Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Η ώρα των προπονητών


Τρία μόλις παιχνίδια απέμειναν μέχρι το τέλος κι αυτού του Euro.
Και τώρα πιά δεν θα μετρήσει μόνο ποιός έχει τους καλύτερους παίκτες, ή ποιός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, θα μετρήσει πάνω απ όλα η ψυχολογία (ποιός δηλαδή το θέλει περισσότερο και το πιστεύει) αλλά και η προσωπικότητα που κουβαλάνε οι 4 εκλέκτορες.
Και σε αντίθεση μ αυτό που πρεσβεύει η λογική, αν λάβουμε σοβαρά υπ όψιν αυτή την παράμετρο, τα φαβορί γίνονται αουτσάϊντερ και το ανάποδο.
Γιατί μπορεί θεωρητικά η Ισπανία και η Γερμανία να είναι φαβορί έναντι της Ρωσίας και της Τουρικίας, όμως αν κοιτάξουμε στην άκρη του πάγκου των τεσσάρων ομάδων τα πράγματα αντιστρέφονται.
Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι θα μπορέσει ο μονομανής και προβλέψιμος Αραγονιές να τα βγάλει πέρα με τον έξυπνο και απρόβλεπτο Χίντιγκ.
Θα μου πείτε βέβαια πως παίζει ρόλο και το υλικό που διαθέτει ο καθένας στα χέρια του.
Είναι όμως τόσο μεγάλη η διαφορά του υλικού πού να εξουδετερώνει το προπονητικό πλεονέκτημα των Ρώσων;
Πιστεύω πως όχι. Και όσοι στηρίζονται στο παιχνίδι των ομίλων μάλλον κάνουν λάθος γιατί τότε ούτε Αρσάβιν υπήρχε, ούτε ο…παππούς είχε γίνει ακόμα προβλέψιμος. Και επιπλέον να λάβουμε υπ όψιν μας πως η Ρωσία είναι με διαφορά η πιό ξεκούραστη ομάδα από τις τέσσερις, αφού την ευννόησε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος στην χώρα της και οι περισσότεροι παίκτες της αγωνίζονται εκεί.

Οσο γιά το άλλο ζευγάρι, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα γιά μένα.
Η Γερμανία είναι σοβαρή αλλά όχι μεγάλη ομάδα μ έναν νέο προπονητή. Δεν πρόκειται να υποτιμήσει τους Τούρκους γιατί έχει αυτογνωσία, ωστόσο διαθέτει περισσότερες λύσεις και έχει περισσότερες δυνάμεις απ τους ηρωϊκούς πλην όμως καταπονημένους γείτονες.
Ωστόσο έχω μάθει να ακολουθώ ένα ρητό σε τέτοια παιχνίδια:
“Ομάδα που την αγαπάει ο Θεός, μην της πηγαίνεις κόντρα”
Εν προκειμένω ο Αλλάχ…

8 σχόλια:

geokalp είπε...

στο πόντο, που λέει κι ο Γώγος Γεωργίου!!

εκτός από προπονητές, είναι και θέμα "μεγάλων παικτών", όσων έχουν guts

από τις 4 νομίζω ότι τα έχει περισσότερο η Τουρκία, αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα περάσει, κυρίως γιατί είδα ότι η άμυνα της Γερμανίας βελτιώθηκε εντός τουρνουά

δυστυχώς, δεν είδα το προηγούμενο ματς της Ρωσίας, οπότε δε μπορώ να πω πολλά
η Ισπανία πάντως δε μου γέμισε το μάτι στο τελευταίο, ας είναι καλά ορισμένοι που διαθέτει (Βίγια-Σέννα-Κασίγιας-Τόρες-Μαρτσένα)

Myrto είπε...

Όσα guts και αν έχει η Τουρκία θα κατέβει με 11 παίκτες και 2(!) αλλαγές δεν έχει και πάρα πολλές πιθανότητες...με μια 15ντάδα στον πάγκο της(1 από αυτούς είναι ο 3ος τερματοφύλακας και ένας άλλους δεν είναι πολύ καλά- αλλά όχι τραυματίας))...εξάλλου η Γερμανία δέησε και άλλαξε σύστημα με την Πορτογαλία...αν το κρατήσει, θα δείξει...! Η Ισπανία έπαιξε φοβισμένα με την Ιταλία οπότε πρέπει να περιμένουμε...και να δούμε τι θα κάνει με την Ρωσία...

zagr είπε...

Το ζευγάρι Ισπανίας-Ρωσίας, σαφώς και είναι πιο απρόβλεπτο. Όσο για το άλλο, εκτιμώ ότι η Τουρκία είναι πολύ υπερεκτιμημένη από την κοινή γνώμη στην Ελλάδα. Προφανώς, ο κόσμος είναι επηρεασμένος από την πορεία της Ελλάδος το 2004 και πιστεύει ότι το θαύμα της Ελλάδος μπορεί να επαναληφθεί.
Εγώ πάντως δεν πιστεύω να επαναληφθεί. Αφενός γιατί θαύματα γίνονται μια φορά και αφετέρου, γιατί η Ελλάδα το 04, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή Τουρκία σε όλους τους τομείς (φρεσκάδα, εναλλακτικές λύσεις, έκανε τουλάχιστο 3 ευκαιρίες στα ματς που νικούσε με μισό γκολ - η Τουρκία φέτος νικά με μισό γκολ και μηδέν ευκαιρίες και στο 122 - τα 2 λεπτά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί τα κράτησε ο διαιτητής στον αγώνα με την Κροατία).
Επίσης, δεν έχω καταλάβει γιατί τόση αγάπη εδώ στην Ελλάδα με την Τουρκία. Οκ, στο ποδόσφαιρο δεν χωρά η πολιτική, όμως μην φτάσουμε ρε παιδιά να πανυγηρίζουμε στην Ομόνοια αν προκριθούν οι "αγαπημένοι" μας γείτονες. Ήμαρτον! Αυτοί, τα ίδια συναισθήματα ένοιωσαν άραγε το 2004; Αμφιβάλλω, βέβαια ο Έλληνας διακρίνεται για τη μεγαλοψυχία του.
Anyway, σε 6-7 ώρες θα ξέρουμε αν θα επαληθευθώ.

Mike είπε...

Η ώρα των προπονητών φίλε εξαρχιώτη νομίζω ότι είναι ΜΟΝΟ για το... αυριανό ματς!
Γιατί σήμερα πιστεύω ότι οι Γερμανοί είναι ΑΚΛΟΝΗΤΟ φαβορί. Μπορεί οι Τούρκοι να έχουν κάνει 3 σερί ανατροπές, μπορεί να παίζουν με ψυχή κλπ., αλλά απόψε παίζουν με τους Γερμανούς. Και δε νομίζω ότι ο Τερίμ έχει κάποιο "τρικ" για να αντιμετωπίσει τη Γερμανία.
Αν γίνει πάντως, για μένα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ΟΛΩΝ των εποχών!

Αντίθετα, αύριο, ο μάστορας Χίντινγκ όλο και κάτι θα ετοιμάσει για να αντιμετωπίσει τον κοιμήση, παππού Αραγονές(ο οποίος σήμερα υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε!).

Για να δούμε...

X-myalismenos είπε...

Λοιπόν φίλοι μου, τώρα που τέλειωσε το Γερμανία - Τουρκία, τί έχετε να πείτε;
Ηταν τόσο ακλόνητο φαβορί η Γερμανία μέσα στο γήπεδο;
Εγώ πάντως θα δώσω και πάλι συγχαρητήρια στους Τούρκους.
Επαιξαν ποδόσφαιρο, δεν πουλούσαν την μπάλα, δημιούργησαν φάσεις και προδόθηκαν μόνο απ την λειψανδρία της αμυντικής τους γραμμής (και τον Ρουστού στο δεύτερο γκολ).
Μπράβο τους!

Mike είπε...

ΝΑΙ αγαπητέ φίλε ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ φαβορί η Γερμανία και με συγχωρείς αλλά αυτό απέδειξε στο γήπεδο!
Οι Τούρκοι τρέχανε, πιέζανε, άνοιξαν το σκορ νωρίς, είχαν σουτ από μακρυά, σουτ στο δοκάρι κτλ., ενώ οι ΜΕΓΑΛΟΙ Γερμανοί έκαναν 3-4 επιθέσεις και έβαλαν 3 γκολ. Και μάλιστα απάντησαν σε γκολ που δέχτηκαν στο 86'!
Μην ξεγελάει το 3-2. Απλά οι Γερμανοί παραήταν ψύχραιμοι -όπως και με τους Πορτογάλους- και δεν το πλήρωσαν.
Βαριά ΦΑΝΕΛΑ αδερφέ..

Θα... τριτώσει άραγε το καλό για αυτούς στον τελικό;

Για τους Τούρκους έχω ξαναπεί. Είναι μαχητικοί, τίποτα περισσότερο. Η τετράδα μια χαρά τους είναι!

X-myalismenos είπε...

Καλά, φαίνεται πως εγώ άλλο παιχνίδι είδα.
Οταν παίζεις 4-5-1 την Τουρκία χωρίς Νιχάτ, Εμρέ και Τουντσάϊ, έχεις δίκιο να αγανακτείς με την κατάντια του ποδοσφαίρου όταν το σηκώνει η Ελλάδα.
Σιγά μην τους θαυμάσουμε τώρα γι αυτό που παρουσίασαν σήμερα.
Να τον βράσω τον ρεαλισμό, θα με ενδιέφερε αν αφορούσε την δική μας Εθνική.
Σαν φίλαθλος αυτό που είδα απ την Γερμανία, δεν μου άρεσε καθόλου.
Τώρα αν πήγε τελικό μπράβο της, αλλά ποδοσφαιρικά εμένα δεν μου λέει κάτι.
Οπως δεν έλεγε και σ αυτούς κάτι η Ελλάδα το 2004.

teo είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΕΞΑΡΧΙΩΤΗ.Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!ΑΠΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ Α Λ ΑΧ!