Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Κάθε Χρόνο και Χειρότερη

Το δυστύχημα για το Δώνη, είναι ότι η φετινή ΑΕΚ, δεν έχει τίποτε ιδιαίτερο να επιδείξει. Ομάδα αναξιόπιστη, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς κανένα θετικό στοιχείο.

Τα προηγούμενα χρόνια, τόσο επί Σάντος, όσο και επί Φερέρ, και παρά το γεγονός ότι και αυτοί θεωρούνται αποτυχημένοι, η ομάδα διακρίνονταν από στοιχεία, που τουλάχιστον άφηναν κάποιες ελπίδες. Ελπίδες, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς, άγγιζαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο ή στη χειρότερη το τσάμπιονς λιγκ.

Ο Σάντος, ως γνωστό, με χειρότερο έμψυχο υλικό, είχε δημιουργήσει μία ομάδα στιβαρή στην ανασταλτική λειτουργία, που ενώ δεν είχε επιθετικές αρετές έπαιρνε συνήθως τα παιχνίδια, έστω και με μισό γκολ.

Ο Φερέρ, με καλύτερο έμψυχο υλικό, έχτισε την ομάδα με περισσότερες επιθετικές αρετές, χωρίς να χάσει τη συνοχή της στην αμυντική λειτουργία.
Αποτέλεσμα, η ΑΕΚ των προηγούμενων 4 ετών, παίζοντας μέτριο ποδόσφαιρο και χωρίς να επικρατεί του αντιπάλου, έστω και αν αυτός ήταν πολύ μικρός, έπαιρνε συνήθως τα παιχνίδια, και τον τίτλο στο τέλος τον έχανε στις λεπτομέρειες.

Με λίγα λόγια, οι οπαδοί της ΑΕΚ τα τελευταία 4 χρόνια, ποτέ δεν ένοιωσαν ανασφάλεια απέναντι στα εύκολα ματς, έστω κι αν έχανε κάποια, τα οποία αποτελούσαν τελικά και μία από τις αιτίες της απώλειας του τίτλου (Ιωνικός το 2005, Ηρακλής, Άρης το 2008 κλπ).

Το τραγικό για τη φετινή ΑΕΚ, είναι ότι η ομάδα, χωρίς να έχει χειρότερο υλικό, έχασε τα όποια θετικά στοιχεία είχε, χωρίς ο νέος προπονητής να της προσδώσει κάποιο άλλο που να εξισορροπήσει την κατάσταση. Έχει καταντήσει, τα παιχνίδια της απέναντι και στον τελευταίο της βαθμολογίας να είναι ντέρμπυ. Για τίτλο ούτε λόγος βέβαια. Το «τρένο» έχει χαθεί από το Νοέμβριο και η ομάδα, δεν δείχνει ικανή να χτυπήσει ούτε θέση για το ΟΥΕΦΑ!

Όπως είδαμε και σήμερα, τρικυμία στην άμυνα, τραγωδία στα χαφ, ανύπαρκτες ευκαιρίες και έλλειψη αυτοπεποίθησης από τους επιθετικούς στις 2-3 ευκαιρίες.
Το συμπέρασμα για μένα, είναι ότι με το Δώνη η ομάδα έκανε μεγάλο πισωγύρισμα. Δεν ξέρω αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, το θέμα όμως είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει άπειρο προπονητή, ο οποίος να προσπαθεί, έστω και με το μέγιστο ζήλο, να ψηθεί παίζοντας με το όραμα των οπαδών της.

3 σχόλια:

Μπλέκ είπε...

1 HMIXRONO XARAMISE ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΤΟ ΣΚΟΡ .
Η ΦΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΙ ΘΑΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ .ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΞΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ .ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΙΧΕ ΠΑΘΟΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΤΡΕΜ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΧΑΦ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ .
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΝΤΙΝΙΟ Π ΛΙΓΟ ΑΦΟΥ ΣΕ 1-2 ΦΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΡΩΑΣ.ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΩΝΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΜΠΟΥΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΓΚΟΛΤΖΗ ΕΝΩ Ο ΕΝΤΙΝΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ,Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ

zagr είπε...

είναι αλήθεια ότι ο Δώνης θα κριθεί αν τα Χριστούγεννα του πάρουν 4 παίκτες. 2 μπακ και 2 χαφ. το θέμα είναι αν η διοίκηση θα τον περιμένει μέχρι τότε. εγώ αναρωτιέμαι το εξής: ο Κατσαβάκης, ο Ματζουράκης ακόμη και ο Αναστόπουλος, που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι τόσα χρόνια, είναι χειρότεροι του Δώνη;
όσο για τον Εντίνιο, ανήκει και αυτός στη γνωστή κατηγορία των μέτριων λατίνων. πχ Σέζαρ. δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. εγώ ήμουν πάντα υπέρ των Ευρωπαίων. δεν βλέπεις το Μαιστόροβιτς. παίζει με το ίδιο πάθος κάθε Κυριακή. αυτό που μπορεί. ο Μάχο, έχει φάει τόσο πάγκο και δεν έχει βγάλει τσιμουδιά, ο Τόζερ το ίδιο πέρυσι.
ο πολλοί λατίνοι μαζεμένοι, αλλοιώνουν την ταυτότητα και την πειθαρχία μία ευρωπαϊκής ομάδας. δε βλέπεις ο ΑΡΗΣ; τα ίδια χάλια.
η κατάσταση πάντως είναι αναστρέψιμη με 4 μεταγραφές και άλλον προπονητή, τι λές;

Μπλέκ είπε...

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΤΣΙΜΠΟΥΡ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΑΤΗΣ .ΚΡΙΜΑ ΑΚΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΤΥΧΙΑ..
ΤΩΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΟΣΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΧΕΙ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ .
ΚΑΙ 2 ΑΚΡΑΙΑ ΜΠΑΚ ΦΥΣΙΚΑ.