Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Σκοτώνουν τα άλογα πριν καν γεράσουν;


Μέσα στην τούρλα του EURO, ίσως πέρασε στα ψιλά ένα θέμα που υπό άλλες προϋποθέσεις θα μας απασχολούσε γιά πολλές μέρες, ακόμα και σαν προέκταση των play offs του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.
Δεν είναι άλλο από την μη κλήτευση του μέχρι πρότινος αρχηγού της Εθνικής ομάδας Μιχάλη Κακιούζη στην ομάδα γιά το προολυμπιακό τουρνουά.
Τον προηγούμενο μήνα έγινε πολύ κουβέντα περί ηθικής και ανηθικότητας, περί του τρόπου που αντιμετωπίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον διπλό του ρόλο ως προπονητή του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας.
Αφού κατ αρχήν βεβαιώσω πως δεν με ενοχλεί καθόλου αυτός ο διπλός ρόλος, κάθε άλλο μάλιστα, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως γιά κάποιους η έννοια της ηθικής είναι λάστιχο που το τραβάμε ανάλογα με τα συμφέροντά μας και τις επιδιώξεις μας.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν υπήρξε μόνο προπονητής της Εθνικής, υπήρξε και αρχηγός της γιά πολλά χρόνια και ασφαλώς οφείλει να γνωρίζει πως οι τίτλοι τέλους ενός αρχηγού Εθνικής ομάδας δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπαίνουν με τέτοιο τρόπο.
Δεν ξέρω πραγματικά πόσο ακατάλληλος κρίθηκε ο Μιχάλης Κακιούζης από τον προπονητή της Εθνικής, απορώ όμως όταν βλέπω πως στο ρόστερ υπάρχει χώρος γιά τον Βασίλη Ξανθόπουλο και όχι γιά έναν άνθρωπο που απ τα 16 του υπηρετεί με αφοσίωση και πάθος την γαλανόλευκη φανέλα, έχοντας σηκώσει ένα παγκόσμιο εφήβων και ένα πρωτάθλημα Ευρώπης.
Λίγες μέρες πριν, ήταν η σειρά του Λάζαρου Παπαδόπουλου να ανακοινώσει το τέλος της παρουσίας του στην Εθνική ομάδα.
Τέλειωσε πριν τον «τελειώσουν», είπαν κάποιοι και ο ίδιος δεν δίστασε να πετάξει το μπαλάκι στον Βασιλακόπουλο και την Ομοσπονδία.
Το τοπίο στην Εθνική ομάδα μπάσκετ αρχίζει έντονα να θυμίζει ελληνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.
Και είναι πραγματικά κρίμα, γιατί στο πέρασμα των χρόνων απ το 1985 μέχρι σήμερα, το μπάσκετ στάθηκε επάνω απ την μίζερη ελληνική πραγματικότητα και παρουσίασε δομές και οργάνωση πρωτόγνωρες γιά τον τόπο.
Σήμερα, η Εθνική ομάδα δείχνει να υποπίπτει στο πρώτο της σοβαρό σφάλμα.
Δείχνει να λησμονεί την ιστορία της και να στέκεται αχάριστα απέναντι σ αυτούς που πιστά την υπηρέτησαν γιά πολλά-πολλά χρόνια.
Δείχνει να σκοτώνει τα παιδιά της πριν καν γεράσουν...

4 σχόλια:

teo είπε...

Ο Παναγιώτης εχει επιλογή φίλε.Διαλέγει και πέρνει.Η ΟΣΦΠ Η ΕΘΝΙΚΗ.Δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωρούν στήν Ελλάδα.Μπορει να συνεχίσει όσο θέλει στο μεγάλο λιμάνι.Κανείς δεν αμφισβητεί το τι πρόσφερε σαν παίχτης η προπονητής στην ΕΘΝΙΚΗ και το πόσο γενικά βοήθησε στην ανάδειξει του αθλήματος.Αλλά άλλο πράγμα το ένα και διαφορετικό το άλλο.Πες ότι μένει και στην ΕΘΝΙΚΗ και διαλέξει 5-6 παίχτες από ΟΣΦΠ,1 από ΠΑΟ ένα από ΑΕΚ,1 από ΠΑΟΚ κτλ θα σου άρεσει σε εσενα?Σε εμένα οχι........και πάει λέγοντας.

X-myalismenos είπε...

Γιατί να το κάνει αυτό;
Το αντίθετο είναι πιό πιθανό, αν σκέφτεται πονηρά και θέλει να ξεκουράζει τους παίκτες του ή να τους κρατάει μακρυά από...άπληστα μάτια ;)

teo είπε...

....Γιατί έτσι είναι ο Ελληνικός Νόμος!!Έχω την όμάδα μου,έχω τους παίχτες μου,αυτοί είναι οι καλύτεροι και θα τους προωθήσω.Θα του πει κανείς κάτι?

X-myalismenos είπε...

Μέχρι σήμερα ο Γιαννάκης έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου περισσότερο σαν άνθρωπος της Εθνικής και λιγότερο σαν άνθρωπος κάποιων συλλόγων.
Δεν πιστεύω ποτέ ότι θα λειτουργήσει σε βάρος της Εθνικής ομάδας γιά να εξυπηρετήσει συμφέροντα συλλόγων.
Και το θέμα που έθεσα δεν ήταν αγωνιστικό αλλά ηθικού χαρακτήρα.
Κι άλλωστε τί συζητάμε;
Αν θα καλέσει στην Εθνική τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και τον Τσαρτσαρή;
Αν είναι δυνατόν...
Η θα είναι ύποπτο αν καλέσει τον Βασιλόπουλο;
Εκτός αν πιστεύουμε πως θα καλέσει ας πούμε τον Καυκή.
Τα πράγματα στις μεγάλες ομάδες είναι περίπου ξεκαθαρισμένα σε σχέση με τους Ελληνες παίκτες που διαθέτουν.