Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Υπάρχουν και αυτά (ευτυχώς)


Το κοινωνικό ίδρυμα του FC Barcelona «τρέχει» εδώ και μερικές βδομάδες μιά πολύ ενδιαφέρουσα καμπάνια.
Σκοπός της εκστρατείας που υποστηρίζεται από αφίσσες και διαφημιστικά spots στην τηλεόραση, είναι να προωθήσει την σημασία της εκπαίδευσης στα μικρά παιδιά, αντιπαραβάλλοντάς την με το ποδόσφαιρο.
«Το ποδόσφαιρο δεν είναι το παν», είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας και το...παρασύνθημα γίνεται πιό συγκεκριμένο
«Το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό, αλλά η εκπαίδευση είναι σημαντικότερη», υποστηρίζει το ίδρυμα και φιλοδοξεί το μήνυμά του να ταξιδέψει μέχρι τα παιδιά του τρίτου κόσμου που βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν την μοναδική διέξοδο απ την φτώχεια, την μιζέρια και την εξαθλίωση.
Το διάρκειας 25 δευτερολέπτων διαφημιστικό spot έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Παρουσιάζει ένα παιδάκι στην Αφρική που κάνει σουτ και προσπαθεί να μετρήσει τα γκολ του.
Τί κρίμα όμως...
Δεν ξέρει να μετράει.
Το spot έχει ήδη προβληθεί στην καταλανική τηλεόραση απ τον Απρίλιο και «μιλάει» 8 γλώσσες (Καταλανικά, Καστιγιάνικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα και Αραβικά)
Επιθυμία του ιδρύματος είναι να προβληθεί και σε άλλες χώρες αξιοποιώντας και την περίοδο του EURO 2008.
Γιά τον σκοπό αυτό το spot μεταξύ των συνολικά 50 καναλιών, θα προβληθεί σε 54 χώρες απ το Eurosport, ενώ θα φτάσει και στην Λατινική Αμερική σε 240 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω του ESPN.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αφίσσες που εκτυπώθηκαν με κεντρική ιδέα την αποσύνθεση του εμβλήματος του συλλόγου και την χρησιμοποίηση επιμέρους χαρακτηριστικών του γιά διάφορες ανάγκες των παιδιών.
Χαρακτηριστικά αναφέρω πως ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου...αποχωρίζεται το έμβλημα του συλλόγου και μετατρέπεται σε σύμβολο ιατρικής βοήθειας γιά τα παιδιά του τρίτου κόσμου.
Τέλος, το κοινωνικό ίδρυμα του FC Barcelona, συγχρηματοδοτεί μαζί με την UNICEF, την UNESCO και την UNHCR ένα πρόγραμμα παροχής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 15 χώρες και 100000 παιδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: