Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΣ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ .ΝΤΡΟΠΗ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:


  1. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.

  2. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ[ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ]

  3. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ 2004

  4. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ [ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ]ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ 3 ΜΕΓΑΛΩΝ

  5. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΚΟΛΛΙΤΙΛΙΚΙΑ [ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ]

  6. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ .ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ .ΝΙΝΗΣ, ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ .......ΕΛΕΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ .......ΑΠΟ ΔΕΛΛΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ .

  7. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ.

3 σχόλια:

X-myalismenos είπε...

1. Ο προπονητής μιάς Εθνικής ομάδας έχει πρώτ απ΄όλα καθήκον να δημιουργήσει μιά ομάδα με συνοχή και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.
Αρκετά πληρώσαμε την λογική των...φορμαρισμένων τα προηγούμενα χρόνια.
Παίζαμε με την Αγγλία φωνάζαμε 15 φορμαρισμένους αμυντικούς, παίζαμε με το Λιχνενστάϊν φωνάζαμε 15 φορμαρισμένους επιθετικούς.

2. Ο προπονητής της Εθνικής οφείλει να δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφάλειας γιά τους παίκτες του. Αν μπορεί να τους κλείνει και καλές μεταγραφές εμένα δεν με ενοχλεί. Ισα-ίσα τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να τα δίνουν όλα γι αυτόν.

3. Ο προπονητής της Εθνικής δεν πρέπει να είναι αχάριστος. Δεν πρέπει να ξεχνάει τί πέτυχε και με ποιούς και ούτε να τους «αδειάζει» στην πρώτη στραβή

4. Ο προπονητής – εκλέκτορας μπορεί πιά να βλέπει αγώνες όλων των ομάδων απ όλο τον πλανήτη καθισμένος στην πολυθρόνα του σπιτιού του.
Αυτό το παραμύθι της...εξέδρας πρέπει πιά να τελειώσει. Ο προπονητής επίσης έχει τους βοηθούς του που μπορούν να τον πληροφορούν γιά θέματα που τον ενδιαφέρουν. Επιπλέον μην τα μηδενίζουμε όλα. Είδαμε πολλές φορές φέτος τον Ρεχάγκελ σε ελληνικά γήπεδα.
Ο κάθε προπονητής επίσης έχει την δική του φιλοσοφία. Στις περισσότερες Εθνικές ομάδες επιλέγονται παίκτες μεγάλων ομάδων γιατί είναι δοκιμασμένοι σε δύσκολες συνθήκες και μεγάλες διοργανώσεις.

5. Το σε ποιόν μιλάει στον πάγκο ο προπονητής ελάχιστα πρέπει να μας ενδιαφέρει.
Αλλωστε το ότι είχε συνέχεια δίπλα του τον Γιαννακόπουλο δεν νομίζω πως επηρέασε τις αποφάσεις του γιά το ποιός θα παίζει και ποιός όχι. Ο Γιαννακόπουλος χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα.

6. Στις ήττες οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν έπαιξαν καθόλου...
Μπορώ να θυμηθώ πολλά άσχημα παιχνίδια και του Αβραάμ (με την Μπάγερν ας πούμε) και του Παπασταθόπουλου (με τον Παναθηναϊκό ας πούμε) και του Χριστοδουλόπουλου, όπως επίσης ότι ο Νίνης έπαιξε φέτος 3 επίσημα παιχνίδια.
Θα ρθει η σειρά τους και αυτών, όπως φέτος ήρθε η σειρά του Σπυρόπουλου.
Αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής και κανένας άλλος.

7. Το ποδόσφαιρο δεν είναι θέμα δικαιοσύνης. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Κάθε προπονητής εμπιστεύεται κάποιους παίκτες γιά να υλοποιήσει αυτό που θέλει να κάνει. Αυτό είναι άσχετο με τα κάτω και τα πάνω τους.
Φαντάσου πως ο προπονητής μιάς Εθνικής ομάδας μπορεί να διαλέξει παίκτες θεωρητικά από ένα δυναμικό ας πούμε 10000 ανθρώπων.
Αν λειτουργούσε με βάση την δικαιοσύνη, κάθε αγώνα θα είχε και διαφορετική 18άδα.

Και κάτι τελευταίο. Ρουσφέτια κάνεις πιό εύκολα καλώντας έναν παίκτη της Ξάνθης ας πούμε στην Εθνική, παρά έναν του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού
Γιατί είναι απολύτως βέβαιο πως αν τον καλέσεις, σε ένα-δύο χρόνια θα καταλήξει σε μεγάλη ομάδα και βέβαια εσύ αν είσαι κακοπροαίρετος και δρας σαν μάνατζερ θα έχεις λαμβάνειν...

Μπλέκ είπε...

σε καποιο σημφωνω σε αλλα οχι . νομιζω οτι δεν περιγραφεισ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΑΙΚΤΩΝ .

X-myalismenos είπε...

Ο προπονητής μιάς Εθνικής ομάδας είναι περισσότερο εκλέκτορας παρά προπονητής.
Το πρώτο πράγμα που τον διακρίνει είναι η ικανότητα να επιλέγει αυτούς που θεωρεί καλύτερους από ένα μεγάλο πλήθος παικτών γι αυτό που θέλει να φτιάξει.
Τέτοιο πράγμα είναι ο Ρεχάγκελ.
Αυτό πάντως που περιγράφεις εσύ δεν είναι ούτε εκλέκτορας ούτε προπονητής.
Είναι η φωνή της...εξέδρας ;)