Η σελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή για νέο ξεκίνημα !!!

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Εποχή Τεν Κάτε

Προπονητής του Παναθηναϊκού και επισήμως για τα επόμενα δύο χρόνια είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Χενκ Τεν Κάτε. Νέο βήμα και σπουδαία πρόκληση χαρακτήρισε τους «πράσινους» ο Ολλανδός τεχνικός, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να γνωρίσω από κοντά τους παίκτες μου». Βελτιωμένη πρόταση, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, θα καταθέσουν στη Σάλτσμπουργκ για τον Ίβανσιτς οι «πράσινοι», περιμένοντας απάντηση μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πρέσινγκ από Χενκ Τεν Κάτε στον Έιντουρ Γκούντγιονσεν, φήμες και για Σαβιόλα. «Ζεστά» εξετάζεται ο Αργεντινός αμυντικός Πεγεράνο. Υπογράφει σήμερα για τέσσερα χρόνια ο Κλέιτον. Υποψήφιος για τη θέση του δεύτερου βοηθού προπονητή ο Νίκος Νιόπλιας.

Κι επισήμως

Προπονητής του Παναθηναϊκού και επισήμως είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Χενκ Τεν Κάτε. Η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν δεδομένη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί, αφού εκκρεμούσε η διευθέτηση της υπόθεσης με την αποζημίωση του Ολλανδού τεχνικού από την Τσέλσι. Ο 53χρονος προπονητής υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου, όταν θα έρθει στην Ελλάδα για την επίσημη παρουσίασή του. Ο Χενκ Τεν Κάτε τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα των «πρασίνων»: «Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω ως προπονητής τον Παναθηναϊκό. Είμαι συνηθισμένος να δουλεύω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανταγωνισμού και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θεωρώ αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου ως σπουδαία πρόκληση. Η οργάνωση, η ιστορία και η φιλοδοξία του Παναθηναϊκού, αλλά και η γενικότερη στάση των ανθρώπων του απέναντι στο ποδόσφαιρο, είναι ανάλογες των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ευρώπη και γι' αυτό πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να γνωρίσω από κοντά τους παίκτες μου». Φουλ για Ίβανσιτς Αποφασισμένος να διατηρήσει τον Αντρέας Ίβανσιτς στο δυναμικό του είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να καταθέσουν βελτιωμένη πρόταση στη Σάλτσμπουργκ για την αγορά των δικαιωμάτων του Αυστριακού μέσου και θα ζητήσουν άμεση απάντηση από την ομάδα του, αφού το θέμα αυτό θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Μετά την προσφορά του ενός εκατ. ευρώ που είχαν καταθέσει αρχικά και αυτή του 1,4 εκατ. ευρώ που έγινε προ ημερών, το «τριφύλλι» θα προσφέρει 1,7 εκατ. ευρώ για τον 24χρονο άσο. Υπέρ του Παναθηναϊκού λειτουργεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη επίσημη πρόταση για τον παίκτη και ότι ο «Ιβ» δεν έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο EURO 2008, με συνέπεια να μην ανέβει κι άλλο η τιμή του και προσελκύσει νέους μνηστήρες. Δεν αποκλείεται η Σάλτσμπουργκ να προσπαθήσει να τρενάρει την ιστορία για λίγο ακόμη καιρό, περιμένοντας την αναμέτρηση Αυστρία-Γερμανία, στην οποία όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στον Ίβανσιτς. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν έχει διάθεση να περιμένει για πολύ και αν το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου παίκτη για τη θέση του αριστερού χαφ.

Πρέσινγκ σε Γκούντγιονσεν

Προσωπικά έχει αναλάβει την υπόθεση Έιντουρ Γκούντγιονσεν ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός ασκεί πιέσεις στον πατέρα και μάνατζερ του Ισλανδού μεσοεπιθετικού προκειμένου να πείσει τον άσο της Μπαρτσελόνα να έρθει στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο πάντως είναι πολύ δύσκολο, αφού ο ξανθομάλλης άσος έχει ως πρώτη του επιλογή είτε να παραμείνει στην «Μπάρτσα» είτε να επιστρέψει στην Premiership, όπου είναι περιζήτητος. Φήμες θέλουν τον Χενκ Τεν Κάτε να έχει προσεγγίσει και τον Χαβιέρ Σαβιόλα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Μπαρτσελόνα. Ο 26χρονος άσος είχε φέτος μόλις 9 συμμετοχές (5 ως βασικός, 4 ως αλλαγή) και 3 γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάει για Πεγεράνο

Πολύ «ζεστά» εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό η περίπτωση απόκτησης του κεντρικού αμυντικού της Βελέζ, Χερνάν Ντάριο Πεγεράνο. Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον των «πρασίνων», ο 24χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός απάντησε: «Άκουσα κάτι σχετικά, αλλά πολλά μπορούν να λέγονται για πολλές προτάσεις. Μέχρι να υπογράψω συμβόλαιο, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Γνωρίζω ότι υπάρχουν προτάσεις, άλλες καλές για τη Βελέζ κι άλλες όχι, αλλά εγώ πρέπει να είμαι ήρεμος».

Υπογράφει ο Κλέιτον

Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο Σίλβα Κλέιτον θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ και θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο έναντι 400.000 ευρώ ετησίως, αφού χθες διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμφωνία. Η Λάρισα θα εισπράξει 1,6 εκατ. ευρώ συν τον Θανάση Τσίγκα (ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει 200.000 ευρώ στον Ατρόμητο και θα τον παραχωρήσει στους Θεσσαλούς), πιθανότατα και τον Στέφανο Σιόντη.

Υποψήφιος για βοηθός ο Νιόπλιας

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι ο βασικός υποψήφιος για να πάρει τη θέση του δεύτερου βοηθού του Χενκ Τεν Κάτε στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός τεχνικός θα φέρει μαζί του μόνο τον Φαν Ντερ Λεμ και επιθυμία της διοίκησης είναι ο δεύτερος συνεργάτης του να είναι γνώστης της ελληνικής και της… παναθηναϊκής πραγματικότητας. Ο Νίκος Νιόπλιας αποτελεί την ιδανική λύση, αλλά εμπόδιο αποτελεί το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ, αφού είναι ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική Ελπίδων. Στο μεταξύ, ο Φαν Ντερ Λεμ, μιλώντας σε ολλανδικό περιοδικό, αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Θέλουμε να ενισχύσουμε τον Παναθηναϊκό με νέους παίκτες, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε κάτι υπόψη μας».

Την Τρίτη τα εισιτήρια διαρκείας

Την προσεχή Τρίτη θα τεθούν στη διάθεση των φίλων του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα περίοδο. Οι τιμές τους είναι ίδιες και σε κάποιες περιπτώσεις χαμηλότερες, σε σχέση με την τελευταία σεζόν που οι «πράσινοι» χρησιμοποιούσαν ως έδρα το ΟΑΚΑ (2006/07). Λεπτομέρειες για τις τιμές ανά θύρα, τους τρόπους διάθεσης και τα σημεία πώλησης υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Στόχος της διοίκησης είναι να πουληθούν περισσότερα από 20.000 διαρκείας. Φυσικά, οι μεταγραφές που θα γίνουν και η προοπτική συμμετοχής στο Champions League θα παίξουν το ρόλο τους.

Πρόταση για φιλικό στη Ρίβερ

Πληροφορίες θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει πρόταση στη Ρίβερ Πλέιτ για να έρθει στην Αθήνα για φιλικό στις 24 Ιουλίου. Οι επαφές ανάμεσα στους «πράσινους» και την ιστορική ομάδα της Αργεντινής είναι προχωρημένες και λέγεται πως απομένει η συγκατάθεση του προπονητή του συλλόγου, Ντιέγκο Σιμεόνε. Στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να γίνουν δυνατά φιλικά, δεδομένου ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και οι αγώνες αυτοί θα έχουν επετειακό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: