Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Πρωταθλητές οι Βοston Celtics


Σε έναν αγώνα που ο νικητής κρίθηκε από το ημίχρονο οι Boston Celtics διέλυσαν τους L.A Lakers με 131-92 και επέστρεψαν στην κορυφή του ΝΒΑ κερδίζοντας τη σειρά των τελικών με σκορ 4-2. Αυτό ήταν το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία των «Κελτών», η οποία είχαν να γευθούν το νέκταρ της επιτυχίας από το 1986. Εκπληκτική εμφάνιση των Big-3 για τους «Κέλτες», απίστευτο παιχνίδι από τον Rondo. Μόνο στην πρώτη περίοδο πάλεψαν οι «λιμνάνθρωποι» και μετά απλώς συμμετείχαν στο «πάρτι» που είχε στηθεί στο «TD Banknorth Garden».

Με τον Kobe Bryant να είναι σε κέφια του οι Lakers μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα. Ο MVP της κανονικής διάρκειας είχε 3/4 τρίποντα και η ομάδα του προηγήθηκε με 12-13 και 16-18, με τη δεύτερη να είναι η τελευταία που οι γηπεδούχοι έβλεπαν την πλάτη των «λιμνανθρώπων». Στους Celtics δεν έφθαναν τα προβλήματα πριν τον αγώνα, αλλά προστέθηκαν και άλλα μόλις στο 8’ όταν ο Allen έκανε λέι άπ μπροστά στον Odom και χτύπησε στο μάτι. Μ’ αυτόν στα αποδυτήρια πάντως οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο 12λεπτο με σκορ 24-20, χάρη στα κλεψίματα και τα…επιθετικά ριμπάουντ του Rondo. Οι παίκτες του Jackson «μάτωναν για να σκοράρουν την ώρα που οι αντίπαλοι τους έβρισκαν λύσεις, παρά την απουσία του Allen. Ο Pierce μπορεί να ήταν άστοχος στην πρώτη περίοδο, ωστόσο στη συνέχεια βρήκε το καλό σουτ του και με δικό του τρίποντο η διαφορά πήγε στο +9 (38-29) για τους γηπεδούχους.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Allen επέστρεψε από τα αποδυτήρια με τους οπαδούς στο «TD Center» να παραληρούν. Οι Lakers έχασαν τον επιθετικό προσανατολισμό τους, ο Bryant έβαλε μόλις 3 πόντους από το 5’:30’’ και έπειτα, με αποτέλεσμα οι «Κέλτες» να βάλουν το ένα χέρι στο τρόπαιο. Πλησιάζοντας προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Garnett έκανε ότι ήθελε στη ρακέτα των Lakers, με τη διαφορά να παίρνει συνεχώς την ανιούσα. Εν τέλει, το πρώτο μέρος βρήκε τους παίκτες του Rivers να έχουν φθάσει σε ένα εντυπωσιακό +23 (58-35).
Ο αρχηγός των Celtics, Paul Pierce, αναδείχθηκε MVP των τελικών και το πανηγύρισε δεόντως όταν πήρε το βραβείο του από τα χέρια του David Stern. Στα αξιοσημείωτα οι αποδοκιμασίες που άκουσε ο κομισάριος του ΝΒΑ τη στιγμή που κατέβηκε στο παρκέ και πήρε το μικρόφωνο για να συγχαρεί τους νέους πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Kαι ένα περίεργο...Ο 17ος τίτλος στην ιστορία των Celtics ήρθε στις 17 του μήνα (για τους Αμερικανούς).

Από τα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου το γεγονός ότι οι Lakers δεν πήραν ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ, τα 10 κλεψίματα των Celtics και το απίστευτο ποσοστό του 23% που σούταραν οι «λιμνάνθρωποι» στο δεύτερο 12λεπτο.

Το αγωνιστικό κομμάτι δεν επιδέχεται κριτικής από εκεί και πέρα. Οι Celtics συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικά άμυνα, με προεξέχοντα τον Rondo, με αποτέλεσμα η διαφορά να φθάσει και στο +31 (79-48). O Jackson απέσυρε τον Bryant, αφού πλέον οι «Kέλτες» δεν έδειχναν οίκτο στους αντιπάλους τους και ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά.

Ο Ray Allen άλλαζε θέσεις στο τρίποντο με δαιμωνιώδη ευστοχία, με αποτέλεσμα να σταματήσει στα επτά και απλά να ισοφαρίσει το ρεκόρ που υπήρξε σε τελικούς ΝΒΑ. Στην τελευταία περίοδο όλο το γήπεδο φώναζε «seventeen», για το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και όλοι περίμεναν τη στιγμή που το τρόπαιο θα κατέληγε στα χέρια του Dock Rivers και των παικτών του.

Το τελικό 131-92 λίγη σημασία είχε. Αν έβλεπε κανείς το ξέσπασμα και τους λυγμούς του Kevin Garnett, ο οποίος αφιέρωνε το πρωτάθλημα στη μητέρα του, τότε θα καταλάβαινε πως νιώθει ένας μεγάλος παίκτης που φορά το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.
Τα δωδεκάλεπτα: 24-20, 58-35, 89-60, 131-92

Βoston Celtics: Garnett 26 (14 ρ.), Pierce 17, Perkins 2, Rondo 21 (8 ασ., 6 κλ. 7 ρ.), Allen 26 (7/9 3π.), Posey 11, Brown 6, House 9, Davis 3, Powe 8, Allen 2

Los Angeles Lakers: Odom 14 (2/9 ε.π.), Radmanovic 6, Gasol 11, Fisher 7, Bryant 22 (7/22 ε.π.), Farmar 12, Vujacic 7, Walton 8, Turiaf 2, Ariza 3
Ενδιαφέρουν

Ο Phil Jackson δεν μπόρεσε να κερδίσει το 10 πρωτάθλημα της καριέρας του και να γίνει ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στο ΝΒΑ. Ο κόουτς των Lakers μετρά πλέον 9 τίτλους σε 12 προσπάθειες, μένοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Red Auerbach

Αυτή ήταν η 11η φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό ΝΒΑ. Μ’ αυτή τους την επιτυχία οι Boston Celtics προηγούνται πλέον με 9-2 στις νίκες.
Με τα 7 τρίποντα που πέτυχε ο Ray Αllen ισοφάρισε το ρεκόρ επιτυχημένων τριπόντων σε τελικό ΝΒΑ.

Εκτός από τους Big-3 (Ray Allen, Paul Pierce και Kevin Garnett) αυτό το πρωτάθλημα ήταν το πρώτο στην καριέρα του Dock Rivers ως προπονητής.

Mε το +39 οι Celtics κατάρριψαν το +33 που κρατούσε από το 1965 σε τελικό με τους Lakers. Λίγο ακόμα και θα πετύχαιναν τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη σε τελικό, την οποία κρατούν οι Chiicago Bulls από το 1998 όταν είχαν επικρατήσει με +42 των Utah Jazz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: