Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Είναι τέτοιος ο πανικός

που πραγματικά το διασκεδάζω... Δηλαδή αν λίγες μέρες πριν έγραφα ότι το τι μαλακία ακούω δεν περιγράφεται, τι να πω και τώρα... Αλλά δεν πειράζει παιδιά, το κατάστημα διαθέτει και σόδα...

Βγήκε λοιπόν η πολυαναμενώμενη απόφαση του CAS... Και ξαφνικά έγινε της πουτάνας το κάγκελο. Δεν θα παραθέσω φυσικά πρωτοσέλιδα ή διάφορες απόψεις που είχαν εκφραστεί προ αποφάσεως, διότι δεν έχει νόημα. Αλλά η έκφραση "ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν" πραγματικά έχει αποκτήσει άλλο νόημα. Και να συμπληρώσω πως πολλοί έχουν διαλέξει τον ατιμωτικό δρόμο της ξεφτίλας, αντί τουλάχιστον να πραδεχθούν τα προφανή. Διότι τελικά τι μας πείραξε περισσότερο απ'όλα; Μα το ότι επικυρώθηκε ότι το να εφαρμόζονται οι νόμοι είναι το πρέπον, το δέον και το θεμιτό.
Βλέπετε, έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας να μην εφαρμόζονται οι νόμοι, ή να εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Ή ακόμη χειρότερα, να βγαίνουν "φωτογραφικοί" νόμοι για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία... Και αυτό μερικοί δεν μπορούν να το χωνέψουν. Ξέρεις τι είναι να έπρεπε να παίζεις με τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων και αντ' αυτού να χτυπάς και Τσάμπιονς Λιγκ; Μεγάλη υπόθεση. Πως να χωνέψεις μετά λοιπόν το ότι εφαρμόζονται οι νόμοι και ότι τελικά ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε; Βέβαια, η αλήθεια είναι πως και η ΑΕΚ (καθώς και άλλοι) σε νόμο βασίσθηκαν για να τους σβηστεί το 95% των χρεών και να ρυθμιστεί το υπόλοιπο, άλλο αν ο νόμος αυτός ήταν παντελώς απαράδεκτος (και όποιος νομίζει ότι θέλει, το συζητάμε, αρκεί να αντέχει τη συζήτηση). Αλλά τον έναν νόμο τον θέλουμε, τον άλλον όχι...
Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά όμως, διότι πολύ αμφιβάλλων αν από όλους αυτούς του μαϊντανούς που παίρνουν θέση για το ζήτημα, διάβασε έστω και ένας το σκεπτικό της αποφάσεως. Και θα τα πάρουμε με τη σειρά γιατί; Μα για να δείξουμε πόσες σακούλες έφαγαν στη μάπα τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ.

Ως γνωστόν η Σούπερ Λιγκ εκδικάζει υποθέσεις σε πρώτο βαθμό. Σε περίπτωση έφεσης, η υπόθεση εκδικάζεται από την ΕΠΟ δε δευτεροβάθμια επιτροπή. Λεπτομέρεια: όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν υπογράψει ότι αποδέχονται τη λειτουργία και τις αποφάσεις των συγκεκριμένων οργάνων. Τι κάνει λοιπόν η Καλαμαριά; Παραβιάζει έναν νόμο και διαμαρτύρεται κι από πάνω. Και προσφεύγει στη Λωζάνη στο εξαιρετικά δημοφιλές (σε συζητήσεις πλέον) CAS (που πολύ αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι ξέρουν καν τι σημαίνει CAS, διότι αν κρίνω από το γεγονός ότι οι περισσότεροι έλεγαν πως ασχολείται με ποδοσφαιρικά ζητήματα, δεν ξέρουν όχι τη σημαίνει, αλλά την τύφλα τους γενικότερα). Το δικαστήριο λοιπόν στο σκεπτικό του αναφέρει ότι "δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λήψης των ασφαλιστικών μέτρων. Συνεπώς, το αίτημα απορρίπτεται". Πρώτη σακούλα. Στη συνέχεια όμως γίνεται και καλύτερο: "είναι αναμφισβήτητο ότι ο παίκτης (Ρόμαν Βάλνερ) έπαιξε στη Φόλκερκ και την Χάμιλτον και δεν μπορούσε να αγωνιστεί με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 3 Φεβρουαρίου 2008......ο παίκτης ήταν δανεικός από τη Φόλκερκ όταν έπαιξε στη Χάμιλτον και ότι αυτή η μετακίνηση έγινε εκτός μεταγραφικής περιόδου, όπως αυτή ορίζεται από τη FIFA (...) Ακόμα κι αν φτάσουμε στο συμπέρασμα πως αυτή η μετακίνηση μεταξύ των συλλόγων της Σκοτίας έγινε υπό το καθεστώς της "επείγουσας μορφής δανεισμού" και ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές της FIFA, το σχετικό άρθρο περί μεταγραφών δεν παρέχει εξαίρεση για τέτοιες περιπτώσεις.......δεν υπάρχει νομοθεσία στην οποία να μπορεί κάποιος να στηριχθεί, ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του Βάλνερ σε τρίτη ομάδα, κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου". Μα τι λένε οι άσχετοι οι δικαστές μωρέ... Εδώ έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα και αυτοί δεν βλέπουν τα προφανή; Δεύτερη σακούλα... Παράλληλα, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τοσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ δεν είχαν δικαίωμα να παραστούν και αναρωτιέμαι γιατί άραγε; Μήπως επειδή προσπάθησαν να υποστηρίξουν νομική την μη τήρηση των νόμων; Αναρωτιέμαι... Τρίτη σακούλα (και τι σακούλα, με καμιά 50ριά επιμέρους σακούλες μέσα). Και φυσικά η συνέχεια ποια είναι; Μα αυτή που έγραψα στο προηγούμενο κείμενό μου, ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν δύο διαφορετικές έτοιμες απαντήσεις, μία για κάθε ενδεχόμενο: μία που να μίλαγε για αποκατάσταση της τάξης στην περίπτωση που δικαιωνόταν η Καλαμαριά, και μια με τα όσα θαυμάζουμε στην αντίθετη. Και βέβαια ουδείς έχει τα παπάρια να βγει να μας πει στα μούτρα, γιατί προσέφυγαν σε ένα δικαστήριο του οποίου τελικώς απαξίωσαν την απόφαση;
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα δηλαδή. Και φυσικά είναι προφανές ότι πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου ήταν...ο Κόκκαλης. Διότι ο Κόκκαλης είναι πίσω απ'όλα πάντα: πίσω από την ακρίβεια, πίσω από την ανεργία, πίσω από το σκοπιανό, πίσω από την ελάττωση του πληθυσμού αθερίνας στο Αιγαίο, πίσω από τις εκπτώσεις του Φεβρουαρίου.
Ποτέ δεν θα βρίσκεται πίσω από κάποια απόφαση ο Νόμος, ο οποίος πάντα πρέπει να τηρείται. Μα ποτέ όμως, ιδίως στην Ελλάδα. Όταν θα φάμε την πόρτα μας και θα γίνουμε ρόμπα, δεν φταίμε εμείς για την ανυπαρξία μας, φταίει ο Ολυμπιακός και ο Κόκκαλης. Ας το χωνέψουν λοιπόν αυτό άπαντες, διότι η όλη ιστορία εξελίχθηκε με τις ευλογίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην μεγαλύτερη δικαίωση του Ολυμπιακού. Και οι άσχετες ηλιθιότητες περί πρωταθλήματος στα χαρτιά πάνε περίπατο. Είπαμε αρκετά για το CAS και την απόφασή του πιστεύω. Πάμε στα υπόλοιπα.

Ριβάλντο: όσο εκνευρίστηκα που με την συμπεριφορά του δικαίωσε τον Κόκκαλη (για τον οποίον πέρσυ εξαπέλυα μύδρους για τον τρόπο με τον οποίον τον έδιωξε), άλλο τόσο -ίσως και περισσότερο- με εκνεύρισε η δική του συμπεριφορά. Και τελικά ο Ρίμπο απέδειξε πόσο μικρός άνθρωπος είναι. Μικρότατος. Δεν σου προσέφερε τίποτε η Λα Κορούνια που σου άνοιξε τις πόρτες της Ευρώπης μικρέ Ρίμπο; Δεν σου προσέφερε τίποτε η Μπαρτσελόνα που σε έκανε διεθνή και σε είχε πρώτη μούρη στο Καβούρι επί σειρά ετών; Δεν σου προσέφερε τίποτε η Μίλαν που σε πήρε όταν από την Μπαρτσελόνα έφυγες κακήν κακώς; Δεν σου προσέφερε ο Ολυμπιακός που σε χρυσοπλήρωσε ενώ προερχόσουν από σοβαρότατο τραυματισμό με τη Μίλαν και ήσουν 1 χρόνο έξω; Ή μήπως να ξεχάσουμε πως με πάτημα τις εμφανίσεις σου στον Ολυμπιακό και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που ο Ολυμπιακός σου έδωσε πίεζες για να ξανακληθείς στην εθνική της χώρας σου; Ναι, τελικά ουδείς σου προσέφερε τίποτε μικρέ Ρίμπο. Μόνος σου έγινες ζάπλουτος, δεν στα πλήρωνε καμιά ομάδα τα χρήματα. Μόνος σου πήρες μεταγραφή στις ομάδες που πήρες, οι ομάδες σου δεν είχαν θέληση να σε πάρουν και να αγκαλιάσουν. Όλα μόνος σου τα έκανες. Γι'αυτό και τώρα έμεινες να κλαις μόνος σου μικρέ Ρίμπο. Αλήθεια, πότε με το καλό θα φύγεις από τη χώρα μας; Διότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και το αν θα τηρήσεις την υπόσχεσή σου (εκτός πια αν έχεις πέσει τόσο, μα τόσο χαμηλά να ήταν μια απλή απειλή, σαν αυτές που εκστομίζουν τα μικρά παιδιά όταν τους λέει η μαμά να μην γυρίσουν στο σπίτι αφού σκοτεινιάσει). Και μην ξεχνάς ότι μόνος σου επέλεξες να σε ξεγράψουν όλοι πλέον στο λιμάνι, διότι ακόμη κι εκείνοι που ξέρουν να εκτιμούν αξίες σε ξέγραψαν. Α, κι όσον αφορά την αστειότατη ατάκα σου περί των 3 πρωταθλημάτων που πήρες με τον Ολυμπιακό, τότε γιατί φόραγες εκείνες τις μπλόυζες που έγραφαν CAMPEON στις φιέστες; Και γιατί δήλωνες πως είναι προσωπική σου υπόθεση ο τίτλος; Αστειότητες πλέον μας προσφέρει μόνο ο μικρούλης κύριος Ριβάλντο και δεν χρειάζεται να ξανασχοληθούμε με την περίπτωσή του.

Με συγκίνηση διάβασα ότι τελικώς η ΑΕΚ θα παίξει στα πλέη όφ. Δάκρυα μου έφυγαν από τα μάτια... Δυστυχώς δεν διάβασα πουθενά να λένε ότι για κάθε αγώνα που δεν παίζει η οποιαδήποτε ομάδα θα της αφαιρούνται 3 βαθμοί (οπότε για πέμπτη θα πάει η Λάρισα), ενώ θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο για διακωμώδηση του αθλήματος με βαρύτατες κυρώσεις από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Κι αναφορικά με τους πιτσιρικάδες της, ας τους βάλει αφού έτσι σκέφτεται. Έτσι, για να δείξει πόσο πολύ υπολογίζει ένα πρωτάθλημα που μας ζάλισε τον έρωτα ότι ήθελε διακαώς. Και φυσικά μην πω το άλλο: στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ υπάρχει η αεκτζήδικη βαθμολογία (sic) στην οποίαν ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει μείον 3 βαθμούς, αλλά η Καλαμαριά δεν έχει τους επιπλεόν 4! Άντε βγάλε άκρη με τους αεκτζήδες μετά, τι να πω δηλαδή... Μόνο γελάω (δεν περισσεύει να κάνω και κάτι άλλο φυσικά)...


Αααα, και παρεμπιπτόντως, για να έχουμε καλό ερώτημα, το πριμ τίτλου θα το πάρουν οι παίκτες της ΑΕΚ;

Ένα άλλο ζήτημα που έχει ανακύψει και που πραγματικά προσφέρει τρελό γέλωτα είναι και το εξής: βγαίνει ο κάθε ανύπαρκτος που νομίζει πως είναι το κέντρο του σύμπαντος και αντί να συνειδητοποιεί ότι τον φτύνουν, ισχυρίζεται πως ψυχαλίζει! Διότι μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω όλ'αυτά που ακούγονται πως οι γαύροι είμαστε σε... άμυνα και προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Δεν πειράζει παιδιά, όταν θα καταλάβετε πως σας κάνουμε ρόμπα και ότι αυτό που κάνουμε είναι επίθεση επειδή μας τα'χετε κάνει τσουρέκια και ουχί άμυνα, τότε απλά η ρόμπα σας θα έχει ολοκληρωθεί εκ νέου. Συνηθισμένοι είστε άλλωστε στις ρόμπες. Αμ, το άλλο; Όχι! Δεν καθόμαστε και γράφουμε επειδή ο κάθε ανύπαρκτος μας έχει ζαλίσει τα παπάρια, αλλά γράφουμε επειδή θέλουμε να βγάλουμε το κόμπλεξ μας απέναντι στους άλλους και να δείξουμε πόσο τους μισούμε! Τι άλλο θ'ακούσουμε επιτέλους!!! Μισούμε ποιους; Τους ανύπαρκτους;;; Αυτούς που έχουμε για να μας διασκεδάζουν στον ελεύθερό μας χρόνο; Κι όσον αφορά το κόμπλεξ, ναι, το παραδέχομαι! Είμαι κομπλεξικός! Με 11 πρωταθλήματα στα τελευταία 12 χρόνια -για να μην πω και για τα υπόλοιπα- έχω ένα κόμπλεξ ναααααααααααα (με το συμπάθειο). Βεβαίως, παροιμίες του θυμόσοφου ελληνικού λαού όπως το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" καλό είναι να μην αναφερθούν στο συγκεκριμένο σημείο.
Συνεχίστε να μας διασκεδάζετε αγαπητοί μας γελωτοποιοί, πραγματικά μας φτιάχνει...

Τουλάχιστον να όλα πάνε καλά με τον βάζελο (μετά τις πρόσφατες -ελπίζω- εξελίξεις), άντε μπας και αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα (για εμάς).

Και ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος -ακόμη και μαίντανός- υπεύθυνα, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται ή όχι;

Καλή χώνεψη.

3 σχόλια:

Manolog3 είπε...

Συμφωνω σε ενα μεγαλο βαθμο σε αυτα που λες...απλα θελω να τονισω κατι που για μενα ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο.

Η αποφαση του να παρει ο Ολυμπιακος τους 3 βαθμους της νικης απο τον Απολλωνα ποτε παρθηκε??? Στις 5/3 εκεινη την περιοδο ομως γιατι ολοι το καναμε γαργαρα?? Δεν μας ενοιαζε τοτε?? Γιατι δεν κυνηγησαν τοτε τον Ολυμπιακο?? Γιατι περιμεναν τελευταια αγωνιστικη να πανε την υποθεση στα δικαστηρια?? Ισως γιατι τοτε ηταν εκτος τιτλου?? Ισως γιατι τοτε περιμεναν τον Παναθηναικο να παρει τον τιτλο?? Ισως γιατι πιστευαν οτι ο Ολυμπιακος με τις εμφανισεις του δεν μπορει να παρει τον τιτλο??

Ας σοβαρευτουμε λιγο το ολο
"νταβαντουρι" ξενικησε ακριβως μετα το 4-0 της αεκ επι του Ολυμπιακου, τοτε που η αεκ βρεθηκε 1 βαθμο πισω απο τον πρωτο... Οταν δηλαδη την εκαιγε το ζητημα!!! Τοτε προσπαθησαν ολοι να το μιλησουν για στημενο πρωταθλημα για μεροληψια κλπ κλπ. Αν το συγκεκριμενο ματς εληγε με νικη του Ολυμπιακου θα το περνουσαν ολοι ξοφαλτσα??? ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ???

Ας παψουμε πια αυτη την κλαψα την βαρεθηκαμε... Η ιδεα της S.L ηταν τον κυριων Πανοπουλου, Βαρδινογιαννη, Νικολαιδη αυτοι παρακαλουσαν με ολα τα μεσα τον Κοκκαλη να συμφωνησει στην δημιουργια της ωστε να βελτιωθει και να γινει καλυτερο και χωρις στησιματα το ελληνικο ποδοσφαιρο, να μην παιρνει καθε χρονο το πρωταθλημα ο Ολυμπιακος.... τα ξεχασαν?? Τωρα γιατι λενε παλι για στησιματα?? Τωρα δεν τους αρεσει η S.L. μηπως να ξαναπαμε παλι πισω στα παλια???

