Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Το 4-5-1 πάει τελικό

Ο ένας το είχε δουλέψει απ την αρχή.
Του άλλου του προέκυψε χθες μετά τον τραυματισμό του Βίγια.
Οπως και να χει, Γερμανία και Ισπανία έφτασαν τελικό στηριζόμενες στο 4-5-1.
Πιό αμυντικογενές γιά τους Γερμανούς, πιό δημιουργικό και απειλητικό επιθετικά γιά τους Ιβηρες που χθες είδαν τον Τσάβι να έρχεται πιό μπροστά, τον Σίλβα δεξιά, τον Ινιέστα αριστερά και τον Φάμπρεγκας σε ρόλο οργανωτή να κινείται ελεύθερα και προς τις δύο πλευρές.
Και φυσικά την σταθερή αξία που λέγεται Μάρκο Σένα να «σκουπίζει» οτιδήποτε κατευθυνόταν προς τα πίσω.
Αυτό το κέντρο της Ισπανίας είναι ό,τι ποιοτικότερο έχει δει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην μεσαία γραμμή γιά πολλά χρόνια.
Το μόνο που ίσως του λείπει είναι το ύψος και οι μονομαχίες στον αέρα, αλλά κι αυτό αναπληρώνεται απ την πολύ καλή τεχνική, την ταχύτητα και τις συνεργασίες που φτιάχνουν οι Ισπανοί σε κλειστό χώρο.
Στον αντίποδα οι Γερμανοί έχουν να αντιπαρατάξουν δύναμη και καλύτερη φυσική κατάσταση.
Σαν ομάδα είναι η πιό σοβαρή που είδαμε στο Euro έστω κι αν έκαναν μιά ήττα απ την Κροατία.
Είναι σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους τους.
Παίκτης-κλειδί γι αυτή την ομάδα είναι σίγουρα ο Μπάλακ.
Οταν αυτός είναι καλά, τότε όλη η Γερμανία ανεβαίνει ένα σκαλί επάνω.
Οταν δεν έχει καλή απόδοση (όπως στο παιχνίδι με τους Τούρκους) η ομάδα κινδυνεύει και ψάχνει λύσεις μόνο απ τα άκρα με Ποντόλσκι και Λαμ να αρέσκονται σε μεγάλες κούρσες κουβαλώντας την μπάλα γιά πολλά μέτρα.
Το ζητούμενο γιά μένα είναι αν ο Αραγονιές με δεδομένη την απουσία του Βίγια στον τελικό, δοκιμάσει εξ αρχής το 4-5-1 του ημιτελικού ή θα προσπαθήσει να αναπληρώσει το κενό του Αστουριάνου με τον Γκουϊσα.
Προσωπικά πιστεύω πως θα αποφασίσει το πρώτο που θα του επιτρέψει να ελέγξει τον ρυθμό και να έχει την κατοχή της μπάλας προσδοκώντας να χτυπήσει την κατάλληλη ώρα με κάποια κάθετη ή με χαμηλές σέντρες.
Η αλήθεια είναι πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Γερμανίας τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, όμως τώρα θα χρειαστεί να...σπάσουν τα άλατα από την μέση γιατί οι κάθετες των Ισπανών (και ειδικά του Τσάβι) είναι...φαρμάκι.
Από την άλλη, σίγουρα ο Αραγονιές θα προβληματιστεί γιά την αντιμετώπιση του Σβάινστάϊγκερ, ειδικά όταν έρχεται τρέϊλερ.
Δύο γκολ-καρμπόν με Πορτογαλία και Τουρκία δεν είναι τυχαία.
Και η συνεργασία Πουγιόλ-Μαρτσένα δεν είναι και η καλύτερη
Οπως και να έχει αναμένεται να παρακολουθήσουμε έναν μεγάλο τελικό χωρίς ξεκάθαρο φαβορί και με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά.
Τί καλύτερο γιά τους φιλάθλους;

4 σχόλια:

geokalp είπε...

η Γερμανία είχε μακράν πιο εύκολη κλήρωση, η Ισπανία τα έκανε να δείχνουν πιο εύκολα - εκτός Ιταλίας

ο Βίγια είναι τεράστια απώλεια, όμως ο Τσέσκ έβγαλε 2 ασίστ..

η Γερμανία έχει απαντήσεις τόσο από πλάγια όσο και από τα στημένα

δίνω μόλις 55% στους Γερμανούς

φαντάζομαι κι εγώ ένα πολύ καλό τελικό, αντάξιο της φετινής πολύ καλής ποδοσφαιρικά διοργάνωσης

κι ας κλαίγονται για την "ανοργανωσιά", τη προτιμώ από προϋπολογισμό του 800 που φτάνει 20,000
στη τελική μας αποδεικνύουν ότι η άψογη οργάνωση δεν εγγυάται και θέαμα

Mike είπε...

Πράγματι φίλε, δείχνει αποτελεσματικό, με την προϋπόθεση ΠΑΝΤΑ να έχεις παίχτες στα άκρα που να μπορούν να κάνουν πλαγιοκοπήσεις και είτε να βγάζουν ΚΑΛΕΣ σέντρες είτε ακόμη να πατάνε περιοχή και να σουτάρουν.
Ποντόλσκι και Σβάινσταϊγκερ τα κάνουν και τα δύο, ενώ από την Ισπανία, ο Ινιέστα ανταποκρίνεται στη θέση που τον βάζει ο προπονητής(στα άσκρα), αλλά ο Σίλβα συνηθίζει να συγκλίνει προς το κέντρο και να δοκιμάζει σουτ ή κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Πάντως επίτρεψε μου μια μικρή διόρθωση. Αριθμητικά είναι 4-5-1 με 5 στο κέντρο. Φαινομενικά όμως, σε μία εποχή που ο χώρος του κέντρου διαιρείται πια σε δύο μέρη, οι Γερμανοί παίζουν με 4-2-3-1 με τους Ρόλφες(Φρινγκς), Χίτσλζπεργκερ αμυντικά χαφ και τρεις πίσω από τον Κλόζε: Ποντόλσκι αριστερά Σβάινσταϊγκερ δεξιά και Μπάλακ πίσω του.
Από την άλλη, οι Ισπανοί, μένει να δούμε -όπως λες- ποιος θα αντικαταστήσει τον Βίγια. Για μένα θα είναι προτιμότερος ο Φάμπρεγκας από τον Γκουίθα. Αν παίξει τελικά ο Φάμπρεγκας, πάμε σε ένα -πάλι- 4-2-3-1, με Σένα, Τσάβι στα χαφ, Φάμπρεγκας μπροστά τους, Σίλβα και Ινιέστα στα άκρα με Τόρες στην κορυφή.

X-myalismenos είπε...

Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτές οι...αριθμητικές διαιρέσεις.
Γιά μένα όταν μιά ομάδα παίζει με 5 μέσους, παίζει με 5 μέσους.
Τώρα αν είναι 2-3,1-2-1, 2-1-2 δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αφού μέσα στο παιχνίδι πολλές φορές οι παίκτες κινούνται σε διαφορετικές θέσεις.
Χθες ας πούμε ο Σίλβα έπαιξε και δεξιά και στον άξονα, ο Σεσκ παντού, ο Ινιέστα αρχικά δεξιά και μετά αριστερά, ο Τσάβι στην αρχή πιό πίσω και μετά πιό μπροστά.

HAMMER είπε...

ΦΙΛΕ ΕΧΑΡΧΙΟΤΙ μην σπας το κεφαλι σου με συστηματα.Σε εναν τελικο τον πρωτο και τον τελευταιο λογο εχουν οι πρωσοπικοτητες των παικτων.Και επειδη και οι δυο ομαδες εχουν αρκετους παικτες κλασης ο τελικος αναμενεται ιδιαιτερα αμφιροπος.Παντως νομιζω οτι η Ισπανια το θελει πιο πολυ.
Ιδωμεν...