Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Αλήθειες που έπρεπε να ειπωθούν νωρίτερα

Όλα αυτά που είπε χθες ο Τζόλε και ισχύουν και για αρκετούς παίκτες ακόμη, (κυρίως τους 35αρηδες), έπρεπε να είχαν ειπωθεί τουλάχιστον 2-3 μήνες νωρίτερα, ώστε να έχει προλάβει να διορθωθεί η κατάσταση. Όσο γινόταν.
Αυτά που ειπώθηκαν από τον Τζόλε είναι και η πικρή αλήθεια.
Η ομάδα βρίσκεται σε κάκιστη φυσική κατάσταση. Στην χειρότερη δυνατή.
Το έβλεπε όλος ο κόσμος ότι η ομάδα είναι σκασμένη και κουρασμένη. Δεν νομίζω ότι υπήρχε έστω ένας οπαδός του Ολυμπιακού που να μην έβλεπε το αυτονόητο.Απόρροια αυτού είναι και οι υπερβολικά πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί φέτος.
Της κούρασης δηλαδή και της ανύπαρκτης προετοιμασίας το καλοκαίρι.
Υπεύθυνοι βέβαια είναι και οι δημοσιογράφοι που κάθε καλοκαίρι σαν καλοί «τσάτσοι» μας κοροϊδεύουν και γράφουν ότι γίνεται η καλύτερη προετοιμασία που έχουν δει ποτέ. Κάθε χρόνο τα ίδια διαβάζουμε.
Μόνο που τα τελευταία 3 χρόνια μετά τον Ιανουάριο η ομάδα σέρνεται και δεν βλέπεται. Αποδίδει οικτρό και αποκρουστικό θέαμα. Έτσι και φέτος. Φέτος βέβαια αυτό γίνεται από τον Νοέμβριο και μετά. (Πολύ νωρίτερα δηλαδή από άλλες χρονιές).
Θυμηθείτε λίγο τα 3 τελευταία χρόνια την απόδοση του Ολυμπιακού στις 10 τελευταίες αγωνιστικές του εκάστοτε πρωταθλήματος.
Μιλάμε για τραγικές εμφανίσεις και ήττες με κάτω τα χέρια. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται για τόσα χρόνια παύει να είναι σύμπτωση.
Η ομάδα είναι χωρίς σοβαρή καλοκαιρινή προετοιμασία για πάνω από 3 χρόνια.Μόνο οι ομάδες του Μπάγεβιτς απέδιδαν καλύτερο ποδόσφαιρο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος από ότι στον πρώτο.
Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανύπαρκτης προετοιμασίας που έγινε φέτος το καλοκαίρι είναι ο Λούα Λούα.Είναι από πλευράς φυσικής κατάστασης 5 φορές καλύτερος από όλη την ομάδα του Ολυμπιακού.
Ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Και αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι ο Λούα Λούα έκανε προετοιμασία στην Αγγλία και όχι στον Ολυμπιακό.
Αν σας λεει κάτι αυτό. Εμένα πάντως μου φανερώνει όλη την αλήθεια.
Παραδείγματα πολλά ακόμη. Ο Στολτίδης είναι στα όρια της αναιμίας όπως γράφεται από την κούραση.Ο Γκαλέτι είχε 4 χρόνια χωρίς τραυματισμό και σε 8 μήνες στον Ολυμπιακό είχε 3. Ο Τοροσίδης είναι 22 ετών και μοιάζει σαν να είναι 29. Μόνο τα γερά σκαριά αντέχουν, όπως ο Τάσος Πάντος ο οποίος είχε την τύχη να μην παίζει από την αρχή της σεζόν.
Δυστυχώς ή ευτυχώς υπεύθυνος για τα φετινά χάλια είναι ο Τάκης Λεμονής.
Καλό και άγιο παιδί ο Τάκης, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα, όλα καλά.
Αλλά όχι προπονητής στον Ολυμπιακό.Δεν είναι προπονητής ο Τάκης Λεμονής για μεγάλη ομάδα. Δεν έχει τις γνώσεις ούτε τις ικανότητες.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Και αυτό αποδεικνύεται από την προηγούμενη καριέρα του σαν προπονητής. Όπου δούλεψε η ομάδα του υποβιβάστηκε.
Ποια ήταν δηλαδή η βελτίωση του σαν προπονητής? Ότι έριξε την τάδε ομάδα την τελευταία αγωνιστική αντί για 4 πριν το τέλος που είχε τρίξει τη προηγούμενη? Ποιον παίκτη βελτίωσε ο Τάκης στην καριέρα του? Κανένα.
Σοβαροί να είμαστε.
Και ευτυχώς που έφυγε από την ομάδα. Αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε να φύγει στο τέλος της σεζόν και όχι τώρα.
Το μόνο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι επιτέλους ένας ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
Όπου είχες μεγάλο προπονητή (Κάσας στο πόλο, Μοντάλι στο βόλεϊ, Ιωαννίδης, Ιβκοβιτς στο μπάσκετ) έκανες και επιτυχίες και πήρες Ευρωπαϊκά τρόπαια.
Όπου είχες μαθητευόμενους μάγους έσπαγες τα μούτρα σου.Λυπηθείτε μας!!!!
ΠΑΡΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!
Και αφήστε τον να δουλέψει ήσυχο.

3 σχόλια:

Κώστας είπε...

Να ένα σοβαρό άρθρο!
Πολύ καλά τα λες...

Dr. Feleki είπε...

Δεν ειναι νεο ουτε λεγεται για πρωτη φορα. Παρακολουθω τον Ολυμπιακο 25 χρονια και το συγκεκριμενο "αιτημα" τουλαχιστον απο τους σώφρωνες φιλαθλους ενυπάρχει χρονια. Για να ακριβολογησω απο τη φυγή Μπάγιεβιτς. Δεν ειμαι εγω που θα κρινω αν ο Σερβος ηταν πετυχημενος ή όχι, το κανουν τα έργα του.

Ολα καλα αυτα που λες. Ομως ποιος θα τα ακουσει οταν οι μεγάλοι μας ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ βολεμένοι στην ανυπαρξία τους;

Μια απο τα ίδια για παντα κύριοι, μην περιμένετε αλλαγές.

Panagiotis είπε...

Δύο σχόλια...

1) Αλέφαντος....

2) Ο Λούα Λούα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ'το γάλα και για άλλο λόγο

Υ.Γ. Σόρρυ για τις μα..ίες, αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ :ο)

Πάντως όταν Ο Μπάγιεβιτς ήταν προπονητής, άκουγα τους γαύρους να λένε ότι από την πολύ προπόνηση οι παίχτες ήταν κουρασμένοι.. καλά δεν έχουν τον Δία τους...