Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Πρώτη μάχη για τίτλο

Πέφτουν σήμερα στην έδρα των πράσινων οι δύο αντίπαλοι στην μάχη για τον τίτλο.
Θα επιχειρήσω μιά πρόβλεψη. Μπορεί ετσι να εχει περισσότερο ενδιαφέρον το πράγμα.
Εχουμε εναν Παναθηναϊκό που θεωρείται απο τους περισσότερους το φαβορί επειδή τα τελευταία 5 χρόνια εχει ξεφύγει απο τους άλλους με μεγάλες επιτυχίες και θέλει να συνεχίσει.
Εχουμε εναν Ολυμπιακό που η αλλαγή προπονητή τον έφερε σε θέση ισχύος με αποκορύφωμα την νίκη επι της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.
Η πορεία των δύο στο πρωτάθλημα ηταν παράλληλη σε κάποια σημεία, αντίθετη σε άλλα μα και οι δύο κατάφερναν να παίρνουν αποτελέσματα και στην κακή μερα τους.
Και οι δύο δυσκολεύτηκαν με το Μαρούσι. Θα λεγα οτι το Μαρούσι με κάποια έννοια ειναι ο πρωταθλητής φέτος. Κέρδισε τονΠΑΟ στο γήπεδό του και για έναν μόλις πόντο δεν ειναι αυτο στους Τελικούς αντι του ΟΣΦΠ.
Η αστάθεια των πράσινων δεν στοίχισε. Δεν ηταν σε όλα τα παιχνίδια σε υψηλά επίπεδα η απόδοσή του και αυτο προβλημάτισε. Εξ αιτίας μιας τέτοιας "κοιλιάς" και απουσιών, έχασε την πρόκριση στο final-4 της Ευρωλίγκα. Δεν εχει καταφέρει τις τελευταίες χρονιές να έχει εναν αξιόπιστο ψηλό κάτω απο το καλάθι για να βοηθήσει Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Ντικούδη.
Ο Ομπράντοβιτς κατι πρέπει να κάνει με τον ψηλό. Δεν μπορεί να την βγάζει πάντα με τον απίστευτο Μπατίστ και να βασίζεται στους περιφερειακούς κυρίως.
Ο δε "χρυσός" Γιασικεβίτσιους δεν εχει δώσει ανάλογα με όσα πληρώθηκε.
Οι κόκκινοι με τον Γιαννάκη να δίνει σπέσιαλ ρόλους σε Μαυροκεφαλίδη, Βασιλόπουλο, να αλλάζει σχεδόν εντελώς το παιχνίδι του Γκρίρ και με την προσθήκη πρόσφατα του Σχορτσιανίτη ειναι μιά άλλη ομάδα. Ικανή για όλα. Αυτο που δεν έχει ειναι σταθερή ψυχολογία ειδικά εκτός έδρας. Σε αυτο ευθύνονται οι οπαδοί του. Η πίεση τους εχει αυτό το αποτέλεσμα πάνω στην ψυχολογία της ομάδας. Υπερέχει στους ψηλούς.

Τα παιχνίδια λογικά θα ειναι έδρας.
Ο ΠΑΟ εχει το πλεονέκτημα και η λογική λέει τελικό αποτέλεσμα 3-2.
Τρείς νικες ο ενας, δύο ο άλλος, ο καθένας στην έδρα του.
Κατι με τρώει όμως, το ένστικτό μου μιλάει και για εκτός έδρας νίκες.
Μένει να δούμε αν θα ειναι μια νίκη αυτη του ΠΑΟ στο δεύτερο παιχνίδι, οπότε το τρίτο στο ΟΑΚΑ θα το πάρει και θα λήξει στο 3-0 ή αν σήμερα θα γίνει μεγάλο μπάμ, πράγμα που δεν το πιστεύω.
Το σημερινό πρώτο παιχνίδι ειναι το καθοριστικό. Οι δύο ομάδες ειναι σε καλή φόρμα με ερωτηματικό περισσότερο τον Ολυμπιακό που δυσκολεύτηκε με το Μαρούσι ενω ο Παναθηναϊκός θα ειναι διψασμένος για μπάσκετ.
Για άλλη μια φορά εύχομαι να απολαύσουμε καλό μπάσκετ χωρίς οπαδισμό.
Να χειροκροτήσουμε τους άξιους.

3 σχόλια:

Dr. Feleki είπε...

Εγω βλεπω ΠΑΟ. Χαλαρα και ανετα. Οσο και αν εχω εμπιστοσύνη στο Γιαννακη και τους Αγγελοπουλους οτι θα ανορθωσουν τον Ολυμπιακο ειναι ακομα νωρις να απειληθει η αυτοκρατορια του Παναθηναϊκου.
Μια ομαδα που κακα τα ψέμματα:

1) εχουν καλυτερους παιχτες σαν μοναδες
2) λειτουργια ομαδας σαφως πιο ολοκληρωμενη
3) κορμος ομαδας πιο συμπαγης
4) τα συστηματα τους βγαινουν στο παρκε με κλειστα τα ματια
5) σφυριγματα διαιτητων και μην αρχισετε τις παπαριές, πάντα ο ισχυρος επι σειρα ετων αποκτα αλλο "αέρα" στο να παιρνει σφυρίγματα. Το κανει και ο Ολυμπιακος στο ποδοσφαιρο, το ειχε και παλιοτερα στο μπασκετ.
6) εχουν αλλη δυναμικη αλλον αερα οταν μπαινουν να παιξουν
7) το κυριοτερο εχουν ψυχολογια νικητη και πρωταθλητη , κατι που εμεις δεν το εχουμε σε καμμια μα καμμια περιπτωση

Dr. Feleki είπε...

Και να πω οτι το συνολικο σκορ το βλεπω υπο φυσιολογικες συνθηκες 3-0 ή 3-1 υπερ του ΠΑΟ.

tzonakos είπε...

Η ψυχολογία ειναι μεγάλη υπόθεση @ Βρασίδα.
Βέβαια ποτέ μη λες "ποτέ".
Το πρώτο παιχνίδι έδειξε οτι δεν γίνεται να υποτιμήσει κανεις κανέναν.