Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

O ΠΑΟ τη νίκη, η Καβάλα τις εντυπώσεις

Συνήθως τα παιχνίδια των πρώτων φάσεων του Κυπέλλου, δεν προσφέρονται προς θέαση. Μια μεγάλη ομάδα αντιμετωπίζει μια άλλη σαφώς κατώτερης δυναμικότητας, αγωνίζεται με τα "δεύτερα", το γήπεδο είναι τραγικό και η μικρότερη ομάδα παίζει με έντεκα παίκτες πίσω από την σέντρα, προσπαθώντας να κλέψει την νίκη.

Όλα τα παραπάνω, δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με το σημερινό παιχνίδι για την φάση των 32 του Κυπέλλου μεταξύ Καβάλας και Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι επικράτησαν με 0-2, όμως το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Οι Καβαλιώτες κατέβασαν στον αγωνιστικό χώρο ένα αξιόμαχο σύνολο που κάθε άλλο παρά ομάδα της Β΄ Εθνικής φάνταζε και μπήκαν με μοναδικό στόχο να ανοιχτούν, να σκοράρουν και να πάρουν την νίκη- πρόκριση. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού της Καβάλας συνετέλεσε τα μέγιστα στο να δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και από τις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Ρουκάβινα πριν την συμπλήρωση του δεκαλέπτου αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα της Μακεδονίας ήταν καταιγιστική, είχε δοκάρι και αρκετές ακόμα ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Τελικά αυτός που πέτυχε το γκολ ήταν ο ΠΑΟ με σκόρερ και πάλι τον Κροάτη Ρουκάβινα ύστερα από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Σαλπιγγίδη. Ευτυχίσαμε, πέρα από τον Σάλπι που ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας, να έχουμε σε πολύ καλή μέρα και τον Τζόρβα ο οποίος έκανε φανταστικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Ο Τεν Κάτε χρησιμοποίησε πολλούς αναπληρωματικούς και από αυτούς ξεχώρισε ο Τζόρβας, ο Σαλπιγγίδης και ο Ρουκάβινα ενώ πολύ καλοί ήταν και ο Γκούμας με τον Μάττος. Αντίθετα, ο Μελλίσσης και ο Σιόντης δεν έδειξαν να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους έδωσε ο Ολλανδός. Μάλιστα, ο Σιόντης αντικαταστάθηκε από τον Σαριέγκι στο ημίχρονο.

Στο πλευρό του Παναθηναϊκού βρέθηκαν περίπου 800 άτομα από την Καβάλα αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μπόρεσα μέσω της tv να διακρίνω πανό από το Λαύριο, το Γκύζη, την Δράμα, το Διδυμότειχο και τα Πατήσια. Αρκετός κόσμος και για τους γηπεδούχους, αλλά σε τέτοια ματς περιμένουμε από τα επαρχιακά γήπεδα να είναι ασφυκτικά γεμάτα και όχι να υπάρχουν κενά καθίσματα στην εξέδρα.

ΥΓ: Αρκετοί παλιοί γνώριμοι στην Καβάλα. Ο Μίλτος Σαπάνης, πρώην παίκτης του ΠΑΟ και στέλεχος της ομάδας που πήρε το double το 2004, ο Ντρούλιτς πρώην παίκτης του ΟΦΗ, ο Μάουρερ πρώην προπονητής του ΟΦΗ αλλά και ο Κατεργιαννάκης, ο τρίτος τερματοφύλακας της Εθνικής στην Πορτογαλία το 2004. Βέβαια, γνωστότερος όλων ο πρόεδρος της ομάδας, Μάκης Ψωμιάδης...

ΥΓ2: Αυτό με τα λέϊζερ είναι καινούργια μόδα?? Και δεν το αναφέρω μόνο για το σημερινό παιχνίδι αλλά και για τους αγώνες που γίνονται στο ΟΑΚΑ. Γιατί τα καθυστερημένα φοράνε κασκόλ διαφόρων χρωμάτων και γιατί ο έλεγχος της Αστυνομίας είναι παντού το ίδιο αφελής..

1 σχόλιο:

NOVITO είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΗΖΕΡ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΗΛΙΘΙΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ...ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ...