Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Από το Ολότελα...

…καλή και η Παναγιώταινα, ταιριάζει στο νέο απόκτημα της ΑΕΚ, περί Χουανφράν ο λόγος, ο οποίος έρχεται για να αντικαταστήσει τυπικά τον Αρουαμπαρένα και ουσιαστικά βέβαια το Μπούρμπο…

Τα στοιχεία των 2 «ισπανών» μπορεί να μοιάζουν πολύ (ηλικία, θέση, ειδικό βάρος, προέλευση, μπάτζετ), αλλά το παρήγορο είναι ότι λογικά, δεν μπορεί να υπάρξει ξανά ποδοσφαιριστής των χαρακτηριστικών αυτών τόσο αποτυχημένος.

Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ μετά τον Κασάπη, είχε πάντα πρόβλημα στη θέση αυτή. Γεωργάτος, Τζιωρτζόπουλος, Μάλμπασα, Αρουαμπαρένα δεν βοήθησαν ποτέ ουσιαστικά.

Και μπορεί με την κίνηση αυτή η διοίκηση, να τοποθετεί άλλο ένα λιθαράκι στο φετινό αμφιλεγόμενο οικοδόμημα της ομάδας, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να της πιστώσει τη διάθεση στο όραμα της νέας ΑΕΚ.

Επιπλέον, με προβληματίζει η συνεχιζόμενη συσσώρευση πολλών λατίνων, οι οποίοι ως ποδοσφαιριστές, μπορεί να διαθέτουν ταλέντο, παρουσιάζουν όμως κενά προσαρμοστικότητας και επαγγελματισμού. Και μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα είναι κατώτεροι του μέσου όρου.

Και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιμονή στους λατίνους. Με το Σάντος και τον Φερέρ, ήταν αυτονόητη, με το Δώνη όμως; Χάθηκαν οι Ευρωπαίοι; Δε λέω να πάρεις τον 25άρη ή 28άρη από την Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Ολλανδία, αλλά είναι τόσο δύσκολο να το ψάξεις σε πρωτάθλημα β` διαλογής; Η πρόσφατη ιστορία άλλωστε με επιβεβαιώνει: Σαβέφσκι, Σάμπα, Κετσπάγια, Τζόρτζεβιτς, Βαζέχα, Βάντσικ, Χένρικσεν και πάει λέγοντας. Σε αντίθεση, ποιοι είναι οι λατίνοι με διάρκεια στο ελληνικό πρωτάθλημα; Τζιοβάνι οκ, για τους Μπορέλι και Καστίγιο, έκαναν μεγάλη υπομονή οι ομάδες τους, για να προσφέρουν για λίγα χρόνια.

Τέλος πάντων, ελπίζω ο Δώνης να επιμείνει και για αμυντικό χαφ και αν αποφασίσουν να τα σπρώξουν χοντρά, είναι προτιμότερη μία περίπτωση ευρωπαίου και με επιτελικές ικανότητες, παρά του Κατσουράνη (με 4 εκατομμύρια μπορεί να τον κλείσει πιστεύω, αλλά είναι πολλά για έναν ποδοσφαιριστή που πλησιάζει τα 30, με κακή χρονιά, κακή παρουσία στην εθνική και χωρίς ιδιαίτερες οργανωτικές ικανότητες).

2 σχόλια:

RENA MANIOU είπε...

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ..
ΑΛΛΑ...

X-myalismenos είπε...

Ο Χουανφράν είναι εξαιρετικό μπακ-χαφ και δεν έχει καμιά σχέση με τον Αρουαμπαρένα που και στα ντουζένια του ήταν της σχολής "περνάει η μπάλα ή ο παίκτης ποτέ και τα δύο".
Εχει και αμυντικές και επιθετικές ικανότητες και είναι αρκετά γρήγορος.
Με τα λεφτά που έδωσε η ΑΕΚ δυσκολεύομαι να βρω κάποιον καλύτερο.
Τώρα αν θα πιάσει ή δεν θα πιάσει, αυτό μόνο ο Θεός το ξέρει.
Αλλά αυτό ισχύει γιά κάθε παίκτη που μεταγράφεται.
Ακόμα και γιά τον Ροναλντίνιο όχι γιά τον Χουανφράν...