Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

"Για 10 ώρες και 42χλμ. είχε την μπάλα στον αέρα"




«Ένας Ουκρανός, μία μπάλα, 42 χιλιόμετρα και 47.000 ποδαράκια», είναι ο πιο ενδεδειγμένος τίτλος της ταινίας που θα μπορούσε να σκηνοθετηθεί, έπειτα από το επίτευγμα του 34χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, Νικολάι Κουτζένκο, ο οποίος (ξανά)έβαλε με εντυπωσιακό τρόπο το όνομα του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Κουτζένκο αποφάσισε την περασμένη Κυριακή να κάνει κάτι που σε πολλούς θα φάνταζε αδύνατο. Στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί πήρε μία μπάλα και μερικούς φίλους του και αποφάσισε να καλύψει την απόσταση του μαραθωνίου (42.195 μ.) χωρίς να αφήσει τη στρογγυλή θεά να πέσει στο έδαφος.

Η «περιπέτεια» του 34χρονου Ουκρανού ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης Μπροβάρι. Στις 10 (!) ώρες που έκανε να φθάσει ως την πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο Κουτζένκο δεν άφησε την μπάλα να πέσει ούτε μία φορά στο έδαφος καλύπτοντας την απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο πόλεις. Κατά τη διάρκεια της τιτάνιας προσπάθειας του κατάφερε να κλωτσήσει την μπάλα...47.000 φορές, ενώ το μόνο που μπόρεσε να φάει ήταν μία μπανάνα και ένα γλυκό σοκολάτας για να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Ο Κουτζένκο δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλει το κατόρθωμα του φθάνοντας στην πλατεία ανεξαρτησίας του Κιέβου, στην οποία έμεινε για λίγο για να μιλήσει με δημοσιογράφους, στους οποίους εξήγησε ότι δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα κούρασης, αλλά το μόνο πράγμα που τον απασχολούσε ήταν ότι αισθάνονταν ενοχλήσεις στο σβέρκο, λόγω της διαρκούς συγκέντρωσης του στην μπάλα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το επίτευγμα του ο 34χρονος Ουκρανός εξέπληξε άπαντες με τα λεγόμενά του: «Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε από το Κίεβο για τη Βαρσοβία την 1η Μαΐου για να υποστηρίξουμε το Euro 2012. Δεν θα έχει γίνει κάτι ανάλογο στον κόσμο. Θα περπατάμε την ημέρα και θα ξεκουραζόμαστε τη νύχτα. Κανείς δεν το έχει ξανακάνει», τόνισε ο Ουκρανός, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που έχει υποτάξει την μπάλα στις διαθέσεις του για αρκετές ώρες.

Το νέο ρεκόρ του Κουτζένκο επιβεβαιώθηκε και από δηλώσεις του Ιγκόρ Πιντσίμπι, ο οποίος εκπροσωπούσε την επιτροπή του βιβλίου Γκίνες στη χώρα και αναγνώρισε πως εκτός από το επίτευγμα του ο 34χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ανθρώπου, τονίζοντας πως δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να κάνει κάτι ανάλογο.

1 σχόλιο:

NOVITO είπε...

Ε ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!!! 10 ΩΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΠΑΛΑ?? ΘΗΡΙΟ...