Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Πεσειρο"Εκανα λαθη"



Τον απολογισμό της χρονιάς, η οποία δεν είχε θετική έκβαση για τον Παναθηναϊκό, έκανε ο Ζοζέ Πεσέιρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή". Ο Πορτογάλος τεχνικός, λίγο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα, αναφέρθηκε στην χρονιά που έκλεισε, στα λάθη του, στον Σωτήρη Νίνη και τον Εκι Γκονζάλες, στους φιλάθλους των "πρασίνων" και στην... πολυμετοχικότητα. Αναλυτικά…


- Δύσκολη μέρα η σημερινή, έτσι δεν είναι;"

Υπάρχει λύπη γιατί δέθηκα με τον Παναθηναϊκό. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε με όλους μια καλή σχέση όχι μόνο επαγγελματική αλλά και συναισθηματική. Υπάρχει λύπη αλλά και η ικανοποίηση ότι δώσαμε τα πάντα για να πετύχουμε. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αφοσίωσή μας στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι γιατί δεν κερδίσαμε τον τίτλο, έχουμε όμως καθαρή τη συνείδησή μας. Τα περισσότερα πράγματα που θέλαμε να εφαρμόσουμε σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς μας, τα καταφέραμε. Χαίρομαι γιατί όλοι στο 'σταφ' της Παιανίας, έδειξαν ότι τους άρεσε να δουλεύουν μαζί μας. Αν και στη ζυγαριά είναι οι τίτλοι πρώτα, κανείς που έζησε το έργο μας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει".



Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη για να παρουσιάσει το σχέδιό του για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, με πιθανότερη μέρα την Τετάρτη (21/5).


- Φεύγοντας από τη Ελλάδα, τι εικόνα κρατάτε από την περίφημη ελληνική νοοτροπία;"

Υποχρέωση κάθε ανθρώπου του ποδοσφαίρου είναι να κατανοήσει και να προσαρμοστεί γρήγορα στην κουλτούρα του τόπου που δουλεύει, όπως και να εφαρμόσει οτιδήποτε μπορεί για να συνεισφέρει θετικά σ’ αυτή τη νοοτροπία. Είναι σίγουρα πολύ θετικό το πάθος και ο ενθουσιασμός των Ελλήνων, πρέπει όμως να υπάρχει ένα μέτρο γιατί μερικές φορές χάνουμε τη λογική. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην καρδιά και τη λογική".


- Ποια εικόνα θα μεταφέρετε στην πατρίδα σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο;"

Η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το άξιζε 100%. Μπορεί ακόμα να βελτιωθεί στη δομή, στο σύστημα, την οργάνωση, γενικότερα στην καλλιέργεια των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Και η Πορτογαλία πέρασε το ίδιο στάδιο. Υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη σε όλα. Το ποδόσφαιρο είναι ο μικρόκοσμος της κοινωνίας που είναι ο μακρόκοσμος. Αδύνατον να είναι το ποδόσφαιρο οργανωμένο όταν η κοινωνία είναι ανοργάνωτη. Ολοι έχουν ευθύνη να πάνε την κοινωνία ένα βήμα πιο μπροστά. Και ο Τύπος έχει ευθύνη. Συχνά οι εφημερίδες μπαίνουν στον εύκολο δρόμο του ανταγωνισμού, έχουν όμως την ευθύνη όχι μόνο να πληροφορούνε αλλά και να αναπτύσσουνε και να καλλιεργούνε. Η εκπαίδευση δεν είναι ευθύνη μόνο των σχολείων. Είναι και των ΜΜΕ γιατί έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας, είναι γενικότερο".



-Τελικά, αυτή η ιστορία με τον Νίνη σάς έκανε πολύ κακό σε προσωπικό επίπεδο;"

