν (62' Πρίττας), Ρεγκέιρο (46' Σανσόν), Χαβίτο (83' Παπάζογλου), Κόκε (61' Βλοντάρτσικ)

ΒΕΡΝΤΕΡ: Μίελιτζ, Πρέντλ, Μπένισχ, Νάλντο, Γένσεν, Χουντ, Τόσιτς (61' Κρούσε), Μπάουμαν (46' Μάιερς), Χάιντερ (46' Ρόζενμπεργκ), Χάρνινγκ, Εζίλ (61' Μπακφέλντε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: