Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.Τα παραμύθια τύπου Ρωσίας και Αρσάβιν δεν είχαν αίσιο τέλος. Και αποδείχτηκε ακόμα μια φορά ότι ομάδες και παίκτες κρίνονται όταν κουβαλούν τον τίτλο του φαβορί και όχι όταν αγωνίζονται σαν αουτσάιντερ.Γιατί άλλο είναι να παίζεις κάτω από την πίεση της νίκης και άλλο να παίζεις και ότι βγει
Με αυτά δεν λέω ότι ο Αρσάβιν δεν είναι καλός παίκτης ή ότι η Ρωσία δεν είναι καλή ομάδα αλλά όπως έγραψα και πρίν λίγες ημέρες μήν βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα,γιατί από τέτοιες διοργανώσεις πολλοί έχουν κάνει μεταγραφές και έχουν πάρει λεφτά που δεν άξιζαν.Ο Αρσάβιν έπαιζε μπάλα και πριν το EYRO δεν ήρθε από άλλον πλανήτη,και οι καλοί μάνατζερ ξέρουν αν και πόσο αξίζει. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι αγωνίζεται στο ανύπαρκτο Ρωσικό πρωτάθλημα.Οσο για την Ρωσία ήταν φανερό ότι δεν άντεξε στον όλο θόρυβο που έγινε γύρω από αυτήν τις προηγούμενες ημέρες.

7 σχόλια:

X-myalismenos είπε...

Δεν νομίζω πως η Ρωσία ήταν ποτέ φαβορί γιά το σημερινό παιχνίδι.
Κατά τα άλλα πραγματικά δεν ήταν έτοιμη να σηκώσει το βάρος μιάς τέτοιας πρόκλησης απέναντι σε μιά ομάδα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο βάρος φανέλας αλλά με σαφώς πιό έμπειρους παίκτες.
Οσο γιά τον Αρσάβιν δεν νομίζω πως κανείς θα τον έκρινε απ το ρώσικο πρωτάθλημα αλλά από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, απένατι σε ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου

teo είπε...

ΤΟΝ ΑΡΣΑΒΙΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ.ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ.ΑΛΛΑ Ο ΤΡΕΛΟΠΑΠΠΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΡΕΛΟΠΑΠΠΟΥΣ.ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΒΚΑΚΕΙΟΥΛΕΣ ΤΟΥ!!

HAMMER είπε...

Φιλε exarchioti με το παραδειγμα της Μπαγερν που αναφερεις στην ουσια συμφωνεις με αυτα που γραφω.Γιατι ο Αρσαβιν αυτα που εκανε στους γεμανους τα εκανε οντας το ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ.Φαβορι ηταν η Μπαγερν.Αυτο πρεπει να το καταλαβεις γιατι παιζει σημαντικο ρολο στο ποδοσφαιρο αλλα και στον αθλητισμο γενικοτερα.Οσοι εχουν κανει πρωταθλητισμο το γνωριζουν καλα αυτο που λεω.

X-myalismenos είπε...

Μα δεν διαφωνώ.
Απλά είπα πως και χθες αουτσάϊντερ ήταν η Ρωσία.

Mike είπε...

Φίλε hammer τι "τρελό" σκεπτικό είναι αυτό; Δηλαδή, με συγχωρείς, Ποτέ μα ποτέ, μια μικρή ομάδα που θα πετύχει κάτι σημαντικό ΔΕΝ θα μετρήσει στη ΔΙΚΗ σου υπόληψη επειδή θα το έχει πετύχει σαν αουτσάιντερ απέναντι σε φαβορί;;

Μα μια ζωή το φαβορί θα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει, ενώ το αουτσάιντερ για να παίζει χωρίς άγχος και ότι βγει...
Αυτό σημαίνει ότι όταν μία μεγάλη ομάδα κερδίσει την μικρή θα είναι λογική εξέλιξη και όταν χάσει θα είναι έκπληξη...
Σωστά, μόνο που όταν παίζουν 2 κρίνονται και οι 2!! Και όταν κερδίσει ο μικρός θα πρέπει να αποδοθούν εύσημα σε αυτόν και όχι να λέμε, ΕΧΑΣΕ το φαβορί. Όχι ρε φίλε, δεν ΕΧΑΣΕ το φαβορί. ΚΕΡΔΙΣΕ το αουτσάιντερ. Και ΚΕΡΔΙΣΕ με το σπαθί του, με την αξία του!!!

Όταν πριν από λίγες εβδομάδες η Ζενίτ πήρε το Uefa, το πήρε ΠΑΝΑΞΙΑ.

Ανέφερε ο φίλος "εξαρχιότης" το ματς με τη Μπάγερν και εσύ του απάντησες ΠΑΛΙ ότι οι Ρώσοι ήταν αουτσάιντερ... Μόνο που το αουτσάιτερ αυτό έριξε 4 στον μεγάλο αντίπαλο του!!!
Και μιλάμε για ημιτελικό, που σημαίνει ότι οι Γερμανοί θα έπρεπε να είχαν διαβάσει τη Ζενίτ από τα πρηγούμενα ματς. Δεν ήταν αρχή της διοργάνωσης για να πέσει θύμα έκπληξης η Μπάγερν!

Και επίσης να σου πω ότι μηδενίζοντας τα κατορθώματα των μικρών ομάδων απέναντι στους μεγάλους, μηδενίζεις και όλες τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε ΟΛΟΙ οι Παναθηναϊκοί (όπως άλλωστε και εσύ) στην Ευρώπη, όταν σημειώναμε σπουδαίες νίκες, όντας το αουτσάιντερ απέναντι σε ΜΕΓΑΛΑ φαβορί! Νίκες για τις οποίες είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.

* Απλά θα ήθελα να μου πεις αγαπητέ φίλε, πότε μια μικρή ομάδα θα μετρήσει στην υπόληψη σου, πότε θα πετύχει κάτι και θα το αξίζει και ΔΕΝ θα είναι για σένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ...;

HAMMER είπε...

Φιλε Μιχαλη Αστρα το σκεπτικο μου ειναι λογικοτατο.Εγω δεν ειπα οτι δεν πρεπει να κερδιζουν ποτε τα αουτσαιντερ ουτε οτι δεν πρεπει εμεις οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ να χαιρομαστε για τις επιτυχιες του παρελθοντος.Ισα-ισα πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι οπως και για τις επιτυχιες της Εθνικης.Αλλα ως εδω.Μπορεις να μου πεις αν η Ελλαδα το 2004 ηταν φαβορι θα επαιρνε το κυπελο;Αν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ θα εκανε τις μεγαλες νικες αν ηταν φαβορι;Π.χ πηγε μεσα στον Αγιαξ δεν τον υπολογιζανε 0-1 και μετα στην Αθηνα υπο την πιεση της προκρισης 0-3 ευκολα.Η μηπως εχω αδικο.Το ιδιο και με την Ρωσια οταν δεν την υπολογιζαν 3-1 την Ολλανδια κατω απο την πιεση της προκρισης ομως 0-3 απο την Ισπανια.
Και τελειωνοντας να σου πω οτι εγω ανεκαθεν ειμαι με τα αουτσαιντερ λογω της ΝΑΠΟΛΙ.Οι πραγματικοι μεγαλοι παικτες ομως και ομαδες φαινονται στην διαρκεια και στην πιεση του πρωταθλητισμου.Ενα μεγαλο παραδειγμα εδω ειναι ο μπασκετικος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.Σε καθε παιχνιδι ΕΠΡΕΠΕ να κερδιζει σε αντιθεση με τον ολυμπιακο που δεν ειχε τι να χασει και επαιζε ελευθερα.Ξερεις φιλε ποσο δυσκολο ειναι αυτο;Αλλα εκει εδειξε οτι πραγματικα εχει ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.Για αυτο λεω παικτες τυπου Αρσαβιν και ομαδες τυπου Ρωσιας θα κριθουν στην διαρκεια.Οσο για την Ζενιτ,με το χερι στην καρδια θα εβαζες επανω της εστω και ενα ευρο το καλοκαιρι οτι θα σηκωσει το Ουεφα;
Ελπιζω να σε καλυψα.

Mike είπε...

Νομίζω φίλε, ότι ΠΟΤΕ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το κύριο επιχείρημά σου γύρω από το οποίο γίνεται αυτή η κουβέντα: Ότι δηλαδή το φαβορί έχει ΠΑΝΤΑ την πίεση του αποτελέσματος και "πρέπει" να κερδίζει, ενώ το αουτσάιντερ χωρίς άγχος μπορεί να κάνει την έκπληξη, αλλά θα κριθεί σε βάθος χρόνου και ύστερα από κατ΄ εξακολούθηση αγωνιστική συνέπεια. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ απόλυτα!

Εκείνο που με "πείραξε" στην ανάρτησή σου και στάθηκε ως αφορμή για την εκ μέρους μου ανάρτηση σχολίου ήταν ο τίτλος "τέλος το παραμύθι" όσο και η γενίκευση περί παραμυθιών(με αφορμή τον Αρσάβιν και τη Ρωσία) βγάζοντας -τουλάχιστον σε εμένα- μία αρνητική διάθεση απέναντι στους "μικρούς".

Βέβαια απάντησες λέγοντας πως υποστηρίζεις κι εσύ τους "μικρούς" ένεκα της Νάπολι..
Οπότε νομίζω ότι είμαστε OK. Να σαι καλά αγαπητέ φίλε.