Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Σκέψεις τελευταίες

Η ιδέα μου ήταν ή πραγματικά ακουγόταν;
"Ο Άντζας σε διπλό ρόλο πριν τα δύο σέντερ μπακ, κόφτης και τρίτος κεντρικός - κάτι σα το Κατσουράνη το 2004".
Η απόδοση του Κατσουράνη στο προηγούμενο παιχνίδι επιβεβαίωσε ότι δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ίσως αυτό που είχε δει ο Ρεχάγκελ και το σκεφτόταν(??).
'Η μήπως είναι στη φαντασία μού, ή των δημοσιογράφων ή των δύο-τριών ατόμων που μου το είχαν συζητήσει; Αν κάποιος το είχε ακούσει, ας το γράψει. Γράφω ξανά ότι μου το είπαν, δεν το διάβασα κάπου.

Δυο λόγια γενικά που ίσως κολλάνε και στην Εθνική.
1. Το euro δείχνει να ευνοεί τεχνικές ομάδες (Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία), οι οποίες διαθέτουν τεχνίτες παίκτες: τέτοιους πρέπει να βάλει μέσα ο Ρεχάγκελ
2. Η αμυντική γραμμή δε δίνει τη νίκη το 2008: η επίθεση είναι που κερδίζει, πρέπει κι εμείς να παίξουμε πιο επιθετικά. Μέσα ο γκολτζής Γκέκας ή αλλιώς Λυμπερόπουλος, εννοείται ότι πρέπει να παίξουμε με ΔΥΟ επιθετικούς, κι ας είναι 5-3-2.
3. Τη δεύτερη ημέρα οι ομάδες εμφανίστηκαν καλύτερες, αλλά οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν γενικά: Πολωνία - Γερμανία - Γαλλία - Ιταλία δεν τους βγήκε.
Δύσκολα - θεωρώ - θα μας βγει κι εμάς...
4. Δίαβαζα ότι οι νέες μπάλες είναι "δύσκολες"/"κωλόμπαλες" για τους τερματοφύλακες και γενικά, κι ότι ευνοεί τα μακρυνά σουτ... ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΕΤΟΙΑ... Κι ειδικά μακρυνά σουτ...

Κι ένα τελευταίο για Ρεχάγκελ, θεωρώ ότι η τακτική του να φυλάει πρώτα τα νώτα του, είναι η σωστή: αυτό διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ψηλά παληκάρια για σέντερ μπακ καθώς και μερικά ψηλά παληκάρια που ξέφυγαν από σέντερ μπακ(=Χαριστέας), αυτούς έχουμε, με αυτούς πρέπει να παίξουμε - ας παίξουμε τουλάχιστον με πιο επιθετικό προσανατολισμό, με καλύτερες σκέψεις για αντεπίθεση.
Παίκτες κλειδια πάλι Μπασινάς-Καραγκούνης και το τρίτο χαφ.

P.S. O Θεοφιλόπουλος στο χθεσινό ματς ήταν - σχεδόν - μια χαρά, καμμία σχέση με τη πρώτη περιγραφή - ίσως γιατί ο διπλανός του ήταν πιο άσχετος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: