Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008

Ρεχάγκελ ως το 2010

Ανακοινώθηκε η παραμονή του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ομάδα ως το καλοκαίρι του 2010.
Κίνηση που φαίνεται ορθή επιλογή αν κανεις αδιαφορήσει για το προχωρημένο της ηλικίας του κ. Οτο Ρεχάγκελ.
Προσωπικά θα περίμενα να δοθεί σιγά-σιγά η θέση του στον βοηθό του ωστε να υπάρχει μιά συνέχεια, ανανέωση για το μέλλον. Δεν ειμαι και ποδοσφαιρολάγνος, προπονητολόγος, και εχω παίξει ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο μόνο σαν τερματοφύλακας. Αρα μόνο σαν απλός φίλαθλος μπορώ να πώ οτι η παραμονή του κ. Ρεχάγκελ μοιάζει φυσιολογική, ωστόσο περιμένω να δω την ανανέωση κάποια σωστή χρονική στιγμή.
Εαν η Εθνική Ομάδα τα πάει καλά στο Euro2008 τότε διακιώνεται αυτη η επιλογή.
Αν όχι, δεν εχω ιδέα, δεν μπορώ να προτείνω κάποιο όνομα που μοιραία θα συγκριθεί με τις επιτυχίες του κ. Ρεχάγκελ.
Σίγουρα απο τώρα θα πρέπει να ετοιμάζεται η επόμενη μέρα. Η φουρνιά του Euro2004 που θριάμβευσε στην Πορτογαλία και μας έκανε να παραμιλάμε, έχει κάνει τον κύκλο της.
Ιδέα δεν έχω αν οι ίδιοι θα μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια και στο Μουντιάλ.
Ελπίζω ναι. Αλλα και πάλι, η επόμεν του Μουντιάλ ημέρα θα απαιτήσει ανανέωση.
Μεχρι τότε εύχομαι υγεία και δύναμη στον κ.Ρεχάγκελ και στους παίκτες του, και εμείς θα είμαστε κοντά στην Εθνική Ομάδα χωρίς οπαδισμούς αλλα με αγάπη.

3 σχόλια:

n_cave είπε...

Ποιος είναι ο Τοπαλίδης για να αναλάβει την εθνική ομάδα; έχει δουλέψει και πουθενά αλλού; Άλλωστε, ποιος βοηθός στην Ελλάδα έκανε καριέρα (Ραβούσης, Περσίας, Βέλιτς κλπ). Οι βοηθοί που μένουν πολλά χρόνια βοηθοί, είναι γιατί δεν τολμούν να κάνουν το βήμα παραπάνω, αφού προφανώς καταλαβαίνουν ότι δεν το αξίζουν. Και όσο για αυτούς που θα σκεφτούν ότι θα εφαρμόσει αυτά που έβλεπε τόσα χρόνια, δεν νομίζω ότι αυτό επαληθεύτηκε ποτέ στην πράξη. Όσο για την περίφημη ανανέωση των ποδοσφαιριστών της εθνικής, που όλοι γκρινιάζουμε τόσα χρόνια, περιλαμβανομένου και εμού, ο Γερμανός, στο τελευταίο παιχνίδι της εθνικής (αλλά και με την εκ νέου πρόκριση στα τελικά του euro), απέδειξε τη σημαίνει ανανέωση (λίγους και καλούς) και ότι αυτός ξέρει καλύτερα από όλους. Και παρατηρώντας στο τελευταίο παιχνίδι την τέλεια χημεία των χαφ, κατάλαβα ότι και στην περίπτωση του Στολτίδη είχε δίκιο!

tzonakos είπε...

Παίζει να χρωστάμε πολλά στην βοήθεια του κ.Τοπαλίδη. Σίγουρα ξέρει πολλά και τόσα χρόνια κοντά στον Γερμανό θα έμαθε πολλά.
Τωρα, αν κάνει για πρώτος κόουτς δεν ξέρω, αλλα τον θεωρώ βασικό και απαραίτητο εστω και σαν βοηθό του επόμενου βασικού προπονητή.

Σε όλα ειχε δίκιο ο Ρεχάγκελ.
Πήρε το Euro χωρίς παίκτη του Ολυμπιακού ( αν θυμάστε μόνο ο Βενετίδης έπαιξε λίγο και ο Αντώνης δε μέλος δεν ειχε ακόμα πατήσει στον Πειραιά ) άρα κάτι ήξερε !

Christakos είπε...

Πιστεύω πως καλό θα ήταν ο Τοπαλίδης να αναλάβει μια κανονική ομάδα ως πρώτος προπονητής και ύστερα να δούμε αν μπορεί να γίνει και πρώτος στην Εθνική.

Καλύτερη επιλογή ίσως να είναι ο Νιόπλας, ο οποίος έχω ακούσει ότι και γι'αυτό προορίζεται/προετοιμάζεται, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος.