Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Τα "κλειδιά" του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ


Luciano Galletti. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού, όταν ο Αργεντίνος δεν "τράβηξε" οι Πειραιώτες δεν πήγαν καλά ή έχασαν βαθμούς. Άρα, η απόδοσή του θα είναι σίγουρα σημαντική για την εξέλιξη του ματς όπως επίσης και το κατά πόσο θα καταφέρει ο Σάντος να τον περιορίσει με την τακτική του. Κατά την άποψή μου κατάλληλος παίκτης για να παίξει "πάνω" στον Γκαλέτι είναι ο Σνάουτσνερ, που είναι φέτος σε καταπληκτική φόρμα και έχει παρόμοιο σωματότυπο με τον Αργεντίνο. Ο Σάντος θα επιλέξει σαν αριστερό μπακ είτε τον Σνάουτσνερ είτε τον Κωνσταντινίδη, ανάλογα με το αν θα έχει τελικά στη διάθεσή του τον Κονσεϊσάο.

Darko Kovacevic. Κανείς μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια ικανότητα του Σέρβου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κυρίως λόγω της εμπειρίας του και των εξαιρετικών τοποθετήσεών του στην περιοχή. Είτε ξεκινήσει ως βασικός είτε μπει ως αλλαγή, ο Σάντος θα πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε να τον αντιμετωπίσει. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο τουΠΑΟΚ θα είναι κατά 99% οι Κοντρέρας-Μαλεζάς που τα έχουν πάει εξαιρετικά στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Πιθανότατα λοιπόν, ο Μαλεζάς θα είναι αυτός που, λόγω ύψους, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Σέρβο. Πάντως, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν Μαλεζάς και Σνάουτσνερ ατομικά, νομίζω ότι φέτος ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως η άμυνά του λειτουργεί ως σύνολο πολύ καλά και μάλλον σε αυτή τη συνολική λειτουργία θα στηριχτεί και στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ.

Ιεροκλής Στολτίδης. Απ'ό,τι λενε τα ρεπορτάζ η συμμετοχή του στο ντέρμπι δεν είναι απόλυτα σίγουρη. Πιστεύω ότι αν τελικά δεν παίξει θα αποκτήσουμε σημαντικό πλεονέκτημα στο χώρο του κέντρου. Ο Στολτίδης θα μπορούσε σίγουρα με την εμπειρία του να βοηθήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του στην αντιμετώπιση του διδύμου Βερόν-Πάμπλο Γκαρσία. Η συμμετοχή ή όχι του Στολτίδη θα παίξει ξαθοριστικό ρόλο στο ματς, κατά τη γνώμη μου.




Παρασκευάς Άντζας. Έρχεται από τραυματισμό αλλά απ'ό,τι φαίνεται θα παίξει κανονικά την Κυριακή. Η δουλιά του λογικά θα είναι να περιορίσει το "τανκ" που λέγεται Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (χωρίς να αποκλείεται να δούμε πάνω του τον Α. Παπαδόπουλο). Η απόδοσή του θα κρίνει πολλά στη συνολική απόδοση της άμυνας των πειραιωτών.










Πάμε και στα δικά μας τώρα:

Pablo Contreras.Για τον Σνάουτσνερ και τον Μαλεζά τα είπα παραπάνω. Όπως επίσης και το ότι η άμυνα του ΠΑΟΚ αποδίδει συνολικά καλά. Και για να αποδώσει συνολικά καλά πρέπει ο Pablo Contreras να συνεχίσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, καθώς είναι ο παίκτης εκείνος που καθοδηγεί όλη την άμυνά μας.








Pablo Garcia. Ένας ακόμη παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό, τον οποίο όμως φαίνεται πως έχει ξεπεράσει. Η εμπειρία του είναι τέτοια που του επιτρέπει να κάνει σωστά τη δουλιά του στο χώρο του κέντρου ακόμη και ... περπατώντας. Αν καταφέρει να κάνει και πάλι τη "βρώμικη" δουλιά για τον Βερόν και τον Ίβιτς, τότε σίγουρα θα καταφέρουμε να "πάρουμε" το χώρο του κέντρου.




Sergio Conceicao. Την προπροηγούμενη αγωνιστική στο ματς με τον Ηρακλή πήρε την ομάδα μας από το χεράκι, την οδήγησε στην ισοφάριση και παραλίγο να την οδηγήσει και στη νίκη. Την περασμένη αγωνιστική ήταν ο καλύτερος παίκτης μας και μάλιστα αναδείχτηκε MVP ολόκληρης της αγωνιστικής. Γενικά φέτος είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, είναι ο πραγματικός αρχηγός και ηγέτης της ομάδας και- με εξαίρεση ένα δυο ματς- είναι πάντα στους διακριθέντες του ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς. Η συμμετοχή του λοιπόν στο ματς με τον ΟΣΦΠ θα κρίνει πολλά για την απόδοση του ΠΑΟΚ (αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και είναι αμφίβολος).





Zlatan Muslimovic. Η ευστοχία του Βόσνιου θα κρίνει το εάν θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να φύγει με καλό αποτέλεσμα από το "Γ. Καραϊσκάκης". Λογικά θα του δωθούν 2 με 3 καλές ευκαιρίες και αν τις μετατρέψει σε γκολ, τότε μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε στη διατήρηση του αήττητου.










Έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά, αλλά και μία ενδεχόμενη ήττα δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα για την ομάδα. Η συγκομιδή μας μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική και αν παρουσιάσουμε το ίδιο πρόσωπο στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πολύ καλό, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει την Κυριακή...

Ελπίζω να δούμε καλή μπαλίτσα στο ντέρμπι. Όχι άλλη σούπα, χορτάσαμε!

by Stepas

3 σχόλια:

geokalp είπε...

να πάρω τα κλειδιά της δικιάς μου:
Στολτίδης αμυντικά και επιθετικά
Ντούντου επίσης
οι του ..ασβέστη εάν μπορέσουν θα κάνουν ζημιά
οι Διόγο-Κοβα επίσης

χωρίς Άντζα δυσκολίες...

Από ΠΑΟΚ:
ο Μούσλι θέλει προσοχή και ομαδική δουλειά

προϊστορία: τα τελευταία είναι ντέρμπυ και ο ΠΑΟΚ πρέπει να περνάει σε νίκες, ειδικά μετά από ένα σαββατιάτικο 4 ή 5-0 με Τζιοβάνι

tzonakos είπε...

Εγω βλέπω ισοπαλία με γκόλ. Δηλαδη 1-1 ή 2-2.
Αυτο που πρέπει ειναι για να δούμε θέαμα ειναι -πιστεύω- να μπεί νωρίς κάποιο γκόλ.
Τοτε θα τρέξουν περισσότερο και θα βγούν φάσεις αντι να προσπαθούν να κρατήσουν την υπεροχή στο κέντρο και να πέφτει κλωτσίδι απο κει και μετά.
Νομίζω οτι έπρεπε να αναφέρεις και τον Ντιόγο εφ όσον αγωνιστεί. Θέλει προσοχή αλλα η άμυνα του ΠΑΟΚ μπορεί να μην του δίνει χώρο.

Stepas είπε...

@geokalp: Συμφωνώ για Στολτίδη. Αν δεν παίξει θα έχετε πρόβλημα (δύσκολα θα προλάβει λένε σήμερα τα ρεπορταζ).

Για Ντουντου ψιλοδιαφωνω. Δεν μου γεμίζει το μάτι μέχρι στιγμής και χωρίς Στολτίδη δίπλα του νομίζω ότι οι Βερόν-Γκαρσία μπορούν να τον φέρουν βόλτα.

Ο Άντζας παίζει τελικά. Αυτό είναι πολύ καλό για εσάς και πολύ κακό γα εμάς. Θα βοηθήσει όλη την άμυνά σας με την εμπειρία του.

Σε νίκες δεν περνάμε αλλά γενικά τα τελευταία χρόνια συχνά-πυκνά σας δυσκολεύουμε μέσα στην έδρα σας, αυτό είναι αλήθεια. Πάντως νομίζω ότι, αν δεν παίξει ο Στολτίδης, το ματς έχει πολύ Χ μέσα του. Για να δούμε...

@tzonakos: Αν δεν παίξει ο Στολτίδης βλέπω κι εγώ Χ αλλά δυστυχώς το 2-2 δεν το πολυβλεπω γιατι και οι 2 προπονητές τα ψιλοφοβούνται τα δύσκολα ματς.

Συμφωνώ για το γρήγορο γκολ. Είμαι σίγουρος ότι αν μπει γκολ στο πρώτο 20λεπτο θα δούμε ωραίο ματς μετά.

Τον Ντιόγο σαφώς και τον θεωρώ παιχταρά αλλά ο Βαλβέρδε δεν τον αξιοποιεί επαρκώς για την ομάδα του. Δεν τον ανέφερα γιατί θεωρώ ότι αν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίσει τους "τροφοδότες" του, ο Ντιόγο μόνος του δεν μπορεί να κάνει σπουδαία πράματα. Γι'αυτό δεν τον ανέφερα.