Ατομα σαν τον Νικολαιδη καταστρεφουν τον ποδοσφαιρο...γι' αυτο κοντοστουπιδη μεχρι και οι "πελατες" σου(δεν μιλαω μονο για την original αλλα για τους αλλους τους οικογενειαρχες που ερχονται στο γηπεδο) σε εκραξαν καθ' ολη την διαρκεια της χρονιας!!!

Στα λογια και στο κλαμα εναντιων των εχθρων σου πρωτος εισαι στις πραξεις που ειχες πει στους φιλους σου ομως ακομα τιποτα...0. Μεχρι και η ερασιτεχνικη σε πηρε χαμπαρι και σου βγαζει τα απλυτα στην φορα.

Αυτα απο εναν οπαδο του Ιωνικου!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά που λες αλλά ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Και αυτό είναι ο ρόλος της ΕΠΟ στην όλη υπόθεση. Μια ΕΠΟ που συστρατεύτηκε με τον Ολυμπιακό παρόλο που ήταν αυτή που έβγαλε το δελτίο στον παίχτη και που στην ουσία έδωσε δικαίωμα στην Καλαμαριά να τον χρησιμοποιήσει. Και αν πιστέψουμε οτι ο Γκαγκάτσης το γνώριζε και οτι αύτος ενημέρωσε τον Ολυμπιακό οτι μπορεί να το πάρει στα χαρτιά, και αν τα συνδιάσουμε με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ΕΠΟ να "καθαρογράψει" την απόφαση για να πάει η Καλαμαριά στο CAS, όπως και τις δολοφονικές διαιτησίες που είχαν οι Πόντοι απο εκείνο το σημείο και μετά ώστε να μην έχουν "εννομο συμφέρον" τότε σκέψου πόσο μακρυα πάει η βαλίτσα...

Hades είπε...

ΠΟλύ σωστή η παρατήρηση φίλε manolog3. Δεν την ανέφερα καθόλου διότι δεν σου κρύβω πως δεν μου πέρασε καν από το μυαλό εκείνη τη στιγμή. Διότι, ξέρεις πόσα άλλα τέτοια έχω αφήσει απ'έξω; Και στο κάτω-κάτω της γραφής ο ίδιος ο κοντός δεν έλεγε ότι η ΑΕΚ δεν πάει για πρωτάθλημα και όποιος θέλει πρωτάθλημα να γίνει γαύρος ή βάζελος; ΟΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;
ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ CAS! Τι άλλο θέλουν επιτέλους;

@Kyros
Φίλε μου, διαφωνώ. Θα σου πω κάτι και αν θες ψάξε το να δεις αν ισχύει: η ΕΠΟ δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την έκδοση δελτίου στον Βάλνερ και το'χα γράψει από τότε. Από τη στιγμή που η σκωτσέζικη ομοσπονδία έστειλε την μπλε κάρτα του παίκτη, η ΕΠΟ ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εκδόσει δελτίο. H ΕΠΟ δεν ελέγχει το νομότυπο των μεταγραφων, αυτό το ελέγχουν οι ομάδες. Γι'αυτό και η Λάρισα με την Βέροια ενώ τους είχε προταθεί ο παίκτης ΔΕΝ προέβησαν σε κίνηση απόκτησής του, ακριβώς επειδή οι ΙΔΙΕΣ το έψαξαν και είδαν τη λούμπα. Η Καλαμαριά την πάτησε από μόνη της.
Για το δεύτερο σκέλος, κι εγώ την ίδια άποψη έχω διότι αυτή η γεύση μου έμεινε, ΑΛΛΑ με δεδομένο ότι φέτος ήταν η πιο φρικτή διαιτησία από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου ίσως, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι όντως ισχύει. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι.

Αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποδείξει ο κοντός στο δικαστήριο, διότι αυτός φέρει το βάρος των αποδείξεων των όσων ισχυρίστηκε. Και θα πέσει πολύ γέλιο...