Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Σα να μην πέρασε μια μέρα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από εκείνο το όμορφο απόγευμα της Ριζούπολης. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις βραδιές, της Παιανίας, της Φιλαδέλφειας με το μισό γήπεδο της ΑΕΚ καμένο, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις φωτιές στην τούμπα και τους κορνέδες στου Ρέντη.

Μα καλά η Αστυνομία που ήταν σήμερα? Δεν με ενδιαφέρει τι χρώμα φορούσαν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια,δεν με ενδιαφέρει αν ήταν οπαδοί της ΑΕΛ ή του ΠΑΟ. Με ενδιαφέρει που σε ένα ακόμα ματς πέρασαν μέσα λέϊζερ, με ενδιαφέρει που σε ένα ακόμα ματς πέρασαν μέσα κροτίδες, φωτοβολίδες και τα συναφή, με ενδιαφέρει που για ένα ακόμα ματς οι οπαδοί έφερναν βόλτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο λες και βρισκόντουσαν στον κήπο του σπιτιού τους.

Δεν θέλω να δικαιολογήσω τους δικούς μας οπαδούς, αλλά επειδή έχω πάει εκδρομές με την ομάδα στην Ελλάδα, πιστεύω πως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να μην προκάλεσαν οι αστυνομικοί. Και αυτό φάνηκε και από το γεγονός πως άργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟ να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και από το ότι με το που μπήκαν άρχισαν οι αψιμαχίες με τα ΜΑΤ.

Δεν με απασχολούν οι πέντε-δέκα ανεγκέφαλοι που υπάρχουν σε κάθε ομάδα. Με απασχολεί όμως η οργανωμένη αδιαφορία, τα οργανωμένα λάθη τα οποία πολλές φορές μπορούν να σταθούν εγκληματικά και μοιραία. Δεν είναι δυνατόν να αφήνεις του οπαδούς της ΑΕΛ να πλησιάζουν ανενόχλητοι τους οπαδούς του ΠΑΟ μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε τέτοιες καταστάσεις, δεν λειτουργεί ούτε ο πιο πολιτισμένος οπαδός ήρεμα και αν έφευγε κάτι από τους οπαδούς μας, τώρα θα μιλούσαμε για χειρότερα.

Επιτέλους ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και η λύση δεν είναι τα ονομαστικά εισιτήρια, οι κάμερες και παρόμοιες ΚΥΠατζίδικες μέθοδοι. Η λύση είναι, ένας απλός, σοβαρός έλεγχος από τα αστυνομικά όργανα(του πούστη, πληρώνονται γι 'αυτό)και μια αυτοσυγκράτηση από τους οπαδούς.

Στα αγωνιστικά δεν έχω να γράψω κάτι. 1-1, πεταμένο όλο το πρώτο ημίχρονο με μία μόλις αξιόλογη φάση και η ομάδα ουσιαστικά εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το 60΄. Το γκολ μας ο Κλέϊτον ο οποίος πέρασε αλλαγή στην θέση του Καραγκούνη. Επόμενο ματς με τον Θρασύβουλο μέσα στο ΟΑΚΑ.

1 σχόλιο:

teo είπε...

Ότι και να γίνει στο Ελλαδιστάν τα επεισόδια θα παραμένουν.Απλά έχουμε γίνει χωρίς αιτία το κόκινο πανί-δεν ξέρω γιατί όλων των επαρχιακών και μη ομάδων.

Και τι να γράψεις για το παιχνίδι?Ότι θα γράψει και ο Αεκτζής,ο Αρειανός,αύριο οι οπαδοί του Θρύλου........της Αρσεναλ,της Μπάγιερν,της Μαρσέιγ,σε λίγο της Ρεάλ κλπ...