Εκανε κακό σε μένα και σίγουρα πολύ καλό στον Νίνη. Αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο ποδοσφαιριστής απ’ όσο ήταν πέρυσι, παρότι έπαιξε λιγότερο από όσο και εγώ και αυτός περιμέναμε. Σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος ο Νίνης είναι πολύ νέος και είναι σε διαδικασία εξέλιξης. Προσπαθήσαμε συστηματικά να τον βελτιώσουμε όσο γίνεται στον αμυντικό και επιθετικό τομέα, να δείξει περισσότερο επαγγελματισμό και ζήλο στην προπόνηση, να αναπτυχθεί ως άνθρωπος, ως προσωπικότητα, ως ποδοσφαιριστής. Αυτά είναι δική μας ευθύνη, όχι δική του. Οσα γίνανε πέρυσι και εφέτος, ίσως επηρέασαν την εξέλιξή του. Θέλαμε να βάλουμε βάσεις για να μείνουνε σε όλη του τη ζωή. Ισως να νιώθει πως έχασε χρόνο αυτή τη σεζόν, αλλά κέρδισε πολλά για το μέλλον. Εγώ σαφώς και έχασα για να υπερασπιστώ τον Νίνη ως ποδοσφαιριστή και τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Του χρόνου θα είναι καλύτερος αν συνεχίσει με μικρά αλλά σταθερά βήματα και όχι με μεγάλα, που ποτέ δεν ξέρεις πού θα οδηγήσουν. Μου άρεσε στον Σωτήρη ότι είχε τη δύναμη να αντιμετωπίσει όσα γράφονταν και λέγονταν γι’ αυτόν. Προσπάθησε πολύ για να βελτιωθεί στο σώμα, στο μυαλό, στη νοοτροπία, παντού. Σ’ αυτή την ηλικία είναι αρκετά δύσκολο".
- Σκεφτήκατε την εύκολη λύση να τον χρησιμοποιείτε για να αποφορτιστεί η πίεση;"

Για μένα είναι πολύ δύσκολο αυτό. Ποτέ δεν ξέρουμε τα όρια της αντοχής μας, αλλά ποτέ δεν θέλησα να κάνω τα εύκολα για να βελτιώσω τη θέση μου".


- Η τύχη τα έφερε να φύγετε από τον Παναθηναϊκό την ίδια μέρα με τον Γκονζάλες..."

Εχω την άποψη ότι όλοι οι παίκτες είναι καλοί επαγγελματίες αλλά κάποια στιγμή κάνουν λάθη. Ουδείς αλάθητος στον κόσμο ή στη δική μου την ομάδα. Απλώς τα συμφέροντα της ομάδας είναι πολύ πιο ψηλά από τα συμφέροντα του προπονητή ή των παικτών. Είμαι πιο μαλακός όταν κάτι δεν επηρεάζει όλη την ομάδα και αλλιώς όταν την επηρεάζει. Ο προσανατολισμός δεν πρέπει να χάνεται, οι κανόνες πρέπει να τηρούνται".


Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη και για το θέμα του προπονητή, καθώς ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.


- Θα είχατε να πείτε κάτι στον Εκι;

"Του εύχομαι να είναι όσο πιο ευχαριστημένος γίνεται και να έχει καλή τύχη. Δεν το λέω για να το πω. Από καρδιάς τού εύχομαι να έχει επιτυχία. Ως προπονητής, εγώ είμαι υπεύθυνος για όλους, υπεύθυνος και για τα λάθη τους. Ολοι έχουν δικαίωμα στο λάθος στο ποδόσφαιρο, το ίδιο και στη ζωή. Αλλά να δείχνουν χαρακτήρα και να μην το επαναλαμβάνουν".


- Κάνοντας την αυτοκριτική σας, ποια λάθη χρεώνετε στον εαυτό σας;"

Εκανα λάθη, σίγουρα. Για παράδειγμα, το ότι δεν ήξερα τι γίνεται έξω από τα αποδυτήρια, ίσως να βγήκε σε κακό. Είμαι υπόλογος όταν οι παίκτες μου δεν έχουν καλή ψυχολογία, οπότε το να μην ξέρω τι διαβάζουν ή τι ακούνε ή ποιο είναι το περιβάλλον τους, ίσως δημιούργησε σύγχυση. Αυτό είναι μόνο ένα από τα λάθη μου".


- Να πούμε και μερικά άλλα;"

Πάντα υπάρχουν λάθη, όπως στις επιλογές παικτών ή κάποιες κινήσεις από τον πάγκο που δεν βγήκανε. Αυτά τα καταλαβαίνεις μετά... Χριστόν. Λάθος μου ήταν που είχαν μεγάλη ένταση οι προπονήσεις. Κάναμε κάποιες μετρήσεις και τις εκτίμησα με καθυστέρηση. Εδειξαν ότι το άγχος και η πίεση των παικτών τους έκαναν να αντιδρούν αρνητικά στις προπονήσεις. Οταν το καταλάβαμε, χαμηλώσαμε την ένταση. Ηταν η κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος και αυτό το λάθος μου φάνηκε στα παιχνίδια. Θα έπρεπε, επίσης, να μιλήσω περισσότερο προσωπικά με κάθε παίκτη, για να αποφορτιστούν από την πίεση. Ολα τα άλλα είναι τελείως υποκειμενικά".


- Δικαιολογούν όλα αυτά τη διαφορά της εικόνας ή υπάρχουν κι άλλα;"

Κυρίως αυτά, τα άλλα είναι μικρότερης σημασίας. Θα μπορούσαμε με διαφορετικές τακτικές, ψυχολογικές ή προπόνησης, να ισορροπήσουμε την ομάδα. Το μοντέλο να πιέζουμε από ψηλά μας κούραζε και θα μπορούσαμε να μην το έχουμε κι ας ήταν ένα στοιχείο που μας χαρακτήριζε. Το 4-2-3-1 βολεύει για να πιέζεις ψηλά με λιγότερη κούραση, να είμαστε πιο συμπαγείς. θα μπορούσα να το είχα επιλέξει νωρίτερα. Μιλάμε για μια σεζόν με 46 παιχνίδια, όπου χάσαμε έξι φορές. Σε κάθε τρία ματς, κερδίζαμε τα δύο. Το μοναδικό αρνητικό ήταν ότι κάναμε κοιλιά στην κρισιμότερη καμπή. Η γενική εικόνα ήταν μιας σταθερής ομάδας η οποία αντιδρούσε καλά όταν όλοι λέγανε ότι επιστρέφουν τα φαντάσματα. Φαντάσματα δεν υπάρχουν πια, τα διώξαμε με τη δουλειά. Δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις θετικά μετά την απώλεια του τίτλου και εμείς το κάναμε".


- Πολλοί λένε ότι παίξατε καλά αφού τα χάσατε όλα..."

Οχι, δεν ισχύει. Σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με πολύ κόσμο, αντιδράσαμε καλά. Το 1-1 με τον Ολυμπιακό ήταν καθοριστικό γιατί αν παίρναμε μια νίκη που αξίζαμε απόλυτα, όλα θα ήταν διαφορετικά και για μας και γι’ αυτούς. Το 4-0 είναι δική μου ευθύνη γιατί παίξαμε με πολύ παραπάνω ρίσκο απ’ όσο έπρεπε, θέλοντας να εκμεταλλευτούμε το ψυχολογικό προβάδισμα που είχαμε. Παρά το χαστούκι του 4-0 σταθήκαμε όρθιοι. Δείξαμε χαρακτήρα, δύναμη και προσωπικότητα. Δεν ξέρω αν πέρασε αυτό στον Τύπο. Δεν έχω πρόβλημα όταν χάνουμε, να χάνει ο Πεσέιρο κι όταν νικάμε, να κερδίζουν όλοι".


- Πολλοί πιστεύουν ότι στο ματς με τον ΟΦΗ, μερικοί παίκτες σας έπαιζαν σα να μη θέλουν να κερδίσουν. Νοιώσατε κάτι τέτοιο;"

Σε καμία περίπτωση. Με τίποτα. Ηθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Η ήττα εξηγείται ποδοσφαιρικά. Η ευθύνη είναι δική μου ξεκάθαρα. Αντί να βάλω χαφ, έβαλα επιθετικούς και έκανα τα πράγματα χειρότερα γιατί χάσαμε την οργάνωσή μας. Οποιος είναι απ’ έξω, λέει ό,τι θέλει. Οι προπονητές ξαναβλέπουν τα παιχνίδια στο βίντεο. Αν τα ξαναδείτε κι εσείς, θα έχετε κατά 40% άλλη γνώμη από την πρώτη. Πάντα υπάρχουν σε όλα τα πρωταθλήματα τέτοιες απώλειες, μόνο που η κοινή γνώμη σε άλλες χώρες τα κάνει πιο εύκολα αποδεκτά σε σχέση με την Ελλάδα".


- Για εσάς ποιος είναι πρωταθλητής; Ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ;"

Ολοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θέλουν να κρίνονται τα πρωταθλήματα στο γήπεδο αλλά υπάρχουν διατάξεις και κανονισμοί που πρέπει όλοι να τους σέβονται. Ούτε εμένα θα μου άρεσε αν είχα χάσει έτσι ένα παιχνίδι και θα το είχα κυνηγήσει. Απ’ αυτή την υπόθεση ο Παναθηναϊκός έχασε πολλά. Οποιος ασχολείται με ποδόσφαιρο, μπορεί να καταλάβει τη διαφορά του να πας στην Ξάνθη με το +4 και όχι με το +1".


- Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, κυρίως τα προηγούμενα χρόνια, νιώθουν αδικημένοι από τη διαιτησία. Τι γνώμη έχετε εσείς για φέτος;"

Δεν μου αρέσει να δικαιολογώ υποψίες για τη διαιτησία. Nαι, δεν μας έδωσαν αρκετά πέναλτι και μας σφυρίξαν 4 που δεν ήταν, αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν υπήρχαν διακρίσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι φταίει η διαιτησία που δεν πήραμε τον τίτλο. Σιγά σιγά πρέπει να απαγκιστρωθούμε απ’ αυτό. Θα είναι καλό για όλους".
- Οι σχέσεις με τον Βέλιτς πώς ήταν;"

Πολύ καλές. Ο καθένας είχε τα καθήκοντά του και σεβόταν τον άλλο. Είχαμε και τις διαφωνίες μας αλλά η φιλοσοφία μας ήταν πάνω κάτω η ίδια".


- Ολοι περιμένουν ότι θα σας διαδεχθεί ο Μπάγεβιτς. Τι γνώμη έχετε γι’ αυτόν;"

Δεν το ξέρω αν θα είναι αυτός. Τον Μπάγεβιτς ως άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Θέλω ο Παναθηναϊκός να πετύχει και όποιος κι αν έλθει, του εύχομαι καλή επιτυχία".


- Τι ομάδα θα παραλάβει; "

Θα βρει μια ομάδα που έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο, που έχει βελτιωθεί και μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, μια ομάδα που έχει κανόνες είτε μέσα είτε έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Θα βρει παίκτες που θέλουν να πετύχουν και είναι επαγγελματίες. Κάθε διαδικασία έχει μια εξέλιξη και όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα".


- Από πότε καταλάβατε ότι δεχόσαστε επίθεση που ξέφευγε από τα όρια της κριτικής; Από τις αντιδράσεις του κόσμου;"

Για πολύ καιρό δεν το ήξερα. Με δική μου επιλογή, θέλησα να μην ασχολούμαι με όσα γράφονται για μένα κι αυτό όχι επειδή απαξιώνω την κριτική. Ολοι έχουν το δικαίωμα να κριτικάρουν. Οταν άρχισα να νιώθω στο γήπεδο την ατμόσφαιρα να γίνεται εχθρική, το συνειδητοποίησα. Πολλά εξαρτώνται από τους opinion makers, τους ανθρώπους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Οταν κάποιος πάει στο γήπεδο και είναι επηρεασμένος αρνητικά από όσα διαβάζει και ακούει, θα το βγάλει στις αντιδράσεις του. Η αρνητική εικόνα που υπήρχε όταν η ομάδα ήταν στην πρώτη θέση, δεν δικαιολογείται. Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι στόχοι, ή μάλλον ξέρω, αλλά τι να λέμε τώρα...".


- Η ατμόσφαιρα αυτή, επηρέασε την ομάδα;"

Στις δικές μου επιλογές, όχι. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει επηρεαστεί. Ισως να επηρεάστηκα ασυνείδητα και να μην το έχω καταλάβει. Δεν κάνω τις επιλογές μου για να γίνω αρεστός στους οπαδούς και στον Τύπο. Οταν έκανα τις επιλογές μου, ο στόχος μου ήταν να κερδίζει ο Παναθηναϊκός και να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν πήρα τον εύκολο δρόμο για να με αγαπήσουν οι φίλαθλοι. Θα μπορούσα να πάρω αποφάσεις για να γίνω περισσότερο δημοφιλής, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου".


- Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα αν η ατμόσφαιρα ήταν καλύτερη;"

Ναι το πιστεύω. Σε καμιά περίπτωση δεν πασάρω τις ευθύνες αλλού. Ολοι κάνουμε λάθη και σίγουρα έκανα κι εγώ. Δεν έχω όμως καμιά αμφιβολία ότι αν ο κόσμος είχε τη συνοχή που είχαμε εμείς μέσα στην Παιανία, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα και θα προχωρούσαμε στην Ευρώπη. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ευχαριστημένος ο κόσμος. Είναι πολλά τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μόνο ένα πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός όλα τα άλλα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αρνητικές ιδέες για το πώς λειτουργεί ο σύλλογος, ότι ένας παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο ή σε άλλη θέση, ότι ο οπαδός θέλει περισσότερες επενδύσεις. Ποτέ όμως δεν πρέπει να χάνουμε την αίσθηση της ομάδας. Το να έχουμε διαφορετικές γνώμες πάντα θα συμβαίνει και είναι αποδεκτό, γιατί δημοκρατία έχουμε. Πρέπει όμως να είμαστε ενωμένοι ενάντια στους αντιπάλους μας".


- Τα ονόματα Ανδρέας Βγενόπουλος και Παύλος Γιαννακόπουλος,

σας λένε κάτι;"

Τα ξέρω (γέλια). Τα έχω ακουστά".


- Αρα θα ξέρετε τα περί πολυμετοχικότητας. Ποια είναι η γνώμη σας; "

Αυτά είναι θέματα της διοίκησης. Αυτή αποφασίζει. Αυτό που ξέρω είναι ότι όσο μεγαλύτερη συνοχή έχει μια ομάδα, όσο λιγότερη εχθρική ατμόσφαιρα αντιμετωπίζει, όσο καλύτερη ατμόσφαιρα έχει στο γήπεδο, τόσο πιο εύκολος είναι ο δρόμος για την επιτυχία. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι οι αντίπαλοι είναι έξω από την ομάδα και όχι μέσα. Αντίπαλοί μας έπρεπε να είναι οι άλλες 15 ομάδες και μόνο".


- H εχθρική ατμόσφαιρα είναι ο λόγος που δηλώσατε ότι ήταν και δική σας επιθυμία να μην συνεχίσετε στον Παναθηναϊκό; "

Δεν θα ήταν καλό ούτε για το σύλλογο, ούτε για μένα να παραμείνω. Ο πρόεδρος κατάλαβε και εγώ το κατάλαβα ότι θα ήταν καλύτερα να μη συνεχίσει ένας προπονητής που πέρασε στο πετσί του αυτή η εχθρική ατμόσφαιρα. Επρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση για να μπορέσει ο πρόεδρος να επιλέξει απελευθερωμένος τον επόμενο προπονητή, που θα τον στηρίξουν όλοι. Οσο μεγαλύτερη σταθερότητα υπάρχει, τόσο το καλύτερο. Κάποιοι από τη διοίκηση θα διαφωνούσαν να μείνει ο Πεσέιρο και του χρόνου. Σαφώς ο νέος προπονητής θα βρει καλύτερες συνθήκες. Αν έμενα, τα χρήματα που θα επενδυθούν ίσως να μην έφερναν αποτέλεσμα εξαιτίας της αντίδρασης προς το πρόσωπό μου. Δεν έχω φόβο για μένα. Θεωρώ ότι θα πήγαινα καλύτερα του χρόνου, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό γι’ αυτό. Ξέρω πολύ καλύτερα την ομάδα, το περιβάλλον, τι χρειαζόμαστε, όλα".

8 σχόλια:

geokalp είπε...

όσο συνεχίζεται επί μονίμου βάσεως αυτό το ροτέισον, δύσκολα τα πράγματα για τους προπονητές του βάζελου

smile είπε...

Kαλημερα φιλε μου,εκανα αυτην την αναρτηση με αφορμη την χθεσινη εμφανιση του μικρου με την φανελα της εθνικης για να δουνε ολοι ποσο νουμερο ειναι αυτος ο πορτογαλος αυτος τον εκαψε τον μικρο!!!!!ετσι εκανε και στην πορτογαλια στην σπορτινγκ εκαψε ενα απο τα καλυτερα ταλεντα της πορτογαλιας.Τον ζοαο μουτινιο,εαν θυμασαι!!!!

X-myalismenos είπε...

Νομίζω πως πολλά απ αυτά που λέει ο Πεσέϊρο είναι σωστά, τουλάχιστον στα μάτια μου έχει δίκιο στα περισσότερα.
Ειδικά γιά την περίπτωση του Νίνη, μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο έδεσε το σώμα του, πόσο πιό δυνατός φαίνεται τώρα.
Και να λάβουμε υπ όψιν μας πως σπάνια ένας αθλητής επιστρέφει από κοιλιακούς όπως ήταν πριν τραυματιστεί.
Κάποιοι μάλιστα έκοψαν και το ποδόσφαιρο...
Ισως να μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει λίγο παραπάνω, αλλά σε καμιά περίπτωση όσο φανταζόταν η πλειοψηφία των φιλάθλων.
Λάθη τακτικής έκανε πολλά ο Πεσέϊρο και τα περισσότερα τα πλήρωσε ο Παναθηναϊκός με χαμένους βαθμούς (Ξάνθη, Ηρακλή, ΟΦΗ).
Και γι αυτά έπρεπε να φύγει και καλώς έφυγε.
Οχι όμως γιά τον Νίνη.

tzonakos είπε...

Εμένα αυτο που μου μένει ειναι οτι ο Πεσέϊρο κύριος φεύγει οσο κι αν δεν εμεινα ευχαριστημένος απο αυτόν.

Η δε φυλή των αθλητικοδημοσιοκάφρων το κανε άλι το θάμα της ! Τι ερωτήσεις υπέβαλλε λέμε ; Μπράβο ποιότης δημοσιογραφίας...

teo είπε...

Κάτι παραπάνω γνωριζει ο προπονητής από μας.Συμφωνώ με ΕΧΡΧ.απολύτως για ΝΙΝΗ.Με την ζημιά που έπαθε στους κοιλιακούς πάλι καλά που επέστρεψε στο ποδόσφαιρο!Δεν μπορούσε να το ρισκαρει ο άνθρωπος και το είχε δηλωσει και τότε.Απλά καταστράφηκε από τις πολλές συμμετοχές την περσινή περίοδο λογω του μικρού της ηλικίας του.Για παρατηρησε τον τώρα smile ο ίδιος σου φαίνεται?

Όσο για το πρωτάθλημα?Το εξηγεί με δυό λόγια...Το +4 της στημενης Ξάνθης-Οφη-Ηρα και το ΄Γ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ και ας ήταν η ομαδα πρώτη και σε τροχιά πρωταθλήματος.Σε επιλογή Μπάγεβιτς- Πεσέιρο με τα χίλια με τον δεύτερο.Το απεδειξε και προχθές στον τελικό κυπέλου τι προπονηταράς που ειναι.Τον κέρδισε ο..... ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ!Η ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ!ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ!

teo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
smile είπε...

Συγνωμη ομως εγω δεν θελω κανεναν απο τους 2 προπονητες διοιτι ο ενας ειναι καμμενο χαρτι και ο αλλος ειναι ο βατραχος που καποτε μας εκανε χειρονομιες στην εξεδρα επι εποχη που ηταν στο γαυρο!!!!μιλαω οπαδικα τωρα διοτι θα κοιταξουν μονο την τσεπη τους καποιοι...και χαιρομαι που γλυκοκοιταζει η Ρεαλ τον Σωτηρη Νινη....Ας ειναι καλα ο ρεχαγκελ!!!!!

X-myalismenos είπε...

Η Μαδρίτη γλυκοκοιτάζει όλη την Ευρώπη, αυτή είναι η δουλειά της γιατί είναι μεγάλος σύλλογος και πρέπει να έχει τα μάτια της παντού.
Αυτό δεν σημαίνει πως όποιον βλέπει τον αγοράζει, ούτε πως θα πρέπει να ευχόμαστε ο Νίνης να μην ανοίξει κάποια στιγμή τα φτερά του.
Ο νόμος της αγοράς είναι αυτός, οι άξιοι πρέπει να αμοίβονται και αν δεν έχουμε τα χρήματα να τους κρατήσουμε εμείς θα πάνε παραπέρα.
Ούτε θα πρέπει να τα "χώσουμε" στον Ρεχάκελ επειδή δεν τον "κρύβει" και τον καλεί στην Εθνική.
Καλά έκανε και τον κάλεσε, μακάρι γρήγορα να τον πάρει και στην πρώτη ομάδα.